Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

O căciulă prea mare

Cel mai elocvent exemplu că "tricolorilor" de-afară le merge rău e furnizat de însuși căpitanul acestora, Vlad Chiricheș.

Permalink to O căciulă prea mare
joi, 4 ianuarie 2018, 3:52

De regulă rezervă în Serie A, în care a prins 5 meciuri pe parcursul întregului sezon de toamnă, fotbalistul plătit de Napoli cu 1,7 milioane de euro anual a fost titular marți seară în „sferturile” Cupei Italiei. Din păcate, s-a făcut de râs. Surprinzător, formația de lângă Vezuviu a pierdut acasă cu Atalanta, 1-2, iar Chiricheș s-a numărat printre cei mai slabi jucători de pe teren!

Vinovat la ambele goluri primite, la cel dintâi i-a permis argentinianului Gomez să centreze, la al doilea a alunecat ca pe gheață, Vlad a luat 5 în Corriere dello Sport și în Gazzetta dello Sport. Cea mai proastă notă dată vreunuia dintre învinși.

Aș vrea să fiu corect înțeles. Ca român, țin partea lui Chiricheș și chiar încerc să-i găsesc scuze. Ca vechi fan al lui Napoli însă, mă conving pe zi ce trece că echipa mea de suflet, lider în Serie A, nu va reuși să câștige Il Scudetto cu gafeuri în genul lui Vlad. Îl apreciez pentru profesionalism. E serios și devotat, deschis și simpatic. Doar că, îl rog să mă ierte, nu cu el va reuși trupa lui Sarri să ia titlul. Napoli reprezintă, o spun cu inima strânsă, o căciulă prea mare pentru Chiricheș. Căruia fanii îi recomandă să plece urgent!

În postura lui Chiricheș, strânși cu ușa, se află și alți colegi ai săi din „națională”, Pantilimon, Toșca, Fl. Andone, Adi Popa ori Gicu Grozav. Lista începe cu Alex Chipciu și Nicușor Stanciu, a căror ședere la Anderlecht se apropie de sfârșit. Și din pricina unor probleme personale, Chipciu, 28 de ani, 33 de selecții, a dezamăgit în ultima vreme, așa că se va îndrepta probabil către Bursaspor, locul 9 în Super Lig.

Situația lui Stanciu, 19A, e și mai încurcată deoarece acesta, cu 4 ani mai tânăr decât Alex, a reprezentat cel mai scump transfer din istoria campionatului belgian. Ca atare, așteptările față de el au fost și sunt deosebite, atât că Nicușor s-a ridicat rareori la înălțimea lor.

Numit în octombrie 2017, antrenorul Hein Vanhaezebrouk refuză să-i mai folosească pe români. Pasămite, ei nu se încadrează în strategia lui. Într-adevăr, acesta a venit pe cai mari după ce a cucerit titlul cu Gent în 2015, dar despre ce strategie vorbim, care strategie, căci Anderlecht se chinuiește în Jupiler League la 13 puncte în spatele lui Club Brugge?! Mare strategie, a rupt gura lumii cu ea!
Deveniți non-grata, cei doi se vor despărți curând de Anderlecht, interesat să scape de Stanciu și din cauza salariului lui de 1,5 milioane. Având de ales între Beșiktaș și Sparta Praga, Nicușor ar înclina spre formația cehă, în ideea că va lucra sub comanda tehnicianului italian Andrea Stramaccioni. Acesta și l-a dorit și când, în 2015-2016, o pregătea pe Panathinaikos.

Opțiunea a stârnit însă, logic, comentarii acide. Destui au judecat că, preferând-o pe ocupanta locului 5 în Cehia (la 18 puncte în urma lui Plzen!) unei formații care a triumfat într-o grupă de UCL, Nicușor a întors spatele performanței! S-a ferit de greu, a căutat o viață mai ușoară, mai comodă, care să nu îi ceară prea mult.

Așa s-ar părea, dar să nu generalizăm. În fond, fiecare decide pentru el și doarme cum își așterne. A gândi că toți românii, fără excepție, sunt gata să procedeze ca Stanciu e o interpretare forțată. Implicit, și nedreaptă.

Comentarii (69)Adaugă comentariu

Vlady (53 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 20:56

@Andrei. Deduc ca esti un individ foarte cult si foarte pretentios. Bravo tie, te felicit din toata inima. Am insa o mare nedumerire. Daca nu iti place Ovidiu Ioanitoaia cine te pune sa il citesti zilnic si sa si comentezi ce scrie? Te obliga cineva? Se propunea aici ca voi, tipii superiori, sa va adresati numai lui Kant si lui Schopenhauer. Solutia e sa asculti aceasta recomandare.

calinescu (96 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 21:08

SI FANII NATIONALEI II SOLICITA SA PLECE DE LA NATIONALA ....!!!!! CUM SA FIE CAPITANUL NATIONALEI ACEST SIMBOL AL NEPUTINTEI , ACEST GAFEUR DE PROFESIE ....!!!!! CUM SA VINA FANE RADU LA NATIONALA ROMANIEI CU CHIRICHES CAPITAN ...???? E O BLASTFEMIE ....!!!!!

anca (109 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 22:17

Da, o caciula prea mare. Poate undeva in Serie B sa joace titular Chiriches ori inapoi la fcsb

Razvan (331 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 23:06

Daum e de vina, el le'a distrus cota tuturor...altfel mari fotbalisti, vopsiti de zor de GSP, *** (ca si clan...nu doar ca cioban)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

geo (113 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 23:32

Deci...nu prea avem material la nationala. Stranierii sunt mai toti jucatori umbra. Si de campionatul nostru intern nu cred ca are sens sa vorbim. Al vostru Alibec nu mai da un gol de cred ca nici el nu isi mai aminteste de cand. Si marea problema era si in curand o sa fie iar, antrenorul. Chestii ciudate.

Ducu (121 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 23:50

Tottenham s-a pacalit prima cu Chiriches, Nopoli a doua si ma intreb care va fi a treia echipa care o va lua in freza. Iar baiatul a incasat in toti acesti ani un mizilic de 750 O00 de roni pe luna. Sa tot fii fotbalist pe lumea asta.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 1:06

Sunt doar petarde.... Cum spunea Becali oameni mici fara nici o aspiratie.... Cel mai vinovat e Contra care are impresia ca se poate califica undeva oriunde cu ei. Le tot da sanse. Cit despre Stanciu vrea sa mearga in Cehia sa lucreze cu italieni... Crede ca sunt mai usor de prostit in comparatie cu flamanzi.....Numai ca italianul o sa-l injure dupa primul meci. Si oricit de *** ai fi nu ai cum sa nu intelegi injuraturile italiene....La cele flamande e mai dificil dar dupa un timp petrecut la Bruxelles sau Brussel- cum vreti-----mai putin decit a stat Stanciu-as putea sa vi le scriu cu usurinta-sunt vreo 2.....Si iti vine sa i le zici cind vezi cum joaca....Ce e si mai trist e ca-si da cu parerea in ultimul timp marele fotbalist Ciprian Marica. Inainte de schimbarile pe care vrea sa le faca in fotbalul romanesc sa ne spuna si ce a facut pe la Stutgart in afara de shopping cu Ilinca Vandici.... Ca la cum a jucat daca al 2-lea razboi mondial nu s-ar fi terminat ar fi ajuns printr-un lagar nazist cu mari sanse de a fi gazat. Nu ca ar fi evreu ci doar un fotbalist modest si incompetent.......

Resiteanu’ Exilat (44 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 2:07

Un articol pertinent, felicitari domnule Ioanitoaia!

Marcello (80 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 2:51

OK... Nici mie nu-mi place Ioanitoaia dar asta NU inseamna ca cineva ii da dreptul sa monopolizeze acest site care NU apartine in exclusivitate domniei sale... In fond, toti cei care acceseaza acest site o fac pentru stirile pur sportive printre care se intercaleaza si domnia sa... In cazul de fata insa, oricit de antipatic mi-ar fi (SI IMI ESTE CU ADEVARAT) de data asta articolul publicat nu este polemic ci isi exprima o opinie care se intimpla sa coincida cu cea pe care o am si eu despre acest Chiriches... Imi amintesc, la numai citeva luni dupa ce s-a transferat in Anglia, a venit in tara intr-o minivacanta iar ca sa scurtez povestea, cineva a reusit sa-l filmeze iesind dintr-un bar BEAT MORT insotit de o duduie care incerca din rasputeri sa-l ajute sa se tina pe picioare... Am spus "incerca" pentru ca, mare cum era, saraca femeie NU reusea... Asa ca, saracu "marele fotbalist" Chiriches a reusit sa ia contact cu pamintul de cel putin doua sau trei ori... BEAT 'PLUA" cum se spune pe la noi... In acel moment am fost sigur ca e UN ALT RATAT care a primit sansa de a juca in fotbalul mare dar care NU va reusi sa se impuna... Si din pacate pentru el si pentru fotbalul nostru, am avut dreptate... Acum NENOROCIREA e amplificata si de faptul ca la conducerea "nationalei" sint oameni TOTAL INCOMPETENTI care l-au "uns" capitan... Nu mai e nimic de adaugat dar atita timp cit o astfel de NULITATE e omul cu care incepe selectia pentru nationala chiar ca ne-am nenorocit...

petre ioan crețu (16 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 6:22

De câte ori a gafat Chiricheș când juca la Steaua? Și a jucat cu Chelsea, cu Ajax a fost magistral, la Tottenham până să se accidenteze a jucat foarte bine. După accidentare și mai ales după apariția filmulețului cu el căzând de beat ce era, a început declinul. Fără jocuri în picioare ești terminat ca fotbalist. Chiricheș nu a fost un fotbalist vopsit, a fost un fotbalist de mare valoare (a spus-o și Mourinho), iar dacă avea o înălțime mai mare cu 5 cm ar fi devenit unul dintre cei mai valoroși fundași centrali din Europa

vlad (8 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 7:45

Nici nu am citit articolul, dar din titlu imi dau seama ca numai romanii se distrug unul pe celalalt, daca cineva ajunge mai departe. Napoli nu i-a dat sansa sa joace decat in cupa si poate prin Europa league, alaturi de alti jucatori de rezerva , daca mai folosea un 3-4-3 italian, atunci e clar de ce exista asa risc mare sa gafeze

daniel (223 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 8:51

cum adica o caciula prea mare? cine a mai vazut, fotbalist cu caciula pe teren? poate in filme gen ,,Dacii" sau ,,Columna"...!!!

vlad (8 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 8:58

Nu e o caciula prea mare Napoli. Pur si simplu, cei de la Steaua au cerut cit au putut de mult pentru Chiriches intr-un an in care Totenham era disperata sa aduca o gramada de fotbalisti fara a se uita la bani. Nu toti dintre cei adusi la Totenham au ramas. Pe Chiriches l-au vandut la Napoli, nu s-a dus el de capul sau acolo. Antrenorul nu prea i-a dat credit. Il baga in teren doar in Europa League, in meciuri din Cupe si prin amicale. De ce nu l-au dat daca aveau oferte din Turcia ? De ce l-au convins ca le trebuie , ca acum sa il faca praf. Oare stafful casca gura la antrenamente si nu vede in ce sistem joaca mai bine Vlad, oare nu il pot antrena ? Koulibaly, Albiol nu gresesc ? Pe ei nimeni nu ii ia in tarbaca. Da, or fi fiind mai scumpi pe piata de transfer, dar aia joaca aproape meci de meci. Vlad joaca de la Craciun la Pasti si e scos tap ispasitor. Antrenorul e de vina ca nu stie sa utilizeze la maxim potentialul fiecarui jucator. Nimeni nu ii invinuieste pe fundasii de la Arsenal, de exemplu, cand pierd de la vreo echipa din subsolul Premier - League. In Italia e altfel ?

Anonim (92 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 9:08

Maestre, Napoli nu va lua titlul nici anul acesta, dar nu din cauza lui Chiriches! Daca ar diminua din binecunoscutele sale gafe, ar putea fi titular la Napoli! Campionatul belgian este stabil financiar, dar de un nivel cu putin mai bun decat al nostru, oricum mult sub cele din Turcia, Portugalia, Rusia sau Olanda; ma surprinde neutilizarea celor 2 la Anderlecht, un club care nu mai inseamna nimic de foarte mult timp (de la inceputul anilor '90)! Totusi, Stanciu a gresit/greseste alegand Sparta, cel mai important club dintr-o tara care are un campionat inferior celui romanesc (i-am eliminat fara probleme in ultimii ani din cupele europene!); pecuniar si sportiv, Besiktas era o solutie mult mai buna! A.

Iulian (11 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 10:35

Maestre,se spune lo scudetto.Cît despre Chiricheș,măcar să joace toți cei convocați la Națională ca el.

itu52 (239 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 10:55

Din păcate titlul se potrivește de minune, Napoli e o căciulă cam mare pentru Chiricheș, așa cum și căciula de bani pe care-i încasează lunar, depășește oferta fotbalistică a bietului „căpitan”. Partea cu banii nu ne deranjează, e treaba păcăliților, păgubos pentru noi este fotbalul lui, aici se pare că a trecut-o pe balet. La golul doi „a căzut ca o scândură” iar la primul a fost pe post de „asist”. Astea sunt lucruri care nu se uită ușor, mai ales că era o dispută aproape „cu trofeul pe masă”. Nu cred că Napoli mai este dispusă să fie adăpătoarea comfortabilă a contului Chiricheș. Povestea cu osul și cuțitul, se pare că a fost depășită, dacă insistă s-ar putea să treacă la cea cu „un os de ros”.

Ion (28 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 13:36

Marin R. se întreba zilele trecute ”ce vor cei de la Anderlect de la cei doi”?Am văzut meciuri în care și-au făcut datoria. Intrând din postură de rezervă Stanciu a dat un gol de generic, următorul meci fiind tot rezervă. Eu unul văd vina și a antrenorilor care au urmat după cel cu care au luat campionatul. Bun nu joacă românii, dar ceilalți ce fac?

Florin (4 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 15:24

Just este si sa reamintim ca viata din Cehia e la un nivel mai ridicat (cvilizat) fata de cel din Turcia. Cand faci astfel de mutari te uiti si unde traiesti, nu doar unde lucrezi.

Anonim (92 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 16:10

@ Florin Ati fost recent prin Turcia? In ciuda derapajelor lui Erdogan, nivelul de trai este clar mai ridicat decat la noi si, probabil, in Cehia! Turcii nu stiu ce inseamna criza economica, am fost acolo si cand la noi se redusesera salariile la bugetari, si acum 13 luni! A.

Comentează