Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dică și Șumudică

După 10 zile de cantonament în Antalya, unele cu două antrenamente, FCSB a susținut primul meci din 2018. L-a pierdut, 1-2, în fața lui Olimpik Donețk, locul 6 (din 12) în campionatul Ucrainei. Cum întâlnirea a avut rol de verificare, […]

...

Gigi, turcul și strugurii

Conform lui Dani Coman, mijlocașul ofensiv care a împlinit 23 de ani pe 14 decembrie „va bate palma cu CFR Cluj, iar noi odată cu el”. De altfel, ca o curiozitate, Wikipedia l-a și inclus pe cel menționat în lotul […]

...

Un tânăr în poarta lui

Ați pierdut dacă n-ați apucat să citiți, luni, interviul acordat de Silviu Lung junior lui Eduard Apostol, convorbire însoțită de fotografiile lui Raed Krishan.  Discuția a avut loc la Belek, în Turcia, unde ultimul membru al Dinastiei Lung și coechipierii […]

...

De profesie mincinos

Care, înainte de a fi ales pe 5 martie 2014 printr-un concurs de împrejurări favorabil, a promis marea cu sarea și n-a făcut aproape nimic. Pentru a spulbera orice dubiu, voi folosi în cele ce urmează chiar declarațiile celui în […]

...

Aberațiile unui habarnist

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat că alegerile pentru șefia FRF se vor ține pe 18 aprilie, nu pe 17 mai, cum declarase el însuși în repetate rânduri. Evident că devansarea scrutinului cu o lună îl avantajează […]

...

A căutat-o cu lumânarea!

În ciuda absențelor lui R. Benzar, Bălașa, Planici, Teixeira, De Amorim, Budescu și Alibec, peste jumătate din echipă, FCSB a început în forță meciul cu Viitorul.

Permalink to A căutat-o cu lumânarea!
luni, 18 decembrie 2017, 4:01

Cu presing, cu liniile sus, cu încredere. Ca urmare, a deschis scorul în minutul 20, când Man l-a întors pe Hodorogea și a marcat la colțul scurt. Acolo trebuia să fie portarul Tordai și n-a fost, dar vina pentru gol nu i-a aparținut în totalitate.

Părea că, reușind să contracareze prin efort și disciplină jocul combinativ al dobrogenilor, FCSB nu va avea nici emoții, nici probleme. Cine a judecat așa s-a păcălit. Mai întâi s-a accidentat Pintilii (minutul 30), apoi și înlocuitorul lui, Ovidiu Popescu (49), pentru ca între aceste momente, chiar înaintea pauzei, Gnohere să vadă cartonașul roșu, primul primit de elevii lui Dică în actualul sezon!

Cum faza respectivă, petrecută în minutul 43, a stârnit discuții încinse cu privire la decizia „centralului” Colțescu, unele pro, altele contra, părerea majoritară e că arbitrul a procedat corect. Într-adevăr, Gnohere nu l-a făcut KO pe Țucudean, numai i-a șters o palmă peste față, lovitură la care golgeterul Viitorului a exagerat, căzând ca împușcat la pământ. Dar lovitura a existat și francezul merita eliminat.

Nu mai zic că și până atunci Gnohere și-a căutat-o cu lumânarea și putea primi „roșu” mai devreme, când a călcat pe spatele lui Cicâldău (34). Greu de precizat dacă a vrut ori nu. Amănuntul contează mai puțin deoarece faultul nu-i henț ca să fie obligatorie intenția. Altfel, Colțescu a gestionat bine partida. A dovedit încă o dată că, dacă se concentrează și se ia în serios, știe să arbitreze.

În 10, FCSB s-a repliat și Dică a schimbat din mers. Abia introdus, J. Morais a mers fundaș stânga, Momcilovici a trecut din bandă în centru, iar Nedelcu a urcat din linia de fund la închidere, mișcări menite să blocheze atacurile din ce în ce mai insistente ale Viitorului. A schimbat și Hagi, care i-a scos, în ordine cronologică, pe De Nooijer, pe D. Lopez și, surprinzător, pe Eric. Nou-intrații Vână, T. Băluță și Drăguș n-au adus însă nimic în plus. Nu va aduce nici Țâru, împins spre final, în disperare de cauză, vârf lângă Țucudean.

Deși a transpirat, Viitorul n-a reușit să fructifice superioritatea numerică. A dominat uneori copios repriza secundă, posesie 56 la sută la 44, dar n-a înscris nici măcar golul de onoare. Fie a intervenit Niță, senzațional la ghiuleaua lui Eric (50) și la „capul” lui Țucudean (64), fie a ratat Ganea, care a țintit bara (54) într-o fază în care era recomandabil să paseze către Eric!

De partea cealaltă, Tordai a mai comis-o o dată și foarte grav: la una din rarele incursiuni ale bucureștenilor, portarul de 20 de ani a scăpat ca un diletant mingea expediată din corner și, împotriva cursului jocului, Momcilovici a modificat tabela la 2-0! Victorie meritată, chiar dacă învinșii au acuzat ghinionul. Numai că norocul mai e și cum și-l face fiecare.

Grație unei victorii muncite, rod al organizării și al devotamentului, FCSB s-a apropiat de CFR la două puncte, în timp ce Viitorul, campioana en titre, riscă să nu se califice în play-off. Această perspectivă îl deranjează pe Hagi, neimpresionat că ea presupune și pierderea unei sume importante din drepturile TV. Gică a repetat însă după meci că „trebuie să rămânem competitivi, să lucrăm mai mult, să fim formatori”. Dacă titlul a venit ca un bonus, ratarea play-off-ului nu pare să fie o tragedie pentru Viitorul.

Comentarii (56)Adaugă comentariu

ioan (19 comentarii)  •  19 decembrie 2017, 16:19

E zic sa lasati loc la altii....

dragan (3 comentarii)  •  19 decembrie 2017, 16:46

Ma uit si ma minunez cati stelisti il mai citesc pe mosu cu Mercedes. voi chiar nu intelegeti ca batranelu' bas... os e de o viata contra stelei. de ce ii mai cititi articolele care se refera la Steaua ? sau de ce il mai cititi ?

dragan (3 comentarii)  •  19 decembrie 2017, 16:47

pentru cei care au memoria scurta, cititi comentariul lui Andrei F

dragan (3 comentarii)  •  19 decembrie 2017, 16:52

Ma uit si ma minunez cati stelisti il mai citesc pe mosu cu Mercedes. voi chiar nu intelegeti ca batranelu’ bas… os e de o viata contra stelei. de ce ii mai cititi articolele care se refera la Steaua ? sau de ce il mai cititi ?

arh. Gheorghe Petrescu (479 comentarii)  •  20 decembrie 2017, 9:00

Nu sant de acord cu decizia arbitrului. Faza respectiva era de cartonas galben nu de rosu. A fost o simulare de un jucator obraznic si impertinent. Acolo a fost dupa pererea mea sfatul antrenorului Hagi, deoarece toti jucatorii lui intrau foarte dur si se vedea clar ca cineva din angrenajul staff-ului echipei Viitorul a umblat la cutia cu maimuite in a intimida pe echipa foarte tanara a FCSB-ului. Vrei sa castigi cu orice pret, nu este bine. Jucatorii lui Dica au fost mai buni si s-a vazut asta pe tabela de marcaj. Bizonul nu e jucator care sa faulteze, dar palma data jucatorului advers nu era de rosu ci cel mult de galben. Am impresia ca facem un deserviciu echipei Viitorul. A luat campionatul si ne-a facut de ras atat in Liga Campionilor cat si in Cupa UEFA. Asa ca, ciocul mic maestre Hagi si ajuta-i pe fotbalisti sa joace un fotbal fara simulare. Simularea nu are ce cauta in fotbalul actual. Hai FCSB.

Cita (1598 comentarii)  •  20 decembrie 2017, 20:15

@dragan, care Mercedes domnule, ca noi nu stim nimic si nici nu credem că ar fi posibil să conducă marca asta de masina