Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ochiul dracului

La finalul acestui FCSB-CFR, 1-1, care a oferit multă luptă și puțin spectacol, Gigi Becali a spus "Am demonstrat că suntem mai valoroși". Fals

Permalink to Ochiul dracului
duminică, 11 februarie 2018, 4:22

O exagerare în condițiile în care clujenii au deschis scorul, dar au și dominat partida, fizic și tactic, timp de un ceas. Cu risipă de energie și un presing riguros, ei i-au împiedicat pe roș-albaștri să-și etaleze obișnuitul joc combinativ, de posesie. Deși Culio, Țucudean și Mailat au dezamăgit, bașca, Țucudean a ratat o imensă ocazie de 2-0, ardelenii s-au arătat mai siguri pe ei, pragmatici și periculoși. Grație unui „mijloc” de 3 elastic și neobosit, băieții lui Dan Petrescu au câștigat bătălia la centrul terenului, unde Djokovici s-a dovedit omul numărul 1, adevărat piston.

După minutul 60, odată cu intrarea lui Cr. Tănase, mutare mai eficientă decât introducerea unui Man foarte discret sâmbătă, meciul s-a întors. Profitând și de pasul înapoi al Clujului, deprins să apere cu dinții un avantaj cât de mic, FCSB a trecut la conducere. A început să insiste și chiar să forțeze, ajutată de prestația lui „Dodel”, înlocuitorul mai ștersului Fl. Coman, și de serviciul lui Teixeira, care pare cu 10 ani mai tânăr! În absența vârfurilor de meserie Gnohere și Alibec, handicap ce trebuie să-l fi afectat serios pe Dică, Fl. Tănase și-a făcut datoria prin aceea că a obținut penalty-ul egalării în urma unei intervenții neglijente a lui Mureșan. N-a fost un fault criminal, dar a fost fault.

Și așa, fără ca vreuna să impresioneze, FCSB și CFR și-au împărțit punctele după ce și-au împărțit reprizele. Totuși, dacă e să nuanțez, parcă mai aproape de victorie s-a găsit gruparea de pe Someș. La mustață, dar mai aproape. Nu trebuie însă uitat, repet, că gazdele n-au beneficiat de prezența celor două guri de foc amintite.

Golul înscris de CFR a încins spiritele. Unii au apreciat că, până să fructifice Vinicius mingea venită din bară, Djokovici l-ar fi jenat în săritură pe Vlad. Mai exact, mijlocașul croat ar fi lovit cu capul mai întâi brațul portarului și apoi balonul. Varianta e de luat în seamă doar dacă recurgem la farmacie și judecăm fazele după ce le-am revăzut de 10 ori. Ceea ce firește că nu-i la îndemâna arbitrului. Personal, n-am observat nimic neregulamentar nici la Djokovici și, altă părere pro FCSB, nici la Mureșan, care l-ar fi bruscat pe Momcilovici.

Ca atare, cred că arbitrul Marcel Bârsan a procedat bine validând golul. I-aș reproșa însă „centralului”, altminteri autoritar și corect, că a tolerat jocul prea îndârjit, uneori dur, al ambelor combatante. Ambiție și determinare înseamnă una, iar intrări la rupere altceva. Acestea ar fi trebuit sancționate drastic. De pildă, cotul aplicat de Mailat lui R. Benzar putea fi pedepsit chiar cu roșu, nu numai cu galben, deși e de acceptat că lovitura n-a avut intensitate. Bârsan a mai greșit, dar în ambele direcții. Spre lauda lui, n-a avantajat niciuna dintre echipe.

La golul primit de FCSB, întâiul vinovat a fost Vlad, care a ieșit târziu și ezitant. Portarul de nici 19 ani (îi va împlini în aprilie) a plătit lipsa de experiență. Implicit, i-a împins pe suporteri să-l regrete pe Niță, vândut în Cehia pe două milioane de euro. Nimic de zis, Andrei e talentat foc, de perspectivă, dar încă necopt. Mai are de crescut și de învățat, cum i-au atras atenția lui Dică, recent, Iordache, Stângaciu și S. Lung. Avertizând că e riscant să aperi la nivel înalt cu un goal-keeper foarte tânăr, portar al zilei de mâine, nu de azi.

Becali a ales însă banii, ochiul dracului, iar graba de a-l vinde pe Niță l-ar putea costa mai mult de două milioane. În caz că FCSB va pierde titlul și, pasul următor, calificarea în UCL, va fluiera a pagubă.

Comentarii (58)Adaugă comentariu

dubluv (195 comentarii)  •  12 februarie 2018, 8:27

Ce tare... un articol intreg bazat pe o declaratie a lui Gigi Becali. Mai ramane sa faceti un articol plecand de la o injuratura din public.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  12 februarie 2018, 8:39

Bre!Tocmai matale te-ai găsit să pui titlul "Banul, ochiul dracului"???!!!Că eşti în pană de idei de mulţi ani...înțeleg, dar că devii comic, nu prea pot înțelege.

Andrei F (1607 comentarii)  •  12 februarie 2018, 9:31

@bobi (5 comentarii) • 12 februarie 2018, 6:10 Nu stiu daca i urmarit ca a spus Craciunescu...A ,,intrat,,dupa meci si intrebat si de faza cu Momcilovici a spus ca a fost un fault dar prea putin pentru a anula un gol...Desi si faulturile trebuie discutate in functie de ce se poate intampla dupa...!!!!Acelasi Craciunescu vrand parca sa dea replica lui Balaj care la Dolce a spus ca el vede ca 8-arul loveste in acelasi timp si mainile portarului dar si mingea si ca se putea fluiera-a facut o paralela cu Tatarusanu in Franta in faza asemanatoare-....deci Craciunescu spune ca dupa noi reguli FIFA portarul nu mai are nici o protectie si deci se judeca contactele ca si cele ale unor jucatori la centrul terenului...Toate bune si frumoase dar eu inca nu am auzit inca nici de la FIFA,ONU,BONU....ca un portar nu mai are dreptul sa-si foloseasca mainile in a juca mingea...Deci cum este la centrul terenului cand adversarul iti loveste si piciorul dar si mingea?

Bogdan (395 comentarii)  •  12 februarie 2018, 10:50

@Bargoanu. Chiar ne-a fost dor de un sonat ca tine. Ai lipsit din peisaj si nu prea mai aveam de cine rade. Bine ai venit sa ne distrezi cu prostiile tale.

xander7686 (12 comentarii)  •  12 februarie 2018, 11:38

Cred ca v-ati uitat la alt meci, sincer.Daca cfr a dominat meciul asa cum spuneti cum pana mea a venit penalty-ul la poarta lor daca ei dominau??? Faza lui Coman din prima repriza cand a facut acea fenta fulgeratoare si a tras la cativa cm nu ati vazut-o?Cate ocazii au avut ceferiii in repriza a2a? Asa e cand va uitati la meci doar printre picaturi si nu cap-coada.Ce ziarist slab sunteti, batranetea si lipsa de obiectivitate isi spune cuvantul, pensia e aproape

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  12 februarie 2018, 12:25

Revin caci am vazut reluari care imi confirma faptul ca Macel B a vazut faulturile la Vlad si Momcilovici si pare chiar sa fi fluierat caci in momentul faulturilor a dus fluierul la gura ! In orice caz cineva a fluierat iar gestu lui Macel B dovedeste ca a avut cel putin intentia sa fluiere. Reluarile arata ca Macel B era pe-o linie cu Deac cind acesta se indrepta sa centreze si a ajuns pe linia de 16 m putin dreata, deci a stat departe si gresit, el putea vedea doar spatele jucatorilor, deci nu putea vedea ca lui Djocovic i s-a prelins mingea pe toata mina si a condus-o apio cu palma spre poarta. Reluarile mai arata ca Marcel B nu s-a consultat cu nimeni desi faulturile, hentul si oprirea jocului ii fusesera semnalate, a trecut cu vederea doua faulturi si un hent si a validat golul. Faptul ca Petrescu a pus mereu un om care sa-l obstructioneze pe Vlad e clar. Am afirmat ca Muresan l-a scos intentionat pe Momcilovici din joc, ca facind parte din pregatirea fazelor fixe. Dar reluarile arata clar inca un aspect: Djocovici ii aminteste lui Vinicius ca trebuie sa-l impinga pe Planici ! Din pacate la Steaua pot sari decit portarul, Gaman, Planici si Momcilovici iar Nic are mereu probleme cu astfel de faze, mai ales cind centrarile vin lateral din interiorul terenului. Reluarile arata ca Petrescu a planificat totul, intimidarea lui Macel B, obtinerea de lovituri libere exact in acele pozitii vulnerabile si bineinteles faza fixa cu obstructionarea portarului si scoaterea din joc a cel doi din cei trei. Tin minte ca Culio a mai scos o lovitura libera exact din aceeasi pozitie, acordata si de data asta usor de Macel B, caci Pintili a jucat clar mingea si nici nu l-a atins pe Culio. -------------------------- Doua faulturi clare, un hent si oprirea jocului – cam mult domnule Macel B pentru a valida un gol ! Delegarea lui la un astfel de meci ramine alt mister ! A arbitrat putin in Liga 1, n-a avut un singur meci maricel, n-a fost delegat de mult timp. Iar presiunea pusa de Muresan, pe nedrept caci Macel B a facut macel cu toate echipele bucurestene, este impardonabila. Reluarile dovesesc 100% ca a avut dubii, asa ca ne intrebam daca acuzatia lui Muresan cum ca ar facilita o echipa bucuresteana si apoi presiunea pusa de Dan Petrescu care chiar strigase la el nu au avut un rol determinat in luarea deciziei.

Cita (2118 comentarii)  •  12 februarie 2018, 19:59

Nici nu mai am loc în memorie pentru clasamentul play-off-ului, așa că vă intreb: pe ce loc e acest fcsb si ce pretentii emite? Dar adevărată Steluță când revine în prima liga? Sau când are șanse să fie din nou printre echipele care contează?

daniaania (34 comentarii)  •  13 februarie 2018, 17:25

Bine punctat d-le Ioanitioaia, daca CFR era mai atenta castigau.

Comentează