Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Unii știu să și piardă

Luat cu altele, n-am găsit răgazul necesar să scriu despre Napoli - Manchester City de miercuri, 2-4, partidă în care am suferit ca vechi fan al formației de sub Vezuviu

Permalink to Unii știu să și piardă
duminică, 5 noiembrie 2017, 5:22

Cu scuze pentru întârziere, o fac acum pentru a analiza cele petrecute pe San Paolo în fața a 50.000 de spectatori, dar și pentru a comenta, cât de succint, reacțiile de după meci. Altminteri, unul dintre cele mai spectaculoase din ultima vreme.

„Pur și simplu, ne-au distrus în primele 20 de minute!”, va recunoaște Guardiola cu trimitere la faptul că, la capătul unei combinații cu Mertens în care mingea a circulat cu viteza sunetului, Insigne a deschis scorul. Reamintindu-și însă că, la ora întâlnirii, erau recomandați de 22 de partide fără înfrângere, „cetățenii” au întors în grabă rezultatul. Apoi a egalat Napoli din penalty, după care City s-a dezlănțuit și, în stil de supercampioană, s-a desprins la 4-2 prin golurile realizate de Aguero și, în prelungiri, de Sterling.

Marcând a 178-a oară pentru City, fostul ginere al lui Maradona, Sergio „Kun” Aguero, a devenit cel mai prolific atacant din istoria clubului de pe Etihad. El a întrecut astfel performanța lui Eric Brook, la MC între 1928 și 1939. Socotit cel mai apropiat prieten al lui Messi, „Kun” mai deține un record. Rămâne cel mai tânăr jucător all-time din campionatul Argentinei, în care a debutat în 2003 la numai 15 ani și 35 de zile. Viitorul ginere, divorțat în 2013 de Giannina, l-a detronat chiar pe Dieguito.

Confruntarea de pe San Paolo a avut două momente cruciale. Primul, când a ieșit, accidentat la genunchi, algerianul Ghoulam. Înlocuirea lui cu Maggio din minutul 31 i-a dat peste cap planurile lui Sarri, obligat să-l mute pe Hysaj fundaș stânga. Al doilea, când Callejon s-a trezit, la 2-2, singur cu Ederson, care a respins în corner (65). Acestea ar fi, ca suporter Napoli, circumstanțe atenuante pentru înfrângere. Atât însă, deoarece izbânda lui City, numită de Guardiola însuși „A great victory”, s-a conturat clar, incontestabil.

Degajând o energie și o forță de necrezut, cu un „mijloc” Sterling-De Bruyne-Sane care parcă mâncase jăratic, contând pe 7 oameni în apărare și, în faza următoare, pe 8 în atac, formația din Manchester s-a dovedit de neoprit. Irezistibilă. Deși mi-e teamă de vorbele mari, afirm că Manchester City trebuie considerată azi cea mai puternică și mai frumoasă echipă din lume. Nu le caut scuze lui Hamsik and Co., bătuți fără drept de apel, dar îi înțeleg. În ideea că pentru un fotbal precum cel practicat de „cetățeni” în repriza secundă la Napoli nu există antidot. Nicio comparație, buldozer, tăvălug, uragan, tsunami etc, nu convinge.

De-a lungul deceniilor, poate doar Brazilia lui Pele, Ajaxul lui Piști Kovacs, Germania lui Beckenbauer, Olanda lui Cruyff ori Barcelona lui Messi au sedus și au captivat așa. Am apucat să le admir pe acestea, dar n-aș spune că vreuna dintre ele m-a impresionat mai tare decât City cu fotbalul ei total. Cu riscul de a patetiza, jocul lui MC mi s-a părut vecin cu perfecțiunea. Mai presus e numai idealul. Desăvârșirea.

Napoli a primit bărbătește eșecul. Nici nu s-a plâns, nici n-a disperat. Liderul Seriei A și-a păstrat calmul, deși șansele de calificare în „optimile” Champions League i s-au împuținat dramatic. „Ne-a învins un adversar mai puternic”, a admis Mertens, iar Sarri l-a completat senin: „Degeaba am încercat tot ce era omenește, City ne-a depășit evident”. Cine a zis că, înainte să înveți să câștigi, trebuie să știi să pierzi? Nu-mi amintesc cine, însă n-a greșit. Dimpotrivă, a avut dreptate. Și are.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Mihaita (18 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 17:31

Mereu ne faceti hateri, daca va contrazicem, Maestre. De data asta, un articol corect si competent. Fara nici un dinte impotriva lui Daum, Burleanu, Contra sau Mutu. O sa observi ca nu mai vine lumea sa te contrazica in bula ta. :)

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 17:32

cum adica sa stii sa pierzi ?...fara sa dai vina pe arbitrul ca Luce ?...pai daca nu contezi ...ce mai vrei ?...ai pierdut te ai facut de rusine ...si gata...

John (564 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 17:36

Frumos. Problema lui Napoli nu e City, e Chievo. Nu e usor la Verona.

Cornel (96 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 18:26

Foarte inspirat si corect. Mai ales ca textul e scris inaintea victoriei cu Srsenal, favorita mea. City insa a meritat.?

Bogdan (2 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 18:37

Probabil ca e o gluma articolul, nu s-a documentat prea bine domnul Ioanitoaia. La interviul de dupa meci, Sarri a explicat cum a pierdut acest meci pentru ca l-a pierdut pe Ghoulam... chiar nu ati vazut interviul domnule Ioanitoaia? Niciodata Sarri nu recunoaste ca a pierdut pe mana lui, acuza arbitri, ghinionul, accidentarile etc. Bineinteles ca daca l-ar fi avut in continuare pe Ghoulam, ar fi castigat lejer cu City, pentru ca stim doar ce defensiva forte are Napoli. Doar asa au castigat titlul si sezonul trecut. Not.

dinu (427 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 18:57

@ovidiu_3003. Tot dus cu capul? Nu e legatura cu Luce deci calci gresit. Te bagi in seama ca orice oltean marginit dar fudul.

Cosmo (237 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 19:06

Arată bine city, dar parca e cam devreme s-o ridicam așa în slăvi.

Dorin (166 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 19:43

@Bogdan. Eu am citit In Il Mattino si nu ai dreptate. Sarri nu a acuzat arbitrajul. Citatul e exact.!O seara buna.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 19:59

City e peste Napoli acum dar s-o vedem cu PSG, Barca sau Bayern....Daca va cistiga C.L. ceea ce n-as vrea personal, Guardiola demonstreaza ca este un ANTRENOR COLOSAL... Apoi ar putea sa vina si la Nationala Romaniei, cu toate ca ma indoiesc c-ar face ceva cu jalnici astia. Sicer as fi de acord sa se infiinteze o liga in care sa joace numai CEI MARI.... Iar echipe gen Steaua, Dinamo , CSU sa joace cum a propus bulgarul ala intr-o liga a Estului. Apoi locul 1 sa avanseze si sa joace cu echipe gen Napoli, si abia apoi sa ai dreptul sa joci cu "extraterstri", "galactici" sau cum vreti sa-i numiti pe Bayern, Barca, PSG sau Juve. Cred ca pina la urma la asta se va ajunge. Globalizarea asta care este de fapt un fel de comunism duce la ceva infiorator in care unii ce cred ca prezinta ***- si sunt multi in Romania- ajung sa faca comparatii gen Florinel Coman e al 2-lea Mbape. Nu se poate asta pt ca in primul rind Coman e mai in virsta ca jucatorul monegasc ajuns la PSG si platit intr-un an cit va cistiga Coman in toata cariera sa fotbalistica mediocra.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costy (43 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 20:06

City arata foarte, foarte bine de la mjloc in sus, unde au si rezerve foarte bune, care pot face diferenta. Anul asta vad ca au gasit si portar. Vad ca Stones si-a mai revenit, dar tot nu justifica recordul pentru fundas. Vor suferi in continuare in aparare, nu vor fi invincibili.....dovada si meciul cu Everton care anul asta merge foarte rau

Costin (46 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 20:07

Sunt convins ca in tot acest timp adunati probe anti Contra! Vom avea material de analiza din belsug .

Mishu (234 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 20:52

Salut faptul ca dsi sunteti fanul lui Napoli recunoasteti ca adversarul a fost mai bun. Finalul articolului mi-a placut cel mai tare.

Dragos (250 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 20:55

E prea devreme pentru asa osanale. Sa o vedem pe City cu Real, Bayern, Barca ori PSG si dupa aceea sa vorbim despre perfectiune. Fiind fan Napoli insa va inteleg.

Dilimache (657 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 21:39

Foarte de acord! Si eu sunt fanul lui Napoi de cand sunt si rapidist...

Alex (1 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 21:43

Forza City

Stra Luce Nthori de Nord (205 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 21:52

Nea Ovi, Razvanel a zis ca nu tine cu romanii, ci cu turcii si indienii. Eu azi țînui cu AEK si Razvanel pierdu !

Radu (178 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 22:05

Un articol interesant despre fotbal cu putine postari...Nu e scandal, nu e nici interes din partea asa zisilor iubitori ai sportului, dar noua ne pasa de fenomen. Ce abureala!

Blakkumen (15 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 22:07

Da. Unii stiu sa piarda... tu si cu geambasu nu!

Sebi2009 (5 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 22:11

Se vede la City mana lui Guardiola, despre care am stiut mereu ca e cel mai bun antrenor din lyme!

Teodor (43 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 23:27

@Blakkumen. Asteptam cu nerabdare sa debitezi aberatiile tale zilnice doar ca ai intarziat de data asta. Pe viitor grabeste-te si nu ne mai lasa sa suferim. Serios cred ca ai mare nevoie de un control medical si dupa aia de un concediu de odihna mentala.

Fane (150 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 23:41

O întâlnire care rămâne multă vreme în memorie,intre două echipe cu un joc ofensiv în viteză, cu execuții spectaculoase, driblinguri, devieri, un - doi-uri ,cam tot ce cuprinde fotbalul spectacol.Astfel de meciuri se urmăresc cu mare plăcere.

emg (1 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 23:48

Guar di ola

Bogdan (2 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 0:04

@dorin. Uite aici Dorin, nici macar nu se lamenteaza pt Ghoulam: https://youtu.be/BIV_g_TUKBw. Daca citeai comentariul meu cu atentie, ai fi vazut ca am zis ca de data asta a explicat infrangerea cu accidentarea lui Ghoulam, nu cu arbitrii... In fine, hai s-o lasam asa ca nu ne intelegem

++ (194 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 0:17

o fi, dar tot Daum e de vina.

sundance kid (205 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 3:13

Cind locuiam la Londra astia nici numele nu era de ei . Ce inseamna globalizarea care a venit ca o manusa pentru tzarile bogate si puternice din Vest. Cele care iubesc fotbalul !! Pentru tarile din est cel putin in fotbalul de club Globalizarea a venit ca un calau ! Intr-un fel sa fiu cinstit cluburile mari de acolo isi merita banii pentru ca au cei mai destoinici manageri !!

Blakkumen (15 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 8:43

@Teodor: de ce te superi? Fiecare isi poate spune parerea. Atata timp cat respecta regulile site-ului. Eu le respect. Ceea ce tu nu ai facut. Aberatiile zilnice de care vorbesti vin din partea celor pe care ii aperi. Acest articol insa este destul de bun. Batator la ochi este altceva: unii sar ca arsi la comentariile mele, in timp ce la altii tac malc desi acolo e vorba de amenintari, jigniri, glorificarea nazismului, etc... acolo de ce nu faci pe viteazul? Sau esti unul dintre cei doi?

Bebe (155 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 11:30

Articol de calitate. Doar ca Napoli pierde teren si ii sufla Juve in ceafa. Problema e ca are un lot mic si jucatori de talia lui Chiriches.

vasco (363 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 15:44

Ce sa-i faci nene Ovidiule,nu poti judeca cu dubla masura,lumea nu-l uita pe nea Mircea,cel mai mare antrenor universal al tuturor timpurilor,cel care nu poate fi invins decat de stihiile naturii,de arbitrii si de conspiratia vatmanilor...:)))))

Comentează