Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
S-a trezit Dinamo!

Nu s-a observat niciun moment că echipele erau despărțite în clasament de 19 puncte. Iar meritul „câinilor” e cu atât mai mare, incontestabil, cu cât ei n-au strălucit. Într-adevăr, au pus osul și au muncit, dar n-au strălucit. Cu excepția […]

...

Hagi și Rednic

Abia începuse actuala ediție de Liga 1 când am scris aici că nu-l înțeleg pe Gică Hagi. În sensul în care nu va mai face performanță cu Viitorul, campioană în 2017, dacă va continua să-și vândă en-gros valorile. Hagi s-a […]

...

Lecție de la Penedo

Din postura de antrenor-manager, căruia Consiliul de Administrație i-a lăsat mână liberă, Mircea Rednic a continuat curățenia de iarnă. După Subotici, Mezague, Delorge și Grozav, ultimul împins să plece, i-a trimis la plimbare pe panamezii Jaime Penedo și Armando Cooper. […]

...

Dreptatea lui Hagi 

Cu excepția unui sfert de oră din prima repriză, interval în care bucureștenilor le-ar fi trebuit o minge ca să aibă și ei obiectul muncii, întrucât cea din teren era numai în posesia dobrogenilor, elevii lui Dică au controlat partida. […]

...

Aniversare fără cadouri

Altul ar fi năvălit în studiourile TV și în redacțiile ziarelor să se plângă că adversarul a folosit metode discutabile. După unii, chiar ilicite. Pentru că, de pildă, acesta a luat aproape jumătate din voturi (45 la sută) de la […]

...

Gaura de la covrig

Rezumând la maximum, aducerea lui "Lippi" în structurile FRF, ca și a lui Mutu și a altora, a însemnat un pas înainte.

Permalink to Gaura de la covrig
luni, 13 noiembrie 2017, 4:46

Cum au început să miște „naționalele” U17, U19 și U21, funcționarii federali se și umflă în pene, de zici că l-au apucat pe Dumnezeu de-un picior, dacă nu de amândouă! Adevărat e însă că la nivel juvenil se simte o primenire, iar ea se datorează, părerea mea, instalării lui Mihai Stoichiță în fruntea Comisiei Tehnice la 1 februarie 2017. Până la instalarea celui supranumit „Lippi”, alint cam fără noimă, forul amintit era unul mai degrabă decorativ. Nu hotăra nimic.

Stoichiță a dat milităria jos din pod, deviza lui fiind „Vreau rezultate, nu povești, vreau performanțe, nu scuze!”. Ca atare, una dintre măsuri a constat în mutarea lui Sandu Tăbârcă din postul de coordonator al tuturor reprezentativelor de juniori în acela de lector în cadrul Școlii de antrenori a FRF. În ideea ca fiecare să facă munca la care se pricepe, nu pe care o dorește. Concomitent, le-a cerut tehnicienilor de „naționale” să se consulte între ei, să colaboreze. Să vorbească aceeași limbă. Astfel a ajuns Răzvan Marin, cedat de Contra, la dispoziția lui Daniel Isăilă la U21 și Screciu de la Isăilă sub comanda lui Adrian Boingiu la U19. Presiunea pusă pe antrenori și-a dovedit utilitatea.

Și a mai făcut ceva Stoichiță, pe lângă faptul că a cooptat în Comisia Tehnică o serie de foști reputați internaționali, ca Augustin, Cămătaru sau Marcel Răducanu. Între ei, și pe proaspătul selecționer Contra, deși consider, nu doar eu, că responsabilul echipei A trebuie chemat la ordine de CT, să-i raporteze acesteia, nu să fie membru al ei. „Lippi” a mai avut o idee productivă: la U17 i l-a atașat lui Sorin Colceag pe Aurel Țicleanu, iar lui Boingiu, la U19, pe Țiți Dumitriu, sfaturile celor doi tehnicieni experimentați folosindu-le colegilor mai tineri.

În sfârșit, Stoichiță a întețit trialurile peste hotare, 13 la număr până în momentul actual. În consecință, 8 dintre cei 14 jucători U21 de la recentul 1-1 cu Portugalia au provenit din străinătate, I. Radu, Pașcanu, A. Radu, Ad. Petre, R. Marin, I. Hagi, Pușcaș și M. Dobre. La fel, 6 tineri din lotul U19 pregătit de Boingiu sunt legitimați afară, Trușescu, Dragomir, Merloi, Berci, Sântean și Micovschi.

Rezumând la maximum, aducerea lui „Lippi” în structurile FRF, ca și a lui Mutu și a altora, a însemnat un pas înainte. Trebuie că Răzvan Burleanu s-a lămurit că doar cu habarniști și parașutați de tipul lui, glorioși absolvenți de SNSPA, nu va obține în veci un nou mandat. Așa că, apelând la tot mai mulți oameni din fotbal, a căutat să schimbe macazul. Să nu se fi trezit însă prea târziu.

Altminteri, la această înviorare a contribuit și introducerea prevederii regulamentare conform căreia fiecare formație din Liga 1 e obligată să aibă permanent în teren, din vara lui 2016, un jucător sub 21 de ani. Poate a contribuit și ea, numai că nesemnificativ. Mult mai puțin decât ne-au împuiat capul Burleanu și cădelnițarii lui, care s-au bătut și se bat cu pumnii în piept de parcă ei, delirând despre branduire și rebranduire, ar fi descoperit gaura de la covrig ori apa caldă! Întrucât grosul celor convocați la U21 vine de-afară, reiese că „străinii” n-au avut cum beneficia de regula federală. Chiar dacă s-a lărgit bazinul de selecție.

Într-un moment încurajator, suntem în măsură să invocăm unele semne bune. Pentru că U17 și U19 s-au calificat în Turul de Elită, iar U21 conduce în clasamentul grupei de CE, trupa lui Isăilă posedând șanse reale să ajungă după două decenii la turneul final continental. Totuși, să-mi fie cu iertare, cum niciunul dintre obiectivele asumate n-a fost încă atins, să nu zicem hop cât n-am sărit pârleazul. Să nu ne grăbim, până să cânte fanfara mai e!

Comentarii (81)Adaugă comentariu

Teodor (28 comentarii)  •  13 noiembrie 2017, 23:49

@cornel. Nici tu nu ai urechi de auzit sau esti postac frf. Regula a ajutat dar f putin de vreme ce 8 dintre jucatorii de la U21 joaca in strainatate. Inventarul apare in articol. E foarte simplu si nu ar trebui sa refuzati tu si altii evidenta. De aceea cred ca sunteti pusi.

cornel (76 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 0:49

teodor-ici , revoluționar de p(a)iață, cine știa acum un an și unde jucau alde Moruțan, Cicîldeu, Costache, Benzar, Scrieciu, Coman, Man, L Gheorghe, Dudea.....și alți vreo 10 care JOACĂ AZI TITULARI la echipele lor , ....păcăliciule ??!

nica fara frica ! (189 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 0:56

@Absolvent SNSPA .....bah nene ma uimesti cu nesimtirea ta !!!!.....deci te-ai zbarlit de ce a spus Ioanitoaia de SNSPA , un fel de stefan gheorgiu !!!!!.....se vede ca acolo va inocileaza o nesimtire incomensurabila *** !!!!!!....ca si cum iti trebuie scoala ca sa distrugi si sa furi o tara !!!!!????.....*** !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

GRadu (8 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 0:59

si totusi, cine a inventat gaura covrigului? Stoichita, Burleanu, Hagi, Tabirca? Ori poate Daum... in loc de PS, o birfa: trialurile alea de peste hotare s-au tot facut in ultimii ani, insa ele se vor rari simtitor in viitorul foarte apropiat.

Stefan (1 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 2:53

Cred ca regula est utila. Golul cu Portugalia a fost marcat de Man, cel care fara aceasta regula nu ar fi prins echipa la Steaua asa de des si, nu ar fi crescut asa de mult in evolutii. Asadar, la Dinamo au aparut jucatori ca Costache, care sigur va deveni un jucator important in urmatorii ani.

valy (2 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 7:27

niciodata fcsb, c fr si celelalte echipe nu ar fi dat atatia bani pt jucatorii tineri

ducu (1 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 9:03

Nu am nimic cu Stoichita,dar sa sustii ca are meritul rezultatelor celor 3 echipe nationale dupa o munca de 8-9 luni,mi se pare ceva de domeniul sf.!! D-le Ovidiu,eu cred ca rezultatele se datoreaza muncii lui Hagi si antrenorilor cluburilor de unde provin jucatorii,a unei bune selectii si tacticii antrenorilor de la loturi! Atat! Daca ar fi dupa parerea d-voastra, cu meritul lui Stoichita, maine l-as propune prim-ministru sa scoata tara din noroi!!

ionut (1 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 9:07

eu acum trebuie sa cred ca in dumnezeu ce zice domnul ioanitoaia???? eu sunt sigur ca la cat de prost, la cat de inchistat in metodele vechi este lipiuta nu avea cum sa faca ceea ce spune domnul in articol......

