Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Number One

Publicația Yeni Șafak, care apare la Istanbul, l-a nominalizat pe Marius Șumudică antrenorul turului în Turcia, dându-le astfel peste nas celor ce-l contestă pe tehnician chiar la el acasă.

Permalink to Number One
marți, 26 decembrie 2017, 4:39

Alegerea respectivă pare lipsită de anvergură. Nu așa stau însă lucrurile, din moment ce în Süper Lig lucrează, între alții, antrenori reputați precum Paul Le Guen (Bursaspor), triplu campion al Franței cu Lyon, ori Șenol Güneș, care a câștigat cu Beșiktaș titlurile din 2016 și 2017. Ca români, ar trebui să ne bucurăm de succesul lui Șumudică și să ne mândrim cu el.

Adevărul e că el merită felicitat în condițiile în care la preluarea lui Kayserispor, în vară, echipa se salvase la mustață. Terminase pe 14 din 18, ea și Bursa, cu câte 38 de puncte fiecare, fiind primele deasupra liniei retrogradării!

Surprinzător, deși a adus 18 jucători noi, între care pe Silviu Lung jr și pe Săpunaru, Șumudică a omogenizat formația în timp-record. Ca atare, a încheiat anul pe poziția a 5-a, la egalitate de puncte, 30, cu Beșiktaș (4) și cu Göztepe (6). Clasarea putea fi și mai bună, numai că, din păcate, Kayseri a pierdut ultima partidă a stagiunii, 0-1 cu Malatya pe teren propriu! Cu 33 de puncte, ar fi ajuns-o pe Fener, care iernează pe podium. Oricum, prezența lui Kayseri în lupta pentru o cupă continentală e privită în Turcia ca un miracol. De aici, și laudele adresate antrenorului ei.

În ciuda desemnării lui Șumi, trupa acestuia n-are pe nimeni în echipa turului! În varianta lui Yeni Șafak, „11”-le toamnei e alcătuit din Fabricio – Caiçara, Maicon, Pepe, Behich – Fernando, Emre – Babel, Valbuena, Burak – Gomis. Concret, 2 turci (veteranul Emre Belözoglu și Burak Yilmaz) și 9 străini, 3 brazilieni (Caiçara, Maicon, Fernando), 2 francezi (Valbuena, Gomis), un spaniol (Fabricio), un portughez (Pepe), un australian (Behich) și un olandez (Babel). Despre valoarea lor e suficient să amintim că Maicon a evoluat la Porto, Pepe la Real, Valbuena la Lyon, Babel la Ajax și Liverpool, Fernando la Porto și Manchester City etc.

De aici și concluzia, obligatorie, că Süper Lig depășește ca nivel Liga 1. Are măcar o clasă în plus, dacă nu două. Între alte dovezi, e și aceea că Beșiktaș a câștigat recent o grupă de UCL. Dar și ea, ca și celelalte formații otomane de top, a folosit de obicei 2 jucători autohtoni! Rareori 3 și în mod excepțional 4.

Lărgind discuția, în contextul în care străinii domină campionatul intern, logic că Mircea Lucescu se confruntă cu dificultăți la „naționala” Semilunii. Trebuie să convoace 20-22 de jucători, dar de unde să-i ia dacă aceștia rămân mereu rezervele celor aduși de-afară pe sume uriașe? Numai Galata a investit astă-vară în achiziții 40 de milioane de euro! De presupus că, urmează o explicație care nu scuză integral ratarea calificării la CM 2018, Lucescu s-a grăbit când a acceptat postul de selecționer fără să cunoască situația amănunțit. Tocmai de aceea, pentru a obține rezultate, cere timp.

Atât că turcii n-au răbdare. Iar impresarii, pe care și i-a pus în cap afirmând că importurile de fotbaliști se cuvin reduse drastic, au asmuțit o parte a presei contra românului. Unele ziare trag în el din orice unghi. Dar, ca să revenim la laureatul de azi, Șumudică trebuie ascultat când invită „Nu așteptați minuni, udați floarea ca să crească!”. Iată că rolurile s-au inversat și, maturizându-se, elevul a simțit nevoia să sară în sprijinul profesorului. Frumos din partea lui.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Dtru (268 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 16:51

Foarte frumos. Craciun fericit.

Giulesti (85 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 16:55

Fecesebistii nu il vor iubi pe Sumi nici daca va castiga titlul in Turcia. Tot il vor injura. Dar nici el nu ii va iubi niciodata, deci, va fi scor egal pe viata.

Mohai (6 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 17:01

Domnule Ioanitoaia toate drumurile duc la Lucescu. Orice subiect abordați finalitate îl include pe Lucescu. Adică dumneavoastră deveniți cronicarul care ne dezvăluie cum strategul lui Ștefan cel Mare, Mircea Lucescu a făcut tactica de la Podul Înalt.

dinu (427 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 17:03

Sa moara de necaz *** si toate *** lui. Inclusiv *** care pazesc ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ing (47 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 17:16

Bravo Sumi ca le-ai stins lumina la smecheri si mare pacat ca nu ai batut si in ultima etapa sa ii vad pe stelisti cum li isi rod unghiile de nervi. Daca prinzi Europa League va fi doliu in familia albanezului.

mar (45 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 17:22

Face treaba buna Sumi nea Ovidiu. E mafiot

Lestie (78 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 17:31

Eu, unul, nici nu ma bucur, nici nu ma mandresc. Daca un derbedeu ca Sumudica (sper ca nu ati uitat cum "comunica" flebetea dv. cu suporterii Stelei) a ajuns nr. 1, fie si intr-un campionat ca al Turciei, inseamna ca antrenorii au disparut cu desavarsire. De altfel, asta e si motivul pentru care cei de pe malurile Bosforului l-au aratat cu degetul. A contat, desigur, si faptul ca e mai nebun decat ei.

marian (145 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 17:41

poate in vara are noroc sa-l ia vreuna din alea trei mari echipe din istanbul.

Daniel (223 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 17:48

@Mohai. Esti altul care moare de grija altuia si de...invidie. Eu ma impusc daca nu esti stelist. Legatura articolului cu Lucescu e fireasca si doar frustratii se pot supara.

Mircea (663 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 17:52

Ai inceput sa sara in sus tefeleii de pe prelungirea ghencea si imprejurimi...Mi se rupe sufletul de ei si nu numai.

Andrei F (1607 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 17:56

...,,dându-le astfel peste nas ,,...Era bine daca mai pastrati ceva din atmosfera de sarbatori ca daca este sa ne apucam nici nu trebuie cautata munitie prea mult contra Marelui Sumudica...Sau a dv. pe subiectul Sumudica...

geo (199 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 17:59

Nea Ovi, iarasi scrii despre Sumudica...Nu zic ca nu ai dreptate si subiectul nu merita dar parca e prea des despre un antrenor care nu a facut practic nimic. Cred ca ai dumneata de platit o polita cuiva si ma intreb cui. Ar fi bine daca m-ai lamuri ca sa nu mor ingnorant.

Ali Bec (212 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 18:11

Toate bune pina la pasajul cu Budulai. Cel care e taxat in stil daumesc de junalia turca si caruia ii trebuia cautata o scuza.

pfffffffffff (11 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 18:20

Lestie, tu esti un caz pierdut pentru totdeauna.

Robert (9 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 18:30

Nu zice nimeni că nu e un antrenor bun, dar Şumudică are un caracter infect. Nu o să-l accept niciodată la națională tocmai din cauza comportamentului lui de cartier.

Robert (9 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 18:40

Nu zice nimeni că Şumudică nu e un antrenor bunicel, dar problema lui e că are un caracter infect. Nu o să-l accept niciodată la naționala României tocmai din cauza comportamentului grobian. Nu e Şumudică cel care spunea că "dacă nu bei, nu fumezi şi nu faci *** în chiuvetă nu eşti fotbalist?".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (369 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 18:49

Ca Sumudica*** e antrenor cu A ne-ati spus-o de mult. Numai turcii n-o stiau. Ce ne-ati mai spus de mult, de fapt chiar si in articolul asta e sa nu ne grabim cu aprecierile, bune sau rele, de lasat timp confirmarii. Asta necesita ani, nu citeva luni. Dar iata cum sovinismum orb intoarce tot pe fata si pe dos, in functie de preferinta : lui Sumi e meritat, lui Luce, nu. Doar lui Daum incepusera aprecierile inainte de primul meci, ce sa mai vorbim de timp. Asa ca ziaristii romani sint demult ***. De cea mai buna calitate, cea de invelit pestele semilun

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ali Bec (212 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 18:58

@Ilie (267 comentarii) • 26 decembrie 2017, 18:49: LIKE & AGREE

Vlady (53 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 19:05

Roberte, ia repeta tu cum e Sumudica deoarece nu am inteles in doua postari. Asta crezi tu despre el, dar mai interesant ar fi ce crede el despre tine. Are un caracter infect pentru ca nu e stelist, gresesc sau mi se pare?

Gabi (64 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 19:09

Mesaj pentru toti fandositii care isi dau cu parerea aici: aveti grija ca un titlu de campion se cistiga cu echipa nu cu caracterul. A demonstrat-o Sumi cu Astra Giurgiu si nu mai faceti voi pe superinteligentii si barbatii dintr-o bucata. Lasati-o jos ca macane, fecesebisti de pretutindeni. .

Olteanu (478 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 19:14

Absolut meritat. Felicitari.

SS (1 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 19:20

Cum d-le Ioanitoaia?? nici un cuvant despre caraghioasa fcsb si patronul ei arlechin??/ pai se poate?? Nu spuneai mata ca daca e sa te iei dupa suporteri fcsb are 50% dintre romani?... Poate ca dupa un astfel de articol ne dam seama in ce eroare groaznica ne aflam in Romania cand scriem mult, inutil, si mai ales prost despre un brand - fcsb - care reprezinta eventual, doar o firma de aragaz! Tuturor Sarbatori fericite!

Steaua1986forever (11 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 19:24

" turcii n-au răbdare. Iar impresarii, pe care și i-a pus în cap afirmând să importurile de fotbaliști se cuvin reduse drastic, au asmuțit o parte a presei contra românului." Inlocuiti 'turcii' cu 'romanii si 'contra romanului' cu 'contra neamtului', ghici cine iese?

haideusicfr (287 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 20:04

Sumudica este un om de suflet ,inimos , apropiat de jucatori. Nu sunt multi ca el , Miriuta si Lucescu sunt la fel. Succes lor tuturor antrenorilor prietenosi si nu ingustati la minte . Sarbatori fericite domnule Ioanitoaia.

Mos Martin (41 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 20:23

@SS. Fortezi nota degeaba pentru ca oricine isi da seama ca nu e nimic de capul tau. Nu e nici o legatura intre baba fcsb si mitraliera sumi. Te bagi in vorba ca proasta in tirg.

Belphegor (167 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 20:35

Aticol ca de obicei foarte competent. Cînd lucrezi cu bugete de 10 ori mai mici ca a majorității celorlalte echipe și cînd echipa ta a cheltuit CEI MAI PUȚINI BANI din toate echipele pe transferuri și cînd nu ai nici măcar un jucător foarte bun pe cînd vreo 7-8 echipe din Turcia au multe mari vedete Internaționale atunci EȘTI MARE ANTRENOR. Și asta NU este prima dată. Șumudică "a făcut din *** bici" și la Astra cu care a luat campionatul cu toate că nu avut nici pe departe bugetul FCSB-ului sau al CFR-ului sau nici măcar al lui Dinamo sau Viitorul și a avut mari probleme cu conducerea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52 (239 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 20:59

