Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Hugo și Lloris

Se poate spune că a 21-a ediție a Cupei Mondiale a constituit o reușită. Stadioane frumoase și arhipline, fotbal de calitate, deși nu totdeauna sclipitor, arbitraje decente și, pentru că sportivitatea din tribune molipsește, mult fair-play. Au lipsit incidentele majore […]

...

Croația a murit frumos

Les Bleus au învins pe merit, chiar dacă n-au oferit un fotbal de lux. Valoroși și vicleni, ei au etalat același stil prudent, de tatonare. Au pândit momentul oportun ca să-și lovească adversarii, dar atunci au făcut-o fără milă. Duminică, […]

...

Trei lei necăjiți

În schimb, învinsa a dezamăgit. Dacă Dier nu rata o ocazie monumentală la 0-1, britanicii ar fi putut trage nădejde la un alt rezultat. Așa, Alderweireld a respins de pe linia porții balonul liftat de Dier și Anglia s-a clasat […]

...

Ilustrul anonim

Chiar dacă a câștigat grupa cu 9 puncte din 9 posibile, Croația a abordat semifinala cu Anglia ca outsider. Mulți spuneau că ex-iugoslavii vor face față cu greu, sau nu vor face deloc, atacurilor purtate în viteză de Sterling, Lingard […]

...

Cimitirul campioanelor

Recurg la statistică deoarece, spre deosebire de o părere ori de alta, ea nu admite replică. Conform fișei tehnice a semifinalei de la Sankt Petersburg, Belgia a cedat Franței, 0-1, deși a fost superioară ca posesie, 60 la sută contra […]

...

Ce caută Lobonț?!

Convocarea lui Lobonț nu susține acuza internauților conform căreia "Contra va umple lotul de dinamoviști"

Permalink to Ce caută Lobonț?!
miercuri, 20 septembrie 2017, 3:35

Abia instalat la cârma primei reprezentative, Cosmin Contra a ținut, firește, o conferință de presă. N-a spus lucruri epocale, dar nici n-a debitat aiureli ca predecesorul său, cum că echipa lui va ataca și când mingea va fi la adversar! Apropo de linșajul media la care fostul selecționer ar fi fost supus încă din ziua sosirii, reproduc finalul editorialului din 7 iulie 2016. Încă înainte ca antrenorul german să fi obținut votul Comitetului Executiv al FRF, scriam atunci: „Vă invit să-l lăsam să se implice… În locul lui, oricine are nevoie de timp și de liniște. Să i le oferim!”. Evident că mi-am schimbat părerea pe măsură ce neamțul a debitat prostii și a pierdut meciuri pe bandă rulantă. Dar l-am primit cu simpatie, optimiști, pe cel considerat în același text „un tehnician important, de top”.

Socotind lucrurile lămurite, mă întorc la subiect, convins însă că destui vor continua să bată monedă pe existența unui complot mediatic menit să-l curețe pe Daum. Fals. Pe Daum l-au curățat rezultatele. Jocul șters al „tricolorilor” și neputința acestora de a câștiga măcar o partidă, una singură, dintre cele disputate 11 la 11!

Revenind la Contra, constat că destui, inclusiv jurnaliști, inclusiv în GSP, nu se abțin să critice desemnarea lui. Dreptul lor, opinia lor. Fie și sotto-voce, respectivii îi impută noului selecționer lipsa experienței și, cum anticipam zilele trecute, atașamentul față de culorile roș-albe. Fidelitate în virtutea căreia, de pildă, l-a convocat pentru întâlnirile cu Kazahstan și Danemarca pe portarul veteran Bogdan Lobonț, ieșit din circuit în 2013.

Reproșul nu-i întemeiat. Mai întâi, să notăm că, totuși, Contra are 7 sezoane întregi ca antrenor și, până să împlinească 42 de ani, două trofee cucerite de pe bancă, Cupa României cu Petrolul în 2013 și Cupa Ligii cu Dinamo în 2017. Nu-i un palmares impresionant, dar nici de lepădat. Dacă vreți o comparație, aflați că Ucraina l-a pus pe Andrei Șevcenko la „națională” înainte ca el să fi antrenat vreo altă echipă!
Chestiunea cu Lobonț, legitimat la Dinamo între 2001-2002 și 2007-2009, e mai simplă decât își închipuie unii și o complică alții. Într-adevăr, resuscitarea celui poreclit „Pisica” la aproape 40 de ani (îi va împlini pe 18 ianuarie) a avut darul să surprindă, atât că nu Contra l-a nominalizat pe Lobonț, ci Stoichiță! Directorul tehnic al FRF a întocmit lista celor 24 de stranieri (știu, expresia nu-i fericită, dar s-a încetățenit), iar Contra doar a fost consultat. Cum probabil că 10-12 vor cădea de pe lista aceea, e posibil ca și Lobonț, coechipierul lui Contra la „națională” în 47 de meciuri, să se numere printre ei.
La întrebarea ce caută Bogdan la lot când nici la AS Roma n-a mai apărat într-o partidă oficială din mai 2013 nu-i greu de răspuns. Pentru că ar putea fi cooptat în staff-ul lui Contra ca antrenor cu portarii. Sau, iarăși plauzibil, pentru că ar înviora și ar mobiliza vestiarul. Însuși Francesco Totti a remarcat că românul face asta bine la Roma, foarte bine. „Lobi e un jucător exponențial pentru noi”, a zis legendarul Il Capitano, mai rar asemenea compliment!

Convocarea lui Lobonț nu susține acuza internauților conform căreia „Contra va umple lotul de dinamoviști”! Glonț orb, tras greșit. Deoarece nu pretinde nimeni că Lobonț trebuia neapărat adus, dar nici nu-i de înțeles de ce convocarea unuia cu 85 de selecții scoate din pepeni, deranjează. În fond, nu-i normal să-i arătăm lui Contra încrederea cu care l-am înconjurat pe neamțul Daum la sosire?

Comentarii (84)Adaugă comentariu

Leopardu (37 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 22:33

Jeane, mai incet cu pianu pe scari, ca nu am treaba cu tine, domnul tau "obidiu" e un dezinformator si manipulator... restul e vrajeala... Daum nu a fost omul potrivit, a esuat, a plecat, nu am nimic impotriva, dar tov ovi nu se mai poate opri sa-l besteleasca, am spus acum vreo saptamana ca numele lui Daum ne va mai bantui inca vreo sase ani dupa demitere, ti se pare normal cate articole a scris domn ovi despre el? Si ce limbaj a folosit? Dar se pare ca te-a molipsit si pe tine... jignesti oameni pe care nu ii cunosti... poate ca la un pahar ***... ce zici... ma dai si tu la Politie, ca si celalalt tovaras? Las-o moale si vorbeste decent... fiecare are dreptul la o parere... si are dreptul sa il critice pe tov ioanitoaia... nu doar el are dreptul acesta...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionnis (96 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 22:48

de ce lobont? e tovarasul lui de baute si escapade in cantonament, cum a fost la flora in craiova cu mutu, chivu, lobont si bineinteles contra. sa nu uitam ca gurita a avut o escapada erotica cu mutu, piturca junior si laura andresan :))

Leopardu (37 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 22:50

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Boeangiu Marian (20 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 23:06

Mi-am formulat in cap comentariul pe care voiam sa-l scriu si s-a ales praful de tot. L-am gasit scris tot, pe gustul meu adica decent , cu argumente, cu stil ,de Pink Floyd. Mici adaugiri tot fac. Daum a fost sabotat inca de la inceput si va reamintesc doua episoade relevante :discutiile unoracare nu voiau sa se prezinte la sedinta CE pentru a bloca numirea lui Daum si atitudinea mitocaneasca a lui Reghe care s-a vrut un mesaj clar pentru cei impresariati de PRIMA DOAMNA astfel incat sa stie ce trebuie sa faca. Acelasi mesaj a fost transmis si de ceilalti decidenti importanti(pentru soarta jucatorilor) asa ajungandu-se la meciuri de neinteles si neprivit. Culmea este ca s-ar fi ajuns la acelasi rezultat si daca jucatorii isi respectau meseria din cauza valorii lor fotbalistice aproape inexistente dar macar isi pastrau demnitatea( nu ca as fi avut mari asteptari de la caracterul lor). Deranjant a fost linsajul mediatic venit de la oameni considerati repere morale si competente profesionale desi nu era greu de depistat evidenta. Consider ca parerea mea se sustine si pe comentariile luiDorinel Munteanu, Loti Boloni,Marcel Raducanu ,Vochin(de ce nu?), oameni greu contestabili cu argumente atat in ceea ce priveste competenta profesionala cat si calitatile lor morale.

marian (160 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 23:18

N-ar fi fost mai simplu sa ne fi spus Mihai Stoichita de la bun inceput ce si cum in legatura cu aceasta convocare a lui Lobont ? Problema nu este acest sportiv ci faptul ca din prima federatia a dat cu oistea-n gard. De cand si pe ce baza regulamentara face presedintele Comisiei tehnice convocarile la echipa nationala ?! S-a facut un iures inexplicabil cu aceasta numire care a condus la aparitia unor situatii cel putin ciudate. Daca tot scrie convocari putea Stoichita sa asigure interimatul pentru ultimele doua meciuri din preliminarii si sa fie desemnat acum ca antrenor Cosmin Contra dar cu contract valabil de la 1 ianuarie 2018. Pana atunci era suficient timp ca Dinamo sa-si caute un tehnician, poate tot pe Miriuta, fara sa incalce fair-playul competitional asa cum a facut acum lasandu-si proximul adversar fara antrenor, pentru ca nici Concordia nu a avut o solutie rapida si convenabila la indemana. Si atunci ce facem, stricam campionatul doar asa, ca sa ne aflam in treaba ? N-are nimeni nimic de impartit nici cu Cosmin Contra, nici cu Bogdan Lobont (eu, cel putin, nu am), dar superficialitatea si diletantismul par bine insurubate in aceasta federatie.

nica fara frica ! (163 comentarii)  •  20 septembrie 2017, 23:46

*** !!!!...numai ineptii scrii !!!.....fa-ne o favoare si pensioneaza-te !!!....esti PLICTICOS !!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tyn (9 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 0:34

Asa este "maestre" , Lobont a fost convocat de Stoichita... :-) Ceva timp in urma am citit, tot la gsp cred, cum ca Lobont are un rol destul de important in vestiar la Roma. Ca un fel de impaciutor, paratrasnet, etc. S ar putea sa fie asta motivul convocarii lui...iar atunci nu cred ca e o greseala, in lipsa de solutii normale! P.S. - fara rautate, dar...Bogdan Lobont a ajuns sa fie "psihologul" echipei nationale? Atunci...cred ca nu mai e cam nimic de zis...

Geo (78 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 0:35

Rezultate dezastruase? Care-s alea? 1-0 cu Muntenegru? Astea-s rezultatele dezastruase? In rest ce aveti de criticat? Polonia a castigat cu armenia tot la un gol in min 92 dupa ce au luat unul de la amatori. Danemarca au fotbalisti in lot de 3 ori mai valorosi ca noi. Cu kazacii inainte sa mergem la ei, polonezii au spus ca o sa ne fie greu si ca daca o sa facem un egal o sa fie bine. Dupa ce si ei au plecat de acolo cu egal. In rest? Cu Polonia sunt rezultatele de care vorbiti? Se bat polonezii cu orice echipa din Europa de la egal la egal. Si ne am trezit noi cu mediocrii nostrii sa strambam din nas ca de ce am pierdut. Care s rezultatele de care vorbiti? Hai sa ne vedem putin varful nasului. Locul 4 in grupa ne arata perfect nivelul fotbalului romanesc . Un jucator ca mitrita vesnic rezerva in serie b e ales omul meciului intr-un meci din Liga 1. Acusi i-l vedem la nationala..ca a dat 3 pase si a facut doua driblinguri cu voluntati sau cu iasul. Mai bine mergeti si luati un interviu in prima persoana la un puşti din nationala u16 ...ar fi mai constructiv si mai interesant.

motanul incaltat (376 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 2:54

Mie mi se pare o serie de erori in lant: Totti l-a laudat pe Lobont nu la vreun ziarist neamt, spaniol sau italian ci la unul roman.... Normal ca l-a laudat ,voiati sa spuna adevarul??? ca n-a prea facut nimic???? A doua - Stoichita i l-a impus pe Lobont---cumva recunoastem ca nici n-a venit bine si deja Contra e un om de paie??? Becali e de vina,l-a molipsit si pe Stoichita.... A treia cu Declaratia lui Daum ca vom ataca chiar si cind mingea e la adversar---asta o faci daca ai cu cine dar stupoare o cam face Devis Mangia la CSU....Deci nu e chiar o asa aberatie. S-a dovedit insa a fi una datorita jucatorilor echipei noastre, obisnuiti sa se apere cu toti---tehnica mostenita din negura timpului---chiar in USA cu generatia de aur si dusa pe cele mai inalte culmi cu nea Piti in meciul cu Olanda de la Euro..... Autobaza e pt noi. SI cele mai urite jocuri....

Haxor (2 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 4:20

Oficial, suntem varza in fotbal de ani buni si doar rezultate ciupite pe ici pe colo ne lasa iluzia ca suntem inca pe un drum. Dar in primul rand in presa si multimedia suntem execrabili! Atatia ani de tacere si complicitate a tuturor pana la lins mani de patroni, finantatori si oameni cu functii in fotbalul romanesc, azi vorbiti si scrieti cand de fapt sunteti primii care ar trebui sa va tineti gura si care aveti cea mai mare parte de vina ca v-ati prostituat cu ani in urma!

butch cassidy (197 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 5:03

Lobont este un foarte bun motivator si un exemplu petru toti la antrenamente !

Alex (49 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 5:14

@gino Tot citatul este "În încheiere, vă invit să-l tratăm cu prietenie pe Christoph Daum, să-l lăsăm să se implice şi abia la finalul sezonului de toamnă, după cele 4 meciuri oficiale din preliminariile CM 2018, să-l analizăm. În locul lui, oricine are nevoie de timp şi de linişte. Să i le oferim!" Cu o zi inainte d-l Ioanitoaia incepuse atacurile "subtile": "Când neamţul Christoph Daum, campion în Germania, Austria şi Turcia, dar fără angajament din martie 2014, după demiterea de la Bursaspor, a sosit la Bucureşti pentru a semna cu FRF, se aude că el va fi ajutat, pe lângă un belgian, de Isăilă şi de Badea, ex-secunzii lui Iordănescu. Logic, măcar la început, până când Daum se va dumiri, Isăilă şi Badea vor trebui ascultaţi. Un user chiar sugera că dacă foştii secunzii vor juca roluri importante, nu mai bine îi puneam direct pe ei?! Era nu doar mai simplu, ci şi mult mai ieftin." In articolul din 7 iulie sunt si alte atacuri fine, citeste-l te rog. Deci nu ma lua pe mine ca d-l Ioanitoaia a avut cele mai bune intentii. O fraza declarativa in articolul in care pomenea de prostituate, droguri, si salariul de 1.1 milioane euro care i-a stat in gat. Parca tot el spunea sa avem rabdare si sa-i analizam activitatea dupa 4 meciuri... Veninul din uramtoarele articole nu a facut decat sa creasca. Asta nu o sa te ajute prea mult oricum sa-mi intelegi punctul de vedere. Multumesc de jigniri, sunt obisnuit cu ele de la cel care ma face "postac" sau "internaut".

ovidiu_3003 (1346 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 6:26

Nea Ovi din acest articol se intelege ca nu esti fan Contra...dar nu l critici ca pe Daum din prima ...Asteptam meciul cu Danemarca ...sa vedem atunci daca spui ...catastrofa ,echipa nu joaca nimic ...nu i a bagat pe aia de i vreau eu ...

Vasi (10 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 8:04

De ce conteaza acum cu ce echipa tine sau la ce echipa a jucat? Cat au fost antrenori stelisti, de ce nu s-a pus problema asta? faceti ce faceti si aratati pe fata cu ce echipa trageti, nu ma mir de ce fcsb mai exista in liga 1, cu asa sustinere de la federatie si de la presa...

Vasi (10 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 8:19

Cred ca unii dintre voi, ori sunteti orbi, ori nu stiti ce e ala fotbal, sa spui despre Lobont ca nu a fost un portar bun, e ca si cum ai spune ca sangele e alb, de unde pana unde aceasta ura pentru Lobont? Voi, Stelistii, chiar ati uitat cat de greu il puteati invinge pe Lobont? De cand s-a dat de stire ca, Cosmin Contra e noul antrenor al nationalei, toti fcsb-istii au inceput sa nu mai doarma noptile, ei se cred stapani pe nationala si cred ca doar un stelist/fcsb-ist are dreptul sa o antreneze, chiar nu va e rusine? Lasati omul sa faca treaba, Contra, asa cum e, are puterea de a mobiliza jucatorii, de a impune un stil agresiv si curajos, lasati-l sa incerce sa faca ceva cu nationala asta si nu ii impuneti si voi ca jiji pe cine sa ia, ca daca ar fi dupa voi i-ati cere sa ia toata echipa fcsb.

Jiji (26 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 9:23

7 ani de antrenorat la nivel mediocru și 2 trofee,asa antrenor merita Națională? Comparam Loganul Contra cu Mercedesul Shevchenko?Poate l convoacă pe Mutu la o liniuța, aveam atâția antrenori cu experienta și noi punem pe unul care trăiește din amintiri, ca actuala lui echipa nu juca nimic,aaa a am uitat antrenat pe marele Getafe. Ne meritam soarta. Pe Lobont la adus portar la intrare sa rupă biletele :)

Teodor (2 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 9:26

Chiar ca nu are ce cauta. Antrenor cu portarii e o pozitie, jucator activ e alta, nu se pupa cele doua. Pentru atmosfera mai bine il convoca pe Tociu ori pe Arsinel.

George Dinescu (4 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 9:32

Buna ziua! Eu cred ca Bogdan Lobont a fost selectionat pentru a juca, cel putin, o repriza intr-unul dintre cele doua meciuri, sa reprezinte, oficial, meciul de retragere de la echipa nationala. Eu cred ca merita cu prisosinta acest lucru, deasemenea cred ca merita mai mult respect din partea tuturor! Apoi, cred si sper, ca ar putea fi invitat sa faca parte din ,,echipa'' lui Cosmin Contra. Nu ar fi, din punctul meu de vedere, nici un impediment sa evolueze intr-unul dintre cele doua meciuri, cred ca postul de portar este acoperit cu brio de catre Tatarusanu, Nita, Pantilimon, Lung junior etc. Chiar daca ultimele doua meciuri vor conta pentru clasamentul FIFA, Lobont este totusi un sportiv cu mare experienta si cu antrenamentele la zi, nu un sportiv retras din activitate! Si, sa dea Dumnezeu ca ura si dispretul pe care le aveti, unii dintre voi, sa se transforme in dragoste si si respect!

Teodor (2 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 9:33

@Geo. Daum nu e de criticat pentru ce nu a facut ci pentru ca s-a laudat ca face si nu a facut. Marele neamt s-a aventurat in declaratii ca Burleanu si nu a schimbat nimic. Dupa unii el trebuia laudat de ca e neamt. Pai nu s-a dovedit neamt. A promis si nu a respectat.

oy (13 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 9:37

si doar cu o zi inainte, pe 6 iulie 2016, scriati: "...dacă foştii secunzii vor juca roluri importante, nu mai bine îi puneam direct pe ei?! Era nu doar mai simplu, ci şi mult mai ieftin." Lasati-o mai usor cu impartialitatea, de la bun inceput l-ati tocat marunt, nu ati asteptat sa piarda nici macar un meci. E rusinos ce ati facut si astept sa vad cum il tratati "impartial" si pe Contra.

CRISTI (2 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 10:01

sunt deacord cu marian , putea sa schimbe antrenori inainte sa inceapa campionatu , pentru ca la nationala era deja dus de mult .. acuma contra poate sa aduca dinamovisti sa arate la lume ca sunt mai buni ca stelisti .. au trecut peste 10 ani de cand tot vin stelisti la nationala si cand ne-am calificat? decat in 2008 si 2010 parca ? cu cine? cu 9-10 stelisti titulari? pe bune acuma, nu se fac discriminari cum s-ar zice .. bagi ce-i mai bunii jucatori , sunt dinamovist dar imi plac cati-va jucatori de la steaua , ca morais , latovlevici , alibec , benzar .. restu sa nu ii vad la nationala , mai ales pe Bogdan stancu care nare nici o treaba cu fotbalul ca si stanciu .. sau pintili care e pus numa sa rupa picioarele sau chiriches care o luat aia ceea mai mare tapa cu el sa fie cumparat cu atatia banii :)) .. sper sa-l cheme si pe mutu la nationala :D la varsta lui e bun sa dea doar pase sau un sut de gol .. si sanmarteanu e bun chiar daca e batran .. pacat ca s-or axat pe stelisti tineri .. erau buni si aia batrani dar putini si buni ! nu aduci toata steaua ca sa ii ridice pretu lu becali

CRISTI (2 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 10:07

da vasi ai dreptate , dupa JIJI ar fi sa fie toata steaua la nationala .. si s-ar numi natioanala FCSB :)) pe bune , am ajuns intro tara sa fie condusa de toti prosti .. cand erau stelisti la conducere nu au comentat nimeni , acuma cand vine un dinamovist gata , toata lumea moare :)) cred ca ar fi ceea mai mare bucurie a mea sa nu il mai vad pe Bogdan Stancu la nationala :)) si sa aduca si dinamovisti .. de 4-6 ani eu nu prea ma mai uit la meciurile nationalei , chiar nu mo mai interesat .. pt ca vedeam doar steaua la nationala .. ma scarbit .. sper sa faca Contra o mare schimbare si sa bata Danemarca .. atunci *** :))))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg (137 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 10:31

..Lobonţ a fost un porar foarte bun la vremea lui şi a apărat poarta naţionalei atunci când a meritat. Acum evident nu mai e cazul. Nu ştiu ce face el în vestiarul Romei da' mănuşile lui stau în cui de multă vreme şi acolo vor rămâne... De ce să convoci un om care fumeză două pachete pe zi, în locul lui Niţă sau Silviu Lung jr. ? Să-i înveţe pe Alibec şi compania să palmeze chiştocu' ?

gio (10 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 11:33

Nea Ovidiu, vad ca ne luati de prosti, eu inteleg ca Lobont este convocat ca jucator, ce tot ii dati cu antrenoratul portarilor? Daca vor sa-l angajeze ca secund sau antrenor de portari f bine, dar nu-l convoci ca jucator. Cat despre inviorarea vestiarului nu era mai bine sa angajeze un profesor de educatie fizica sau un bufon, in functie de ce intelegeti despre inviorare? Sunteti extrem de subiectiv si sunt curios ce=o sa ziceti daca Contra o sa aiba acelasi rezultate ca Daum, o sa veniti cu "greaua mostenire"?

nefertem (7 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 12:13

Asadar, daca o echipa castiga un meci in superioritate numerica, victoria aia nu se pune? Ce d-zeu de argument e asta? Daca aveam doua victorii pe ploaie si doar infrangeri pe teren uscat, foloseati si asta ca argument? Ei, exact asa a fost tocat Daum. Cu maruntisuri, cu nimicuri, cu porcarele neimportante. Nu mor dupa Daum, doamne-fereste (cred ca un antrenor italian ar fi fost mai potrivit, cei pe care i-am avut pe la cluburi au aratat ca se pot adapta si stiu sa faca treaba), dar reintoarcerea la selectionarile pe cumetrii si interese imi face scarba. Mai risca Cotea sa mai puna acum antrenor strain, dupa ce i-ati facut neamtului. Aveti acum ce meritati, a venit Contra, va da seva pentru pixuri, reincep vechile discutii, ca ala e/nu e convocat ca e stelist / dinamovist etc.

Oli (2 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 12:17

@Boeangiu Marian La momentul numirii lui Daum drept carmaci al nationalei ziarele au scris texte moderate la adresa neamtului. Ne-au pus la dispozitie realizari, esecuri, perioade bune si mai putin bune din viata sa personala. Ne-au indemnat sa gandim cu capul nostru si sa-l cantarim asa cum stie fiecare mai bine. Regulile unei societati, chiar si una desueta, asa cum e a noastra, impun minimul de respect, toleranta si acordarea sansei pentru fiecare dintre noi. Eu cred ca editorialistii nostri au indeplinit minimul conditiilor enumerate mai sus atunci cand si-au expus punctele de vedere. Articolele critice au venit, corect cronologic, dupa jocurile infioratoare ale echipei. In afara de Daum si de declaratiile sale halucinante de la finalul meciurilor, nimeni n-ar fi putut gasi lucruri pozitive in evolutiile echipei. Nici cel mai optimist suporter n-ar fi putut fi convigator in sustinerea antrenorului. Si lucrurile s-au agravat odata cu trecerea timpului. Implicit si atitudinea noastra fata de Daum. Nu cred ca a existat o campanie de defaimare a antrenorului echipei nationale. Insa a avut grija dansul sa-si taie singur craca de sub picioare. Noi doar am fost martori la proces. Si am consemnat cu sarcasmul tipic romanesc momentele rusinoase pe care ni le-a oferit cu generozitate unul dintre cei mai dezinteresati antrenori din istoria echipei nationale.

mircea_deca (11 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 13:16

tataie,lasa-ne.........ca esti plecat de tot.......................

Gogu (93 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 13:22

Ce mai cauta domnul Ioanitoaia in presa romana? Acest Ion Iliescu al jurnalismului romanesc...

mircea_deca (11 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 13:33

hai lobont

haideusicfr (263 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 14:55

Una dintre criticile la adresa lui Daum era cea mai cea ca : "nu-i cunoaste pe romani ","jucatorii romani" etc. Acum ,cred ca este clar:prin aducerea lui Lobont ne dovedim a fi niste banditi corupti.

Pink Floyd (8 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 15:01

@Boeangiu Marian Mulțumesc pentru aprecieri favorabile. Sunt absolut de acord cu completările pe care le-ați făcut. În condițiile acestea este evident că Daum și Vochin au fost doar pretexte în toată această campanie a gsp. De fapt, miza principală este neica Nimeni de la FRF. Argumentația e destul de simplă: antrenorii, oficialii sunt numiți, în timp ce președintele FRF este ales. Sigur, presiunea mediatică îi poate forța demisia, dar nu e fraier să plece singur. Atunci, trebuie tocat mărunt pentru a fi evitată o nouă alegere. Sunt evidente aici campaniile anti Vochin și anti Daum, persoane care puteau contribui la reușite ale lui Nimeni sau, oricum, aduceau capital de imagine. Așa se explică atacurile preventive ale dlui Ioanițoaia, dublat de oameni din fotbal folosiți pentru sentimentalismele și excesele de naționalism deținute. Pentru orice neinițiat era clar, dacă urmărea doar prestația naționalei la campionatul european, că nu se putea face nimic într-o perioadă atât de scurtă de timp, indiferent cine ar fi antrenat. Dl. Ioanițoaia și ceilalți au exploatat oportunist situația asta și au declanșat mizeriile din gsp. Lucrul acesta nu mă surprinde câtuși de puțin. Peste tot în lume organizațiile media au interese partinice, ceea ce nu este un lucru neapărat rău. Halucinant la oamenii gsp este nivelul derapajului, de la excesele în scris ale dlui Geambașu, până la celebra "analiză" a dlui Ioanițoaia care ne îndemna la o reevaluare a fotbalului românesc de sub domnia lui Sandu Mircea. Pentru orice om cu simțul măsurii și cunoscător al scrierilor din gsp, așa ceva nu poate trece neobservat. Mă tem că e prea mult, chiar și pentru schimbarea unui management de slabă calitate de la FRF. Dacă dl Ioanițoaia și colegii de la gsp ar fi asumat acest comportament "kamikaze" și pe vremea veche, puteam avea parte de primenirea fotbalului românesc și nu de parvenirea unei echipe manageriale vremelnice.

Leopardu (37 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 15:59

Comentariile unora , cum ar fi Pink Floyd, Marian Boeangiu, mg , etc sunt de fapt adevaratele articole la comentariul asa zisilor jurnalisti... e o placere sa le citesc comentariile, acesti oameni scriind scurt, la obiect, documentat, au argumente bune, vad lucrurile clar, dar "defectul" lor este ca au alta parere decat ioanitoaia sau ceilalti pseudo- jurnalisti... asa ca ei trebuie sa suporte jignirile unui iulian sau mai stiu eu cum ii cheama pe adeptii "maestrului", probabil doua sau trei persoane cu mai multe conturi... care nu aduc nici unbfel de argument doar ataca pe ceilalti useri sau scriu ode de lauda...

Algoritm (8 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 16:32

Apropo de intrebarea ce caută X sau Y.. Citind textele astea răsuflate iti dai seama ca omul e varză ! Stilistic, mosul e nul, având eleganța scriitoricească a unei *** lăsată atât de mult la uscat încât nu mai e bună decât pentru a se lipi de roțile căruțelor care trec pe ulița principală a satului natal. Evident, singurul care nu vede asta e chiar "maestrul"!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pamfletaru (45 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 16:36

:) Da-i SHARE !...La varsta lui matusalemica,ce face Lobont la nationala, gadila jucatorii in talpa sa devina mai veseli?!...Gasca Zurly costa mai putin ,iar veselia era mai mare ! :)

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord