Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Celălalt Dan Petrescu

După cum trebuie să fi observat, cavalerii fluierului au început stagiunea, ca și fotbaliștii, cu destule erori.

Permalink to Celălalt Dan Petrescu
marți, 18 iulie 2017, 4:08

Unul singur dintre ei însă, Marcel Bârsan, n-a luat notă de trecere, a primit 4 după prestația din meciul Botoșani – CFR, 1-1.

Într-adevăr, „centralul” bucureștean a comis-o grav atunci când, în minutul 72 al unei partide încinse, presărată cu intrări dure, n-a sesizat faultul lui Mușat la Omrani și, în loc să dicteze penalty pentru clujeni, i-a acordat atacantului francez cartonaș galben pentru simulare! Cum era al doilea avertisment pentru Omrani, CFR a tras din greu și a suferit ca să păstreze egalitatea.

Întrucât suporterii sunt convinși că se pricep mai bine decât jurnaliștii, chiar decât experți gen Crăciunescu, Balaj ori Zotta, unii dintre ei vor zice că Omrani putea fi eliminat mai devreme. În minutul 53, în care s-a proptit cu talpa pe glezna lui Bordeianu, violență sancționată numai cu galben. De acord că Bârsan putea fi mai sever cu francezul, numai că, vă invit să sesizați nuanța, faza respectivă a fost discutabilă, între două ape. Părerile cu privire la ea s-au împărțit, unii afirmând că vinovatul merita roșu direct.

Spre deosebire de faza descrisă mai sus, cea din minutul 72 s-a situat în afara oricărei interpretări: 11 metri incontestabil în ideea că Mușat și-a lăsat piciorul în spate și l-a oprit pe francez din acțiune. N-a contat dacă fundașul moldovean a vrut ori nu, el și-a împiedicat adversarul, de aceea Bârsan era dator să arate punctul cu var. Din păcate, „centralul” a judecat greșit, iar asistentul FIFA Sebastian Gheorghe nu l-a corectat, Bârsan a judecat chiar pe dos! Decizia cu pricina i-a pus pe clujeni și pe noul lor antrenor, Dan Petrescu, într-o postură delicată, incomodă. Pentru că-i necaz mare să ți se refuze un penalty clar, ba și, colac peste pupăză, să ți se dea un om afară pe final de meci!

Cunoscând temperamentul vulcanic al lui Petrescu, care în 5 sezoane petrecute în Rusia a plătit amenzi de peste 500.000 de ruble (10.000 de euro) pentru răbufniri la adresa arbitrilor, în 2012, la Kuban, a scos din buzunar 120.000 de ruble într-o singură zi!, știind deci cam cum reacționează „Bursucul” în asemenea situații, mă așteptam să ia foc după partidă. Să protesteze, să se înece de furie. Eram convins că va tuna și va fulgera, nemulțumit de evoluția ștearsă a elevilor săi, cu care mai are serios de lucru pentru omogenizare, dar mai ales din pricina amneziei brigăzii de arbitri.

Recunosc că m-am înșelat. N-am văzut un Dan Petrescu agitat și furibund, ci unul stăpân pe el, liniștit și măsurat. S-a declarat surprins și nedreptățit de gafa lui Bârsan, „Am pierdut două puncte clare din cauza unei faze de arbitraj”, dar a admis să acesta n-a venit cu lecția învățată și n-a urmărit să greșească. A constatat eroarea fără să facă însă proces de intenție.

La aproape 50 de ani, pe care-i va împlini în decembrie, cu tâmple albite și discrete semne de calviție, tehnicianul clujenilor n-a mai jucat rolul rebelului de odinioară, care stătea pe un butoi de pulbere la Urziceni și exploda des. Dacă-l va ține și nu va mai cădea pradă nervilor, CFR se va înscrie pe lista candidatelor cu șanse reale la titlu ori măcar la podium. Până atunci, să-l salutăm pe celălalt Dan Petrescu, a cărui întoarcere după 8 ani în Liga 1 poate însemna un câștig important.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

gioni (109 comentarii)  •  18 iulie 2017, 16:25

jaf pe fata de un arbitru ce nu are ce cauta in fotbal si corupt si depasit de fotbal

gioni (109 comentarii)  •  18 iulie 2017, 16:26

de era FCSB u era eliminare cu victime

Dragos (250 comentarii)  •  18 iulie 2017, 16:31

Pun pariu pe orice sima ca nu va rezista mult si isi va da iarasi in petic. Proverbul cu lupul si naravul.

Cosmin (9 comentarii)  •  18 iulie 2017, 16:31

Si Botosaniul a avut penalty in prima repriza, la hentul lui Hoban. Despre aia de ce nu se discuta? Pe langa asta, Petrescu s-a plans cam de tot ce se putea plange aseara. De arbitraj, de program, de transferurile facute tarziu. Il periati degeaba.

daniaania (34 comentarii)  •  18 iulie 2017, 16:36

Eu ma bucur ca este la CFR, un club ce vrea performanta si liniste.Probabil sa mai schimbat si el, insa ,depinde ce vor face mai departe unii arbitrii cu meciurile. Miza este mare si banii putini, la echipele din Liga 1. Un articol bun si la obiect d-le Ioanitoaia.

dan (151 comentarii)  •  18 iulie 2017, 16:36

E doar prima etapa, eu zic sa mai asteptati un pic ...

gioni (109 comentarii)  •  18 iulie 2017, 16:38

il vrem pe GAMAN sa inventeze penaltiuri fcsb iste cu ajutorul lu LAZAR si BALAUR dedicatii nu poti te ajutam

Nello Milano (27 comentarii)  •  18 iulie 2017, 16:41

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nica fără frică (297 comentarii)  •  18 iulie 2017, 16:42

Tataie arbitrul a procedat f corect terminați cu prostiile. Aia a fost simulare clară!!!!! Și a aruncat ăla amândouă picioarele în sus de ziceai că l a secerat!! Din cauza la mizeriile astea de simulări s a transformat fotbalul în circ!!!

Nello Milano (27 comentarii)  •  18 iulie 2017, 16:43

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

v1ad (1 comentarii)  •  18 iulie 2017, 16:43

Maestre, au fost 2 penalty-uri neacordate. Iar vis-a-vis de Petrescu eu zic sa ai rabdare. E doar prima etapa. Sa vezi nervi cand va incepe sa lege semiesecurile. Dan Petrescu a fost mare antrenor doar la Urziceni, unde cu presiunea pusa pe arbitrii si puternicul val anti-Iancu, a iesit campion.

Andrei (276 comentarii)  •  18 iulie 2017, 16:47

Ioanitoaia ni-l vopseste pe Bursucea in om cumpatat si intelept. Citez din titlul unui articol de ieri: "Dan Petrescu a luat foc pe marginea terenului" Nu stie stanga ce face dreapta la gsp sau doar va place sa va umpleti de ridicol?

Marean (270 comentarii)  •  18 iulie 2017, 17:12

@Nica fara frica. Ai si acte pe prostie? 11 m fara dubii.

Jos_cenzura (114 comentarii)  •  18 iulie 2017, 17:21

Intrebare - proba video inca nu s-a adoptat? Mi se pare ca a fost incercata la Cupa Confederatiilor si a intors niste decizii de arbitraj, fiind foarte utila. Cand se va adopta si in Liga 1 (si celelalte ligi nationale)?

@Cosmin (27 comentarii)  •  18 iulie 2017, 17:32

Penaltiul Botosaniului nu a fost asa de clar, si oricum ei au marcat la faza urmatoare. Problema e ca CFR a fost defavorizata dublu (si refuzat penalty si eliminat jucatorul lor cel mai periculos), ba chiar triplu avand in vedere ca Omrani nu va putea juca nici ectapa viitoare.

laur (111 comentarii)  •  18 iulie 2017, 17:37

Beei Andrei,daca ai urmarit meciul de la Botosani la care eu am fost prezent nu te-ai mai mira ca proasta in targ. Petrescu sa purtat foarte frumos, exact cum il descrie dl ioanitoaia. Unele tituri se dau in ziar ca sa atraga cititorii asa ca de ridicol tr umpli tu.

calinescu (96 comentarii)  •  18 iulie 2017, 17:46

LA URZICENI BUCSARU SI BASESCU A CASTIGAT CAMPIONATUL ....!!!! LA CLUJ NU PREA ARE CINE SA-L "AJUTE"....!!!! BARSAN A FOST MARE DOMN CA NU L-A ELIMINAT ....!!!! DACA BARSAN A LUAT 4 , ATUNCI GAMAN MERITA 3 ....!!!!

Oblivion (1 comentarii)  •  18 iulie 2017, 17:49

In meciul cu viitorul din sfarsitul campionatului aceasta scuza de fotbalist , Omrani, nu a alergat nici macar 1000 de metri tot meciul , si a dat pe langa minge de pe linia portii . Eforturi supranaturale pentru a face Viitorul Campioana Romaniei :)

Cata (12 comentarii)  •  18 iulie 2017, 17:56

un exemplu de cum se cotrobaie si se aduce la suprafata mizeria fotbalului. autorul crede ca intoarce mortul de la groapa si ca de miine oamenii nu vor mai gresi. ha ha ha ha ha ha ma amuza perseverenta in analizarea greselilor. e tipic pentru pierzatori! get a life!

Nica fără frică (297 comentarii)  •  18 iulie 2017, 17:57

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  18 iulie 2017, 18:30

Da, bre!Dar şi jurnaliştii "e" oameni.La cât de hilari sunteți când "analizați" meciurile...Aşa că eu dau credit unui fost arbitru şi nu unui jurnalist care e super-specialist doar în căp'şorul lui.

pavel (16 comentarii)  •  18 iulie 2017, 18:54

domnul ioanitoaia, la fel ca si autorul cronicii partidei se inseala in ceea ce priveste asistentul. la botosani se filmeaza de la tribuna a II-a, nu de la tribuna I. cazuri similare chiajna, ovidiu. astfel, asistentul care a gresit a fost mircea grigoriu, si nu sebastian gheorghe care era pe partea opusa cu bancile de rezerva.

gino (513 comentarii)  •  18 iulie 2017, 19:22

@Cata. Ce mort si ce groapa, nu prea ai mai mers la medic, ia-ti bon la psihiatrie.

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  18 iulie 2017, 19:31

Din nou Mos Teaca, former-ul (sic) taxator de la ITB si vizitatorul numeroaselor capitale de pe tot cuprinsul continentului Antarctica, face lumina : " Eram convins că va tuna și va fulgera, nemulțumit de evoluția ștearsă a elevilor săi, cu care mai are serios de lucru pentru omogenizare, dar mai ales din pricina AMNEZIEI brigăzii de arbitri." Aparent, arbitrii au uitat ceva, nu se stie ce, deoarece din cuprinsul compunerii nu reiese o asemenea fapta reprobabila.. O solutie pentru tratarea amneziei arbitrilor ar fi vizite regulate la Marius Sumudica, cel care, in viziunea "maestrului", este un celebru psihiatru.. P.S. Citind urmatoarea constructie (sic) : "Cunoscând temperamentul vulcanic al lui Petrescu, care în 5 sezoane petrecute în Rusia a plătit amenzi de peste 500.000 de ruble (10.000 de euro) pentru răbufniri la adresa arbitrilor, în 2012, la Kuban, a scos din buzunar 120.000 de ruble într-o singură zi!, știind deci cam cum reacționează „Bursucul” în asemenea situații, mă așteptam să ia foc după partidă", Maria Grapini ar fi facut ascensiuni pe faianta din baie..Din invidie!

Nica fără frică (297 comentarii)  •  18 iulie 2017, 19:37

Bah stricaciunilor când *** ăla de marean m a făcut prost nu i ați mai șters comentariul dar când l am făcut eu mi l-ați șters repede, ***-v-as în ***!

serban (14 comentarii)  •  18 iulie 2017, 19:54

Jucatorii clujeni vor obosi repede ,din cauza multitudinii si vitezei indicatiilor antrenorului!!La ardeleni e: ham.........ham!! Dupa 7-8 etape, e pa!

hahaila (7 comentarii)  •  18 iulie 2017, 20:06

Nu mai este Balaj care i - a facut campioni pe cotonogarii de la CFR!!! Culio trebuia eliminat de mult. Sa intervina Boc cel Mare ca altfel CFR - ul se duce la vale. Da Doamne!

fily (4 comentarii)  •  18 iulie 2017, 20:09

Nu a fost pe partea asistentului Sebastian Gheorghe tov Ioanitoaia si nu fiti PARTINITOR

sundance kid (205 comentarii)  •  18 iulie 2017, 20:26

Pai asa i s-a impus. Sa vina pe post de scandalagiu . S-au mai fript odata cu Cirtzu cind in mijlocul civilizatului popor austriac din frustrare a spart " plexiglasul" cu bocancii! Una peste alta iar revenim la nimicuri ? Fotbal ? Pe cind !

gino (513 comentarii)  •  18 iulie 2017, 20:32

Titule, ramane cum am stabilit. Esti *** perfect.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxim (2 comentarii)  •  18 iulie 2017, 20:46

Dan Petrescu ca fotbalist a fost bun Ca antrenor trebuie sa dovedeasca mai multi

Bogdan (395 comentarii)  •  18 iulie 2017, 21:01

Am o rugaminte la cei care simt nevoia sa ii dea peste bot *** titu sandronicus. Nu il mai bagati in seama pentru ca replicile voastre il fac sa se creada important. Ignorati-l pe zdruncinat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Danut Munteanu (42 comentarii)  •  18 iulie 2017, 21:29

Ma scuzați ! De la Sebi Gheorghe va așteptați sa ia decizii corecte ? Principala lui preocupare de copil frustrat al lui Tata, DUPĂ PROPRIILE SPUSE...este de a " sfida tribuna ".

Clujeanul (2 comentarii)  •  18 iulie 2017, 21:54

Băi Hăhăilă. Răzbate din fiecare cuvant frustarea ta de uist. Mai du-te învartindu-te în liga a 4-a (a 5-a?) unde e locul matale.

tandd (79 comentarii)  •  18 iulie 2017, 22:01

Ma asteptam sa comentati faza in stilul asta dar ca o parere asa eu cred ca nu e penalty.Omrani e adevarat ca se ,,atinge,,,de musat,dar nu e baschet,nu-l opreste din faza musat,doar ca omrani prefera sa cada,parca nici penalty nu e,dar nici rosu,cred ca din 3 variante arbitrul a ales-o pe cea mai proasta

Nica fără frica (297 comentarii)  •  19 iulie 2017, 3:01

Tataie mai penalty a fost la Budescu când a intrat fundașul de la voluntari cu cotul neavând nicio treaba cu mingea. Mai rău ca la rugby!!!! Se vede de pe Marte că Omrani cade teatral și și a meritat cartonașul. Dar presa distruge ca întotdeauna și le ține partea la trisori!!!

bazileon (167 comentarii)  •  19 iulie 2017, 7:19

Titu Sandronicus, detractori lipsiti de viziune si umor, e mult peste puterea voastra de intelegere; nu sunteti demni nici sa-i legati sireturile. Dar poate ca dl nea Ovi, in aceste momente grele (din pacate subintrante), are nevoie de tot ajutorul pe care-l poate capata.

haideusicfr (287 comentarii)  •  19 iulie 2017, 7:20

Perfecta dreptate domnule Ioanitoaia.

laurentiu42 (6 comentarii)  •  19 iulie 2017, 9:20

Ce sa discutii cu cei de la GSP?Sa incepem cu inceputul,Borosani a avut un penalty clar in prima repriza,da sau nu?Dupa aia in min 52 Omrani ,trebuia eliminat,deci jucatorul la care sa cerut penalty,dar daca era eliminat cand trebuia nu mai era nici un penalty,dar ce stiu cei de la GSP,ziaristi mediocri.

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (871 comentarii)  •  19 iulie 2017, 9:40

Am fost curios sa vad noul CFR caci parea o echipa tare. Am vazut insa ca echipa lui Dan Petrescu n-a jucat nimic. In afara de acea infiltrare a lui Hoban – pe stinga Botosani a lasat mereu prea mult spatiu – chiar NIMIC. Cred ca Petrescu si oficialii trebuie sa-si faca griji. El vorbeste de omogenizare dar ar trebui sa-i fie clar ca mijlocul nu este destul de creativ. Cum sa merite victoria ? Pai a avut noroc chior ca a scapat cu 1-1. ----------------------------------- „a lasat piciorul in spate“ dar si Omrani s-a agatat deja in cadere cu stingul si a mai ridicat apoi si dreptul ca o fetita cu fundita la sotron. O fi fost penalti, dar n-a fost usor de dat. Iar Birsan nu avea „nivelul necesar“ inca din cabina – pentru domnul Craciunescu. Are el unii – cum a facut si cu Avram chiar atunci cind arbitrase in sfirsit foarte bine 4 meciuri la rind – pe care ii critica mereu iar altora ca Radu Petrescu, Hategan, … le gaseste permanent scuze. Pai arbitrii astia buni ne-au furat meci de meci. Mostre de arbitraje meseriase – furt cu furt spre victoria finala – sint Viitorul – Steaua 3-1 si Craiova – Viitorul 0-1. Craiova n-a facut in tot campionatul atitea faulturi in atac iar la prima saritura ca in bazin mai reusita a unui Neicamar de Balta a dat Camelia Potec cu cea mai mare placere penalti. Da, Birsan e mic copil, mai are pina la „nivelul“ lui Hotogan. Ca Omrani merita poate rosu a spus si Craciunescu, de fapt eu inca nu l-am vazut intr-un meci in care sa nu intre extrem de tare in adversari. Uite ca Popescu al nostru a fost si el iertat in meciul cu Voluntari - cum se zice, agresivitate internationala ? - , tot la un fault inutil, mai mult ca intimidare. Eu zic ca Hoban l-a pacalit ducind imediat mina la spate iar greseala arbitrului a fost intr-adevar pozitionarea neinspirata: nu poti da ce nu vezi, apoi nici secunzii n-au vrut sa-si asume un penalti. In orice caz n-am avut inca parte de viciere de rezultat, eu zic ca arbitrii au inceput cu dreptul si sper s-o tina tot asa.

puberul istotovit (7 comentarii)  •  19 iulie 2017, 9:42

O SA VEDETI! SINCER NU AM INCREDERE IN ACEST INDIVID. ACUM SE DA URSULETZ CUMINTE. INSA SE VEDE PE EL CA ARE O SILA. CA S-A INTORS IN ROMANICA A FACUT-O PENTRU BANI SI CA ESTE O VEDETA. AFARA NU ESTE. SI A DOVEDIT CA ARE MARI LACUNE IN ANTRENORAT IN COMPORTAMENT CA STRATEG CA ANTRENOR. ACUM A CERUT O GRAMADA DE JUCATORI SI SI-A DAT ACORDUL. II VEDE VENITI DIN COPAC DE PE NU STIU UNDE. DAR O FACE PE BANI MULTI. CA ORICE *** *** *** CA NU VA FACE NIMIC AVIND SI ALTI ANTRENORI TARI IN FATA. DACA NU VA CISTIGA CU VIITORUL NU-L MAI VAD MULT. NU VA FI DAT AFARA DAR VA PLECA. DUPA ACCIDENTUL CU BRANESTI-UL ACUM ESTE INCERCAT DE PREA MULTI ANTRENORI BUNI SI NU-L VOR LASA. SI EL CA SI DICA AU MARI PROBLEME CIND AU JUCATORI PREA MULTI BUNI. NU POT FI TINUTI PE BARA SI CONFLICTELE VOR APARE PENTRU CA NU VOR DA RANDAMENTUL CERUT. ACUM SINT LA INCEPUT DAR VETI VEDEA USOR , USOR CUM VOR FI AROGANTI , INDIFERENTI SI CHIAR CU SARITURI LA GIT. NU POTI SA II DAI TU ORDIN DICA LUI BUDESCU SI ALIBEC CARE SI ACUM RIDE CIND SPUNE DE MISTER. IMBECILITATE DE TIP ROMANEASCA. ROMANUL NU STIE SA FIE DISCIPLINAT SI SA ACCEPTE. EL SUFERA DE BOSSITA SI ASTA II VA TERMINA. LA HAGI NU AU CURAJ PENTRU A A BAGAT BANI PLUS PREA TINERI SAU JUCATORI IN PRAG DE COLAPS. ASTIA VOR TACE SI BINE FOR FACE. IN REST LA DINAMO ESTE GREU CU CONTRA PENTRU CA A JUCAT SI A FOST UN NUME SI CA ANTRENOR SI CA JUCATOR. ASA CA ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

liviu (333 comentarii)  •  19 iulie 2017, 10:40

Hai sa mai asteptam 4-5 etape ca sa vedem daca Dan Petrescu chiar s-a schimbat cum crede dl Ioanitoaia, fan declarat al generatiei de aur. Eu nu cred.

Ilie (369 comentarii)  •  19 iulie 2017, 11:33

Iar o luati cu discutiile cu iz de scandal despre arbitraj, dle Ioanitoaia ? Daca asa a decis arbitrul si asa a judecat o faza, nu va mai concentrati atit pe ea, uitind fotbalul ! Asa s-a ajuns astazi ca fotbalul nostru sa semene mai mult a cancan decit a sport, cu vechea pasiune obsesionala a maestrului Ionitoaia sa comenteze arbitrajul in loc de fotbal. 'Hai sa mai revedem o data faza'. Arbitrajul face parte din fotbal precum terenul, portile sau marcajul liniei de tusa. Fara el nu ar mai exista. Lasati-l deci, ca numai in tarile astea balcanice, cu precadere in Romanica lui Ioanitoaia, se pune atit acceptul pe artibraj. Apoi tot el are ambitii de turnee finale .. -- Ps : apropo de experti in arbitraj, il citati pe ZOTTA ?! ZOTTA, adica unul si acelasi cu cel care facea praf meciurile, la strinsa concurenta cu Corpodean, prin anii 90 ? Omul de incredere al cooperativei ? Teroristul arbitrajului ? Acum a devenit 'expert', dle Ioanitoaia ? Expert in ce ?

Comentează