Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ca la ușa cortului

În 16-imile Cupei României, desfășurate săptămâna trecută, în formațiile de Liga 1 au debutat mai mulți jucători foarte tineri.

Permalink to Ca la ușa cortului
miercuri, 1 noiembrie 2017, 4:18

Roberto Mălăele de la Viitorul Constanța a stabilit, la 14 ani și jumătate, recordul de precocitate. În același registru, Ianis Stoica de nici 15 ani și Emilian Pacionel de 16 ani au intrat la FCSB în meciul câștigat la Cluj, cu 6-1, în fața divizionarei C Sănătatea.

Din păcate, în jurul celui din urmă a izbucnit un întreg scandal, la originea căruia s-a aflat Dumitru Pacionel, tatăl său și al lui Cristinel Ștefan de 18 ani. De asemenea legitimat la FCSB.

Să spunem mai întâi că, în ciuda vârstei fragede, Emilian a sedus în repriza a doua a partidei de pe Someș. Dovedind tehnică și curaj, a pasat inclusiv prin rabona, s-a mișcat dezinvolt. Probă că Mihai Stoica l-a comparat cu Florin Cernat: „Are 16 ani, figura unui copil de 9 și vede fotbalul ca un jucător bun de 30!”. Logic ar fi să ne bucurăm dacă puștiul va confirma, dacă va ieși din el un star, o vedetă. Personal, îi doresc din toată inima succes acestui enfant prodige.

Când nici n-apucase băiatul său cel mai mic să adune primele aplauze din carieră, Dumitru Pacionel a surprins prin câteva acuzații grave. „Îmi duceam zilnic copiii cu mașina la Craiova, la antrenamente, dar acolo am fost umiliți. Cei de la CSU s-au comportat mizerabil cu copiii mei! Antrenorii nu-i băgau în seamă și nu le dădeau echipament!”, a ridicat tonul Pacionel tatăl.

Declarația de mai sus n-a rămas fără replică. Fostul arbitru Silviu Bogdan, manager al Centrului de copii și juniori al CSU Craiova, a admis că „Nu i-am propus lui Pacionel semnarea unui contract la împlinirea vârstei de 16 ani din cauza tatăului său, deși Emilian era un puști de viitor, talentat”.

Același SB a lăsat loc de întors, apreciind că „Timpul va demonstra dacă am luat sau nu decizia corectă”. Da, de văzut.

Cei de la CSU i-au reproșat lui Pacionel sr. că pe parcursul unui meci de juniori, atenție!, nu al unei ședințe de pregătire, a dat buzna în incinta terenului de joc, iar la banca tehnică l-a înjurat ca la ușa cortului și l-a amenințat cu vorbe grele pe antrenorul Daniel Mogoșanu! Component al Universității între 1989 și 1995, astăzi selecționerul „naționalei” U16. Mogoșanu a recunoscut ieri incidental. „Nu-mi face plăcere să vorbesc despre asta, dar așa s-au petrecut lucrurile. Individul m-a făcut albie de porci!”, l-am auzit pe tehnicianul de 49 de ani.

Ulterior, cineva din anturajul lui Dumitru Pacionel, care și-a ascuns identitatea spre a evita să fie acționat în judecată, a sărit la gâtul lui Silviu Bogdan. A invitat GSP să cerceteze. Să întrebe un lichidator judiciar cine e SB, cum și-a falimentat societățile, ce datorii are la fisc etc. Chestiuni fără nicio legătură cu subiectul, un fel de, scuzați-mă, ba pe-a mă-tii! Întrebarea era dacă Pacionel sr. l-a agresat ori nu pe Mogoșanu, iar cel în cauză și martorii oculari susțin că da.

Acum, în încheiere, refuz să pozez în moralist. E normal ca fiecare părinte să se îngrijească de copiii lui, să vrea ca ei să reușească în viață. În cazul fraților în discuție, să ajungă titulari la FCSB și cât mai repede celebri. Numai că purtându-se așa, adică lipsit de maniere, necivilizat, Dumitru Pacionel le va îngusta drumul fiilor săi, nu-l va lărgi. Îl va bloca, indiferent la ce echipă vor juca aceștia și cât.

Sigur, toți îi vedem pe copiii noștri cei mai frumoși și cei mai înzestrați de pe lume, deși nu-s toți așa. A-i iubi și a-i ajuta e obligatoriu, dar a exagera, nerespectându-i pe cei din jur și jignindu-i, e periculos. În loc să ajute, pune piedici.

Comentarii (55)Adaugă comentariu

Petro Burgener (30 comentarii)  •  2 noiembrie 2017, 23:21

@Blakkumen, daca nu va plac articolele lui Ioanitoaia, de ce le mai cititi? Fotbalul nostru se remarca numai prin scandaluri si bataie de joc, ce altceva se poate comenta? Oprisan este alt gen de jurnalist, scrie despre lucruri si intamplari frumoase, emotionante.

rosu albastru (26 comentarii)  •  2 noiembrie 2017, 23:34

Poate să-i spună cineva lui Dică că nu e antrenor?!

JFM (116 comentarii)  •  3 noiembrie 2017, 6:29

La fcsb nici un copil talentat nu va reusi pt ca acolo e MM,distrugatorul de fotbalisti,care cu rabdare,meticulozitate ii rezelva in timp si fiecare se va rata la un moment dat.Man a scapat ca prin urechile acului pt ca a venit Dica,la fel Daniel Benzar dar restul ? Daca nici Alibec n-a scapat de jocurile lui murdare.

durden (338 comentarii)  •  3 noiembrie 2017, 8:54

Observa cineva ca *** ioanitoaia e singurul care a ramas pe stilul de cancan al anilor 90?! Omu efectiv nu stie cum sa scrie despre altceva decat despre scandaluri d-astea ieftine..gretos...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vikalutzurka (2 comentarii)  •  3 noiembrie 2017, 12:05

selectiile nu se fac pe pile si aranjamente, spre disperarea unor parinti ?..daca esti al lui winnetou sau spider man, ai prioritate in romania...inloc sa certati antrenorii,pe fostul arbitru, dati cu pietre in pacionel tatal,ca a intrat pe teren sa apere viitorul copilului sau...e adevarat , nu era momentul potrivit , nu era actiunea cea mai decenta,dar fostul arbitru a neglijat un copil,i-a compromis viitorul,doar ca tatal lui a intrat pe teren sa traga un semnal de alarma...eu,sa fii fost profesionist ca dl arbitru , l-as fi chemat la o cafea, nu i-as fi pus bete in roate copilului daca ochiul imi spunea ca are o bruma de talent...sa nu mai acuzam cu ´´usa cortului´´ pe parinti,pacionel jr a debutat la steluta,deci unii parinti au dreptate cand li se face nedreptate copiilor lor,iar altii joaca doar ca e mai pilosi ,e multi in romania.

Comentează