Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Trai pe vătrai

În raport cu suma de 92.000 de euro încasată de Burleanu, cei din CEx s-au ales cu un mizilic.

Permalink to Trai pe vătrai
luni, 8 ianuarie 2018, 3:52

Apropo de alegerile pentru șefia FRF, ele se vor ține pe 17 mai, zi în care e programată și finala Cupei României. A menționat data respectivă însuși președintele Răzvan Burleanu, dar ea ar urma să fie reconfirmată oficial de Comitetul Executiv. Ceea ce pare însă o bagatelă, o simplă formalitate, din moment ce forul cu pricina nu-i iese din cuvânt lui Burleanu. Joacă după cum îi cântă acesta.

Veți zice că la fel stăteau lucrurile și pe vremea lui Mircea Sandu, una de tristă amintire, nu-i așa? Corect, alegerile arătau ca o cumetrie, ca un chiolhan prelungit, cei cu drept de vot petrecând într-o veselie la Mogoșoaia. Așa se va întâmpla și de data asta. Burleanu va respecta regula jocului și, acceptați expresia, va face cinste. Va întinde masa în seara dinaintea scrutinului. În fond, o chermeză în plus nu mai impresionează pe nimeni.
Am spus de mai multe ori, nu-i cazul să-i reproșăm actualului președinte că procedează în stilul predecesorului. Conform proverbului cine poate oase roade. Deranjant la Burleanu, de condamnat, e faptul că s-a angajat public că nu va face ca Mircea Sandu și chiar l-a întrecut pe acesta! N-a renunțat la metodele Nașului, ba le-a și îmbunătățit, le-a perfecționat.

Haideți să zăbovim asupra Comitetului Executiv, ai cărui 15 componenți sunt, vă veți lămuri imediat, niște mari privilegiați. Fiecare primește 2.000 de lei indemnizație de ședință (măcar una pe lună) și 60 de euro diurnă peste hotare (unde masa și casa sunt asigurate de FRF), dar a și luat, cu excepția lui Florin Prunea, câte 15.000 de euro pentru prezența „naționalei” în Franța 2016!

În raport cu suma de 92.000 de euro încasată de Burleanu, cei din CEx s-au ales cu un mizilic. Dar trebuie că au avut merite deosebite la calificarea „tricolorilor” reprezentanții fotbalului feminin ori de sală, iar ele se cuveneau, firește, răsplătite generos! Cum fiecare membru CEx a fost invitat la CE pe spezele Federației, ca și la unele turnee de pregătire, nu-i greu de calculat câte sute de euro a băgat în buzunar. Trai pe vătrai, belfereală, nu alta!

Logic, componenții Comitetului Executiv vor ridica la alegerile din 17 mai ambele mâini pentru Burleanu, nu doar una. La fel vor vota, mânați de recunoștință și de entuziasm, șefii de AJF-uri, înzestrați în toate județele cu autoturisme și trecuți, majoritatea lor, pe lista observatorilor. Recompensați cu deplasări și cu baremuri. Bașca, ici și colo, cu o atenție, cu o măslină.

În acest context, evident că Răzvan Burleanu pleacă în avantaj. Părerea mea e că, pentru a avea o șansă și a o fructifica, opoziția trebuie să se unească. Să facă front comun împotriva favoritului, obiectivul ei fiind ca Burleanu să nu câștige din turul 1. Dacă va exista un al doilea tur, atunci opoziția va putea spera, cu condiția ca, lepădându-se de orgolii, să-și concentreze opțiunile către candidatul ei cel mai bine clasat.

Spre bucuria președintelui în exercițiu, adversarii nu prea vorbesc aceeași limbă. Mai degrabă trag în direcții opuse. Dovadă modul în care dr. Pompiliu Popescu, animatorul Generației de Aur și principalul susținător al lui Prunea, a hotărât că „Pe Marica îl văd mai rău decât pe Burleanu!”, ceea ce înseamnă o exagerare. Chiar o greșeală. Pe marginea subiectului rămâne însă de discutat.

Comentarii (40)Adaugă comentariu

gigimigi (2 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 16:17

Pe bune? Nu ma asteptam la asa ceva ... Burleanu e un Mircea Sandu fara trecut fotbalistic. In rest ...

Andrei (5 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 16:19

Mi-e sila in aceeasi masura si de Mircea Sandu si de acest diletant pe nume Burleanu, dar ceea ce faci mata' aici este de-o gretosenie demna de cele mai bune vremuri ale bolsevismului si numai jurnalism nu se poate numi.

vlad (34 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 16:30

Nu am niciun regret ca e Burleanu presedinte, ganditi-va ca alternativa era Vasile Avram!!! Acum alternativa este Prunea... nu va dati seama cat de ridicola este situatia? :))

Catalynn (24 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 16:51

De cand a inceput cel mai bun ziarist roman de presa sportiva (sic!), Nea Ovi adica, să il tot suduie pe Burleanu, daca nu zilnic macar săptămânal, parca a devenit dintr-odată mai simpatic :-)))) Mai vedem ce alti candidați vor fi, deocamdata nu e niciunul de Doamne Ajuta ...

Diana (1 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 16:54

Un articol slab documentat, domnule Ioanitoaia! Dar cu Marica aveti dreptate, e de 10 ori mai competent decat acest Burleanu care nu spune nimic. Prunea e un corupt din punctul meu de vedere, ce sa zic? Unde sunt academiile lui Burleanu? Unde sunt rezultatele? Aceiasi antrenori la juniori si tineret, ca in mandatul mai tarziu al lui Mircea Sandu. Piturca, Iordanescu si Daum, acum Contra. Pe Piturca nu l-a demis rapid... Asta-i Burleanu, un l*** politic!

Maxentiu (65 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 17:01

De acord ca aceasta practica de a-i premia pe unii pentru performantele altora e cel putin bizara dar, dincolo de asta, Burleanu imi pare de preferat contracandidatilor sai, Prunea si Marica, unul - versat in tot felul de combinatii politico-economice dubioase, celalalt - autorul unor nefericite decizii in viata profesionala care nu il recomanda tocmai pentru un post de decizie.

Mos Martin (54 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 17:07

@Diana. De ce e articolul slab documentat cand el e f documentat cu cifre si date concrete? Pentru ca nu e pro Burleanu. Un prostanac si mai mare vorbeste despre bolsevism fara sa stie ce e ala. Bolsevism nu e sa ii spui cuiva cine e cu adevarat dar asta ii deranjeaza pe fanii lui Burleanu obisnuiti sa primeasca si sa tamaieze ca plata. A fi polemic inseamna jurnalism numai, nu poezie numai ca treaba asta depaseste posibilitatile tale,

petre (16 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 17:13

si daca la usa redactiei apare o geanta cu ciolane ca de,foamea e foame,scrierea nu se corecteaza sau stai ca voi sunteti integri.........

11 (23 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 17:47

Indiferent cine vine rnu are cum sa faca mare branza, evemtual sa mai umle la premierea membrilor si la propriul buget. Spre exemplu Prunea avea vreo 100 de mii la Iasi plus deconturi trecute din start in contract. Ca presedinte de federatie cat credeti ca urmeaza sa fie salariul?

Poli 21 (189 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 18:15

Ce s-ar face ovidel daca nu ar exista Burleanu si mai din trecut Daum ? Ca la ziaristica sportiva nu prea se pricepe, in schimb are un mare apetit pentru a murdari tot ce nu miroase a brinza de oaie . Oricine va fi ales presedinte va intra in masina de murdarit a lui ovidel daca nu are O.K.-ul lui jiji.

EunenQy (3 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 18:20

"Rade ciob de oala sparta ! "Zice un proverb romanesc. Tov Ioanitoaia sa se uite în curtea (in ziarul gsp) proprie(propriu)... Acolo va descoperi neîncetate tămâieri ale.unui personaj gb din fotbalul autohton ! Cate 3-7 articole zilnic cu si despre gb, despre echipa lui cu denumirea formata din consoane, pe acre diverși " jurnaliști" o prezinta a fi o cu totul alta echipa, contrar unei sentinte judecatoresti rămasă definitiva ! Zilnic cu sau fara semnătură apar diverse articole.omagiale cum numai conducerea de Partid si de Stat aveau parte cu doar 3 decenii in urma ! Nu mai insist , personajul gb, este prezentat in absolut orice ipostaza, ce si cum gândește, ce a făcut in fiecare moment al zilei, pe cine iubește urăște, cui face, cui drege etc....... Cum apare câte un articol cu și despre cate un sportiv celebru , imediat apar alte câteva cu si despre gb !!!! Rușine gsp !

