Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Vorbe goale

Ne-am obișnuit ca Gigi Becali să bată câmpii, numai că de data asta, să mă ierte, a luat-o mai razna ca oricând!

Permalink to Vorbe goale
miercuri, 10 ianuarie 2018, 3:53

Delirând la DigiSport, a sugerat că a primit pentru Dennis Man o ofertă de 14 milioane de euro, pe care însă, fără să precizeze clubul interesat, a refuzat-o. A explicat de ce nu vrea momentan să se despartă de Man și, la fel, de Florinel Coman, ambii de 19 ani. Deoarece perlele coroanei vor putea fi vândute curând cu mult peste 14 milioane. „Nu voi da niciun jucător talentat sub 25 de milioane!”, a adăugat latifundiarul. Vorbea serios, nu glumea.

Becali nu s-a oprit. Considerându-l pe Florin Tănase „cel mai bun la ora actuală”, nu s-a sfiit să-i includă pe Man și pe Coman în categoria „geniilor” și a continuat să-și ia viteză. „Când voi vinde un fotbalist cu 300 de milioane de euro, ce veți zice?”, a întrebat. După care, ca să spulbere orice dubiu, a promis că va scoate din transferuri un miliard de euro în viitorul deceniu!

Într-adevăr, de când a devenit Gigi Becali patronul ei, Steaua a vândut en gros. Peste 40 de jucători în ultimii 15 ani. Pe de altă parte, prețurile pe piața continentală au explodat, unele tranzacții efectuându-se la sume aberante, parcă ireale. Astfel, PSG a plătit Barcelonei pentru Neymar 222 de milioane de euro, Manchester United lui Juventus 105 pentru Pogba, Bale a ajuns de la Tottenham la Real Madrid pe 101 milioane și așa mai departe. Elemente ce atestă, calculând și salariile faraonice ale starurilor, că fotbalul nu mai e chiar în toate mințile. A pierdut măsura.

Constatările de mai sus ar fi în avantajul lui Becali. Dacă alții vând scump, ar putea obține și el, logic, prețuri mai mari. În teorie e corect. În practică însă, nu e mai greu, ci de-a dreptul imposibil, utopic. Din două motive fundamentale. Pentru că maximum ce a încasat all-time Steaua din vânzarea unui jucător, pentru Stanciu de la Anderlecht, s-a ridicat la 8,8 milioane. Dar și pentru că, argument decisiv, cota fotbaliștilor noștri pe plan internațional e în vertiginoasă și permanentă scădere. În limbajul peluzei, e la blană.

Ar trebui să recunoaștem că, din pricina rezultatelor slabe ale „naționalei” (Danke, Herr Daum!), fotbalul tricolor a pierdut teren și, concomitent, din preț. El alunecă pe tobogan de când s-a retras Generația de Aur. Dar a mai fost și mai e ceva care-l trage în jos: cu foarte rare excepții, băieții noștri plecați afară au dezamăgit pe linie. Neconfirmând, au transformat promisiunile în țepe. Ca atare, românii sunt mai puțin căutați peste hotare. Din ce în ce mai puțin.

Realizat de Crăițoiu și Udrea în Gazeta de miercuri, tabloul la zi al „stranierilor” ilustrează convingător afirmația precedentă. Probabil că Anderlecht va lua de la Sparta Praga cam jumătate din banii dați pe Stanciu. Tottenham s-a păcălit cu Chiricheș plătind 8,5 milioane Stelei și cedându-l lui Napoli pe 7. La fel au pățit Southampton cu Gardoș, Galata cu Stancu, Sevilla cu Rusescu etc.

Iată de ce, dincolo de a amuza, făgăduielile lui Becali că va rupe norii și va vinde de un miliard de euro în 10 ani sună ca niște vorbe goale. Par basme de adormit copiii din clasa pregătitoare. Par ori chiar sunt.

Comentarii (84)Adaugă comentariu

cj666 (51 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 19:42

Avea dreptate Popescu de la Craiova ca ciobanul nu mai e credibil pe piata transferurilor. Asa se intampla cand esti paralel cu fenomenul dar te crezi geniu. A luat tepe la greu de la cfr, botosani si altii, dar a si dat tepe. Problema e ca atunci cand dai tepe in Europa, o faci o data, de 2 ori dupa care nu te mai baga nimeni in seama. E cu atat mai hazliu delirul cu cat credibilitatea fecesebe pe plan european e nula.

John (564 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 19:43

Oierul e un infractor dovedit. Mirarea mea e ca tot scrieti despre el. Chiar un jurnalist de talia dlui Ioanitoaia.

Mirel (153 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 19:47

@Razvan. Pe linga tine pina si Becali e un tip remarcabil. Cere diploma de prost si o vei primi negresit.

grig (56 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 19:51

se pare ca a durut tare calificativul lui Daum ca santetzi ziar de impachetat peste....dar chiar asa este! nu voi scrietzi in fiecare zi de *** ala,doar ,doar vindetzi ambalajul de stavrid...jalnic.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mal. (71 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 20:02

Domnule Ioanițoaia, sfidați logica... afirmați că "Ar trebui să recunoaștem că, din pricina rezultatelor slabe ale „naționalei” (Danke, Herr Daum!), fotbalul tricolor a pierdut teren și, concomitent, din preț." Lucrurile stau exact INVERS: din cauza faptului că fotbalul românesc a ajuns de tot râsul (știm vinovații, inclusiv de prin presa care cultivă mediocritatea...) nu mai avem nici echipă națională! Delirul sistematizat al unor patroni pe toate posturile și în toate ziarele, antrenori de doi lei (să mă ierte nava amiral a acestora, dl. Dică) care suportă înjosirile patronilor, selecții pe criterii neclare (deși famiglia era la Jilava) și multe altele ne-au dus unde suntem. Să-l lăsăm pe Daum în pace, să vedem excrocii din curtea noastră!

Ali Bec (212 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 20:05

@Andrei (223 comentarii) • 10 ianuarie 2018, 19:13: LIKE!

aham (140 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 20:20

problema nu e ce spune puscariasul, problema e ca presa il baga in seama si-l scoate in fata.

# John CJ666 (1 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 20:24

Baiete sarb de la Timisoara,nu te mai da clujean ca nu esti!Scopul tau e sa injuri tot ce e romanesc.

JFM (116 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 20:32

Dar si ziaristii stau ciorchine in jurul lui sa preia aceste aberatii,le pun imediat in centrul paginii....Normal ca si el isi ia avant cand va vede atat de infometati si disperati.

v. radu (1 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 20:41

CONCLUZIA DAUM ESTE DE VINA EU CA ZIARISTII DE 2 LEI CARE NU AU VAZUT ANI DE ZILE CE A FACUT MITICA SI SANDA SAU NU AU VRUT SA VADA.

costy (8 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 20:46

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (390 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 21:22

Domnule O.I., vrand sa-i mai dai un bobarnac lui Becali lovesti de fapt in fotbalul romanesc si in jucatorii care spera sa ajunga sa joace afara. Spunand mereu ca fotbalul romanesc e pe topogan si ca jucatorii nostri sunt niste nonvalori faci o antireclama jenanta, paguboasa. Spre deosebire de d-ta, si spre cinstea lui, patronul Stelei ii lauda (poate exagerat si uneori nemeritat) pe jucatorii romani pe care urmeaza sa-i vanda. Deci el ii lauda, iar d-ta ii consideri niste neica nimeni in meseria lor, niste tepe! Si iti argumentezi afirmatiile cu... convingerile lui Craitoiu si Udrea ca fotbalistii romani plecati afara au dezamagit! Ce politica duce GSP? Antiromaneasca? Pe de alta parte, daca Becali a reusit sa vanda jucatori la echipe ca Tottenham, Anderlecht, Southampton, Sevilla, Galata etc. (jucatori despre care GSP e convinsa ca nu au valoare!) atunci inseamna ca tipul din Pipera este un priceput om de afaceri in fata caruia ar trebui sa ne scoatem palaria cu respect, chiar daca spune vrute si nevrute pe la posturile tv. P.S. Ma intreb, domnule Ioanitoaia, cum ai fi abordat subiectul respectiv, daca nu Becali, ci... patronul lui Dinamo (de ex.), ar fi reusit sa vanda atatia jucatori slabi, cu sume atat de mari, la echipe atat de prestigioase?!

criticul (40 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 21:23

Dacă Gigi Becali bate câmpii când vorbește despre sumele de transfer cu care vrea să-și vândă jucătorii de la F.C.S.B.,ca de obicei,voi de ce-l mai mediatizați,doar pentru trafic pe internet la articolele voastre?

Cj666 (51 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 21:39

#john cine is romani ma... *** Becali?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmo (237 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 21:50

Are dreptate nea Ovi, daca nu era daum la națională, Stanciu și Chiricheș erau la city sau psg acum.

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 21:57

@Ilie (271 comentarii) • 10 ianuarie 2018, 19:18 Domnule,sunt de acord ca exista prea mult de Becali pe paginile de sport.....Nu cred insa ca Becali plateste ceva la GSP pentru simplul fapt ca majoritatea articolelor sunt negative...Ca o presupunere...cred ca presa il foloseste pe Becali pentru ca face audienta...Ai vrea ca ziarele sa fie goale de subiecte sau numai cu ,,goale,,...?Pot sa-ti dau exemple de iesiri in decor ale altor actori cu legaturi in fotbal dar...nu sunt placuti de ecran sau hartie...

DRAGAN (1 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 22:01

ARTICOLUL ASTA SI UNELE COMENTARII SE REZUMA LA "Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia " SI LA " Călătorind prin ţări străine Constaţi, ca orice muritor: În Vest - se moare de mai bine, La noi - de grija tuturor." E BUN TITLUL , DAR ARE REFERIE DOAR LA ARTICOL. CE SPUNE "BLAMATUL " DE ZIARIST SI COMENTATORI ESTE DOAR POLITICA DE VANZARE.

Ilarie (5 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 22:03

Burleanu e de vina moshule!!!

postacii (194 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 22:13

fotbalistii sint ca si "ziaristul" de mai sus, care nu a incetat sa se tina de ochelari in loc sa-i repare, de o valoare indoielnica. cine ar da bani sa vada jucatori romini? care sint antrenati sa "scoata" 11 m si faulturi. cine ar da bani sa citeasca un ziar ca gsp, in care se scrie mai mult de jucatori care trebuie vinduti si cu cit, mult contabilitate decit sport (multumim dl. Ioanitoia) de Gica lui Becali si de catre Becali la altii ?

di livio (214 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 22:34

sfideaza logica da ii sfideaza si pe aia care il citesc...zilnic il desfiinta pe Daum ca nu-l cheama pe Alibec la nationala...inca o data Daum a avut dreptate da marele antrenor nea Ovi nu vrea sa vada...si daca ajunge Prunea Kenneth pres la FRF o sa emigrez in Islanda ...ma angajez la impachetat peste

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 22:59

Domnilor,pentru ca atatia loviti acum in Becali...Unde erati cand de Nedelcu,Coman,Benzar ...se interesau numai echipe tari din Portugalia-Porto!!!-Italia- Lazio!!!,Germania ,Turcia...? Nu ne- a spus asta in atatea randuri GSP?Asta cum se numeste?Nu ati auzit de la Ivan ca regreta acum ca nu a ajuns la Barcelona?

Cristian (8 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 23:35

Articolul ăsta e făcut asa ca se mai liniștească,,prostimea" .curînd o sa apar un alt articol...pro gigi

Burcasimi (1 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 0:04

Tot va luati de cioban , dar uitati un singur lucru : fara el fotbalul romanesc ar fi si mai jos .Ca vorbeste prea mult , e treaba lui , pe mine ma intereseaza , ceea ce produce .Asa ca mergeti la plimbare cu latratul la stele ! Habar nu aveti cum se fac banii , dar ati vrea sa ii aveti !Capra vecinului ...

Vlady (150 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 0:18

Cristiane, daca imi arati un articol pro Gigi semnat de Ioanitoaia il inghit pe loc. Daca nu gasesti asa ceva si sigur nu gasesti trageti palme.

Tudorache (179 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 0:25

*** cosmo gen care il perie si acum pe epava de Daum uita ca neamtul a fost cel mai bine renumerat antrenor din istoria fotbalului romanesc si ca asta nu l-a impiedicat sa obtina cele mai proaste rezultate dintre toti. Mare *** trebuie sa fii sa lauzi asa ratat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pop Sever-Augustin (9 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 3:40

Personajul in discutie -patronul FCSB- trebuia scos din preocuparile zilnice ale presei respectiv radio si TV, pe linie sportiva. Ignoranta si mediocritatea nu trebuie promovate!! Nu este o noutate, dar ramane intrebarea,: DE CE ESTE PROMOVAT CU OBSTINATIE???

motanul incaltat (603 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 4:59

In primul rind echipele care dau peste 20 de milioane pe un jucator le numeri pe degete: Conduce Anglia cu doar 6 echipe , Franta-1 echipa , Spania 2-poate 3 cu multa indulgenta 4 echipe... Bayern cu cel mai mare transfer -40 de milioane dar pare mai mult ca o spalare de bani.....Italia -cu maxim 2-3 echipe si Turcia cu 1-2 echipe..... La nici una din cele enumerate Becali nu are cum sa vinda. I-a pacalit pe belgieni cu hai sa zicem aproape 10 milioane dar asta a fost maximul posibil. Eu zic ca FCSB nu va mai vinde in urmatorul deceniu cu mai mult de 8. Iar celelante echipe romanesti nu mai mult de 5 milioane.

sundance kid (205 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 6:10

Dupa 90' estul nu a pierdut numai economic si social dar si in alte activitati precum sportul in general sau fotbalul in particular. Acum doua zile barcelona si-a permis sa ia un fundas caruia ia pus clauza de reziliere 400 de milioane de dolari asa ca nu ne mai ramine decit fotbalul din vest

antoniu (29 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 6:17

geniul de la stana ! televiziunile l-au facut mare, sta toata tara si casca gura la el, face audienta. Si-a luat-o bine de tot lumea in cap. E deraiat complet !

popa (16 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 7:00

becalii nu e prost ce spune prostii sant cei cel baga in seama chiar nu ati inteles ca acest personaj e grav bolnav pacat de puterea financiara pe care o are ca nu contacteaza un doctor bun poate mai sant sanse sa-si revina si cu religia sta f ffff prost ipocrizia e ffff mare el are impresia ca pe teren joaca imparatul CRISTOS saracu a ajuns si microbist il asigur ca ISUS n-are treba cu visurile lui revin cu ce am inceput prostii sant cei cel baga in seama

Adrian (52 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 7:56

Cota fotbalului romanesc este in scadere nu numai din cauza rateurilor nationalei, ci si datorita valorii echipelor de club. La noi, tot ce se face este de subzistenta, fie in domeniul economic, fie in cel sportiv. Echipele de club sunt eliminate de obicei din primul tur preliminar in oricare competitie. Sigur, apar ocazional exceptii: Astra anul trecut, FCSB anul acesta. Scaderea valorii echipelor de club se datoreaza vanzarii jucatorilor promitatori la varste din ce in ce mai mici ( unii juniori ), pe preturi de nimic . Ajunsi in campionate puternice la varste fragede, acestia nu rezista fizic, de obicei nu stiu nici limba, nu resusesc sa tina pasul cu jucatorii ceilalti si sfarsesc in cel mai bun caz pe banca de rezerve. De aici urmeaza clacarea psihica si anonimatul, sau revenirea in fotbalul romanesc ( vezi cazul Ianis Hagi ). Atunci cand Romania va avea 1-2 echipe care an de an sa joace sferturi sau semifinale, atunci nu vor mai juca din turul trei preliminar, ci vor fi cap de serie. Alta ar fi cota fotbalului romanesc si implicit a jucatorilor. Asta inseamna ca la cluburi sa existe resurse financiare, o strategie pe termen lung, promovarea jucatorilor crescuti in academiile proprii si aducerea de jucatori straini valorosi, nu liberi de contract. Exemplu de succes ar fi United, la care Ferguson a promovat aproape simultan 6 juniori, Giggs, Beckham, Schols, fratii Neville si Buts, deveniti titulari si la echipa de club, si la nationala. Si Partizan care detine o academie foarte buna. A refuzat sa vanda un junior cu 1 milion, iar pest cativa ani l-a vandut cu 20. Vad ca disputa pro-anti Daum continua cu inversunare. Fara sa sustin nici o tabara, trebuie sa constat: cand a venit la nationala nu mai antrenase pe nimeni de doi ani, iar acum, la peste sase luni de cand a fost demis, nu are nici o oferta.

dan (195 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 9:28

Jos Daum!

mordved (24 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 11:35

Chestia e simpla, putin imi pasa daca nea OVI il iubeste ori il detesta. Daca GSP e un ziar serios, nu il pomeneste nici in gluma pe Becali care nu are nici o functie oficiala la FCSB/Steaua. Iar cei care il socot pe Becali un binefacator al fotbalului romanesc: bietii oameni!

petre (16 comentarii)  •  11 ianuarie 2018, 12:16

invidia roade,ambii cand erau copii manau cate o turma unu de oi si unu de bivolite,acum cel cu *** e mai bogat mult si ca in MIORITA cel ramas fara bivolite dintr-o nevinovata invidie zice vorbe,ce-ti e si cu copii astia care au manat turme de mici........

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează