Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Drum greșit

Când o echipă marchează golul victoriei în minutul 90+2, ba și după ce a deschis scorul din 11 metri, ești tentat să afirmi că a câștigat cu noroc.

Permalink to Drum greșit
luni, 17 iulie 2017, 4:19

Deși adesea se întâmplă așa, n-a fost și cazul meciului FCSB – Voluntari, în care prima formație a terminat învingătoare pe merit. Asta deoarece, simplificând la maximum, ea a jucat mai mult și mai bine. A dominat autoritar și a ratat cu seninătate, având inclusiv o bară. Autorul acesteia, Dennis Man, care va împlini luna viitoare 19 ani, a înscris în prelungiri golul izbăvitor, nu înainte de a fi irosit însă o ocazie uriașă. Ca atare, să-l felicităm și să-l încurajăm, dar să nu ne grăbim să-i ridicăm statuie. E prea repede.

La întrebarea cum s-a ajuns ca echipa mai valoroasă să se chinuiască e simplu de răspuns. Pe de-o parte, complicând și prelungind la nesfârșit acțiunile, ea însăși și-a făcut viața grea. A trebuit ca Dică să-i trimită în teren, după pauză, pe Alibec, pe Teixeira și pe De Amorim ca jocul să se mai limpezească. Să crească presiunea la poarta lui Balauru. De notat că odată cu intrarea brazilianului, FCSB a numărat 6 fotbaliști transferați de la Astra, unii pe sume consistente!

Pe de altă parte, organizată și pragmatică, Voluntari a oferit o ripostă dârză. Cu toate că, părere personală, Claudiu Niculescu a pariat nebunește prin introducerea unui al doilea atacant (Tudorie) lângă Ad. Bălan, mișcare care a făcut-o să piardă zona centrală, trupa lui cu aspect de comando a învățat ca pe o poezie să înghețe jocul și, apărându-se compact, să tragă de rezultat. Astfel și-a adjudecat, cu elan și devotament, întâi Cupa României, apoi Supercupa. În măsura în care ar poseda mai multă calitate individuală, ilfovenii ar putea spera la play-off.

FCSB a tremurat, numai că, repet, a meritat cele 3 puncte. În timp ce Dică s-a perpelit pe margine în stilul lui Contra, deși parcă mai controlat, băieții n-au stat o clipă. Dincolo de faptul că perechea Bălașa-Larie reprezintă veriga slabă, se resimte lipsa omogenității, a relațiilor de joc. Fiecare caută să rezolve singur ce-ar trebui rezolvat în colectiv. Iar se demonstrează că e rău pentru un antrenor să aibă la dispoziție prea puțini jucători de clasă, dar că e rău și să aibă prea mulți. De inspirația lui Dică va depinde parcursul echipei și, în egală măsură, șederea lui pe bancă. Mingea e la el, să spun așa, dacă nu cumva o va confisca Becali și o va duce în lojă!

În ciuda câtorva decizii discutabile, arbitrul George Găman s-a achitat onorabil de o misiune foarte dificilă, căci meciul a fost încins, cu nervii și cu incidente. Poate că Găman s-a păcălit uneori, trebuia roșu direct lui Ovidiu Popescu la intervenția în care i-a scos gheata lui Marinescu?, trebuia să primească Budescu o lovitură liberă de la 18 metri în minutul 43 când l-a tamponat M. Popescu? etc, dar și dacă a mai comis erori, „centralul” a făcut-o în ambele direcții și fără intenție. Totuși, e absurd să-i ceri unui arbitru să aibă certitudini într-o fracțiune de secundă când experții TV Balaj, Zotta și ceilalți ezită să se pronunțe și după ce analizează 5-6 reluări video ale fazei!

În consecință, iureșul provocat de unii antrenori și conducători din Liga 1, mai ales conducătorii arătând cu degetul spre cavalerii fluierului și îngroșând vocea, a aruncat piatra MM Stoica, n-a rămas dator Adi Mutu, se justifică prea puțin. Sau nu se justifică mai deloc. Un asemenea drum e greșit, fie și din pricină că în fotbalul românesc multe lucruri merg mai prost decât arbitrajul. Vom mai vorbi despre asta.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Mozzie (116 comentarii)  •  17 iulie 2017, 16:41

Urata atmosfera din tribune,urata galerie are FCSB ...Nici celelalte nu-s mai prejos.Galeriile la noi uratesc atmosfera,o incarca inutil,o fac sufocanta,inacceptabila,aduc in stadion tot ce-i mai urat pe lumea asta.Afara nu e asa degeaba incearca ei sa se compare.Chiar si la Napoli sau la Roma exista niste limite...Strica nu doar spectacolul pe stadion ci si cel televizat,ar trebui scoase microfoanele de fond....Nu mai amintesc ca era o lege care interzice cam tot ceea ce fac acesti derbedei.Nu se aplica.Cine raspunde pentru asta ?

Mircea (663 comentarii)  •  17 iulie 2017, 16:52

Analiza obiectiva. Pana la gol Man a fost in plus la Steaua.

Marc (2 comentarii)  •  17 iulie 2017, 17:09

FCSB a jucat in 12. Gaman a tras cu ei tot meciul.

gioni (109 comentarii)  •  17 iulie 2017, 17:15

dedicatie fcsb ista golul fcsb ului ii apartine lu i LAZAR si lui BALAUR ambii au contribuit la scenariu

Miha (2 comentarii)  •  17 iulie 2017, 17:16

Cred ca Budescu merita ceva mai multa atentie pentru ca el a tras atacul si nu Alibec. Mana lui Dica nu s-a vazut.

calinescu (96 comentarii)  •  17 iulie 2017, 17:21

CUM VA MAI SUPORTA PAMANTUL ?????? NICI O VORBA DE ACEL 11 M INVENTAT .....!!! NICI O VORBA DE FAULTURILE REPETATE A LUI ALIBEC FARA SA PRIMEASCA UN GALBEN .....!!!!! BRAVO OVIDIU IOANITOAIA ...!!!

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  17 iulie 2017, 17:23

Compunerile lui Mos Teaca, former-ul (sic) taxator de la ITB si vajnic vizitator al mai multor capitale de pe tot cuprinsul CONTINENTULUI Antarctica, izbesc prin (aceleasi) semnificative aspecte : proasta folosinţă a limbii române, incapacitatea de a construi un text coerent, bazat pe limpezime si logică , precum si, mai ales, de absenţa totală a unui minim exerciţiu de auto-evaluare, ceea ce denotă o fudulă necunoaştere a limitelor proprii. Trecand la "profunzimi" sa-i recunoastem "asului la presa sportiva" (sic!!) conditia dupa primele doua compuneri din actuala editie de campionat : maestrul smenurilor si expertul susanelelor! P.S. Daca n-ar fi de (tot) rasul, ar fi de plans..

Costinel (23 comentarii)  •  17 iulie 2017, 17:24

Ba Moozzuca , daca doreai sa mergi la teatru , ai gresit adresa . Iar tu Mircea ....ai dreptate . Man a fost PLUSUL la Steaua .

dan t (81 comentarii)  •  17 iulie 2017, 17:34

si? cine i vinovat ptr toate astea? nu media? asemenea manifestari ar trebui sa fi fost ignorate total de presa si nu scoase ca breking....! asta semanati asta culegeti! ia sa nu l fi bagat presa in seama pe mm ...si acum si altadata? mai era mizeria asta acum? apropo,o intrebare....vorba lui borcea,de ce pe acest site,sambata si duminica ,cand nu sunteti in redactie ,se modereaza preferential numai unii useri si doar anumiti useri? de ce com pro fcsb trec sub orice forma iar cele anti,sunt moderate la sange,chiar si ptr expresii absolut ortodoxe?

Dan (10 comentarii)  •  17 iulie 2017, 17:55

Domnule Calinescu, intamplator purtam acelasi nume dar hai sa va zic cate ceva. Penalty-ul nu a fost inventat, ci cat se poate de justificat. O intrare total aiurea, departe de minge, din spate si direct pe picioarele adversarului punandu-l la pamant, se numeste penalty in orice "carte de fotbal". In plus, ce meci ati urmarit dumneavoastra? In cel vazut de mine Voluntariul a jucat la rupere si au comis faulturi chiar si asupra adversarilor fara minge (Vezi faultul la Tanase de exemplu). Galbenul si rosul de la cartonase nu se arata la orice fault, ci la faulturi unde se preteaza astfel de sanctiuni. Daca faultezi usor, o poti face si de 10 ori fara sa meriti galben/rosu. Mi s-a parut mai mult decat rezonabila abordarea domnului Ioanitoaia si deloc partinitoare. @ Dl. Ioanitoaia: Va rog sa ma scuzati daca gresesc dar in regulile sportului rege nu scrie nicaieri ca daca descalti pe cineva meriti rosu sau chiar galben. Se poate descalta un adversar si fara ca aceasta intamplare sa fie obiectul unui fault sanctionabil cu galben sau rosu. Vorbim totusi de un jucator care in urma incidentului, s-a legat bine mersi la sireturi si a continuat linistit meciul. Nu vorbim de un jucator luat cu targa sau cu smurd-ul dupa faza cu faultul. Da, corect, nimeni nu contesta ca a fost fault dar mai mult de galben nu ai cum sa dai pe un astfel de fault. Galbenul chiar intr-un exces de zel sa zicem, cu mare indulgenta. Nu putem miza pe cartonase date gratis adversarilor ca sa castigam un meci. Si la Voluntari au fost aseara jucatori care, dupa incasarea unui galben, au continuat sa faulteze. Ce ar fi trebuit sa faca FCSB? Sa atace arbitrul ca nu le-a dat alora rosu sau sa isi castige meciurile pe teren? Desteptul de Niculescu, daca tot era nemultumit de arbitraj, de ce nu a scos echipa de pe teren in semn de protest? De ce nu a bombanit nimic la 1-1, sau la 0-0?

Craiu (67 comentarii)  •  17 iulie 2017, 18:00

@Titu Sandronicus. Saracul de tine, esti bolnav de ura. *** ***. Nu inteleg cum de sint lasate sa apara asemenea dejectii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

militari (120 comentarii)  •  17 iulie 2017, 18:12

Calinescule, Nea Ovidiu e prea scula ca sa discute despre in penalty pe care il contesta numai chiorii de dinamovisti. Te simti cumva vizat?

Gabi (64 comentarii)  •  17 iulie 2017, 18:27

@Titu...Mai schimba draq placa, ca ne-am saturat de idioteniile tale. Cred ca nu ai alta treaba decat sa aduni gunoaiele astea.

pavel (16 comentarii)  •  17 iulie 2017, 18:46

marele ovidiu ioanitoaia da dovada de o ipocrizie nemaintalnita. in editorialul de ieri il certa pe fesnic, ca l-a eliminat usor pe mihaiescu. in cel de azi il mangaie pe gaman, oare fiindca sunt ambii din craiova, sau fiindca fcsb este sponsorul gazetei? "Mă întreb dacă Feșnic ar fi procedat la fel și dacă în locul lui Mihăescu s-ar fi găsit un dinamovist?!" citat din Ioanitoaia. Hai sa-l il parafrazam, Daca in locul lui Marinecu era un FCSBist, iar cel de la Voluntari facea un atac similar ca a lui O Popescu. atunci era crima si pedepsa. Asa este, pentru unii muma, pentru unii ciuma. Mai bine va dati demisia, sunteti expirat.

