Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mult zgomot pentru nimic

Pe măsură ce se apropie ora derby-ului FCSB-CFR, tensiunea crește și războiul psihologic capătă proporții.

Permalink to Mult zgomot pentru nimic
miercuri, 7 februarie 2018, 4:20

Meciul nu-i decisiv, dar e foarte important, de aceea fiecare combatantă caută s-o bage în sperieți pe cealaltă, s-o domine moral. Să constatăm asta și să nu aruncăm cu pietre. Așa se întâmplă pretutindeni, de boala respectivă se suferă și la case mai mari.

Că războiul psihologic iese în decor a probat-o tot Gigi Becali. Luând-o iarăși razna, latifundiarul a lansat aberația că în duelul dintre FCSB și CFR s-ar implica însuși premierul maghiar Viktor Orban! Deoarece „CFR e o echipă ungurească”, șeful Executivului de la Budapesta ar dori ca ea să triumfe în anul în care România serbează Centenarul Marii Uniri.

Pasămite, Orban ar fi dat „ordin de zi” să câștige CFR, care va fi ajutată în demersul ei, altă gogoriță!, chiar de Dinamo, doar antrenorul acesteia, Miriuță, a evoluat de 9 ori în „naționala” Ungariei! Așa le leagă între ele Gigi încât lasă fără replică orice om cu scaun la cap.

Una că Orban o fi având și alte treburi ca să-i ardă de fotbalul românesc. Alta că, în ciuda delirului lui Becali, CFR Cluj n-are în componență niciun jucător ori tehnician maghiar. Chiar niciunul. Dacă nu cumva o fi Dan Petrescu ungur și nu s-a aflat! În consecință, să lăsăm aiurelile și să ne ocupăm de lucruri mai serioase.

Înaintea confruntării de sâmbătă, Dan Petrescu și, în același registru, Iuliu Mureșan s-au declarat nemulțumiți, poate și indignați, de înjumătățirea punctelor după încheierea sezonului regulat. Ambii oficiali clujeni consideră nedrept sistemul și anunță că se vor adresa LPF pentru abolirea lui.

Menționând că Poyet și Zola, foștii săi coechipieri de la Chelsea, s-au strâmbat de râs auzind că la noi se practică reducerea punctelor, „Bursucul” a insistat că nu înțelege nimic dintr-un criteriu conform căruia „termini la 17 puncte de locul 6, după care ei sunt lângă tine! Ne rupem picioarele ca să ajungem unde am ajuns și apoi ne iau jumătate din puncte!”. Petrescu nu greșește: dacă s-ar intra acum în play-off, CFR ar rămâne cu 26 de puncte din 52, pe când Viitorul, locul 6 cu 35 de puncte, ar continua cu 18. Matematic, diferența s-ar reduce de la 17 la 8.

Totuși, e de notat că în ediția precedentă de L1, când a funcționat același sistem, dar CFR n-a contat la titlu, pe doctorul Mureșan nu l-a deranjat înjumătățirea punctelor. Nu-mi aduc aminte să fi deschis vreo discuție pe această temă.

Ca unul care n-a agreat niciodată actualul sistem, căci n-am socotit legitim să-i tai unei echipe din punctele cucerite pe teren, cred că metoda înjumătățirii nu-i corectă. S-ar cuveni renunțat la ea, dar e de competența specialiștilor să spună cum: păstrând toate punctele, pornind în play-off (în play-out) de la zero, calculând numai punctele obținute în meciurile dintre formațiile aceluiași eșalon etc. De analizat.

De un lucru sunt însă pe deplin convins. Că regula nu poate și nu trebuie modificată din mers, în plină competiție. Ca atare, agitația de azi n-are niciun sens, nicio noimă, e mult zgomot pentru nimic. O eventuală schimbare, dacă se va aprecia că e nevoie de așa ceva, se va produce în viitor, nicidecum imediat. Bună ori rea, constestată sau nu, orice convenție trebuie respectată. Obligatoriu.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Marcel (190 comentarii)  •  7 februarie 2018, 16:31

Dan Petrescu sa stie ca meciul cu Steaua se va castiga pe teren, nu ca vrajeli in stilul lui Gigi Becali. Il credeam om serios dar incep sa imi schimb parerea despre el.