Canal 31 (1 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 9:25

Dumnezeule... Cat de prosti ne crezi nea Ovi?

Dr. Dan Patru Tudosie (71 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 11:23

Ioanitoaia, cand ne scutesti de dejectii? "Burleanu si habarnistii sai", "habarnistii", "gloriosii absolventi de SNSPA" (apropo, ce te indreptateste pe tine sa iei la pret de matineu o institutie care a format oameni de o calitate exceptionala?) sau cum ii mai numesti tu au luat toate aceste decizii si, in mai putin de 4 ani, au depasit toate performantele obtinute de Sandu si ceilalti in 20 de ani. Tu si trupetii tai ce calificare aveti sa fiti presari? Tu ai avut un singur rol pe lumea asta, unul extrem de simplu pentru care nu ai nevoie de absolut niciun talent si/sau calificare: sa informezi lumea. In schimb, ai dezinformat-o in mod grosolan si nu ti-ai vazut decat interesul. ***. ***. Ce ramane in urma ta, nene? ***. In 25 de ani de presa, de cand te urmaresc, nu s-a schimbat decat un lucru: ***. Ia zi, apropo, care sunt ultimele trei persoane care l-au vizitat pe Borcea in seara de dinaintea incarcerarii? Probabil nu le poti numi pe toate trei, dar pe una poti sigur: tu! Ia zi, *** plecat? Ia mai zi, mai nea Ovi, dupa 50 de ani de presa sau cati ani, cati dusmani ai? Esti singurul jurnalist din toate timpurile care se poate lauda ca dupa o jumatate de veac n-a suparat pe absolut nimeni. Tu si trupetii tai sunteti ultimii care ar trebui sa aiba opinii. De cand a aparut net-ul, astia cu capul mai pe umar va facem praf, spre turbarea voastra, pentru fiecare derapaj. Aici ne moderati, dar avem si facebook. Ia mai spune tu, nenea Ovidiu, daca e vreun patron din Liga 1 de dupa revolutie de pe urma caruia sa nu fi beneficiat de absolut nimic. De acord cu tine, ai si dat (sau mitraliat) niste indivizi, dar ai facut-o atunci cand erau deja ***. Nu uita, conduci, asa-zis, ca n-ai nicio treaba cu condusul, un ziar in randurile caruia se afla un mare opinist. Un baiat despre care toata lumea stia ca plagiaza si cam atat. L-ati dat afara doar dupa ce un blog a publicat faptul ca omul modifica parerile lasate la articolelele sale (comentariile) si le tranforma pe toate in recenzii pozitive si, acelasi blog, a aratat ca omul chiar primise reclamatii ca ia texte cu copy-paste, le traduce si le prezinta ca texte autentice. Initial ati ignorat total acele reclamatii, dar cand s-a aflat in Romania ati devenit profi si l-ati dat afara. Si ia mai zi, nene Ioanitoaia, cu ce ai contribuit tu la presa in ultimii 25 de ani? Procesul etapei si interviurile plictisitoare le facea oricine. Ce-ai facut tu sa cureti fotbalul romanesc, sa nu ajungem in situatia lasata de fostii guvernatori? Din pozitia pe care ai avut-o, era efectiv imposibil sa nu poti demonstra cu probe fel si fel de mizerii. N-ai facut-o, ***. In incheiere, "ne-a ovi", iti garantez ca, fie si post mortem, lumea o sa citeasca despre cel care ai fost cu adevarat. Si-ti zic asta din postura de persoana care nu are treaba cu presa in afara de cateva persoane care ti-au fost, unii inca-ti sunt, subalterni. Nu am cuvinte sa-mi pot exprima sila fata de personaje ca tine, becali, mititelu, sandu sau dragomir. Esti pe palier cu ei, dar in multe lucruri esti si ai fost de 1000 de ori mai rau nociv. Hai, iti urez sanatate ca sa-ti citesti singur postulatul, pentru ca in lipsa ta de urma de cel mai mic bun simt ai impresia ca ai contat, ca esti important sau ca lasi ceva in urma. Nu lasi decat *** a unei generatii de oameni care nu au facut absolut nimic in toata viata lor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

eu (17 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 11:29

Parca au marcat Man si Morutan in ultimele meciuri la U21 si U19. Unde joaca astia? Ovi Hateru loveste din nou. Cred ca prima pagina din Gazeta de duminica l-a durut fizic. NU de-ajuns de mult incat sa se pensioneze...

Razvann (2 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 11:44

Serios?Nu cumva regulii care obliga cluburile sa foloseasca un jucator titular eligibil under 21?Nu de aia toata lumea cauta tineri?Stoichita e mare valoare,exact ca mataluta.Tindeti spre zero.

Vioteatza (64 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 12:46

Daum, n-ati facut nicio trimitere la Daum

Marius (283 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 12:46

Razvanne, e lumea plina *** cu pretentii ca tine. Cand vei face in viata a mia parte din ce au realizat cei doi sa scoti capul din ***. Pana atunci ti-ar prinde bine sa iti vezi lungul nasului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (283 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 12:56

@Dr Tudose. Foarte sarac cu unul pentru unul care se pretinde doctor. Dar doctor in prostie, invidie si rautate. Pui intrebari tampite si faci afirmatii *** si fara acoperire in fapte. Acuzatii de securist cu Borcea, sefii de cluburi si alte mizerii. Mai si intrebi ce a facut Ovidiu Ioanitoaia in presa. A facut cele mai bune ziare de sport si a crescut cei mai buni ziaristi, *** fruntas ce esti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vio (111 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 13:14

@Dr. Dan Patru Tudosie. Nu discut restul, dar in privinta interviurilor realizate de Ioanitoaia nu ai pic de dreptate. Mereu am citit aceste interviuri cu multa placere si prietenii mei la fel.

barbu (69 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 13:29

Doctore te tii de glume cand scrii ca Dl Ioanitoaia nu are dusmani. Eu stiu sigur ca a avut o multime de procese dintre care cu Sandu Mircea si cu Gigi Becali. Nu cred ca au fost ele dovezi de prietenie.

Marcel (121 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 20:05

Ioanitoaia are boala pe Burleanu si il arde pe unde il prinde. Si are destule ocazii. Dar nici pe Sandu nu l-a crutat desi unii ii reproseaza asta in necunostinta de cauza. Imi aduc aminte ca a maturat cu el la desfiintarea Craiovei. Certific din interior ca articolul de fata e corect pentru ca Stoichita a schimbat atitudinea celor din sectorul tehnic. Ii pune la munca si ii trage la raspundere. Nu mai e belfereala dinainte cand Tabarca era complet depasit de importanta postului.

unu (13 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 21:55

doctore tudosie, zici ca burleanu a depasit performantele lui Sandu? Ia fii atent ! calificare la mondiale in 90-94-98 calificare la europene 96-2000 calificare la tineret 2000 cate secole vor mai trece ca sa egaleze Burleanu aceste performante? deocamdata n avem nicio calificare,in afara ce ceva sanse la echipele mici.Doar nu crede cineva ca U21 se va califica in dauna Portugaliei?,poate un loc 2 pt baraj,dar la baraj stiti cum e...

Boeangiu Marian (26 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 23:11

Si pe Stoichita cine l-a promovat?

AKKA (16 comentarii)  •  14 noiembrie 2017, 23:41

SI CU CONTRA CUM RAMANE , HABARNISTULE !

Gabriel85 (4 comentarii)  •  15 noiembrie 2017, 2:38

@unu - cat de prost esti? Cum *** a calificat sandu nationala la mondiale, ba, ignorantule??? sandu, dragomir si cooperativa, din care (cred ca) a facut *** aici de fata, au distrus fotbalul romanesc! Toate performatele din 90 sunt datorate regimului defect, dar care incuraja activitatile sportive: in scoli, fabrici-uzine-institutii (care aveau echipe de sport), in timpul liber - regimul defect a incurajat sportul (alte activitati oricum nu prea existau, deci sportul era printre putinele variante), si asa am beneficiat in 90 de o generatie (sau mai multe) de Sportivi adevarati! Iar *** enumerate mai sus, in frunte cu sandu, *** si si-au atribuit niste merite fara sa faca nimic. Investitia lor (profesionala) in viitorul fotbalistic al Romaniei a fost zero - ce *** nu se intelege?!? Manipulatorul sef scrie de habarnisti, dar 20 de ani nu a scris nimic despre cei care doar au furat meritele performantelor sportivilor! Astazi, si in ultimi 3 ani, nici cu Trump presedinte de Federatie, si Contra, Petrescu (antrenori de viitor, de altfel), Olaroiu sau altii (antrenori buni), selectioner la nationala, tot nu am fi reusit mai mult (in speta calificarea la Mondial). Nu avem jucatori de fotbal (pt o asemenea performanta)! Unu de aici, de la gazeta a scris un articol zilele trecute ca Olanda a murit - in seara asta a venit mortu si ne-a dat cu terenul in cap - v-ati imbatat cu apa rece dupa 2-0 cu blatistul secolului, il ***! Eu cred ca o sa ne calificam la Euro 20 (ca merge aproape juma de Europa) si cam acolo ne este nivelul (nu suntem chiar ciungi), dar o performanta cu adevarat incredibila ar fi sa ajungem la urmatorul Mondial (se califica doar 14 cele mai bune din Europa), si atunci ar fi cea mai mare performanta de dupa 89 (dpdv managementul nationalei de fotbal). @ manipulatorul sef - nenea, va rog eu frumos sa nu-mi blocati comentariul, promit sa fie ultimul articol al dumneavoastra pe care il citesc. Regula jucatorul sub 21 a fost nesemnificativa, spuneti dumneavoastra?!?... Va doresc pensionare placuta. PS: Mondial trist fara Italia. Forta Islanda! Si Forta Argentina (mai realist, si pt ala mic), poate va fi inversul WC 86-90.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1492 comentarii)  •  15 noiembrie 2017, 6:14

...n am crezut ca Mutu i asa prost ...sa spuna ca s au bagat toti jucatorii ...asta nu cunoaste nici lotul nu i cunoaste nici cat Daum ... V am spus ca trebuie jucat un amical cu Polonia sau o echipa apropiata ca valoare cum este Olanda ...sa vedem daca intradevar a fost vina lui Daum ...ghici cate am luat acasa... doar trei ...ca si Daum ...nimik nu s a schimbat ...

haideusicfr (273 comentarii)  •  15 noiembrie 2017, 7:41

Bun titlu* Domnu* Ioanitoaia. Ia mai zii una buna cu Daum .Acuma dupa meci..... Sau de acum il vei lua pe Burleanu.In vizor....

haideusicfr (273 comentarii)  •  15 noiembrie 2017, 7:52

Ar trebui sa va cereti public scuze lui Daum.

haideusicfr (273 comentarii)  •  15 noiembrie 2017, 8:42

unu: mai bine ,comparatie intre Iliescu si Iohannis...

ervfr (18 comentarii)  •  15 noiembrie 2017, 9:19

Domnule Ioanitoaia, gaura de la covrig sunteti dumneavoastra. Am impresia ca habar nu aveti de fotbal si traiti pe alta planeta. Am zis si o mai zic odata: Nu Daum e vinovat de ce s-a intamplat la Nationala ci generatia in sine. Ne-ati tot contrazis si uite ca prima lupta adevarat prima infrangere. Nu e de vina Contra ci aceasta generatie in care nu avem jucatori de calitate. Scrie-ti macar o erata la toate articolele de pana acum si incepeti cu Imi cer scuze ca nu am vazut adevarul. Toate cele bune

tavi_c (24 comentarii)  •  15 noiembrie 2017, 9:33

Total de acord cu cele mentionate de Dr. Dan Patru Tudosie. O.I.este cel mai nociv personaj care activeaza in media ultimilor zeci de ani.

Cristian (75 comentarii)  •  15 noiembrie 2017, 9:50

O sa mai aiba Ioanitoaia material de scris inca 4 ani :)))

edi (18 comentarii)  •  15 noiembrie 2017, 10:07

Curios, ''mestere'', de ce astazi dupa evolutia nationalei aseara, nu a aparut un editorial in care sa se explice '' vinovatii de serviciu''- DAUM si BURLEANU et ''postacii''...:):):).... Ar fi o minune daca maestrul Ioanitoaia si-ar da seama ca nu mai tin astfel de aberatii, si ca de fapt ,sistemul care a condus fotbalul romanesc dupa 90, a distrus in totalitate acest domeniu, si vor trebui ani de munca pana sa refacem situatia astfel incat sa functioneze.

Geo (94 comentarii)  •  15 noiembrie 2017, 13:31

Nea Ovi, ca vrei ca nu vrei trebuie sa accepti faptul ca pacaliciul de Burleanu care habar nu are despre fotbal, intr-un mandat a facut mai mult decat a facut Nasu in 20 de ani...De putin timp la echipele de copii..tineri a inceput sa miste ceva..am inceput sa ridicam putin capul. Ceea ce nu merge e nationala mare...produsul celor doi mafioti Sandu si Dragomir . Vede toata lumea ca Hagi da material mai peste tot...insa nimeni altcineva nu se implica intr-un proiect asemanator. Seful campionatului si fotbalului si tot ce inseamna fotbalist in Romania se multumeste in a cumpara tot ce e mai bun si atat...fara sa formeze nimic. Putea mai mult Burleanu si e normal sa fie criticat, nici mie nu-mi place. nu am nici o simpatie...insa in comparatie cu Sandu e arhitect. Poate vine cineva sa-l intreaca...ar fi ceva...insa nu se vede nimic bun.

Comentează