Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Castanele din foc

Imediat după meciul de la Varșovia, pierdut de "tricolori" cu 1-3, președintele FRF a dat înapoi în privința selecționerului.

Permalink to Castanele din foc
joi, 13 iulie 2017, 5:25

Constatând că „șanse de calificare la Campionatul Mondial nu mai sunt, n-are rost să ne mai amăgim și să facem atâtea calcule”, Răzvan Burleanu a mai recunoscut ceva: „Contractul domnului Daum avea ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial din 2018. În cel mai scurt timp posibil, staff-ul tehnic va întocmi un raport de analiză în care vor fi prezentate toate detaliile. Apoi vom convoca Comisia Tehnică, vom discuta cu membrii Comitetului Executiv și va trebui să luăm o decizie”.

Întreaga presă, inclusiv cea extaziată de muzica fanfarei federale, a identificat declarația de mai sus drept un semn că scaunul tehnicianului german se clatină. Pentru că, fără a lungi discuția, cum ar putea convinge Daum că și-a făcut conștiincios temele și ar merita susținut în continuare când, după 6 partide din 10, România ocupă locul 4 în grupa preliminară, la 10 puncte în urma liderului Polonia și la egalitate cu modesta Armenia?! Ar putea convinge doar prin hipnoză.

Iată că s-a scurs exact o lună de la discursul lui Burleanu, mai realist decât cu alte ocazii, și nu s-a întâmplat nimic! Selecționerul și staff-ul lui n-au înaintat raportul cerut și, Daum fiind în vacanță până spre finalul lui iulie, e puțin probabil că-l vor depune înainte de august, că doar n-a plecat omul în concediu să scrie rapoarte! Să admitem că expresia „în cel mai scurt timp posibil” e interpretabilă. În orice situație, e însă bine și mai târziu decât niciodată.

Conform unei păreri mai largi, lucrurile se vor complica după ce tehnicianul german va avansa dosarul. Acesta va ajunge, de la Burleanu citire, pe masa Comisiei Tehnice. Numai că Daum n-a fost subordonatul acestui for, alcătuit din 19 membri (15 salariați ai FRF!), așa că-i greu de înțeles, chiar deloc, în numele cărei autorități va cântări CT munca neamțului și a colaboratorilor săi. Mai ales că până acum comisia a ascultat de Daum, nu Daum de comisie! Nu-i adevărat că președintelui Stoichiță, lui Țiți Dumitriu și colegilor lor, majoritatea reputați ex-internaționali, le-ar lipsi competența. Nu despre asta-i vorba în propoziție. E vorba că alții ar trebui să iasă în față, nu să stea ascunși prin birouri.

Să fim sinceri, reticența Comisiei Tehnice pare legitimă în condițiile în care lui Stoichiță et Comp. le-ar reveni misiunea să-l judece pe Daum, deși alții l-au adus și l-au numit pe neamț. Componenților comisiei nici măcar nu li s-a cerut o opinie! Numai că șefii FRF direct implicați în operațiunea Daum s-ar spăla pe mâini, ar trage pe dreapta, astfel încât, dacă se va decide despărțirea de actualul selecționer, Burleanu și trupeții lui să cadă în picioare! Evident că vorbim despre o încercare de pasare a răspunderii.

Normal ar fi ca persoanele care l-au chemat pe Daum, se știu ele, le știm și noi, să aibă curajul de a lua o decizie, nu s-o dea la întors și să arate cu degetul spre alții. Comitetul Executiv să hotărască, nu pentru că membrii lui încasează câte 2000 de lei de ședință și sunt cei dintâi la deplasările „naționalei” (masă, casă, transport, 60 de euro diurnă etc), ci pentru că aceștia l-au votat pe neamț cu entuziasm, chiar cu venerație. Ei au băgat castanele în foc, ei să le scoată!

Comentarii (39)Adaugă comentariu

sorin (19 comentarii)  •  13 iulie 2017, 17:45

celebrul vochin ce parere are..?

Bob (24 comentarii)  •  13 iulie 2017, 18:00

Te manca in palma sa mai dai putin in Burleanu ca parca nu dadusei de ceva timp si asta e tot ce ai reusit sa scoti? Ca ti se pare tie 'evident că vorbim despre o încercare de pasare a răspunderii.'? Si ai scris un articol intreg despre asta? #HowLowCanYouGo

Alex (5 comentarii)  •  13 iulie 2017, 18:06

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vio (188 comentarii)  •  13 iulie 2017, 18:08

E real. Ei l-au adus si acum arunca pisica peste gard. Sa plateasca altii.

George (1 comentarii)  •  13 iulie 2017, 18:10

Nea Ovidiu prima pagina Nu se poate tine fără circul din fotbalul românesc? Mai sunt o mie de sporturi care merita promovate pe prima pagina, sa nu uitam ca va numiți gazeta sporturilor nu gazeta fotbalului

Alex (5 comentarii)  •  13 iulie 2017, 18:10

De ce cenzurezi?

11 (22 comentarii)  •  13 iulie 2017, 18:10

Dar o analiza obiectiva a "ziaristilor" copy-paste & google.translate cand ne faceti, dar cei/cele care nu un scris in viata vietii lor un singur articol sportiv si totusi publica non-stop pe blogSPORT cand ne prezinta si ei macar o "demisie de onoare"? Ce bine stim sa-i criticam pe altii desi la noi in curte ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dtx (6 comentarii)  •  13 iulie 2017, 18:15

Batraneeee altceva mai stii??? Daum Daum Daum.......te ai facut tu antena3 din fotbal. Deja esti penibil....

Burebista (114 comentarii)  •  13 iulie 2017, 18:49

DTX: mai stie si altceva, cum nu: Burleanu, Burleanu, Burleanu... :)) omul e obsedat de astia doi si probabil frustrat ca au zburat puii inapoi la Dragomir, ca porumbeii voiajori... un articol f slab, cu erori de tot felul, intru mai ales sa citesc comentariile, blogurile aici sunt aproape toate penibile, se mai baga si andries la handbal, sa-si prinda urechile, si nici macar nu se informeaza, Geambasu idem... cum spuneam, penibil... foarte bune insa comentariile! Astazi mi-au placut ale lui George si 11... :))

Poli 21 (189 comentarii)  •  13 iulie 2017, 18:49

Jalnic cit de jos a ajuns acest ziarist .

Claudiu (12 comentarii)  •  13 iulie 2017, 19:02

Ce-averi fratilor? V-ati lovit la cap? Sau v-a lovit tinicheaua la buzunar? Voi chiar nu vedeti ce se intampla? Era mai bine sa avem toti ziaristii care sa-i faca apologia fanfaronului mini-candidat? Voi nu vedeti cat de jos am ajuns? Oare cine e de vina pentru pozitia Romaniei in ierarhia mondiala?? Ioanitoaia? Sa zicem 'mersi' ca mai sunt oameni care au trait si vremuri bune si au cu ce compara! Care stiu ce inseamna bucuria si mandria ce ne-a adus-o fotbalul! Multa sanatate nea Ovi mata sa ai ca postacii tablagii musca din covrigul lui burleanu si bat la tastatura cu agerimea securistului flamand!

11 (22 comentarii)  •  13 iulie 2017, 19:21

Pana si proverbele romanesti intra in categoria cenzura pe ziaru' lu' peste. Puneti mana pe carte ca ati trecut prin scoala doar ca sa beti cerneala.

Burebista (114 comentarii)  •  13 iulie 2017, 19:29

Claudiu: asa, da pe ei!! Dar mai cu sarg! ***... chiar e d vina si mesterul ioanitoaia pt mizeria actuala... impreuna cu toti ceilalti... nu te luam asa tare daca nu bahai placa cu postacii... ori esti tu pistacul lui ioanitoaia, ori esti pro st de bubui... nu stiu... poate ne lamuresti tu... :) Las-o mai moale cu afirmatiile astea de doi lei, fara sa cunosti oamenii la care te referi...in rest, sanatate!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihnoi (17 comentarii)  •  13 iulie 2017, 20:00

"persoanele care l-au chemat pe Daum, se știu ele, le știm și noi" Nea Ovidiu, sper ca nu te referi la celebrul ziarist Vochin Coach Andrei !!! Adica, saracul Burleanu nu stia cine e Daum!

Mishu (234 comentarii)  •  13 iulie 2017, 20:13

Burlene, Daum e un esec deci da-l mai repede afara ca sa plece si nea Ovidiu linistit in concediu undeva prin Java ori prin Fidji. Si-a luat omul bilet de avion si tu il tii in sah.

Mishu (234 comentarii)  •  13 iulie 2017, 20:18

@Burebista. Prietene, care sunt erorile de tot felul la care faci tu trimitere cu emfaza (scuze, e romaneste), da un singur exemplu. Unul singur nu mai multe. Asa ca sa afle si prostimea cat esti de doxar. Daca nu dai inseamna ca nu esti.