Nistor (4 comentarii)  •  7 februarie 2018, 16:38

Nu inteleg de ce, pentru a contracara afirmatiile lui Becali cei de la CFR se inghesuie sa dovedeasca faptul ca nu au unguri in club. Si daca ar avea, care-i problema? Ce e rau in a avea maghiari in echipa sau staff? In loc sa militam pentru a respecta minoritatile si celelalte natii, noi cautam sa aratam ca nu trebuie sa fim asociati cu ele?

dinamo_fan (127 comentarii)  •  7 februarie 2018, 16:39

Ce ar fi daca in loc sa stati sa dezbateti niste tampenii debitate de un infractor puscarias eliberat conditionat nu i-ati mai reda din start tampeniile si aberatiile ca sa nu aveti ce sa dezbateti ? …iar in schimb ati scrie ceva si despre restul sporturilor din Ro si afara care sunt dezbatute in general o data la 4 ani cand e olimpiada…nu o data la 4 ore cand e olimpiada penalilor.

Mq (45 comentarii)  •  7 februarie 2018, 16:43

Sunt pur si simplu niste Gigisme nu trebuie sa ne agitam

Poison (5 comentarii)  •  7 februarie 2018, 16:44

Cel mai bine ar fi sa se calculeze si sa ramana punctele obtinute in meciurile dintre formatiile care participa in playoff. Respect!

Andrei F (1607 comentarii)  •  7 februarie 2018, 16:44

Asa este,CFR nu are ce spuneti dumneavoastra in conducere…Dar ca de obicei va scapa ca Dinamo chiar are ca antrenor pe fostul antrenor al CFR ,ati uitat ca ,,dinamovistul,, a declarat ca daca Dinamo o sa intre in Play off sigur Steaua nu o sa castige campionatul si cum va spuneam si ieri va scapa (…)ca CFR a cumparat pe Costache fix inaintea meciului direct si iata ca Nistor se intoarce de la CFR la Dinamo moca desi cand a plecat a facut-o in schimbul unui jucator vandut acum de Dinamo in Bulgaria…Pentru ca vad ca acum va intereseaza tare mult declaratiile probabil ca nu ati auzit declaratia lui Petrescu cum ca Dinamo chiar poate castiga campionatul…Astea desigur sunt declaratii si fapte de ,,sfinti,,….Chiar nu se poate sa tratati pe toata lumea identic?O sa ajunga si Petrescu la fel ca Sumudica in articolele dumneavoastra?

antiprostie (6 comentarii)  •  7 februarie 2018, 16:45

Cand Becali a spus ca CFR este echipa ungureasca nu s-a referit la originea etnica a jucatorilor, ci la faptul ca au fost infiintati in 1907, an in care Ardealul era la unguri. M ai mult prima denumire a fost Kolozsvári Vasutas Sport Club, apoi Kolozsvári AC. Dar cel mai important, o stie orice suporter cat de cat informat, este ca CFR este perceput de suporterii clujeni, dar si cei din Ardeal, ca fiind echipa comunitatii maghiare.
Nenea Ioanitoaia la acest lucru s-a referit Becali si stiti la fel de bine ca si mine ca la acest lucru a facut referire. Sa aveti o zi frumoasa.

Emilian (143 comentarii)  •  7 februarie 2018, 16:46

Ovidiu, spui ca sistemul actual nu e bun, insa nu precizezi cum ar trebui sa fie, ci enumeri niste variante, discutabile ca si sistemul actual de altfel. Niciun sistem nu e perfect, intrebarea care trebuie sa ne-o punem este ce ne dorim! Eu zic ca e un sistem echilibrat, care nu permite anomalii majore (de ex. daca o echipa face puncte multe cu echipele mici si este corigenta cu echipele puternice, dar totusi castiga campionatul prin acumularile din sezonul regulat). De asemenea, nu ignora complet nici ce au realizat echipele in sezonul regulat, chiar daca nu este pastrata diferenta de puncte 100%. Practic, sistemul actual impune ca o echipa sa evolueze foarte bine atat in sezonul regulat cat si in play-off, doar asa poate castiga campionatul! S-apoi, mai e si o chestie de competitie pentru a pastra interesul viu pe durata play-off-ului. Daca o echipa ar avea un avans de 10 puncte la sfarsitul sezonului regulat, lupta pentru titlu ar fi cam apa de ploaie, nu crezi? In concluzie, daca vrem o competitie „corecta” (asa cum solicita in fiecare an echipa de pe locul I) , putem s-o avem, dar nu-s convins ca ajuta la ceva.

adi_stelistul (359 comentarii)  •  7 februarie 2018, 16:53

Sistemul injumatatirii punctelor in play-off nu e o inventie romaneasca, nu stiu de ce s-au „strambat de ras” Zola si Poyet. In Elvetia s-a jucat astfel din 1976 pana in 2003. In play-off se injumatateau punctele din sezonul regulat. Una dintre propunerile pe care o faceti, in care sa se plece de la 0 in play-off, e de fapt mult mai drastica decat ce incrimineaza Dan Petrescu. Pana la urma regulamentul e asa cum e si evident perfectibil. De pilda ideea pastrarii tuturor punctelor castigate in sezonul regulat (sistemul danez) mie mi se pare indezirabila. Contrazice logica organizarii play-off-ului. Atunci revenim la 16-18 echipe, cu tur-retur si cu toate problemele cunoscute (echipe care nu supravietuiesc, meciuri lipsite de interes, etc.). Probabil ca cea mai buna solutie ar fi cea in care in play-off sa se pastreze doar punctele obtinute cu celelalte echipe calificate acolo in sezonul regulat. Un sistem dupa care s-a si jucat acum cativa ani in liga a 2-a la noi. Sau un sistem cu doar 10 echipe, cu 4 meciuri jucate de oricare doua echipe intre ele (total 36 de etape). Cum e in Austria si cum a fost candva in Scotia. Pana la urma, cum spuneti, toti isi dau seama ca sistemul nu functioneaza bine doar cand nu le convine. Cand a fost propus nimeni n-a protestat… In NBA fiecare echipa joaca 82 de meciuri in sezonul regulat si in play-off nu mai conteaza niciunul din aceste rezultate, dar nimeni nu moare din asta. Sau in NFL titlul se decide intr-un singur meci, dupa un sezon intreg de meciuri. Se poate si asa, de ce nu? Va amintesc ca in Argentina a functionat si asa ceva: Apertura/Clausura si castigatoarele celor doua campionate jucau o finala „the winner takes it all”. A fost foarte contestat sistemul, e drept, dar era destul de spectaculos. Cred ca revenirea la lancezeala din vremea celor 18 echipe e cel mai putin dezirabil lucru, in rest orice sistem care mareste interesul publicului (ca acesta ar trebui sa fie scopul suprem) e bun.

Bili (4 comentarii)  •  7 februarie 2018, 16:54

Daca va pierde meciul cu FCSB,va fi la fel de nemultumit Petrescu ? Stim…Gigi va merge Tas sa conteste un corner daca se impune CFR.

ioan (2 comentarii)  •  7 februarie 2018, 17:11

Cred ca cel mai corect era ca sa se intre in play-off cu punctele obtinute din meciurile disputate cu celelante 5 competitoare din aceasta faza a competitiei

Cristi (1 comentarii)  •  7 februarie 2018, 17:19

Dinamo_fan si alti idioti,care sunteti p aici si sustineti ideea…daca justitia af fi dreapta,cel putin 80% din romani ar fi la parnaie…tu cand ai *** ultima oara dinamo _fan ?toti politicienii sunt ‘bine’..toti oamenii cu bani sunt ‘bine’…,asa ca unde dracu gasiti voi investitori curati???mai bine vedeti sa nu ratati emisiunea de seara de la a1 sau protv,dragii mei ***..(ca stiu ca va place..😉)seara buna!!

Fc (16 comentarii)  •  7 februarie 2018, 17:19

Asta nu mai e sport.

Vlady (53 comentarii)  •  7 februarie 2018, 17:20

Nu ma mir ca Petrescu a criticat sistemul insa ma mir ca a facut-o inaintea meciului cu Steaua. Daca va pierde Steaua va critica ea sistemul si asa mai departe. In Romanica mereu e de vina altcineva…

Cita (2118 comentarii)  •  7 februarie 2018, 17:20

Imi place că ați pus punctul pe I cu titlul articolului. Și-mi mai place că încercați să treziți interesul publicului pentru mult prea suferindul fotbal românesc actual. In ce mă privește, eu aș insistă pentru oina si rugby, la fel de spectaculoase și mult prea puțin promovate de media specializată în sport.

The stranger (1 comentarii)  •  7 februarie 2018, 17:24

Frumos punctat domnule Ioanitoaia , pacat ca gandirea unor oameni din aceasta tara nu exista , logica si buna crestere se perimeaza pe zi ce trece mai mult .

cristian (2 comentarii)  •  7 februarie 2018, 17:42

Cu injumatatire,fara injumatatire campionatul merge mai departe.Ca anul trecut Iuliu Muresan nu era impotriva acestui sistem,se datoreaza faptului ca antrenor nu era Dan Petrescu(un antrenor orgolios si care se implica in tot ce inseamna fotbal),dar si faptului ca prin locul ocupat nu avea treaba cu castigarea campionatului.Despre Gigi Becali,un rasist caruia ii tremura chilotii ca o sa piarda campionatul si asa se va si intampla.Pe intelesul lui,AMIN!Exista o vorba in fotbal:decat sa joci cu o echipa cu jucatori slabi si antrenor bun,mai bine joci cu o echipa cu jucatori foarte buni si antrenor slab ca sa castigi.Iar Dan Petrescu nu prea are de ce sa-si faca griji el fiind antrenor bun iar echipa lui are jucatori bunicei.Pisica moarta e in ograda FCSB.

a dica (283 comentarii)  •  7 februarie 2018, 17:44

De-a lungul vremurilor, echipele noastre au avut in componenta jucatori de etnie maghiara. Si ce jucatori! Apropiatii lui Gigi, familia, preotii ar trebui sa-i spuna ca sare calu’. Sau, cum ar zice Mister Dinu: „Gigi, ne-aude lumea, se poate.”

viorel (103 comentarii)  •  7 februarie 2018, 17:44

Cei care comenteaza cu privire la orientarea spre Budapesta a echipei din Gruia au urmatoarele argumente:
1. Prin invocarea in denumire a anului 1907 este evidenta intentia de a se face referire la momentul infiintarii echipei, adica in imperiul austro-ungar si la numele initial in maghiara. Precizarea nenecesara a anului 1907 inseamna o clara revendicare a radacinilor , a originii, in alta tara, in alt fotbal decat cel romanesc.
2. Patronul fost si actual al echipei este Arpad Pazcany, cu simpatii declarate pentru Budapesta si cu puternice relatii de afaceri acolo.
3. Este evident ca Ungaria este interesata de sportul din tara noastra, investind sume importante de bani publici in dezvoltarea unor centre de copii si juniori, indeosebi in zona Covasna-Harghita.
Asa ca dl Ioanitoaia nu va mai prefaceti ca nu intelegeti alegatiile referitoare la CFR, doar din dorinta de a arata ca sunteti echidistant. Adevarul trebuie prezentat si recunoscut de catre un ziarist care se respecta si ne respecta.

durden (338 comentarii)  •  7 februarie 2018, 17:52

Daca becali spune aberatii, de ce il bagi in seama? La altceva nu te pricepi?

Lup (13 comentarii)  •  7 februarie 2018, 17:58

Gigi e cum e, dar nu e chiar deplasat scenariul cu Orban și interesele maghiare.

Augustin (268 comentarii)  •  7 februarie 2018, 18:29

Cred ca normal ar fi sa se intre in play off cu toate punctele acumulate. Are dreptate Dl Ioanitoaia. Le-ai castigat pe teren si nu exista ratiune sa ti se ia.

haideusicfr (287 comentarii)  •  7 februarie 2018, 18:29

Domnule Ioanitoaia ati scris un articol corect.100% de acord cu dumneavoastra .
Echipa CFR a fost infiintata in 1907 e drept ,clujenii jucau fotbal ,iar alti romani cozi de topor faceau rascoale. (Rascoliti pe la spate de austrieci in dorinta de a ocupa Romania )! Fiecare dupa cat il duce mintea.
Echipa U Cluj a fost infiintata la sfarsitul Razboiului si a fost echipa studentilor romani de la Budapesta. Initial a avut tot nume unguresc.
Pe vremea comunismului CFR a fost echipa Atelierelor 16 Februarie. Majoritatea muncitorilor de acolo erau romani. Ardelenii si noi clujenii n-am considerat niciodata aceasta echipa ca pe una üngureasca”. Ci una clujeana. Era pe acele vremuri echipa „muncitorilor”cum U era cea a „studentilor”.
N-a existat nici o rivalitate intre ele ,mergeam la meciurile amandoura. De pe vremea lui Walter s-au inasprit relatiile ,acelasi smecher care a furat realmente echipa si a dus-o la Ploiesti .Apoi la Giurgiu.
Arpad Paskany este clujean nascut in Cluj ,inginer de profesie ,pasionat de fotbal.A vrut initial sa o ia pe U .Onor Primaria Clujului l-a refuzat.
A luat-o pe CFR din C si a dus-o in Ch L. Arena Cluj a fost construita pe vremea domnului p-ministru Boc exclusiv pentru U.
Si totusi CFR a triumfat si va fi.

John (564 comentarii)  •  7 februarie 2018, 18:34

@Lup. Prietene, tu ai capiat. Il doare pe Orban de CFR Cluj si de concurenta cu Becali cum te doare pe tine de broastele testoase din Galapagos. Ori te pomenesti ca te doare, hai si spune adevarul.

adi_stelistul (359 comentarii)  •  7 februarie 2018, 18:34

@ viorel
1. Poate precizarea „nenecesara” a anului 1907 se refera la rascoala din acel an. Poate CFR-istii se revendica de la miscarile sociale din anul acela, mai stii? Ca despre invocarea unei traditii vechi, cea mai veche (apropo) din ce mai exista acum in Romania, de care sunt cu siguranta mandri, nu cred ca e cazul. NU! Oricum, incep sa devin din ce in mai suspicios cu echipele care isi trec anul infiintarii in nume sau pe sigla.
2. Paszkany are relatii de afaceri si simpatii la Budapesta? Huoooo!!! Daca le avea prin Tadjikistan mai intelegeam, dar asa… Sau pe la MApN… Sau la alte ministere si institutii degraba varsatoare de contracte foarte lucrative cu statul (de care nici Arpi nu e tocmai strain, dar acelea nu ne deranjeaza!).
3. Statul ungar investeste sume de bani in dezvoltarea unor centre de juniori si copii de pe teritoriul Romaniei? Adica baga bani publici, de-ai lor, acolo unde ar trebui sa bage statul roman, de-ai nostri???? Asa ceva nu se poate, e prea de tot. E declaratie de razboi, parol!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  7 februarie 2018, 18:55

Jiji n are bani…

Cita (2118 comentarii)  •  7 februarie 2018, 19:54

@viorel, comentariu obiectiv si de apreciat, doar în măsura în care toate afirmațiile dvs. sunt adevarate, ceea ce nu neg, dar sincer n-am suficiente informații.
@durden, maestrul își câștigă pâinea din publicitate si audiența, e clar, ca-i jurnalist cu experienta!

vasco (363 comentarii)  •  7 februarie 2018, 19:55

Haide” U” 1919!!!

anca (109 comentarii)  •  7 februarie 2018, 20:23

Ovidiu 3003. Ai dreptate, Gigi n—are bani, ai tu. Oare cite milioane de euroi posezi in cont, ***? Ce iti mai place sa te afli in treaba.

Radu (36 comentarii)  •  7 februarie 2018, 20:37

Baieti care va uitați la fotbal,eu zic de Dinamo dar e general pt.toate cluburile,acestea trebuie sa iasa din siajul asa-zisilor patroni din fotbalul romanesc. Indiferent de ce se spune, nu este nimeni care sa aiba habar de cum se face o afacere serioasa in acest campionat. Paskani, Becali, Negoita (hahahaha), Borcea, Badea etc sunt doar niste profitori ai banilor din fotbal sau unii care au venit sa isi spele banii si sa se mai auda un pic la TV despre ei.

Dinamo trebuie sa fie un club care sa se tina pe propriile picioare, cu manageri profesionisti (nu prietenii de bere, copilarie sau de jucat minifotbal), cu o structura serioasa de la financiar, marketing, community development, medical, scouting, copii si juniori, echipa a 2-a, prima echipa etc. Asta este scopul, nu sa vina Becali, nu sa revina ***, nu sa vanda *** unui ungaro-chinez etc.

Pentru ca acest lucru sa se intimple, prima conditie e sa fie eliminat din club acest sistem cu patron unic/majoritar care crede ca clubul este staulul lui ma-sa. Actionar sa fie cine vrea, dar sa nu fie mai mult de 5-10%. Sau sa dea echipa inapoi suporterilor, oricum nu va lua in veci vreun ban pe adunatura asta din club de azi.

Spuneti ca nu ne putem sustine? Show-biz-ul este o piata de miliarde de euro in ziua de azi, insa trebuie sa dai show-biz de calitate, nu labarie ca Nica fundas stanga, nu statioane construite in preistoria fotbalului etc. Asta se face cu CREIERE, aducand langa tine profesionisti, platindu-i bine, facandu-i sa fie mandri de job-ul lor. Cum sa fie mandru cineva din club cind vede o nulitate ca David fiind presedinte al clubului si il stie ca aglomera lojele la meciurile *** !

De asta, discutii cu Becali, Borcea sau Badea nu au nici un sens.

haideusicfr (287 comentarii)  •  7 februarie 2018, 20:55

Miscarile””sociale”” din 1907: Bucovina apartinea de Austria. Era foarte avansata din punct de vedere economic ,social fata de Austro-Ungaria.
Austriecii fiind in granita cu actualul judet Botosani au incercat sa destabilizeze situatia. Sa creeze o stare de panica (ce a devenit pana la urma „rascoala””) sa aiba motiv sa intre cu armata in Romania devenita neguvernabila.
Asa s-a intamplat , taranii au omorat boieri romani ,le-au violat nevestele au facut prapad. Regele Carol a fost nevoit sa intervina cu armata ,situatia putand degenera grav .Cam asta a afost stimate coleg ,pune mana pe cartea de istorie (pe cea scrisa inainte de 1945 ) ,sunt acum multiple moduri de ati schimba educatia marxista (cea cu lupta de clasa).
Nu stiu cum se face ,dar si acum dupa 100 de ani tot cam acolo bate recordul saraciei.

haideusicfr (287 comentarii)  •  7 februarie 2018, 20:56

a-ti,sorry

Clujeanul (92 comentarii)  •  7 februarie 2018, 21:14

Sambata o sa bata Fcsb insa campioana va iesi Cfr. Ca sa moara oierul si fanii de inima rea. Sa le crape ficatii.

MZM (390 comentarii)  •  7 februarie 2018, 21:15

Domnule Ioanitoaia, amestecati lucrurile (cu sau fara intentie?). Ordinul lui Orban ca echipa CFR sa castige campionatul este o tampenie evidenta, dar ajutorul pe care Dinamo… il promite echipei lui Dan Petrescu nu este deloc o gogorita! Miriuta a spus-o clar, oricat am incerca sa-i rastalmacim cuvintele. Si apoi exista precedente: in ultimile doua campionate cele cinci combatante din play-off s-au coalizat impotriva Stelei (Dinamo a cedat puncte Astrei, Craiova si CFR au ajutat Viitorul etc.) Sper ca nu ati uitat asa de repede aceste nereguli care au viciat clasamentul final, cel putin in ultimile 2 editii. De aceea m-as fi asteptat ca, dupa declaratia uluitoare a lui Miriuta (care echivaleaza cu un autodenunt penal!) „daca Dinamo va intra in play-off Steaua nu va lua campionatul”, dumneavoastra (si ceilalti ziaristi) sa faceti tam-tam, sa cereti FRF sa clarifice lucrurile! Daca unul din staff-ul Stelei ar fi facut o declaratie atat de scandaloasa ca aceea facuta de Miriuta, ati fi sarit ca arsi toti ziaristii, cerand masuri drastice impotriva… blatistilor! Acum de ce taceti, toti?

itu52 (239 comentarii)  •  7 februarie 2018, 21:41

Fiecare când ajunge sus, începe să plângă după punctele pierdute la înjumătățire. Așa a făcut Hagi în ediția trecută, era cât pe ce să se prăjească, noroc că la TAS a fost repus în drepturi. El a condamnat vehement această traumă, acum cerând cu insistență revenirea la 18 echipe.Ceva nu e bine aici, eu zic să se meargă mai departe cu punctele agonisite iar în play-off să se primească bonusuri de grupă. Adică victoria să fie cotată cu 4 puncte și egalul cu 2. Ar fi în interesul urmăritorilor să nu scape iepuri iar șansa de micșorare a ecartului rămâne în plan sportiv. Ar fi oare și capra și varza?

haideusicfr (287 comentarii)  •  7 februarie 2018, 22:06

MZM , nu stiu ce a zis Miriuta ,stiu ca aici la Cluj era sa ne bata ,au jucat cu indarjire,dar daca e cu autodenunt de nu stiu care , cibanului tau zilnic ar trebui sa i se deschida un dosar: sovinism ,declaratii xenofobe ,acuzatii grave fara dovezi etc.Asa ca las-o mai moale. Vezi-ti de cureaua voastra de transmisie ,Bostonul sa se poate rupe…

Andrei F (1607 comentarii)  •  8 februarie 2018, 0:11

@ haideusicfr Ce face??? Dinamo era sa va bata la Cluj??? Adica la meciul ala Dinamo avea macar o sansa? Pai dumneata stii cate embleme ale clubului Dinamo erau pe teren? La o adica arbitrul dadea 11 m la cate embleme vedea si vroia muschii lui!!! Ce crezi ca doar Nedelcearu. ??? A,si ce meci usor a fost la Bucuresti! Pai Costache,Nistor….stim si noi! Apoi Becali nu a mers la Cluj la Paszkany ca sa- i vinda Steaua…Desigur ca asta are asa de mult umor incat a mers la palat ca sa faca el o gluma…Daca erati lumea aia buna ala avea interzis in Cluj…Si vad ca tot ai ce ai cu stadioanele de la Cluj….Pai cum sa joace CFR pe stadionul nou si sa plateasca chirie cand pot juca aproape moca pe stadionul facut cadou de prietenii lui Boc?Altfel desigur,numai,,printzipii,,la Cluj nu ca la mitici…

Dilimache (657 comentarii)  •  8 februarie 2018, 9:39

Becali e *** care nu stie ce sa mai inventeze!

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  8 februarie 2018, 10:26

Despre Inter, Milan, Chelsea, Arsenal – cu finantatori si jucatori straini – spune cineva ca sint rusesti ori echipe austro-ungare ? A spus cineva ca Astra, Petrolul – pai cautai cu binoclu romani la un meci direct – nu sint echipe romanesti ? Nu, nici urma de adevar, conteaza locatia, istoria, mama, tata.
——————-
Becalisme, nebunele ? Nu. Astia spun ce simt. E acolo in bostanul unora un simbure de adevar care incolteste si-i roade pina scuipa adevarul afara. In mare Clujul a fost construit de germani in secolul 14 si are doar 93 de ani de apartenenta romana. La infiintarea CFR – probabil prin 1907 – Cluj a fost oras unguresc, nu doar ca apartenenta. Recensamintul din 1910 numara 6039 de romani, 7562 in 1920 si 9814 in 1941 reprezentund 8,8 % din populatie. Deci o mica crestere ca numar caci a crescut si populatia dar o usoara scadere in procente. Puteau sa-si faca echipa dar nu cred ca le ardea lor de fotbal. Nici evreilor desi pareau mai multi decit romanii caci doar din Cluj au bagat nazistii 14 mii in lagarul improvizat in oras.
——————
Dupa 1947, atunci da, sufla in Cluj un vint de vitalitate dinspre rep Crraiova, in 50 de ani s-au inzecit de cinci ori, astfel ca prof univers Clu-jean Marga a luat un premiu important la Heidelberg demonstrind astfel ca roamnii au inventat viagra si caloriferul si miscarea in aer liber cu mingea de diferite marimi. Care alaturi de extemporalele ample si exacte semnate Horia l-au propulsat sef peste calorif pardon cultura neamului. Iata de ce pentru Becali CFRCluj – unde gaborii mai merg si la opera – este in mod clar echipa ungureasca. Iar Mi-ri-uta a preferat sa joace pentru unguri, sta la Budapesta, declara ca Dinamo va face CFR campioana, suporterii dinamovisti sint infratiti cu cei din orasul unguresc, deci daca ne mai gandim mult devine clar ca Dinamo este o echipa ungureasca si locul lor e la matineu la Chiajna, Colentina, … ! Q.E.D.

octvian (95 comentarii)  •  8 februarie 2018, 11:09

Traseul subteran al banilor nu il vom sti niciodata.Apropo de valize, de paradisuri fiscale. Au fost finantate razboaie lovituri de stat.Cluburile de fotbal sunt societati comerciale.Care nu se descurca, falimenteaza. Atentie la afirmatiile cu tenta politica! Pot fi provocatoare!

Niku (275 comentarii)  •  8 februarie 2018, 11:13

Corecta abordarea. Bursucul vrea sa puna si el presiune ca sa ii dea replica lui Becali dar nu are spor. Daca nu ii place a Clujului sistemul trebuia sa protesteze si in cei 3 anii dinainte in care a fost folosit.. S-au trezit acum ca proasta in tirg.

militari (120 comentarii)  •  8 februarie 2018, 11:55

Petrescu si Muresan vorbesc ca sa nu taca si sa puna presiune. Ei stiu bine ca dreptatea nu e de partea lor dar fac zgomot ca poate se prinde.

utraian (123 comentarii)  •  8 februarie 2018, 16:39

Echipa de pe primul loc mereu se va plange de injumatatirea punctelor. Unde era acest discurs al CFR-ului anul trecut, cand injumatatirea punctelor ii avantaja?
In aceeasi ordine de idei, ce spune Petrescu acum il spunea si Hagi, aflat in aceeasi pozitie anul trecut, pentru ca acum, in functie de interese, discursul sa se mai tempereze.
Lucrurile astea trebuie decise din timp, nu in functie de interesele unuia sau altuia de moment.

Comentează