Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Dragoste cu sila?

N-o iau de la Adam și Eva, însă reamintesc că Ștefan Radu s-a retras din „națională” după meciul de 2-2 cu Ungaria, disputat cu porțile închise la Budapesta în 22 martie 2013. Gestul lui a surprins deoarece ex-dinamovistul avea în […]

Permalink to Dragoste cu sila?
luni, 4 decembrie 2017, 4:38

N-o iau de la Adam și Eva, însă reamintesc că Ștefan Radu s-a retras din „națională” după meciul de 2-2 cu Ungaria, disputat cu porțile închise la Budapesta în 22 martie 2013. Gestul lui a surprins deoarece ex-dinamovistul avea în momentul acela 27 de ani neîmpliniți și 5 de când se transferase în Italia. Cum nu s-a omorât să-și justifice decizia, a rămas cu 13 selecții, iar ceilalți cu dorința de a-l convinge să-și schimbe poziția. Să revină printre „tricolori”.

Până și Burleanu, pe atunci proaspăt votat în fruntea FRF, s-a deplasat la Roma sperând că-l va îndupleca pe Fane. A sperat degeaba. Fundașul n-a cedat, iar într-un interviu pe care mi l-a acordat în septembrie 2017 a repetat: „Nu există varianta să mai joc vreodată la echipa națională. Ce-am decis rămâne bătut în cuie. Nu dau înapoi. E categoric, e ferm”. Cu același prilej, a dezmințit că s-a retras din pricina unor neînțelegeri cu Pițurcă și a precizat că intenționează să se dedice exclusiv carierei de la Lazio. Confruntat cu necazuri musculare, a simțit că nu poate continua pe două fronturi.

Și a continuat, merită spus, cu mult succes. Când Cosmin Contra, abia numit selecționer, a declarat că se va duce să discute cu Radu și, eventual, să-l convingă, Lazio se pregătea să-i propună apărătorului ei prelungirea contractului din 2020 în 2022. Asta înseamnă că la expirarea acestuia, Fane va avea 36 de ani, dintre care, atenție!, 14 în tricoul biancocelest! Ca atare, el poate visa în voie la un loc în galeria celor mai iubiți jucători din istoria lazială, alături de legendarii Piola și Nesta, Mancini și Vieri, Nedved și Michael Laudrup, Inzaghi și Diego Simeone. Niciun fotbalist român nu s-a bucurat de asemenea prețuire la o grupare de talia celei de pe Stadio Olimpico!

Dac-ar fi citit interviul menționat, Contra n-avea de ce să se mai urce în avionul de Fiumicino. Nu-i de condamnat însă că s-a dus. Nu-i strica să vadă cu ochii lui ce și cum. Ex-coechipier cu Fane în 6 partide ale reprezentativei în 2007 și 2008, și-a închipuit că-l poate suci pe acesta. Ca să-și atingă scopul, a promis că-i va permite să se prezinte numai la meciurile oficiale, în special la cele grele dintre acestea!

Mă tem că „Guriță” a întins coarda. Jucătorii unei echipe, chiar ai unei reprezentative, se cuvine să fie tratați la fel. Nu-i corect să le oferi unora, fie ei socotiți mai valoroși, un regim preferențial. În plus, nu dădea și nu dă bine să se tot insiste pe tema respectivă, fiind absurd să crezi că se poate face dragoste cu sila. Concret, și dacă nu-ți convine hotărârea lui Ștefan Radu, cazul lui Contra, e obligatoriu s-o respecți. În fond, fiecare decide pentru el.

Ca să fie drumul cu oameni, însoțit de Adrian Mutu, selecționerul a stat de vorbă cu Fane, conform propriei mărturisiri, 20 de minute după derby-ul Roma-Lazio, 2-1 pe 19 noiembrie. După care a murmurat că „Fane mi-a cerut timp de gândire. Are nevoie să vorbească și el cu familia”. Altfel zis, a lăsat problema în coadă de pește, mulțumit că „discuția a decurs bine”.

De fapt, să nu se supere Contra, Fane nu l-a încurajat deloc. Atât că, băiat subțire, s-a sfiit să-l refuze în față. Hotărârea lui era însă luată, probă că a și încredințat-o neîntârziat ziariștilor de la Il Messaggero: „Nu naționalei, îmi voi încheia cariera la Lazio”. Așadar, subiect definitiv închis, Ștefan Radu să fie sănătos și să aibă noroc!

Comentarii (44)Adaugă comentariu

gheorghe (1 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 16:55

Om de cuvant STEFAN RADU

Flaviu (4 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 17:01

Nu stiu daca imi amintesc bine, dar Radoi a fost suspendat in Liga 1 pentru ca a refuzat nationala. Posibil sa ma insel.

Steaua1986forever (1 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 17:13

Si Alibec? El nu a avut tratament preferential cand a fost adus desi nu avea de ce sa fie la Nationala?

Costel Tudor (18 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 17:13

Un *** parvenit care NU MERITA nici o atentie ! Contra in lipsa de ocupatie , se plimba prin Europa pe banii FRF ! Nu are nici un pic de demnitate !

ManX (119 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 17:22

Sa fie suspendat si Radu in Italia?

Franz (406 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 17:39

Contra ce sa faca? Se plimba in Europa si mai bea cate un sprit cu Mutu. Le place la amandoi.

Coco (2 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 17:40

Daca inca din titlu faci greseli de scriere, elementare, nu merita citit asa zisul articol: invata sa conjugi verbul impersonal „a se cuveni”. Desi e cam tarziu sa devii jurnalist

Bogdan (395 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 17:55

Nu inteleg de ce i se cauta in coarne lui Radu daca nu mui vrea omul sa vina. A decis si are dreptate Nea Ovidiu, sa fie sanatos. Ne rugam de el de parca ar fi Ronaldo sau Messi dar mai e un prilej pentru unii sa se plimbe la Roma gratis.

Bogdan (395 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 17:58

@Coco. Esti dus cu caputul sau ce? Nu ai sa il prinzi niciodata pe dl Ioanitoaia cu asemenea scapari. Bati campii.

Radu (36 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 17:59

Il doare drept in pix pe Negoita de umilinte. Cind o luam cu 2-5 de la oi l-ati vazut vreodata rosu aprins la fata de la o asemenea umilinta? Aiurea, iesea ca unul care a iesit de la o piesa comerciala de teatru, cu moaca aia de om prost cu ifose a lui, laudandu-si proiectul si blestemand „greaua mostenire.”

Mah, asta a vandut 2 copii de 16 ani pe 400k de euro (teoretic) si altul de 18 ani pe 700k, baiatul e la nivelul de butic din spatele blocului, ce onoare sa aiba fatalaul asta de se consulta cu ciobandante cind sa preia Dinamo? Asta e gata sa joace cu Marici in atac, sa il puna antrenor pe Dinita, sa il inscauneze pe Lupu presedinte, omul face orice, n-are rusine, n-are onoare, nu simte nici o umilinta.

Ca sa fii umilit trebuie sa ai un anumit standard, sa ai onoare, sa crezi cu adevarat ca esti cineva. Negoita e un coate-goale care si-a bagat orice a avut in insolventa, un tepar de 3 lei. De la asta vreti voi sa se simta umilit?

FYRY (37 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 18:00

si Hanis ???

kid (12 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 18:03

La Națională se vine și se joacă cu „inimă” și orgoliu! Pt. Șt.Radu mai presus de toate sunt banii … a făcut un bine reprezentativei … spunând „pas”.Puțini mai vin la Națională cu „suflet și orgoliu” .

Radu (178 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 18:03

Coco, ce greseli in titlu vezi mai capiule? Nu ajunge ca esti prost, te mai crezi si destept si ti-ai gasit pe cine sa tragi de urechi. Am mai citit indemnul asta aici unii dintre voi sa va mai vedeti lungul nasului.

Deva1 (28 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 18:04

Ne aveti dreptate d le Ovidiu

george` (1 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 18:11

El nu este roman bai oameni buni el este „DINAMOVIST” si daca nu vrea sa fie sanatos oricum nu e un pui de Hagi e doar un fundas de nivel mediu.

calinescu (96 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 18:44

CONTRA SEAMANA DIN CE IN CE MAI MULT CU UN DON QUIJOTE , ADICA CAVALERUL TRISTEI FIGURI ….!!!!!
IMPREUNA CU MUTU AU COLINDAT CLUBURILE DI ROMA SI FLORENTZA . ASA CUM FACEAU IN TRECUT IMPREUNA CU ALBIN ……!!!!!
AU DISTRUS DINAMO SI NU NICI CEA MAI MICA REMUSCARE …..!!!!!
CUM SA VINA STEFAN RADU LA NATIONALA ?????????????
CUM SA ACCEPTE SA FIE REZERVA LUI CHIRICHES SI A LUI TOSCA SAU CRISTI GANEA ??????????
ESTE PREA DEMN CA SA ACCEPTE DICTATURA STELISTILOR ILA NATIONALA ROMANIEI ….!!!!!

Anonim (92 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 18:54

Acest subiect a mai fost tratat, cu aceeasi concluzie: deplasare placuta, fara vreun rezultat! A.

Myty (69 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 18:55

@Deva1. In ce nu are dreptate, ia spune. Si tu te afli in treaba asa ca nu trebuie sa fii luat in serios.

Iulian (190 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 19:06

Daca Stefan Radu nu vrea sa vina la Nationala e dreptul lui sa o faca. Ce nu pricep e de ce trebuie insistat si mai ales de ce trebuie scris pe marginea acestui subiect. Nu e normal sa il laudam ca ne intoarce spatele.

jeryman (24 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 19:26

@kid cine vine la nationala cu sufletul *** stanciu vhirpciu hai sa fim seriosi nationala a devenit o taraba unde isi vinde ciobanul *** , de ce sa vina la primul esec sa fie scos vinovat ca doar nu o sa se scoata vinovate ***

jeryman (24 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 19:29

***

alin (626 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 19:54

Ba se poate dragoste cu sila dar se numeste viol. Cam asta vor sa faca unii din noi cu Stefan Radu. El zice nu si baietii tot incearca sa ii schimbe parerea. El a ales Italia si gata. Trebuie lasat in treaba lui.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 20:38

…un fundas mediocru de care nu avem nevoie …

Deva1 (28 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 21:17

Trebuie privit cu optimism reintoarcerea lui Radu Stefan. Ioanitoaia Ovidiu e pesimist si nu are dreptate. Sa fim optimisti si va reveni si intari nationala.romania are nevoie de el.

Alin (1 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 22:26

Calinescule, la fel ca multi dintre voi, bubuiti de prostie. De unde sti tu ca, Contra a fost in cluburi, si ca îi place sprițurile? Sante ti demni de mila

xx (28 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 22:38

Asa e, ovidiu 3003, daca are defectul ca nu e oltean…Daca nu joaca la marea Craiova pe langa care Lazio e un fel de Vointa Bailesti.

CCC (137 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 23:06

Sa zicem ca Contra (e cacofonie? daca da, scuze, fara intentie!) si-a “facut datoria” si a incercat sa obtina de la S R revenirea la nationala. Poate a cezut ca argumentele venite din partea unui fost dinamovist si coechipier la nationala atarna mai greu. S-a convins ca SR e de neclintit in hotararea lui si punct. Acum, cel putin cat timp va fi Contra la nationala, nu o sa-l mai plictiseasca nimeni pe SR cu revenirea.
Ca a fost la sprit si-n cluburi cu Mutu, chiar e treaba lor! Sunt oameni maturi si liberi sa-si petreaca timpul liber cum vor.

Petro Burgener (30 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 23:10

@ovidiu_3003, daca a jucat atatia ani la o echipa italiana inseamna ca e un fundas foarte bun! Daca nu vrea sa joace la nationala, asta e, trebuie sa acceptam, dar nu sa-l jignim.

?? (194 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 23:25

Daum e de vina.

Andrey (262 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 23:28

Alo, firtatii, nu il mai luati la suturi pe dn Ioanitoaia pentru ca zice ca Sumudica e Antrenor…Confirma in Turcia ca are singe in instalatie si inchide gura tuturor fecesebistilor de cartier

Dragos (250 comentarii)  •  4 decembrie 2017, 23:48

Mai inteleg ce a cautat Contra la Lazio, vazutul jucatorilor e jobul lui. Dar ce treaba a avut mesterul Mutu? Cred ca sa il insoteasca pe Contra la agatat ca pe vremea Laurei Andresan.

Stelian Greu (3 comentarii)  •  5 decembrie 2017, 0:47

Aveti perfecta dreptate, nea Ovidiule

George Neagu (2 comentarii)  •  5 decembrie 2017, 0:51

Nu cred ca e selectionerul ideal, bine pusa problema

pfffffffffff (11 comentarii)  •  5 decembrie 2017, 0:58

Tataie, la nationala se vine cu inima si cu sufletul, nu cu japca sau cu milogitul in genunchi fata de x sau y. Vacanta lui Contra corelata cu vizita lui Mutu in acelasi timp si in aceleasi locuri, nu face decat sa scoata in evidenta bunastarea de la FRF. Unde-s bani e si distractie. Oricum e de apreciat gestul tau de-a nu ne mai stresa si astazi cu fecesebeul tau favorit si nici cu idolul tau din Pipera. Oare Daum sa fie de vina?

Ilie (369 comentarii)  •  5 decembrie 2017, 3:07

Daca era Daum il locul lui Contra, il luati ca se plimba inutil pe banii romanilor. Acum insa ‘e mai bine sa vada el ce si cum’. La fel, de Contra cu balerinele nu ati zis niciodata nimic, pe cind cu Daum de cel putin 4-5 ori ne-ati spus ce ar fi facut deocheli

sundance kid (205 comentarii)  •  5 decembrie 2017, 4:26

Nu intimplator 3 milioane si jumatate au emigrat si majoritatea nu mai vor sa auda de Romania . Si mai ingrijorator e ca natalitatea e negativa demult Bine insa ca nici eu si nici domnia voastra nu o sa mai prindem Romania numarind 15 milioane de suflete . Radu si nevasta sunt atasti de Roma si Italia . Sunt convins ca acolo vor ramine definitiv .

george (164 comentarii)  •  5 decembrie 2017, 6:46

In loc sa ne preocupe jucatorii care vin la lotul national noi ne ocupam mai mult de cei care nu vin. In spirit romanesc. Subiecul marelui absent Stefan Radu plictiseste de mai multi ani.

Moș Gerilă (12 comentarii)  •  5 decembrie 2017, 8:57

Ștefan Radu: „Ce-am decis rămâne bătut în cuie” !!

Din câte știu eu (și nu numai eu), pe lumea asta, un singur lucru „bătut în cuie” este sigur 100%: posesorul costumului de brad nu (mai) are nimic de comentat !

di livio (214 comentarii)  •  5 decembrie 2017, 9:38

in loc sa scrii de Puscas, tot ii dai cu Fane care-i catre pensie…lasa-l in plata domnului…Contra ar trebui sa joace meciurile amicale cu aia de la tineret, nu cu Hoban, Deac si alti pensionari

jos_cenzura (114 comentarii)  •  5 decembrie 2017, 9:51

Jucătorii mai valoroși au avut și vor avea mereu parte de tratament preferențial. Marii antrenori știu să gestioneze situația, din punct de vedere psihologic. Credeți că lui Busquets i se permite ceea ce i se permite lui Messi? Acuma, nu îmi dau seama dacă Ștefan Radu e atât de valoros încât să i se permită atâtea mofturi, o fi…

Moș Gerilă (12 comentarii)  •  5 decembrie 2017, 10:02

Pentru D-L OVIDIU IOANIŢOAIA !!!

Nea Ovi, valoarea (incontestabilă) pe care o aveți ca jurnalist sportiv o știm cu toții, nu mai trebuie comentată. Împreună cu alți câțiva seniori / profesioniști, dvs faceți în continuare cinste celei mai titrate publicații de sport din România – GSP.

Totuși, există o (mare) problemă: ce ne facem cu (așa-zișii) jurnaliști juniorii care, de ani de zile, se încăpățânează să întineze, prin valoarea îndoielnică a materialelor postate, faima Gazetei ?! Și nu numai prin articolele lor dar, mai ales, prin practicile / metodele folosite prin care ne dovedesc nouă, celor care comentăm pe forum, că nu suntem înțeleși / respectați ! Se întâmplă de multă vreme ca aceștia să folosească aluzii / cuvinte sau expresii golănești în articolele lor (în funcție, probabil, de afinitatea respectivului față de o echipă sau alta), „coboară” printre noi (sub anonimitatea unui cont oarecare) stârnindu-ne / agitându-ne /…doar pentru a încuraja traficul și audiența GSP-ului !
Sunt sigur că, la experiența / inteligența dvs, vă dați seama că, de fapt, sub ironiile / replicile (mai mult sau mai puțin triviale) pe care noi, suporterii, ne răspundem unii altora, nu se află altceva decât…caterincă ! Ce mesaje ar putea să iasă între suporterii celor două echipe rivale – Dinamo și Steaua (evident, este o întrebare retorică) ?

De-a lungul timpului, a fost atrasă de mai multe ori atenția referitor la calitatea și metodele neprofesionale ale angajaților din redacție dar, observ că, de ani de zile, sunt aceiași (oare de ce nu sunt promovați ?!). De câte ori le atragem atenția, fie ne moderează / cenzurează, fie ne șterg cu totul comentariile. Probabil, pentru a nu fi observate de…șefii lor !!

Iată, spre exemplu, o mostră de…mai bine, vă las pe dvs s-o judecați (dacă veți face acest lucru):
Azi, a fost postat un articol cu numele:
[CSB – JUVENTUS. Două momente ȘOCANTE pe teren, în victoria FCSB! Nervi întinși la maximum între vedetele lui Dică: „Ridică-te, du-te-n ***!”]
Am vrut să testez dacă (și) noi, suporterii avem voie să folosim expresia „du-te-n ***!” fără a fi cenzurați. Firește, așa cum mă așteptam, la (doar) câteva secunde, comentariul meu a fost „moderat” ! Regulamentar.

Mai jos, aveți dovada(printscreen-uri):

http://www.trilulilu.ro/printscreen-gsp-1-05-12-2017#ref=profil
http://www.trilulilu.ro/printscreen-gsp-2-05-12-2017#ref=profil

Vă doresc sărbători fericite !
Cu respect, user-ul Moshu

Un spectator (58 comentarii)  •  5 decembrie 2017, 10:23

Stefan Radu vrea bani. Joaca acolo unde ies bani. Probabil mai urmareste si altceva. Ne vom convinge ce anume urmareste. Timpul ne va lamuri. De ce tine Contra asa de mult la revenirea lui este de mirare. Poate tot asa cum l-a convocat pe Lobont. Oricum, daca echipa nationala va obtine rezultate promitatoare, jucatorul in cauza este posibil sa se autoconvoace. In mod sigur va fi prea tarziu. Pa, Radule !

aciduzzo (23 comentarii)  •  5 decembrie 2017, 10:37

Ia sa ne mai lase Stefan Radu cu fitele lui cu tot!! Si pana la urma urmei nu el ar trebu sa fie eroul acestei telenovele de Luis Armando si Dona Imaculata!!( Asta e Contra!!!!…….si Fulgencio e Mutu!!!!) Stefan Radu ce a avut de spus a spus si gata….NU NATIONALEI!!!….. Imi aduc aminte de o pozitie chiar transanta pe care a avut-o Silviu Lung prin februarie, maretie 90, apropos de revenirea lui Belodedici la nationala! Ei bine Lung a spus ca din moment ce campania de calificare s-a incheiat cu brio fara Belodedici echipa ar trebui sa plece in Italia fara el!!Asta a spus-o Lung!! Toata lumea s-a conformat….si nea Emi….si Belo…….si toata nationala….desi dupa parerea mea cu Belodedici in Italia 90 nationala noastra ar fi fost si mai puternica…i-ar fi permis lui Gica Popescu sa urce mai mult in atac….am fi fost mult mai castigati!!

Dilimache (657 comentarii)  •  5 decembrie 2017, 11:11

Lucrurile s-au schimbat mult de cand era Hagi la echipa nationala, intreg fenomenul s-a degradat, fotbalul a ajuns mai mult o afacere decat un sentiment si tind sa ii dau dreptate lui Radu…

Comentează