Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Interesul poartă fesul

E de înțeles, repet, de ce e pornit Gigi contra lui Alibec.

Permalink to Interesul poartă fesul
miercuri, 25 octombrie 2017, 4:31

Lesne de înțeles de ce Gigi Becali are un cui împotriva lui Denis Alibec. A plătit pe el două milioane de euro și n-a corespuns așteptărilor, cum remarca ieri și Cristi Geambașu. L-a supărat lipsa de eficacitate a ex-astralului, care a înscris în actualul sezon un gol la 480 de minute, dar și, încă mai rău, atitudinea sfidătoare a acestuia. Pe care latifundiarul a numit-o, simplu și direct, „obrăznicie”.

În consecință, Becali e dornic să scape repede de vârful rebel și, în altă ordine de idei, pare convins că va lua pe el mulți bani. Foarte mulți. Ar fi apărut o serie de cluburi interesate, Crystal Palace înaintând, conform unor surse neoficiale, o ofertă de 10 milioane de lire sterline. Echivalentul a 11 milioane de euro. Cunoașteți vorba pentru că nu-i nouă, vrabia mălai visează.

E de înțeles, repet, de ce e pornit Gigi contra lui Alibec. Nu însă și de ce îl ironizează, ba îl și jignește, pe Harlem Gnohere, cel care, inițial rezerva lui Denis, a marcat la fiecare 95 de minute. A depășit astfel până și randamentul unicului Ronaldo, desemnat recent de FIFA cel mai bun fotbalist din lume pe 2017!

Deși francezul a realizat o „dublă” la Beer Sheva și, duminică, un hat-trick cu Poli Timișoara, Becali continuă să-l ia în balon. Adesea să-l umilească. Nu numai că îi pregătește un înlocuitor, anunțând cu voce tare că-l va aduce curând pe Adam Nemec de la Dinamo, dar îl și bagă în aceeași oală cu neascultătorul Alibec! Auziți: „Steaua îl ia pe Nemec și, dacă slovacul merită să joace, Gnohere și Alibec vor rupe banca!”. Iar mai departe, ca să nu mai existe dubii și să-l învețe minte pe Harlem: „Nu-l poți compara pe Alibec cu Gnohere. Denis are trei clase peste el!”.

O avea ca talent, ca înzestrare, dar nu ca goluri, capitol la care lucrurile stau exact invers. Numai că, să-mi fie cu iertare, talentul unui vârf prin ce se exprimă dacă nu prin numărul de goluri?!

Greu de spus de ce insistă fostul parlamentar pentru Adam Nemec, atacant care a împlinit 32 de ani pe 2 septembrie și care, asemenea lui Alibec, nu-și mai reamintește de când a rătăcit drumul spre poarta adversă. A marcat doar două goluri în această toamnă!
E posibil însă, precum în alte ocazii, ca flerul să nu-l înșele pe Becali, iar Nemec să redevină în tricoul roș-albastru golgeterul de odinioară. Cum varianta unora că GB ar urmări slăbirea cu orice preț a eternei rivale nu prea mai ține, căci Dinamo se află la 11 puncte în spatele FCSB-ului și, la fel de îngrijorător, în afara play-off-ului, puțini pricep ce vrea Gigi când îi ridică în slăvi pe Nemec și pe Alibec, ca să șteargă pe jos cu Gnohere. Concret, cu cel care i-a câștigat ultimele meciuri!

Nu-mi retrag cuvintele că pedepsirea lui Alibec, amendat cu 75.000 de euro și retrogradat în Liga 3, constituie o măsură exagerată. Asupra căreia n-ar strica să se revină. Deduc că se va reveni, amenda cu pricina nefiind încă operată. Probabil că nici nu va mai fi. E bine că se va întâmpla așa și că Dică intenționează să-l introducă pe Denis titular în returul cu Beer Sheva, ca să-l poată vedea la lucru impresarii de-afară.
Clar, Gigi Becali nu s-a schimbat. Rămâne adeptul ideii că interesul poartă fesul, o teorie însă discutabilă, controversată. Și dacă o agreezi, nu poți fi de acord cu tratamentul aplicat lui Gnohere.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

pif (8 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 16:51

..si mos teaca pantofi maro.

Vardasihan (62 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 17:17

Alibec nu a fost trimis să joace în liga a 3 a😕!!!Gnohere,la fel ca şi Niță,nu se bucură de aprecierile patronului,pentru simplu motiv că nu mai pot produce bani dintr-o viitoare vânzare a lor.Ați auzit cum vorbea,,specialistul Gigi B."despre Niță după meciul cu Hapoel.Becali,e bolovanul care atârnă de gâtul STELEI,an de an😐.,,Becali ridică cu o mână STEAUA,iar cu cealaltă o dă de pământ".Inconştiența acestui om,e o frână pentru STEAUA.Becali când deschide gura,e bucuria rivalilor.Ei nu mai au nevoie să lupte împotriva stelei,face becali asta şi pentru ei.E greu să iubeşti STEAUA,şi să ştii că Becali e finanțator😔.Dar altfel,parcă era prea simplu.Steaua cu un finanțator cu capul pe umeri,ar fi defilat an de an în campionatul României.Nivelul e foarte slab.FORZA STEAUA❤💙

dan t (81 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 17:24

ca nu tine explicatia d voastra cu slabirea adversarei? poate da! dar becali e un tip razbunator! s a dovedit dea lungul timpului! si va lua jucatori care au fost la dinamo si peste 100 de ani! nu uita el asa usor ce a insemnat acel.."doar dinamo bucuresti"! iar pe fostii dinamovisti.... pe care i a mai luat in ultimul timp,i a luat tocmai ptr a i umili pe cei de la dinamo! nu atat pe cei de la club ,cat pe suporteri!

Vlad (77 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 17:26

Pentru ca Gnohere a dovedit ca este un caracter 0 barat. Becali l-a luat asa ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 17:33

...nea Ovi chiar asa rau ai ajuns ?...sa analizezi ce spune un fiu de cioban fara scoala ?

talpaiadului (22 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 17:34

Acest articol ne demonstreaza ca pana si Gigi Becali poate gresi. Multumim domnului Ioanitoaia pentru analiza, noi credeam ca Becali e infailibil...

ghita (1 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 17:40

***. Propun saptamana fara Gigi in GSP. Un fel de Scoala Altfel. Cat timp va mai faceti de ras promovand un asemenea tip? Care e scuza? Mereu auzim ca moare fotbalul fara el. Lasati-l sa mora atunci. Nu trebuie sa tina GB steagul sus in Europa daca e un steag murdar. Pana nu ne respectam noi, nu vom fi respecati ca natie. In final, daca Bizonul juca afara ca roman si se lovea de asemenea declaratii? #*** #*** #panacand?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alin (2 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 17:45

pentru ca becali *** este un pic rasist cred una e ca joaca si una e in inima lui

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anca (109 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 17:52

@pif. Capul tau produce matreata si zero idei....***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anca (109 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 17:53

Domnule Ovidiu, va credeam om serios. Nu sunteti daca acordati atata atentie unui oier din Pipera...

Lestie (78 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 17:58

Daca Bizonul isi vede de treaba, pe banca vor sta Alibec si Adamec. Iar Becali isi va schimba discursul. Care-i problema?

Dtru (268 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 18:06

Bine explcat. Mirarea e ca asteptati o comportare urbana din partea lui Becali ca si cum nu a-ti stii cu cine e individul. Un parvenit incult. .

Marean (270 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 18:15

Asa e insa ce pretentii sa ai de la unul care declara ca pe el il intereseaza banii si nimic altceva. Fotbalul romanesc nu se va indrepta cat va fi populat de asemenea personaje toxice.

Arion (56 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 18:55

E absurda dorinta lui Becali. Adica dai la spate un atacant de 29 de ani si care marcheaza pentru unul de 32 si steril. Nimeni nu il intelege pe Becali dar nici el nu intelege pe nimeni. Gnohere il tine sus iar el ii trage palme si in situatiile in care acesta ar merita laudat.

MZM (390 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 19:44

"Bagam fitil, bre?!". Iar si iar despre "nenorocirile" de la Steaua! Si, desigur, o faci cu cele mai bune intentii, vrei sa-i ajuti, nu-i asa? Dar Dinamo? Mai ajuta-i, nene, si pe ei, te rog eu, ca sunt... sur le dric, se vede cu ochiul liber! Cei de la Steaua, de bine de rau, cu toate "pacatele" si "rautatile" lui Gigi, sunt pe locul 2 in Liga 1, pe primul loc in grupa E. L. si au castigat deja, in acest sezon, vreo 15 mil. de euro! Crezi ca e cazul sa le plangem de mila?

Andrei F (1607 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 20:11

Cred ca prin acest articol atingeti cote mari de..rautate.Unde in lumea asta daca aduci inca un jucator pe post se cheama ca umilesti pe jucatorii pe care- i ai? Adica relatati corect vorbele in care spune ca daca Nemec o sa joace bine cei doi atacanti de acum o sa faca banca de rezerve...Poate nu stiti...Steaua are in lot 3 portari...Adica Nita este motiv de umilire a celorlalti doi portari? Si despre Alibec...Iubirea pe care o purtati lui Becali va face sa nu vedeti ca majoritatea presei,a comentatorilor sportivi il aveau de client pe Alibec de cand acesta a venit la Steaua? Adica singurul cate nu- l poate critica pe Alibec este Becali?Cand sunt probleme de arbitraj ii pomeniti pe Craciunescu sau Balaj...Sa va amintesc de cate ori acestia au spus de Alibec ca putea fi eliminat? Aproape la fiecare meci? In unul chiar a fost!Desigur,la Astra Alibec proceda la fel.Dar este vinovat Becali ca oalele sparte acum de Alibec sunt vizibile? Acum si de atacantul francez...Care sa fie cauza pentu care inca nu a ajuns la dv. informatia ca Becali a promis o prima atacantului,ca a laudat primul gol din Israel spunind ca este un gol care arata clasa?Deci...greseste Becali pentru ca are asteptari de la Alibec? Pai si dv. cat l- ati periat!Il vedeati pe Alibec titular la Nationala si ii imputati lui Daum ca nu era! Pai atunci sa- l naturalizam pe francez daca acum spuneti ca este nemaipomenit ! Ca tot va plac naturalizarile!Sincer...pana l- a urma Alibec considerati ca a gresit ceva?Daca se intampla ca Nemec sa plece din Liga 1 o sa regretati?Steaua a pierdut jucatori ca Tatarusanu sau Latovlevici...Dinamo poate sa- l piarda si pe Penedo...E mai bine asa? Si vreti fotbal de calitate?

Bogdan (395 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 21:38

@Andrei F. Nu ii umilesti pe cei doinjucatori daca aduci un al treilea pe postul lor, dar ii umilesti daca ii injuri in public cum a facut Becali cu Alibec si mai ales cu Gnohere. Dar si dumneatavesti intre cei care cred ca au descoperit Graaalul si au intotdeauna dreptate.

Bogdan (395 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 21:39

Scuze pentru greseli insa am uitat ochelarii la serviciu.

coco (401 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 21:56

Gigi e necioplitul de serviciu. Te apuca *** cand il auzi cat face pe crestinul evlavios.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florian Geyer (56 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 22:09

***... Asa articole gretoase, mai ales acele cu si despre Gino Iorgulescu ( pe care l-am iubit ca jucator) sunt incredibile, parca e un fel de Paunescu la Cenaclul Flacara, recitand poezii halucinante la adresa Carmaciului Suprem si neinfricat.... doar ca Paunescu mai avea cate o sclipire de geniu...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sandu2013 (2 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 23:19

Nea Ovidiu, de ce il injura astia pe Gino Iorgulescu? Macar a fost jucator bun!

Speriatu Cosmin (2 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 23:20

Foarte corect!

Dilimache (657 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 23:46

Jiji e dus cu capul, asta stim cu totii de mult, iar ceea ce a facut este incalificabil, insa in stilul lui...

xx (28 comentarii)  •  26 octombrie 2017, 0:10

Si la voi poarta fesul ca altfel nu ati scrie de douazeci de ori pe zi despre Becali George. Nu il blamati ci ii faceti reclama.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  26 octombrie 2017, 0:52

avea dreptate Daum ca gsp e buna doar de impachetat .....pestele !!!!!!!...vai de gazeta voastra de 2 bani !!!....cu asa articole sper sa va vad la faliment cat mai curand !!!!

Babacu (1 comentarii)  •  26 octombrie 2017, 2:03

Asta e treaba ziaristilor, sa bage raca, sa inventeze. Azi spune de unul ca i cel mai mare antrenor, maine ca nu se pricepe la afaceri, poimaine ca i un escroc! O fi momentul adevarului cand il invita la emisiune si l liguseste bine? Ce ai putea sa comentezi despre niste baieti care bat mingea 1 ora jumatate? Majoritatea dintre ei nu s in stare sa zica ceva interesant despre joc, de asta s au inventat comentatorii. Fotbal= circ si drog pentru prostime pe bani multi. La cat e de *** lumea nu te miri ca si mai sparg arcadele si umfla ochii pentru echipa si culorile ei, atentie!! :)))))))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (276 comentarii)  •  26 octombrie 2017, 3:37

Statistica lui Ioanitoaia e buna de impachetat guvizii. Aflam ca Gnohere are cifre mai bune ca Ronaldo. Pai hai sa iti zic ceva, monser, daca un jucator intra de doua ori prin min. 85 in calitate de rezerva si inscrie va avea oficial o statistica de marcator la fiecare 5 minute. Ce zici, sa-i acordam Balonul de Aur?

Andrei F (1607 comentarii)  •  26 octombrie 2017, 10:56

@Bogdan (194 comentarii) • 25 octombrie 2017, 21:38 Domnule Bogdan,daca lucrurile stau asa cum afirmati va dau 100% dreptate!!!Totusi eu nu-mi amintesc !Cand a injurat Becali pe Alibec si pe Gnohere?Va rog sa produceti proba ca altfel sunteti...povestitor de adormit copiii!Si totusi ...Alibec credeti ca este injosit de Becali sau de presa care fix de cand jucatorul s-a transferat de la Astra are alte cerinte de la el?Alfel ...sunt de acord ca Alibec este singurul care are dreptate!El este acelasi jucator de la Astra-minus niste reusite totusi-!El la Astra se comporta mult mai rau!Sumudica a spus ca putea fi si injurat!E ,asta a fost profesorul lui Alibec!Si suntem iarasi farisei!Pai Becali fata de ce afirma mister Dinu trebuie sa se mai nasca inca o data!Mie mi s-a luat de Dinu cand l-am auzit vorbind despre un jucator si a facut referire la romanul ,,Idi-otul,,-sper sa nu cenzureze!-lui Dostoievki!In nici un caz cine a citit romanul nu ar face o astfel de trimitere...Deci ..astept proba!

Nuku (275 comentarii)  •  26 octombrie 2017, 11:57

Absolut corect.

Bil (1 comentarii)  •  26 octombrie 2017, 15:05

Si Messi a recunoscut ca Ronaldo e the best numai Ioanitoaia si GSP sustin altceva. Campionii competentei.

Emilian (12 comentarii)  •  26 octombrie 2017, 17:48

@Andrei F. Cand i-a injurat Becali pe cei 2 poti afla din text. Nu sunt opinii si sunt citate, asa ca nu inteleg de ce mai pui intrebari. Dar si acesta e un mod de a iti da importanta fara sa o ai.

Andrei F (1607 comentarii)  •  26 octombrie 2017, 19:55

@ Emilian pai dv. va bagati in seama! In test nu exista citate cu injuraturi.

Demolarii (67 comentarii)  •  26 octombrie 2017, 23:04

Stilul de tip Scânteia rămâne apanajul redacțiilor conduse de O Ioanitoia, discipol meritoriu a marelui conducător de ziare Din Dragomir. Adică, motivând cu libertatea presei atacurile, ele servesc doar unor interese, clare și delimitate de credința că stăpânul e cel mai puternic..... Argumente: Becali îi înjură pe cei doi: Alibec și Gnohere pentru că acesta e nivelul cultural. Pe banii mei, fac ce vreau a fost auzit de multe ori Omul cu Valiza. Adica, ajungi angajatul lui, ești *** lui. Și Alibec și Gnohere au avut un statut superior: Alibec refuzând transferul la Fcsb de mai multe ori, iar Gnohere fiind adus la un nivel de joc de prin educația dinamovista. Prin acceptarea transferului ei au renunțat la acest statut, și implicit la avantajele oferite de el. Nemec.Aici printr-o acțiune se urmărește obținerea a doua rezultate. G Becali e conștient că la Dinamo e loc că echipa sa crească urmând aceași cale din ultimii 4-5 ani. E conștient că în următorii 2-3 ani Dinamo poate sa adune suficient coeficient european ( cel de țară a ajutat-o doar pe Fcsb, care cu locul 2 a jucat preliminarii de Liga Campionilor, și a împins premeditat sau nu echipele campioane să aibă costuri suplimentare prin primele promise jucătorilor pentru campionat, și astfel să fie nevoite să vândă jucători la un preț fortat-(exista posibilitate că datorită relației nas-fin dintre V Avram-presedinde la Fcsb și Justin Stefan-consilier juridic la LPF, sau a bunei relații avute de G Becali cu G Iorgulescu) clauze contractuale ale celorlalte cluburi cu jucătorii lor să fie cunoscute de conducerea Fcsb), caz în care supremația Fcsb in Europa dispare. Dar și Craiova are un proiect bun, și cine știe...de unde sare iepurele? Al doilea obiectiv în cazul Nemec este, chiar sa ia jucătorul. Declarațiile lui G Becali sunt că o curtare, sperând ca jucătorul sa fie cucerit că o femeie, și prin reprezentanții săi să facă timpul pas spre negociere. Dar a fi clar, nu corespundea cerințelor ziarului Scânteia...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian (8 comentarii)  •  26 octombrie 2017, 23:05

Bună seara ,dar un interviu cu Talpan si antrenorul stelei aveti de gând să faceti?

Ciollo (3 comentarii)  •  26 octombrie 2017, 23:28

Unde esti 'marele justitiar' dupa linsajul de la Botosani. Acum taceti toti ca romanul in iarba. Ati uitat deja de clasamentele pro/contra... Dar nu, este deja peste puterile voastre sa puneti 4 greseli majore impotriva CFR intr-un singur meci... Vivat miticistan!!!!!

di livio (214 comentarii)  •  27 octombrie 2017, 0:13

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

uiuiuiuiu (194 comentarii)  •  27 octombrie 2017, 16:13

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează