Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Din lac în puț

Marți, Comitetul Executiv a luat o decizie pe care am anticipat-o aici: a amânat discuția pe tema selecționerului până după încheierea actualelor preliminarii. Altfel spus, Daum își poate termina contactul care expiră la meciul cu Danemarca din 8 octombrie, dar […]

Permalink to Din lac în puț
miercuri, 2 august 2017, 4:31

Marți, Comitetul Executiv a luat o decizie pe care am anticipat-o aici: a amânat discuția pe tema selecționerului până după încheierea actualelor preliminarii. Altfel spus, Daum își poate termina contactul care expiră la meciul cu Danemarca din 8 octombrie, dar trebuie să mai aștepte pentru o eventuală prelungire a acestuia. Act greu de realizat dacă „naționala” va continua seria evoluțiilor și a rezultatelor dezamăgitoare.

Cum avertizam, Comisia Tehnică a FRF a înaintat CEx un raport evaziv cu privire la prestația tehnicianului german. Logic că a scăldat-o, că s-a ferit să scoată castanele băgate în foc de alții. N-ar fi fost normal ca tocmai membrii ei, neîntrebați la angajarea lui Daum, să hotărască mazilirea acestuia. Și-atunci au evitat să pronunțe. Pe de altă parte, n-o puteau face decât în sensul dorinței conducerii, din moment ce 15 dintre cei 19 componenți ai CT sunt salariați FRF. Nimeni nu-și taie singur craca de sub picioare.

Amânarea în cauză nu pare de bun augur pentru neamț. De-a dreptul caraghios, acesta a caracterizat drept „fantastică” întâlnirea cu membrii Comisiei Tehnice, cărora le-a vorbit despre pregătirea mentală, cea care le-a adus „tricolorilor” 6 puncte din 18 posibile și un falnic loc 4 în grupă! Apoi a încercat să forțeze nota: „Există doar două opțiuni: să ne oprim acum sau să continuăm până în 2020”.

Nu i-a mers, în ideea că FRF, prin vistieria căreia cam bate vântul de când membrii CEx, plimbați pretutindeni, încasează prime și diurne serioase, a socotit că n-are rost să rezilieze contractul cu 4 luni înainte de termen și să plătească pentru grabă, incluzând taxele, jumătate de milion de euro. Am mai spus-o, chiar n-avea rost. Daum nu trebuia demis, el nu trebuia pus, dar asta-i altă mâncare de pește.

Apropo de recenta Adunare Generală și de reuniunea Comitetului Executiv, ambele au fost controlate de Burleanu mai rău decât în epoca lui Mircea Sandu, considerată de tristă amintire. Între altele, habarnistul din capul mesei a obținut de la votanți, majoritatea unși peste noapte observatori federali fără concurs și recompensați generos, ceea ce predecesorul său nici n-a gândit, nici n-a propus. Nașu’ n-a avut atâta tupeu. În schimb, Burleanu a modificat Regulamentul astfel încât, de pildă, Lupescu, Chivu și Marica să nu poată candida la șefia FRF, dar să poată orice obscur președinte de AJF! Absolut ridicol, ca-n Caragiale, în condițiile aprobate deunăzi de AG și validate de CEx, Burleanu însuși n-ar mai avea voie să candideze!

Deranjat de cei care mișcă în front, tiripliciul de la FRF a mai obținut prin presiune, prin manipulare, desființarea postului de prim-vicepreședinte al Federației rezervat șefului Ligii Profesioniste din 1993 încoace. Ca atare, LPF mai păstrează doar 2 oameni în CEx, încă o probă că fotbalul din Liga 1 a ajuns sub dictatura lui Burleanu să fie tratat pe picior de egalitate cu cel feminin ori de sală, curând și de plajă?! De unde trista concluzie că se poartă cantitatea, nu calitatea. Reprezentarea nu contează, interesul șefilor e lege.

Tot ce face Burleanu, câte 15 mingi oferite cluburilor din diviziile 2 și 3, procentul de 5 la sută dorit din drepturile TV pentru așa-numitul fond de ajutorare a echipelor mici etc, e de fațadă. Pentru imagine și în perspectiva viitoarelor alegeri. Nu-s puține dovezile, dimpotrivă, că habarnistul și trupeții lui devin cu fiecare zi o piedică în calea progresului, profitori ai fenomenului. Nu credeam să scriu vreodată că de la Mircea Sandu, cu care am șters pe jos în dosarul Craiovei, la Răzvan Burleanu fotbalul a căzut din lac în puț. Mă obligă însă realitatea.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

otto (1 comentarii)  •  2 august 2017, 16:41

Ovidiu Ioanitoaia acest Ion Cristoiu al sportului romanesc!

Marco Polo (42 comentarii)  •  2 august 2017, 16:41

Burleanu = LCK in fotbal

mihnoi (17 comentarii)  •  2 august 2017, 16:45

Nu au ce cauta Chivu, Lupescu, Marica sau oricare altul la sefia FRF! Sa speram ca Burleanu va domni zeci de ani de acum inainte! Si asa si trebuie. Ca un om priceput sa ramana in functie o vecie! Burleanu e cel mai bun presedinte pentru acest fotbal magnific! Si nu are cum sa nu fie un fotbal puternic, asta romanescul, cand o echipa de 2 lei ca Viitorul castiga campionatul. Asta dovedeste ca oricine poate castiga campionatul romaniei, chiar si o echipa de nonagenari surzi si chiori. Deci, sa speram ca Burleanu va ramane in functie pana la 100 de ani, si sa-i multumim Tolontanului ca l-a pus acolo! Ca poate ajungea Gica Popescu presedinte si atunci era mai rau! Adica, in tari cu democratie adevarata, alde Messi sau Ronaldo "al doilea" C, dupa ce au furat fiscul cu milioane, nu cu impozit pentru 400 de mii, nu au ajuns si nu vor ajunge la bulau, isi vad de banii furati in continuare. Noroc ca in Romania e democratie adevarata!

lucian (206 comentarii)  •  2 august 2017, 16:45

Trist dar adevarat. Acum 6 luni nu v-as fi dat dreptate. Acum va dau.

calinescu (96 comentarii)  •  2 august 2017, 16:51

DOMNU IOANITOAIA , ACUM TE-AI TREZIT ?????? PANA ACUMA CE AI FACUT ...?????? AI TRAIT BINE ....???? E PREA TARZIU .....!!!! MAI BINE LASA-NEEEEE ....!!!!

vasim (144 comentarii)  •  2 august 2017, 16:52

Aveti dreptate domnul Ioanitoaia cu domnul Sandu a-ti sters pe jos doar cand s-a legat de Craiova dumneavoastra! In rest l-ati periat! Burleanu nu este usa de biserica dar fata de Sandu este mult mai profesionist si mai de caracter!

Mateias (70 comentarii)  •  2 august 2017, 16:52

Am auzit ca Burleanu il baga in comisia tehnica si pe Rodion Camataru! Nu are ce sa caute acolo unul care nu a antrenat pe nimeni niciodata, asta e alta bascalie cu iz politic. Ca sa ajunga Burleanu mai usor la Olguta.

dan (15 comentarii)  •  2 august 2017, 16:53

Nea Ovi esti jenant...

levant (7 comentarii)  •  2 august 2017, 16:54

***, ***, acest "***" al presei sportive româneşti; la cît şi cum ai tot dat în Burleanu, nu mai ai nicio urmă de credibilitate. De mult eşti absolut jenant, dar cred că nu ți-o spune nimeni.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan (331 comentarii)  •  2 august 2017, 16:55

"Mircea Sandu cu care am sters pe jos..." ha ha ha! Nea Ovi, stai jos ca esti penibil rau! Lumea nu uita, asta e privilegiul matale, traitor intr-o lume paralela (poate varsta, poate obisnuinta, medicatai gresita, ochelarii..)

Andrei (3 comentarii)  •  2 august 2017, 16:55

Ce asteptari sa avem de la un ***? Uitati-va cum au condus tara in ultimii 27 de ani securistii sau copii lor, si asta cam spune totul despre caracterul lor de *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (97 comentarii)  •  2 august 2017, 16:59

"...ma obliga realiatea." - Asta este realitatea ta, dle Ioanitoaia !!

Andrei (3 comentarii)  •  2 august 2017, 17:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

levant (7 comentarii)  •  2 august 2017, 17:03

IoanițOAIA, acest "moş fîs" al presei sportive româneşti, ***, mai lansează o petardă. La cît şi cum ai tot dat în Burleanu, ți-ai pierdut orice urmă de credibilitate. De multă vreme eşti absolut jenant, dar, pentru că probabil nimeni nu ți-o spune, nu eşti în stare să-ți dai seama şi singur. O dată cu tine, se încheie un capitol ruşinos din istoria jurnalismului sportiv.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (14 comentarii)  •  2 august 2017, 17:06

Nu mă împac și pace cu tonul d-lui Ioanițoaia.

Poli 21 (189 comentarii)  •  2 august 2017, 17:12

Sarmanul ovidiu ( nu cel din Tomis) trebuie sa constate ca iepoca lui , alaturi de cea a lui sandu & co. a cam apus. Din pacate la el si profesionalismul a decedat.

Alex (1 comentarii)  •  2 august 2017, 17:19

Pacat ca in cei 22 de ani in care Sandu a fost la federatie nu ati fost la fel de inversunat, indarjit. Daca erati poate fotbalul nostru nu ar fii ajuns unde este. ;)

Andrei (276 comentarii)  •  2 august 2017, 17:26

Maestrul mai propune o mostra lamentabila de polisare a propriei imagini, delimitandu-se de Nasul Sandu, pe care l-a mangaiat blajin pe crestet vreo doua decenii pana la episodul Craiova. La fel a facut cu ceilalti gropari ai fotbalului romanesc fata de care Burleanu e pistol cu apa: Corleone, impresarii penali, si corofeii penali ai Cooperativei promovate asiduu la Procesul Etapei. Poate ca daca primeau si ei acelasi tratament la care e supus Burleanu, o nulitate de tip corporatist, poate ca azi nu mai aveam un fotbal in moarte clinica. De aia presa e a 4-a putere in stat, fiindca se presupune ca vegheaza si demasca impostura si coruptia, nu o creste la sanul ei cum a facut ani buni Ioanitoaia si nici nu se ascunde dupa scuze jalnice gen "asta vrea publicul". Articolele astea sunt praf in ochi pentru unii prea naivi sau prea tineri sa stie traiectoria luminoasa a lui Ioanitoaia, de la proslavirea "azzurilor" Victoria Bucuresti si pana la "hai sa mai revedem o data faza" cu Pinalti si Sechelariu in rol de jurati.

kid (12 comentarii)  •  2 august 2017, 17:31

Poză reprezentativă ..."Să facem președinte frf după chipul şi după asemănarea Noastră" ... a psd-iștilor ... smecheri fără scrupule.

Alx (3 comentarii)  •  2 august 2017, 17:38

...cum am mai spus - e rau cand unii nu vad ca devin ridicoli! La batranete omul se poate retrage elegant sau poate sa devina ridicol ca Ioanitoaia, Cristoiu... :(.

Cosmo (237 comentarii)  •  2 august 2017, 17:41

Ma bucur că a apărut un personaj care ii deranjează atât de tare pe oamenii de/din fotbal care ne-au deranjat nederanjati( dacă pot să spun așa și iată că am putut) mai bine de 20 de ani, pe marea masă a microbiștilor. Se învârte roata! V-ati bătut joc, v-ati umplut de bani, nu va place deloc când alții fac la fel. :)

Mircea (15 comentarii)  •  2 august 2017, 17:45

dati afara tiripliciul!

haideusicfr (287 comentarii)  •  2 august 2017, 17:55

Cartonas galben domnule Ioanitoaia. Aveti un "stil" de zile mari.

Sandu (2 comentarii)  •  2 august 2017, 17:56

Se pare că și FRF a angajat postaci...

bubucul (35 comentarii)  •  2 august 2017, 18:02

De-acord cu dumneavoastră, domnule Ioanițoaia! Absolut cu tot ce-ați scris în acest articol!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  2 august 2017, 18:30

...da, de ce nu trebuia adus Daum la Nationala ?...matale pe cine vroiai nea Ovi ?...pe G.Hagi sa l puna capitan pe I.Hagi ?...si cine ti garanta ca bati Polonia cu antrenorul tau ?...Budescu ?...Alibec ?...Stanciu ?...Levandowsky ?...chiar asa naiv esti ?...credeam ca te pricepi cat de cat la fenomen ...nu ti e rusine sa ti arati adevarata fata ?

Tonibrag (17 comentarii)  •  2 august 2017, 18:40

Acum 2-3 ani am spus ca e ultimul post pe blogul dumneavoastra, sperand intr-o iesire din scena onorabila. Desi va citesc rar spre foarte rar, azi am hotarat sa postez iar pe blogul personal. Sunteti ziarist sportiv si ati scris despre sport si oameni de sport zeci de ani-felicitari, de-a lungul vietii mi-e greu sa cred ca nu ati remarcat penibilul situatiei atunci cand monstri sacri ai sportului de performanta nu ieseau din scena la timp, neîntelegând de ce nu mai pot fi in top. Am sa va rog sa va cititi articolul detasat ca si cum ar fi scris de un alt ziarist, ziarist contemporan cu cel mai mare jaf orchestrat in fotbal de o mana de oameni. Principala lor realizare "Generatia de aur" este falsa deoarece atunci a fost varful de forma a selectiei sportive realizat de sistemul comunist. Intelegeti acum cat de crrfibil sunteti?

Andrei (3 comentarii)  •  2 august 2017, 19:23

Lucescu a devenit selectioner al Turciei, noi o sa-l avem pe "marele" Daum pana-n 2020 si daca Burleanu o sa fie presedinte la FRF si dupa 2020 atunci sa nu va mirati daca Daum va continua...iar Romania nu se va califica la CM, CE ori ce dracu' mai e...stiu, e vina noastra, a romanilor, el sfantu' prafuitor a vrut, acum daca nu a putut...ce mai conteaza?

porojan (8 comentarii)  •  2 august 2017, 19:58

Foarte realist nea Ovi!Sper ca articolele bine ticluite de d-voastra sa aiba si un raspuns pe masura in viitor!

Florin (4 comentarii)  •  2 august 2017, 20:05

nu te poti opri batrane?! *** ?!tu continuua , ca incepe sa fie distractiv! am sa incep sa-ti citesc articolele, doar cand am sa fiu trist...:)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan (331 comentarii)  •  2 august 2017, 22:08

Tataie, Hagi a furat-o urat in Cipru...cum era cu cenusa si fermoarele?

Andrei F (1607 comentarii)  •  2 august 2017, 23:01

,,Buricul pamantului,,....este buricul pamantului si nu preferatii dumneavoastra...Sper ca regretati...

Jos_cenzura (114 comentarii)  •  2 august 2017, 23:12

mihnoi, messi si c ronaldo nu au furat niciun stat, ci mai degraba s-au protejat ei cat au putut de furtul din partea statului respectiv...

Bob (24 comentarii)  •  2 august 2017, 23:38

Ahahahahahaaa! Cat de puerila e fenta aia cu 'am sters pe jos Sandu'! :)) Moooor! :)) Ai cautat mult timp prin articole sa gasesti daca l-ai contestat vreodata pe Nashu'? Si, in final, asta e tot ce ai gasit? Ahaha! Oricum, vezi ca ai imbatranit si n-ai auzit bine ce ti-a dictat Sandu la telefon, respectiv ca el sterge cu tine pe jos de ani de zile. Esti carpa lui si cu totii stim asta. Dar esti din ce in ce mai bine, intru pe articolele tale doar daca vad ca are treaba cu Burleanu (cam 4 din 5 articole) ca sa ma distrez cum te chinui sa-l desfiintezi. Sunt convins ca Burleanu face si multe dude dar tu nu faci decat sa-l ajuti criticandu-l continuu indiferent daca ai acoperire sau nu. Cam cum au facut baietii aia cu 3 in coada (din trustul in care esti si tu) cu Baselu' in 2009 cand au cautat sa-l desfiinteze cu celebra caseta cu copilul si li s-a intors in freza.

Ilie (369 comentarii)  •  3 august 2017, 0:25

Ba bine ar face Burleanu sa-i prelungeasca contractul lui Daum. Cu el avea vreun orizont normal, nu cu ce au de gand oamenii trecutului smecheresc reprezentati de Ioanitoaia

Gigi Becali (12 comentarii)  •  3 august 2017, 0:34

6-6, schimba vorba, dle Ioanitoaia :) Hai sa ne facem ca uitam ca acum 2 zile ne povestea Nea Ovi cum Steaua joaca prost, iar eu ii spuneam , pe blogul lui : Nea Ovi, stai linistit, ai vazut meciul Steaua - Craiova la alt televizor, ca la al meu Steaua a jucat bine ! El zicea ca meciul Steaua - Pilzen a fost nasol, eu ziceam ca am dominat tot meciul si am luat 2 goluri pe respingerile gresite ale lui Nita, si ca la Pilzen nu vom repeta greseala :)

sundance kid (205 comentarii)  •  3 august 2017, 3:01

@ levant Mass media sportiva o sa ramina cu Gigi Becali un occidental modern , calculat, integru , poliglot ( vorbeste romana si makidoneasca) , cerebral, evlavios , ortodox, zis " razboinicul luminii" . modest , cult si educat . Ce isi poate dori mai mult un un copil roman care isi cauta modele in tzara ?

Serbanica (35 comentarii)  •  3 august 2017, 6:19

Pai are dreptat mosu' asta senil si rau.Stergea pe jos cu Sandu in timp ce-i ***!!!Nu ti-e jena mosila ?! Pe zi ce trece esti tot mai ridicol!Mai penibil!Vreo doi-trei mai saraci cu duhul,iti canta in struna(or fi Buzarin,cu *** Maria Andries si,mai nou,Geambasu-*** Dragomir,Sandu si intreaga mafie becaliana?!),in rest,toti te fac cu ou si cu otet!Citesti ce spun oamenii astia?Si cum te simti?Ori esti nesimtit?!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CFR 4X4 (74 comentarii)  •  3 august 2017, 7:55

Sa taca toata lumea,sa poata lua Hagi si gasca lui 4-0 de la "marea" campioana din Cipru. Aveti dreptate,maestre..4-0 e un progres fata de 5-0 anul trecut.. :)) Mare smecherie,au batut acasa 1-0 si ati facut pe voi,repede ..astia pupinc....echipa din Cipru,nu astia desculti din Germania, Italia, Spania, Franta,Anglia, etc..din Cipru,tatae. Acum cand Sandu nu mai e,sunteti amuzant cu stersul pe jos,erati toti niste slugoi, in realitate Sandu stergea cu voi pe jos.

17 Nenthori (205 comentarii)  •  3 august 2017, 8:31

Nea Ovi, mai slab ca Daum era mentorul Agentul 007 de la Șaptior ! Si spuneti adevarul: Luce nu a semnat pe 2 ani, ci pe 4 meciuri.

Dilimache (657 comentarii)  •  3 august 2017, 9:59

@Mihnoi - prietene esti in plin delir, du-te si te culca sau mai citeste o data si inca o data, de cate ori ai nevoie pentru a intelege. Si inca ceva, daca tot nu intelegi despre ce e vorba, abtine-te, nu comenta, pentru ca fara sa vrei inmultesti numarul habarnistilor, nebunilor, postacilor platiti sau a altor *** a caror unica treaba e sa se bage aiurea in seama.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ManX (119 comentarii)  •  3 august 2017, 12:15

Daca în trecut îi trageam noi pe turci în teapa,uite ca acum ne-au tras ei teapa. Sper ca Turcia sa se califice la CM si Lucescu la sfârsitul frumoasei sale cariere sa aiba si o participare ca antrenor la un CM. Nu sarim ***, ***,nici macar cu dosu-n poarta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Șerban (147 comentarii)  •  3 august 2017, 14:07

Dacă vă uitați „în urmă” o să găsiți destui care v-au spus că mititelu este doar un minuscul homuncul. De fapt, de la o vârstă in sus, toți știu că „schimbarea domnilor = bucuria nebunilor”! La vremea lui Sandu a greșit doar când a cedat prea mult în favoarea fraților becali ( nu și vărul!) + borcea și i-a adus ăn FRF pe Lupescu și Prunea, pe care NU trebuia să-i ierte ci să-i trimeată la pușcărie. Lupescu a făcut rău și de la UEFA - retragerea de la Națională a lui Chivu și Rădoi!

Comentează