Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Un om liber

Orice ar inventa inamicii lui, burleni care nu acceptă nici în ruptul capului că un om care a greșit o dată și și-a recunoscut greșeala are dreptul la o a doua șansă, gestul ex-căpitanului Barcelonei trebuie remarcat.

Permalink to Un om liber
miercuri, 14 februarie 2018, 4:33

Subiectul e delicat, dar simt nevoia să-l abordez după ce am citit pe site-ul Gazetei părerea că, avându-l printre susținători pe Gică Popescu, Ionuț Lupescu riscă să rateze alegerile! De ce? Pasămite, pentru că prietenia cu un fost deținut, închis vreme de 20 de luni pentru înșelăciune și evaziune fiscală, i-ar face rău Kaiserului, nu bine. E o opinie pe care n-o împărtășesc.

Dimpotrivă, consider că alianța cu unul dintre cei mai mari fotbaliști tricolori din toate timpurile, Popescu având 115 prezențe în „naţională”, fiind multiplu campion în România, Olanda şi Turcia, câştigător al Cupei Cupelor cu Barcelona şi al Cupei UEFA cu Galatasaray, constituie un avantaj, nu un handicap.

Înainte de a dezvolta subiectul, deschid o paranteză. Pentru a preciza că, eliberat în octombrie 2015, cel supranumit Baciul avea interdicție de a activa în fotbal un an de la trecerea celor 3 ani, o lună și 10 zile de condamnare. Cum interdicția va expira în aprilie curent, Gică va putea lucra liniștit în calitate de consilier al premierului, post ce i-a fost oferit în ianuarie de către prim-ministrul Mihai Tudose. Ca atare, cei care bălmăjesc că Popescu încalcă legea, ba o și sfidează, să-și retragă cuvintele! N-au dreptate.

Deunăzi, după ce Viorica Dăncilă, succesoarea lui Tudose în fruntea Executivului, l-a confirmat în funcție, Gică Popescu a solicitat să devină consilier onorific din consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al premierului. Noua sa activitate nu va mai fi remunerată. Cu alte cuvinte, ca să spulbere orice dubiu și să pună capăt speculațiilor, Baciul a refuzat să primească bani publici.

Firește că doamna Dăncilă i-a aprobat cererea, Popescu urmând să se ocupe, pe lângă alte proiecte din sport, de organizarea turneului final al Europenelor de fotbal din 2020. Competiție pe parcursul căreia Bucureștiul va găzdui 4 meciuri.

Orice ar inventa inamicii lui, burleni care nu acceptă nici în ruptul capului că un om care a greșit o dată și și-a recunoscut greșeala are dreptul la o a doua șansă, gestul ex-căpitanului Barcelonei trebuie remarcat. I se cuvin laude. Astfel, cel în cauză i-a lăsat fără replică pe colportorii care, răuvoitori ori numai ignoranți, se grăbiseră să-l compătimească. Zvonind că, falit în afaceri, a ajuns să tragă barca pe uscat! Respectivii sunt rugați să se calmeze și, fără să le fie cu supărare, să-și aducă aminte de proverbul despre câinele care moare de drum lung.

Există unii, nu puțini, care apreciază că orice cetățean condamnat pentru fraudă, indiferent de CV-ul lui, n-ar trebui să reprezinte Executivul. Că și-a pierdut acest drept din clipa condamnării. E un punct de vedere pe care-l consemnez și-l respect, dar cu care nu sunt de acord. Tocmai deoarece, repet, insist, fiecare om are dreptul la încă o șansă. Gică Popescu a comis-o și a plătit cu vârf și îndesat pentru asta, de-acum e și trebuie socotit nevinovat. Om liber.

Știu că în lumea de azi, mereu în mișcare și adesea în criză, nimeni nu mai întrunește unanimitatea. Zău dacă n-ar fi monoton, chiar plictisitor, să judecăm toți la fel. Constat însă cu satisfacție, ba mă și bucur, că majoritatea participanților la un sondaj GSP (detalii aici) gândesc ca mine: 58 la sută dintre cei 47.808 de respondenți apreciază că Gică Popescu s-a reabilitat și poate deține o funcție oficială. Deși de etapă, o victorie tot așa se cheamă.

Comentarii (82)Adaugă comentariu

lasa-ne tataie (2 comentarii)  •  15 februarie 2018, 0:10

Tataie, Popescu al tau a avut a 2-a sansa cand a iesit de la mititica inainte de termen. Si tu ai avut sansa a 2-a de-a deveni jurnalist, dar n-ai vrut. Si toate astea pentru ca... Daum e de vina.

Calin (13 comentarii)  •  15 februarie 2018, 2:25

Desi nu sunt de acord cu dumneavoastra, sa presupunem ca ati avea dreptate cu a doua sansa morala. Totusi, ce ar putea consilia un om care a avut si are nevoie de consiliere??? Cu tot respectul si admiratia pentru fotbalistul Gheorghe Popescu, omul de afaceri si managerul Popescu a fost un dezastru. Decizia de a se asocia cu clanul Becali, falimentul scolii de fotbal, banii ingropati in hotelul din Calafat si intr-un complex comercial falimentar, precum si celelalte investitii imobiliare neinspirate denota o crasa incompetenta.

Nica fără frică (297 comentarii)  •  15 februarie 2018, 2:32

Tataie, mai acum câteva zile s a votat în parlament de către infractorii cu imunitate că un condamnat are dreptul să fie parlamentar! Cred că suntem unici în lume!!! Așa că Gică Popescu e mic copil și inocent pe lângă cei care ne conduc și ne vor conduce destinele!

motanul incaltat (603 comentarii)  •  15 februarie 2018, 2:53

Sunt nascut in Craiova deci fan U si implicit Gica Popescu.... Dar daca lui i se dau circumstante atenuante si dreptul la a 2 sansa n-ar putea pe aceelasi principiu si Dragnea sa fie premier sau Iliescu-rege al Romaniei?????? Treaba sta cam asa : nu credeti ce spune Biserica Catolica sau cea Ortodoxa ca daca platesti cit trebuie sau faci fapte bune in al 2 -lea caz ti se vor ierta greselile. Este o MARE ABERATIE SI O INDUCERE IN EROARE... La judecata de apoi ti se vor "pune in fata ochilor" atit faptele bune cit si cele gresite... Adica capitan la Barca nu prea o sa stearga o tilharie impotriva statului.... CAPISCI?????

Calin (13 comentarii)  •  15 februarie 2018, 3:14

E trist pentru presa sportiva din Romania sa nu gasesti nici un articol de calitate despre Olimpiada. Pe gsp nu gasesti nici macar rezultate si statistici!!! Sunteti multumit domnule Ioanitoaia? Nu va tremura pana (tastatura) cand scrieti doar proaganda electorala pentru sefia unei federatii care nu are multe in comun cu spiritul olimpic? Doar pentru ca acea federatie vinde? Ganditi-va ca un copil care citeste un articol scris cu har despre despre eroii si povestile Olimpiadei ar putea fi un viitor campion.

Io (11 comentarii)  •  15 februarie 2018, 6:20

Popescu a fost un fotbalist mare. Trebuia sa fie un exemplu pentru toti copii atrasi de sport in tara asta. De buna voie si nesilit de nimeni s-a asociat cu fratii Becali. S-a gandit ca notorietatea de mare fotbalist o sa-l ajute in afaceri. A furat cu aceiasi maiestrie cu care ne incanta ca fotbalist. A refuzat salariul dar cine garanteaza ca nu va fi tentat de banii publici? Ca om, Popescu a dovedit de prea multe ori ca nu are caracter.

Dorin (48 comentarii)  •  15 februarie 2018, 7:09

Extrapoland, nea Ovi, nu ar fi atunci nici o problema sa-l vedem pe Dragnea prim-ministru, nu? Imi place foarte mult Gica Popescu, dar daca-i dam lui o sansa inseamna ca acceptam ca intreaga tara sa acorde tuturor magarilor din Parlament si Guvern aceeasi sansa...

Mircea (97 comentarii)  •  15 februarie 2018, 9:14

s-a mai scris pe tema asta, Ioanitoaia vrea cu orice pret sa i se dea dreptate si nu tine cont de faptul ca reabilitarea lui Popescu e una iar sa lucrezi pt stat cu "palmares" de puscarias este alta. Statul da un semnal gresit aici in conditiile in care Popescu fusese condamnat pt ca inselase statul. Din cate am inteles actualul guvern psd in frunte cu dragnea incearca din rasputeri sa treaca niste legi dubioase, nu cumva este chestia asta cu Popescu o manevra pt a trece acele legi ?

Zero (3 comentarii)  •  15 februarie 2018, 9:18

Nu sunt fan Gica Popescu dupa implicarea in diverse afaceri cu diversi afaceristi, dar aici trebuie sa facem o deosebire: Gica Popescu si Ionut Lupescu stiu fotbal, opozantii lor nu stiu decat cum sa toace banii si sa aibe 0 rezultate. Gica Popescu a platit pentru faptele sale, acum ce sa faca? Daca la fotbal se pricepe lucreaza in zona fotbalului - ca doar nu e cercetator si nici medic primar. Oricum mai jos decat cu burlanul nu se poate asa ca si cu si fara clanul respectiv eu cred ca si +1 este mai mult decat 0 barat.

Dilimache (657 comentarii)  •  15 februarie 2018, 9:21

S-au trezit moralistii sa arunce cu noroi, mi-e sila ma de voi, nu ati facut in viata voastra nimic si aruncati cu mizerii intr-un om care a realizat enorm, nu numai pentru el cat si pentru tara asta. Rusine ma frustratilor, traiti in tara pe care o meritati si sunteti condusi de oamenii care va merita!

Alex (4 comentarii)  •  15 februarie 2018, 9:44

orice om cu cazier are greutati mari in a se angaja....asta daca nu esti politician sau implicat in fotbal....atunci,peste noapte,orice roman devine erou,un simbol....auzi,cica e liber! pai da,la marsaviile facute trebuia sa fi fost inchis mai mult timp...asta e corect

Ion Gheorghe (9 comentarii)  •  15 februarie 2018, 9:56

Care sunt ultimile manevre ale echipei de mafioti condusa de "nasul" Burleanu ca sa castige un nou mandat pentru distrugerea totala a fotbalului din Romania ? Cred ca datoria de onoare a oamenilor din presa ar fi sa demaste pe impostorii care conduc acum FRF.

rammstein (44 comentarii)  •  15 februarie 2018, 10:01

trebuia ca si fotbalul sa intre in mocirla teleormaneana...peste tot numai puscariasi...ai ***..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adi (6 comentarii)  •  15 februarie 2018, 10:02

Numai pentru regula jucatorului sub 21 ani si merita sa ramana Burleanu. Sa apara iar Giovani, Victor, Copos, samd e o realitate care ma infioara. Iar asa-zisa recunoastere a vinovatiei de catre Gica Popescu i-a bagat pe toti ceilalti la puscarie.

Silviu (1 comentarii)  •  15 februarie 2018, 10:02

Maestre,maine lupta un roman cu centura mondiala la box pe masa. Chiar nu intereseaza pe nimeni din Gazeta? Vad numai barfe din fotbal transformate in stiri.

catalin (2 comentarii)  •  15 februarie 2018, 10:24

Domnule Ioanitoaia gresiti. Este drept ca Gica Popescu este reabilitat din punct de vedere civic. Insa nu are ce cauta intr-o functie publica tocmai pentru ca a gresit. Toti cetatenii trebuie sa fie constienti ca nu trebuie sa greseasca. Cand a gresit Gica Popescu nu era copil. Era un om realizat din toate punctele de vedere. Avea tot ce isi putea dori un om. Si totusi a gresit asociindu-se cu niste persoane care l-au tara in puscarie impreuna cu ei. Chiar credeti ca nu a stiut cu cine se asociaza si ce face? Ba a constientizat tot timpul. Insa a mizat pe faptul ca nu va fi prins. Iar pentru aceste fapte Gica Popescu, o persoana pentru care am tot respectul, nu are ce cauta in vreo functie publica. Aici nu mai este vorba de persoana Gica Popescu ci de precedentul creat. Orice cetatean al tarii trebuie sa stie ca daca gresit in acest mod, nu mai are ce cauta vreodata intr-o functie publica. Altfel ce motiv ar mai avea ceilalti cetateni corecti, cinstiti si fara vreo pata sa nu greseasca in acelati mod daca tot au dreptul la o a doua sansa? Domnule Ioanitoaia, ar trebui sa realizati confuzia in care sunteti. O fi fost Gica Popescu cine o fi fost, insa nu este singurul om valoros din tara asta.

Io (5 comentarii)  •  15 februarie 2018, 10:32

Nu am crezut niciodata ca o sa ajung sa fii nevoit sa va jignesc.....Sper sa reusesc sa o fac elegant....Majoritatea de 58%.... Dar minoritatea de 42℅℅?.... Aceia nu trebuiesc luati in considerare?... Penalii nu au ce cauta in conducere etc.....Insistenta care o arata in a ajuta pe oriunde arata ca este unadaptable( Gica Popescu).... Sa demonstreze singur ca poate face ceva.....nu ajuta.....Sunt de notorietate afacerile March Popescu......Lasati- l.....Si pe el si pe alti fotbalisti sa se descurce singuri.......*** domnule Ioanitoaia........Fiti demn si abtineti.va cind vedeti ***.......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  15 februarie 2018, 10:34

Nu reabilitarea, legalitatea reabilitarii, totala ori partiala, a lui GP a fost tema sondajului, ci intrebarea mai ampla era daca un mare sportiv care a gresit si a platit cu inchisoarea ar mai putea lucra in sport chiar daca ar fi un post in care poate ajunge sa reprezinte Romania. Ce poti raspunde ? Judecind obiectiv, DA. Legal este INCA oricum. -------------------- Domnule, GP e liber dar ramine cu condamnarea ! Ori o vreti si pe asta stearsa ? Ori o contestati cumva ? „Condamnare politica“ ? Domnule, la transferul lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray (2003), în contul clubului giuleștean au ajuns doar 630.000 din cele 2,75 milioane de dolari ! Metoda generalului Otelea brevetata cu transferul lui Ilie Dumitrescu si perfectionata de alt prieten dinamovist. Ce-a „disparut“, 2,1 milioane nu poate fi comision, astia sint bani furati. „Furt calificat“ lipseste caci Rapid a avut o „jena“ sa se declare parte vatamata. Totusi din articol, din pledoaria care-mi da lacrimi, lipseste „înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată“. Alta greseala o fac cei care spun ca GP a platit si banii: 0,5 milioane ! Pus in fata dovezilor a platit partea Statului, un compromis fericit pentru ambele parti, caci nu se mai discuta legalitatea „comisionului“, adica a furtului calificat. Chiar a platit GP ? Nu. Rapid. Rapid a ramas cu o gaura imensa. Rapid a disparut. Steaua. Tot 2 milioane i-au „disparut“ lui Otelea doar cu Ilie D ! Astfel in februarie 2003 Steaua nu mai avea bani pentru retur, era in pragul falimentului. Le dadea Statul pina la urma, cu toate ca generalilor le-a placut privatizarea caci puteau fura „legal“ ? Cit sa le dea ? Astia vor dacit milioane euroi, nu se mai satura ! De fapt si GP voia un Hotel ca sa mai joace la national, adica sa se pupe cu adversarii – cel putin asa scrie presa vremii. Dinamo. Dinamo a fost de mai multe ori in pragul falimentului. Ultima oara i-a sters partidul prieten dacit 17 milioane datorie – pur si simplu asa, din pix ! Sa-i vedem ce fac daca nu intra in play off. ---------------------------- Mari sportivi, oameni de afaceri ai statului, mari functionari care mai „gresesc“ - fura ! - si ei putin: Petrolul, Craiova, U Cluj, F C Arges – Dobrin, UTA – campiona din 1970 !, Brasov, … alte zeci de cluburi de traditie s-au evaporat. Am auzit la Radio Eravan ca Burleanu ar fi vinovat ! Subscrieti ?

mal. (71 comentarii)  •  15 februarie 2018, 10:49

Chiar ne jugniți, dle Ioanițoaia! „Baciul a refuzat să primească bani publici” - cădeți dvs. în admirație... Dar nu arefuzat să-i administreze!!! Problema nu este că om primește bani pentru munca sa, să fie clar. Problema este aceea că un om cu cazier administrează la nivel guvernamental bani publici! Sau poate ne veți spune că el nu este economist și deci nu administrează bani... Încercați să ne prostiți însă unii dintre noi avem studii temeinice gimnaziale!

dubluv (195 comentarii)  •  15 februarie 2018, 10:53

incredibila poza. Cum sa castigi ceva cu fetzele astea?

laur (26 comentarii)  •  15 februarie 2018, 11:12

Eu nu inteleg lipsa de logica a unora... Daca cineva a facut puscarie pentru o fapta, inseamna ca si-a platit datoria si nu mai are nicio vina, pentru ca a platit vina lui. Iar cine a facut o faradelege si nu si-a platit/ispasit datoria, de exemplu Dragnea si gasca lui, acela este un ordinar care nu merita nciun respect si va arde in iad pentru ca nu si-a ispasit vina.

Razvan (5 comentarii)  •  15 februarie 2018, 11:26

Vad ca multi dintre cei care au comentat stiu care e esenta problemei in speta infractorului dovedit in instanta si in final condamnat, Popescu Gheorghe. As dori sa fac si eu cateva precizari: 1. Popescu Gh. nu si-a recunoscut nicioadata vina, chiar daca a platit o parte din bani. Vina o recunosti in instanta cand pledezi vinovat!!! 2. Oricine are dreptul la a doua sansa. Asta nu se traduce prin faptul ca un stat civilizat, cu o democratie adevarata, nu noi bineinteles, ar angaja un condamnat penal sa il reprezinte, mai ales unul care a fraudat acel stat!!! 3. Vad ca voit se incearca aceasta confuzie, acesta intrepatrundere de planuri, dupa parerea mea fara prea mare abilitate din partea lui nenea OI si a altor comentaci, cum ca daca a fost un mare fotbalist de nivel mondial, si Popescu Gh. a fost la vremea lui, inseamna ca nu prea e la fel de infractor cu altul care tot la fel a fraudat statul. Exact ca in cazul in care un indragit cantaret de muzica populara care intamplator era si preot si care a fost acuzat de sex cu minori de parte barbateasca avea parte de sustinere frenetica din partea publicului iubitor de folclor. Era de genul: "hai, domle, nu are cum sa fie pedofil, nu vezi ce frumos canta?". Nu au nicio legatura cele doua planuri: fost mare jucator cu infractor condamnat. 4. Am vazut ca multi si acum se leaga de acea condamnare venita cu o zi inainte de alerile de la FRF. Intr-adevar, aceasta decizie de condamnare trebuia sa vina mai devreme, dar dupa cum bine stim achitarea lor a venit de la o judecatoare care acum asteapta sentinta pentru luare de mita in acel caz. Sa spunem ca momentul condamnarii le da apa la moara celor care nu sunt stapani pe gandurile lor si iubitorilor de teorii ale conspiratiei. Daca aceasta decizie ar fi venit la o saptamana sau o luna dupa ce Popescu Gh. ar fi fost ales in fruntea FRF ar fi fost mai putin penibil sa iasa incatusat de la locul de munca sau sa lase locul vacant fiind in imposibilitatea fizica de a conduce FRF? 5. Nenea OI are tot dreptul sa fie partizan, dupa parerea mea, pentru ca Gazeta este o entitate privata. Asta, insa, nu imi alunga impresia ca aceste articole ale lui OI sunt scrise dimineata cand sta pe buda in loc sa completeze un rebus. Bineinteles ca ne-am lamurit de ceva timp cam la ce valori morale se raporteaza acest hiperactiv tanar pensionar.

Igah (21 comentarii)  •  15 februarie 2018, 11:27

Aia 58 % care "gindesc" ca matale, sint votantii PSD care considera ca si lui Dragnea trebuie sa i se mai dea o sansa. Intr-o tara condusa de hoti este normal ca hotii sa ocupe functii in stat : Valcov, Dragnea, Stanescu...de ce sa fie si un Popescu ?

gheorghe (18 comentarii)  •  15 februarie 2018, 13:30

nea ovi, de daum ce se mai aude? ne mai saboteaza sau si-a luat vacanta?

Sextus (4 comentarii)  •  15 februarie 2018, 15:47

nene, Lupescu e o alegere foarte proasta... ca om nu face doua parale... face partea din vechea garda de hotzomani, sandu, becali, etc... eu inteleg ca nu va mai ia Burleanu la meciurile nationalei dar am crezut ca voi vreti binele fotbalului romanesc, nu interesul personal...

Observator (92 comentarii)  •  15 februarie 2018, 16:16

@ dubluv Dar cu ce fete se castiga niste alegeri? Numai cu fete de soareci de biblioteca? N-am citit o idiotenie mai mare pe acest blog! In alta ordine de idei, vad ca la teorie stam foarte bine si condamnam cu nonsalanta si cu manie de tip proletar oamenii care gresesc la un moment dat si platesc cu libertatea pentru faptele lor; din pacate, la practica stam foarte prost, indiferent de simpatiile politice (pentru ca toti politicienii sunt o apa si-un pamant) si de apucaturile pe care le avem! Adica niste nimeni (in orice domeniu) si in acelasi timp persoane certate cu ... gramatica isi pot da cu parerea fara rezerve in legatura chiar cu capacitatea lui Popescu de a face ceva pentru fotbalul romanesc; aceleasi persoane combat toate materialele lui O.I., considerandu-l partinitor, subiectiv! O.

Fane (150 comentarii)  •  15 februarie 2018, 16:23

Popescu nu are cum sa nu fie reabilitat,decat daca esti cu pluta pe Bistrita. Jenant e ca pe Lupescu il sustin personaje ca Prunea si Becali,ceea ce poate fi un avantaj pentru junele Burleanu.

tyn (13 comentarii)  •  15 februarie 2018, 16:56

Daum e de vina si pentru asta... ;))

Comentează