Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Eșecul ca succes!

Am scris săptămâna trecută, pe scurt, despre desființarea a două Centre de Excelență înființate de FRF cu mare tam-tam în 2015. Când era de așteptat ca administrația Burleanu să-și pună cenușă în cap și să recunoască public că a greșit, […]

...

Pe picior de plecare

„Selecționerul a pierdut inclusiv încrederea celor care au insistat pentru aducerea sa, iar Comitetul Executiv FRF ar putea opta, miercuri, pentru rezilierea contractului”, nota Adevărul pe 17 iulie, anticipând că zilele lui Daum ar fi numărate. Până să ajungă la […]

...

FRF o dă la întors!

De câte ori Gazeta a semnalat că așa-zisele Centre Regionale de Excelență sunt înființate ilegal și că echipele lor (Tricolor11) activează fraudulos, FRF a râs în barbă și și-a văzut de treabă. Degeaba au contestat adversarii că, neavând Certificate de […]

...

Celălalt Dan Petrescu

Unul singur dintre ei însă, Marcel Bârsan, n-a luat notă de trecere, a primit 4 după prestația din meciul Botoșani – CFR, 1-1. Într-adevăr, „centralul” bucureștean a comis-o grav atunci când, în minutul 72 al unei partide încinse, presărată cu […]

...

Drum greșit

Deși adesea se întâmplă așa, n-a fost și cazul meciului FCSB – Voluntari, în care prima formație a terminat învingătoare pe merit. Asta deoarece, simplificând la maximum, ea a jucat mai mult și mai bine. A dominat autoritar și a […]

...

Ciorba altuia

Cum Dinamo a învins-o pe Juventus cu 3-0, ai zice că n-a avut probleme. Fals.

Permalink to Ciorba altuia
duminică, 16 iulie 2017, 4:30

A avut destule, iar cea mai clară dovadă e aceea că a înscris 3 goluri din tot atâtea șuturi pe spațiul porții adverse! Mai mult, cea dintâi mare ocazie, C. Petre în minutul 17, i-a aparținut grupării din Colentina, care putea să egaleze la 1 în ultimul minut al primei reprize: Penedo a salvat însă acrobatic la șutul lui Fl. Ștefan. Într-adevăr, după eliminarea lui Mihăescu (53), voi reveni asupra fazei, terenul s-a înclinat spre careul lui Mingote și superioritatea „câinilor” a copleșit. Dar a fost nevoie de o decizie la limită a „centralului” Feșnic pentru a tranșa lucrurile.

Alcătuită din jucători mai valoroși, trupa lui Contra a arătat ca o mașină puternică, însă în rodaj. Dacă „senatorii de drept” Hanca și Nemec nu s-au omorât cu firea, abia veniții Salomao și Nascimento, dornici să prindă echipa, au vrut să convingă și au reușit. Ca și tinerii Bumba și Costache. Introduși spre final, aceștia au realizat în minutul 80 o acțiune încântătoare. Tocmai pentru că e prea devreme pentru concluzii, merită spus doar că Dinamo a părut în ușoară creștere față de sezonul precedent. Ceva mai inventivă, mai dezinvoltă. A transferat târziu, dar semnele sunt încurajatoare. Oricum, cu o galerie redutabilă în spate, cea mai entuziastă din Liga 1, formația roș-albă n-ar trebui neglijată în lupta pentru campionat. Dinamo la titlu nu mai pare o vorbă în vânt!

Lăudabil e că nici în 10, Juventus n-a acuzat vreun complex, ci s-a bătut de la egal la egal, curajos, cu un adversar evident mai matur, mai versat. A plăcut atitudinea băieților lui Oprița, care nu s-au speriat. Atât că, având un om mai puțin, ei au fost siliți să se retragă și împinși să greșească. Fundașii centrali și vârful de atac au reprezentat verigile lor slabe. Aici trebuie adus ceva, trebuie schimbat ceva.

Mă întorc la eliminarea lui Mihăescu, pedepsit cu al doilea avertisment în minutul 53, fază care a rupt iremediabil echilibrul. Mijlocașul lui Juventus s-a proptit în Busuladzici, dar mai degrabă din inerție decât cu intenție. Asta mă determină să afirm, asemenea lui Zotta la DolceSport, că Horațiu Feșnic (altfel stăpân pe el) s-a grăbit când a scos cartonașul galben pentru o ținere obișnuită, fără consecințe deosebite, de joc.

Deși clujeanul a avut acoperire regulamentară, cred că a făcut exces de zel și l-a sancționat pe Mihăescu cu severitate exagerată. Mă întreb dacă Feșnic ar fi procedat la fel și dacă în locul lui Mihăescu s-ar fi găsit un dinamovist?! De pildă, la faultul comis de Nemec asupra lui Lungu în minutul 76, dur și din spate, intervenție între galben și roșu, Feșnic a preferat varianta blândă.

Interpretabilă, hotărârea „centralului” a întărâtat spiritele, directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, ironizând pe Facebook că „Abia aștept să aflu motivul pentru care a rămas Juventus în 10”! Postarea nu l-a lăsat indiferent pe Contra, care a comentat în aceeași notă: „Toată lumea îi poartă de grijă lui Dinamo, să-și vadă de echipa pe care o reprezintă! E nevoie de mai mult respect”.

Dacă împărtășesc rezervele lui MM privind eliminarea amintită, mă declar întru totul de acord cu Cosmin, fiind convins și eu că ar folosi fotbalului nostru, atmosferei din jurul acestuia, ca nimeni să nu se mai bage în ciorba altuia și fiecare să se ocupe de treburile proprii. Ca să se întâmple însă așa ar trebui ca România să se mute de aici. Pe altă planetă ori chiar pe altă galaxie, nu?

Comentarii (71)Adaugă comentariu

Tudor (158 comentarii)  •  16 iulie 2017, 20:45

Ao, domnii dinamovisti, vedeti ca In seara asta la Dolce 1 Cristian Balaj i-a dat dreptate dlui Ioanitoaia. A zis ca eliminarea s-a dictat usor. E penibila pretentia ca voi stiti mai bine si aveti voie sa si jigniti pe aceasta baza.

Marc (2 comentarii)  •  16 iulie 2017, 20:56

Dinamo nici nu a rulat cu toate motoarele.

gunsnroses (1 comentarii)  •  16 iulie 2017, 20:58

eu inteleg ca i`ati facut oameni pe majoritatea ziaristilor de la gazeta fotbalului, care nici la ziarul scolii nu aveau loc daca nu`i angajati dvs, dar chiar nu se gaseste nimeni pe acolo sa va spuna sa iesiti la pensie, ca va faceti de ras cu articolele astea tip 1940 care nici la clasa a 5`a nu sunt acceptabile? nu mai zic de subiecte.

sundance kid (42 comentarii)  •  16 iulie 2017, 20:58

Dinamo " ii caftea pe astia si daca era condusa pe tabele de marcaj si daca nu aveau un jucator eliminat . In rest aveti dreptate .Dinamo chiar are sanse la titlu iar FCSB-ul ramine " umflat de presa" ca in ultimii ani !

Razvan (192 comentarii)  •  16 iulie 2017, 21:18

Am si eu o curiozitate, "maestre"! Mata dai titlul inainte de a scrie articolul (si in cazul asta uiti care era titlul in timp ce scrii) sau dupa ce ai scria articolul (si in cazul asta o faci dupa ce ai uitat ce ai scris). Daca ideea principala era sa zici ceva de glumita lui Mimi ***, de ce ai mai facut toata introducerea aia cu prima ocazie, cine e "senator de drept"(sa mai dai cu niste lac pe limba aia de lemn) si cine a avut sau nu a avut curaj?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

GeoB (5 comentarii)  •  16 iulie 2017, 21:29

De acord ca al doilea cartonas primit,a fost INTRE a da si a nu da,dar cu cca 3-4-5 minute mai devreme,nu stiu exact,dar se poate cauta pe inregistrari,acelasi jucator a faultat DE GALBEN.

Dilimache (248 comentarii)  •  16 iulie 2017, 21:59

L-am vazut si eu pe balaj, daca nici asta nu mai stie meserie, cine sa mai stie?!

Colentinistu, (1 comentarii)  •  16 iulie 2017, 23:10

Rusine!,albitru,!, aistas di LA cliuji ,sfesnicul di lumanari ,teai , bagat repede in seama sa ajuti cainii di vexete CE sant, can sa treaca si si odata pe prim local,asfel aveai morcovul bagat daca egalau saracii din coleantiha, da LA rupt LA gioale pa nemertt ,si CE at at stiu ,si pot ,sarscii bi LA cohlentinis ,LA anglezii,ati uitat di jocul ,umar LA umar ,jogul,barbatesc,dnamou,a ,adus trupa di dansuri,focorice,si. fufe ,domnicioare timide care ,vor sa hie ,campiteoane,vai de mama lot,sau speriat de dezcultii,juve ,da Mihaileanu Lea rupt picioarele,si is impins can LA pizza,sa nu uitati di LA dinamo de taietorul , de lemne mutacios GHIT@,doctorul ,ortoped,DINU, NEA ONEATA Augustin ,SATMaR3eanu DUI ,Hei,nei,hei forzza JUvre,ruzine albitre,sfesnic di LA lumanafi!?,srucceres xinama ,in Tara batsii

Gaga (2 comentarii)  •  16 iulie 2017, 23:47

Sunt curios după meciul cu Voluntari ce articol o sa facă . FCSB ooo echipa maree au câștigat ușor cu in gol in min 91. Incredibil

Gaga (2 comentarii)  •  16 iulie 2017, 23:52

Iar *** ăștia care cred ca Dinamo a câștigat cu ajutorul albritrului.Pur si simplu mie mila de câta prostie dau dovada.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Colentinistu, (1 comentarii)  •  17 iulie 2017, 0:08

Rusine!,albitru,!, aistas di LA cliuji ,sfesnicul di lumanari ,teai , bagat repede in seama sa ajuti cainii di vexete CE sant, can sa treaca si si odata pe prim local,asfel aveai morcovul bagat daca egalau saracii din coleantiha, da LA rupt LA gioale pa nemertt ,si CE at at stiu ,si pot ,sarscii bi LA cohlentinis ,LA anglezii,ati uitat di jocul ,umar LA umar ,jogul,barbatesc,dnamou,a ,adus trupa di dansuri,focorice,si. fufe ,domnicioare timide care ,vor sa hie ,campiteoane,vai de mama lot,sau speriat de dezcultii,juve ,da Mihaileanu Lea rupt picioarele,si is impins can LA pizza,sa nu uitati di LA dinamo de taietorul , de lemne mutacios GHIT@,doctorul ,ortoped,DINU, NEA ONEATA Augustin ,SATMaR3eanu DUI ,Hei,nei,hei forzza JUvre,ruzine albitre,sfesnic di LA lumanafi!?,srucceres xinama ,in Tara batsii

Nica fără frică (70 comentarii)  •  17 iulie 2017, 1:04

Campionatul trecut când *** avea comentarii mai multe despre steaua decât echipa lui n-ai mai sărit în sus Ioanitoaia!!!??? Ar trebui să rămână lumea indiferenta la hoțiile arbitrilor în concepția ta! JALNIC!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

valu (1 comentarii)  •  17 iulie 2017, 5:39

"Nea Ovi" , hai repede cu articolul despre faulturile de rosu ale lui "lampard" si pintilii, te rog. Poti pune la socoteala si caderea teatrala a fotblistului de 60Kg.

Marian Gavrilescu (4 comentarii)  •  17 iulie 2017, 9:32

***

Ciprian (1 comentarii)  •  17 iulie 2017, 10:00

Domnule Ioanitoia va rog sa analizati cu atentie meciul si sa nu mai preluati informatiile gresite din caseta tehnica facuta in bataie de joc de un novice habarnist. Suturile pe poarta ale lui Dinamo nu au fost 3. Doar la un calcul sumar ies 5. Prezumand ca cele 3 goluri au fost inscrise din suturi pe poarta, mai este sutul lui Bumba la actiunea lui Costache, pe care ati evidentiat-o dar ati uitat si de finalizare si deasemeni sutul pe poarta al aceluias Costache premergator golului 3. Sper ca pe viitor sa dati posibilitatea unor tineri pasionati si meritorii de a lucra la cel mai cunoscut ziar/site de sport din Romania. P.S. nu am vazut meciul fiind in timpul serviciului dar rezumatul video al acestuia mi a oferit o alta perspectiva decat cea insuflata de echipa dumneavoastra redactionala.

tisi (23 comentarii)  •  17 iulie 2017, 10:14

Daca nici cotonogarul asta nu trebuia eliminat....Dar la fotbal si la agricultura ne pricepem toti...Fesnic a gresit ca nu l-a eliminat mai repede. Atat!

kuz (1 comentarii)  •  17 iulie 2017, 10:19

Am impresia ca unii vorbesc fara sa fii vizionat meciul complet...Mihaescu (Juventus Colentina) pana sa ia primul cartonas galben, a faultat de 2-3ori, iar inainte cu 2-3minute sa il ia pe al doilea, face fault de galben la Azer Busuladzic, iar voi dati vina pe un arbitru, care niciodata nu a ajutat Dinamo!!!

Ducu (61 comentarii)  •  17 iulie 2017, 13:23

Observatii de mult bun simt si lipsa de bun simt a unor postaci naravasi.

sorin 72 (1 comentarii)  •  17 iulie 2017, 16:22

domnule Ioanitoaia ativface bine sa nu va rezumati in a judeca doar faza respectiva ci priviti evolutia pana in acel moment a acelui jucator.Acesta face faulturi repetate,si trebuia sa primeasca primul galben inca din prima parte a jocului.Datorita prestatiei domnului Fesnic care a permis sa se bage materiale cum spun fotbalistii jucatorii Juventusului si-au permis intrari peste limita regulamentului(vedeti intrarea asupra lui Nemec).Va respect punctul de vedere dar eliminarea wste mai mult decat corecta. p.s.sa ne spune mm-ul cum a fost cu intrarea lui ovidiu popescu la Marinescu....