Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Inventatorul apei calde

E posibil ca moldoveanul să-i fi spus arbitrului "nesimțit", chiar dacă el se jură că nu și nimeni, nici dintre adversari, n-a confirmat varianta.

Permalink to Inventatorul apei calde
duminică, 26 noiembrie 2017, 4:32

Câștigând cu 2-1 în fața lui Poli Iași, strâns, dar pe merit, Dinamo a luat o gură de aer în perspectiva calificării în play-off. Din păcate, ca alte meciuri conduse de Sebastian Colțescu, și acesta a stârnit controverse. Nu atât deoarece craioveanul a dictat penalty în minutul 50 în favoarea „câinilor”, cât pentru că l-a eliminat în același minut pe ieșeanul Cioinac. S-o luăm însă băbește.

Într-adevăr, Tiago Almeida l-a agățat în careu pe Salomao cu vârful ghetei, suficient ca S. Colțescu, excelent plasat, să indice punctul cu var. Decizie corectă, regulamentară. Totuși, nu puțini pretind că arbitrul a fluierat ușor, în ideea că Salomao, deși dezechilibrat, a mai înaintat câțiva pași până să cadă. Că așa cum a dat 11 metri, putea să nu dea. Personal apreciez că arbitrul a procedat bine.

În continuare însă, Colțescu l-a eliminat pe Cioinac, căruia i-a arătat repede două avertismente pentru proteste. Din pricină că mijlocașul lui Poli l-ar fi împins, ba i-ar fi zis și „nesimțitule”! Dacă lucrurile s-ar fi petrecut așa, nimeni n-ar fi avut ce obiecta. Numai că, vă invit să vedeți și să revedeți faza, „centralul” a scos primul cartonaș din buzunar când Cioinac se afla la câțiva metri distanță de el!

E posibil ca moldoveanul să-i fi spus arbitrului „nesimțit”, chiar dacă el se jură că nu și nimeni, nici dintre adversari, n-a confirmat varianta. I-ar fi strigat lui Colțescu „Cum poți să dai, bă, asemenea penalty?!”. Părerea mea e că arbitrul, foarte sensibil, și-a ieșit din pepeni. În cazul respectiv, după un 11 metri acordat la limită, dar just, mă îndoiesc că era nevoie de încă o pedeapsă. Colțescu a exagerat. A făcut exces de zel.

Un fost mare cavaler al fluierului pretindea că un arbitru de clasă vede tot și aude numai ce trebuie. Orgolios, pe lângă faptul că lasă impresia că se crede vreun prim-balerin, craioveanul a încălcat și legea nescrisă de mai sus. E regretabil că, trădându-și talentul, Colțescu pare să-și închipuie că jucătorii există pentru arbitri. Rolul lor s-ar reduce la atât. În realitate, e exact invers. Arbitrii sunt importanți, dar nu principalii actori ai spectacolului numit fotbal.

Să convenim că, trimițându-l la cabine pe ieșean, Colțescu a respectat legea. Dar el a folosit unități de măsură diferite, întrucât l-a eliminat pe Cioinac, dar nu, deși o comisese în aceeași manieră, și pe St. Filip! Avertizat cu galben în startul partidei pentru un fault dur asupra lui Qaka, Filip s-a rățoit la arbitru, ba s-a și îndreptat amenințător spre acesta, moment în care Anton l-a oprit punându-i mâna în piept! Amănuntul că dinamovistul care putea fi eliminat în minutul 6 e cel ce va deschide scorul peste două minute nu-l servește pe Colțescu. Dimpotrivă. Dacă l-a iertat pe St. Filip, craioveanul era dator să-l ierte și pe Cioinac.

La fel de grav ca și „centralul”, chiar mai, a greșit CCA când l-a delegat pe SC la un meci al Iașiului ignorând scandalul declanșat de prestația acestuia la Botoșani-Iași, 3-3 în 20 septembrie. Prilej cu care Flavius Stoican, trimis în tribună împreună cu Costel Enache și suspendat ulterior două etape, i-a imputat lui Colțescu că-și imaginează că-i Dumnezeu pe pământ, c-a inventat apa caldă și mersul pe jos!

CCA n-avea voie să uite că paza bună trece primejdia rea, dar a uitat. Iar dacă jucătorii și antrenorii au ajuns să protesteze mai des și mai virulent la adresa arbitrilor e din cauză că arbitrii și-au pierdut credibilitatea. Pe cine să mai mire asta cât timp șeful lor, Kyros Vassaras, stă mai mult la Atena decât la București?!

Comentarii (76)Adaugă comentariu

a dica (283 comentarii)  •  26 noiembrie 2017, 23:24

Gratie televiziunilor avem o sumedenie de meciuri din fotbalul mare si vedem ca nu orice atingere cu varful bocancului, cu corpul sau cotul se fluiera pentru punctul cu var. Gratie acelorasi televiziuni sunt microfilmate si ras-analizate toate fazele si expertii, si ei fosti arbitri romani, dau verdicte. Nimeni nu-i intreaba: ma, la un Real - Barca se dadea penalty la faza asta? La meciul de ieri, ciupeala aia de varf de bocanc nu trebuia fluierata. La meciul de azi (Astra - FCSB), judecand ca Ionita si-a facut mingea prea lung si n-o mai ajungea, ca nefericitul fundas a plecat sanie de departe si ca Ionita putea sa-l evite/sara cu usurinta (se vede pe reluare ca intai cade si apoi se loveste cu picioarele de Enache), nu cred ca a fost penalty. Astept sa vad ce zic "expertii". E cred ca presa, in numele consumatorilor acestui fenomen, ar trebui sa puna presiune pe arbitrii si sa nu-i mai incurajeze sa fluiere asa de usor 11 metri, argumentand asa-zisa acoperire de regulament, insa prejudiciind spectacolul sportiv.

anca (109 comentarii)  •  26 noiembrie 2017, 23:58

Totul foarte corect. Ca arbitru sa dea 11 m nu trebuie sa i se rupa piciorul adversarului. Ajunge si o piedica mica. Dl Ovidiu prezinta exact faza si are dreptate ca s-a dat usor 11 m.

Robert (2 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 0:17

Apreciez dl Ioanitoaia corectitudinea dvs !Când v am spus ce s a intamplat la timișoara când Coltescu a amenințat astra a ti crezut ca mint....!se cam repeta cu acest domn Coltescu!este un mincinos si inventează lucruri!nu are ce cauta in arbitraj un om cu asemenea probleme!acum a inventat la iași..!Vă felicit pt corectitudine

ghighi (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 5:29

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cortes (62 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 6:03

Stoican a dat tonul atacurilor asupra arbitrilor. E o modă în fptbalul românesc, să îți justifici eșecul prin arbitrii. În plus declarațile lui Cioinac de după meci sunt inacceptabile. Pentru declarațile alea Cioinac trebuie să primească o sancțiune.

iugamircea (2 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 7:05

Oare era mai interesant sa postati liga a doua si a patra ,sau egalul lui POLI TIMISOARA la campioana tarii,in prima jumatate a ziarului ?Dar ziceti ca banatenii au ceva cu voi ”miticii”.Sa va fie rusine,postati pe primele pagini numai fcsb si dinamo ca sunt mitici de ai vostrii!!!!!!

Cristian (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 7:55

Comentatorii meciului au spus inițial ca nu se pune problema să fie penalty, după reluări și zoom in studio au ajuns la concluzia ca exista " contact. Intrebarea este cumva coltescu este cyborg sau *** intereselor unora ca *** sa nu ramana in afara play-off-ului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin (6 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 8:57

Sa nu uitam meciul din tur de la Iasi, arbitrat de acelasi Coltescu, care a aratat cartonase galbene cu nemiluita (majoritatea aiurea)si a eliminat foarte usor doi jucatori. Coltescu are psihicul labil, nu are ce cauta in arbitraj (nici macar in liga a IV-a).

Dilimache (657 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 9:39

In sfarsit un articol corect pe site-ul asta....

dansy (42 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 10:16

Coltescu minte cand scrie ce scrie in foaia de arbitraj.Se vede clar la tv pe buzele jucatorului ce zice.In niciun caz nu l-a injurat.

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 10:49

Moș Teaca, former-ul (sic) taxator de la ITB și mare voiajor prin continentul Antarctica unde, povestește cu mândrie , a vizitat numeroase capitale, și-a uimit pseudoadmiratorii descoperind America : " În realitate, e exact invers. Arbitrii sunt importanți, dar nu principalii actori ai spectacolului numit fotbal." Se pare că, bulversați de atâta savantlâc, cădelnițarii (sic) "maestrului" vor cere lămuriri de la acesta privind racordarea la încălzirea globala în vederea scăderii cheltuielilor de întreținere (sic)!

gelu (4 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 10:58

propun urmatoarele variante pentru play off si play out (poate supuneti opiniei cititorilor): 1 - sa se plece de la zero puncte pentru toata lumea, sau 2 - pentru echipele stabilite la sfarsitul campionatului ca participante in cele doua zone, sa se ia in considerare doar punctjul obtinut in intalnirile directe (s-ar preveni aranjamentele intre echipe)

Giulesti (85 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 12:10

Tot e bine ca mai exista cineva care sa spuna adevarul si sa nu tremure cind aude de FCSB si Dinamo. Felicitari.

Mircea (663 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 12:16

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vioteatza (72 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 14:18

Ba Coltescu nu a exagerat deloc. Coinac se afla pe teren pentru alte lucruri, nicidecum pentru evaluari decizii arbitrii. Jucatorii romani trebuie educati sa-si faca treaba pentru care intra in teren,nu sunt nici patroni, profesori, invesitori, analisti, politisti, etc... Ei sa-si faca treaba pentru care intra in teren iar contestatiile si protestele sa le faca cei ce sunt implicati financiar,directori, manageri , samd... care au un drept in asta. Desigur si presa ar trebui sa trateze subiectul corect, fara sa "bage batul prin gard" in cautarea de succes cu orice pret. Mai ales la o varsta......

Kris (44 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 14:27

Penalty correct,echipe extreme de Dinamo, pe linga ca are lot slab,a ajuns in situatia asta deoarece pina la plecarea lui Contra a fost net dezavantajata de arbitri.Cu CFR digi fotbal club,cu Botosani acasa,dar repet Dinamo are un lot slab.Cred ca si cei care credeau in ei nu mai cred.Mai nou,cei care au puncta avans si sint siguri de play off,incep sa-si aleaga si adversarii.FCSB prefera Astra,Viitorul,Botosani.Cfr ar prefera pe Medias si Sepsi,dar nu au norocul consumat cu arbitri.Sper sa cistige Craiova acest campionat.

Costin (46 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 15:52

Maestre, cu toata stima, aveti condeiul in mana, de ce nu atacati si arbitrii precum ati atacat FRF, pe Daum, nu de altceva, dar pe noi spectatorii, chiar daca protestam pe aici, nu ne baga nimeni in seama. Motivele sunt nelimitate, nu exista partida de fotbal din campionat care sa nu ridice, cel putin 10 intrebari si semne de intrebare deopotriva. Cum sa ai curajul sa crezi, macar in echipa ta favorita?

aurel (5 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 15:58

de ce nu face ti un web site cu ce scrie DL ioanitioaia pe timpul comunismului!

aurel (5 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 15:59

ce dracului,suntem *** toti?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aurel (5 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 16:02

am 48 de ani si cunosc cate ceva din fotbal,sunt din pitesti! de unde e armeanu!

aurel (5 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 16:14

cam putine comentarii pt lordul presei sportive!

Ilie (3 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 16:15

"Tiago Almeida l-a agătat în careu pe Salomao cu vârful ghetei..." "E posibil ca moldoveanul să-i fi spus arbitrului „nesimtit”, chiar dacă el se jură că nu si nimeni, nici dintre adversari, n-a confirmat varianta." "A făcut exces de zel." "Rolul lor s-ar reduce la atât. În realitate, e exact invers. Arbitrii sunt importanti, dar nu principalii actori ai spectacolului numit fotbal." "Amănuntul că dinamovistul care putea fi eliminat în minutul 6 e cel ce va deschide scorul peste două minute nu-l serveste pe Coltescu." "... i-a imputat lui Coltescu că-si imaginează că-i Dumnezeu pe pământ, c-a inventat apa caldă si mersul pe jos !" "CCA n-avea voie să uite că ..." "S-o luăm însă băbeste." Limba romana si logica, prezente babesti ! (simpliste, empirice - DEX)

dinamo_fan (127 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 16:36

In primul rand vad ca reluati comparatia cu galbenul la Filip. Eu zic sa va mai uitati o data pe reluari ce face Filip, cat timp protesteaza si ce face moldoveanul si cat timp protesteaza. Si mai ales cat timp protesteaza dupa ce arbitrul ii face semn in repetate randuri ca il da afara daca nu se calmeaza. Diferenta intre Filip si Cioineac este ca primul s-a oprit cu ajutorul capitanului echipei in timp ce al 2 lea nu s-a oprit ci a protestat in continuare impreuna cu capitanul echipei pana a fost eliminat. Cat despre restul articolului...e doar un castel de carti de joc care e cladit pe supozitia ca stiti ce cuvinte s-au aruncat acolo. Erau 4-5 jucatori de la iasi in jurul arbitrului care au comentat 5 minute dar se jura toti ca au vorbit frumos. Sigur ca da. Din toata aberatia asta de articol singurul lucru cert e ca a fost penalty..in rest ca ce s-a zis, ca ce exces a facut sau nu facut SC e doar pura speculatie si pe alocuri dezimformare crasa. Ziceti ca Cioineac nu impinge arbitrul si ca ia primul galben cand e la metri distanta ? cat se poate de fals. uitati aici captura cand ia primul galben: https://prnt.sc/hfwb1s ..e nas in nas cu arbitrul. Cand Cioineac e la metri distanta Coltescu ii da galben lui Mihalache sau cine era acolo. Dezinformator de opinie !

dinamo_fan (127 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 16:38

@dansy...daca tot citesti pe buze, spune-ne si noua ce a zis Cioineac :)

dansy (42 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 16:51

Cioinac a zis ca sunteti niste hoti ordinari de cand v-ati infiintat

Dragos (133 comentarii)  •  27 noiembrie 2017, 17:25

Ia-o cum poti!Adica babeste....Asta e masura valorii matale!Vorba aia..."De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!".N-ai cum sa devii jurnalist sportiv ADEVARAT, cum nici stapanul matale nu va avea in veci cum sa devina un om integru.Ala va muri un infractor de drept comun, iar mata un ziarist submediocru.

Comentează