Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Contra după Daum

De aici se poate trage concluzia că, deși visul Rusia 2018 s-a spulberat, Contra vrea rezultate imediate.

Permalink to Contra după Daum
luni, 2 octombrie 2017, 3:43

Prima observație legată de lotul pentru meciurile cu Kazahstan (5 octombrie) și Danemarca (8 octombrie) e că noul selecționer a chemat 27 de jucători, mai mulți decât se obișnuiește. E o observație, nu o critică. Numărul mare se justifică prin aceea că, iarăși neobișnuit, Contra a apelat la 4 portari, între care Lobonț va împlini 40 de ani în ianuarie viitor. În 30 septembrie, am încercat să explic ce caută Lobby la lot în condițiile în care el n-a mai apărut într-un meci oficial la AS Roma din 26 mai 2013. Unii au acceptat explicația că va veni să întrețină atmosfera, alții n-au acceptat-o.

Am citit undeva că Daum și-ar fi luat-o rău dacă ar fi îndrăznit să convoace un portar practic retras din activitate! Ar fi ieșit iureș! Cu siguranță, numai că e necesară o precizare. Tehnicianului german i s-a reziliat contractul înainte de termen nu pentru c-ar fi fost un antrenor slab. Sau nu, în principal, pentru asta. Lui i s-a trântit ușa din pricina ratării obiectivului. Concret, pentru că n-a avut rezultate, nu pentru că era neamț. În cazul în care ar fi reușit calificarea la CM, putea fi din Germania, din Zanzibar ori chiar din Patagonia. La rându-i, românul Contra trebuie să știe că îl așteaptă aceeași soartă. Dacă nu va obține rezultate, va pleca după Daum, dar să sperăm că le va obține.

Altfel, selecționerul parcă a ghicit că nu va conta pe toți cei 27. Accidentați, Latovlevici și Bicfalvi n-au mai intrat în cantonament. Ca atare, pe lângă 4 goalkeeperi, vor rămâne la Mogoșoaia 7 fundași, 11 mijlocași și 3 atacanți. Surprinde neplăcut numărul atacanților, dar nu stăm pe roze nici la acest capitol. Despre valoarea lotului vorbește și amănuntul, nu tocmai îmbucurător, că decanul selecțiilor e, fără Lobonț (85), Bogdan Stancu (52), titular la Bursaspor, locul 10 în Turcia! S-a zis că Stancu a însemnat ideea fixă a ultimilor selecționeri, inclusiv a lui Daum. Mă îndoiesc că s-au înșelat toți. Trebuie că seriozitatea l-a păstrat pe Stancu în „națională”.

Între varianta recomandată de Dan Petrescu („Meciurile sunt fără miză, eu aș merge pe mâna tinerilor”) și cea sugerată de Șumudică („Trebuie luați jucătorii cei mai în formă în momentul respectiv, fie ei de 42 ori chiar de 50 de ani”), Contra a ales-o pe cea exprimată, cu exagerările de rigoare, la Kayseri. În consecință, regăsim în lot mulți fotbaliști trecuți de 30 de ani: Hoban face 35 în decembrie, Pintilii și Moți se apropie de 33, Deac și Tătărușanu de 32, Dr. Grigore a aniversat 31 și așa mai departe. Media de vârstă e puțin sub 28 de ani.

De aici se poate trage concluzia că, deși visul Rusia 2018 s-a spulberat, Contra vrea rezultate imediate. Aparent, acestea ar servi doar la palmares, însă nu-i așa. Asta deoarece până la preliminariile CE 2020, cu start în martie 2019, în septembrie-noiembrie 2018 se va desfășura Liga Națiunilor UEFA, competiție care va duce 4 echipe la Euro 2020. Cu gândul la Liga Națiunilor, „Guriță” refuză să piardă vremea cu experimentele și se bazează pe vârsta jucătorilor din teren, nu din buletin.

Ca să nu se spună că n-a întinerit a convocat și 3 posibili debutanți, Bălașa, Bancu și Al. Ioniță II. Cu ei mai degrabă a împrospătat decât a întinerit deoarece Bălașa și Ioniță sunt la 22 de ani, iar Bancu a împlinit 25! Dac-ar fi urmărit o întinerire spectaculoasă, trebuia să-i cheme pe Moruțan (18 ani), pe Man ori pe Fl. Coman (ambii 19), doar că noul selecționer s-a dovedit prudent. Personal, îi dau dreptate, însă nici dreptatea mea și nici a altora nu-l vor ajuta. O vor face, repet, numai rezultatele.

Comentarii (53)Adaugă comentariu

Dilimache (657 comentarii)  •  4 octombrie 2017, 9:44

@Ilie - adica vrei sa spui ca neamtul avea valoare si noi toti orbi, dupa un lung sir de umilinte l-am dat afara prea devreme, nu? Pai mai baiatule, la fel de valabila poate chiar mai apropiata de realitate e ca neamtul *** care nu avea nici o idee cu ce se mananca meseria asta, adus *** de buleanu. Si mai lasa matale GSP-ul in pace, ca nu e vina lor, din contra, ar trebui sa le multumesti ca datorita lor nu mai suntem acum sub talpa lui daum.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (369 comentarii)  •  4 octombrie 2017, 13:30

@Dilimache : reciteste colegule ce-am scris mai sus, ca n-o sa ma ostenesc sa-ti reiau totul, mai ales cind vad ca nu esti inchis in ale tele. Pastreaza-ti opinia. Ai dreptate, neamtul nu avea valoare, habar n-avea fotbal, experienta si performantele sale din CV erau din Liga 1 cu Cooperative, si-a batut joc de noi (noi cu super valori la dispozitie) si nu ne-a calificat la Mondiale unde clar ne e locul, praf i-am fi facut pe toti cu jocul nostru dezinvolt, fizic, talentat, plus super mentalitate de invingatori deloc cu fundul in poarta. Da, si mai ai dreptate si cind spui ca GSP-ul trebuie lasat in pace, sigur ca n-au nici-o vina. Ei doar nu il vroiau pe Daum & Burleanu, asa ca zi de zi au facut si fac articole contra loc, unele mai josnice ca altele in mojicie ('***', 'gardian de la Dauchau', 'habarnist), dar sigur ca n-au nici-o vina cind ei de fapt ii vor doar inapoi pe 'baietii destepti' dinainte : vreun Gica Popescu (prieten cu Becalii, fost condamnat ptr smecherii cu acestia) la FRF si unul de-al casei la Nationala, care sa nu mai faca pe nebunul si sa nu asculte de de-ale Gigi ce vroia sa-si promoveze jucatori. Pe Gigi, ne spunea ioanitoaia, trebuie sa-l apreciem si sa-l pretuim. Sa-l respectam .. pe el, alt condamnat ptr smecherii in fotbal. Deci retine ca ai dreptate, baiat destept ce esti si tu, GSP doar ne-a salvat de talpa nazista a lui Daum, acum lupta sa ne scape de Burleanu din cauza caruia jucam si avem nivelul de jucatori pe care-i avem, si iata ca treptat-treptat ne va aduce inapoi fotbalul pe drumul bun. Cu selectionerul GSP a reusit .. inca putin si gata si la FRF si intra totul iin ordine. Doar a zis GIGI, reluat de ioanitoaia, ca Burleanu e un periocol !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (369 comentarii)  •  4 octombrie 2017, 15:09

Dl. Moderator, poate ma lamuriti si pe mine va rog : de ce imi cenzurati expresia '***', cind ea a fost in mai multe rinduri utilizata de domnii ioanitoaia si geambasu la adresa lui Daum ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează