Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Craiova peste

După săptămâni în care n-am văzut un meci de fotbal mai acătării, căci pe unde am umblat eu populare sunt cricketul și badmintonul, duelul Dinamo - Craiova m-a recompensat din plin.

Permalink to Craiova peste
luni, 5 februarie 2018, 3:53

În ciuda terenului moale, care s-a deteriorat pe parcurs, partida din Ștefan cel Mare a avut de toate. Calitate, ritm, tensiune, goluri, ocazii și, sarea din bucate, faze discutabile.

Două au fost, în opinia mea, momentele ei cruciale, ambele consemnate la 2-1 pentru formația din Bănie și irosite de aceasta în decurs de vreo 200 de secunde! În minutul 58, Bărbuț a ratat cu poarta goală de la 7-8 metri, pentru ca imediat după aceea „centralul” Hațegan să-i refuze Craiovei un penalty clar, fără dubii! Dacă s-ar fi făcut 3-1 pentru oaspeți, puțin probabil că gazdele ar mai fi izbutit să revină pe tabelă. Nu sigur, puțin probabil.

E de spus că Hațegan n-a avut o misiune ușoară. Ca atare, în ciuda erorilor, nu trebuie pus la zid. În câteva cazuri, să le zicem limită, deciziile lui s-au putut interpreta. De pildă, n-a fluierat 11 metri la intrarea lui Nedelcearu asupra lui Gustavo (minutul 7). Apoi n-a considerat henț și penalty când mingea l-a lovit în mână pe Ferreira (35) ori a scos doar cartonașul galben, nu pe cel roșu, la atacul primitiv al lui Monroy la Mitriță, acestea constituind, asemenea altora, faze controversate. Permițând păreri pro sau contra, dezbateri.

Din păcate pentru Hațegan, cea în care Nistor l-a împiedicat în careu pe același Gustavo n-a aparținut categoriei de mai sus. În mod normal, orice arbitru indica ferm, hotărât, punctul cu var. Scuzabil în alte situații, arădeanul n-a avut nicio scuză în minutul 60. Pur și simplu, a comis-o grav, inexplicabil la cota lui!

În ansamblu, Craiova a lăsat impresia mai bună. Logic într-un fel, ea reprezentând echipa mai omogenă, cu un singur jucător nou (Bic), și el introdus abia în minutul 83. Spre deosebire de Dinamo, la care au debutat oficial Monroy și Pesici, iar M. Popescu, Nistor, D. Popa și Vl. Olteanu s-au reîntors deunăzi. Croatul, autorul centrării ideale din care Nemec a egalat la 1, și D. Popa, marcatorul abil al golului 2, s-au ridicat peste coechipieri. L-aș fi inclus aici și pe Nistor, foarte harnic, neobosit, dacă n-ar fi ratat o ocazie monumentală în minutul 47!

În măsura în care, stăpână pe zona de construcție, Craiova a fructificat viteza, arma ei principală, Dinamo n-a fost în stare să tragă foloase dintr-un gabarit superior, din plusul de înălțime. Dovadă că n-a exploatat niciuna dintre numeroasele faze fixe. Trupa lui Mangia a pasat și a driblat mai mult, a părut mai liniștită. Reactivă, cea a lui Miriuță are însă meritul că nu s-a predat. Conduși în două rânduri, roș-albii au avut atitudine, moral. Nu s-au împăcat deloc cu ideea înfrângerii. Ba chiar, forțând în final, au fost la un pas de victorie, dar „bomba” lui Nistor a zguduit stâlpul porții lui Calancea! De aceea și afirm, luând în calcul și imensa oportunitate a lui Nemec (69), că acest 2-2 trebuie socotit un scor echitabil. Unul corect.

Craiova s-a aflat, de acord, mai aproape de succes. Deși a fost vioara întâi în majoritatea timpului, n-a profitat. E și motivul în numele căruia notam recent (și încasam în consecință!) că n-a ajuns încă la maturitatea necesară cuceririi titlului. Că, prea crudă, nu-i o certitudine, ci mai degrabă o frumoasă promisiune. Asta și deoarece, fără a detalia acum, CFR și FCSB știu să câștige și când joacă la nivelul adversarului sau chiar sub el, în vreme ce Craiova nu câștigă nici când joacă, precum cu Dinamo, mai bine. Mai repede și mai direct.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

Andrei F (1607 comentarii)  •  5 februarie 2018, 23:20

@ BYBY Domnule,ca te vad cunoscator…Dar de ce arbitrul trebuia sa fluiere si sa nu lase jocul sa continue la faza cu Budescu? Hai sa te vad…

Mihai (12 comentarii)  •  5 februarie 2018, 23:23

Maaaamaaa, citi veninosi si frustrati pe aici…In ce campionat serios se dadea penalty la contactul umar la umar intre Popescu si piticul ala de la Craiova? A fost fault, da, daca s-ar fi jucat baschet feminin…Dar cum in Romania, toti sint obisnuiti sa vada penalty pt fcsb si cfr la cea mai mica atingere, normal ca ciocnirea lui Popescu cu piticania olteana, li s-a parut tentativa de omor…
Dupa mintea oitzelor si prazarilor, si sutul in cur aplicat de Nedelcearu altui pitic de la Craiova, trebuia sa fie penalty, dupa modelul Budescu de la Medias…Cum incep sa se smiorcaie oitzele, cum sar toti sa-i consoleze…Singura faza controversata in dreptul la Dinamo, a fost intrarea imprudenta a lui Nistor, dar deja Craiova avusese un penalty gratuit si Hategan stia asta…Pai ce vroiati, inca unul? Si hentul prazarului din careul Craiovei? Sau caderea piticului Gustavo peste Popescu? Aaaa, aia nu se pune, ca prazarul era mai mic, deci avea voie…Mai terminati odata cu cersitul de penalty-uri si jucati fotbal, barbateste! E amuzant totusi de vazut, ca si asa varza cum e, Dinamo tot va provoaca frisoane si cosmaruri! Fugiti baaaa, vin cainii!!!!

Bazilio (6 comentarii)  •  5 februarie 2018, 23:26

Putem semnala o lipsa evidenta de logica: rezultat echitabil, dar greseli de arbitraj ce puteau schimba rezultatul. Dar, prin echitabil, d-l Ioanitoaia a inteles ca ‘multumeste ambele parti’, adica doi amici de taina-marcel popescu si ionut negoita !

alex (7 comentarii)  •  5 februarie 2018, 23:34

Ca de obicei, Dinamo vrea sa intre in play-off impins de bunavointa arbitrilor!
Daca hategan(merita scris cu litera mica) era corect, ieri dinamovistii ar fi fost scosi din lupta pentru primele 6 locuri. OK, lasa-i sa se mai chinuie, pana cand vor vedea ca lupta lor este „blowin in the wind”!

Myty (69 comentarii)  •  6 februarie 2018, 0:54

@Bazilio. Esti alaturi. Dl Ioanitoaia Nu are relatii cu Rotaru si cu Craiova, de aceea nu a fost invitat la inaugurarea stadionului. Iar cu Negoita e doar…compatriot. Ai gresit ambele adrese.

sundance kid (205 comentarii)  •  6 februarie 2018, 1:08

Un articol scris de un boier al presei sportive romanesti . RESPECT si mai ales MULTA SANATATE !

sundance kid (205 comentarii)  •  6 februarie 2018, 1:17

nicu bala

Inainte de 90 aveam in primul rind fotbal . Cu cei crescuti de nationalisti s-a mers pina in 98 cu succes . Dupa 98′ . Cei ca tine . Demagogii. Si apropo tot atunci sau construit portile de fier . Daca gasesti prilejul da o fuga si holbeaza-te sa nu lesini . Nu mai amintesc de transfagarasean ca ma ia ameteala ! Voi nu ati construit nimic in 29 de ani . Absolut nimic . Dimpotriva pe ce ati pus mina s-a darimat .

motanul incaltat (603 comentarii)  •  6 februarie 2018, 1:30

Per asamblu. ca intodeauna, daca numarati pe degete de cite ori a fost defavorizata Craiova in comparatie cu Dinamo- o sa va iasa un rezultat „echitabil”.Din cauza asta eu sincer imi doresc ca Dinamo sa nu prinda play-off-ul si apoi sa se desfinteze. Asta sigur ar fi ECHITABIL. Nu pt Craiova ci pt toata tara…..

Mozzie (19 comentarii)  •  6 februarie 2018, 5:20

Ma gandesc cu groaza ca Astra ar putea juca in Play Off cu jocul sau sters,total nespectaculos,la blocarea adversarului.

gino (1 comentarii)  •  6 februarie 2018, 5:58

NIMIC DESPRE BURLEANU?

Dilimache (657 comentarii)  •  6 februarie 2018, 7:56

Nimic nou, Dinamo castiga ajutati de arbitru…

durden (338 comentarii)  •  6 februarie 2018, 8:21

Ooofff speram ca a iesit la pensie plictisitorul asta! :((

gintonic (44 comentarii)  •  6 februarie 2018, 10:16

am fost pe stadion… mi s-a parut foarte ciudat sa vad cati rromi (cu limbaj colorat) sunt in tribunele din Stefan Cel Mare !!… S-a mutat galeria Rapidului in Groapa?? Altfel, arbitraj ca in vremea Militiei si comunismului !! Bleah ! 🙁

dansy (42 comentarii)  •  6 februarie 2018, 10:46

Domnule Ioanitoaia iar sunteti pe langa!Pai de ce sa nu-l punem la zid pe hotogan?Nu ati remarcat ca toate deciziile proaste le-a luat in favoarea lui Dinamo?Si asa a facut in toate meciurule dintre cele doua echipe.Cum sa fie un joc echitabil? Nu iti este rusine?

Feri (85 comentarii)  •  6 februarie 2018, 12:16

@durden. De *** ca tine e plin pamintul. Tu nu intelegi si de aceea nu iti place. Daca nu iti place nu citi sau tine pentru tine *** mintea aia lipsa.

Alex88 (7 comentarii)  •  6 februarie 2018, 20:44

@mihai. Tipule…esti genial. Ai facut cel mai bun rezumat al acestui meci. PS: Ne bucuram ca ati revenit,maestre Ioanitoaia!

Daniel Tudorache (4 comentarii)  •  9 februarie 2018, 10:06

Imi place articolul!

Daniel Tudorache (4 comentarii)  •  9 februarie 2018, 10:36

Super articolul!

Comentează