Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Supercupa electorală

Din pricina unei răceli care m-a țintuit la pat câteva zile, numai fraierii răcesc vara, așa-i?, scriu despre Supercupă cu o întârziere astfel scuzabilă.

Permalink to Supercupa electorală
miercuri, 12 iulie 2017, 4:13

Meciul dintre Viitorul și Voluntari n-a încântat, dar nici n-a dezamăgit. Mai degrabă s-a situat în nota obișnuită a campionatului. Surprinzător, a învins echipa cotată cu șansa mai mică, formația ilfoveană, care a dovedit însă, altă surpriză, mai multă omogenitate, organizare și luciditate. A știut să profite de avantajul omului în plus căpătat după eliminarea lui Vână din minutul 32.

După cucerirea Cupei României, încă o bilă albă pentru Claudiu Niculescu, antrenorul de 41 de ani căruia i se prevede o carieră de top. Debutant în L1, căci interimatul de la U Cluj (când n-avea licență PRO) n-ar trebui să se pună, fostul golgeter a reușit rara performanță de a câștiga două trofee în decurs de 6 săptămâni! Felicitări.

Deși o spun cu tristețe, nu mi-a plăcut atitudinea lui Hagi de a refuza să participe la festivitatea de premiere. Chiar dacă și-a motivat gestul cu oarecare eleganță, „După meci am rămas pe bancă pentru că acolo rămâne locul 2 totdeauna. Prioritate are cel care a câștigat”, apreciez că a greșit. Indiferent cum le consideră fiecare, regulile sunt cele care sunt și trebuie respectate. Evident l-ar fi deranjat să primească medalia din mâna lui Burleanu, contestatar înverșunat al Generației de Aur, dar era dator să-și stăpânească sentimentele. Din păcate, în clipa aceea Hagi a încetat să mai însemne un model pentru elevii săi. Iar un idol și mai puțin.

În altă ordine de idei, nu încape îndoială că publicul din Botoșani, iubitor de fotbal, merita un meci important. A demonstrat-o și prin aceea că au venit la stadion 5.500 de spectatori. Prezența acestora nu susține însă discursul triumfalist al președintelui FRF, căruia i-aș reaminti că precedentele două ediții ale Supercupei găzduite în provincie au stârnit un interes net superior: 10.000 de oameni la Cluj în 2016 și 15.000 la Constanța în 2015. De aici și suspiciunea unora că Burleanu a dus Supercupa la Botoșani ca să-i răsplătească pe oficialii lui FC, pe patronul Valeriu Iftime și pe președintele Cornel Șfaițer, unii dintre cei mai vocali suporteri ai săi.

Cei care-l acuză pe Burleanu că își face campanie pe banii Federației și că a transformat Supercupa într-o acțiune electorală invocă desemnarea ca observatori a șefilor AJF Botoșani și, respectiv, Vaslui, delegați până acum numai la întâlniri din ligile 2 și 3! Nu cred că Bogdan Zanfirescu și Bogdan Gheorghiță trebuie arătați cu degetul, însă la fel de adevărat e, nu-i o jignire la adresa acestora, că locul lor nu era la o partidă de asemenea anvergură, teoretic partida numărul 1 dintr-un sezon competițional. Atât că, înțelegeți cum devine cazul, Zanfirescu și Gheorghiță n-au nici experiență, nici renume în materie, dar au drept de vot!

O ultimă chestiune. Când aștern aceste rânduri, TAS încă nu s-a pronunțat cu privire la campioana României. Nu-i nimic cert, dar e posibil ca forul de la Lausanne să nu judece ca la București și, în consecință, să dea un verdict favorabil FCSB. Nu pretind că va fi așa, zic însă că e posibil să fie. Dacă TAS va hotărî altfel decât LPF și FRF, ce se va întâmpla, învingătoarei de duminică i se va lua trofeul și se va disputa pentru Supercupă un meci FCSB – FC Voluntari?! E tot ce-ar mai trebui ca bășcălia din fotbalul nostru, improvizația și arbitrariul, să n-aibă limite!

Comentarii (39)Adaugă comentariu

Ionnis (103 comentarii)  •  12 iulie 2017, 16:27

niculescu si-a dublat tofeele intr-o luna si jumatate

Dtru (268 comentarii)  •  12 iulie 2017, 16:30

Sunteti primul ziarist care indrazneste sa se ia de Hagi pentru mojicia de la premiere. Sincer ca nu ma asteptam din partea unui prieten al lui Hagi. Respect.

Mihai (8 comentarii)  •  12 iulie 2017, 16:31

Pensia tatae. nici nu mai conteaza subiectul blogurilor tale, repeti la infinit aceleasi obsesii in acelasi stil de revista Flacara anul 1985. Pune keyboardul in cui ptr ca esti netalentat si repetitiv.

xander7686 (12 comentarii)  •  12 iulie 2017, 16:39

Rspunsul e simplu.Se stia de TAS si trebuia sa se amane inca 1 sapt supercupa, se juca la alta data.Se stie ca Steaua trebuie i se dea dreptate la TAS, NU AVEM 2 CAMPIONATE INTR-UNUL SINGUR iar in meciurile directe stim cu totii cine e mai sus...Cum ar putea castiga titlul echipa care e inferioara dtpdv la aceste aspecte???

xander7686 (12 comentarii)  •  12 iulie 2017, 16:40

...revin, Stelei trebuie sa i se dea dreptate...viteza...

Fcsb nu e steaua (46 comentarii)  •  12 iulie 2017, 16:42

Nu se intampla nimic cu supercupa viitorul 69 fcsb 67

Razvan (331 comentarii)  •  12 iulie 2017, 16:46

Iti dai seama?! Asta e miza principala: supercupa (aka o bucata de tabla fara nicio valoare)! Va dati seamace il freaca pe nea Ovi...pe langa ce a facut Burleanu (normal!)

lucian (206 comentarii)  •  12 iulie 2017, 16:52

@Mihai. Alta slujnica a federatiei urechiste. Are sau nu are dreptate in ce scrie Dl Ioanitoaia si daca are tu si alti servitori faceti liniste si ciocul mic. Sunteti o trupa de caraghiosi.

Nicu (1 comentarii)  •  12 iulie 2017, 16:59

Rudimentar ca totdeauna nea Ovi . Nu ai nimic din finețea lui Geambasu, nici din eleganta lui Naum . La Constanța au venit oamenii de pe plaja , iar la Cluj merg oamenii aia la orice adunătură ,nu contează ce , adunătură sa fie . Nu uitați ca la Botoșani s a jucat Viitorul cu Voluntari , nu Steaua -Astra

ducu (121 comentarii)  •  12 iulie 2017, 17:14

Mihaita, fratele lui Apis, va doare cand Nea Ovidiu va strange de oua. Nuai citit Flacara in 1985 pentru ca te-ai fi desteptat si nu ai fi ramas bulumacul care esti. Nu e nimic repetitiv in acest articol, repetitive sunt prostia si frica voastra.

M. Rădulescu (21 comentarii)  •  12 iulie 2017, 17:25

Aș zice că textul semnat „Mihai” e lipsit de un minim de politețe elementară. Există persoane la care cei „șapte ani de acasă” nu au lăsat nici o urmă ! Parcă nici nu mai contează la ce s-a referit autorul articolului ...

Forța Steaua!!! (8 comentarii)  •  12 iulie 2017, 17:47

Nea Ovidiu, auzisi bre' ce zice ,, ciobanul, oierul, ***, puscariasul " Gigi, ca, profesionistii de la Viitorul nu facura vorbire despre REGULAMENTUL FRF, ci despre viata de dinnainte de ,,marea schizma", matale ce parere ai, nu cumva ii incurca regulamentul? Vorba rejelui: ,,noi, care echipa in formare, sîntem tineri, viitorul care sīntem campioni"! FCSB = STEAUA!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

helioglobalus (26 comentarii)  •  12 iulie 2017, 18:05

Dacă Burlanul îi punea supercupa în braţe "rejelui", nu cred că ar fi avut probleme!

jj maibah (7 comentarii)  •  12 iulie 2017, 18:11

Dupa miile de postari cu si despre gigi, iata ca batranul de la gesepe se da singur de gol, cica n-are treaba cu fcsb dar ii iubeste:"dar e posibil ca forul de la Lausanne să nu judece ca la București și, în consecință, să dea un verdict favorabil FCSB"

lvan (4 comentarii)  •  12 iulie 2017, 18:24

@Nicu. Argatii federali debutanti starnesc praful cu exemple proaste ca Astra intalni pe CFR si Steaua pe Tg Mures., nu ce incurci tu. Va dati prea usor de gol cu comparatiile voastre ca Ioanitoaia i-a facut ziaristi pe Geambasu si Naum, nu a fost invers. Bubuiti de prosti ce sunteti si va lipsesc argumentele.

Edi (23 comentarii)  •  12 iulie 2017, 18:30

La postacii federali nu ratiunea e importanta ci replica ba p-a ***. Nu cunosc daca e adevarat ce spune Ioanitoaia cu nr de spectatori, observatori si restul, dar criticii lui nu raspund punctual. Ei injura si atat ce ma face sa ii dau dreptate lui si nu lor.

Cosmo (237 comentarii)  •  12 iulie 2017, 18:52

Oare articolele astea sunt destinate elevilor de clasa primară??? În 2016 la Cluj a jucat CFR ul, in 2015 la Constanța a fost steaua, normal că interesul a fost mai mare. Cum sa aduci asemenea argumente???

Andrei (213 comentarii)  •  12 iulie 2017, 18:53

Ridicolul celor de la FRF atinge noi cote, căci, trebuie să fii *** să programezi supercupa cu câteva zile înainte ca TAS să stabilească campioana, evident FCSB. Supercupa se va juca încă odată !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nica fără frica (297 comentarii)  •  12 iulie 2017, 19:09

Respect pentru Hagi! A procedat fi bine și corect! Ioanitoaia dacă-ți băga burleanu cumnatul la pușcărie ai fi dat mâna cu el!!!??? Hagi are principii și nu trece peste ele și bine face! Într-o țară plină de *** și pupincuriști Hagi a preferat să nu se umilească în fața unui neica nimeni!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  12 iulie 2017, 19:12

Sa racesti pe canicula asta, dupa ce te-ai plimbat prin Antarctica vizitand, (marturia "maestrului"), atatea si atatea capitale... Curat ghinion! In conditiile in care rasul e mai contagios decat orice infectie, nu pot fi ratate aceste compuneri demne de jurnalistul satului! P.S. Nimic rautacios ci simple constatari asa ca, multa sanatate!

George Andrei (2 comentarii)  •  12 iulie 2017, 19:13

Asa e, pana la irma Hagi are dreptate!

Cristescu Geo (1 comentarii)  •  12 iulie 2017, 19:14

Nea Ovi, nu/i baga in seama pe postacii lui Burleanu! Asta a dus fotbalul de rapa!

DragomirC (2 comentarii)  •  12 iulie 2017, 19:16

Serios ca tot ce ii intereseaza pe unii este sa nu cumva sa zica cineva ceva rau de FRF...

Marean (270 comentarii)  •  12 iulie 2017, 19:18

@Cosmo. Afirmatia e replica la laudele fara masura practicate de Burleanu. Stii cumva ca biletul la Botosani a costat sub jumatate decat dincolo ca sa vina moldovenii si te-ai intrebat de ce au fost puse echipele pe drum lung. Ca sa castige Burleanu imagine. Excelent articol.

marian (160 comentarii)  •  12 iulie 2017, 19:28

Ce "eleganta" domnule Ioanitoaia, de unde ati mai scos-o si p'asta ?!? Acest gest nesportiv (ma straduiesc sa nu spun mai mult) merita sa fie sanctionat drastic "pe persoana fizica", adica amenda si/sau suspendare, chiar in quantumuri simbolice. Va este frica de Hagi, domnilor ?! Mai sa fie ...

