Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Prins în ofsaid

Veștile dinspre Timișoara privindu-l pe Sorin Drăgoi sunt favorabile celui ce va candida contra lui Gino Iorgulescu la șefia Ligii Profesioniste, alegeri programate pe 23 octombrie. Un reputat om de fotbal din zonă mi-a spus că Drăgoi e „un tip […]

Permalink to Prins în ofsaid
vineri, 13 octombrie 2017, 4:06

Veștile dinspre Timișoara privindu-l pe Sorin Drăgoi sunt favorabile celui ce va candida contra lui Gino Iorgulescu la șefia Ligii Profesioniste, alegeri programate pe 23 octombrie. Un reputat om de fotbal din zonă mi-a spus că Drăgoi e „un tip bazat, serios și nu-i figurant”. Asta însemnând avere, vilă la Viena, ceasuri de colecție, fete la studii acolo, dar și ținută. Alură. Cum nu l-am cunoscut niciodată pe cel caracterizat mai sus, nu l-am contrazis pe autorul descrierii.

Dezavantajul lui Drăgoi, ori poate greșesc eu, constă în lipsa experienței în domeniu. În fața lui Iorgulescu, 49 de selecții, secund la „națională” sub Mircea Rădulescu și Cornel Dinu, fost antrenor și președinte la Progresul, absolvent al IEFS, al Școlii de la Coverciano, al unui curs postuniversitar de management în cadrul ASE etc, Drăgoi pare să aibă puține șanse. Numai că lucrurile nu stau chiar așa. Se întețesc zvonurile că, ajuns în iulie 2016 președinte la ACS Poli după ce fusese consilierul personal al primarului Nicolae Robu și, din martie 2013, city-manager al Timișoarei, Drăgoi s-ar bucura de un suport politic important.

Pe lângă Robu, l-ar mai susține și Liviu Dragnea, despre care însuși SD preciza în interviul luat recent pentru Gazetă de Marius Mărgărit că „Am fost coleg în studenție cu Liviu Dragnea… Suntem prieteni, nu foarte apropiați”. Mă îndoiesc însă că, la câte are pe cap, președintele PSD va găsi timp și disponibilitate să se implice la LPF.

Analizând recentele intervenții mediatice ale lui Drăgoi, am descoperit un tip sincer și voluntar, doar că, îi cer scuze, cam naiv. Aerian. Fără experiență și, poate din această cauză, fără anvergură. Nu-i reproșez că a greșit anticipând în decembrie trecut că Poli va recupera, „în proporție de 99,99 la sută”, 8 puncte de la TAS, și nu le-a recuperat, cât observ că programul său (termen pretențios) e subțire. Întrucât e ușor să pledezi pentru reînființarea campionatului de tineret și pentru introducerea probei video în arbitrajul de Liga 1, dar greu de realizat în condițiile în care LPF nu se scaldă în bani, foarte greu. Ori aduce Drăgoi de-acasă?! Într-un moment în care majoritatea echipelor trăiesc cu precădere din drepturile de televizare, a propune lansarea unei noi întreceri constituie o utopie. O dovadă de naivitate. Cu alte scuze, de infantilism.

Și mai trist pentru Sorin Drăgoi e că, parcurgând atent dialogul invocat, l-am prins în ofsaid. „S-a făcut doar o deplasare cu autocarul, restul cu avionul”, a declarat președintele, care fie n-a știut, fie a căutat să inducă în eroare cu intenție. De fapt, din 7 deplasări efectuate de Poli în tur (cronologic, la Chiajna, Giurgiu, Botoșani, Mediaș, București, Ploiești, Iași), 5 au fost cu autocarul, nu una! S-a zburat doar la Botoșani și la Iași. La fel, Drăgoi a dezinformat și când s-a referit la datoriile clubului față de staff-ul tehnic, care depășeau 3 luni la data interviului. Ca observație generală, SD s-a descurcat anevoie la Poli, de azi pe mâine, gruparea viola fiind datoare vândută, se aude, impresarului Cristi Opria. Întrebarea e dacă nu prea s-a descurcat cu un singur club, căci salvarea de la retrogradare s-a datorat lui Ionuț Popa, cum o va scoate la capăt cu 14?!

Evident, nu-i treaba mea cine va câștiga alegerile de la LPF. Numai că experiența cu Burleanu, care s-a erijat în mare manager și a eșuat pe toate planurile, mă îndeamnă să fiu precaut. Să am dubii față de încă un personaj venit pe filieră politică. Multe dubii.

Comentarii (62)Adaugă comentariu

pamfletaru (45 comentarii)  •  14 octombrie 2017, 14:46

Da-i SHARE!...alibec e un copil razgaiat,un fel de dl goe, care a fost transferat la gradinita steluta,nu-i place privirea rautacioasa a educatoarei meme , indignat, nu mai vrea sa se joace cu copiii,se da lovit in stomag, da cu picioarele razbunator in usi si striga la dl inspector gigi sa i-o aduca pe educatoarea sa veche,pe sumudica :)

++ (194 comentarii)  •  14 octombrie 2017, 15:52

deci astia de ieri seara, alibec si marele budi, sint cei doi fotbalisti care n-au fost selectionati de daum desi au fost "recomandati" calduros si insistent de ***. ba chiar au fost o parte a reprosurilor dupa care *** i-a cerut demisia lui daum pe motiv ca nu cunoaste fotbalistii rom.. cred ca si *** parcurge o evolutie de la gaini prin copaci dupa accidente rutiere pina la carduri de banca la ora actuala. o evolutie atit de profitabila la 72 de ani, ce sa zici??

Giulesti (85 comentarii)  •  14 octombrie 2017, 16:48

@++. Nu ajunge ca Budi a castigat meciul cu Kazahii, ar trebui sa le castige pe toate ca asa vor jmekerii care se cred alfa si omega. Nu are voie sa joace mai slab ce interzis. Nu vor ofticosii de dinamovisti. Dl Ioanitoaia nu pune botul la fitele din capul vostru. ***. Forta Rapid.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovialex23 (12 comentarii)  •  14 octombrie 2017, 19:43

Ioanitoaia, cu cit imbatrinesti, cu atit devii mai negru la suflet, mai sperjur. Spui ca Dragoi nu se ridica la nivelul lui Iorgulescu pt ca presedinte LPF are... si este... si ca a fost...etc. Dar ca Iorgulescu a gainarit milionul de dolari primit de la Iancu pe cei trei jucatori, nu spui nimic. Ca Iorgulescu a fost facut presedinte cu sustinere politica de la Ponta, nu spui nimic. Ca Iorgulescu nu a facut nimic pozitiv la LPF, nu spui nimic. Ca Iorgulescu si-a facut paznicul personal presedinte administrativ la LPF nu spui nimic. Ca Sorin Drăgoi a managerizat clubul din Timisoara de la -14 puncte pina la raminerea in Liga1 nu spui nimic. In rest, esti acelasi "om integru" si care "continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii."

sorino (2 comentarii)  •  14 octombrie 2017, 20:55

Domnule Ioanitoaia, Chiar nu va dati seama cat de penibil sunteti cu argumentatia de mai sus. In opinia dumneavoastra nu conteaza performanta conduceri Ligii care trebuie sa fie in primul rand o performanta manageriala, important este sa fi fost un jucator sau intr-un fel sa fi facut parte din vechile structuri ale fotbalului romanesc. Asta ca si cum a fi seful Ligii inseamna un fel de recompensa pentru toata activitatea sportiva din trecut. Din cate stiu fiecare jucator (sau om care a facut parte din vreo administratie parte a structurii fotbalului romanesc) a avut un salariu si a fost platit, nu stiu ce fel de recompense sau datorii ar mai fi de platit ... si asta in conditiile in care performantele actuale ale fotbalului romanesc sunt sub-mediocre. Articolul dumneavoastra are toate ingredientele necesare pentru a-l discredita pe domnul Dragoi: incapacitate, neintelegere a domeniului pe care vrea sa il conduca (in forma soft: naivitate), lipsa de integritate (fiind un om care minte), implicarea politicului in favoarea lui (un lucru care e clar ca discrediteaza) etc. E evident de la o distanta mare ca articoul scris este unul scris la comanda incat sa influenteze opinia in favoarea domnului Iorgulescu. Se pare ca sunteti incapabil sa scrieti un articol decent, analitic, echilibrat in care sa comparati fata in fata cei doi candidati pe criterii de performanta. De fapt singura "calitate" a dumneavostra este longevitatea in presa romaneasca de gen (in regimul trecut si in cel actual), care vorbeste de la sine despre capacitatea dumneavostra de "adaptare" ... si atunci nu mai mira pe nimeni asemenea articole ... Pacat, ca nu aveti nici macar o ambitie minima de a fi respectat

Andrei Cristian (33 comentarii)  •  14 octombrie 2017, 21:02

Inca astept sa "scrii" un "articol" pe "tema" numita Alibec, neamtul si (ne)convocarile la nationala. Pentru ca, la dracu', din cauza lui Daum l-am pierdut pe Alibec. Pentru fotbal si pentru omenie deopotriva. Ce a facut Daum este DAUMA TOTALA la investitia lui Gigi, ori asta este caz demn de Haga!

++ (194 comentarii)  •  14 octombrie 2017, 22:56

denumirea de mos teaca nu e jignitor si nici vulgar, tine doar cont de ambitiile unui asa zis ziarist de 72 de ani care se crede dumnezeul fotbalului rom, in loc sa isi vada de pensie si nepoti.

Gogu (131 comentarii)  •  14 octombrie 2017, 23:46

Politrucii astia vor sa distruga tot fotbalul. Dupa federatia vir li liga. . Nu le mai ajunge lua-i-ar...

Gogu (131 comentarii)  •  14 octombrie 2017, 23:51

@sorino. Nu stii despre ce vorbesti. Iorgulescu a adus 38 de milioane la liga iar Burleanu a papat sumele mari lasate de Sandu si venite en gros de la Uefa. In aceste conditii penibilul esti tu.

Cosmo (237 comentarii)  •  15 octombrie 2017, 11:02

Când reformezi sistemul competițional și regulamentul aferent astfel încât campioana ajunge sa fie stabilită la tas, se cheamă că ești din cale afara de competent.

vasile (48 comentarii)  •  15 octombrie 2017, 11:06

corect

sorino (2 comentarii)  •  17 octombrie 2017, 1:52

@Gogu Iti lipseste logica elementara. Eu ma refeream la un articol incorect despre Dragoi vs Iorgulescu iar tu bati campii cu Burleanu, Sandu etc. Intr-adevar afara ploua ...

Comentează