Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Răspuns lui Daum

Să nu ne ambalăm prea tare după acest 2-0 cu Turcia, deși victoria a fost pe deplin meritată și spectaculoasă. Întâi că meciul n-a avut caracter oficial, adică n-a cerut încleștare maximă.

Permalink to Răspuns lui Daum
vineri, 10 noiembrie 2017, 4:32

Cârțu a zis cândva despre Craiova că „ar ieși campioană mondială dacă ar exista numai partide amicale”, iar Contra a spus ieri același lucru despre „națională”. În al doilea rând, trebuie să ținem seama că Turcia a adus la Cluj, ulterior ratării calificării la CM 2018, o echipă experimentală, nu experimentată. Cu jucători tineri, pe care Mircea Lucescu vrea să-i urmărească, să-i testeze, mai degrabă promisiuni decât certitudini.

Deoarece ei au dezamăgit în Gruia, „tricolorii” au dominat întreaga confruntare. Chiar copios, autoritar, în repriza 1, în care otomanii au interpretat rolul de sparring-partneri. Depășiți la toate capitolele. S-a văzut clar că Lucescu s-a angajat, e drept, pe 4 milioane de euro anual, la o treabă dificilă.

Să construiască o reprezentativă puternică într-un moment în care campionatul Semilunei are, acceptați exagerarea, mai mulți fotbaliști străini decât turci! Beșiktaș se remarcă în Champions League, unde conduce în clasamentul unei grupe, dar folosește în mod obișnuit numai 2-3 jucători autohtoni!

Legat de subiect, se înșală cei care apreciază că Lucescu a luat plasă la Sankt Petersburg. Într-adevăr, Zenit n-a rupt gura târgului cu el pe bancă. Dar tot s-a comportat mai bine decât în actualul sezon, pe parcursul căruia trupa lui Roberto Mancini a obținut mai puține puncte în tur decât adunase cu antrenorul român la timonă. Ba a și ieșit repede din Cupă, în ciuda faptului că după numirea lui Mancini, triplu campion al Italiei cu Inter, campion al Angliei cu Man City etc, clubul a vândut jucători de 23 de milioane de euro și a cumpărat de 85! Se impune concluzia că liga rusă e o competiție de nivel, iar Zenit o formație complicată, greu de gestionat.

Revenind la băieții nostri, aceștia au arătat altceva decât în vremea lui Daum. În linii mari aceiași, ei au ridicat capul din pământ și au dovedit nu doar că știu să joace, ci și că vor, că o fac cu plăcere. De aici, mai multă determinare, mai mult efort, mai multă ambiție. Într-un cuvânt, atitudine, pe care Pintilii a sintetizat-o în vorbele: „Contra ne-a dat încredere”.

Nu m-aș grăbi să afirm că proaspătul selecționer e Superman. Că opțiunile lui, a se citi convocările și titularizările, sunt infailibile, de necontestat. De pildă, Maxim și Ioniță II n-ar fi trebui să lipsească din lot, însă asta e numai o părere. Dincolo de care, foarte important, Contra a schimbat atmosfera. A primenit-o în sensul în care, cu stilul lui mohorât și plicticos, Daum aproape ne convinsese că nu mai putem câștiga niciun meci. Că am sărăcit, că nu mai avem valori, că suntem praf și pulbere!

N-or fi ele de top, dar iată că n-au dispărut valorile, iar Contra a reușit să le scoată la suprafață. A făcut posibil, deși cu întârziere, debutul portarului Niță. L-a transformat pe Grozav, autorul „dublei” de joi, într-un veritabil număr 10, coordonator eficace. I-a permis lui Budescu, și el plasat de Daum pe lista neagră, să inventeze mingi unice și faze rafinate. Nu întâmplător, Lucescu a declarat că „echipa României are nevoie de Budescu”. L-a introdus 15 minute și pe „rebelul” Alibec, care n-a rămas nici el dator.

Contra l-a învins pe Lucescu și i-a bătut obrazul lui Daum, fără să se înțeleagă de-aici că „naționala” noastră a scăpat de probleme. Are încă destule. S-o vedem și marți, cu Olanda, să mai așteptăm cu laudele. Drumul pe care s-a angajat ea pare drept și promițător. Înainte de orice, el e însă lung și presărat cu capcane.

Comentarii (65)Adaugă comentariu

Alex (106 comentarii)  •  11 noiembrie 2017, 14:05

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gelu (116 comentarii)  •  11 noiembrie 2017, 14:39

Trebuie sa fii plecat cu cercul ca sa il tamaiezi pe...tamaia de Daum. Auzi ca Daum a schimbat fotbalul romanesc din temelii, nici nu am auzit aberatie mai grosolana.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  11 noiembrie 2017, 16:49

Daum ne a insuflat curajul acesta ...prinsesem frica la toti dupa ce ne a batut albania...un mare antrenor care a scos fotbalul romanesc din mocirla unde l a dus cascheta si acolitii sai ...

IO (154 comentarii)  •  11 noiembrie 2017, 16:53

Ne ambalam cam tare. In primul rand echipa lui Lucescu arata ca Andorra, asa ca nu se pune. sa vedem cu Olanda cam pe unde scot camasa nulitatile care joaca in tricolul nationalei. In alta ordine de idei, comentatorii partidei de la pro-tv, au fost jalnici in cel mai bun caz. L-au laudat pe budescu asa cum o faceati dvs odinioara cu ceausescu, iar saracul "budi" (vai Doamne!) nu stiu daca are o reusita mai mare de 10% pase incercate. Ca sa nu mai vorbim ca tot incearca sa dea gol din corner de parca ar fi la antrenamente. Asta se traduce prin ratarea unor ocazii de poarta, daca ar fi centrat ca tot omul in centrul careului. Nici Messi nu face asta, dar se simte obligat budescu, un jucator cu minte de copil de tita. Daca-m mai punem si pe Chipciu, deja a scazut IQ echipei la minus. Nu degeaba Hagi ii pune la teste IQ pe jucatorii care vor sa vina la el.

gica (73 comentarii)  •  11 noiembrie 2017, 17:23

@Florin !!!!!! Daca tot ne-ai dat Linkul expressdebanat, puteai sa ne spui si ca Liviu Spataru,cel care a dat marele interviu ,este un fost puscarias (3 ani cu executare)pentru luare de mita.

Alex (106 comentarii)  •  11 noiembrie 2017, 17:49

Adevarul deranjeaza maestre? Nu am folosit niciun cuvant ofensator. Faptul ca faceti parte din structuri de putere "neoficiale" din fotbal irita? Faptul ca m-ati cenzurat confirma ce am scris.

Alex (106 comentarii)  •  11 noiembrie 2017, 17:53

Prin articolele anti-Daum, prin contributia impresarilor si a unor conducatori de cluburi ati contribuit la pierderea calificarii pentru World Cup. Trist si lamentabil. Sunteti o ciuma pentru fotbalul romanesc.

Ilie (369 comentarii)  •  11 noiembrie 2017, 19:42

In amical, Romania lui Daum a batut Chile, altfel dubla detentoare a Cupei Americii si mult mai puternica decat Turcia de azi. Sigur, atunci n-ati scos o vorba ..

Marcel (190 comentarii)  •  11 noiembrie 2017, 22:45

Ilie, nu e nimeni de vina ca tu nu vitesti. Victoria aceea a fost obtinuta dupa 0-2 si doar dupa ce Chile a ramas in 10. Daum a mai batut si Armenia dar tot in 10, alta scofala nu a mai facut. Trebuie sa fii rau intentionat sa regreti un antrenor care a pierdut calificarea lamentabil.

Marcel (190 comentarii)  •  11 noiembrie 2017, 22:49

Scuze, citesti e corect. Iar tu, Alex, chiar esti culmea penibilului. Cum sa faca parte Dl Ioanitoaia din sfera puterii din fotbal cand e in cearta cu conducerea federatiei de vreo 15 ani. Lansezi prostii. Ori esti pus ori nu judeci.

Vioteatza (72 comentarii)  •  11 noiembrie 2017, 23:12

Ba drumul pe care s-a angajat nationala este stramb, la fel de stramb este si articolul d-tale precum stramba ti-a fost atitudinea in ultimul timp. Nu este nimic promitator in aceasta echipa si nici in acest antrenor si ai sa constati asta odata cu primele meciuri oficiale, dar atunci, tot stramb, o sa taci....

ion ion (2 comentarii)  •  11 noiembrie 2017, 23:23

tataie ovi, articolul e temperat, dar titlul ... matale nu poti sa iti traiesti viata daca nu te legi de daum? sau iese trafic suplimentar la comentarii daca pui ceva mucozitati in articol?

Ilie (369 comentarii)  •  12 noiembrie 2017, 0:33

@Marcel : m-ai spart, argumentele tale le expunea si Ioanitoaia atunci, ca da dar erau in zece, ca nu stiu ce .. Daca vrei sa tragi intr-un sens, gasesti mereu motive ridicole. Logic vorvind, daca erau chilienii (ori armenii) in zece e vina lui Daum ? Inainte de toate, cum ziceam chilienii erau dubli campioni ai Cupei Americii, eliminind Columbia, Brazilia si Argentina in finala de fiecare data. Intelegi ca si in zece, n-au nimic de-a face cu turcii de azi ? Sigur, cind esti plecat pe o idee fixa, tu si ioanitoaia, nu mai e loc de discutie. Cit despre calificare cu echipa asta, ptr ce sa se califice, ce fotbal sa arate ? Sa ne facem de ris ? Iarasi, doar tu si ioanitoaia vedeti valori .. La el sa zicem ca este virsta senilitatii, la tine cum s-o numi ?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  12 noiembrie 2017, 6:42

...o ineptie asta cu echipele care au ramas in 10 ...pai meciul a inceput in 11 ...puteau sa ramana si in 7 ...nu ne au dat for inainte un om ...gandire de Gaga ...

radu (4 comentarii)  •  12 noiembrie 2017, 9:45

Stiti ce e spectaculos? Ca la 90 de ani nu cunoasteti definitia cuvantului spectaculos, desi chipurile ca castigati banii din scris. Imi si imaginez ce spectacol a fost la meciul asta de care nu i`a pasat nimanui, cu exceptia presei "de sport" din RO.

Comentează