17 Mentori dementori (32 comentarii)  •  17 iulie 2017, 19:11

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu (27 comentarii)  •  17 iulie 2017, 19:16

Marele Pavel delireaza pentru ca e diferenta uriasa intre faze. Faultul lui Popescu a fost discutabil, al lui Mihaescu nu. Un ziarist nu judeca niciodata ca un chibit, exact asta nu realizeaza unii.

17 Nenthori (205 comentarii)  •  17 iulie 2017, 19:36

Asa e, nea Ovi, norocul proverbial al Stelei, al lu Iordanescu, Piturca, Becali, Jenei si ghinionu proverbial si tramvaiu Agentului 007 de la Șaptior !

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (871 comentarii)  •  17 iulie 2017, 19:45

Steaua s-a chinuit si in alti ani in prima partida dar parca niciodata n-a inceput atit de prundent, lent si ezitant. Este oare teama lui Dica, caci parca vedeam impiedicatii lui Radoi. Nu stiu daca cei doi fundasi centrali sint veriga slaba, stiu ca sint singurii, am vazut ca au jucat cu trac. Stiau ca trebuie sa-l pazeasca si pe Enache, sa repare si greselile lui Popescu iar faza golului a fost foarte grea. A pasat Pintili pe tranzitie gresit, apoi a ezitat, a si deviat perfect mingea, mare ghinion si faza grea pentru orice fundasi. Iar Balan e fotbalist. In rest, asa am vazut si eu. Odata cu intrarea lui Teixeira – oare ce vrea Dica sa demonstreze, conducator de joc, decar, sesar, nouar, fotbalist complet cu mare experienta tinut pe banca ??? - parca s-a luminat jocul. Bizonul a jucat foarte bine dar uite ca Alibec a adus agresivitate si in atac, presing, viteza, atacuri direct pe poarta, echipa care vrea sa cistige si lupta pina in ultima secunda, asa trebuie sa arate Steaua. Bravo. E o victorie mare. --------------------------------- PS eliminare gratuita, cu dedicatie Dinamo, dar MM greseste daca nu renunta la ironii ieftine. Nu poate fara ?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  17 iulie 2017, 20:11

...nea ovi este suporter fcsb ist ...el nu scrie despre alt meci ...nu scrie despre meciurile lui Astra ...el e cu fcsb ul ...probabil o sa comenteze fiecare meci al fcsb ului din fiecare etapa ...vrea sa inteleaga aceasta echipa ...si are nevoie de comentarii ...nea Ovi pe mine nu ma intereseaza fcsb ul ...

Poli 21 (189 comentarii)  •  17 iulie 2017, 20:20

Ca de obicei, osanale ridicate unei echipe de trei lulele, dar ce te poti astepta *** .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionnis (103 comentarii)  •  17 iulie 2017, 20:33

*** ala are 18 ani si multe tatuaje. Singura lui legatura cu fotbalistii sunt tatuajele :))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bogdan a (13 comentarii)  •  17 iulie 2017, 20:55

Nu stiu ce meci ati vazut dvs, dar Steaua a fost mult mai confuza in repriza a doua ... in prima a jucat mai bine; in a doua era normal sa atace, dar nu s-a limpezit deloc, din contra, s-a incetosat jocul.

exidpol (264 comentarii)  •  17 iulie 2017, 21:29

maestre, imbatranesti din ce in ce mai urat...; pacat!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  17 iulie 2017, 22:16

...nea Ovi matale esti pe un drum gresit ...nu te supara ...nu ne pasa ca esti suporterul fcsb ului si ca vrei sa ia campionatul oricum ...si ajutata de arbitri ...

gino (513 comentarii)  •  18 iulie 2017, 8:42

Sunt prosti de bubuie aia care scriu ca dl Ioanitoaioa e suiporteer al FCSB ca nu se vede asa ceva din ce scrie. Daca Voluntari merita un egal duminica atunci fotbalul nu se mai joaca cu mingea rotunda ci ovala ca aia de rugby. Dinsul judeca lucrurile corect si suporterii nu.

Comentează