Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

A doua șansă

Nu pretind că Gică n-a greșit. A greșit, de acord. Întrucât a pătimit din plin pentru această greșeală, inclusiv prin aceea că tatăl i s-a prăpădit de inimă rea, consider că și-a câștigat dreptul la o nouă șansă.

Permalink to A doua șansă
joi, 11 ianuarie 2018, 3:59

Mihai Tudose l-a numit pe Gică Popescu consilierul său pe sport și i-a trasat ca sarcină imediată să se ocupe de pregătirea CE 2020, competiție în cadrul căreia Bucureștiul ar urma să găzduiască 4 meciuri. „Pentru că nu ne pricepem la fotbal, am zis să găsim un bun manager de proiect. Pe cineva care știe unde e UEFA”, a explicat șeful Executivului decizia.

Una surprinzătoare pentru că a venit de niciunde. Până s-o comentăm, să reținem însă că fostul căpitan al Barcelonei, cea mai mare onoare acordată vreodată unui jucător român, îl va asista direct pe actualul prim-ministru. În cazul în care Tudose va fi schimbat, Gică Popescu va rămâne pe liber. Iar asta s-ar putea întâmpla foarte repede deoarece guvernele cad la București mai des decât MIG-urile 21.

Altminteri, nu mă pronunț dacă și în ce procent desemnarea lui Gică Popescu, dușman ireductibil al președintelui FRF, reprezintă un semn că politicul l-a lăsat din brațe pe Răzvan Burleanu. Implicit, un avertisment pentru acesta în perspectiva scrutinului federal din mai. Greu de spus, să mai vedem.

Cum era de așteptat, numirea „Baciului”, eliberat în noiembrie 2015 după ce a efectuat 20 de luni de detenție dintr-o condamnare de 3 ani, o lună și 10 zile, a împărțit opinia publică în două tabere. Care sunt gata să se ia de gât una pe cealaltă. Cei mai mulți au criticat hotărârea premierului, adesea cu vehemență, chiar cu ură. Unii l-au făcut pe Gică Popescu cum le-a venit la gură, pușcăriaș și infractor, lupul paznic la oi, individ care a furat statul etc. Personal, întrucât nu-mi propun să fiu popular, îi voi lua apărarea. Faptul că îl susțin nu mă împiedică să recunosc că numărul celor care-l pun la zid pe internaționalul cu 115 selecții, uneori cu mânie proletară, e sensibil mai mare.

Nu mă miră această pornire. E stilul casei, tipic românesc, de a judeca drastic erorile altora, fără pic de înțelegere, dar de a fi permisivi cu propriile erori, îngăduitori.

Procedând astfel, uităm că, dincolo de nerespectarea legii când n-a declarat întreaga sumă primită din transferul lui Bratu de la Rapid la Galata, Popescu a plătit impozitul legal înainte să-i fi cerut justiția. Ca atare, prima instanță l-a achitat.

Nu pretind că Gică n-a greșit. A greșit, de acord. Întrucât a pătimit din plin pentru această greșeală, inclusiv prin aceea că tatăl i s-a prăpădit de inimă rea, consider că și-a câștigat dreptul la o nouă șansă. Nu ca ex-căpitan al „naționalei” și al Barcelonei, ci ca simplu cetățean.

Probă că noi suntem mai catolici decât Papa când e să privim la paiul din ochiul vecinului, nu la bârna din al nostru, să ne reamintim că la un an de la ieșirea de după gratii, unde a ajuns condamnat fiind la 3 ani și jumătate pentru evaziune fiscală de 28,5 milioane de euro, Uli Hoeness a fost reales președintele lui Bayern Munchen cu o majoritate zdrobitoare.

Adică la nemți, eternul exemplu în materie de ordine, de disciplină și de seriozitate, s-a putut, dar nu și la români! Pe noi ne indignează sincer încercarea de a reabilita pe cineva. Fie el și Gică Popescu, care a plătit integral prejudiciul.

După JO de la Sydney 2000, am polemizat public cu legendarul Ion Țiriac, președinte al COR care solicita ca unui sportiv prins dopat o dată să i se interzică definitiv, pe viață, participarea la Jocurile Olimpice. Așa cum am pledat atunci pentru a doua șansă, pledez și acum. Vorba cuiva, dacă iartă Dumnezeu, de ce n-am ierta și noi, muritorii de rând?!

Comentarii (105)Adaugă comentariu

gdp (2 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 20:03

Merkel facea naveta cu elicopterul armatei si era ilegal! Am omis sa scriu din graba!

Iulian (190 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 20:05

Chiar imi vine sa vomit cand ii citesc pe moralistii astia care nu au facut nimic in viata lor, nu au nici o realizare dar ii dau lectii lui Gica Popescu. Gica Popescu a facut ceva pentru tara, nu doar a injurat ca mamelucii astia.

Marcello (80 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 20:06

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

noe (2 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 20:08

bravo gica,mai ai un lucru ffff important de facut,SA SCAPI FOTBALUL DE BURLEANU.

dc (37 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 20:40

Domnu Ioanitoaia, Uli Hoeness a pagubit statul, a platit si s-a dus din nou in privat, la Bayern, pentru ca e f bun pe pozitia lui de pres de club, ceea ce a fost si inainte... Gica Popescu a pagubit statul, a platit, dar vrea o sansa tot de la stat. E o mica mare diferenta. In plus, Popescu nu s-a remarcat cu nimic in business, nici in privat nici la stat, nici inainte nici dupa. Dimpotriva. E greu sa il asemeni cu Hagi, care e un model si in privat si pt statul roman. Sint cumnati dar asta nu e deajuns....Si mai e ceva,Romania l-a ridicat pe Popescu si nu invers, ea l-a facut celebru....Si el a decis a o *** cu *** ca fratii Becali....Asa prim-ministru, asa consilier....aferim

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lica Surdu (20 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 20:42

@noe: mai bine sa scape fotbalul de clanul Becali- Prodan. Degeaba scapam de Burleanu, daca vin aia.

porojan (8 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 21:01

Corect nea Ovi.Cred ca merita in primul rand pt exemplara cariera..

sundance kid (205 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 21:06

Statul Roman a inceput cu stingul din prima zi de la infiintare . Si-au impuscat primul prim ministru din istorie . Barbu Catargiu . In rest ? Pai in rest dezradacinatii care bineijnteles se considera mai patrioti decit romanii care NU TRAIESC PRINTRE STRAINI .

Oli (1 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 21:11

Nota 10

marian (160 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 21:23

Domnule Ioanitoaia, multa emotie si, din partea unora, multa ..... (m-am banat singur) in toate comentariile astea. Problema este alta: Gica Popescu se afla in perioada de probatiune subsecveta eliberarii conditionate, nu-i asa ? De aici rezulta o situatie speciala si (cel putin) doua lucruri: 1) Popescu nu are voie sa faca acte de comert in orice domeniu, cu atat mai putin in cel de pe urma caruia a suferit sanctiunea penala ; 2) orice eroare care ar surveni pe parcursul activitatii de consilier angajat al Guvernului Romaniei ar putea fi incadrata de anumite institutii la categoria "penal", in functie si de ponderea politica a angajatorului Mihai Tudose in perioada respectiva, ceea ce ar putea repune in executare si pedeapsa acum suspendata . Prin urmare, cu toata consideratia il sfatuiesc pe Gica Popoescu sa stea in afara acestui proiect, cel mult sa accepte o pozitie onorifica, fara nici un fel de plata si fara decizie in partea de investitii aferenta proiectului, deci exclusiv pe domeniul relatiilor cu personalitatile si institutiile din fotbalul international. Asculta-ma, Gica, asa e cel mai bine pentru tine. Traiesti intr-o tara puternic ticnita, nu uita asta.

daniel (1 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 21:35

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Budulai (2 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 21:47

Nea Ovidiu, lasa-ne omule cu Dumnezeu, a doua șansă a primit-o când a fost eliberat înainte de termen, și să nu uităm că a furat și acolo prin fițuicile alea scrise, adică tu chiar crezi că Popescu e în stare să scrie o carte (eu am dubii că ar ști să scrie)? Cum Dumnezeu să îl angajezi fix acolo de unde a furat? Logica ta spune că asta e a doua șansă? El și acum afirmă că a fost o victima, nu și-a admis niciodată vine, nu a zis niciodată: am fost un hot fraților, nu, doar a dat banii înapoi, însă a negat întotdeauna. Asta e cu erorile proprii e pe stilul lui Ponta, ce dom'le voi n-ați copiat la religie în liceu, nu ați furat o guma când erați mici și uite că ați primit a doua șansă, dar nu e deloc asa, Popescu avea onoarea și nu merita condamnat daca înainte de anchetă GSP se prezenta la autoritățile competente și le spunea că a uitat să plătească niște bani, onoarea consta în a nu fi strâns cu ușa.

yoz7777 (42 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 21:51

nea 0vi, ca tu esti fanul lui este alegerea ta. Tu poti sa-l angajezi la gazeta, care este in srl, poti sa-l faci analist si sa-l platesti, nu se supara nimeni. Hagi ilnpoate lua la el la club dupa ce-i expira suspendarea, dar si la el este un srl. Unde induci tu publicul in eroare, este paralela intre gh popescu si Hoeness. Hoeness a recunoscut, a platit, a stat in inchisoare si s-a intors la Bayer, tot un srl. gh popescu desi a platit si a stat in inchisoare inca sustine ca este nevinovat, desi este la mintea porcului ca daca ai platit este ca si cum ai recunoscut, numai ca n-a avut niciodata coloana vertebrala sa spuna - da, am stiut, am GRESIT, am platit..., iar acum este numit politic de un guvern sustinut de o coalitie care maltrateaza justitia si statul de drept, care apara infractorii (probabil ca cine seamana se aduna) , urnand sa fie angajat la stat pe bani de la buget, nu de la srl. Asa ca ia-l matale la sereleul tau si foloseste-te de experienta lui fotbalistica, oricum experinta manageriala a demonstrat-o din plin, a ratat cu toate afacerile sale...

mda (103 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 21:56

Vreti dreptate? vreti respect? atunci tratatii pe toti la fel, nu preferential,e ca si cum vreti ca dreptatea sa se aplice doar la unii, in functie de preferinte personale, maine poimaine il vedem pe dan diaconescu presedinte, ca deh, la noi se poate.

Cristian (34 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 22:04

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alegz (33 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 22:14

In primul rand Gica Popescu nu si-a achitat intreaga paguba ca nu hotara instanta sa ii confisce si restul sumei datorate daca era adevarat. In al doilea rand conform conform aceleiasi instante Gica Popescu inca are interdictie de a activa in domeniul sportiv acolo unde a fost comisa infractiunea. Daca moral suna frumos sa acorzi a doua sansa sportivului Gica Popescu prin angajarea ca si consiler sportiv, legal insa inseamna o incalcare a unei hotarari judecatoresti, o noua infractiune!!! Dar deh, suntem in Romania unde primii oameni din stat au probleme cu legea ...

Cristian (34 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 22:16

Să vă fie rușine că ștergeți tot comentariul! Vă doare adevărul? Ziariști de 2 lei! Noroc excepționalii oameni de sport Geambașu, Andrieș, Naum, Ștucan și, bineînțeles, Tolontan!

catalin (1 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 22:18

Chiar nu intelegeti, sau va faceti ca nu intelegeti? Ce tot indrugati acolo cu Dumnezeu, a doua sansa, intelegere? Numai tampenii, parca sunteti o baba de la tara. Ce treaba are Hoeness cu Popescu? Nu avea nimeni nimic cu Gica Popescu daca isi vedea de treaba lui. Dar nu, el da lectii de moralitate si se angajeaza intr`un post de conducere in domeniul public, fiind si complet necalificat pentru acel post pe deasupra. Clasicul spirit romanesc e sa accepte asemenea lucruri, ba chiar sa-l spele pe corupt, "lasa maica, o fi furat dar a dat bine cu piciorul in minge". Asta`i clasicul spirit romanesc, nu ce ati scris dumneavoastra. Sunteti jenant.

dan (273 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 22:19

Tara de bisnitari care isi contesta toate valorile si din cauza asta nici nu le are. Prost Popescu ca n-a ramas in Spania sa isi cheltuie banii acolo.

Ali Bec (212 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 22:43

Tov. 0. I., un pesedist desavirsit!

cornel (79 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 22:48

Nu cu mult timp în urmă numitul Popescu Gheorghe, spunea că...” NICIODATĂ nu aș accepta să fiu numit pe o funcție de către clasa politică, așa cum a fost numit Burleanu... ”...! Încă odată acest individ dovedește lipsă de caracter , este un mincinos , un om fals, un oportunist fără bun simț și cred că Nu se ridică niciodată la nivelul lui Burleanu care în mod intenționat e blamat și i se pun în cârcă chestii inventate , dar nu se scot în evidență lucrurile bune ca nu cumva să se supere Hagi și ceilalți ahtiați după ciolan ! Cred că Ministrul Tudose a greșit flagrant numind pe cineva să se ocupe de organizarea CE, un individ cu cazier condamnat pentru infracțiuni grave în...fotbal !!! E ca și cum l-ai pune pe Tapie sau Moggi pe acest post !!!!

pfffffffffff (11 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 23:21

Tataie, noi poporul roman speram sa apuci ziua in care politistul *** o sa fie eliberat, iar tu sa-i ceri reabilitarea aici in paginile acestei hartii de impachetat peste. Sa ceri pentru el cea de-a 2-a sansa, ba chiar sa te bati cu ministrul de interne care o sa fie, sa-l angajeze inapoi in politie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cpt.ahab (19 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 23:43

Într-adevăr: o nație care și-a făcut o religie din nerespectarea regulilor este plină de inchizitori neînduplecați.

Cosmin (3 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 23:44

Tot respectul. Sa sustinem iertarea. Dreptatea nu e razbunare. Dreptatea e iertare, e iubire. Ce nu vine din iubire nu e drept. Nimic nu se poate indrepta cand raspunzi cu rau la rau. Asa se multiplica si justifica ceea ce este nedorit. Numai atunci cand raspunzi cu bine la rau. Alchimie. Aceasta inseamna intoarcerea obrazului. A nu raspunde cu rau. Einstein spunea ca nicio problema nu se rezolva din frecventa care a creat-o. Asa ca sa invatam sa iertam. Sa urcam într-o frecventa superioara. Nimic nu e de iertat. Pentru ca nimic nu e de condamnat. Totul e de iertat. Atunci cand stabilesti o vina, o ai in tine si o proiectezi in afara. E ca o greutate. Nu poti scapa de ea pana nu ierti in tine si automat in afara. De aceea iertarea e dezlegare, eliberare.

Jiji (166 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 23:58

Hai sa nu ne comparam cu nemții,suntem cu sute de ani în urma

Cosmin (3 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 0:07

De aceea exista atata agresivitate, pentru ca oamenii nu suporta vina stabilita de EI in EI pentru altii. Numai iertarea elibereaza. Restul e iluzie. Dar nu e vina noastră. Nu suntem constienti ca suntem victimele unui pattern de gândire conditionat moștenit. Toti ne dorim iertare cand gresim. Dar am fost invatati sa oferim condamnare. Dinte pentru dinte. Cei care acuzam mai bine sa ne cautam pacea. Pentru ca atunci cand oferim condamnare, oferim durere. A da si a primi este acelasi lucru. De aceea agresivitatea e suferință.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 6:55

intr-o tara condusa si guvernata de infractori cu imunitate , intr-o tara in care infractorii si femeile de moravuri usoare sunt vedete mondene , intr-o tara in care președinte al Camerei Deputaților este un condamnat v-a gasit moralitate la.....Gica Popescu !!!!!

dan (195 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 8:15

ce mod simplist de a gandi: Tudose l-a angajat pe Popescu, deci politicul nu-l mai tine in brate pe Burleanu! Pentru ca toate se invart in jurul lui Burleanu, nu-i asa? Apropo: poate Popescu il va demite si pe Daum de la Nationala si astfel va rezolva si cealalta obsesie a lui Ioanitoaia. Sper sa nu rezolve cumva si problemele de arbitraj, ca atunci chiar nu va mai avea 'maestrul' despre ce sa scrie.

gogu kioru (6 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 8:57

La multi ani maestre!Te rog nu-l mai spala pe acest calafetean INFRACTOR!Ramane un puscarias care a platit impozit la ce a furat cu becaliotzii lui!Un INFRACTOR...!Rusinea Olteniei..dinamovistul Ghe Popescu!

valentino (6 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 9:29

la nemți s-a putut, e adevărat, dar la privat! bayern nu reprezintă statul! în cazul de față însă...deci la anul nu-i problemă dacă va candida și câștiga Voiculescu? sau Nețoiu? sau Copos? a doua șansă, nu? mai bine Dragnea, că la el e vorba de fraudă electorală, nu financiară....

rammstein (44 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 9:33

un *** de om....asta-i oltenul asta ....puneti ba in fruntea tarii numai puscariasi...nu m-ar mira ca *** sa intre la interne ....asta-i statul paralel...RUSINE!!!...ai ***...

misu (1 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 9:52

Imi pare rau pentru el dar fara caziere patate in lumina refletoarelor, va rog. Ca persoana publica, ba mai mult, reprezentant oficial de for sportiv (rol educativ, exemplu de conduita sii indemn la fair play, nu in ultim rand formator de opinie) niciodata o persoana condamnata. Indiferent de scuze. Nu intru in detalii si nici in polemica.

Mircea (97 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 9:56

De ce reabilitarea lui Popescu tb sa fie una asa zisa "la stat" ?? Guvernul, statul trebuie sa dea exemplu de integritate iar daca tu ca stat/guvern angajezi un fost spalator de bani, ce fel de exemplu dai la nivel national ?? Ce fel de precedent creezi ?? Romania este paradoxala: pe o parte se baga oameni la puscarie pe banda rulanta pt a opri coruptia si batjocora fata de stat iar pe de alta parte angajam aceeasi oameni in functii publice dupa ce ies din puscarie. Sunt de acord, Popescu ca si oricare dintre noi, are dreptul la a doua sansa dar NU la stat/guvern ! O alta fatada a problemei este ca Popescu nu are nici un fel de reusite in domeniul managerial; nimic nu-l categorizeaza ca fiind un bun manager de proiect, un proiect enorm; el nu are experienta necesara in a coordina la aceasta scala. O alta culme a paradoxului si a ironiei: acest proiect este un proiect de imagine a Romaniei... Bayern Munchen este un club privat; comparatia este proasta.

catalin (2 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 10:18

Domnule Ioanitoaia vreau sa va spun ca gresiti. Pesronal am tot respectul pentru Gica Popescu. Problema nu este Gica Popescu, problema este principiul. Romania are probleme la ora actuala in principal din cauza ca partidul de guvernamant este condus de un individ condamnat si cu probleme penale in continuare. Daca acest individ nu ar fi condus partidul de guvernamant, probabil alta ar fi fost situatia tarii. Ca principiu, un om care a calcat legea, cu stiinta sau fara stiinta, primint pentru acest lucru o condamnare penala, nu cred ca mai are ce cauta intr-o functie publica. Indiferent de numele sau. Gica Popescu a primit o a doua sansa chiar in momentul in care intreaga tara a salutat eliberarea sa din inchisoare. Din punctul meu de vedere, avem nevoie de oameni fara pata. Doar acestia se pot constitui in modele reale. Gica Popescu a incetat sa mai fie un model in momentul in care a fost condamnat penal. Chestia cu a doua sansa nu prea tine. Ia datile fratilor Becali o a doua sansa sau lui Cristi Borcea. Oare ce se intampla? Cu tot respectul pentru Gica Popescu insa trebuie sa avem aceeasi unitate de masura pentru toti. Doar asa vom putea deveni o societate curata. Ganditiva ca Tudose avea si alte variante. Ce spuneti de Cristi Chivu sau Gica Hagi sau Adrian Ilie?

jijrinovschi (34 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 10:19

tataie iar ai fost la gasca de gargaragii a doctorului pompilica *** mica,si ti s-a comandat ce sa mai versi peste burli;vezi ca acum trebuie sa-l schimbati pa prunosu din catindatul la frf cu puscaria gica ,ca e mai curat si mai ortoman,a furat mai multe oi;pensia e a doua ta sansa tataie.

vasco (363 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 10:19

Asa popor asa" morala"!Eu i-as da a doua sansa lui popescu ,si a treia si a patra...si a n-a,doar a"facut ceva pentru tara"...Daca a facut si facultatea de drept(jumatate a facut-o...)ca multi fotbalisti,l-as propune prin magistratura...doar a facut"pantru tara"mult de tot,Dar de candidatura la presedintie ce ziceti?Sa poata face si mai multe "pentru tara".Halal sa ne fie!

johnneil (50 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 10:21

Orice ar face de acum in colo si orice instanta ar zice ca este alb ca zapada cazierul lui... In conceptia poporului roman popescu gheorghe a fost, este si va ramane un puscarias.

Anonim (92 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 10:35

@ catalin Cum, burleanu este complet calificat in a conduce destinele fotbalului romanesc, iar Popescu nu este deloc calificat pentru a superviza organizarea celor 4 meciuri pe care le va gazdui Bucurestiul in 2020?! Cred ca premierul ar fi trebuit sa numeasca in aceasta functie pe unul dintre detractorii ferventi ai lui Popescu, care-s "cata frunza si iarba" si care nu pregeta sa iasa la atac de fiecare data, devenind repetitivi! Ce mai, suntem o natiune de puritani, de perfectionisti, nicidecum de nihilisti! A.

Lica Surdu (20 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 10:59

Vad ca unii se tot iau de faptul ca Popescu a fost puscarias. Nu asta e problema. Au fost si altii. Sunt unii care au facut temnita grea pe timpul Repauzatului, sau chiar in alte tari. Au primit multi o a doua sansa. Problema este fapta pt care a fost condamnat. Cu asemenea condamnare nu ai ce cauta intr-o institutie de Stat. Sa il ia Hagi la Academie, sa il puna Craiova presedinte. Modul cum si-a scurtat pedeapsa ramane discutabil. Oare cati dintre noi nu ar fi facut la fel. Cunosc pe cineva cu ani grei facuti. A refuzat un " aranjament" si si-a ispasit pedeapsa pana la ultima zi. Mai lunga decat a lui Gica si 100% in conditii mai grele. Dar nu ii imput nimic. O singura intrebare mai am, pt cine stie: s-a dezis oficial de clanul Becali? Daca nu, si inca mai are contacte cu ei, nu merita nici o a doua sansa. L-am admirat mult pe Gica in tinerete...

Unu’ (102 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 11:09

Am inteles ca Burleanu a fost ales politic si trebuie sa dam in el, dar Gica Popescu merita sustinut chiar daca s-a aliat cu partidul care distruge tara asta pentru ca a fost mare fotbalist chiar daca a facut nitica puscarie. Logica lui nea Ovi.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 11:46

Uli Hoeneß n-a fost numit consilierul lui Merkel. Nu are functie la Stat, nu e presedintele unei echipe a Statului ori a Primariei, nici la federatie n-a pohtit. Nu a furat de la club, nu a furat de la nimeni. A deschis inca in 1975 un cont in Elvetia de unde a facut anual tranzactii de devize, a devenit unul dintre principalii jucatori, un adevarat campion mondial. Au fost ani in care cistiga peste 70 milioane pe an, nu avea nevoie de bani, ajunsese o boala. A muncit s-a perfectionat an de an, o vedea ca un joc, un adevarat invingator, a ajuns iar campion mondial. Prin 2010 – 2012 au fost identificate in jur de 50 mii tranzactii anuale efectuate personal prin telefon, astfel isi poate da oricine seama de dependenta, este o boala a secolului. Nici nu trebuia condamnat. Altii sint trimisi la sanatoriu pe banii statului. Nici macar un angajat alcoolic, prins in repetate rinduri baut la serviciu nu poate fi concediat pe acest motiv, intreprinderea trebuie sa-si trimita angajatul la tratament. De altfel nu s-a platit mereu impozit pe cistigul ca „jucator“, se plateste gras doar in Germania, la o aruncatura de bat de resedinta lui Hoeneß sint alte legi. Se putea muta, putea sa-si lase o palarie permanent si in Elvetia, dar el a stat in Germania, a locuit 30 de ani intr-o jumate de casa pina si-a construit si el una asa cum a vrut. Paralel, ca om de afaceri a platit destul Statului, a creat locuri de munca, iar F C Bayern inseamna totusi ceva. Normal ca a fost reales ca sef al consiliului de conducere, el poate, nu-si bate nimeni joc de o afacere ! -------------------------- Domnule Ioanitoaia, faceti o mare greseala, cu intentie. Gica Popescu n-a platit ! Rapid - Dinamo doi, Dinamo, nici un singur club nu si-a primit banii pe tranzactiile facute ! Din 2,7 milioane Rapid a primit doar 0,6 milioane, restul au ramas si azi in buzunarul lui Popescu. Singura scoala adevarata facuta de G P a fost la fratii Becali. Doar Bombe, nesimtire maxima. O tranzactie, un milion. Doua in cazul lui G P, avind in vedere ca nu i-a dat Bombonel si lui Hotel atunci cind a pohtit. Tot doua milioane a ascuns si Otelea din transferul lui Ilie Dumitrescu, deci cum sa nu ajunga AFC Steaua in faliment ? Apoi Rapid, Dinamo si multe altele. Comisionul legal si normal ar fi fost de 8% plus cheltuieli, dar G P a luat aproape 80% ! Banii i-a ascuns iar cind s-a aflat a platit doar impozitul pe cistigul de 2 milioane, adica pe marfa furata. Faptul ca nici un singur club n-a avut interesul sa se constitue parte vatamata in procesul transferurilor dovedeste doar coruptia generalizata in fotbal ! Nu-i bine sa ascundeti faptele de coruptie, mai ales azi cind vedem ca infractorii vorbesc din nou, acuza justitia ca le-a facut-o intentionat, nu i-a lasat sa „lucreze“ in liniste ! ----------------------------------- Va las sa comaparti cit a platit Hoeneß Statului, realizarile lui, cu altii si altele. Pai hai sa vedem cit a platit Negoita Statului, sa-l comparam putin pe Hoeneß cu acest campion national mioritic la datorii, moldoveanul nu numai ca e liber, mai e si Primar !!! Faptele sint dovedite, exista o lista la ANAF unde Negoita e campion, lista nu trebuie cumparata ilegal de justitie, poate fi folosita. In schimb Hoeneß nu putea fi dovedit caci informatiile au fost cumparate ilegal, chipurile de niste „ziaristi“. Condamnarea s-a facut pe baza autodenuntului din 2013, justitia n-a vrut sa mai respecte o intelegere si a considerat autodenuntul incomplet si ca urmare nul, pe baza lui insa s-au pornit cercetarile. Chiar Hoeneß considera ca a suferit, a fost o boala, o dependenta. Asa s-a vindecat. Va las sa comparati F C Bayern – fara nici cea mai mica legatura cu afacerile private ale lui Hoeneß ! - cu Rapid si Dinamo. Daca puteti.

Andrey (262 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 11:51

O atitudine pentru care va felicit. E dreptul fiecaruia sa judece cum vrea lucrurile dar eu va dau dreptate. Prea le cerem altora iar noua nu.

Dani Corban (11 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 12:33

Bayern Munchen este club privat, România nu. Se dă cineva cu fundul de pământ pentru că FCSB are patron și director sportiv (sau ce-o mai fi MM) foști pușcăriași? Comenta cineva dacă Gică Popescu era numit președinte la Craiova sau la... Barcelona (haha)? Foarte prost exemplul cu Bayern. Tot aud de genialitatea lui Gică Popescu în management. Demonstrată unde? Pe terenul de fotbal? În biroul lui Giovani Becali? A fost un mare fotbalist. Vorbește mai coerent și corect decât Hagi sau Răducioiu. Se îmbracă des în costum. Trebuie să fie un super-organizator, ce mai...are toate calitățiel.

cpt.ahab (19 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 12:34

@Cosmin: Așa este. Dar omul nu poate ajunge la convingerea că-i este necesar să ierte, fără a fi el însuși un om smerit. Or, la smerenie ajungi cu ajutorul blândeții, care-i opusul mâniei. Simplu. Un om blând și smerit nu recurge la lapidare. Pentru că-i capabil să-și vadă propriile păcate. Asta am spus și în comentariul anterior: când vezi câți români încalcă reguli, cu nemiluita, zi de zi, nu poți să fii decât uimit de numărul mare de judecători aspri de care dispunem. Și dacă tot se face numărătoarea oamenilor de stat cu probleme penale, nici Întâiul stătător nu-i mai breaz.

laur (26 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 12:46

Nea Ovi, cei care sunt de acord cu matale nu sunt mai putini. Sunt doar mai putini vocali, pentru ei este o stire normala ca Gica Popescu a fost ales ca si consilier in aceasta problema, nu simt nevoia sa comenteze. Cat despre iertarea greselilor, cel care a platit greseala este un om cinstit. Spre deosebire de hotul neprins care ramane un hot ordinar.

daniaania (34 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 13:00

De acord ca toti care au gresit merita o sansa. Dar nu asa. Se murdareste din nou. Eu nu as fi acceptat asa ceva niciodata. Demnitatea unui om este f f importanta in viata, spune cine esti.. Putea sa aleaga altceva. Acum din nou are bila neagra. Prea usor se vorbeste de chestii penale la noi, de parca ii ceva normal.Nu este.

Mircea Georgescu (3 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 13:27

Orice ființă umană are dreptul la iertare, și reabilitare. G. Popescu a restituit paguba in mod integral, atunci cu atât mai mult. Alții in loc să accepte gresala, și să și-o ispășească fug, și amplifică paguba. Gestul Premierului mi se pare unul corect, și de bun simț.

Ilie (369 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 14:07

Nici-o comparatie posibila intre gica Popescu si Uli Hoeness. In primul rind, genul asta de iertari la nemti reprezinta o exceptie, pe cind la noi e o regula. Fix la exceptii v-ati gasit dvs sa vreti sa ne luam model nemtii ? Apoi, alt punct, ce competenta in conducere are Popescu ? In fine, intervine si demnitatea : Uli Hoeness de la inceput si-a recunoscut vina. Gica Popescu a dat-o ca 'nu stia' pina la capat, a pledat nevinovat .. Diferenta mare de onoare intre cei doi ptr a-i compara

Marco (84 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 14:14

Nu e vorba de Papa de la Roma sau de barna din proprii ochi : ce nu v-ati prins dvs este ca noi nu mai vrem oameni cu probleme penale in functiii de conducere ! Nici macar in fotbal. Ca-i mult sau putin smecheriile cu fratii Becali, nu conteaza. Deci nu e vorba ca nu suntem ingaduitori, fara pic de intelegere, samd... e chestia ca suntem un neam saturat de smecheri. Vrem alte baze pentru reconstructie, nu infractori dovediti si prieten asumat cu clanul Becali. Vrem sange proaspat si din afara sistemului. Eventual chiar straini daca acasa nu avem, dar nu condamnatul Gica Popescu!

johnneil (50 comentarii)  •  12 ianuarie 2018, 14:16

@ Lica Surdu. Nu am dreptul de a avea opinia mea? Trebuie sa te intreb pe tine sau pe altcineva pentru acest lucru? Pentru mine: Ramane cum am stabilit.

Comentează