Cosmo (237 comentarii)  •  12 iulie 2017, 19:45

@Marean, habar n-am ce e declarat burleanu, recunosc. Dar 5000 de spectatori la viitorul -voluntari mi se pare un mare succes de casa.

Marean (270 comentarii)  •  12 iulie 2017, 19:52

Cosmo, cand jumatate sunt impinsi de la spate si intra degeaba nu prea e succes de casa...

Cosmo (237 comentarii)  •  12 iulie 2017, 20:00

@Marean, completez, articolul nu mi se pare deloc excelent. Supercupa întotdeauna a fost programată înaintea campionatului. Iar acesta mi se pare că începe wkdul ce vine. Nu exista nicio garanție cand va da tas-ul o decizie. Daca anunță că o da pe 15 august crezi că UEFA amână uclul sau tragerea la sorți? Vina pt aceasta situație penibilă e a lpf, liga 1 fiind în parohia ei. Ai văzut vreodata sa fi zis nea Ovi ceva rău de gino? Nimic, nimicuta, ceea ce mie îmi arată că nu e echidistant, corect, și că atare credibil. Evident că burleanu are bube in cap, dar numai el?

Radu (2 comentarii)  •  12 iulie 2017, 20:54

Hagi și petardele lui de campioni. Când câștiga el e cel mai bun, când pierde toți au ceva cu el. Bun ca fotbalist penibil ca om.

Dilimache (657 comentarii)  •  12 iulie 2017, 21:33

Eu cred ca Hagi a procedat corect, Burleanu e un zero barat, un nimeni cu acte, un pacalici parasutat politic in fruntea FRF si stim cu totii ce a patit Gica Popescu din cauza gastii penale care l-a bagat la zdup, asa ca felicitari Hagi, ai coloana vertebrala!

Filbert (32 comentarii)  •  12 iulie 2017, 21:40

Citi locuitori au Botosanii si citi Constanta/Cluj? proportional vorbind, interesul a fost mai mare in Nord-Estul Moldovei.

Noua Caprita rosie (8 comentarii)  •  12 iulie 2017, 22:31

@ Dilimache - Din pacate Gica Popescu a intrat la puscarie pt o fapta penala pe care a recunoscut ca a savarsit-o. Nu e vina nimanui ca s-a incurcat cu fratii, si-a facut-o ca mana lui. Chiar daca este un fost jucator iubit de multa lume, inclusiv de mine, nu trebuie iertat de justitie. Ba dimpotriva, trebuia sa isi respecte blazonul si sa nu devina infractor aducand prejudicii si imqginii fotbalului. Restul sunt doar discutii, nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege. Ai fi fost de acord sa fie iertat chiar si daca prin actiunile sale tu ai fi fost afectat? Nu prea cred...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  12 iulie 2017, 22:44

Hagi e ...neam prost ...

Andrey (14 comentarii)  •  12 iulie 2017, 23:29

Cosmo, pana la proba contrara Gino care iti sta tie in gat a adus un contract tv de milioane la liga si echipele traiesc din el. Burleanu a cheltuit milioane pentru el si acolitii lui, asa ca ar trebui sa scrie urat de Gino pentru ca asa vrei tu. Si mai vrei sa fie tratati la fel un fost mare international si un parvenit ca Burleanu.

Marcel (190 comentarii)  •  13 iulie 2017, 5:36

Ovidiu Ioanitoaia e unul dintre foarte putinii ziaristi neincolonati si care spune adevarul. Cei care il critica sunt pusi, prosti ori puslamale. Completare si bolnavi mintal titu andronicus gen.

Ilie (369 comentarii)  •  13 iulie 2017, 9:29

@Marcel : ce-i ala adevar, ca daca il detii tu sau Ioanitoaia, ne inchinam voua ? In articolul asta, dl. Ioanitoaia - maestru ziarist - ne arata o mostra de editorial scris dupa propria-i vointa/dorinta. Asa sa-i invete pe tinerii elevi cind le mai da cursuri ? Unora sa le confere stiinta de 'a profita de avantajul omului in plus' , altora incompetenta de a cistiga altfel (stii la cine ma refer, neamtul ala pus de federatie) ? Sau, alt exemplu, in alte circumstante ar fi putut sa felicite cel ce descentralizeaza meciurile de tinuta nationala (la Botosani vs Bucuresti/Cluj/Constanta), semn ca fotbalul e universal, deci si la sarantocii aia de moldoveni, ba chiar sa se entuziasmeze ca au venit totusi platind bilete 5.000 de oameni sa vada un Viitorul - Voluntari ! Nu, aici nu e bine. Burleanu care a facut asta, deci automat nu e bine. Deci intrebarea din start, asa gazetarie sa-i invete dom'profesor Ioanitoaia pe tinerii studenti in jurnalistica, analistica dupa bunul-plac ? (ps : nu sint postac federal, daca exista asa ceva - nici platit nici neplatit ; asta in caz ca tu sau Ioanitoaia mai stiti ce inseamna aia critica si opinii, nu partizanat)

radu (178 comentarii)  •  13 iulie 2017, 11:42

@Ilie. Argumentatia ta e cea anemica. Daca nu a existat un interes anume nu era nevoie ca doua echipe din sudul tarii sa cheltuiasca bani mai multi ca sa joace meciul in nordul tarii. Gresit e si ca nu s-a anuntat orasul cu mai multa vreme inainte si ca obtinerea trofeului inseamna zero lei. Spre deosebire de liga federatia nu da premiu. Rezulta ca Burleanu a urmarit sa le multumeasca unora care il sustin. Se putea juca la Ploiesti, la Galati, la Pitesti si costurile pentru echipe se diminuau tare. Treaba cu observatorii miroase si mai tare.

xccx (6 comentarii)  •  13 iulie 2017, 12:31

Mosule dar ce echipe jucau Supercupa de la Cluj si de la Constanta? Ne dai niste cifre seci fara sa compari marimea stadioanelor si numele echipelor care au fost implicate. La un meci Voluntari - Viitorul, 5500 de oameni sunt multi. Mai ales ca Viitorul n-a avut niciun suporter la meci iar Voluntariul a avut 30 de oameni. Cam astea-s echipele care au jucat Supercupa.

Ilie (369 comentarii)  •  13 iulie 2017, 12:51

@Radu : tu crezi ca argumentatia ta, bazata pe suspiciunea 'interesului anume' e mai solida ? Cheltuiala echipei ptr o deplasare e una, publicul amator de fotbal repartizat deh, in toata tara, e alta. Ultimul trebuie neglijat sau pus coada prioritatilor (dupa cheltuiala echipei ptr deplasare) ? Pe ce criterii ? Eu zic ca o federatie face bine sa ia in calcul toate criteriile, si nu considerat publicul TOT pe ultimul loc. Ce a mai avut loc in Moldova in ultimii 20 de ani, in afara de acel Romania - Albania de la Piatra Neamt ? Tu desigur pari orbit de aceeasi obsesie sub forma de suspiciuni diverse ('interese anume' = electorale) ca si Ioanitoaia, si nu pari capabil sa mai vezi si alte aspecte ale aceleasi chestiuni. In ordinea vostra de idei, plecind de la suspiciuni nesanatoase, tot ce-ar face cineva este intr-un interes 'al lor' anume. Poate ca nu, poate ca da. A crede inseamna a nu stii, nu a fi sigur. Plus ca, la o adica, o face SI cu un interes anticipat, TOT publicul are ceva de cistigat in treaba asta, nu numai cel bucurestean, brasovean, etc.. Ai uitat ca fotbalul exista ptr ca are amatori peste tot ? Deci daca accepti ideea de a lua in calcul si alti parametri decit cei ai lui Ioanitoaia (cu un 'anume interes' si din partea lui, fii sigur - ce nu i-a reprosat lui Burleanu de la inceput ? - i-a reprosat agresiv inclusiv schimbarea medicului echipei nationale), parametrii pe care vad ca ti i-ai insusit pe neginditea, care zici ca-i mai anemic intre noi ?

Comentează