Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Propria cămașă

Surclasat de Gino Iorgulescu în lupta pentru președinția Ligii Profesioniste de Fotbal, 13-1 la voturi, Sorin Drăgoi a avut după eșecul de luni o intervenție surprinzătoare. „Dacă mă întrebați azi-noapte, eram câștigător. Lucrurile se mai schimbă și sunt convins că […]

Permalink to Propria cămașă
marți, 24 octombrie 2017, 4:19

Surclasat de Gino Iorgulescu în lupta pentru președinția Ligii Profesioniste de Fotbal, 13-1 la voturi, Sorin Drăgoi a avut după eșecul de luni o intervenție surprinzătoare. „Dacă mă întrebați azi-noapte, eram câștigător. Lucrurile se mai schimbă și sunt convins că totul s-a schimbat aseară”, a declarat timișoreanul. Are dreptate că lucrurile se mai schimbă. Dar nu și că el ar fi fost vreun moment în pole-position, favorit. Să mă scuze, însă greșește, neștiind că 11 cluburi din 14 îl propuseseră în scris pe Iorgulescu pentru un nou mandat.

Ulterior, până și cele care încă nu se deciseseră, probabil Botoșani, Iași și Dinamo, au trecut în tabăra lui Gino. Iar Drăgoi a rămas doar cu votul Timișoarei, la care el figurează ca președinte al CA. Funcție pe care a venit din postura de city-manager al urbei de pe Bega. De fapt, deși nu la așa scor, înfrângerea lui Sorin Drăgoi era una previzibilă, lesne de anticipat. Dovadă că am anunțat-o în articolul „Cioara de pe gard”, apărut miercuri, 27 septembrie.

Avertizam atunci că, nemulțumită de prestația lui Răzvan Burleanu la FRF, ba și incomodată de ea, LPF va evita să fie condusă de un alt personaj din afara fenomenului. Parașutat, împins în față. Iată că am avut dreptate: 13 președinți de L1 au optat pentru Gino, perceput ca omul lor. Ca de-ai casei.

E cazul să mai lămurim o chestiune, după ce unii, cu Drăgoi în frunte, au pretins că un interviu dat de Liviu Dragnea lui Andrei Crăițoiu de la GSP, publicat chiar în dimineața alegerilor, ar fi înclinat decisiv balanța. Asta în ideea că șeful PSD și al Camerei Deputaților a mărturisit că „sunt prieten vechi cu Gino și deranjat că Drăgoi se folosește de numele meu!”, timișoreanul tot pomenind că a fost coleg de facultate cu Dragnea. Personal, mă îndoiesc să fi atârnat foarte greu declarația de mai sus. Câtă vreme în mâna lui Iorgulescu se aflau cele 11 hârtii amintite, cu siguranță că nu declarația respectivă a hotărât învingătorul.

Referindu-se frecvent la Dragnea în discursul său electoral, Sorin Drăgoi și-a făcut rău singur. Cu mâna lui. El n-a zis, dar a spus, iar cuvintele s-au întors împotriva lui ca un bumerang. Și-a închipuit că, vorbind despre Dragnea, joacă o carte câștigătoare. S-a înșelat, cartea a fost perdantă.

Mai departe, e de notat că președinții de cluburi au votat cu Gino pentru că giurgiuveanul le-a apărat cu strășnicie interesele în orice împrejurare. Mereu. Mai ales atunci când, opunându-se încercărilor lui Burleanu et Comp, a refuzat să cedeze 5 la sută din drepturile de televizare, sumă ce-ar fi ajutat, pasămite, la dezvoltarea diviziilor 2 și 3, tutelate de FRF. Nu mai reiau discuția de la capăt, cu prima de 92.000 de euro pe care Burleanu și-a atribuit-o pentru calificarea la Euro 2016, cu deplasările nesfârșite ale membrilor CEx etc. Subliniez doar că în timp ce președintele FRF a cheltuit bani și i-a risipit, cel al LPF i-a adus și i-a chibzuit.

Pentru că fiecăruia îi e mai aproape propria cămașă, logic că șefii cluburilor au ținut cu Iorgulescu. Acesta a obținut din televizare, pentru 7 meciuri în etapă, 27,5 milioane de euro net anual. În ciuda unui amplu departament de marketing și a bătutului cu pumnii în piept, specialitatea casei, Burleanu a vândut drepturile TV pentru L2, 10 meciuri pe etapă, cu doar 300.000 de euro, 50.000 sub cota anului precedent! Firește, există o diferență palpabilă între eșaloanele 1 și 2. Una-i una și alta-i alta, numai că raportul nu e de 90 la 1, nu poate fi! Acum ați înțeles de ce a câștigat Gino alegerile la pas, fluierând?

Comentarii (44)Adaugă comentariu

apoca (34 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 16:34

nu pot sa cred ca citesc laude la adresa unui personaj in mandatul caruia cam toate clasamentele de final de an s-au stabilit la TAS pe motiv ca regulamentele facute de liga sunt incomplete sau interpretabile. Regulamente inca valabile si in ziua de azi. Sa mai aduc aminte cum drepturile TV s-au acordat direct, fara licitatie la o firma falimentara?!? Ei bine persoana responsabila pentru toate astea este vopsita acum drept un om de fotbal, chibzuit, gospodar si bun organizator. Si nu de oricine ci de dl Ioanitoaia. S-a intors lumea cu susul in jos si vin vremuri ciudate rau ....

octavian (95 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 16:44

Co nteaza calitatea ***.Provincia tot provincie ramane.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gio (10 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 16:49

Cred ca nu va dati seama cat de odioasa pare aceasta lume a fotbalului pentru microbistul de rand si cat de tare am ajuns sa detestam aceste personaje asa zise "de fotbal".

Aurel Cormiz (15 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 16:56

Tendentios ca intotdeauna

edi (18 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 16:59

Am vazut la stirile de ieri seara un castigator care reliefeaza PERFECT starea cluburilor romanesti care l-au votat, si pe care le reprezinta.LIGA PROFESIONISTA de FOTBAL, transpusa fenomenal in imaginea prezedintelui ieri..VEZI FILM sau FOTO... Un individ grobian, cu exprimari de repetent de clasa a 6-a, si imaginea unui *** , trezit ''de lumina zilei'', buimac de starea de fapt in care se afla, un produs al unora care-l tin in fripturi si bautura, pentru simplu motiv ca ''le tine hangul''.Viitorul suna bine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

FYRY (37 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 17:00

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

coco (401 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 17:05

Cunosc lozinca cu mafia nemafia insa mutul de Iorgulescu le-a tras-o exemplar. Desi nu imi e simpatic si-a facut bine temele.

Poli 21 (189 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 17:27

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nausea (5 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 17:30

Mult am ascultat la matale nea Ovidiu, de la procesul etapei de pe tvr incoace, multe articole ce le-ai publicat ti-am citit. Nu inteleg de ce mai vii cu articole de genul astuia. Stim cu totii cine e gino, stim ca are relatii mai multe. Dar hai sa nu-l mai facem mare carmauitor aka manager. Recunosc, e preferabil lui mitica, dar inca nu face parte din meritocratii in fata carora sa imi scot palaria ( si nu aia in care il durea pe mitica).

Cristian (34 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 17:33

Nu te-ai schimbat deloc, nea Ovi! Aperi și slugărești în continuare personajele sinistre ale fotbalului românesc! Ești îmbătrânit in rele și compromisuri la fel ca Iorgulescu, Sandu, Dragomir, Hagi, Popescu, Pădureanu, Pinalti, Niculae, clanul Becali, Borcea și lista poate continua! Toți aceștia ți-au aruncat mereu un oscior(deplasări, sponsorizări, chefuri monstruoase, vacanțe)iar matale ai executat de fiecare dată slușul grețos, preluat și de majoritatea"ziariștilor"sportivi(vezi osanalele grețoase aduse "regelui"și"baciului"în emisiunile de la Telekom, sport.ro sau digi). Din fericire gsp dispune de un Geambașu, Tolontan sau Andrieș! În rest...toți o apă și un pământ, după chipul și asemănarea dumitale, domnule Ioanițoaia: *** ALE ACESTOR IMPOSTORI, CANCERUL FOTBALULUI ROMÂNESC!

liviu (333 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 17:40

@gio. Lumea asta e odioasa numai pentru mahalagii si semidocti carora le pute orice.. La mintea lor cine se descurca e corup ori penal. O bestie si un comunist. Romania se chinuieste in coada tuturor ierarhiilor internationale pentru ca se inscriu la cuvant toti *** gen. Prostii ca tine mai sunt si convinsi ca au dreptate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian (34 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 17:40

Măcar ai curajul să comentezi părerile oamenilor care îți citesc articolul grețos de mai sus! Fii bărbat și recunoaște că oamenii ăștia știu despre ce vorbesc! Numai dumneata domnule Ioanițoaia te faci că plouă când cineva pune degetul pe rană(rană făcută de toți *** care au adus fotbalul în halul ăsta, *** pe care dumneata îi aperi cu strășnicie)! Nu îmi fac iluzii! Nici nu cred că te cei sinchisi să ne bagi în seamă!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pavel (16 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 17:43

" Subliniez doar că în timp ce președintele FRF a cheltuit bani și i-a risipit, cel al LPF i-a adus și i-a chibzuit." si banii de la cupa ligii, unde sunt? toate cluburile s-au pland ca n-au primit bani, iar compeititia s-adesfiintat, nu din cauza frf-ului, ci din cauza faptului ca sponsorul n-a vrut sa mai dea bani. penibil articol. ce lauda jenanta. va plateste bine, gino?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 17:45

...nea Ovi ...cluburile romanesti nu vor performanta ...ele nu vor sa munceasca ...lor li se rupe cine i presedinte la Liga ...drepturile TV sa le intre la timp ...Gino este un *** ...el nu a dat banii promisi pentru participarea la Cupa Ligii ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jean (280 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 17:48

Beei, Iorgulescu e un fost mare international iar azi multimilionar in euro. Cine sinteti voi ca sa il judecati decit niste nimeni pe lume care faceti umbra pamantului degeaba. Huo *** cu ifose.?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pop ion (38 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 17:59

Linguseala clasa extra, aceasta este articolul pensionarului autointitulat ziarist. Dovada competentei sefilor din fotbal, fie FRF, fireLPF, sunt rezultatele obtinute de echipele romanesti, inclusiv cea nationala, pe plan extern: un mare ZERO, eventual si barat !

alex (35 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 18:03

Succesul sefului cooperativei este de necontestat. Sprijinit de oamenii sistemului.

Ionut (1 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 18:09

Ce ma faceam eu daca nu imi faceai tu o analiza "profunda" a acestui ***. Nu mai intelegeam niciodata de ce a castigat. ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (1 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 18:11

Corect !!! Nu au ce căuta la conducerea FRF şi LPF decât oameni de fotbal .

Cosmo (237 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 18:19

Articol penibil, nici n-are sens sa zic mai multe.

@apoca (194 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 18:38

si dl. ioanitoia are un cont.

m_d (22 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 18:44

Gino Iorgulescu e parte cu Victor si Giovani Becali in tot felul de afaceri si restaurante (ex Trattoria Il Calcio). Cine credeti ca conduce (a condus, va conduce) de fapt porcariile din fotbalul romanesc? Da, tot ei.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 18:46

...nea Ovi ...chiar nu ti este rusine ?...cum sa ridici in slavi un neputincios ?...ai scris un articol omagial mult mai tare decat ii scriau lui Ceausescu cei responsabili cu cultul personalitatii ...de ce nu vreti performanta in fotbal ?

ovi (1 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 19:04

Banii din cupa ligii unde i-a dosit personajul asta pe care il tot laudati? Daca sunteti ziarist neutru ar fi trebuit sa scrieti si despre asta. Rusinos cum ati ajuns acum la apusul carierei.

Mircea (663 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 19:17

@pop ion. *** ca sa vorbesti despre linguseala aici. Care linguseala, ***, sunt corecte ori nu sumele din articol? Iar daca sunt, si sunt convins ca da, atunci fara suparare hai ***. Vorbim pe argumente, nu pe impresiile tale de ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vladimirescu (2 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 19:32

Rezultatul alegerilor era previzibil! Nu stiu daca Dragoi chiar si-a facut sperante sau a concurat pt ca Gino avea nevoie de un `iepure`. Ceea ce ramane este sprijinul `total` acordat de GSP lui Gino...probabil pentru binele fotbalului etc. Inaintea alegerilor dl. Ioanitoaia il vopsea pe Dragoi in candidatul cu sustinere politica. S-a dovedit ca s-a inselat, de vreme ce Dragnea l-a sustinut pe Gino si se cuvenea ca in acest articol sa aminteasca ca s-a inselat. Din pacate nea Ovi s-a facut ca ploua...Nu mai spun ca niste scuze pt `masonul` Dragoi ar fi complet nejustificate din partea unei somitati ca Ioanitoaia, care nu are cum sa se insele!

Alex (106 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 19:45

"si-a facut rau singur. Cu mana lui." Comentariile sunt de prisos, oricum maestrul nu le citeste.

Cristian (34 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 19:49

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

UNUOARECARE (2 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 20:18

Ioanitoaia nu intelege nimic! Sau poate ca nu vrea sa-nteleaga! Nu inseamna ca acei 11 care l-au propus pe Iorgulescu l-ar fi si votat! Sunt convins ca altfel votau daca scrutinul era secret! Si nu ar fi trebuit sa ridice doua degete ca pionierii! E clar ca PSD a inclinat balanta jn faboarea unuia ancjetat penal! Care de fapt nici n-ar fi trebuit lasat sa candideze! Dar presedintii inca tremura de frica si sunt supusi! Nu poti vota un agramat de teapa lui Iorguleacu! Unul care a luat sute de mii din Cupa Ligii si nu a platit cluburile! De fapt e exact ceea ce merita fotbalul romanesc! Din care nu face exceptie nici acest interesat ***!!!

Andrei (276 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 20:42

D-l Ioanitoaia e un exemplu de manual pentru ceea ce inseamna disimulare, manipulare si distorsionare. La adapostul varstei venerabile si atitudinii de batran rabin care le stie pe toate, malversatiunile astea devin si mai usor de catapultat catre intelectul subred al majoritatii cititorilor care-i frecventeaza blogul. Noroc ca mai exista si "postaci" si "liceeni" care nu se lasa pacaliti *** "***"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi (97 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 21:01

@unuoarecare. Tipule, tu ce scoala ai terminat ca Iorgulescu a favut IEFS, ASE si Coverciano in italiana, daca stii ce e asta. Ia mai duceti-va *** cu pretentiile si aerele voastre.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi (97 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 21:05

Si mai *** e ala care ii asociaza pe fratii Becali la Trattoria il Calcio. Partenerii lui Gino la acest lant de 12 restaurante sunt Olaroiu si Salagean.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin (3 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 21:33

Nea Ovidiu, sa-l intrebi pe gino unde sunt banii din Cupa Ligii cuveniti cluburilor. Sau la astia te refereai cand spuneai ca i-a chibzuit? :) )) Era o vorba din strabuni de care ar trebui sa tineti cont: "hai sa imbatranim frumos"

vikalutzurka (2 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 21:48

un ziarist adevarat se ocupa de motivul pentru care alt candidat nu a reusit sa castige,nu sa ne convinga de ce a iesit castigator vechiul,ne dam si noi seama cum de fac alegerile la noi ,dar eram fericiti daca ati fi aratat cu degetul spre interviul aparut inainte de alegeri, cat la suta a influentat el masinaria de vot. articolul de azi,e articol de partid ,m-am prins !...

Craiu (67 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 22:25

Daca Ioanitoaia il injura pe Iorgulescu voi l-ati fi laudat paraleilor. Ioanitoaia provoaca intentionat iar voi sinteti contra indiferent de tems propusa. Nu va intrce nimeni in cultura fotbalistica.

Undergrant (18 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 22:26

"octavian (14 comentarii) • 24 octombrie 2017, 16:44 Co nteaza calitatea ***.Provincia tot provincie ramane." Esti profund, Octavian! Asta conteaza la fel de mult, alaturi de calitate. Dl. Ioanitoaia se mandreste cu comentariile tale si se roaga ca intr-o zi sa te impaci cu conditia ta!

Franz (406 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 22:31

@Andrei. Sa stii de la mine ca dl Ioanitoaia a terminat filologia la Universitate ca sef de promotie. Stefan Gheorghiu ai terminat tu sau tatal tau care te-a invatat despre malversatiuni. Inaintea altora iti lipsesc rusinea si bunul simt.

Boeangiu Marian (49 comentarii)  •  24 octombrie 2017, 23:12

Nu am argumente nici pro nici contra lui Dragoi, nu-l cunosc ,dar ceea ce cunosc si sustin cu tarie e faptul ca cine l-a sustinut si laudat pe "Gino" se discrediteaza. Nu il judec pe iorgulescu dupa aparenta lentoare in exprimare si gandire ci dupa cv-ul cunoscut de toti; prieteniile dubioase si inclinare catre compromisuri, reciprocitati si alte nefacute.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 1:23

A cistigat previzibil in Romania unde toate cluburile ar trebui inchise pe lipsa de neprofesionism. Nu stadioane, nu bugete nimic. Unde s-a mai vazut sa nu se platesca salariile 2-3 sau 6 luni???? In singura tara de nivel de ev-mediu din Europa-adica Romania. In Turcia o tara care nu este si nici nu va fi in Comunitatea Europeana, Sumudica intinleste niste conditii de vis. Vorbeste aiureli saracu---sunt conditiile minim normale ce ar trebui respectate de toti. Dar el saracu-Sumudica a antrenat in Romania si bineinteles ca o normalitate din Turcia sa ti se para de vis.... Deci intr-o tara penibila cu conducatori de fotbal penibili si un fotbal de cea mai joasa calitate-alegi un sef penibil care intelege situatia, nu face nimic si merge pe burta in continuare. Reversul medaliei----infringeri de la Albania si Munte-Negru si foarte curind de la Andorra si Insulele Faroe. Si nu o sa puteti zice nimic de Daum ca a plecat.....

Claudiu (9 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 1:53

Domnule Ioanitoaia, asteptam o replica la comentariile de aici. Probabil asteptam mult si bine! Ca asa e specia ......

filip (44 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 7:07

@Boeangiu. Nu gresesti, aceasta lentoare in gandire l-a facut pe Gino milionar in euro. Noi suntem superiori dar nu avem un leu. Dar nu banii fac fericirea...

UNUOARECARE (2 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 7:43

Adi, ***. Scolile le-a facut pe bani, ca e agramat, nu ti-ai dat seama nici acum?! Poate mai face vreo trei acum, ca tot n-a platit banii din Cupa Ligii catre cluburi, deci are cu ce sa le cumpere. Poate iti cumpara ceva si tie, daca tot te-ai gasit ***!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pif (8 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 8:12

standing ovation pentru mos teaca.

pamfletaru (45 comentarii)  •  25 octombrie 2017, 10:13

FOTBALUL E-N AGONIE,E CONDUS DE O ´´ MUMIE´´----´´Mumia´´ a fost iar aleasa, are barba pan´ la sange rasa, sa vedem si noi ca e in viata ,s-a trezit doar sa isi primeasca votul,dis-de-dimineata ! :)

Comentează