Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Să nu ne aruncăm!

Prima observație legată de meciurile noastre din cupele europene e aceea că ele s-au bucurat de un interes deosebit: 5 partide au adunat aproape 90.000 de suporteri.

Permalink to Să nu ne aruncăm!
vineri, 28 iulie 2017, 4:31

Cronologic, 34.000 la FCSB, 4.500 la Viitorul, 27.000 la Dinamo, 18.000 la Craiova (care a jucat la Severin) și 2.800 la Astra. Doriți o comparație? Iat-o pe cea mai la îndemână: în ultima întâlnire din campionat disputată acasă, FCSB a avut 10.000 de spectatori, Dinamo 7.000, Craiova 700 (adevărat, cu Chiajna și tot la Severin) etc. Fără să ne îmbătăm cu apă rece, să admitem că miza și firma adversarilor au atras lumea în tribune. Cu precădere reputația lui Bilbao și a Milanului.

S-a mișcat mai cu viață și publicul din Giurgiu, de la care, îmi cer scuze, nu-s prea multe de așteptat. Când vinzi toate vedetele și faci un modus vivendi din sărăcie, din zgârcenie ori din amândouă, ba și un titlu de glorie, riști să transformi o echipă de top într-una de duzină, sortită mijlocului clasamentului. Riști și reușești. Dacă vrei puțin, atât obții. Concret, Astra a dezamăgit la 0-0 cu modesta Oleksandria, probă că n-a tras nici măcar un șut pe spațiul porții ucrainene!, dar speră să câștige în retur. Greu de crezut.

Dând Cezarului ce i se cuvine, adică remarcând că numai Viitorul a terminat învingătoare, recunosc că impresia cea mai bună au lăsat-o Dinamo și Craiova. Determinați, lipsiți de complexe, „câinii roșii” s-au ridicat, îndeobște în repriza secundă, la înălțimea bascilor de la Bilbao, dar și la cea a entuziaștilor lor fani, care au oferit din nou o scenografie spectaculoasă. Faptul că ea l-a sedus până și pe celebrul Rivaldo, încântat să-și vadă fiul marcând un supergol, vorbește de la sine. La rându-i, Contra a demonstrat că are capacitatea de a transmite jucătorilor energie și ambiție, patos. Mai merită adăugat că echipele românești au devenit furnizoare de goluri antologice, cel înscris de Rivaldinho din acțiune completând lista bijuteriilor create de Budescu și de Cr. Ganea din lovituri libere.

Un sincer bravo Craiovei, care nu s-a speriat de faima adversarului, și chiar s-a luat de gât cu el! Din postura de sac de box, căci clubul peninsular a investit în achizițiile din această vară cât bugetul grupării oltene pe 35 de ani!, Universitatea a jucat curajos și Dumnezeu știe încotro s-ar fi îndreptat meciul în cazul în care Mitriță, singur cu Donnarumma, ar fi deschis scorul în minutul 22! Spre lauda sa, Mangia s-a folosit de prilej pentru a bloca „diavolul milanez”. A arătat prin asta că-i meseriaș, detaliu care n-a surprins foarte tare din moment ce el a pregătit vreme de 2 ani Italia U21. Deoarece acolo nu ajung să răspundă de o „națională”, ca la noi, loseri gen Doru Isac, Andrei Spier sau Sandu Tăbârcă! Puțin probabil că Universitatea se va califica, nu mai crede nimeni în minuni, dar să reținem că ea a muncit și a plăcut joi seara.

Cu excepția Craiovei, toate celelalte „ambasadoare” ale fotbalului nostru păstrează șanse reale de calificare, mai mari ori mai mici. În pole-position pare să se găsească Viitorul, unica învingătoare, chiar dacă Hagi, realist, lucid, susține că „nu trebuie să fim considerați favoriți”, iar Apoel, stupefiant, l-ar fi demis pe antrenorul olandez Been după doar 3 partide oficiale! FCSB (căreia i-am dedicat recent un articol) are motive întemeiate, citiți valoare, să spere în continuarea cursei, însă nici pentru ea returul nu va fi floare la ureche. Cum nu va fi nici pentru Dinamo, cu o misiune încă și mai dificilă.

Există și varianta ca niciuna dintre formațiile românești să nu-și atingă scopul, acest pericol e real, nu inventat. Ca atare, să fim optimiști, dar cu măsură, să nu ne repezim!

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Cosu (98 comentarii)  •  28 iulie 2017, 16:41

dinamo are SANSE ?HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHA

mihnoi (17 comentarii)  •  28 iulie 2017, 16:42

Sansele de calificare pentru FIECARE echipa sunt aproape de ZERO! Singura echipa care ar avea sanse e Astra, pentru ca ii trebuie doar egal cu goluri in deplasare. Viitorul sigur i-a gol(uri), iar celelalte sunt eliminate deja! Dar asa se intampla cand ai un campionat la nivelul celui din Surinam sau Eritreea! Noroc cu nationala lui Vochin!

dan t (81 comentarii)  •  28 iulie 2017, 16:47

vedeti ca mai e unul prin redactie care a dat....profetii false acu cateva zile! putea sa iasa sa si ceara scuze! asta e la voi ca si la doctorii care zic ca un pacient va muri in cateva zile iar el traieste bine merci cativa ani buuuni

Laur (111 comentarii)  •  28 iulie 2017, 16:51

Exact, nu se califica nici una dintre echipele noastre. Nivi macar Viitorul. Felicitari pentru realism.

mumu (8 comentarii)  •  28 iulie 2017, 16:51

Si ce vrei sa zici d-le ca si fcsb e prima la ceva? Afla ca ieri cu Dinamo au fost peste 35000 insa cred ca nu are importanat la un *** fcsb-ist!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosu (98 comentarii)  •  28 iulie 2017, 16:55

Forza Bilbao vamos muchachos vamos dati de pamant cu Rusinea Pesedista.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  28 iulie 2017, 16:57

Nea Gorgoază, matale chiar nu poți să transmiți ceva idei prin articolele scrise??TRUISME ŞI BANALITĂȚI , pe care le gândeşte până şi un copil de clasa a 5-a!Du-te bre acasă şi pensionează-te!Matale îți bați joc de meseria de jurnalist sportiv!

Cosu (98 comentarii)  •  28 iulie 2017, 17:02

La dinamo au fost 25k cu indulgenta.

Mircea (663 comentarii)  •  28 iulie 2017, 17:03

Bargoane, esti mai prostt decat pantofii mei. Cine mai are curajul sa scrie ca nu se califica nicio echipa? Nimeni. *** *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosu (98 comentarii)  •  28 iulie 2017, 17:05

dragos ,, sa-ti fie rusine ca vorbesti in halul asta cu domnul Ioanitoaia . Arati ca esti un balkanist needucat .

Hombre (93 comentarii)  •  28 iulie 2017, 17:07

Sanse? Am jucat acasa si ne-am obosit rau. In deplasare vom vedea ca iarna nu-i ca vara.

Augustin (268 comentarii)  •  28 iulie 2017, 17:18

In teorie aveti dreptate si remarc curajul de a spune lucrurilor pe nume. In practica va fi mai greu si cred ca doar Steaua se va califica. PS. @Bargaoanu Dragos. Debitezi ineptii si locul tau la la stana, nu pe net.

Alexandru Chis (58 comentarii)  •  28 iulie 2017, 17:22

Incep cu ultima fraza din materialul dvs: "Sa fim optimisti, dar cu masura, saă nu ne repezim!" si continui cu intrebarea: "Cand ati avut dreptate?". Intr-un material anterior il ridicati in slavi pe Hagi si Viitorul sau, cerandu-ne noua, neofitilor, sa ne punem cenusa in cap. Observ ca nu va caracterizeaza deloc consecventa si ca ati devenit mult prea oscilant, postand pe blogul dvs materiale as spune chiar contradictorii. De ce simtiti nevoia sa-l ridicati in slavi pe Hagi? Pentru a va razbuna, cumva, in subsidiar, pe FCSB si Becali? Recunosc la dvs un fel de ranchiuna dar nu inteleg de ce nu abordati "cazul Rapid" si modul execrabil in care un partid de sorginte comunista incerca sa puna mana - cu cateva cozi de topor, ca de astea nu ducem lipsa! - pe echipa care a fost in permanenta in avanposturile luptei celor saraci si umiliti impotriva acelei "Caracatite" alcatuite din echipele Sistemului de Forta, Steaua si Dinamo?

CRAIOVA_FOR_EVER (27 comentarii)  •  28 iulie 2017, 17:23

Universitatea Craiova sper sa marcheze macar un gol pe considerentul ca l-ar fi meritat si la Craiova si daca marcheaza primii nu se stie ce se poate intampla.Eu sincer vreau sa reuseasca

Forța Steaua!!! (8 comentarii)  •  28 iulie 2017, 17:27

7000 declarati de ,,unirea tricolorul", in realitate maxim 5000, dintre care 3900 cu invitatii de la ionut si robert! Nea Ovidiu, un jurnalist nu ar trebui sa fie obiectiv?

jhonny (3 comentarii)  •  28 iulie 2017, 17:37

Mama da ce sanse reale are Dinamo de exemplu cu Bilbao, pai daca au aia sanse, de ce nu ar avea si Craiova ? Daca tot visam, hai sa visam la fel pentru toti ..... Hai sa va zic ce se va intampla, poate vopi scrie eronat scoruruile, dar nu calificatele : Steaua pierde cu 2-1, Dinamo pierde cu 3-1 sau 3-0 , Craiova pierde cu 3-0 , Astra pierde cu 1-0, Viitorul se calificat mai departe dupa un 1-2 pentru adversar !

dinamo_fan (127 comentarii)  •  28 iulie 2017, 17:48

Citind comentariile de mai sus o spun cu mana pe inima..noi nu maritam sa jucam in primul rand in cupele europene, dar apoi sa ne mai batem si la calificari. Noi ne meritam balciul autohton, cele 11 simulari in medie pe meci si castigatul trofeelor cu marele concurs al arbitrilor de casa sau trimisi cu tema de sefii de carton care conduc destinele fotbalului romanesc in prezent. Am ramas o tara de oameni mici, rai, invidiosi pe reusitele altora si mereu preocupati de capra vecinului. Nu am sa pot sa inteleg niciodata un stelist ca incurajeaza Bilbao sau un dinamovist ca incurajeaza Plzen si exemplele pot continua cum nu am sa inteleg nici pesimismul asta de oameni mici, calcati parca pe cap...

albert bartok (1 comentarii)  •  28 iulie 2017, 17:48

Observ (poate ma insel), ca toti "COMENTATORII SPORTIVI - ZIARISTII" isi pun sperante, cel putin in comentariile lor, si fac fel de fel de calcule, in calificarea lui FCSB, DINAMO, CRAIOVA. VIITORUL nu intra in discutie. Pt ei, JOS PALARIA ! ASTREI nu i se acorda nici o sansa de calificare. Oare de ce ? E cea mai bine plasata echipa, in urma rezultatului de 0-0. Poate sa ajunga la 11m sau daca da un gol, sa se califice si la 1-1. Ceilalti ori trebuie sa cistige (CRAIOVA), ori sa faca egaluri cu multe goluri, de la 2-2 in sus.(3-3fcsb ) APROPO d-lor "ZIARISTI" si FRF si LPF ! La inceputul campionatului ligii I, 2015-2016 ce echipa s-a inscris in campionat, STEAUA sau FCSB ? Daca STEAUA, in urmaorul, de unde a aparut FCSB ? In ce campionate a jucat, cum a promovat, dupa care regulament ? AAAAAAAAAAAA! STOP ! Nu ma mai intreb. Dupa acelasi regulament dupa care a aparut CSU CRAIOVA si au disparut POLI, UTA, FC ARGES, etc.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  28 iulie 2017, 18:10

...viitura nu se califica sigur ...aia au vrut sa si dea antrenorul afara ...in retur ii umple de goluri ...de unde 4500 la Ovidiu ?asa i spui matale la maximul 3000 ?...prea ne credeti prosti de umflati cifrele de la spectatori ...

Vardasihan (1 comentarii)  •  28 iulie 2017, 18:13

Nu mai scrieți,o faceți degeaba.Am impresia că fenomenul fotbal vă depăşeşte.Probabil vă simțiți prea singur la această vârstă.Decât să tot jigniți subtil ca un vulpoi obosit,flămând după vremuri apuse,mai bine v-ați deschide o bere şi v-ați imbăta.

Razvan (331 comentarii)  •  28 iulie 2017, 18:23

Hai ma, nea Ioanitoaia...***? Sau de ce esti asa suparat pe ei? Nu-mi spune ca din cauza lipsei de performata! Adica da, ca mata esti obisnuit cu Romania U21 campioana mondiala de pe vremea lui Sandu (cand ne-am calificat doar pt ca am facut campionatul la noi si am luat 3 batai si in conditiile astea!)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nello Milano (27 comentarii)  •  28 iulie 2017, 18:38

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pawn (64 comentarii)  •  28 iulie 2017, 18:41

mie imi place, in general, ioanitoaia. si articolul asta e ok, cu un singur amendament: tehnica italienilor e sa-ti dea impresia tot timpul ca ai o sansa :) dar ioanitoaia stie asta la fel de bine ca orice cunoscator de fotbal, doar ca...na, e fan craiova!

pawn (64 comentarii)  •  28 iulie 2017, 18:49

@dinamo_fan suntem complet deraiati. si in politica si in sport. nici nu observam cum se rade de noi la gramada (stelisti, dinamovisti, rapidisti, unguri, rusi, cehi, polonezi) in vestul europei, care ne pune sa sa jucam intre noi preliminarii nesfarsite ca sa ajunga campioana poloniei sa joace cu locul 6 din franta... dar asta nu e o problema pentru noi, cum nu e nici calitatea mizerabila a tuturor marfurilor din magazine (comparativ cu aceleasi produse din vest), problema e "sa moara dinamo". sau steaua. sau ungurii, sau psd, sau pnl.

jijrinovschi (34 comentarii)  •  28 iulie 2017, 18:54

tataie iar ai fugit din chiajna si te iei de trupetii lui burleanu? mai bine uita-te, pensie mica, in ograda ta la alde geambasu( papuasu) ,buzarin(care bea numai pelin) si celelealte loaze

dan (273 comentarii)  •  28 iulie 2017, 19:22

Vardasihane, cine pe cine jigneste in acest text ca nu gasesc...Ori esti vecin de scara cu alde Tabarca Zero. Mare e gradina Domnului si multe buruieni cresc in ea dar isi inchipuie ca tine ca sunt lalele. Nu te ma screme ca tot nu pricepi despre ce e vorba.

Cosu (98 comentarii)  •  28 iulie 2017, 19:43

Gsp , banati *** nello milan .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosu (98 comentarii)  •  28 iulie 2017, 19:44

Observati ca majoritatea care vorbesc urat sun frustratii rinisti .

Steaua1986forever (8 comentarii)  •  28 iulie 2017, 19:57

Ati uitat sa precizati ca desi probabil o mare parte din stelisti nu se regasesc in fcsb....si cu toate astea domina la numarul de spectatori, in liga1 si in Europa. Interesant, nu? Cu toate ca "altii" au dat multe invitatii gratuit dar ....degeaba.

Vasi (4 comentarii)  •  28 iulie 2017, 22:38

@Cosu Tu esti rinist domnule John Pilne? Cad despre sansele echiplor romanesti angrenate in CL/EL vreau sa spun doar atat, cand exista sanse, trebuie sa crezi pana la capat ca vei reusi,daca nu crezi in sansa ta, mai bine nu te prezinti la meci.

Reddog (7 comentarii)  •  28 iulie 2017, 23:01

@cosu, Poate ar trebui sa vorbesti cu dl. Ioanitoaia sa te angajeze la gazeta, ca scrii mult si bine. Sa nu uiti sa treci in cv si faptul ca tocmai ti-a bagat cablu si net si ca ai invatat fotbalul in timp ce plimbai mioarele la pasunat. Iti tin pumnii! Hai fcsbeee!

serif tiraspol nasul FCSB-ului (205 comentarii)  •  28 iulie 2017, 23:27

Daca Dinamo se califica la Bilbao in detrimentul echipei locale sunt sigur ca va ajunge in semifinalele competitiei cea ce e imposibil de crezut . Dinamo nu are cunm sa ajunga in semifinale pentru ca simplu nu va trece de spanioli .

Nostradamus (1 comentarii)  •  29 iulie 2017, 0:34

Cu mentalitatea asta romaneasca si pesimista, nu o sa batem nici echipa calugaritelor din Malta!!

Catalynn (24 comentarii)  •  29 iulie 2017, 4:30

Din păcate dle Ioanitoaia nu am de ales decat sa ma alătur opiniei exprimate de mai sus ca acest articol pare scris din maxima plictiseala, plin de truisme si platitudini ... Singurul căruia pare sa ii fi plăcut cu adevarat e "celebrul" taximetrist, veșnic in așteptarea clienților motiv pt care timpul liber nu-i lipsește, Ion Palnie care aici isi spune Cosu.

Banel (35 comentarii)  •  29 iulie 2017, 6:27

Bai tataie,ne dezamagesti!Nimic despre Daum?! De Burleanu te iei,asa,pe ocolite,dar de drogatul ala care nu are habar de fotbalul romanesc nimic?!!!!Zau asa,e timpul de pensie!!!!

exidpol (264 comentarii)  •  29 iulie 2017, 7:00

jhonny , pronosticurile sunt realiste ( Viitorul se califica la penaltiuri cu 4-3)...

Thomss (5 comentarii)  •  29 iulie 2017, 9:15

Sa ajungi la vârsta asta și să nu știi ce înseamnă "îndeobște" e rușine mare. Priceperea la fotbal e cam tot pe-acolo.

George (1 comentarii)  •  29 iulie 2017, 9:54

Domnule Ioanitoaia a ajuns acest site sa fie doar despre fotbal ai cancan. Chiar ii face concurenta la cancan. In acest moment in Romania are loc campionatul mondial de kaiac-canoe unde Romania are 11 echipaje in finala si siteul unde dvs sunteti redactor sef nu pomeneste un cuvant. Sa va fie rusine ca unicul lucru care se mai promoveaza este mizerabila Liga 1 si cancanul.

Ing (47 comentarii)  •  29 iulie 2017, 12:29

@Thomss. Tu esti alt penibil. Pune ba mana pe carte si taci. Ti-ai si gasit cu cine sa faci pe desteptul...

Șerban (147 comentarii)  •  29 iulie 2017, 13:11

Se zice, pe acest site, că Varela a fost ultimul fundaș de valoare la FCSB, așa o fi, dar Tamaș a fost cel puțin egal și totuși Becali l-a gonit. Sigur, am mai auzit și vorba că „pe mbanii lui face ce vrea” - O.K. - atunci banii din încasări pe bilete să-i doneze, dacă tot se roagă de suporteri să vină să susțină echipa!

IO (154 comentarii)  •  29 iulie 2017, 15:24

In afara de Viitorul, nu vad sanse pt celelalte echipe. Craoiva nu mai vorbesc, Dinamo... si-au batut aia joc de ei, Astra... ia vreo 3-4 de-acolo. FCSB... nu merita.

alex (42 comentarii)  •  29 iulie 2017, 23:46

Vad ca nu mai sunteti asa de entuziasmat de Viitorul, poate v-ati dat seama ca 1-0 cu o echipa din Cipru, nu e o performanta asa de mare. Nu cred ca se va califica cineva de la noi. Poate Steaua, dar e greu fara Budescu, care ar fi putut marca din nou un gol norocos.

dc (16 comentarii)  •  30 iulie 2017, 8:32

e atata debandada la ziarul asta ca nici acuma rezultate din liga 1 la fotbal nu sunt actualizate; in continuare liga 2 e o brambureala de stiri amestecate cu liga 1; dar cui ii mai pasa; cine stie ce mai conteaza, agramatismul si infantilismul ziaristic sunt peste tot, asa ca ce ma mai mir

Dan t (81 comentarii)  •  31 iulie 2017, 12:15

Pe acest site e un articol cu suporterii care au trimis un jucator la....***! De ce oare in articolul respectiv apare acest cuvant in toata splendoarea lui, iar noua cititorilor daca scriem cuvantu ***, chiar si asa fara a jigni pe cineva sau a face misto... suntem moderati? Va multumesc si va doresc o zi buna

Comentează