Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Eșecul lăudat!

În timp ce președintele Burleanu continuă să vorbească în păsăreasca lui de-acum proverbială, „Rezultatele sportive reprezintă efectul proiectelor pe care le elaborăm și le implementăm împreună” ori „Investim în fundația fotbalului românesc pentru prima dată după 1989”, site-ul FRF sare […]

Permalink to Eșecul lăudat!
marți, 31 octombrie 2017, 4:23

În timp ce președintele Burleanu continuă să vorbească în păsăreasca lui de-acum proverbială, „Rezultatele sportive reprezintă efectul proiectelor pe care le elaborăm și le implementăm împreună” ori „Investim în fundația fotbalului românesc pentru prima dată după 1989”, site-ul FRF sare să elogieze performanța selecționatei U17, calificată deunăzi la Turul de Elită. Altfel spus, echipa antrenată de Sorin Colceag, care a cuprins și 3 „străini”, pe Boloca de la Juventus Torino, Marrone de la Nurnberg, Mitrea de la Inter Milano, a depășit faza inițială a CE 2018, cu turneu final în Anglia.

Evident că greul abia urmează, însă rămâne destulă vreme să discutăm despre asta. Oricum, turneul final va avea loc între 4 și 20 mai anul viitor, iar tragerea la sorți pentru Turul de Elită, prevăzut cu 8 grupe, se va desfășura pe 13 decembrie la sediul UEFA de la Nyon, Elveția.

Sigur că obținerea calificării merita consemnată. Dar nu și elogiată. Normal ar fi chiar, fiind corecți cu cele întâmplate și cu noi înșine, să spunem că România U17 a fost mai aproape de eșec decât de succes. Tocmai în ideea că unii îmi vor reproșa că răstălmăcesc lucrurile pentru că am un cui împotriva conducerii federale, voi căuta să argumentez afirmația de mai sus. Plec chiar de la ierarhia grupei de calificare care a arătat: 1. Austria 9p (golaveraj 5-1), 2. România 4p (2-2), 3. Lituania 3p (3-5), 4. Luxemburg 1p (2-4). Primele două clasate merg mai departe, cum continuă și cele mai bune 4 ocupante ale locurilor 3 din cele 13 serii.

De ce susțin că, în ciuda calificării, „naționala” U17 a dezamăgit? Întâi, deoarece acest prim turneu s-a disputat la noi, meciurile jucându-se la Mogoșoaia (ale „tricolorilor”) și la Buftea. În calitate de gazde, firește că băieții lui Colceag au avut un avantaj față de adversari. Cu toate astea, ei au câștigat o singură întâlnire, 2-1 cu Lituania, au terminat una nedecis, 0-0 cu Luxemburg, și au pierdut-o pe cea din urmă, 0-1 cu Austria. Când nu reușești să învingi la tine acasă Luxemburgul, reprezentativa unei țări cu o populație de circa 500.000 de locuitori, cam câți numără Balta Albă cu Titanul ori Drumul Taberei cu Prelungirea Ghencea, n-ai motive să te bați cu pumnii în piept. Conform ranking-ului FIFA, România e pe locul 45 în lume, unde a coborât-o „magul” Daum. Dincolo de progresele din acești ani, Luxemburgul ocupă doar poziția 93, deci ar fi trebuit să nu ne pună probleme. Și ne-a pus!

Concret, trupa lui Colceag trebuia să nu piardă meciul contra Austriei. L-a pierdut și, ca atare, va intra în urna valorică 4, cea mai slabă, la tragerea la sorți pentru Elită! De aici, riscul de a da peste niște adversari de calibru, gen Germania, Spania ori Olanda. Iată de ce repet că România U17 n-a convins, că a decepționat! Că orice altă interpretare a comportării sale nu-i decât o încercare de a cosmetiza realitatea. De a o mistifica.

Într-adevăr, venirea lui Mihai Stoichiță la șefia Comisiei Tehnice a FRF a schimbat situația în bine. Celebrul anonim Sandu Tăbârcă, antrenorul nimănui, a fost trecut pe linie moartă, au apărut câteva nume noi etc. Se simte o emulație, o concurență. În paralel însă, cooptarea selecționerului în CT nu pare soluția cea mai fericită deoarece s-ar cuveni ca antrenorul „naționalei” să fie subordonat comisiei respective, chemat să dea socoteală în fața acesteia, nu să fie membru al ei. După modelul țărilor cu fotbal avansat, așa ar trebui să stea lucrurile și la noi. Din păcate, nu stau.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Mihai (8 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 16:57

atacurile obsesive ale acestui gazetar *** asupra lui Burleanu sunt plictisitoare. nu vreau sa ii iau apararea lui burleanu aici dar m-am saturat de generatia asta ( a lui Ioanitoaia) de narcisisti incompetenti care nu se ma dau dusi si pe care ii vezi de la posturile de televizoare la academia romana si inapoi. Expertii!! maestri...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

11 (23 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 17:00

Inca un articol din seria "hai sa- l discreditam pe Burleanu si sa aratam cat de presedinte a fost Sandu". Am impresia ca autorul articolului a fost coleg cu Dragomir si Sandu la uzina "***" inainte de '89.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mioriticul (25 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 17:04

@Mihai: Like!

11 (23 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 17:07

Deci nu e doar o impresi, e realitate. Ok , multumesc pentru confirmare!

11 (23 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 17:08

Fostii lucratori la uzina respectiva sunt formatori de opinii acuma.

Poli 21 (189 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 17:35

Din pacate pentru un *** gen ovidiu limba romana este pasareasca .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 17:41

...nea Ovi de ce ne spui despre meciuri pe care nu le urmaresti ...ce ne pasa noua de U17 ?...nimeni din cei care citim G.S. nu ne uitam la juniori ...nici macar matale si atunci ?...ce valoare are articolul ?...un articol scris doar pe baza scorurilor inregistrate ...Albania cati locuitori are ?...si era nr 92 cand ne a batut la Euro ...

Andrei Cristian (33 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 18:08

Ar merge scris un articol despre realizarile lui Gino. Dar probabil ca ar fi un articol scurt, urat si, inevitabil, am ajunge la concluzia ca tot vina lui Daum este si acolo, la LPF.

Corso (6 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 18:10

*** ?? Lasăte de gazetărie *** *** mai lasă pe cei tineri că scriu mult mai bine că tine.Dute la pensie că nici pe aia nu o merti, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

somebody (26 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 18:24

dincolo de antipatia nutrita fata de Burleanu ( fireasca oarecum avand in vedere realitatea dinteren) calificarea asta de la u 17 ( am vazut meciurile ) nu numai ca nu merita laudata ci pot spune ca merita criticata avand in vedere maniera in care a fost obtinuta. Reliefeaza in fat valoarea manageriala pe care onor FRF o are raportat la zona juvenila . Si va spun ca Romania are suficient potential care gestionat cum trebuie de la centru sa reuseasca in mod constant la turneele finale . Nu mi place Ioanitoaia dar mesajul e corect.

durden (10 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 18:43

azi in drum spre munca, ***. mama ce l-am mai injurat pe burleanu, e clar ca tot vina lui a fost!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos (250 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 18:54

Inca in articol foarte bun. E grav ca ii invatam sa minta de foarte mici.

Clau (107 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 18:57

Degeaba il lauzi pe Stoichita pentru ca la federatie e mai rau ca pe vremea lui Sandu si totul pe pilaraie. Ia spuneti Colceag pe cine a antrenat la viata lui ca sa i se dea pe mina un lot reprezentativ....Va spun eu pe nimeni, nu e doar Tabircanin situatia asta, sint foarte multi.

Clau (107 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 19:01

@ Corso. Dta esti altul care in loc de argumente folosesti injurii si dai dovada ca nu esti educat. Iar sfaturi sa dai cind vei invata sa scrii corect Lasa-te. Pina atunci lasa-ne!

dan (195 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 19:02

Cainii latra, Burleanu trece.

Mircea (663 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 19:05

Aveti dreptate. Va rog sa nu va luati dupa toti burlenii si bourenii si sa continuati. Cei din frf prea iau suporterii de prosti cu vrajeala lor ieftina. Cand sunt trasi de maneca isi asmut postacii sa jigneasca.

ALIN (626 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 19:29

Mesaj corect. Daca nu bati Luxembourg baga capul in pamint si taci. Tupeul ferefist nu are insa nici o limita.

Cosmo (237 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 19:41

Excepțional articol, scris cu har și integritate. Am vrea sa citim și despre numeroasele realizari a lu domnu Gino, ca sa fim pozitivi sa nu fim negativi și să ne simtem mandri.

marian (160 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 20:53

Mihai, 11 (le cer scuze altor bloggeri cu postari asemanatoare, dar n-am citit decat primele doua materiale), de data asta nu cred ca trebuie sa privim cele scrise de dl. Ioanitoaia drept un atac la adresa dlui. Burleanu. Acum, "nea Ovi" chiar are (un pic !) dreptate. Romania U17 a obtinut o calificare absolut jalnica, "performanta" in care a fost determinant ajutorul masiv al Uniunii Sovietice (cu scuze, ma refer la celebra gluma de pe vremuri, sper sa nu jignesc pe nimeni prin aceasta). Adica noi batem Lituania (2-1, scor !), apoi ne facem de ras cu Luxemburg (care pierduse cu 6-1, de ex., un meci jucat cu Serbia pe teren neutru in calificarile din 2015 si este, oricum, perdantul de serviciu in astfel de competitii) si pierdem cu Austria, in timp ce Lituania ne califica prin victoria lor asupra acelui Pierde Tot amintit de mine mai sus. Si atunci ce glorie sportiva avem noi din calificarea asta ? Sincer sa fiu n-as fi scris aceste cateva randuri, oricum fara importanta, dar m-a deranjat speech-ul triumfalist tinut de Florin Bratu duminica seara la DigiSport pe acest subiect (telefon de la Adi Mutu, ceva ?). Florine, inteleg ca salariul incumba obligatii, dar nu de acest fel. Oricum, esti un om tanar si iti doresc sanatate si multe reusite in activitatea dumitale. Inclusiv la federatie.

Gabi (64 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 21:01

Cosmo, ma mir ca nu esti fudul la cum esti...Si cu Gino ce ai ca nu l-a ales dl Ovidiu ci 13 presedinti de club din 14. Toti mai putin contracandidatul. Unora le place sa se dea frumosi si bogati desi ei umbla cu nadragii peticiti. Persoanele prezente nu se exclud.

Bogdan (395 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 21:07

@ovidiu3003. Dupa mintea ta ar trebui sa se scrie numai despre Craiova si numai laudativ. Pe tine nu te intereseaza altceva iar pe mine si pe ceilalti nu ne intereseaza ce scrii tu. Asa ca suntem chit. Nu iti place nu citi si du-te cu vacile la pascut.

Cosmo (237 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 22:21

Draga gabi, nu am nimic cu domnu Gino, este foarte bun. Chiar și nea Ovidiu, care este foarte corect, l-a lăudat. A strâns bani, nu a risipit, a făcut multe lucruri și regulamente bune. Liga 1 este foarte plăcută, interesanta și urmărită, s-a dezvoltat mult de când este dansul, care a jucat mult fotbal și la echipa națională.

gabi (64 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 22:41

Draga Cosmo, multa dreptate ai. Gino e vinovat ca se joaca slab in liga 1 si ca nationala a pierdut jalnic calificarea la mondiale. Nu sunt vinovate cluburile, nu e vinovata federatia si nici competentul Burleanu. Singurul vinovat e gino pentru ca nu iti plac tie ochii lui. Iar regulamentele le face frf, nu lpf, dar tu stii mai bine. Nu te opri, lumineaza-ne in continuare!

Razvan (331 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 22:51

Articolele matale obsesive despre nimeni (Burleanu) nu fac altceva decat sa distreze si plictiseasca. Logica matale (daca poate fi numita astfel) e absolut hilara: cand joaca o tara cu populatie mare cu una cu populatie mica, aia mai numerosi sunt apriori favoriti! Bine, cu disclaimerele de rigoare, gen: daca adversarii nu sunt Albania si ne antreneaza nea Puiu (prietenul matale), daca presedintele federatiei nu e Mircea Sandu, daca tara mai micu nu are ca valuta "puiul congelat".

jean constada (1 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 22:55

vezi ca nu o nimeresti deloc cu stoichita,mai bine taceai.el cu geolgau fac selectia pe la loturile de juniori si trimit peste capul antrenorilor copii la loturi.asa au ajuns trimisi de geolgau pe mana si cu acceptul lui stoichita ***.pretul chemarii la lot?*** *** ***...sforai in continuare batrane ziarist...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 23:24

Bogdan daca nu ai fi cu vacile pe camp mi ai da exemplu de jucatori de la U17 care vor ajunge fotbalisti ...dar nici tu ca si nea Ovi nu ati urmarit meciurile ...decat scorurile ...la copii fluctuatiile de forma sunt mari ...nu stii cand pot invinge pe oricine sau sa ia bataie de la altii mai slab clasati . Articolul se vrea un atac la Burleanu si pentru asta nea Ovi se foloseste de scorurile echipei U17 fara sa cunoasca defapt jucatorii din aceasta nationala ...daca esti vacar sa nu ti para rau ...e o meserie foarte utila celor de la sate ...o meserie pe care nu o pot face multi ...

Mihai (5 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 23:40

Acest blogsport.gsp.ro este o unealtă creatoare de opinii foarte puternică . Ideea este cat de imparțial se scrie aici? De ce domnule gazetar v-ați năpustit acum acuzând un posibil esec viitor, poate pentru că vin alegerile la FRF si trebuie discreditat respectivul conducător ? In alta ordine de idei, cu ce e mai bun Prunea sau mai știu eu ce membru al faimoasei generatii se mai înscrie? Ne-au tremurat izmenele cu Feroe și era Finlanda sa ne lase acasă daca arbitrul nu ar fi inchis ochii la un penalty clar ca lumina zilei, noroc cu Hoban in minutul 95. Noroc, nu știu ce să zic, să spună cine s-a uitat la Euro 2016. Eu zic sa spunem Doamne ajută ca stam acasă, cine stie cum ne-ar fi facut și Togo de ras prin Rusia. Așa că hold your horses domnule Ioanitoaia ca raul e facut mai de demult și dumneata stii cu a cui complicitate...

Blakkumen (15 comentarii)  •  31 octombrie 2017, 23:48

Iar Burleanu si Daum... dar cand Franta a remizat tot 0-0 cu Luxemburg, la seniori, cine a fost de vina? Probabil tot cei doi... dar Stoichita ce salariu are?

Cosmo (237 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 0:22

Draga gabi, poate nu țin bine lumina și te deranjează la citit, îmi cer scuze. Eu l-am lăudat pe domnu Gino, pentru că nu este de vina pentru nimic și LPF pe care o conduce cu profesionalism organizează foarte bine cadrul in care se desfășoară liga1, cine retrogradează, cine e campion și ce premiu primește câștigatoarea cupei ligii. Iar ochii lui îmi plac mult, mai ales stângul.

Sebi2009 (5 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 0:22

Foarte bun articol! Din pacate, Burleanu are sanse..

Tudor (301 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 0:29

@Mihai. Hai ca a mai aparut un destept care moare de grija lui Burleanu contra cost. Intrebarea e cat de adevarat e ce se scrie in articol, ca daca e adevarat vorbim degeaba. Plus ca nu exista legatura cu viitoarele alegeri cáre sunt peste jumatate de an. Si nu voteaza publicul ca sa pretinda unul spalat pe creier ca se manipuleaza masa alegatorilor. Aia care voteaza nu se omoara citind. In fapt tu vrei sa manipulezi mai dihai ca dl Ioanitoaia care doar isi exercita profesia. Dar faci parte din categoria celor care dau lectii pentru ca nu au asistat la prea multe.

Sebi2009 (5 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 0:44

Vreau sa spun ca are sanse, daca cei care ar trebui sa conduca fotbalul nu pot... ar trebui sa ne scspe cineva de Burleanu, asta!

sundance kid (205 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 7:15

Maestre va inteleg de ce nu le mai rasspundeti la nimicuri . Pentru tzara e plina de demagogi .

Niku (275 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 11:11

Bine face nea Ovidiu ca nu isi pune mintea cu toti *** plini de importanta. E de ras ca astia considera ca le stiu ei pe toate si ca au dreptate in orice imprejurare. Nimic nu e corect in afara judecatii lor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vioteatza (72 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 12:42

Era din ce in ce mai clar ca d-ta scrii articole la comanda, dar in ultima vreme asta a devenit o certitudine. Este pacat, ca un jurnalist cu valoarea d-tale sa se transforme intr-un simbrias obisnuit. Probabil ca si mantia pensiei care asteapta nerabdatoare sa se aseze a mai obturat un pic din claritatea lucrurilor...

Radu_pnt (1 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 14:46

"Caut sa argumentez" mata te dai singur de gol bre! 1. Care e ultima calificare a unui grup de juniori la turneul final? 2.Luxemburgul de care radeti acum nu cumva l-ati apreciat cand a facut egal cu Franta cu foarte putin timp in urma? 3. Asta cu jucatul acasa e vrajeala foarte mare...in primul rand nu joaca publicul gazda alaturi de jucatori sa vorbiti de avantaje...in al doilea rand spuneti-ne cati spectatori au fost!!! 4. Mereu gasiti la esecuri (mereu cand nu cautati tzapi ispasitori) scuza investitiilor. Spuneti-ne cum ne putem noi compara cu Austria (austrieci care au batut si FC Viitorul in preliminariile UCL) in materie de investitii in cresterea jucatorilor si in infrastructura.

prazilian (133 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 15:30

Nota 10 ptr. articol !Sa ne traiesti, nea Ovi !

Algoritm (8 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 16:07

Deci, mai nou, calificarea nu este un succes ci, mai degrabă, un eșec !? Mare e gradina Domnului..

Comentează