Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dragoste de tată

Căpitanul echipei de pe Litoral a marcat un gol, a pasat la bijuteria din final a lui Ciobanu și a șutat în bară de la 20 de metri. A părut într-o formă deosebită, harnic, neobosit, eficient. Ca atare, Gazeta i-a […]

...

Fluierând a pagubă

Victoria obținută joi în disputa cu Lazio, muncită și prețioasă, l-a determinat pe Dică să-și modifice planurile pentru derby-ul cu Dinamo. Intuind că șansele de calificare în EL au sporit, Nick a hotărât să-i menajeze pe Budescu și pe Man […]

...

Blat în Gruia?!

Afirmația de mai sus nu-i exagerată de vreme ce s-au întâlnit în Gruia ocupantele locurilor 1 și 4. Din păcate, disputa lor nu s-a încadrat în categoria celor foarte echilibrate, pe muchie de cuțit. Liderul Ligii a învins la pas, […]

...

Toți au vrut și au putut

Într-adevăr, a învins echipa de rezerve a lui Lazio, cu 3 titulari în formula de start și cu alți 3 intrați în repriza secundă, ceea ce nu-i scade însă din merite. Istorică, izbânda e prețioasă pentru că e prima, dar […]

...

Un om liber

Subiectul e delicat, dar simt nevoia să-l abordez după ce am citit pe site-ul Gazetei părerea că, avându-l printre susținători pe Gică Popescu, Ionuț Lupescu riscă să rateze alegerile! De ce? Pasămite, pentru că prietenia cu un fost deținut, închis […]

...

Obrazul subțire

Ieri, când scriam că nu înțeleg de ce „europenele” noastre își odihnesc masiv titularii în partidele de campionat, Steaua folosind 10 rezerve plus portarul Fl. Niță contra lui Juventus, aveam în vedere și faptul că echipele occidentale de top procedează […]

Permalink to Obrazul subțire
luni, 21 august 2017, 4:41

Ieri, când scriam că nu înțeleg de ce „europenele” noastre își odihnesc masiv titularii în partidele de campionat, Steaua folosind 10 rezerve plus portarul Fl. Niță contra lui Juventus, aveam în vedere și faptul că echipele occidentale de top procedează altfel. De aici concluzia că jucătorii lor pot evolua din 3 în 3 zile, iar ai noștri nu. Cea mai bună dovadă că noi ne grăbim să menajăm e aceea că, înainte de a veni la București pentru returul cu Steaua de miercuri, Sporting a utilizat sâmbătă la Guimaraes formația standard. Cu o singură modificare față de remiza albă de pe „Jose Alvalade”, Bruno Fernandes (introdus la Lisabona în minutul 67) în locul lui Daniel Podence.

Sporting a câștigat lejer cu 5-0, iar Bruno Fernandes, care va împlini 23 de ani pe 8 septembrie, a reușit o „dublă” de senzație. „Două goluri de pe altă planetă”, l-a lăudat cotidianul O Jogo. Mijlocaș ofensiv cu vocație de atacant, cumpărat recent de la Sampdoria cu 8,5 milioane de euro, BF are o biografie inedită. Născut la Maia, suburbie a orașului Porto, a jucat în țara natală doar la juniori. S-a lansat în Italia, mai întâi la Novara, în Serie B, de unde a trecut la Udinese și de-acolo, în 2016, la Sampdoria. Am insistat asupra lui Bruno Fernandes, a nu se confunda cu cel care, purtând același nume, a îmbrăcat înainte de 2010 tricoul Ceahlăului și al Unirii Urziceni, în ideea că poate constitui pericolul numărul 1 pentru poarta lui Fl. Niță.

Nu întâmplător a aliniat Jorge Jesus prima echipă la Guimaraes. Antrenorul „leilor” a explicat că-l interesează prioritar competiția internă: „Sporting n-a mai cucerit titlul de 16 ani, acesta e principalul nostru obiectiv”. Jesus nu greșește. Calculează că în 2018 vor fi 16 ani de la tripla izbândă din 2002, când Sporting, cu Boloni pe bancă, și-a adjudecat campionatul, Cupa și Supercupa Portugaliei. Gândind diferit, Steaua riscă să sacrifice Liga 1 de dragul UCL. Iar asta, Gigi Becali nu s-a ascuns, din rațiuni financiare. Din păcate, vezi și prăbușirea Viitorului, echipele românești nu prea sunt capabile să se descurce în paralel pe mai multe fronturi.

Când dorim ca diferențele de abordare și de stil dintre adversarele de pe Arena Națională să se șteargă și Steaua să obțină calificarea în grupele Champions League, să admitem că aceste diferențe există. Ba și că ele se observă cu ochiul liber. Tocmai pentru că beneficiază de un buget sensibil mai consistent decât al Stelei, 90 de milioane de euro anual la maximum 12, Sporting și-a permis să plătească 8,5 milioane pe Bruno Fernandes. Aducerea lui Alibec, cea mai scumpă achiziție roș-albastră all-time, l-a costat pe Becali 2,04 milioane, de 4 ori mai puțin.

Conștienți că obrazul subțire cu cheltuială se ține, șefii lui Sporting au decis ca delegația „leilor” să sosească la București luni seară, când majoritatea formațiilor din elită, inclusiv Real, Bayern ori Juventus, obișnuiesc să ajungă în orașele meciurilor cu numai o noapte înainte. Așa a făcut și Steaua la Lisabona. Ca și aceasta, Sporting se deplasează cu o cursă charter. Stă la Marriott, iar marți dimineață are programate un antrenament și o ședință de refacere la baza Concordiei Chiajna, servicii pentru care va achita 1.500 de euro. Lusitanii n-au cerut nimic special, doar 500 de kilograme de gheață.

Îmi mai exprim o dată speranța că diferențele de tradiție, de mentalitate, de atitudine etc se vor estompa miercuri seara, iar Steaua, încurajată de peste 50.000 de suporteri, va ieși învingătoare. Cum la ora partidei mă voi găsi departe de țară, voi fi cu gândul alături de Alibec et Comp. Le urez noroc, mult succes!

Comentarii (58)Adaugă comentariu

Andrei F (865 comentarii)  •  23 august 2017, 12:35

Vai se deranjeaza lumea ca Steaua a folosit rezerve!!!Pai stimatilor ati uitat?Nu este la moda asta?Ati uitat de Craiova -Viitorul?De Viitorul -CFR ?Atunci nu v-a pasat!Fariseilor!Pai voi comparati un meci cu Voluntari cu un meci cu Sporting?Sunteti priceputi,recunosc...dar nu recunosc si ca ati vrea binele Stelei.

Alex (90 comentarii)  •  25 august 2017, 7:58

Domnule Ioanitoaia, suntem un zero barat in cupele europene. Cum ramane problema lui Daum? Ah, am uitat, solutia e Alibec, neselectionat.

Toderas (1 comentarii)  •  25 august 2017, 19:47

Daum e de vină ptr.că fotbalul nostru e varză???!!!

++ (142 comentarii)  •  28 august 2017, 15:59

mos teaca se ascunde, nu are comentarii in urma rezultatelor exceptionale ale viitorului-hagi in cupele europene. se ascunde pina nu are din nou ocazia sa atace pe daum si frf. de fapt ar trrebui sa plateasca pentru aiureala pe care o publica aici cu insistenta. ca reprezentatul unui grup de interese spatiul de publicre in gsp e pe bani, si pentru reclame se plateste. toti o fac, de ce el nu?

exidpol (250 comentarii)  •  31 august 2017, 19:20

-cum este posibil sa nu reactionati la propunerea acelui *** de a pierde un meci cu 0-7; *** si d-v de tara, tricolor...; e ceva care pute in aceasta atitudine a presei...; dar, unde e FRF, LPF, COSR, ministrul sporturilor, parlamentul...,chiar asa *** sa fim?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

++ (142 comentarii)  •  31 august 2017, 22:22

mos teaca tace si asteapta dupa cotitura. tactica. nimic nou sub soare in ceea ce-l priveste.

mircea (77 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 1:01

Uite ca stiti sa scrieti si fara sa jigniti...;)

++ (142 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 11:43

si mos teaca tace si tace, la inaintare sint trimisi distinsi gazetari ca si buzarin, care are o datorie de platit datorita ultimului chix ziaristic dat cu poli timisoara si miriuta care il inlocuiestre pe popa, stie buzarin, gafiuc care il distorsioneaza complect pe chiriches in sensul dorit de mos teaca si diferite articole nesemnate. culmea e scoaterea de la naftalina a lui prunea, un tip absolut nerusinat si care la nevoie e bun si pentru gazeta asta despre care s-a spus ca e buna de impachtat pesti. cred ca e o descriere exacta cum trebuie folosita.