Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Materialul clientului

Pe lângă alte necazuri, s-a accidentat Pesici, iar echipa trebuie să plece pentru câteva săptămâni de la Săftica la Buftea. Gazonul de la Săftica urmează să intre în refacere. Dar necazul cel mare se leagă de poziția în clasament, locul […]

...

Încredere pierdută

Ele n-au mai forțat după minutul 60, gazdele fiind satisfăcute că au reușit egalarea, iar oaspeții că au luat punct pe terenul campioanei. Deși le-a reproșat băieților săi primirea altui gol din fază fixă, Dică nu s-a plâns. Dimpotrivă, s-a […]

...

Derby degeaba

În plus, dădeau piept formațiile cu jucătorii cel mai bine recompensați din Liga 1, unii de-a dreptul aberant. Precum Baptista (50.000 de euro lunar), Collado ori Males (câte 30.000) de la Cluj. Salarii aberante nu în raport cu ce se […]

...

Partea de vină

Ea se află în Groapă la propriu și la figurat, ceea ce nu-i chiar de mirare. Desigur, e nevoie de o analiză amănunțită pentru a explica de ce „câinii” cochetează din nou cu play-out-ul. Simplificând la maximum, nu poți emite […]

...

Hagi și proștii

Pe lângă tradiționalele complimente „Îmbătrânești urât” și „E momentul să ieși la pensie”, am descoperit că i-am periat pe Hagi senior și junior în speranța că voi sta la vară gratis la Iaki, hotelul lui Gică din Mamaia! Pe lângă […]

...

Șoarecele și pisica

Când unii nu știu dacă să se înscrie în cursa pentru șefia FRF, iar alții știu, însă amână anunțul, Florin Prunea va candida sigur și pare principalul adversar al președintelui în exercițiu.

Permalink to Șoarecele și pisica
duminică, 7 ianuarie 2018, 4:46

Deoarece va participa la alegeri din funcție, logic că Răzvan Burleanu trebuie socotit în pole-position. Favorit. Am mai explicat de ce. În vreme ce alții vor cheltui de la ei pentru campania electorală, din buzunarul propriu, Burleanu va da din bugetul federal. Va merge în teritoriu să-i întâlnească pe votanți și să-i convingă pe banii FRF. Avantajul călărețului, cum ar zice peluza.

Prunea are în spate Generația de Aur. Mai puțin pe Gică Hagi și pe Gică Popescu, care-s rezervați. Măcar indiferenți, poate chiar ostili, dar fără să se manifeste intens. Atitudinea lui Popescu nu surprinde în condițiile în care, când el a pierdut disputa prezidențială cu Mircea Sandu în noiembrie 2005, Prunea nu s-a numărat printre fanii fostului căpitan al Barcelonei. Dimpotrivă. Popescu nu se înfierbintă, dar nici nu uită. În rest, pe cel care a strâns 40 de meciuri în poarta „naționalei” îl susțin Stelea, Panduru, Răducioiu și, de la UEFA, Lupescu, reuniți într-un comitet de sprijin ce se întrunește des.

Sufletul acestui colectiv e doctorul Pompiliu Popescu. Acesta s-a zbătut, și a reușit, să legalizeze asociația non-profit Generația de Aur, al cărei punct de lucru se află chiar în clinica lui privată, Medasso, de pe Șoseaua Chitilei. Dr. Popescu visează debarcarea lui Burleanu ca să se răzbune după ce acesta l-a mazilit de la lot la capătul unei activități de 27 de ani!

Nu numai demiterea l-a indignat pe doctor, ci și faptul că Burleanu l-a acuzat public, fără să aducă însă vreo dovadă, c-ar fi umflat prețul medicamentelor oferite „tricolorilor” de-a lungul timpului. Tocmai de aceea dr. Popescu și Burleanu se iubesc precum șoarecele și pisica.

Personal, mă îndoiesc că era nevoie ca Prunea să fie montat de Pompiliu Popescu ca să sară la Burleanu și să umble să-l detroneze. De reținut o intervenție mai veche a fostului goal-keeper, cum că „Burleanu n-are nimic comun cu sportul și cu fotbalul. O să fac tot posibilul pentru a-l îndepărta pe actualul șef al FRF!”. Cuvinte care nu lasă loc de dubii: între cei doi se va da o luptă pe viață și pe moarte, fără menajamente și fără scrupule. În măsura în care adversarii de la precedentul scrutin au ajuns să fumeze pipa păcii, Pușcaș și Chivorchian cedând voturile lui Burleanu și intrând în staff-ul lui, o împăcare între Burleanu și Prunea pare utopică. Exclus ca ei să vorbească vreodată aceeași limbă!

Prăpastia dintre ei s-a adâncit și în urma unui conflict personal. Conform lui Prunea, Burleanu a încercat să-l șantajeze. L-a somat să-și reia fără întârziere serviciul la departamentul federal de Relații Internaționale (după ce instanța l-a achitat în dosarul Mită pentru arbitri), deși cunoștea că, fiind sub contract cu Poli Iași, nu poate pleca din Copou. Cum Prunea trebuia, printr-o decizie definitivă, să primească de la Federație toate drepturile financiare restante, el a convenit cu Burleanu să i se achite 200.000 de euro pe parcursul a 3 ani.

Deși semnaseră o înțelegere în acest sens, Burleanu n-a mai recunoscut actul și, încordându-și mușchii, i-a desfăcut contractul de muncă lui Prunea. Așa s-a născut un nou proces, la finalul căruia Prunea a luat 290.000 de euro de la FRF, ba și într-o singură tranșă. Burleanu a dat că doar n-a dat de la el!

Comentarii (48)Adaugă comentariu

Viktor (204 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 16:58

Corect. Burleanu pleaca favorit dar nu si invingator. I-ati uitat pe Balaj si pe Marica...

SS (1 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 17:02

În mod normal fcsbucistul burleanu care a îngropat fotbalul românesc alaturi de iubitul lui gigi bulău, nu mai are nicio șansă!! ... Numai ca sistemul ticăloșit care ține țara asta in mizerie si sărăcie lucie are nevoie de acoperitul care a făcut praf si pulbere fotbalul românesc!! Oricine altcineva e mai bun ca gigi-burleanu.....

Marius (279 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 17:05

Burleanu e smecher. Le-a dat sefilor de ajf uri masini si i-a facut observatori federali pe toti neavenitii ca el asa ca va lua inca un mandat fara probleme. Nu l-ar lua daca ar vota publicul larg, dar voteaza cinstitii oameni de fotbal si treaba e ca si rezolvata.

Costy (40 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 17:07

Nu tin eu cu Burleanu, dar Prunea numai si numai dupa bani a umblat, fara sa faca nici o performanta. El era generatie de semifinale , nu de aur, daca nu o comitea personal cu Keneth Anderson. Se aude ca lumea a facut chef la Iasi dupa ce au scapat de el.

Steaua1986forever (11 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 17:09

Prunea o sa tradeze (din nou) asa cum au facut-o multi altii. Sunt zmei in campanie, apoi urmeaza sa primeasca un post caldut prin Federatie si ....brusc, isi dau seama ca "ideile" contracandidatului sunt compatibile cu ale lor. De asta nici nu il sprijina Hagi si G.Popescu pe Prunea. Interesant e cum un om acuzat de coruptie (Prunea) dar niciodata dovedit (ca si Lupescu de altfel) inca mai au curaj sa apara pe la tv si sa ne dea lectii de moralitate. Probabil urmeaza sa lupte pentru plata taxelor si impozitelor Gica Popescu si Ioan Becali. Ca deh, asa e la noi in tara.... Sa nu credeti ca il iubesc pe micul securist cu ochelari care s-a furisat in fruntea FRF. Din potriva....

ovidiu_3003 (1402 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 17:16

Prunea n are nico sansa...ce bataie pe viata si pe moarte visezi nea Ovi?

Puisima (3 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 17:38

Asa este...!! Prunea a fost intotdeauna un tradator al grupului! Caracter de 2bani! Dar decat cu Burleanu politic,mai bine cu Prunea

Marius (12 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 17:54

Un articol obiectiv și corect ! Sunte ți ziaristul meu preferat și va citesc articolele zilnic cu nerăbdare ,bine ar fi ca și alți ziariști sa fie echidistanti , dar din păcate trăim într o lume în care banul dicteaza ! Burleanu este total depășit și din păcate pornește cu prima șansă ,fostii fotbaliști (Mutu in primul rand ) care se gudură pe lângă habarnistul de la FRF , arată pe față dușmănia împotriva Generației de aur ! Dacă vor fi uniți (generația de aur ) ,cred ca habarnistul nu va avea șanse de a mai rămâne (of ) încă patru ani !

Dimi (34 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 17:59

@ovidiu 3003. De unde le stii tu pe toate oltene? La voi s-a rasturnat carul cu destepti si inca se mai rastoarna...Sau votezi tu si lumea asta proasta inca nu a aflat ce important esti.

Pop Sever-Augustin (8 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 18:02

Lista nu este inchisa pentru candidati. Fiecare are sansa lui. Actualul presedinte ar trebui sa-si prezinte demisia, asa cum il obiga lipsa de rezltate si performante din vremelnica trecere pe la federatie. Fotbalul a devenit un fenomen social deci nu trebie sa ne fie indiferent cine are in mana destinele lui.

11 (22 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 18:03

Burleanu pleaca favorit din trei motive principale si mai multe secundare: 1. Sub mandatele lui Sandu, fotbalul a sost distrus in asemenea hal incat mai rau nu se poate. 2. Principalul contracandidat prezinta mai putina credibilitate decat orice infractor. 3. Are sustinere politica.

Sorin (90 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 18:11

Ne ati spus o poveste fara final

11 (22 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 18:25

@Marius Ioanitoaia si jurnalismul obiective sunt doua lucruri paralele, esti hilar.

Alin (469 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 18:29

Oricine e mai bun decat Burleanu si haita adusa de el la federatie. Mircea Sandu a mai facut cate ceva, Burleanu insa numai prapad. S-a imbogatit el si smenarii din jur.

ovidiu_3003 (1402 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 18:33

Burleanu risipeste banii fotbalului...nu putem avea performante daca nu stii in ce sa bagi banii...

Costi Gaman (3 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 18:34

Se cunoaste ca e duminica si postacii lui Burleanu au liber...

dan (89 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 18:36

jos Daum!

11 (22 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 18:53

@ovidiu_3003 Sandu stia unde trebuie bagati banii- in propriile buzunare, si totusi a ingropat fotbalul romanesc.

Marius (12 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 19:02

Foarte mulți postaci pro Burleanu și foarte mulți Gigi contra ! Repet ,îl apreciez pe Ovidiu Ioanitoia ,voi sa va faceți program la casele voastre hahalerelor, nu știți decât a vorbi urat de orice simbol al românilor fie Hagi ,Halep ,Nastase sau Tiriac !

Cosmo (194 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 19:04

Burleanu are un randament mai bun decât a avut nasu Sandu după retragerea lui Hagi. Prunea are credibilitate zero, e coleric și conflictual, la Iași s-a remarcat doar prin cerseala banului public. Mie mi-ar place balaj, dar șansele lui sunt minuscule.

nica fara frica ! (172 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 19:39

@Marius bah hahalera , pe cine intereseaza pe cine apreciezi tu si mai ales ca-l apreciezi pe ioanitoaia !!!!!???......postacilor , cu cat va plateste ioanitoaia hahalerelor !!!!???

Popescu (4 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 20:25

Burleanu are langa el pe presedintii AJF carora le da meciuri spre observare la Liga a IIa unde sunt bani frumosi si foamea e mare , conducerile echipelor de fotbal in sala si echipele de juniori! Asa va castiga Burleanu! Schimbati sistemul de vot

ovidiu_3003 (1402 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 20:40

...intai trebuie sa scapam de blaturile fcsb ului si apoi de jucatorii gen Fl Tanase de la nationala ca sa avem sanse sa ne calificam la un C.M.

Mircea (87 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 20:46

florin prunea presedintele unei federatii !!! asta-i o gluma proasta. Dupa parerea mea nici unul din asa zisa genaratie de aur nu are ce cauta intr-o functie de management intr-o federatie. Singurul lor atu este ca au fost fotbalisti intr-o perioada mai buna a fotbalului romanesc. Si asta este tot. Ei sunt reprezentatii trecutului corupt. Daca tot se vorbeste de schimbare, este nevoie de oameni care sunt crescuti ca manageri sau fotbalisti dupa 1989, care inteleg lumea actuala.

marco polo (7 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 21:16

Nu are nici o sansa Prunea in fata habarnistului!

Dan (238 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 21:16

Portret fidel.

Angheliu (77 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 21:59

@Mircea. Esti de parere ca Hagi nu poate fi presedintle federatiei? A demonstrat cu varf si indesat ca e un supermanager organizand Academia de la Viitorul si castigand titlul. Atunci din afirmatia ta nu mai ramane nimic.

John (475 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 22:13

@Nica fara frica. Vzi ca Ovidiu Ioanitoaia a fost desemnat la gala afan ziaristul anului in presa scrisa. Asta prin votul exprimat public de iubitorii fotbalului, nu de un individ ori juriu. Nu zici ca ar trebui sa iti bagi unghia in gat sau ce...Tu nu esti Nica fara frica, tu esti Nica fara creier. Deci pe mine m-a platit ca postac ioanitoaia dar i-a platit si pe ceilalti aproape o mie care i-au dat votul?

Marean (237 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 22:19

Nica fara frica, sa nu iti fie cu suparare insa pari mai prost decit caisul in curtea mea. Sa mor daca te mint.

Lestie (41 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 23:05

Burleanu trebuie dat jos. Problema e insa ca, daca vine Prunea, n-am facut nimic. E chiar mai rau. Pentru ca n-are caracter si e conflictual, dinamovistul fiind un dusman de moarte al Stelei. Nici Gica Popescu nu e o solutie, faptul ca s-a asociat cu fratii Becali, ca a facut puscarie scotandu-l definitiv din randul oamenilor de incredere. Si atunci? Poate ar trebui incercat cu Porumboiu, cu Craciunescu...

Luci (33 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 23:18

@Leztie. Dar Balaj ce ar avea ca e om serios si de incredere ca orice morosan. A mai gresit ca arbitru dar nu a bagat mana in borcanul cu miere.

Dilimache (370 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 23:21

Trebuie sa iasa un om din fotbal, nu un baiat pus politic acolo ca sa serveasca stapanii care l-au pus!

Filip (24 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 23:40

Burleanu este cel mai incompetent si fals factor de coducere din fotbal, l-a depasit chiar si pe Mitica Dragomir, ala macar era încuiat...

Florin (58 comentarii)  •  7 ianuarie 2018, 23:44

Sper sa castige Balaj daca candideaza, macar el a incercat sa fie impartial si pare un om echilibrat fara interese, toti au dat in el, iar dupa ce s-a lasat au inceput sa-l regrete si sa se spuna ca a fost corect. Pare un om echilibrat si citit.

Mircea (87 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 0:01

@Angheliu: yep ! una este sa fii propiertar si alta este sa fii managerul general al unei federatii. Nici Hagi nu este potrivit.

Andrei F (1013 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 0:02

Nu- mi place Burleanu dar nici Prunea...Poate acum ar fi bun cineva din ,,casa ,,Rapidului...Poate Dinu Gheorghe...Dinamovistii sunt deja prea multi prin federatie iar un stelist ar adanci polemicile...

Andrei F (1013 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 0:12

@ ovidiu-3003. De care blaturi vorbesti? Cumva acel 2-5 a fost blat? Sau cumva Steaua s- a dat la o parte si a folosit jucatorii rezerva cand in joc mai era un loc mai sus in clasament si deci bani?Asta anul trecut...anul asta nu am vazut complimente mai gretoase trimise intre conducerile a doua echipe ca cele ,,jucate,,intre Craiova Viitorul...Si doar cu un meci inainte Hagi explodase la adresa tuturor care cica- i pun bete in fata...

Andrei F (1013 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 0:17

@ Florin Balaj are si el probleme vizibile si la dezbaterile din studioul televiziunii unde activeaza...Este anti o echipa din Bucuresti si pro o echipa din Ardeal...

mordved (6 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 6:54

E uimitor cate heteronime pro nea Ovi!

Suka blea (1 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 7:22

Un *** ş'o belea

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bunicu (38 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 7:54

Prunea e omul SCANDAL din fotbal,pe unde a fost,numai scandal și nemulțumire el vrea să fie cum vrea el chiar daca vede că nu este bine,numai cea facut în arbitraj cind era la federație cu Penescu dela Pitești și mai multe.El nu are familie de care să se ocupe?Cînd era la natională aducea femei în cantonament etc.

dan (89 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 8:45

Dupa un astfel de articol, daca as fi unul din votanti, asa vota Burleanu fara sa clipesc.

edi (18 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 9:10

DAUM ESTE VINOVAT ! :):):)

Alex One (143 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 9:44

Prunea ? Gura mare si atat ! Nu-i vorba, indiferent cine o sa castige se vor gasi motive, justificate sau nu, sa fie criticat la sange. Lumea asteapta minuni de la Presedintele FRF ca si cum rezultatele Nationalei din anii '90 s-au datorat lui Mircea SAndu si nu unei generatii de fotbalisti foarte buni crescuti la echipele de club si nicidecum de Federatie.

Cris (1 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 10:10

Absolut penibil, să îl pui pe Prunea să candideze. Cu asta,. generația de aur se acoperă de ridicol pe termen lung.

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 11:23

***, ***, ne informează că :".. Pușcaș și Chivorchian cedând voturile lui Burleanu și intrând în staff-ul lui..". Conform DEX (staff, staffuri, s. n. Grup de persoane cu atribuții speciale, de conducere a unei întreprinderi, a unei organizații etc. – Din engl. staff) cuvântul staff este un substantiv neutru a cărui formă articulată este stafful. Fără cratimă! Cum în limba engleză forma articulată este the staff rezultă că, și în acest caz, cratima este inutilă! Nimic nou : "maestrul" si gramatica "se iubesc precum șoarecele și pisica" (sic)! P.S. Hilară până la lacrimi poziţia pseudoadmiratorilor care, trimițându-i pe criticii "maestrului" către lectura unor autori importanţi, îl aruncă pe acesta în derizoriu..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

coco (377 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 11:44

Titule, cauta-te! Exista leacuri si pentru prostia pretioasa de care suferi tu! Ce zici ca publicul l-a votat pe dl Ioanitoaia ziaristul anului fara sa tina cont de marlania ta? Te doare rau?

vasco (311 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 12:04

Ma abtin!cand printre"comentatori" se numara un "marean"n-ai nici o sansa...Mareanii "sunt infailibili,atoatecunoscatori si mai ales degraba jignitori,insultatori..

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord