Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Culmea tupeului

Deși se bate cu pumnii în piept că va obține fluierând încă un mandat, Răzvan Burleanu se comportă ca unul căruia îi e teamă de concurență. Care simte că-i fuge pământul de sub picioare. Nu i-a reușit în tentativa de […]

...

O ocazie ratată 

Dintre cei 27 de jucători convocați inițial pentru „amicalele” cu Israel (24 martie, Netanya) și Suedia (27 martie, Craiova), Cosmin Contra a rămas cu 26 după ce Fl. Andone a devenit indisponibil. N-a fost ușor de agreat ideea pentru care […]

...

Conștiință încărcată

Colegii care au comentat imediat după CFR – FCSB, Răureanu, Geambașu și Tolontan, s-au referit prioritar la prestația lui Ovidiu Hațegan, nu la meci. Logic, deoarece arbitrul a fost personajul principal și trist al întâlnirii, a greșit în toate momentele […]

...

De-a v-ați ascunselea

El ar putea prelungi suspansul, la fel cum, în caz că va învinge CFR, ar simplifica lucrurile. Formația ardeleană conduce acum cu două puncte, iar dacă diferența s-ar mări la cinci, misiunea ei s-ar ușura. Deși nimeni nu riscă un […]

...

Campanie urâtă

Când a rămas numai o lună și ceva până la alegerile pentru șefia fotbalului, programate pe 18 aprilie, principalele tabere, a lui Burleanu și a lui Lupescu, au scos pistoalele pe masă. Întorcându-se la vremea în care principalul contracandidat de […]

...

Cioara de pe gard

Pe măsură ce se apropie alegerile pentru Liga Profesionistă, stabilite pentru 23 octombrie, se întețesc atacurile, fățișe ori voalate, la adresa lui Gino Iorgulescu. Președintelui LPF i se impută că n-a făcut și n-a dres, iar destule săgeți sunt trimise […]

Permalink to Cioara de pe gard
marți, 26 septembrie 2017, 4:07

Pe măsură ce se apropie alegerile pentru Liga Profesionistă, stabilite pentru 23 octombrie, se întețesc atacurile, fățișe ori voalate, la adresa lui Gino Iorgulescu. Președintelui LPF i se impută că n-a făcut și n-a dres, iar destule săgeți sunt trimise dinspre FRF, de unde urmează să candideze Felix Grigore. În august 2016, când fostul oficial de la Urziceni și Craiova s-a alăturat echipei lui Răzvan Burleanu ca manager de competiții, el s-a declarat „mândru să lucreze la kilometrul zero al fotbalului”.

Surse demne de crezare susțin că în spatele lui Grigore s-ar afla Burleanu și trupeții acestuia, dornici să pună mâna pe Ligă după ce-au acaparat Federația. Asta pentru că lui Burleanu îi place puterea, să fie el piua întâi, să se bage în seamă și să vorbească la televizor cu orele. Evident, în acele emisiuni în care realizatorii stau încovoiați și ocolesc întrebările incomode, permițându-i habarnistului să turuie vrute și nevrute în limbajul lui de activist. Apropo, sunt oricând la dispoziția lui Burleanu pentru o discuție în doi. Să aleagă el postul TV, ora și restul detaliilor ca să ne lămurim cât e de priceput și de bine intenționat.

Burleanu visează să controleze Liga Profesionistă pentru imagine, dar și pentru bani. Pentru că LPF are fonduri, pe când prin vistieria FRF suflă vântul, după ce actuala administrație a cheltuit fără rost și fără număr! Deficitul anual s-ar ridica la 6 milioane de euro, însă Federația n-a sărăcit peste noapte. De pildă, pentru prezența la Euro 2016, membrii Comitetului Executiv, pe care șeful îi plimbă la meciurile „naționalei” ca pe sfintele moaște, au primit împreună cu Burleanu 2,6 milioane de euro! Președintele singur a luat 92.000 în condițiile în care, deși deschisese drumul calificării, Pițurcă n-a văzut un sfanț!

Banii s-au mai dus pe repetatele deplasări ale lui Burleanu et Comp, pe onorariile plătite unor case de avocatură pentru pierderea proceselor cu Prunea, cu Avram, cu Chivorchian, cu Mihalache, cu Paraschiv, cu alții, demiși cu încălcarea legilor. Sunt în discuție milioane și milioane de euro, la care trebuie adăugate contractele lui Daum și ale staff-ului acestuia, salariul grecului Vassaras de la CCA etc. Președintele nu s-a sfiit să dea cu banii, că doar nu dădea de la el! Așa procedează și în perspectiva alegerilor federale din 2018, citește articolul „Burleanu își plătește votanții!”, semnat de Justin Gafiuc în Gazeta de marți.

Revenind la LPF, nu zice nimeni că Iorgulescu nu le are pe-ale lui. Neîmpliniri și minusuri. Nu-i place să iasă în față, să țină discursuri, dovadă că n-a înmânat nici măcar Cupa Ligii, ceea ce în ochii unora e un defect, nu o calitate. Nu-i unicul lucru care-l deosebește de Burleanu, ahtiat să se arate, să-și umfle mușchii. În vreme ce Iorgulescu a jucat de 49 de ori în echipa națională, Burleanu a jucat, să fiu iertat, la nunți și botezuri! Unul a risipit banii, iar celălalt a obținut 27,5 milioane de euro net pe an, valoarea drepturilor TV, achitate la termen de firma malteză ISB.

I-am auzit pe unii spunând că atât a adus și predecesorul lui Gino. Corect, numai că de data asta cluburile rămân cu sume mai mari deoarece a dispărut comisionul de 5 la sută perceput de vechea conducere, iar banii se împart la 14 echipe, nu la 18. LPF mai oferea un milion pentru premiere în Cupa Ligii, desființată însă după 3 ani din pricină că FRF a refuzat ca deținătoarea trofeului să participe în Europa League. În Anglia și în Franța s-a putut, în România nu! Mai nou, LPF mai dispune de jumătate de milion de euro de la Betano, pentru numele competiției.

N-am idee cine va câștiga scrutinul din 23 octombrie și nici nu mă interesează. Mi-e greu să cred însă că, avizate, cluburile din L1 vor da vrabia din mână pentru cioara de pe gard. Mi-e foarte greu.

Comentarii (60)Adaugă comentariu

Alex (44 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 6:22

Domnule Ioanitoaia, ati vazut cum se abereaza angajatii GSP? Cititi "Transpiratia Simonei" a lui Cristian Geambasu. Pe asta il platiti, sau scrie din pasiune? Chiar credeti ca va puteti bate joc de oricine? Faceti gazetaria sportiva de ras...

gogu kioru stiinta craiova (4 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 6:31

Politrucul Buleanu trebuia sa plece impreuna cu Daum!Nesimtirea acestui filfizon este atit de mare incit intrece palatul telefoanelor in inaltime!

nefertem (6 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 8:21

Nu va lasati influentat de 90% dintre comentarii! Sunt doar postaci platiti! Dvs stiti mai bine! Eu vreau sa-i schimbati pe toti. Si pe Daum, si pe Burleanu, si pe toti. Sa vina iar "baietii" aia vechi, cu cumetriile si cooperativa, atunci se faceau banii, era un os de ros pentru toata lumea. Si dup-aia vreau articole laudative la victoriile cu Luxemburg (probabil singurele pe care le vom mai avea) si articole cu greaua mostenire la infrangeri, atat la Nationala cat si in cupele europene. Hai ca la Nationala ne-am rezolvat, l-ati schimbat pe incompetentul ala neamt si-ati adus unul cu ochi fin la jucatori (doar l-a adus pe Bokila la Dinamo) si intinerim echipa cu Lobont.

MARCELO 84 (5 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 12:20

Domnule Ioanitoaia,ar fi o mare greseala ca un jurnalist de talia d.voastra sa ia in seama vreo postare din partea unor nestiutori,a caror gura vorbeste fara ei.De fapt puteti sa urmariti cat de "prieteni" sunt cu limba romana. Mergeti inainte pe aceasta cale,de a critica impostura si nepriceperea, poate mai avem vreo sansa.Va doresc succes si o sa revin.

Urod (59 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 12:46

Ce bun băiat e d-l Gino de la Liga !!!!.....El, Mircea Sandu , Dragomir....ce mai...aceeași gasca, și mai vreți sa fiți și credibil , nu-i asa ?!!!

++ (8 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 13:29

mos teaca e tare de tot.

Ilie (288 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 13:45

Ce are de-a face 49 de selectii la Nationala cu priceperea si competenta de director ?! Dupa logica asta, Mircea Sandu avea si mai multe selectii decat Iorgulescu si am vazut unde am ajuns. Gica Popescu era pe cale .. sa ramana unde e, nu vrem infractori condamnati ptr smecherii cu clanul Becali. Mai bine cu Burleanu in acest context. El chiar poate vorbi de o grea mostenire. Pata dvs pe el e ca nu va baga in seama, precum nici nu face jocurile sistemului. 'Pericol' il considera gigi, unul dintre groparii fotbalului si pasiunii suporterilor. Da, gigi, chiar ala caruia ne cereati deunazi sa-l pretuim si respectam ptr ca 'baga bani' in fotbal. Baga, dar nu numai bani, si in nici-un caz nu e in pierdere. Sa pretuim un alt infractor condamnat ? Unde ati ajuns ..

daniel (126 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 14:18

un articol care se potriveste manusa si la adresa guvernului dragnea..ma rog, tudose, shaideh sau cine o mai fi...mititelu presedinte!

vasco (287 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 15:09

@ilie, bravo,nici eu nu zic altfel!Plang ziaristii lui peste invelit si "generatia de aur" dupa privilegiile cu care -i invatase mircica sandu,care,nu-i asa,nu aluat nici un banut din calificarile la turnee finale....?Ei,a luat el,dar a si impartit..ca doar de-aia nu-l intreaba nimeni nimic si de-aia s-au pus tunurile pe burleanu...Prosti ne mai credeti..!

durden (254 comentarii)  •  27 septembrie 2017, 17:37

Anglia ofera loc in europa league pt ca are 4 locuri in ucl si 3 in europa league de distrbuit, nu ca noi, inteligentule!!!