Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Hugo și Lloris

Se poate spune că a 21-a ediție a Cupei Mondiale a constituit o reușită. Stadioane frumoase și arhipline, fotbal de calitate, deși nu totdeauna sclipitor, arbitraje decente și, pentru că sportivitatea din tribune molipsește, mult fair-play. Au lipsit incidentele majore […]

...

Croația a murit frumos

Les Bleus au învins pe merit, chiar dacă n-au oferit un fotbal de lux. Valoroși și vicleni, ei au etalat același stil prudent, de tatonare. Au pândit momentul oportun ca să-și lovească adversarii, dar atunci au făcut-o fără milă. Duminică, […]

...

Trei lei necăjiți

În schimb, învinsa a dezamăgit. Dacă Dier nu rata o ocazie monumentală la 0-1, britanicii ar fi putut trage nădejde la un alt rezultat. Așa, Alderweireld a respins de pe linia porții balonul liftat de Dier și Anglia s-a clasat […]

...

Ilustrul anonim

Chiar dacă a câștigat grupa cu 9 puncte din 9 posibile, Croația a abordat semifinala cu Anglia ca outsider. Mulți spuneau că ex-iugoslavii vor face față cu greu, sau nu vor face deloc, atacurilor purtate în viteză de Sterling, Lingard […]

...

Cimitirul campioanelor

Recurg la statistică deoarece, spre deosebire de o părere ori de alta, ea nu admite replică. Conform fișei tehnice a semifinalei de la Sankt Petersburg, Belgia a cedat Franței, 0-1, deși a fost superioară ca posesie, 60 la sută contra […]

...

Mielul și lupul

Daum a scos colții, reproșându-i lui Burleanu că i-a modificat obiectivul din mers, "discuția inițială a fost despre calificarea la Euro 2020"

Permalink to Mielul și lupul
luni, 18 septembrie 2017, 4:13

Grație lui Mihai Stoichiță și colegilor săi din Comisia Tehnică, FRF a rupt înainte de termen acordul cu Christoph Daum. Trimis la plimbare, ex-selecționerul și-a dovedit încă o dată caracterul deosebit, așa că a făcut niște afirmații în România și altele, diametral opuse, în Germania! Aici s-a declarat „onorat că lucrez pentru această țară” și dornic „să mă întorc în vacanțe, să merg în Moldova sau în Transilvania”. Asta după ce, vă reamintiți?, se autopropusese să continue pe banca „tricolorilor” și garantase că poate duce echipa la Euro 2020! Culmea ironiei, i-a lăudat pe Budescu și pe Alibec, „pot ajunge cei mai buni jucători din România”, fără să explice însă de ce nu i-a convocat pentru partidele cu Armenia și Muntenegru.

Miel la București, Daum a devenit lup la Koln. A scos colții, reproșându-i lui Burleanu că i-a modificat obiectivul din mers, „discuția inițială a fost despre calificarea la Euro 2020”. Apoi s-a contrazis: „Sunt bucuros că am semnat rezilierea contractului. Am vrut să se termine acum!”. Firește, a găsit pe cine să arunce vina, interpretând cu talent singurul rol ce i s-a potrivit ca o mănușă, rolul de victimă. Citez: „Cluburile au pus presiune pentru că au vrut să-și trimită jucătorii la echipa națională ca să-i vândă scump. Niciodată n-am făcut așa ceva, sunt independent”.

Până la un punct, concurența pentru a avea cât mai mulți jucători la lot poate fi benefică. Stimulează. În rest, spre a afla cât de independent a fost neamțul, citiți dezvăluirile postate de Costin Ștucan pe gsp.ro sub titlul „Secretul din telefonul lui Daum”. Există persoane în măsură să depună mărturie că l-au văzut pe Daum întreținându-se în holul hotelului Radisson Blu din Capitală, unde a locuit, cu diverși impresari. Numai că persoanele în discuție, unele publice, s-au ferit să toarne gaz peste foc, să se bage. Ca atare, e greu de spus dacă Daum chiar a fost ușă de biserică.

Oricum, să notăm că R. Marin și D. Rotariu, debutanți în „naționala” neamțului, s-au transferat repede în Belgia, iar unul dintre secunzii lui Daum, belgianul Rudi Verkempinck, a sugerat că ar fi contribuit și el la realizarea operațiunilor cu pricina. Poate s-a umflat în pene sau poate nu, subiectul merită dezvoltat cu alt prilej.

Surprinzător, Dorinel Munteanu s-a trezit să-i cânte în strună lui Daum! Unde? Tot în presa germană. Dincolo de respectul datorat recordmanului de selecții în „naționala” noastră, îndrăznesc să nu fiu de acord cu Dorinel când decretează că „Aici (n.a. în România) e o mentalitate diferită de cea din Germania. Românii n-au deloc răbdare. Domnul Daum a dorit să schimbe echipa, dar oamenii n-au avut răbdare cu el. Fotbalul din România este bolnav!”. Și de ce n-a schimbat-o în 13 luni, l-a oprit cineva?!

Nu știu dacă fotbalul nostru e bolnav, dar suferind e. Atât că nu m-aș grăbi să-l iau etalon pe acela în care ditamai șeful lui Bayern, clubul cel mai galonat, a primit 3 ani și jumătate de închisoare pentru o fraudă estimată la 28,5 milioane de euro.

Și numai fotbalul nostru e lipsit de răbdare, Dorinele? Nu cumva chiar și cel pe care-l venerezi tu în speranța că poate, poate îți va oferi o slujbă? Răspuns da, din moment ce Eintracht Frankfurt ți-a dat afară idolul, pe Daum, după doar 7 meciuri (fără nicio victorie!) în 2011?! Răbdare n-au, să mă ierți, nici alții, rușii ori azerii, care te-au demis pe tine după 11 partide (Mordovia Saransk) și după 16 (Qabala), greșesc?

În fine, Daum și Munteanu trebuie să priceapă că doar rezultatele mențin în scaun un antrenor, exclusiv ele. Iar pe ei rezultatele i-au trădat. Restul sunt simple speculații.

Comentarii (71)Adaugă comentariu

Alin (463 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 23:48

Leopardule, nici un atac la persoana tipule, totul e adevarat in textul lui Ioanitoaia. Citate verificate. Iar ca Dorinel e consumator fruntas e lucrul cunoscut, las-o ca macane. Toti faceti pe Gica Contra ca sa va dati mari cand voi sinteti neste purici.

Nabuccodonoshor (4 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 4:48

Tovarase ioanitoaia...apai..nici o masa fara peste...infasurat in gazeta sporturilor...inca o dovada de penibilitate!

Alex (49 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 6:09

Mielul si lupul? Dar hiena cine e?

ovidiu_3003 (1346 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 6:22

Hagi e o exceptie ...pe el nu l da nimeni afara ...oricate blaturi face si oricate meciuri pierde ...

dragos (174 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 7:18

Bine ca am scapat de neterminatul de Daum. A vorbit mult si a facut putin si numai frustrati ori ageamii il regreta pe #antrenorul" care l-a lasat acasa pe Budescu si a facut mijlocas titular din fundasul central Gaman. Daum a fost o mana moarta,

Leopardu (37 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 8:12

@Aline, poate ca totul e adevarat cum spui, dar mesterul ioanitoaia are un stil si un limbaj care nu ii fac cinste... sa stii ca l-am respectat in trecut, dar cu timpul mi-am dat seama ce joc joaca... exemple ti-au dat altii in comentariile lor, nu mai repet, ma refer in general la toate articolele despre Daum, deci cam toate in ultimul an, acum daca nici asta nu e atac la persoana lui Dorinel, daca nimeni nu are voie sa aiba alta parere ca sariti voi imediat ca pos tacii, sa inchida sectia de comentarii, sau sa lase doar cele care ii aproba, ca pe timpul Repauzatului... Noua ni se sterg comentarii intregi pt banalitati , cica acuzatii grave, altii sunt dati la Politie , dar ioanitoaia sau ceilalti au dreptul sa jigneasca, sa acuze, etc... nu spune ca nu e adevarat... ciurliburli, habarnisti , comandant de lagar, ***, etc... de ce nu vedem asa ceva la dl. Cosasu sau Oprisan?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dav (35 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 9:08

Chiar nu putem sa intelegem cu totii un lucru?! Ca Daum e o nulitate si venirea lui la carma nationalei a fost un accident scump platit?

Mircea (86 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 11:35

stiti ce ar fi misto: un nou site de sport, pe prima pagina cu urmatorul anunt si link in acelasi timp: "daca doriti barfe, atacuri la persoana, fete goale, accesati gsp.ro, pentru iubitorii de sport, ramaneti pe acest site" . :) :)

mg (137 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 14:29

..are drepate Dorinel când spune că "Fotbalul din România este bolnav", cu o completare : laolaltă cu presa sportivă, cu care se aseamănă ca două picături de apă...

Ilie (312 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 14:42

Daca Dorinel l-a atins aşa de tare pe Ioanitoaia, inseamna că o fi spus omul vreun adevăr ;)

Ilie (312 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 14:54

Domnule, duci o lipsă crasa de nuanțare şi viziune mai largă. Doar rezultatele mentin un antrenor, sigur, dar la ce scara te referi ? Dupa logica ta, Furguson trebuia dat afara inainte de prima lui iarna, ori el rezultatele le-a avut dupa 2-3 ani. Si asa si alte numeroase exemple. La care, daca mai adaugi si generatia de asini la dispozitie, rabdarea nu poate fi redusa la 13 luni si pretentii de Mondiale. Asta realist vorbind. Ori matale l-ai criticat inainte chiar de primul sau meci, apoi non stop indiferent de rezultate. Asa ca, nu-i asa ca nu rezultatele au fost bubele matale inspre Daum ? ;)

mg (137 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 15:05

@Leopardu - băieţii au ajuns să cenzureze DEX-ul, cuvinte banale din limbajul curent sau nume de celebrităţi. Mie mi-au cenzurat ultima dată numele regretatului Greg *** de la EL&P.. :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marco (64 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 15:39

Sunt de acord cu ilie. Prea puțin spus că doar rezultatele mențin in scaun, da dar... Insă lui Ioanitoaia a devenit inutil să vrei să-i mai explici ceva. A ajuns ca Moş Costache, obtuz si sigur pe el. Nu-l mai scoți din ale lui, dar bătrânelul e şi viclean. Vezi comparația incomparabilă cu omul de la Bayern (Honess). Plus silogismul că o tâmpenie poate (trebuie) să justifice alta. Deh, ne-am găsit tocmai noi, puricii, să luăm la puricat nemții. Nemții, cum sa fie etalon in ceva ? O adunătură de gigi, mimi, şumi...

Alex (49 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 7:04

Avea dreptate Daum. A fost mai roman decat multi. Esti pus pe distrugere. Totul rau, toti sunt prosti, inclusiv cititorii care te platesc. In tara asta toata lumea faulteaza... Incerc sa ma inteleg pe mine insumi: acum 35 de ani, de-abia asteptam sa te citesc in Flacara lui Paunescu... ceva s-a intamplat... imi pare rau, dar nu mai rezonam.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord