Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dragoste de tată

Căpitanul echipei de pe Litoral a marcat un gol, a pasat la bijuteria din final a lui Ciobanu și a șutat în bară de la 20 de metri. A părut într-o formă deosebită, harnic, neobosit, eficient. Ca atare, Gazeta i-a […]

...

Fluierând a pagubă

Victoria obținută joi în disputa cu Lazio, muncită și prețioasă, l-a determinat pe Dică să-și modifice planurile pentru derby-ul cu Dinamo. Intuind că șansele de calificare în EL au sporit, Nick a hotărât să-i menajeze pe Budescu și pe Man […]

...

Blat în Gruia?!

Afirmația de mai sus nu-i exagerată de vreme ce s-au întâlnit în Gruia ocupantele locurilor 1 și 4. Din păcate, disputa lor nu s-a încadrat în categoria celor foarte echilibrate, pe muchie de cuțit. Liderul Ligii a învins la pas, […]

...

Toți au vrut și au putut

Într-adevăr, a învins echipa de rezerve a lui Lazio, cu 3 titulari în formula de start și cu alți 3 intrați în repriza secundă, ceea ce nu-i scade însă din merite. Istorică, izbânda e prețioasă pentru că e prima, dar […]

...

Un om liber

Subiectul e delicat, dar simt nevoia să-l abordez după ce am citit pe site-ul Gazetei părerea că, avându-l printre susținători pe Gică Popescu, Ionuț Lupescu riscă să rateze alegerile! De ce? Pasămite, pentru că prietenia cu un fost deținut, închis […]

...

Graba care strică treaba

Realist, Dică a recunoscut după un chinuit 2-1 cu "lanterna roșie" Juventus că "nu meritam să câștigăm", iar Budescu, reintrat după o accidentare la gambă, a întărit spusele antrenorului: "Un rezultat mincinos".

Permalink to Graba care strică treaba
duminică, 20 august 2017, 4:36

Adevărul e că FCSB, ca să folosesc denumirea oficială, a învins deoarece Călințaru a executat la mișto penalty-ul din minutul 90+6! Dacă el ar fi înscris, formația roș-albastră ar fi înregistrat al patrulea egal și n-ar fi suit pe locul 2.

Steaua a dezamăgit din nou și din pricina faptului că Dică a hotărât (oare numai el?) să odihnească aproape toți titularii înaintea returului cu Sporting de miercuri. Așa au ajuns în prima garnitură Artur Jorge, Pleașcă, Nedelcu, L. Filip, frații Benzar, chiar Man și De Amorim. Sigur că participarea în cupele continentale, care obligă la partide din 3 în 3 zile, impune o anume politică. Aceasta include rularea unui lot lărgit, numai că echipele noastre exagerează la capitolul respectiv. Odihnesc prea mult și prea des. De aici dezordinea din toate prestațiile Viitorului și din cele de Liga 1 ale Stelei. Nesiguranța, lipsa omogenității.

Normal e să menajezi câțiva jucători în întâlniri cotate mai ușoare, ca să-i ai proaspeți în cele importante. Atât că, deși fiecare a susținut doar câte 3 partide internaționale, Steaua a rulat în acest început de sezon 24 de fotbaliști, iar Viitorul (până la duelul cu Craiova) chiar 26! Legat de asta, n-ar fi trebuit să șocheze autogolul lui Artur Jorge, care l-a lăsat mască pe portarul Niță. De acord că portughezul, notat cu 3 în Gazetă, a părut de pe altă planetă, dar cum să-i fi pretins altceva în condițiile în care a fost legitimat miercuri și titularizat sâmbătă?! Nu i s-a acordat o minimă perioadă de acomodare, ceea ce s-a resimțit într-o prestație ilară.

A reintrat însă, promițător, Budescu, care a ridicat publicul în picioare când, executând magistral o lovitură liberă de la 30 de metri, a zguduit bara porții adverse. La fel ca și Alibec, care a fost protagonistul remizei albe de la Lisabona, Budescu ar urma să devină apt sută la sută în câteva zile. Deci bun de joc pe 1 septembrie împotriva Armeniei. Numai că, inexplicabil, Daum l-a trecut doar pe lista adiționalilor, convins că nu se va fi restabili în timp util. Totuși, pe Budescu l-a băgat în seamă. În schimb, pe Alibec l-a sărit complet din schemă!

Ca să nu mai zică admiratorii lui Daum că am ceva de împărțit cu idolul lor, n-am să mă adresez în continuare tehnicianului neamț, ci fanilor săi. De la care aștept răspuns la întrebarea de ce antrenorul „tricolorilor” a anunțat lotul lărgit cu 14 zile înaintea cantonamentului de la Mogoșoaia și chiar cu 18 înaintea partidei din 1 septembrie?! Nu era logic să-l fi comunicat după disputarea retururilor europene ale Stelei și Viitorului, ca să fi văzut pe cine poate conta? Îi informez pe cei care-i cântă în strună lui Daum că polonezul Nawalka a anunțat până acum numai jucătorii de-afară, „zagraniczne”, pe cei din țară amânându-i până după etapa de campionat din acest week-end. Polonia va întâlni Danemarca pe 1 septembrie.

Nu altfel au procedat, între alții, selecționerii Franței, Suediei și Olandei. Cu meci contra Olandei la Paris pe 31 august, Deschamps a precizat că va face publice numele „cocoșilor” abia joi, pe 24! Numai Daum s-a grăbit, așa că i-a ignorat pe Alibec, pe Keșeru și pe Hoban, ca să-i convoace pe A. Ivan și D. Rotariu, care n-au prins deloc echipele de club în ultima vreme! Altfel, cine vrea să-l iubească pe Daum e liber. Mai greu e neamțul de înțeles și de aprobat.

Comentarii (56)Adaugă comentariu

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  21 august 2017, 10:54

Mos Teaca, former-ul (sic) taxator de la ITB si calator neobosit, dupa spusele sale, prin continentul Antarctica ne ofera, spre bucuria noastra, aceste mici compuneri in care productia de clisee a devenit uzinala. Printre banalitatile ce par mesterite intr-un atelier de platitudini, "maestrul" continua lupta pana la izbanda in fata gramaticii limbii romane. In acest sens, "asu' la presa sportiva" (sic) ne informeaza ca " Budescu ar urma să devină apt sută la sută" (sic). Dincolo de explicatia oferita de DEX care defineste cuvantul apt ca potrivit, capabil, bun sa..., ne intrebam daca cineva, inclusiv Budescu (sic), ar putea fi apt sa zicem..17%...? P.S. Se pare ca ipoteticii admiratori ai "maestrului" sunt avizi de o descriere a capitalelor vizitate de acesta in Antarctica..(sic)

Alexandru Chis (45 comentarii)  •  21 august 2017, 10:58

Cred ca ar fi cazul sa va mai abtineti de a "analiza" prestatiile FCSB si sa va intoarceti, spasit, la febletea dvs, Viitorul, ca are nevoie de sustinere si de iubire neconditionata! V-ati turnat cenusa in cap, asa cum ati promis, daca Viitorul va face "pui de pupaza" in Europa? Nu! Acum observ ca vreti sa "mutati cortul" - ca mortul de pe Edgar Quintet pe Academiei - inspre adevaratii campioni ai anului competitional de gratie 2016-2017. Lasati lozinca asta cu "judecatile de valoare" ca nu sunteti capabil sa emiteti astfel de judecati intrucat toata viata dvs de mic ziarist de sport - va cunosc inca de pe vremea cand va era patron Adrian Paunescu - s-a petrecut prin astfel de contraste in care interesul dvs de moment a fost cel acre a dictat continutul materialelor publicate. Lasati-i pe cei tineri sa isi spuna parerea ca de "cocleli mestesiugite" s-a cam saturat lumea asta mica a fotbalului. Ce vreti sa aratati ca sunteti, chipurile, obiectiv si echidistant? Aiurea! Sunteti profund partinitor si lipsit de obiectivitate! Nu va mai crede nimeni pentru ca de prea multe ori ati "balansat" pe ruta Craiova-Ovidiu, fiind cand "atras" de "obarsie" (oltean), fie de prenume. Dar, ambele v-au jalonat cariera aceasta lipsita de fair play. Lasati-l pe Dica si FCSB-ul sa isi duca singuri povara, pentru ca dvs nu ati avut niciodata ideea de a ajuta, ci pe aceea de a demola.

Ion (47 comentarii)  •  21 august 2017, 11:14

Domnule rege al jurnaliștilor,ce face campioana,prietenul Hagi ? La ăștia merge cu astfel de rezultate c ă parcă ieri ne spuneați ce tare echipa,ce mare antrenor...Sau rezultatul de la Ovidiu va era cunoscut? Pai și eu mă întrebam cum pe sărăcia asta Craiova și CFR nu au fost interesate sa câștige un loc mai sus și deci bani mai mulți și în cazul uneia poate un adversar mai accesibil in Europa.Cum se face că în ultimul timp toate vă ies pe dos.Ala urat de d- ta reușește și aia buni tot o baga- n gard...Sau de fapt aia rai sunteți voi???

MZM (216 comentarii)  •  21 august 2017, 12:12

Domnule Ioanitoaia, lasati problemele cu Steaua, Viitorul, Daum, nationala Romaniei, pentru ca astea sun subiecte minore! Colegii dv. de... GSP au descoperit adevarata problema de care atarna prezentul, viitorul (si chiar trcutul!) fotbalului romanesc de acum si pana-n veac: "Cine ar trebui sa preia numarul 10 la Dinamo dupa plecarea lui Albin?". Chiar, domnule O.I., cine??!! Raspundeti repede pentru ca altfel suntem pierduti!

Vioteatza (44 comentarii)  •  21 august 2017, 14:02

A anuntat lotul largit cu 14 zile inaintea cantonamentului pentru ca este profesionist . Ca sa joci in echipa nationala trebuie sa joci constant, nu numai un meci-doua, sa poti ramane concentrat 8-10 luni pe an, nu numai cand se joaca pe "extra cascaval", sa-ti doresti asta si sa fii un om pe care se poate conta, sa ai o conduita.

Marco (53 comentarii)  •  21 august 2017, 16:22

Acum ca v-am raspuns multi dintre noi, cand ne raspundeti si dvs la intrebarile puse de noi ? Una e de ce folositi Steaua in loc de FCSB ? Alta e de ce ziceti ca n-aveti nimic cu Daum bla-bla-bla, dar aratati exact contrariul ? Asa e ca faceti totul ca sa-i puneti pe cei dupa bunul-plac al dvs sau/si clanurile becaliote va pun presiune, unul manipulabil de-al lor ? Si o ultima intrebare : de cand va freaca pe dvs asa de mult grija salariului selectionerului ? Este FRF institutie publica ca salariul sa fie din bani publici ori baga cineva cuiva mina in buzunar ? Mai mult, dvs preferati un antrenor cit mai prost platit sau unul cit mai bine, stiind ca o calitate se plateste ?