Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ca mielul la tăiere

Una dintre surprizele etapei a 9-a, încă în desfășurare, s-a consemnat la Botoșani, unde Astra a trecut clar cu 3-1 de garnitura locală, foarte greu de bătut pe teren propriu.

Permalink to Ca mielul la tăiere
duminică, 10 septembrie 2017, 4:28

Ca urmare, trupa pregătită de Edi Iordănescu a urcat pe podium și va pica de acolo numai în cazul în care Dinamo o va învinge confortabil luni seară pe Poli Timișoara, la o diferență de peste un gol.

Cu atât mai demnă de elogii e ascensiunea Astrei, de-a dreptul șocantă, cu cât echipa de la Dunăre a schimbat în intersezon întreg lotul: au plecat 17 jucători și au venit 15! Dintre foștii titulari, au continuat numai Al. Stan și Al. Ioniță II! Pierzându-și colecția de vedete, în frunte cu Lung jr, Budescu, J. Morais și Teixeira, Astra părea candidată la retrogradare, impresie întărită și de detaliul că bugetul ei a fost redus drastic. Se presupunea că va acționa acea lege nescrisă a fotbalului de pretutindeni cum că unde nu-s bani, nu-i nici performanță.

Mi-aduc aminte ce mi-a spus, prin iulie, un reputat antrenor, om cu experiență. A auzit, și s-a mirat, că Edward Iordănescu se duce la Giurgiu: „Păcat de el, merge ca mielul la tăiere! Cu ce a mai rămas acolo, niște șchiopi, n-are cum să evite retrogradarea. Edi pariază pe un cal mort!”.

Iată însă că tehnicianul de numai 39 de ani ține morțiș să-i contrazică pe cei care s-au grăbit să-i cânte prohodul. Să le demonstreze că s-au păcălit. Susținut de președintele Dani Coman, inspirat și insistent în perfectarea unor transferuri, băiatul cel mare al „antrenorului secolului” a izbutit să închege o formație redutabilă în timp-record, ba și s-o salte spre vârful ierarhiei.

Serios și echilibrat, Edi e în situația de a le închide gura, dacă nu le-a și închis-o, haterilor care, ironizându-l ca „băiatul lui tata”, au anticipat că el nu va face carieră pe banca tehnică! N-a fost jucător mare, nu va fi nici antrenor mare, decretau respectivii. Socotind că 16 dintre cei 24 de jucători din lot n-au împlinit 26 de ani, trebuie judecat că Iordănescu jr. și băieții lui au depășit așteptările. Mai vreți un argument care să sprijine afirmația de mai sus? Aflați că anul trecut, când mai beneficia de serviciile lui S. Lung, J. Morais, Teixeira, Budescu și Alibec, Astra ocupa după 9 etape abia locul 11! Astăzi, ea e pe 3!

Apropo de antrenori, despre Daum cu alt prilej, ca să-mi permit o glumă, trebuie scos în evidență și succesul lui Hagi, și el contestat de niște atotștiutori. Specialiștii lui pește prăjit, asta ca să ne amuzăm. Gică i-a administrat Stelei prima înfrângere din actuala stagiune de Liga 1 după ce tocmai îi vânduse ei, recent, pe R. Benzar, pe Nedelcu și pe Fl. Coman! Pe lângă 4,7 milioane de euro luați pe cei 3, sumă adăugată celor 1,8 milioane încasate pe Fl. Tănase, Hagi a mai luat și 3 puncte unui adversar moale și apatic. Pentru că a sosit la Ovidiu pe vârful picioarelor, FCSB s-a întors la București cu capul în pământ.

S-a înregistrat cel dintâi meci al sezonului de L1 fără gol marcat de roș-albaștri, consecință logică a lipsei lor de atitudine. Nu de valoare, ci de voință. De implicare.
În paralel cu lansarea altor talente precoce, scoase parcă din mânecă, Ciobanu născut 1998, Drăguș 1999 etc, Hagi a rostit o frază menită să dea de gândit: „Anul trecut, când am câștigat titlul, a fost un miracol, de el însă trebuie să uităm!”. Corect. Totuși de notat că, premieră în această toamnă, campioana României chiar a arătat sâmbătă ca o veritabilă campioană. Nu putem decât să ne bucurăm că focul se întețește.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 16:46

Si uite ca ziaristul care a fost in stare sa ne delecteze cu ,,Gaman in ros- albastru,,pentru niste greseli mult mai mici acum nici nu pomeneste de arbitru...Memoria sau rea vointa ?...Este al treilea meci consecutiv in care arbitrii sunt clar proViitorul...La mai multe ca asa doreste neamul...Sigur Becali distruge fotbalul romanesc!!!Daca asta este fotbal...

Poison (5 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 16:48

Felicitări pentru articol, special ca de fiecare data. Da, Hagi si Iordanescu junior tac si isi fac treaba, altii deja anunta titlul pe la televizor, pt ca apoi sa.l caute TAS.. sau in infrangerile altor echipe in fata adversarului, care neaparat trebuie sa fi comis ilegalități dc a castigat..

gigi (2 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 16:48

haibhai. alea 3 puncte de la constanta erau incluse in pretu' transferurilor

ortega (39 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 16:54

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

John (564 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 17:00

Bine pusa problema . Si pentru mine a fost o surpriza placuta jocul Astrei si rezultatele obtinue de ea. Incep sa imi schimb parerea despre baiatul generalului agramat.

Dinamo-curat (15 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 17:02

Bun comentariul pe timpul lui "Ceasca" nea Ovidiu. Scenariul dintre Gigi si Hagi a prevazut victoria de aseara a Viitorului. Scenariu inceput cu rezultatele din campionatele anterioare dintre FCSB si Viitorul.continuat cu obtinerea titlului de catre Viitorul,contestarea lui ,de sanchi" la TAS,vanzarile de jucatori din vara ,si nu numai,de la Viitorul la FCSB. Si va continua acest joc. Dar cine observa sau macar sa comenteze din presa?

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 17:10

In,,Steaua lui Gaman,, d-l ziarist punea problema daca in meciul respectiv era acelasi rezultat daca Moncilovici era eliminat in min.16 cind ia doar galben...Ce nu spune este ca si Taru trebuia eliminat pentru o intrare la Stanciu,e adevarat mai tarziu in meci...Puteti cauta articolul...Treaba este ca acum se uita ce greseli face Gaman...La fel ca acel 1-1...acel 3-1 cu Enache lovit...Si asta este doar un articol.Mai sunt si pun problema la fel...Nu o sa gasiti titluri sau referiri ca arbitrii au ajutat pe Hagi...

Laur (111 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 17:12

@Andrei F.Cred ca dlui Ioanitoaia ii plac mult postacii care pun problema ca tine. Daca scria ca a fost 11 m il injurati ca e platit de oier iar daca nua scris il injurati ca e anti Steaua. Oricum e rau si, voi aveti in totdeauna dreptate. Chiar nu a fost 11 m la Budescu, nu va lasati dusi de betivul ala de la Dolce cu abureala ca au fost circumstante de penalty.. . Nu orice tinere se sanctioneaza si Budescu a cazut ca a vrut el si ca sa impresioneze, nu ca a fost impiedicat. Prea vor stelistii sa traga toti arbitrii cu ei.

Lestie (78 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 17:13

Inainte de meci, Becali a afirmat ca nu vor evolua jucatorii adusi de la Viitorul. Nenorocitul nu ne-a spus insa ca nici ceilalti nu se vor omora cu firea. A iesit, fireste, 1-0 pentru echipa lui Hagi, care avea nevoie de puncte ca atunci cand a castigat cu 5-2 la Bucuresti. Daca nimeni nu vede ce se intampla intre nas si fin, atunci trebuie sa-l dam dracului de fotbal si sa ne apucam de agricultura.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 17:18

asa e tataie , Gică i-a administrat Stelei prima înfrângere din actuala stagiune dupa ce a fost echipa lui iertata din nou de 2 penalty`uri !!!!......asa a castigat campionatul si sezonul trecut echipa lui fiind iertata de 2 penalty`uri in meciul cu Steaua !!! Cu ajutorul arbitrilor sa tot castigi !!!!

militari (120 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 17:19

@dinamo curat. Blat nu ca si altadata ca atit va duce capul pe voi dinamovistii. Ca Becali era nebun sa i dea titul lui Hagi si sa piarda 10 milioane de euro. Steaua va doare si orice face ea e rau asa ginditi voi cu invidie. Dar va lasam sa va antrenati in liniste pentru cupele europeneSa le vedeti la tv si sa faceti in acelasi timp un amical la Brezoaiele ori la Bragadiru. Viata lunga sa aveti.

Mamablu (66 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 17:38

N-a fost un miracol. Cu academia, Hagi o să mai câștige de multe ori titlul. În Liga 1 numai el are o fabrică adevărată de jucători. Ceilalalte cluburi sunt la 10-15 ani în urma lui, fiindcă atât durează până apar rezultatele unei școli de fotbal serioase ca a lui.

Mateias (70 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 18:04

Slaba miscare. Parca vad ca Nea Ovidiu sare iar la Daum ca sa faca trafic. Nu cred ca a glumit.

Cris (1 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 18:05

Cea mai grava problema a fotbalului romanesc, si in general a romanilor in toate domeniile, nu e lipsa de talent,fonduri,inspiratie, noroc sau mai stiu eu ce, e mentalitatea, mentalitatea noastra de a da vina pe capra vecinului,de a cauta probleme in loc de solutii,de a ne plange constant ca suntem marginalizati de restul lumii si ca noi saracutii nu avem nicio vina,avem talent,avem putere avem si bani,ce nu avem e vointa, pai de ce sa puna Tanase piciorul la bataie mai tare la o minge, vreti sa ii sara cerneala de pe tatuaje sau de ce sa alerge Alibec dupa balon dupa ce l-a pierdut,nu e mai putin obositor sa gesticulezi si sa te certi cu arbitru? De ce Enache sa stea dupa antrenamente inca 2,3 ore sa invete niste driblinguri sau controale de balon,pai e prost? Si nu e numai problema FCSB-ului,e a intregului sport romanesc, a intregii tari.... Pana nu realizam ca fara munca si efort si mult sacrificiu nu se face performanta o sa ramanem mereu in umbra Europei... Iar scuze de genu,nu sunt investitii, nu avem bani nu functioneaza,uitativa la Ghana,Trinidad Tobago, Kenya si restul de tari africane,furnizoare de campioni mondiali si olimpici la toate sporturile,si exportator de fotbalisti in toate campionatele puternice,mentalitatea e totul...

vasco (363 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 18:20

D-le Ioanitoaia vezi ca faci o confuzie,nu edi Iordanescu a fost considerat baiatul lui tata,e unul prin Grecia sau Cipru care a ajuns si portar si antrenor,ba culmea chiar si selectioner,pe spatele lui taticul....Ghici!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 18:24

Edi Iordanescu este un antrenor mai bun decat Hagi ...amandoi insa trebuie sa antreneze doar in Ro ...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 18:27

...pariurile au stricat rau de tot sportul ...nu mai sti la ce te uiti ...viitura avea nevoie de aceste puncte ca sa prinda play off ul ...daca o sa se califice in play off si atunci o s o invinga fcsb de doua ori ...inseamna ca sunt buni amandoi ...si nas si fin ...

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 19:10

@ Laur O,desigur ca Steaua in veci,de fapt pe timpul lui Becali a fost numai avantajata de arbitrii! Concret...vorbesc informat si mai ales am vazut meciul! Din pacate am facut prostia si l- am urmarit pe Dolce.Tu spui ca nu a fost penalty,comentatorul ca a fost tinere reciproca,Lazarescu ca a fost penalty,Craciunescu a nu se impunea penalty dar nici cartonas pentru ca totusi este o mana acolo! Eu am vazut mana aia acolo cand Budescu face mai multi pasi...Craciunescu spune ca s- a consultat si cu Porumboiu si ca a fost penalty la hentul in careu...Craciunescu se facea de ras daca nu spunea asta deoarece o faza asemanatoare a dost acum 2-3 ani cred ca la Chiajna unde un aparator vrea sa degajeze mingea si asta il loveste in mana!Craciunescu a ras atunci si de jucator si de arbitru... O faza relativ asemanatoare s- a intamplat la Timisoara pe sfarsitul campionatului trecut unde atacantul este chiar eliminat deoarece inscrie dupa ce involuntar loveste si asta mingea cu mana...Ex. este totusi de notat deoarece arbitrul este tot Gaman si atunci a dat si eliminare!Si Gaman tot meciul a fost partinitor,pot sa dau ex. concrete...O alta faza dubioasa este cea in care Balasa este oprit fara minge...Tucudean care loveste cu cotul in saritura- dubioase deoarece nici reluari nu au meritat...A,de ce o fac? Pentru asta!Ca comentariile auzite la Dolce si ce citesc aici redau o realitate care nu exista! Ala de la Dolce a avut tupeul sa rada de Man ca nu a jucat nimic anul asta! Ca de ce Alibec nu a dat pasa cu latul cand asta era faultat pe preluarea balonului,ca de ce se complica sa reclama hent la jucatorul advers ca a pierdut mingea...ca face pariu ca Pintili o sa ia galben...Stii,nu suntem la radio,vedem si noi...Am vazut pe Budescu si Alibec la Astra.Pe Tanase la Viitorul.Atunci nu erau o problema!Si ma tot gandesc...daca esti arbitru trebuie sa faci un singur lucru: sa te ti da nu gresesti pentru Steaua...Sa vezi critici atunci.Invers? Cred ca se dau premii!Desigur ...Gaman nu este cel retinut pentru penaltyul de la Cluj!?S- a scos acum.Si desigur...arbitrii tin Steaua,Bricheta,GSP...Voi nu obositi?

jos_cenzura (114 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 19:12

Uite și un articol in care maestrul scrie și ceva pozitiv despre cineva. În sfârșit! E mai frumos decât articole despre Daum și Burleanu.

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 19:24

...si uite sa radem tot cu Dolce,acelasi comentator...Vorbeste de un penalty acum cand altadata spunea ca fotbalisti sunt fragili, cad usor...( meciul lui Sepsi...)

a dica (283 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 19:48

Corect! Chiar remarcam ca majoritatea comentatorilor au scos in evidenta prestatia "slaba" a stelistilor, nu jocul bun al constantenilor. A fost un joc frumos, alert, cu multe faze de poarta. Sa ne bucuram, nu sa criticam. Am vazut in tribune stelisti care au venit la meci sa-si injure jucatorii si au plecat prin minutul 80. Steaua e echipa buna, se va vedea joi, insa de data asta a pierdut Dica, nu jucatorii. Steaua are nevoie de un antrenor cu experienta si autoritate care sa-si impuna vointa in fata echipei, nu un antrenor care sa fie la cheremul patronului si al lui Meme. Hagi a citit mai bine jocul, iar echipa a executat conform scenariului. A trecut perioada transferurilor, cei care si-au dorit sa plece, si au aratat asta prin non-combat, au plecat, au venit tinerii si Viitorul incepe sa joace. Cei care ii dau inainte cu balturile si cu arbitrii, atunci cand nu le convine rezultatul, sunt ***. Sa se uite la alte campionate si la alte tari si sa compare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad (309 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 19:49

@vasco. Cum Xanti si Paok nu pe considerente familiale l-au pus antrenor pe Razvan parerea ta e nula. Dar e specialitatea romanilor sa se vorbeasca de rau intre ei. Ungurii se apara intre ei, romanii se cearta si se barfesc.

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 19:56

@ Cris Trinidat Tobago...???Africa...???Si dam lectii...

Vardasihan (62 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 20:00

,,Ca urmare, trupa pregătită de Edi Iordănescu a urcat pe podium și va pica de acolo numai în cazul în care Dinamo o va învinge confortabil luni seară pe Poli Timișoara, la o diferență de peste un gol."😞ce să înțelegem domn'Ovidiu?!!?Pot să existe victorii fără diferență de cel puțin un gol?!😒.Astra a prins un program favorabil şi se bucură de liniştea pe care alte echipe nu o au.Botoşaniul a avut un debut de campionat bun,dar încet încet îşi ia locul obişnuit în clasament.Loc de play-out.Steaua are o adunătură de mercenari.Mai ales cei veniți de la Astra.Au venit la STEAUA,să stea ca,,jupânii"pe banii lui becali.Cât tupeu pot să aibă aceşti băieți!😡.Nu au nici o ruşine să îmbrace tricoul stelei,şi pe urmă să-l dezbrace fară pic de transpirație.Cred că şi SEPSI SF.GHEORGHE îi bătea aseară pe Steaua.Aşa meci slab făcut de steaua,nu am mai văzut de la eliminarea din cupă cu Mioveni.

petre (9 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 20:16

Locul ocupat acum de Astra, echipa complet noua, arata - inca o data - nivelul extrem de slab al fotbalului intern.

Spiridon (2 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 20:36

Bine punctat, nea Ovidiu!

George Croitoru (1 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 20:38

Dle Ioanitoaia imi place ca stiti sa si laudati cand cineva merita asta

Costi2005 (1 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 20:39

SUnteti la obiect si informat! Un adevarat creator de talente

Speedy23 (1 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 20:41

Nu are niciun rost sa va lasati intimidat de toti haterii si postacii care invadeaza spatiul virtual, nea Ovi. Faceti ce aveti de facut

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 21:15

...sa radem in continuare...Faza asemanatoare cu a lui Budescu...Desigur,penalty CFR...Nu asta conteaza...Putem fi subiectivi...Dar reactiile jucatorilor fata de reactiile lui Alibec...Pai Alibec gesticuleaza,ridica mainile ...Astia sunt cu mainile pe arbitru... Poate invata si Alibec!!!

Costy (43 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 21:54

Era sa nu te mai citesc....cum am facut deja cu Buzarin. Imi pare bine ca inca o fac. Multmesc, in rest....keep calm

Dinica Radu (2 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 22:16

Da, mie mi se pare corect!

gica (73 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 23:02

Alibec si Budescu au jucat fantastic . Inca ma mir ca nu sunt convocati pe viata la Nationala .

Claudiu (11 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 23:30

Se presupune ca Gsp este un ziar despre sport! Dar cu toate astea nu sunteti in stare sa transmiteti reusitele romanilor nostrii de la gimnastica! Va intereseaza doar cancanul ieftin: aberatiile lui Becali sau salariul lui Daum. Sa va fie rusine nesimtitilor!!!!!

Horia Radu (1 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 10:48

Ce o sa regrete Becali ca nu l-a luat pe Edi antrenor la Steaua! In privinţa Viitorului, n-o să mai găsească ei altă echipă ca FCSB, care să-i lase să joace.

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 12:35

Mos Teaca, "specialistul lui peste prajit" la compuneri, si-a luat inima in dinti deschizând dictionarul ce-i provoaca frisoane la limba de lemn : DEX! Astfel, "maestrul" a dibuit intelesul cuvantului "anticipat" folosindu-l de data aceasta corect : " Edi e în situația de a le închide gura, dacă nu le-a și închis-o, haterilor care, ironizându-l ca „băiatul lui tata”, au ANTICIPAT că el nu va face carieră pe banca tehnică! " In rest, aceleasi mici compuneri prăfuite ce par scrise de domnul Goe care, brusc maturizat, a sarit de pe căluțul de lemn direct prin studiouri de televiziune si radio unde isi etaleaza solemn suficiența intelectuala..P.S. Se pare ca ipoteticii admiratori ai "former-ului" (sic) taxator la ITB asteapta cu infrigurare relatarea periplului acestuia prin continentul Antarctica unde, sustine "maestrul", sunt o droaie de capitale pe care le-a vizitat! (sic)

Comentează