Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Colacul de salvare

Cum însuși Burleanu declara la întoarcerea din Muntenegru că "Toți cei implicați avem partea noastră de vină.

Permalink to Colacul de salvare
miercuri, 6 septembrie 2017, 4:31

Aveam alte așteptări și pretenții, pentru că altfel nu l-am fi adus pe Daum”, e de presupus că Federația nu-i va prelungi mandatul tehnicianului german. Indiferent de părerea lui despre selecționer, pe care l-a ridicat în slăvi până deunăzi, puțin probabil ca președintele FRF să mai meargă pe mâna acestuia. Trebuie să fi înțeles și Burleanu, deși cu întârziere, că asocierea cu Daum i-ar dăuna în tentativa de a câștiga și alegerile din 2018. I-ar agăța de picior o piatră de moară. Iar de aici supoziția că, și sub presiunea opiniei publice, actuala administrație federală îl va trimite la plimbare pe Daum. Un final logic, singurul posibil, după jalnica pierdere a cursei pentru CM 2018.

În ceea ce-l privește pe neamț, acesta a continuat să se facă de băcănie. Pe lângă ironii ieftine de soiul „S-o întreb pe soție în ce constă contractul meu”, cel care ne-a luat de fraieri și ne-a vândut iluzii, gen „Trebuie să ajungem să credem, să devenim o certitudine, că suntem invincibili. Orice s-ar întâmpla, să nu ne poată bate nimeni” (și ne-au bătut toți!), și-a jucat mai departe, nestingherit, rolul de personaj trist. De bufon ce provoacă mâhnire și chiar milă când îndrăznește să afirme că „Nimeni nu-i vinovat de ratarea calificării! Trebuie să învățăm din acest eșec, să devenim mai buni, nu să dăm vina pe cineva”. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase, asculți și te podidește râsul-plânsul. Îți închipui că glumește.

Să notăm că e pentru întâia dată când Burleanu trage hăis și Daum cea. Cei doi se contrazic în premieră după ce, reacționând prompt la complimentele șefului, tehnicianul l-a lăudat din răsputeri pe veleitarul din fruntea FRF. L-a susținut vehement pentru un nou mandat. Amintitul dezacord reprezintă un semn în plus că drumurile lor se vor despărți.

Altfel, dacă ar fi avut coloană vertebrală, un dram de demnitate, Daum ar fi demisionat, conștient că trebuie să plătească pentru îngroparea „naționalei”. Numai că, sfidând convingerea românilor că nemții sunt oameni dintr-o bucată, de onoare și paroliști, Catastroph Daum s-a făcut că plouă. A preferat să mai încaseze două salarii, ceea ce nu-i de mirare întrucât 90.000 de euro, cât și-a tras Burleanu bonus din participarea la CE 2016!, nu-s de lepădat. Fiecăruia îi e mai aproape propria cămașă. Propriul interes.

Mai vinovați decât Daum sunt cei care l-au adus și i-au dat pe mână „naționala”, deși neamțul era ruginit, ieșit din circuit. Pe tușă de 27 de luni, fără serviciu, în șomaj. Acesta nu era unicul avertisment, trebuia ținut cont și de faptul că ultimele 3 cluburi la care a lucrat înainte de a primi pleașca de la Casa Fotbalului, Eintracht Frankfurt, Bruges și Bursaspor, l-au pus repede pe liber. La Frankfurt a stat doar 7 meciuri și, cum n-a câștigat niciunul, a retrogradat cu Eintracht în liga secundă!

Atât era de disperat Daum să obțină un angajament încât, înainte de a fi contactat de FRF, l-a sunat în Turcia pe compatriotul său Jürgen Röber, director sportiv la Osmanlispor, pe care l-a rugat să-i găsească o echipă în Turcia. Fie ea și din liga 2, i-a cerut, dar care să-i garanteze 10.000 de euro lunar, e ceea ce i-a relatat Röber unui cunoscut oficial român, demn de încredere. În clipa aceea însă, ca un colac de salvare, a apărut oferta lui Burleanu de 45.000 de euro pe lună, mină de aur la care Daum nici nu visa. A acceptat cât ai zice pește, ca să-și umple el buzunarele, să ne aiurească pe noi și să ne ducă la gârlă. Și n-am terminat, mai urmează.

Comentarii (72)Adaugă comentariu

daniel (223 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 21:48

S-a intors Ioanitoaia din vacanta ca a reaparut Sandronicus care posteaza doar la Ioanitoaia si il injura cu aceleasi cuvinte si expresii (itb, Antartica). Individul pare maniac ori chiar e sarit de pe fix. Daca il comanda cineva macar sa Il plateasca corespunzator pentru efort.

Gelu (30 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 22:50

Protejatul dvs Satana s-a tinut de clauza aia de 300K euro pana cand nu a mai putut si pana cand i-a luat. Dvs. il luati de prost pe Daum, si imi pare bine ca nu este!!! Acest aspect l-ati uitat, domnule ziarist echidistant. De ce nu ati sarit de gatu' satanei ca nu a lasat la el banii aia, pentru binele fotbalului romanesc? Interesele, poarta fesele.

Dilimache (657 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 23:03

Pai a fost cu parandarat, cum altfel sa se imbogateasca parvenitul de Burleanu si gandaceii lui din federatie? Aloo, Vochin, demisia!!

gica (73 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 23:24

Ioanitoaia a imbatrinit fara sa priceapa ca nu mai tine cu manipularea de 2 bani . Pe olteneste , Bre ! Oameni are internet si poate citi ce spune si altii despre olteni . Bre ! Ai o virsta care-ti da dreptul la pensie si poti vizita lumea pe banii tai fara sa mai fii luat moca in delegatia FRF ca pe vremea lui Mirciulica Sandu . Vai, vai ,vai ce minte ai !

Ilie (369 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 23:54

Halo dle ziarist de investigatie, matale povestesti ce i-a povestit un neamt, cica prieten de-al lui Daum, unui 'cunoscut oficial demn de incredere' drept stire sportiva ? Pai asa, 'maestre', stiti ce mi-a zis un cunoscut si reputat medic, caruia i-ar fi spus un prieten de-al lui, bun 'amic' cu sotia dvs ? Ei bine, mi-a spus ca '***' ***. Nah, v-am spus ca-i stire 'pe surse', de la om de incredere .. Deie domnul sa nu plece Daum si sa raminem iar cu de-ale voi si clica voastra. Noi preferam sa pierdem calificari dar sa nu vedem minciuna pe stadioane. A produs mult rau. Tot raul actual de acolo provine, Daum e doar tap ispasitor. Nu poate repara peste noapte ce au distrus altii si nici impregna o mentalitate de invingatori unor *** mistocari carora spiritul de invingator suna a abureala

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mirel (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 1:34

E clar, aici comenteaza unii care sigur figureaza pe statele de plata ale FRF sau sunt platiti sa injure. Burleanu a avut niste performante extraordinare, am castigat Cupa Mondiala si ne-am calificat la Mondialul din 2018, trebuie sa-i ridicam statuie! Sa vina profesionistii adevarati sa conduca fotbalul romanesc, nu toti neavenitii numiti pe criterii politice! Uite ca am ajuns la momentul ala in care ii vom ridica statuie lui Hagi! Asta se intampla cand si in fotbal, ajung la conducere niste nulitati! Daum nu a reusit sa resusciteze nationala cu jocul prafuit si plictisitor, mostenit de la tata Puiu. Este in cea mai mare masura vinovat pentru rezultatele dezastruoase, cum la fel de vinovati sunt cei care l-au adus.

BarfaDeTeatru (106 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 1:50

***!!!! Hai cenzurati si asta comunistilor de c.o"ca'lar*I ce sunteti! Nu iti este rusine Tovarase Ioanitoaia, doar stii teatrul ieftin, de a fost adus un Daum doar de forma, asta ca mafia din fotbalul romanesc cu fam becali in frunte sa isi bage la Nationala petardele lor de jucatori. Cand un KESERU, COSTIN LAZAR, SAPUNARU, SANMARTEAN, GABI BURESAN, SERGIU RADU, MAX NICU, TORJE, etc.. trebuia sa fie titulari la NATIONALA, CINE facea legea si isi lua comisioane sa ridice cotele unor jucatori petarde de la fcsb? Erati mana in mana cu Piturca, prodanca si becali, de ati distrus viitorul unor fotbalisti adevarati, si in acelasi timp ati distrus si NATIONALA, ca sa fie promovati niste petarde ca Radoi, Dica, Nicolita, Ov. Petre, Marica, Goian, etc..

sundance kid (205 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 1:58

Poate par cinic dar eu cred ca domnia voastra scrieti genul asta de articole intentionat ca sa ii provocati pe demagogi si sa faceti "rating" !! Traim in CAPITALISM si asta ne umple ziua !

IO (154 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 3:06

Cred ca Daum are cea mai mica vina dintre toti cei de la federatie. Oricum, nu cred ca un alt antrenor ar fi putut face mai mult ca el cu "materialul" avut la dispozitie. Asta nu inseamna ca omul nu a gresit. A mers pe mana unui nucleu stabilit inaintea venirii sale in loc sa aibe curajul sa-i lase afara din lot pe toti cei cu legitimatie de fotbalisti. A facut asta doar cu cativa si asta nu a fost de-ajuns. Sper a fie numit Stoichita principal, este cam singurul capabil sa faca ceva la nationala. Mai bine zis sa o duca de pe locul 4 pe locul 3 in urmatoarea campanie. Cu jucatorii astia mai mult nu se poate.

iosif_vs_bolņvavül_de_boťulism (7 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 3:17

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 4:24

Fii realist un pic daca se poate. Antrenorul lui Sporting e platit cu 6 milioane. Daum e scump pt noi dar a fost cel mai ieftin. Romani???? Toti sunt penibili: Boloni , Piturca Andone-dati afara de la arabi. Contra dat afara din China. Dan Petrescu venit la CFR din postura de liber de contract. Cu alte cuvinte un "asistat social" al antrenorilor.SIngura varianta ar fi un Zenga dar cu actual lot nu va face nimic.Il vrem afara pe Daum. Dar il mai vrem pe Chiriches, Bogdan Stancu, Nicolae Stanciu, Andone, Chipciu sau Maxim???? Nu bineinteles ca nu. Si atunci pe cine sa convocam??? Draxler deja joaca pt Germania. La fel si Muller. Lewandowski e cu Polonia.Iar Isco cu Spania.....Am amintit doar de citiva JUCATORI ce au ca tinta nu participarea ci finala la un turneu.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 6:34

...trebuie sa terminam c u blaturile facute de fcsb si viitura in fotbalul romanesc ...cum nu s a calificat fcsb ...in fata lui Sporting ...tot asa si Nationala nu putea sa bata Polonia ...

Cristian (23 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 8:39

Ce bine era daca scrieți asta atunci cand se zvonea ca vine Daum. După război... Sunt de părere ca numirea lui Daum a fost o greșeală. Antrenor slăbuț, nu cunoaște fotbalul nostru(care este), selecționer nici n-a fost si nici nu are un viitor in meseria asta. Dovada pentru mine a fost atunci cand schimba sistemul de joc la fiecare meci.Dupa primele 3-4 meciuri nu prea am auzit ziariști strigând ca Daum ne duce spre prăpastie.Nici "specialiști" din studiourile de televiziune n-au sesizat nimic ciudat. Ba, chiar erau impresionați de gândirea lui.Omul nostru o lua pe ghicite si...Dă Doamne un egal! Si probabil ca selecția o făcea tot pe ghicite sau poate îi ghicea cineva lotul. Bogdan Stancu, Chiriches, Chipciu, Zinedine Stanciu, Adita Popita, a insistat cu ăștia pana am pierdut si cu Muntenegru, pentru ca Albania nu a fost îndeajuns. Ma uit cu uimire la specialiști ca Balint, Ilie Dumitrescu cum îl descalifica pe Andone ca nu e tehnic precum Stanciu sau Chipciu!!!! Andone, Benzar si Maxim sunt singurii jucatori care s-au zbătut sa facă ceva. Andone nu cred ca a primit vreo pasa utilizabila de la Chipciu sau Stanciu. Chipciu prefera sa tragă din toate pozițiile si Stanciu sa piardă minge in toate pozițiile. De ce nu l-ați întrebat pe Stanciu de ce îl certa pe Maxim la sfârșitul meciului cu Armenia? Cumva Maxim nu trebuia sa dea gol? Cel ce o sa fie numit selecționer trebuie sa scape de sleahta de fotbaliatori care se perinda in momentul de fata la Naționala. Mulți dintre ei instruiți de marii pedagogi ai României: JIJI,MM, Reghe!

Geo (113 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 9:57

Nici nu ma mai sinchisesc sa citesc atent articolul..de fapt e acelasi care se repeta in fiecare saptamana. Despre adevaratii gropari ai fotbalului romanesc MARELE JURNALIST SPORTIV SINCER CU OAMENII dl Ioanitoaia, spune doar.."au avut si Sandu si Dragomir defectele lor" si atat. Deci astia in 20 de ani nu au facut absolut nimic pt viitorul fotbalului romanesc, au incasat bani de pe calificarile generatiei de jucatori crescuti de PCR, au scurs tot ce era de scurs si s-au dat deoparte...si domnul Ioanitoaia spune ca au avut defectele lor. Ma duc la peste...mi-am luat gazeta.

Urod (59 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 11:20

@geo ....ai perfecta dreptate , dar greșești într-un loc ....nu s-au dat deoparte prietenii d-lui Ioanitoaia , Sandu și Dragomir.....AU FOST DAȚI DEOPARTE , CA ALTFEL ERAU ȘI ACUM....SANDU , S-A DAT DEOPARTE DIN FUNCȚIE ASA DE OCHII LUMII ,DAR EL AVEA INCONTINUARE PRIVILEGII....BIROU , RENTA VIAGERA ....ETC...iar pentru tot dezastrul produs , Sandu cu Dragomir " beneficiază doar de o fraza " , iar Burleanu cu Daum de râuri de articole....e foarte efervescent d-l Ioanitoaia la vârsta care o are , în toată cariera lui a fost asa mai molcom......

elias (73 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 11:57

Ioanițoaia a fost ,este și va fi mereu un mare zero în adevărul pe care nu vrea să îl spună.

Urod (59 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 12:06

Nu ma îndoiesc ca vor mai urma articole .....din păcate s-ar putea sa mai întâlniți ironie de tip german ....pentru caterinca românească trebuie sa te califici , sa faci studii...nu este ușor deloc....cred de fapt ca acolo este talentul nostru , la caterinca ca la altele e mai greu...las ca vine Prunea și muncește gratis , el la Iași a făcut acte de caritate...apropo poate ne spune Prunea ce salariu avut la Iași !!!!!...și pentru ce a luat acei bani ......v-am mai spus, sunteți participant direct l-a îngroparea fotbalului romanesc ..... sunteți un profitor perfect...fotbalul romanesc moare iar d-voastră sunteți un om bogat de pe urma lui...nu este corect....puteați fi un om foarte bogat doar dacă și fotbalul romanesc era măcar la fel de bogat....dar nu , ați profitat de el zeci de ani iar acum faceți "jocuri de putere " în interesul unor grupuri....o sa spuneți ca le faceți pentru "generația de aur"....nu avem încredere în ea pentru ca e crescuta în mocirla din fotbalul romanesc și la umbra lui Sandu.... AȚI ÎNȚELES ?!!!... NU NE MAI INTERESEAZĂ CALIFICĂRILE, VREM SA SE CONSTRUIASCĂ DE LA TEMELIA FOTBALULUI , FĂRĂ SA SE MAI FURE BANI SAU TOT FELUL DE PRIVILEGII...o sa spuneți ca Burleanu și-a tras prima de calificare ....pai și-a tras ca ați tăcut la primele lui Mircea Sandu 27 de ani ?!!!!!.... de la el ce vroiați, sa fie "Bunul Samaritean " în timp ce d-voastră și alții v-ați îmbogățit de pe urma fotbalului pentru următoarele 2-3 generații !!!!!....mai bine opriți-vă, consumati-va liniștit banii și lăsații pe alții care pot sa facă ceva corect pentru fotbal.....vrem oameni care sa fie bogati dintr-un fotbal corect și o competitie corecta ....nu asa, ligile se desființează din lipsa de bani , dar conducătorii , ziariștii etc sunt plini de bani....asta-i America Latina nu Europa....v-ați plimbat destul , unde mai este in Europa ceva asemănător cu ce este la noi ?...n-ați învățat chiar nimic din ce-ați văzut.... sau chiar dacă ați învățat, a fost mai puternica " mentalitatea de Dâmbovița " sau de Giurgiu. ...și din același motiv nu avem încredere în cei ce se lupta pentru putere....când a ajuns Mircea Sandu în '90 președinte, deci precizez....în 90....eu am început sa râd și mi-am dat seama de ce va urma....d-voastră erati ofițer de presa la federatie (parca asa am inteles) și nu știați ce o sa urmeze ?!!!!....ma credeți prost dar va garantez....ca nu sunt....

Marco (84 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 12:53

Ce bine ca n-ati terminat si ca urmeaza alte articole cu *** inspre Daum sui Burleanu, maestre ! Eu lucrez in industria pestelui, care merge struna de ceva timp !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marco (84 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 12:57

@ Ilie : ce te mai mira nivelul barfelor cu ce-a zis ala despre ala in acest ziar devenit cancan ?

Terente (7 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:45

Cum este posibil ca acest Burleanu sa sfideze o tara intreaga cu nesimtirea lui? Toata gsca de la FRF SA plece imediat in frunte cu Vochin iar banii pe care ii vrea neamtul ca sa ne lase in durerea noastra sa - i platesca toti acesti impostori in frunte cu Vochin, Burleanu si toata adunatura de la FRF!!!!

mg (138 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:13

..nea Ovi, nu mai înţeleg nimic !? Acum vorbeşti de un peşte cu care să-şi umple buzunarele ? Nu'l mai împachetează ?

gido (29 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 16:43

MARILE performante realizate de mircea sandu... necalificari la CM... 2002,2006,2010, 2014...

Comentează