Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Pe ochi frumoși

În alt plan, de notat că FRF l-a angajat pe Adrian Mutu, pe post de manager sportiv al reprezentativei, însărcinat cu relațiile externe.

Permalink to Pe ochi frumoși
joi, 12 octombrie 2017, 4:32

Unii n-au înțeles sensul articolului meu de miercuri despre Mircea Lucescu. Mai degrabă au refuzat să-l înțeleagă, deși era ușor de sesizat problema. Care nu consta în faptul că turcii îl înjură pe Lucescu, n-au decât să-l înjure cât vor, ci în acela că îl înjură chiar românii! În ideea în care compatrioții lui îl pun la zid pe marele antrenor, îi contestă succesele și-l iau peste picior. Ceea ce nu surprinde prea tare deoarece nouă, locuitorilor din spațiul carpato-danubiano-pontic, ne stă în obicei să-i judecăm pe ceilalți cu asprime, iar pe noi înșine cu maximă îngăduință.

Încercată de unii, cu asta închei paranteza, comparația cu ce i s-a întâmplat aici neamțului Daum nu rezistă. Într-adevăr, Daum a fost luat în tărbacă de presă, inclusiv de Gazetă și de subsemnatul. I s-au reproșat rezultatele proaste, cele mai slabe din istoria modernă a „naționalei”, în general, ratarea timpurie a calificării la CM 2018. Dar s-au legat de el românii, nicidecum nemții săi. Dimpotrivă, aceștia l-au susținut.

La puține zile după sosirea lui Daum la București, GSP i-a cerut opinia venerabilului ziarist german Rainer Holzschuh de la Kicker, președinte al European Sports Media, organizație ce reunește importante publicații de profil ca Gazzetta dello Sport, A Bola, Onze Mondial și, evident, Kicker. Holzschuh nu și-a drămuit superlativele la adresa lui Daum. Din păcate, s-a înșelat el, cum aveam să ne înșelăm și noi, dar esențial e că neamțul nu s-a repezit să-i scoată ochii unuia de-ai lui. Stilul respectiv rămâne specialitatea casei la români.

În alt plan, de notat că FRF l-a angajat pe Adrian Mutu, pe post de manager sportiv al reprezentativei, însărcinat cu relațiile externe. Un fel de, să-i zicem, ambasador, căci ministru ar fi prea mult spus. Mutu, 38 de ani, 77 de selecții, cogolgeter al „naționalei” alături de Hagi cu 35 de goluri, se înscrie pe o listă de federali, altfel scurtă, proveniți din fenomen. Pe ea mai figurează, cu roluri mai ales decorative, ex-internaționalii Belodedici, Vlădoiu, Țicleanu (reîntors din Qatar), Geolgău și alții. Ei alcătuiesc suita care-l însoțește pe președinte când împarte cupe și diplome laureaților unor competiții județene desfășurate când la Botoșani, când la Timișoara, pe unde umblă Burleanu în campanie electorală. Campanie deghizată. Omul dăruiește în stânga și-n dreapta că doar nu dăruiește de la el.

Președintele declara deunăzi că aducerea lui Mutu nu constituie o lovitură de imagine, ce ar fi însemnat, pasămite, cooptarea lui Rodion Cămătaru în Comisia Tehnică, for prezidat din luna februarie de Mihai Stoichiță. Mă îndoiesc că Burleanu are dreptate în privința lui Cami, întrucât (scuze) acesta n-a lucrat niciodată ca antrenor. Remarc însă că sunt tot mai numeroși oamenii din fotbal care-și găsesc loc în organigrama FRF.

Afirm că Burleanu a făcut aceste mișcări gândindu-se la interesul său personal, la binele lui. Dac-ar fi urmărit progresul fotbalului, ar fi căutat să schimbe ceva în 3 ani de președinție (până la numirea lui Stoichiță) și n-ar fi așteptat apropierea alegerilor din martie 2018. Vreme de 3 ani și ceva, el și trupeții care-i compun chiar și bălmăjelile de pe Facebook au tăiat, au spânzurat și au golit vistieria, pentru ca brusc, peste noapte, să realizeze că e nevoie și de competențe, nu doar de prietenii închegate la Cotroceni și pe ochi frumoși! Mai bine mai târziu decât niciodată, vorba e veche. Posibil să fie însă prea târziu pentru Burleanu Band, vom vedea.

Comentarii (53)Adaugă comentariu

pamfletaru (45 comentarii)  •  13 octombrie 2017, 14:55

Da-i SHARE !...nu ar trebuie sa ramanem muti cand numirile se fac pe cumetrii :)

Alex (5 comentarii)  •  13 octombrie 2017, 17:01

Nu-ti e rusine sa ai asemenea discurs la 72 de ani? atat ai inteles din viata? ca in aia pe aia de alta nationalitate poti sa ii injuri, dar cu ai tai trebuie sa te porti cu manusi? Este mult mai simplu decat crezi, injuratul este condamnabil doar atunci cand lipsesc argumentele, nu are nicio importanta ca e *** (daca cenzurati acest cuvant chiar sunteti saraci cu duhul), roman, neamt, brazilian, indian sau Dumnezeus stie ce etnie sau nationalitate, daca exista argumente injuratul este la liber. Cand ai nostri sunt dopati era doar Nurofen Raceala si Gripa, cand sunt altii le punem la indoiala si titlurile de la juniori si ne intrebam daca nu cumva era dopat/a si in momentul acela. Daca Ostapenko spunea ca primul set a fost cadou de Paste, o juca in picioare presa noastra, nu o mai spalau toate fluviile lumii, cand Halep a spus asta despre Begu nu a fost nicio problema. Pe Lucescu de ce sa nu-l injuri? daca mergi cu el in vacante, pe banii lui, daca iti plateste mesele, probabil iti vine sa ii iei apararea, dar eu pot sa il injur fara nicio problema, nu am blatuit meciuri cu el, nu i-am tinut partea cand acuza vatmanul. Cand strainii au fost prinsi cu Meldonium i-a injurat toata presa, cand Mirela Lavric a fost prinsa, cautam circumstante atenuante si aflam ca a luat cat a fost permis, ca de fapt nu a facut WADA teste sa vada in cat timp este eliminat din organism, etc. Eu nu fac discriminari, l-am injurat si pe Messi si Cristiano, si pe Popescu, i-am injurat pe toti care au calcat stramb, poate pe ai nostri mai tare inversunat fiind de *** din presa care tratau subiectul diferit de al unui sportiv strain sau si mai rau ajungeau sa ii apere.

Dilimache (2 comentarii)  •  14 octombrie 2017, 10:58

Burleanu isi face campanie si asta e clar, e o lume a formei fara fond, aduce doar oameni cu popularitate si ii plateste gras din banii frf si crede ca asa va castiga. Ma indoiesc.

Comentează