Șumudică, din câte am văzut are un discurs coerent și se poate exprima corect în mai multe limbi. Nu prea-i zboară „porumbelul” din gură și se pliază bine pe situațiile în care e pus. La Astra a făcut o echipă campioană dintr-o combinație ciudată de caractere. E ca la teatru, e mult mai greu să faci comedie, aici ai nevoie de mult talent, din ăla innăscut nu format. Să așteptăm, dacă-l prinde vara pe un loc fruntaș, atunci trebuie plasat acolo unde merită, în loja de onoare a fotbalului.

adrian (98 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 22:36

S-a incins tarata in stelisti. Nu il iarta pe Sumi ca le-a luat carnea din ciorba in 2016. Sa le fie teama ca o sa le-o mai ia.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 22:57

du-te bah tataie cu *** tau de aici !!!!!....Ce mare realizare are ca e pe locul 6 !!!!!!?????......stai sa-l vezi pe ce loc termina campionatul cand in retur are toate meciurile cu greii din campionat in.....deplasare !!!!!!......punem pariu ca nu termina in prima jumatate !!!!!????.....daca pierd pariul nu mai postez niciodata la articolelele tale iar daca pierzi.....te pensionezi si dispari !!!!!!????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

coco (401 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 23:31

@nica fara frica. Locul 5 egal cu 4, ***. Nimeni nu pune pariu cu *** tine, *** cu aerele tale. Stelisti ca tine produc sila si mila.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

xx (28 comentarii)  •  26 decembrie 2017, 23:57

Catre GSP. Ati putea sa ne scutiti de ineptiile unor *** gen nica fara frica. Nu ii mai lasati sa deraieze in fiecare postare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Valentin (44 comentarii)  •  27 decembrie 2017, 2:47

Mai puțin cu contestatul, adică doar GG+MM l-au contestat, tot cum ei au contestat titlul Viitorului. Și de acolo, dacă nu plătind direct jurnaliștii sportivi, dar aducând rating cu cancan-uri, aceștia au început *** în aceiași direcție.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  27 decembrie 2017, 6:21

...daca era ceva de capul lui batea echipele mici la el acasa ...asa o sa termine la jumatatea clasamentului cu un lot in care s au investit zeci de milioane de E...o sa fie dat afara in vara de bun ce este ...

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  27 decembrie 2017, 6:30

@coco.....numele tau spune tot , nume de.....papagal !!!!!!...***.........Pofta buna !!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  27 decembrie 2017, 6:34

@xx.....daca tu esti xx inseamna ca mama ta e x si impreuna faceti......*** !!!!.....dispari bah jalnicule !!!!

mordved (24 comentarii)  •  27 decembrie 2017, 6:52

Trebuia sa apara si datul peste nas. Corolarul: mucii in fasole.

Andrei F (1607 comentarii)  •  27 decembrie 2017, 9:44

@xx @coco Cum e sa ceri ponderare intru- un articol despre Sumudica?Este o gluma cumva?

johnneil (50 comentarii)  •  27 decembrie 2017, 10:55

In Romania daca nu ai jucat sau antrenat la ef.si. es. bi. (stana) nu esti bun de nimica. Asa ca nu conteaza ce fac ceilalti.

andrei (213 comentarii)  •  27 decembrie 2017, 11:48

O fi *** antrenorul anului dar, pentru cei care *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  27 decembrie 2017, 13:35

sumudica "number one" la.....injuraturi si mitocanii , poate !!!!???......tataie , *** !!!!!???

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (3 comentarii)  •  27 decembrie 2017, 15:07

Nu are rezultate rele Șumi...dar scrie si tu de cel care a ramas la Astra, ce a reușit să facă... iar il faci pe Chirilă sa se supere pe tine. Oi fi pretin cu Lucescu, dar chiar nu mai ai subiecte...pe bune acum...una doua Șumudică si cu tacsu...vad ca de data asta nu l ai mai comparat cu Razvan care e o treaptă mai sus acum ca îl pun grecii sa tragă la titlu cu Rapidul din Thesaloniki

Cita (2118 comentarii)  •  27 decembrie 2017, 20:02

Brava Șumi, sincere felicitări!

Comentează