Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ca la ușa cortului!

De acord că Petrescu a sărit din nou calul și e de mirare, chiar inexplicabil, cum acesta nu se poate abține.

Permalink to Ca la ușa cortului!
luni, 12 martie 2018, 3:48

Veți zice că trebuie să ne păstrăm calmul deoarece la alții e mult mai rău decât la noi, unde fotbalul n-a luat-o razna. În Grecia, de pildă, derby-urile nu se mai termină, iar altele nici măcar nu mai încep! Nici în Franța nu-i liniște, probă că fanii lui Lille au invadat recent gazonul și le-au administrat propriilor jucători pumni și picioare în burtă. Chiar și dincolo de Canalul Mânecii, suporterii lui West Ham United au luat cu asalt terenul, au întrerupt partida cu Burnley și s-au repezit să-și bată favoriții! Parcă a înnebunit lumea, nu-i așa?, nu mai are nici răbdare, nici măsură.

La noi, din fericire, nu s-a ajuns așa departe. Există însă premise ca situația să degenereze și aici, unde subiectul discordiei îl constituie, de regulă, arbitrajul. Cum lupta pentru titlu s-a întețit, dar s-a și simplificat în sensul în care numai CFR, FCSB și Craiova mai au șanse reale la victoria finală, protagonistele se suspectează și se acuză reciproc. Pe când Craiova a emis un comunicat arțăgos fără cap și fără coadă, ocupantele locurilor 1 și 2 se bălăcăresc între ele cu o consecvență demnă de cauze mai bune.

A fost suficient ca arbitrul Iulian Călin să refuze un 11 metri CFR-ului în întâlnirea din Gruia cu Poli Iași pentru ca Dan Petrescu să-și piardă cumpătul și să înjure urât, ca la ușa cortului! De morți sau de vii, greu de spus, răbufnire care nu l-a lăsat însă indiferent pe Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB cerând chemarea la Comisia de Disciplină a năbădăiosului antrenor. Și, firește, sancționarea lui exemplară.

De acord că Petrescu a sărit din nou calul și e de mirare, chiar inexplicabil, cum acesta nu se poate abține. O dată în plus, și-a făcut-o cu mâna lui, mai exact, cu gura lui, asta în ideea că, trimis în tribună de „central”, va absenta de pe bancă la supermeciul cu FCSB de duminică! Indiscutabil că Dan Petrescu e victima unui temperament nestăpânit, ceea ce nu justifică însă repetatele lui ieșiri în decor. Cum ele nu-i servesc nici lui, nici echipei, era de presupus că vinovatul a învățat ceva din necazurile mai vechi. Uite însă că, din păcate, n-a învățat nimic!

La rându-i, Mihai Stoica și-a așteptat la cotitură ex-coechipierul de la Urziceni și nu l-a iertat. În principiu, MM a avut dreptate, deși nu știu dacă se cuvenea ca tocmai el, prietenul și colaboratorul de odinioară al lui Petrescu, fratele lui de cruce, să sară ca mușcat de șarpe. Era și nu prea era treaba lui conflictul dintre Petrescu și arbitrul Călin, numai că orgoliile și mizele de azi țin cont din ce în ce mai puțin de amicițiile de ieri. Ori nu mai țin deloc.

Ca și când n-ar fi ajuns acest scandal, s-a băgat în discuție, cam ca musca în lapte, și managerul sportiv al CFR-ului. Ca să fie și el luat în seamă, Bogdan Mara a descoperit America: Iulian Călin și Nicolae Dică, ambii piteșteni, ar fi prieteni apropiați! Întrucât Dică a infirmat hotărât orice legătură cu „centralul” amintit, „Niciodată n-am vorbit cu el, nici măcar la telefon!”, lui Mara îi va fi greu să probeze ce-a declarat. Îi va fi chiar imposibil, iar de aici varianta să apară și el la Comisia de Disciplină.

Să sperăm că la noi nu se vor produce niciodată excese de genul celor descrise în deschiderea acestui articol. N-ar strica însă ca unii dintre oficialii fotbalului românesc, mai mereu aceiași, să-și pună lacăt la gură, să înceteze să mai provoace și, prin asta, să strice atmosfera. E timpul pentru liniște, dacă nu cumva el a și trecut.

Comentarii (82)Adaugă comentariu

Carl (2 comentarii)  •  12 martie 2018, 19:37

Da’ le ziceti bine, nea Ovidiu!

Stelian Banu (2 comentarii)  •  12 martie 2018, 19:39

Dle Ioanitoaia, bine ca le mai ziceti si astora de la CFR!

MZM (390 comentarii)  •  12 martie 2018, 20:06

Dan Petrescu si echipa sa au votat impotriva aducerii de arbitri straini, deci nu mai au nici credibilitate, nici dreptul moral de a se plange de arbitrii romani. La fel trebuie sa se comporte toate echipele care au votat ca ei. A vota impotriva arbitrilor straini, dar a continua sa te dai victima a arbitrajului autohton este ilogic, mincinos si pervers. De fapt, ai optat pentru arbitrii romani cu gandul ascuns ca pe acestia vei putea pune, in continuare, presiune (cu sau fara injuraturi), ceea ce nu puteai face cu arbitrii straini!! Singurele echipe din play-off care se mai pot plange (cand e cazul) de fluierasii romani sunt Steaua si Craiova. Dane, ai fost un mare jucator si esti un mare antrenor, dar controleaza-te, lasa-te de balcanisme, nu fi ridicol!

Cita (2118 comentarii)  •  12 martie 2018, 20:24

La greci intră unul cu arma la brâu pe terenul de sport, la frantuzi dau cu pumnii pe același teren, politicieni din mai toată Europa se trezesc incitand la discriminare si ură. Nu pare a fi bine, așa că hai sa ignorăm pe cei ce provoacă și iau bani pentru asta. E singura soluție. Și să respectăm legile, lăsând pe cei ce știu cum să le aplice sa-si faca treaba eficient.

Tibisor (15 comentarii)  •  12 martie 2018, 21:02

Sa fim seriosi , tocmai Stoica vrea sa ne arate ca s-a mers prea departe ?? ... un fost puscarias si unul care da cu pumnul in suporteri ?? ... am trait-o si pe asta !

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  12 martie 2018, 21:02

Bursucea n are rusine ...e needucat...

Rica (17 comentarii)  •  12 martie 2018, 21:26

Dar de nea gigi rasistul chiar nici o vorba?

prazilian (133 comentarii)  •  12 martie 2018, 21:27

Daca sunteti asa ,,siderat,, de cuvintele Bursucului, de ce nu l-ati urecheat dv. primul,si ati asteptat sa ia hora inainte puscariasul -bataus-usa de biserica- mm stoica?!

mihaix (5 comentarii)  •  12 martie 2018, 21:59

Nea Ovi, tot respectul, dar totusi nu faceti putin pe lupul moralist? MM poate ca nu trebuia sa se agite atat de tare avand in vedere trecutul cu Petrescu, corect. Dar si dvs ati mai schimbat macazul ca sa zic asa in privinta unor colaboratori mai vechi, nu-i asa?

Razvan (331 comentarii)  •  12 martie 2018, 22:00

Nuuuu! A descoperit "maestru" ca Mimi nu are caracter si se baga ca musca in lapte si Petrescu e isteric! Ce inseamna, domne, sa fii "ziarist cu experienta"!

Razvan (331 comentarii)  •  12 martie 2018, 22:04

Asteptam urmatoarele descoperiri epocale: Hagi are IQ negativ si Gigi e un mascarici grobian! Wow!

itu52 (239 comentarii)  •  12 martie 2018, 22:12

Fotbalul și politica sunt domenii de dresură socială. Politica e prioritară și preferată pentru că adună și componenta feminină. În Grecia , fotbalul are manifestări scandaloase, nu violente, seamănă mai mult cu ”ceata lui tărăboi”. După extazul marșului triumfal către titlu, cade trăsnetul(sulul de hârtie) la Salonic și se declanșează vârtejul evenimentelor smintite, împletite cu nuanțe logice. Alernanța stărilor destabilizează până și mințile sănătoase, noroc că până la urmă totul se termină cu bine. Noi, sper să ne oprim la stadiul de bălăcăreală de tot soiul, rețeta cu violența sau simularea ei, după cum s-a văzut în alte ocazii, poate avea urmări neplăcute. Noroc că pe aici se poartă terenuri împrejmuite ca la pușcăriile de înaltă siguranță. Mai bine rămânem la telenovelele noastre, care disecă 24 din 24, cele câteva faze amărâte de fotbal și ne țin la curent cu mișcările eminenților penali și artiștilor în declarații și înjurături.Ca o constatare, meciul PAOK- AEK, a fost peste ceea ce se vede la noi. Pierdem teren la angajament și viteză. Din câte am văzut în direct, patronul clubului parcă avea o haină mai lungă, fără artificii la spate.

clj (4 comentarii)  •  12 martie 2018, 22:52

ce face DP se numeste trash talking in PR-ul american. face enorm de mult in sportul profesionist. dar noi le luam personal, ca asa suntem noi: o natie de sensibili.

george (11 comentarii)  •  12 martie 2018, 23:05

Cum, nimic despre Burleanu si FRF? Chiar azi nu gasiti nimic rau la ei?

Lungu (25 comentarii)  •  12 martie 2018, 23:18

@george. Esti spiritual, fraier sau ambele. Stai calm ca favoritul tau e pe craca. Mai are o luna de zile si zboara de la frf. A profitat destul, pa si pusi.

Lungu (25 comentarii)  •  12 martie 2018, 23:21

Beei Razvane (262), tu inca nu ai invatat sa citesti daca in articol scrie despre Mara iar tu intelegi ca a scris despre Meme. Hai ca esti de rasul curcilor...

Dilimache (657 comentarii)  •  12 martie 2018, 23:24

Niste marlani, ce Pr american mai nene, o mizerie si o lipsa de educatie...

Che Guevara (363 comentarii)  •  12 martie 2018, 23:40

Cate ceva despre PAOK: cand e zi de meci in Salonic, daca la ora 19:00 incepe meciul la ora 12:00 incepe bataia. Indiferent cu cine joaca PAOK, suporterii lor trebuie sa se bata inainte de meci cu fanii Aris. Asa ca vin la stadion deja infierbantati. Aris e infiintata in 1914 (in 1912 Grecia a iesit din Imperiul Otoman). PAOK s-a infiintat in 1926. Fanii lui Aris canta despre fanii PAOK ωωω πουσταράδες, ο μπαμπάς σας, ειν' Αρειανός πουτάνα η ομάδα και ρουφιάνος ο λαός μια ζωή θα τρέχετε δε γίνεται αλλιώς Cine intelege limba elena stie ca fanii PAOK practic sunt facuti tradatori cu aceste versuri. PAOK inseamna Pan-Thessalonian Athletic Club of Constantinopolitans - adica echipa grecilor din Istanbul ( Istanbul se numeste Constantinopole in greaca). Ivan Ignatyevich Savvidis este nascut in 1959 in Georgia - fosta republica URSS. El a fost membru al parlamentului Rusiei si e bun prieten cu Vladimir Putin. Se afla in top 30 cei mai bogati rusi. In 10 august 2012 a cumparat PAOK si in 2015 a platit toate datoriile clubului la stat - circa 10,9 milioane Euro. Acum stiti de ce nimeni din Grecia nu il suporta pe om. Probabil ca Razvan Lucescu, ca si Loti Boloni au ajuns antrenori la PAOK pe filiera PSD - Turcia - Rusia.

Fane (150 comentarii)  •  12 martie 2018, 23:48

Aflu cu surprindere că în campionatul nostru de bambilici va fi un supermeci. Măi oamenilor, ca să zic așa, chiar nu aveți treburi mai serioase de făcut? De tăietoriI de frunze la câini, nu mă mir, în schimb aveam alte așteptări de la unii care par cu capul pe umeri.

strul (42 comentarii)  •  12 martie 2018, 23:59

Un corifeu al genului , un împătimit al metaforei , un iubitor al semenilor , fie ei și imaginari , iată ! Un titan al antrenoratului , neînțeles de auto pretinșii elitiști rasați ! Este omul de care avem atîta nevoie ! Sper că ac ma încadrez in elegantele maniere ale distinsului ...

strul (42 comentarii)  •  13 martie 2018, 0:09

E legitimă astăzi moderația , iară nu odioasa cenzură ! Ce frumos trebuie sa mai vb noi despre unul care înjură la foc automat ! Așa ne trebuie!

Mishu (234 comentarii)  •  13 martie 2018, 5:15

Uite-l pe Fane cum se da el istet.Pai meciul dintre locul 1 si 2 in clasament ce e mai savantule daca nu un supermeci ce poate decide noua campioana? Prosti mai suntem dar destepti ne mai credem...

durden (338 comentarii)  •  13 martie 2018, 8:41

Incerc sa-mi aduc aminte cand a fost ultima oara cand ioanitoaia a scris un articol fara tenta de scandal

ofsaid (21 comentarii)  •  13 martie 2018, 9:33

iar il ocolesti pe oier,el care divizeaza cluburile,jucaatorii,arunca in stanga si in dreapta vorbe veninoase,uneori revoltatoare.cand...pocaitul dupa ce a iesit de la zdup a declartat ca nu va mai vorbi ca la sant,iar a prins pujteri deoarece comisia de etica nu punepunctul pe si in cazul conducatorilor si patronilor de cluburi.el jiji nu antameaza jucatorii sub contract.nici vorba si nimeni nu zice nimic.comisia de etica tace malci si judeca doar pe jucator.ce fair play sa-i ceri lui cand nu spune un cuvant de lauda la adresa echipelor care i-au furnizat jucatori ce pot sa-i aduca titlul la palat si,evident suma modica de valuta ,nu pentru performanta in grupele rezultate rasunatoare in respectivele competitii europene,ci pentru firimiturile de la masa bogatilor.in viziunea becalistului socotelile lui de a accede in champion ligue sunt facute oentru tescheaua lui unde pune ban dupa ban sa-i creasca averea dar nu faima si priceperea de conducator.a castigat cum a castigat meciul cu finul sau dar steluta tot la acelasi nivel de necompetivitate se exprima, din moment ce el este si antrenor,si regizor de joc in teren,ce mai le stie pe toate si ma mir cum departamentul formarii de antrenori al federatiei nu-i acorda un bonus,adica licenta pro de antrenor ca sa nu mai aiba un antrenor papusar cu patalama ca sa=l dubleze pe bietul dica facut harcea-parcea de becali cu aluzii directe asupra aceluia care la numirea sa a declarat negru pe alb ca pitesteanul este un om la locul lui .ascultator.docil cu...bun simt.ei da toate astea sunt calitatile lui dica,mai putin cele pofesionale ca,nu-i asa,echipa reflecta la urma urmei capacitatea celui care inobileaza valoarea celor ce spune un da apasat cand este intrebat daca ii plac culorile ros-albastre si mai mult el este stelist de cand l-a avut mumasa in burta.sigu.dica a fost un jucator valoros al vechii stelei,dar personalitate...ioc.si fostul rapidist kita dumitru a fost urias in teren dar n-a putut fi si un antrenor la inaltimea exprimarilor sale pur fotbalistice.so viceversa esye posibila,cazul luji mourinho,portughezul a fosy anodin ca jucator,insa ca antrenor are un c.v. demn de...ostorie.

valentino (6 comentarii)  •  13 martie 2018, 9:33

cine v-a informat că fanii lui West Ham au sărit în teren să-și bată favoriții v-au mințit ca pe un copil de 5 ani! pentru că nu cred că sâmbătă după amiază ați pierdut timpul pe Eurosport! deci aia cu West Ham e FALSĂ! iar despre Dan Petrescu si mmstoica nk de comentat... unul cu nasul prea pe sus după o carieră fabuloasă ca fotbalist, dar mediocră ca antrenor, iar celălalt, abia ieșit din pușcărie după infracțiuni în fotbal și împrăștietor de dreptate? Unde ești tu, Țepeș-Doamne?

black (10 comentarii)  •  13 martie 2018, 10:09

Domnule Ioanitoaia, ma asteptam sa scrieti mai mult de mm stoica, de ce nu ati amintit de episoadele lui? acea bataie aplicata unui suporter, acele injuraturi ca la usa cortului adresate reporterilor pro tv, ironiile si incitarile la violenta ce le face mereu galeriilor, ziceti mersi ca nu ***, asta merita cu varf si indesat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

JFM (116 comentarii)  •  13 martie 2018, 10:41

Da, sa injure ***. Nu e treaba lui MM sau Becali ori a unor ziaristi care altfel incurajeaza agresivitatea peluzelor. Becali, du-te la TAS cum iti e naravul si reclama ca injura Dan dar spala-te pe dinti inainte sa-i pronunti numele !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi (27 comentarii)  •  13 martie 2018, 13:01

Au ajuns doi penali sa vorbeasca de Dan Petrescu ! Cat tupeu?!

cornelg (1 comentarii)  •  13 martie 2018, 13:25

Dan Petrescu este un antrenor foarte bun,a confirmat in majoritatea cazurilor,a avut insa si rateuri care-i atarna greu in CV.Asta nu inseamna ca are vreo scuza pentru comportamentul barbar de pe teren.Daca l-am intelege ar trebui sa-i intelegem pe Alibec,pe Gigi Becali,pe Mihai Stoica,pe Arezanov-cel care l-a scos din fotbal pe Balaci,pe fiara Lacatus,pe chirurgul Alexa,pe toti cei care printr-un comportament care depaseste limitele unei normalitati au deschis calea spre ascensiunea huliganilor si in fotbalul nostru.Cei care aici se manifesta in acest mod golanesc o fac pentru ca li se permite,in fotbalul mare ar fi exclusi inca din fasa si,ceva imi spune ca daca ,vreodata,Dan Petrescu va ajunge sa antreneze in Anglia,acolo se va putea abtine de la acest gen de manifestari gregare.Oricum este rusinos ca acest tip de trivialitate sa ajunga subiect de presa.

Ilie (369 comentarii)  •  13 martie 2018, 13:52

@Adi : la gazeta au renuntat de mult la alte chestii mai valorice. Doar pescarii au de cistigat

Comentează