Silvio (13 comentarii)  •  13 iulie 2017, 20:35

Sa nu-i lasati ca-si iau lumea-n cap p'urma! Cu baiatul acela care vorbea de sunete de metal ce s-a intamplat? Nu poate sa arunce pisica in curtea altuia asa ca trage de timp pana se iveste momentul potrivit. Faptul ca Viitorul a castigat la TAS pe incompetenta lui Argaseala et comp., i-a oferit lui Burleanu o gura mare de oxigen.

Mioriticul (25 comentarii)  •  13 iulie 2017, 20:39

Sa mai zica cineva ca nenea scrie despre ce n-are habar. Masa, casa, transport, diurna ... pe astea le cunoaste exact. Pacat numai ca nu mai are parte de ele decind a plecat Nasul. De aceea nu-l sufera pe Burla.

Dilimache (657 comentarii)  •  13 iulie 2017, 20:41

Asta vor, sa arunce pisica, obraznic rau burleanu asta!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  13 iulie 2017, 21:08

...aducerea lui Daum este singurul lucru bun facut de administratia Burleanu ...insa nea Ovi e depasit el nu vede bine ...crede ca orice dilimache de antrenor roman batea Polonia ...

Claudio (4 comentarii)  •  13 iulie 2017, 22:45

De cand s-a vorbit ca vine Daum selectioner,dai numai in el.Tatae comunist mai scrie d'racu si de pacalicii nostri.Mai lasa-l in pace.Vezi de blaturile si meciurile jmecheresti din campionat sau retragete in bârlog.

Bogdan (395 comentarii)  •  13 iulie 2017, 22:59

Postacii angajati de frf -claudio, mioriticul si alte euglene - sunt rugati sa treaca pe la scoala elementara sa invete gramatica. Nu si ovidiu_3003, pentru care nu se mai poate face nimic. Dilii sunt irecuperabili.

Durden (338 comentarii)  •  13 iulie 2017, 23:10

ai imbatranit urat. esti ca bosorogii care imi spuneau sa nu mai joc mingea langa rabla lor si acum se vaita la mine ca nu mai sunt copii la joaca si stau numai in casa. nimic nu iti convine, ai ajuns un batran ranchiunos

demolarii (67 comentarii)  •  14 iulie 2017, 0:10

Ioanitoaia scrie despre competenta selectionerului. Stucan despre un posibil , nici nu stiu cum sa-i spun -pentru ca nu e nimic vinovat , dar fie :intrus virtual de la Acadamei Hagi care agita apele virtuale ale ziarului in lupta acestuia cu violenta. Tolontan despre coruptia din spitale, sau de oriunde, doar din Liga I nu. Teoria conspiratiei. Dar toate te fac sa te intrebi: De ce? Care e miza articolului despre selectioner? Probabil pentru ca procesul de la TAS : FCSB vs Viitorul, fabricat -dupa declaratia fostului patron Fcsb, de un ziarist, s-a incheiat fara surprize. Halep a fost eliminata...a ramas doar problema Fcsb-ului care trebuie sa vanda MUSAI pe Nita. Fcsb a dat 400000 euro pe un portar de 18 ani. Suna, cumva, dar portari nu se prea vand....vedeti ce s-a ales de portarul de 3 milioane Balgradean? sau adunati sumele incasate in urma transferurilor lui Stelea....portarii nu aduc imagine , si ca atare transferurile "mari" sunt putine: Buffon, Csech, De Gea...si cam atat imi amintesc in ultimii 25 de ani. Dar Nita trebuie vandut, si pentru asta trebuie chemat la nationala.....si cum neamtul nu stie bine limba fcsbistilor, nu-i intelege....asa ca e timpul sa fie schimbat. Si e mai usor sa critici cautand paiul in scrisul celuilalt decat sa ......dar ca propunere de subiect: Care e rolul LPF-Liga Fotbalului Profesionist (redus la Liga I)? Pentru ce sunt platiti de cluburile Ligii I cei 28 de persoane, si care e eficienta muncii lor? Procesele de la TAS? Si de ce sunt membre doar echipele din Liga I ? De ce au nevoie de un presedinte angajat, si cum voteaza echipele care se stiu amenintate cu retrogradarea? Oau cate subiecte legate doar de LPF si daca mai pierd o ora, cred ca mai pot enumera vreo 50.....dar e mai simplu sa ne intrebam: Ce a facut Daum la nationala? Ca suporter va raspund ca a adus o nota eclectica. Le-a aratat jucatorilor si celor care traiesc din fotbalul romanesc ca nu ajunge sa stii un singur stil. Generatia lui Hagi a avut succes pentru ca a stiut sa interpreteze mai multe partituri. Cat priveste pasiunea lui Stucan, studiul privind lupta impotriva violentei in presa virtuala ar trebuii sa aiba si un capitol referitor la agresivitatea titlurilor, a articolelor si a analizelor efectuate de gazetari. Si apoi sa analizeze raportul de cauzalitate, nu de alta dar avem DREPTUL la o INFORMARE CORECTA, OBIECTIVA............Iar Tolontan ar trebui sa investigheze de ce pentru unele transferuri se platesc sume mari de bani, in mod repetat, de catre oameni recunoscuti ca avand simtul afacerilor....Si daca investirea a 5 % de catre institutiile locale in sportul PROFESIONIST, va creste nivelul de sanatate a populatiei......

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  14 iulie 2017, 0:12

Bogdan dar tu cine esti ?...lingusitorul lui nea Ovi ?...cine nu i cu noi e impotriva noastra ?...mentalitate de comuinist ...

Steaua1986forever (8 comentarii)  •  14 iulie 2017, 4:42

Domnule Ioanitoaia, va rog din suflet, nu mai lasati sa se comenteze de pe conturi multiple. E o imensa manipulare făcută sa lase cititorii gsp cu impresia ca romanii il apreciază pe daum si burleanu. E deja prea mult domnule Ioanitoaia. Plus ca am impresia ca dumneavoastră lasati cam prea multe comentarii in care sunteți jignit (absolut incredibil) . Pe siteul ziarului dumneavoastră am fost oprit o ora sa mai pot posta pentru ca am avut "neobrazarea" sa ii scriu altui cititor (care înjura birjareste) ca e cazul sa mai treaca pe la scoala pentru ca, efectiv, masacra saraca limba romana. El a postat in continuare. Eu nu. In schimb aici la dvs este "democrație", oricine va poate face in toate felurile si văd ca nu le ștergeți comentariile. Incredibil!

Alex (54 comentarii)  •  14 iulie 2017, 6:05

Nu mai comentez despre obsesia Daum. Vreau sa va spun doar ca din cauza reclamelor/linkurilor dubioase pe care le aveti pe site se incarca tot felul de ciudatenii in ultima vreme atat pe telefon cat si pe PC. Daca sunt mai importanti cativa centi pe click decat cititorii, treaba dumneavoastra. Daca asta continua, am sa incetez sa mai intru pe site-ul GSP. Numai bine.

gogu kioru Stiinta Craiova (204 comentarii)  •  14 iulie 2017, 6:32

Auleuu maestre...!Ce cauta Vochin acolo pe post de sfatuitor al fantelui Burleanu?Voiau sa -i fure titlul lui Hagi?Unica solutie...,marss Burleanu cu gasca ta...marsssssss!Iar neamtul Daum trebuie pastrat!!!!!

Bazileon (8 comentarii)  •  14 iulie 2017, 7:37

NEA OVI, cu tot respectul necesar, at I devenit nerespectabil.

vasco (363 comentarii)  •  14 iulie 2017, 7:45

@Durden.... Corect!

Razvan (331 comentarii)  •  14 iulie 2017, 8:33

Ce puseuri de etica si patriotism (***) are "maestrul" de cand a fost scos de pe lista alora cu casa, masa si 60euro!!! Cum mai vede el a 151a capitala, daca nenorocitii nu'l mai iau in deplasari si partenerii de Procesul Etapei sunt la parnaie?!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

puberul istotovit (7 comentarii)  •  14 iulie 2017, 9:27

bataia este ca burleanu sa cada. pina si demersul lui becali la tas a avut o regie in a arunca in aer FRF. daca si cu parca atunci cadeau capete mari de acolo. nu s-a putut. mitica este liber la fel ca si sandu sau mazare sau borcea intr-l tara condusa de oameni de ***. interese ca intr-o tara de papuasi. nea ovidiule cum ai ajuns la flacara? nu vrei sa ne spui? cum ai ramas in sua pentru o *** si ai revenit dupa un an iar paunache te ajuta pe tine pe emanuel valeriu implicat in trafic de valuta si chiar sorescu si transcedentalii lui? esti omul secu si se stie bine asta. au inceput iarasi jocurile chinezesti in padurile mexicane ca tot nu sint scandaluri. sandu a vindut mult lui platini pina si meciurile cu franta si se stie bine asta. pe acest fond loviti in daum fara mila. daca tu erai daum si nu ti se dadeau meciuri de verificare ce ziceai? nimeni nu spune asta. cind a dorit sa faca ceva multescu si reghe au refuzat sa dea jucatori la nationala. altadata au fugit toti acasa si intrebati-l pe torje ce a spus. asa ca mizeria asta in care ati adus tara politic si nu numai are multe vine printre care si voi. interese si razboi intre servicii pentru bani pentru tot. da burleanu a redus datoriile frf apoi este baiat cu carte nu analfabate ca prunea ce aducea *** la hotelurile lui mitica pentru arbitrii? au scapat toti. dar ... este un dar... ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

daniel (223 comentarii)  •  14 iulie 2017, 9:29

da, d-le Ioanitoaia, aveti dreptate, totusi....cand a fost anuntat Daum ca viitor antrenor al nationalei, presa exulta (asa- zisul model german, etc...)..,desi nu antrenase de ceva vreme si nici nu cunostea fotbalul romanesc..mai corect ar fi fost, avand in vedere si valoarea actuala a lotului de jucatori ,,selectionabili' - destul de redusa, sa fie numit un antrenor roman (rednic putea fi unul,...)..presa ar fi trebuit sa insiste pe acest subiect, dar n-a facut-o..in ceea ce-l priveste pe burleanu, e clar c-a fost numit politic, dar nici aici presa sportiva nu a intervenit decisiv; a lasat lucrurile sa mearga..acum, culegem consecintele pasivitatii...si daca tot vorbim de modele, de ce nu incercam cu ,,modelul" sarbesc..merg excelent la toate sporturile cu mingea (volei, baschet, handbal, polo pe apa...)

Hombre (93 comentarii)  •  14 iulie 2017, 9:48

Mai lasa-l pe Daum inca 4 meciuri pana la iarna. Am pierdut oricum calificarea, ce rost are sa-l schimbi la sfarsit de mandat? Poate demareaza totusi reconstructia aia mult trambitata. Si daca nu, macar poti trage linie la sfarsit de mandat de calificare, cu toate meciurile jucate. Muntenegru si Danemarca ne vor face terci, ca le trebuie puncte. Ne vom umfla muschii acasa cu Kazahstan si eventual cu Armenia, daca vom prinde o zi buna. Si vom termina pe locul 4, ca sa priceapa in sfarsit si aplaudacii ca nationala joaca prost.

Ilie (369 comentarii)  •  14 iulie 2017, 12:25

Daum este bun si federatia, mai bun interesat si pe banii astia, nu gasea. El trebuie lasat sa-si faca treaba pe termen lung. Amagiri de genul calificari cu ne-fotbal prestat, nu va intereseaza decit pe voi la GSP. Si asta e 'conform cu o parere mai larga', dar voi sinteti selectivi in functie de militantismul de care dati dovada. Ce va scapa din vedere, ori nu vreti sa vedeti, este nivelul fotbalului romanesc. Doar o vorba ptr a-l rezuma : FC Voluntari campioana Supercupei Romaniei. Lasati-l deci dracului in pace pe Daum, caci nu el e problema .. eventual remediul ! Dar porcul peste noapte ..

jijrinovschi (34 comentarii)  •  14 iulie 2017, 12:30

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

geo (199 comentarii)  •  14 iulie 2017, 16:01

E meritul dlui Ioanitoaia ca spune lucrurilor pe nume. Daum e kaput si trebuie sa fie raus, dar il apara clica lui Burleanu. .

Ilie (369 comentarii)  •  16 iulie 2017, 13:06

@ Geo : pai si care e meritul de a zice lucrurilor pe nume al 'maestrului', acela de a fi pe locul 4 in grupa cind noi sintem super buni ?

Steaua1986forever (8 comentarii)  •  16 iulie 2017, 16:59

@Ilie - Eu am spus mereu ca NU NE CALIFICAM LA MONDIALE, cel mai corect si cinstit era de la inceput sa ni se spuna ca Daum e adus pentru a creste viitoarele generatii de fotbalisti si ca NU NE VOM CALIFICA NICI LA MONDIAL NICI LA URMATORUL EUROPEAN dar ........vom avea fotbal peste 8-10 ani. As fi fost multumit. Nu se pot face schimbari de genul asta. Repet ce spuneam si in vara trecuta: este un MIRACOL ca noi cu generatia asta am ajuns cu Piturca la EURO, noi nu aveam valoare sa ajungem acolo. Nu e o rusine sa recunoastem treaba asta, au fost tari cu fotbal mult mai tare decat noi care nu au ajuns in 2016 la EURO iar acolo ne-au umilit toti, inclusiv Albania (care in paranteza fie spus, repet, ce am zis si atunci, are fotbalisti mai buni decat avem noi, fotbalisti care joaca prin Italia, inclusiv in serie B, pe cand romanasii se inghesuie in campionate "tari" gen Arabia Saudita iar aia mai "buni" ajung in Turcia)

Comentează