Alin (626 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 18:32

Poli 21, tu esti altul care faci umbra psmintului degeaba. E adevarat ce scrie in articol ori nu, ai tu elemente sa dovedesti ca autorul nu are dreptate. Dsca nu ai si sint sigur ca nu atunci tavi draq din gura si nu te da rotund. Tot ce scrie aici e corect si asta ii doare pe postacii federali, pe prosti si pe frustrati. Nu se pricepe la jurnalistica sportiva unul care a infiintat ziare si emisiuni de sport, te pricepi tu si alti fraieri penibili. Aduceti bai argumente, nu jigniti ca neamurile proaste.

Alin (1 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 18:39

Din pacate, acestia sunt oameni care conduc fotbalul din Romania, nu cred ca cineva va avea vreo sansa inpotriva domnului Burleanu, AJFisti de un an spun ca il voteaza pe el. Le da meciri la observare am inteles din unele surse destul de sigure ca au aproximativ 12 jocuri de liga II fiecare isi rotunjesc veniturile,in aceeasi situatie cei de la futsal marea prioritate pentrut FRF in viitorul apropiat dupa cum spunea domnul Stochita de dimineata la emisiune apoi fotbalul feminin nu conteaza ce planuri are, strategii de dezvoltare sau ce a realizat in mandatul precedent pentru sportul cel mai usor de practicat in acest moment in Romania!!!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 18:42

...dar Gino Iorgulescu ...cat a luat ?

Florin (215 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 18:59

Burleanu sa se duca dupa Daum ca nu au facut nimic bun. Afara.

dan (195 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 19:06

jos Daum!

cortes (62 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 19:07

Articolul este pătimaș, tendențios și subiectiv. Straniu să citesc un astfel de articol în 2018. E clar că Burleanu a prins o sinecură la FRF. S-au căpătuit și ceilalți obscuri din ”echipa” lui. Structurile mafiote din fotbal seamănă cu cele din politică. E clar că ar trebui să plece în bloc, pentru că sub conducerea lor fotbalul românesc și-a continuat declinul. Cu toate astea domnule Ioanițoaia, ziaristul ar trebui să rămână rațional, echidistant, obiectiv. Tocmai că sunteți jurnalist (și încă unul foarte important) și nu simplu microbist. De exemplu, nimic POZITIV în ”epoca Burleanu”?

Pop Sever-Augustin (9 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 19:27

Cand 4 ani nu reusesti rezultate si performante trebuie schimbata si conducerea administrativa a federatiei! Modul in care se dirijeaza resursele financiare poate fi verificat , exista legi si poate fi remediata situatia, dar incapacitatea manageriala testata trebuie sanctionata! In orice activitate aceasta cutuma se respecta!!

dc (37 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 19:42

Poza ca pe vremea CPEx al PCR...niste sarantoci, prosti de bubuie si fara nici o valoare....zero barat, ca si rezultatele.....nu ma asteptam sa il vad pe Prunea acolo, l-au cumparat si pe asta....***.....o noua revolutie.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tudor (301 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 19:49

Banii murdăresc tot. Pe un forum englez mulți spuneau că nu se mai uită la CM, CE, meciuri de primele 2 ligi din pricina aranjamentelor și fătărăilor, printre altele. Se bucură mai mult de un meci de Liga a 4-a.

Cita (2118 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 20:09

Brava nea Ovidiu, da-i ca merită! Nu iese, vă spune Mafalda! 😊 Și felicitări maestre pentru premiul de cel mai bun jurnalist! Stiam asta, ca-s Mafalda 😊

Cosmo (237 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 20:27

Of, of, bietul nea Ovi, pretinii lui nu găsesc un candidat care sa ia borcanul cu miere de la dejtele lui burleanu. :(((. Dar tot raul spre bine, jumate din subiectele articolelor pe următorii 4 ani sunt asigurate.

Silvio (13 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 21:03

Avand in vedere rezultatele lui ca presedinte, s-ar cuveni mai degraba o demisie de onoare, daca si are asa ceva.

Poli 21 (189 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 21:17

Pentru *** Alin : daca nu ai reusit sa treci pe la scoala, macar ai bunul simt (daca sti ce inseamna acest lucru) si nu comenta aiurea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 21:56

Gino Iorgulescu a fost ales aproape in unanimitate ...desi e nr 2 in fotbalul romanesc ...si n a fost bun de nimik in cei 4 ani de mandat ...

dan (195 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 21:57

FRF gestioneaza o afacere privata. Ce treaba are Ovidiu Ioanitoaia (de la GSP - alta afacere privata) cat isi pun diurna angajatii FRF si ce sistem de bonusare isi aleg? Apropo, o diurna de 60 de euro este una medie spre mica.

Loulou (274 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 22:32

Nea Ovi, nu lasa japitele sa doarma linistite, trage in ele din toate pozitiile. Federatia are visteria goala si smecherasii din comitetul executiv au bagat la caraiman 15 000 de euroi de caciula. Ca ce chestie?

Bogdan (6 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 22:52

Nici o zi fara Burleanu, doar e campanie ! Sunteti 0 barat ! 0 !

Lica Surdu (20 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 0:29

Daca e luni, e Burleanu... si tot asa in fiecare zi... mai zii si de Daum, ce salariu avea? Dar Sandu? Si ce prima si-a dat? Dar Contra are salariu bun? Domnu ovidiu cat le platiti la postacii astia care injura pe toata lumea care nu e de acord cu dv? Metode staliniste... hai sa dam in toti care au alta parere... Halal aparatori, halal autor, halal peste impachetat...

Radu (178 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 0:55

Sincer, parerea mea e ca Burleanu si-o fura si m-as bucura sa fie asa. Sa moara de necaz *** gen Bogdan de mai sus. Prosti, platiti sau ambele, astia de la care ar trebui aprobare sa se scrie articole despre Agamita Dandanache zis Burleanu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jean (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 1:26

Nea ovidiu, pai matale aveai invitati toti *** fotbalului romanesc si acu faci pe principialul? Stateai drept cand vorbeau fratii becali, mitica, sandu, cozma, si acu ne predai etica?!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mq (45 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 6:40

Nea Ovidiu il vorbim de rau pe Mircea Sandu insa cu el la Federatie s au obtinut rezultate. A calcat stramb dar macar a facut ceva

Alex One (161 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 8:33

Doamne ce fete au ! Astia sunt de la FRF ori de la Viata satului ?

Lica Surdu (20 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 9:13

@Mq: ce rezultate s-au obtinut cu Sandu? Vorbim de sectorul juvenil. Tineret, juniori. In peste 20 de ani. Lasa tu calificarile Nationalei mari, cu jucatori formati in comunism. Nu are nici un merit Sandu, cum nici Burleanu nu are nici un merit pt calificarea la Euro obtinuta in mandatul sau. Nu ei au jucat, nici antrenat. Sandu a permis sa se distruga tot, ba chiar a contribuit la tot.

cezar (25 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 10:34

ne ovi este si el tot roman ,cred mai degraba ca are un mare of ca nu este ales in CEX,sau ca sa facut journalist.

gilos (328 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 11:14

Nea Ovi, Haideti sa fim onesti : dumneata chiar crezi ca Prunea e mai bun ca Burleanu ? Iti inspira Prunea incredere ?

Marco (84 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 14:25

Niste intrebari esentiale pe care Ioanitoaia nu le pune (voit). 1. Ce prime se luau pe vremea lui Mircea Sandu, ca sa putem realmente evalua afirmatia din inceput de articol? 2. Ce prime & diurne au federatii comparabile (ex Serbia) actualmente? 2. Ce prime & diurne au federatii necomparabile (dar model, ex Franta) actualmente? 3. Ce competente au Prunea sau Marica in conducere? 4. Ce experienta au Prunea sau Marica in conducere? 5. De are de-a face fostul medic ('animatorul generatiei de aur'?!) al echipei nationale? Dupa ce ne raspundem la aceste intrebari, ne-am lamuri mai bine asupra aspectului pur propagandistic al 'jurnalistului' Ioanioaia. Nu m-ar mira sa pregateasca de fapt terenul conducatorului iubit (cu lejere probleme penala) Gica Popescu, in jurul caruia ne sugereaza in finele articolului sa se 'uneasca opozitia'. Dupa aia, sa vedem de cate ori isi va mai punea problema primelor de catre menbrii CEX-ului, asa cum nu si-a mai pus-o vreodata inaintea lui Burleanu. Apropo, a numarat cineva de cate ori a 'informat' Ioanitoaia in articole suma de 92 de mii de euro incasata de Burleanu ? Vreo 20 de ori pe cel putin. Pe vremea lui Mircea Sandu ? De 0 ori, v-o spun eu. Niciodata nu si-a batut capul cu asa ceva.

postacii (194 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 19:51

PRUNEA? PRUNEA?! sa fie speranta lui ioanitoia? cel ce repara fotbalul rominesc? a "zabovit" destul asupra alegerii? incredibil editorialistul nostru sef, cred ca glumeste si el ca colegul becali.

MARIANde spectatori IORDACHESCU (10 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 2:48

Cancerul coruptiei a cuprins toata Romania De ce va mirati? In parlament se fac eforturi mari ca pana la 200.000de euro sa se poata fura legal Fotbalul poate fi altfel ? Patroni de echipe puscariasi , conducatori , puscariasi, fostii sefi ai fotbalului cu dosare penale Nu stiu de ce mai comentati ,pentruca la meciuri nu mai veniti si se joaca cu stadioanele goale ,in strda nu mai iesiti sa protestati Daca v-as cere sa organizam un mare miting la FRF si LPF prin care sa fie introdus in regulament un articol prin care sa fie interzis condamnatilor penli sa ia loc pe banca de rezerve si sa stea in loja stadionului a-ti spuspune ca sunt nebun sau m-ati injura daca v=as cere ca la prima etapa de campionat sa afisam bener cu ,,Fara penali pe banca si in loja"Asa ca mai bine stai acasa

AndreiMatei (3 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 14:52

Din cate citesc sunt pareri pro si pareri contra Burleanu si Ioanitoaia. Acum na...fara multe informatii si ca o perere generala despre subiect. Nu scrie nicaieri ca un jurnalist sa nu scrie despre o persoana publica atat timp cat nu e ceva direct si considerat atac la persoana. Ce se intampla in articolele astea e doar o simpla publicitate. Pozitiva, negativa tot publicitate e. Ioanitoaia e un cal batran cum s-ar spune. Vorba cuiva din tenis ' sa scapam de elefantii astia vechi' cu referire la Nastase si Tiriac...Oamenii vechi si grei din fotbal au crescut odata cu el. Acum vine Burleanu..o generatie noua..care nu a crescut cu el...care nu ii facea show pe la emisiunile tv pt rating. Conflict de generatii pe undeva. Apoi ca si cel mai mare jurnalist din Romania trebuie sa scrie despre primul om din fotbal in mare parte, ca doar nu o scrie despre tactica celor de la Sepsi cu Voluntari. Nu e de nasul lui. Sunt platiti altii sa o faca. Burleanu nu e prost,zic eu...ok a risipit 4 ani ca sa se asigure de ceilalti 4 ani. Pe undeva e de inteles mentalitatea lui. Important e ce va face in astialalti 4 8 ani cati vor fi si daca vor fi. In primul mandat te apuci usor schimbi o regula, dai afara femeia de servici a fostului (caci poate fi cartita)...schimbi espresorul de cafea ... de astea...apoi te apuci de capitolul relatii si asigurare de scaun. Cum? Le facem favoruri la astia care ne voteaza..si a gasit solutia. Asta o inteleg perfect. Oricare critic de aici ar face la fel. Nimeni nu se apuca sa se puna rau din prima zi cu votantii ca-si taie singuri craca. A si comis fapte nasoale gen Daum si poate altele (ca alte reprosuri sunt dusmanii de la aia care vor sa pape si ei). Cum spuneam...Burleanu acum trebuie sa isi arate capacitatile. In astia 4 ani care vor urma. Ai facut si bune si rele bun bravo. Ai si relatii acum...ai schimbat si mobila..bun au trecut 4 ani..un mandat. Dar in al doilea..hai tata sa facem ceva. Incepe si tu sa schimbi, sa impui, sa aduci, sa dai, dar fa ceva bun si pt fotbal. *** :))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează