Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Scara de sub picioare

Nicușor Stanciu le-a răspuns lui Bölöni și lui Alin Stoica după ce ambii contestaseră venirea lui la Anderlecht.

Permalink to Scara de sub picioare
duminică, 9 iulie 2017, 4:31

Deoarece transferul cu pricina, cotat la 10 milioane de euro cu bonusuri cu tot, continuă să fie cel mai scump din istoria fotbalului belgian, suma respectivă i-a deranjat pe cei doi. Bölöni a spus că ex-stelistul n-ar valora atât, infinit mai dur, Stoica a reclamat că „Stanciu n-a dovedit nimic nici în Belgia, nici la echipa națională, nici la nivel european!”. Lucrurile nu stau chiar așa. Încă din primul sezon, Stanciu a contribuit, cu 24 de meciuri în campionat, 4 goluri și 4 assisturi la câștigarea campionatului de către Anderlecht, iar ca „tricolor” a adunat 14 selecții până la 24 de ani. Întâmplător sau nu, una mai mult decât Alin, care va împlini 38 de ani în decembrie.

Acuzându-l de frustrare și de invidie, unii pretind că Stoica n-avea voie să-și dea cu părerea. Deși fiul lui Tudorel, ales în 2001 cel mai bun tânăr jucător din Jupiler League, nu s-a realizat pe deplin, apreciindu-se că și-a risipit talentul, eu zic că avea dreptul. Campion cu Steaua în 1996, Stoica a mai cucerit 3 titluri în Belgia, 2000 și 2001 cu Anderlecht, 2003 cu Bruges, dar și alte 6 trofee. El pierde numai la comparația cu sine însuși. Cu ce putea ajunge și n-a ajuns. Altfel, clar că la așa palmares, putea să deschidă gura. Atât că era înțelept dacă tăcea, dacă nu se grăbea să-și pună un compatriot într-o lumină proastă. Să-l fi criticat altcineva pe Stanciu, nu unul de-al lui.

De remarcat din replica lui Nicușor, una mai degrabă abătută decât țâfnoasă, frazele „Românii ne vorbesc mereu de rău” și „Eu i-aș întreba pe aceștia de ce spun asemenea lucruri urâte?!”. Veți fi de acord cu mine că e greu de răspuns de ce noi, românii, în loc să ne ajutăm unii pe alții, să ne îndemnăm să ne și sprijinim, preferăm să ne bârfim și să ne invidiem, chiar să ne tragem scara de sub picioare?!
Din păcate, cazul lui Stanciu nu-i izolat. Să ne reamintim de recenta ieșire în decor a lui Ilie Năstase la întâlnirea de Fed Cup de la Mamaia, moment în care a scăpat caii și a jignit. Evident că a comis-o.

Cerându-și scuze, și-a recunoscut greșeala și a părut s-o regrete. Surprinzător însă, în măsura în care englezii l-au judecat aspru, nu puțini români l-au judecat pe fostul mare tenismen, unul dintre simbolurile sportului nostru, încă mai aspru. Neîndurător, fără milă, ca pe hoții de cai! Totuși, dacă ai tăi nu te apără, dacă nici măcar ei nu-ți acordă circumstanțe atenuante, un dram de înțelegere, cum să aștepți asta de la străini?!

La fel s-au petrecut lucrurile și când, după o carieră presărată cu izbânzi, inclusiv cu două de anvergură continentală, Supercupa Europei 2000 și Cupa UEFA 2009, Mircea Lucescu s-a trezit demis de Zenit. Dușmană cu cea din Sankt Petersburg, presa moscovită s-a repezit la gâtul tehnicianului bucureștean, iar un analist pârât, Alexei Andronov, consumator de nădejde, l-a desființat pe acesta în Sovețki Sport. Așa proceda pseudospecialistul rus și pe timpul mandatelor de la Donețk, când îi căuta noduri în papură antrenorului cu peste 30 de trofee!

Ciudat și dezamăgitor, destui ziariști și internauți români i-au ținut isonul lui Andronov. Chiar au jubilat, lăsând senzația că au pândit ca Lucescu să se împiedice și ei să-și frece mâinile încântați. Satisfăcuți în stilul carpato-dunăreano-pontic de a te întrista la succesele unor campatrioți și de a te bucura la eșecurile lor.

Nu degeaba scria Noica undeva că „Oamenii te iartă dacă faci crime. Dar nu te iartă dacă ești fericit”. Probabil că oamenii vizați erau români. Care n-au nevoie niciodată să le facă alții rău. Pentru că își fac singuri.

Comentarii (69)Adaugă comentariu

Liviu (333 comentarii)  •  9 iulie 2017, 16:46

Trist dar adevarat. Un articol curajos.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  9 iulie 2017, 16:47

Acest articol este scris contra romanilor ...nu este deloc adevarat ca ne facem rau unul la altul doar ca suntem romani ...Nastase n are nicio scuza ...fiind tata de fete sa se apuce sa injure femei ...nu i adevarat ca l am judecat mai aspru decat englezii ...de unde pana unde ?...ce i am in terzis accesul in Bucuresti ?

doni (1 comentarii)  •  9 iulie 2017, 16:49

alin stoiaca s a nascut speranta si asa a si ramas , nu stiu de ce este asa invidios , probabil STANCIU poate ajunge fotbalistul care STOICA nu afost

Sorin (1 comentarii)  •  9 iulie 2017, 16:52

Ovidiu, intr-adevar trebuie sa sustinem toti romanii nostri, buni sau mai putin buni. Prin sustinerea noastra civilizata, educata si informata si ei vor deveni sportivi mai buni! Daca aveti sansa, va rog sa ii transmiteti lui Stanciu ca il felicitam de aici din Canada pentru realizarile lui si ii dorim sa aiba cit mai mult succes la Anderlecht! Il urmarim si apreciem eforturile lui! Toate bune, Sorin, Toronto, Canada

Andrei (276 comentarii)  •  9 iulie 2017, 16:53

Inca un articol-ghiveci marca Ioanitoaia, care incepe cu o pilda rabinica din ciclul "Stoica are dreptul sa vorbeasca, dar mai bine n-o facea", continua cu un post-scriptum de umplutura la precedentul articol pe tema Nastase si se incheie apoteotic cu acadele filozofice pe marginea esentei romanismului. Un articol de duminica, scris pe genunchi, lipsit de coerenta, structura sau mesaj. Ah, si evident Mircea Lucescu. Cand afli ca l-au asteptat rusii la cotitura pe Lucescu, bunul prieten al lui Ioanitoaia, mai ca iti da o lacrima pentru antrenorul care a facut epoca in campionate precum Ucraina si Turcia. Pana sa il rastignim pe respectivul jurnalist rus, care se prea poate sa fie un cancanist obosit (plin si pe la gsp, nu-i bai), ar trebui sa ne intrebam daca nu la fel si Ioanitoaia i-a purtat sambetele lui Daum inca de la instalare si acum isi freaca mainile ca atat neamtul cat si Burleanu vor pleca cu coada intre picioare. Ce s-ar mai fi oparit Maestrul Ioanitoaia daca lui Burleanu ii iesea pariul cu Daum si ramanea sef la FRF inca vreo 20 de ani!

Moldovan Tudor (1 comentarii)  •  9 iulie 2017, 16:54

Wow, de admirat democratia de astazi.. si cum avem libertatea sa ne dam cu parerea - chiar daca e vorba de rau sau bine. Superb scris articolul. Lectie de viata

Mihai (10 comentarii)  •  9 iulie 2017, 16:57

ce pretentii sa ai de la Stoica sau Boloni mai ales Boloni care daca steaua joaca cu o echipa din ungaria tine cu ungurii atat ii duce capu si sa nu uite k duckadam la facut mare sa-i pupe mainile lu Duckadam Boloni.

john milne (8 comentarii)  •  9 iulie 2017, 16:57

Steaua e fcsb hetări scrie ca fcsb ie clona si ca Stanciu ie petardă.

Man on the Silver Mountain (1 comentarii)  •  9 iulie 2017, 16:58

Domnule Ioanitoaia in clasa a 8-a, prin 1997 am luat 5 la teza la romana pt ca am indraznit sa scriu ca ciobanul al mai ortoman a fost omorat din invidie si sa o lasam mai moale cu alegoria nunta moarte. Apoi vin si va intreb de ce l-am omorat pe Manole. Mesterul cu biserica.

Carol K (77 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:04

Exact,parca i-a luat farfuria din fata lui Alin Stoica asa a reactionat ala...Nu conteaza care a fost sau va fi mai bun,gestul e oribil.Daca au dat unii o suma pe el asta este ce trebuie sa te bagi tu in seama sa-l ataci pentru asta.

Fcsb nu e steaua (46 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:04

Neam de hiene ..ca om rezistam dar ca rasa vai de capul nostru .nota 10 pt articol

Gabi c c (1 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:05

Aveti dreptate domnule Ioanitaie,lucrez pe vapor de mulți ani și mai bine un român te birfeste,te lovește te doboară decît sa te ajute.

vardasihan (1 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:06

Gresit!!!!alin stoica,putea sa vorbeasca de stanciu,dupa 4 sezoane petrecute in belgia.atunci putea trage linie si putea vorbi.Stanciu,a jucat o semifinala de cupa europeana.La parcusul lui anderlecht,a participat din plin cu goluri si pase de gol.In primul sau sezon in campionatul belgiei,a castigat campionatul.Ce altceva trebuia sa mai faca dupa un prim sezon la o echipa noua?!Ai dovedit ca esti un om mic,ii dai dreptate unui egoist esuat.Tipic ioanitoaia.

tango (3 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:06

Dle Ovidiu este stiut faptul ca romanii se 'ajuta' foarte mult intre ei si ca dovada am sa reamintesc aici un banc (la care suntem neintrecuti), in mod sigur cunoscat multora si care spune cam asa: un cunoscut politician a ajuns in iad si a avut 'placerea' ca insusi seful cel mare sa ii prezinte lumea de jos. respectivul a vazut peste tot cazane mari cu smoala in care fierbeau pacatosii. la fiecare cazan erau mai multi dracusori cu ciomege in mana si erau foarte ocupati sa-i loveasca la scafarlie pe cei care incercau sa iasa din cazan cu ajutorul celorlalti confrati de tortura. Nu mica i-a fost surprinderea cand a vazut un cazan clocotind dar fara niciun dracusor gardian. Intrebat despre ce este vorba Tartorul iadului i-a explicat ca in acel cazan fierb romanii; -dar romanii nu incearca sa scape? Tartorul i-a raspuns : Da dar nu-i nicio o problema pentru ca de cate ori vreunul mai rasarit incearca sa iasa il trag cei dinauntru inapoi.

laur (46 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:11

Maestre, ursul trece câinii-l latră. Lucescu a pierdut imagine în Rusia. Și cu largul nostru concurs, aici, pe plaiurile noastre. Ar fi fost culmea ca Lucescu să performeze acolo, într-un mediu ostil, într-o atmosferă de război împotriva valorilor europene. Pârliții mingicari din Belgia joacă într-o replică, ăla nu se dă dus, ăsta nu-i ia locul. :;))

Suzana (1 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:13

Romanii sunt asa cum au fost invatati sa fie! Jumatate hoti (gen Gigi Becali). Jumatate *** procurori, care vezi doamne se lupta cu primii, dar care fura mai mult (gen Traian Basescu) Si unii si altii tin cu creatura comica numita fcsb-steaua! Noua marca de aragaz pe care niciun roman nu vrea sa o aiba in casa!

Zorba (2 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:22

Domnule Ioanitoaia, Asa SUNTEM noi romanii, nu toti, cam 80%! Tii minte matale ca in anii 1950 aveam la...UEFA un reprezentant? Se numea Gica Popescu! *** din FRF au trimis multe mesaje josnice la UEFA despre...reprezentantul...roman, pentru a-l...schimba din...functie si inlocuit cu un alt roman, probabil din grupul contestatar! UEFA a luat act de plangerile de la FRF si l-a inlocuit pe Gica Popescu, cu un...bulgar sau...rus! Va las pe dvs.ca sa trageti concluzia!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan (331 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:25

"Un pseudoanalist parat"?! De bine de rau, pe "consumator" il citeaza presa internationala, pe mata nu te stiu decat misu, dinu, gino si d'astia. Cat despre ce a scris rusul, eu zic ca, cuprinsul e ok si unanim cunoscut (Lucescu se considera responsabil pt tot ce e bun pe lume si vinovati pe ceilalti pt restul)...despre stil, esti ultimul care poate avea o parere (citeste ce ai scris despre clientii tai Daum si Burli).

Forța Steaua!!! (8 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:26

Nea' Ovidiu, la aceasta ,,calitate" contribuie zilnic toti ***! Noi avem un principiu de la care nu deviem niciodata: ,,dece sa fie bine, cand poate sa fie rau"!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (347 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:34

@Andrei. Scrii o prostie mai mare decat capul tau, pilda rabinica si alte aberatii. Esti ilustrarea tipica a romanului din insectarul domnului Ioanitoaia, rau, inchipuit si fudul, plin de importanta si egal cu zero. Treaba cu Daum e alta facatura. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tatar (25 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:35

Nu mai era nevoie sa-ti dovedești starea de ...PENIBIL sau de...scleroza pentru a folosi jalnica turma de *** proaste ca leit motiv pentru subiect care,...în alt context social, era chiar interesant!Nu mai ca, potrivit logicii. ..retardate a pupincuristilor oieri de la gsp , toți cei ce nu lauda sau admira ....fc telemeaua este ....ANTIPATRIOT! !!Hai,las-o jos ca măcăne, stimabile!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (347 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:36

@Vardasihan. La tine lucrurile sunt mai simple. Tu pricepi pe dos si crezi ca oul e patrat.

gio (59 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:41

Adica nea ovidiu, daca vedem ca fcsb ii pacaleste pe anderlecht vanzandu-le o petarda la suprapret ar trebui sa ne facem ca nu vedem si sa-l laudam in continuare pe stanciu ca fiind nu stiu ce mare fotbalist? Sa nu spunem ca "regele" e gol? Apropo, GSP ce participare a avut la ridicarea cotei unor petarde non- fotbalisti precum chiriches si stanciu?

doru (127 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:44

Articol inteligent dar nu pentru mintea neteda a unora gen Tatar care scapa vacile in lucerna. Numai si pentru citatul din final merita citit articolul. PS. pt Tatar. Neverebratule, nu e vorba aici de *** si restul idioteniilor idiotenii ale tale. Asa ceva e doar in creierul tau mare cat nuca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad (77 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:51

Maestre, pai asta nu se cheama ipocrizie? Voi presa sunteti principalii vinovati pentru asta... Sa amintesc cum prin gsp un "maaaareeeeee" ziarist (nu dam nume) critica mereu si mereu FRF?

johnnycash (1 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:53

Ce intelegere bai bosorogule? spui de nastase ca trebuie sa-l aparam. De ce ? el traieste toata viata pe spinarea rezultatelor ? de ce sa nu fie judecat pentru ca e o canalie de om fara scrupule ? a jignit inclusiv colege ziariste d-ale tale. Le-a placut C..rve, proaste, cate si mai cate jigniri abjecte. Nu ti-e rusine sa aperi un asemenea om ? toata viata ai fost un *** care s-a strecurat prin sistem, mereu ai dat-o cotita cand trebuia sa pui piciorul in prag. Mi-e sila de tine. Scrii o multime de balarii, mai bine te pensionezi naiba si lasi locul altora mai tineri si mai pregatiti !

fcsb (133 comentarii)  •  9 iulie 2017, 17:59

Mare dreptate aveti !

Ion dolanescu (1 comentarii)  •  9 iulie 2017, 18:12

Spre deosebire de domnul Ioanitoaia care este super solidar cu FRF si antrenorul nationalei.. ipocrizie maxima !

gelu (116 comentarii)  •  9 iulie 2017, 18:18

Domnule Ioanitoaia, vorbiti ca Moise in desert. Majoritatea romanilor tip Razvan, johhnnycash si alte ciurucuri sunt atit de infumurati, complexati si needucati incit nu le poti cere sa inteleaga. Ei stiu doar sa se dea mari si sa insulte. Gresiti ca le vorbiti unor asemenea indivizi despre Noica... Uitati-va la johnnycah cum il ataca violent pe Nastase ca a jignit insa el va jigneste chiar pe Dv. Multe scursuri in jurul nostru...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  9 iulie 2017, 18:38

...problema cu nea Ovi este ca se crede superior noua ...romanilor din tara ...crede ca el este diferit ...el n ar face rau niciodata la alt roman ...ma lasi ...

Argus (26 comentarii)  •  9 iulie 2017, 18:57

Desigur ca Stoica nu-l "alina" deloc pe Stanciu prin ndreapta (as zice chiar "nemiloasa"!) analiza, precum a unui veritabil "inchizitor"! La fel de sigur este ca Boloni nu prea tine seama daca "trage scara" unui Roman sau... (nu-l ofensez, dar sa nu ne facem ca nu pricepem!)! Cred ca Stoica, o face nu doar din dorinta de a "iesi la ramapa", de a se baga-n seama, ci mai curand, animat de pacatoasa trasatura umana, INVIDIA! Asa dar, daca INVIDIA salasluieste (de vrem sau nu!) intr-o forma sau alta in fiecare dintre noi, atunci, dece oare DOAR ROMANII "isi trag scara..."? Dece nu se foloseste sintagma "unii romani.." sau "unii dintre noi.." sau....? Explicatia sa stea cumva in dorinta de AUTOFLAGELARE? In ceea ce-l priveste pe Ilie Nastase, aveti dumneavoastra o vorba "una-i una, alta-i alta" ce merge ca o manusa in acest caz! UNA: Ilie Nastase a fost un mare jucator de tenis! ALTA: Va aduceti aminte ca, in plina glorie, era "alintat" Nasty (cu multiple conotatii, nici una onoranta, precum, obraznic, nepoliticos, imoral s.a.)? Atunci? Ilie "a gresit, greseste" sau Ilie " a recidivat, recidiveaza"? Oare, faptul ca mai mereu, are pe cineva ce-i "tine bine scara", nu-l incurajeaza? Dece sa fii soscotit nemilos criticand-ul, cand il vezi ca nu scapa ocazie sa-si terfelasca nu numai numele ci si haina militar a, nu in ultimul rand, tara pentru care parta uniforma cu insemnele de general in armata romana, uniforma cu care se afiseaza (ca sa nu spun ca se "impopotaneaza"!) si peste hotare (precum turneele de grand slam)? Inchei prin a va multumi, anticipat, pt. ingaduinta cu care, presupun, tratati aceste opinii. Cele bune!

Craiu (67 comentarii)  •  9 iulie 2017, 19:03

Articol de nota 10.

Craiu (67 comentarii)  •  9 iulie 2017, 19:05

Pt Ion Dolanescu. Ai dreptate ca Daum e roman sadea.🙏🏻

Adela Timofei (6 comentarii)  •  9 iulie 2017, 19:40

Eu v-aș recomanda să scrieți un articol și despre obsesia românilor de a fi pe placul tuturor. Mi-e tare simpatic Stanciu că e ardelean de-al meu dar în aproape toate interviurile date vorbește doar despre ce scrie presa ori spun unii despre el. "Pe mine nu mă deranjează ce scrie presa.." dar juma' de interviu doar despre asta vorbește. Ce dracu', mă? Fii bărbat și mănâncă-i de vii! E foarte talentat Nicușor dar e cam..bleguț?

Dilimache (657 comentarii)  •  9 iulie 2017, 20:49

@Andrei - vezi ca te-a chemat burleanu sa te trimita dupa tigari!

dan t (81 comentarii)  •  9 iulie 2017, 21:03

domnule ovidiu ...revin din nou cu partea cu angajatii d voastra de la site...! sunt sub orice critica si nu inteleg de ce imi modereaza numai sambata si duminica.....! cand nu e nimeni caruia sa i reclam! am salvat postarile facute de mine si vi le voi trimite maine exact in forma care mi a fost moderata: am scris ..."trage apa"si mi a fost moderat...am scris *** ....si mi a fost moderat...iar cand sunt jignit cu:"ciorba de la rin""evazionist de la rin".."prostovane"aceste cuvinte nu sunt moderate si raman in spatiul public desi acestea mi se par cu adevarat jigniri! va multumesc si revin maine cu ce v am promis

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Coco (1 comentarii)  •  9 iulie 2017, 21:16

@vardasihan e plin de hatteri.bine zis.bv.

jopytell (1 comentarii)  •  9 iulie 2017, 21:54

Daca va uitati la meciuri/ goluri reușite de stoica Jr, veti constata ca este și va fi departe de Stanciu. El a fost eterna speranța, băiatul lu tata, care când altii nu aveau cu ce sa se incalte, el se antrena printre vedetele Stelei 86-89. N-are sens sa mai enumeram 40-59 de superficialitate. N-a inteles nimic și n-a putut reuși mare lucru. Pt el Anderlecht trebuia sa fie o rampa de lansare, dar ăla a fost apogeul...speranta belgienilor...sa confirme. A marcat și el un gol cu Real și numai de ăla vorbeste. Și Claudiu Niculescu a marcat cu real și nu se lauda atât. Concluzie?? Stoica e departe mult de Stanciu. Priviti numai loviturile libere.

jos_cenzura (114 comentarii)  •  9 iulie 2017, 21:55

Dar Stanciu chiar nu e bun. Îmi voi pune toți specialiștii în cap, dar îl urmăresc de când juca la Vaslui. Are sclipiri în meciurile fără miză, cu echipe mult mai slab cotate sau în amicale. În meciurile unde contează, încurcă fazele de atac sau dispare. Eu îi doresc binele și sper să progreseze dar nu doresc să-l văd titular la națională.

Beisarius (2 comentarii)  •  9 iulie 2017, 22:38

Ca roman expatriat, pot sa afirm ca e adevarat. In general, desi totul merge mult spre bine in romania, cand am fost acolo am observat negativismul si tendinta de a dori raul celor cu succes. In general colegii cu mine, complet straini, erau mai bine primiti ca vozitatori decat eu. Perceptia la toti este ca am avut noroc sa fiu inafara, si uneori invidia e atat de clara ca o poti sterge cu mana.

Haiducul (1 comentarii)  •  9 iulie 2017, 23:25

Ati pus punctul pe I domnule Ioanitioaia. Bravo ! Un articol excelent !

1Oarecare (2 comentarii)  •  10 iulie 2017, 0:00

Hahaa , a critica un sportiv dl. Ioanitoaia este constructiv,credeam ca stiti asta. Toti sportivii au fost criticati, Cr. Ronaldo însuși pana nu demult era fluierat si injurat la meciurile Portugaliei. Singura problema rămâne,si cred ca la asta va referiti, de ce vine Stoica sa critice astazi? Pana nu demult statea in spatele oierului si poate poate ii se rupe plasa oierului si ia si el o bucata de brânză. A inceput cu Steaua/FCSB , foarte bine , dupa care începe să-si dea cu parerea despre fotbalisti. Sa nu uitam ca daca eu un neica nimeni il critic pe Stanciu si citește din intamplare comentariul cu siguranță ca il trece cu vederea ca timp pierdut dar daca il vede la tv pe un om important al fotbalului care il critica desi nu are nimic in comun cu antrenoratul dar el poate fi formator de opinie, poate sa faca in asa fel incat un neica nimeni ca mine sa iau de buna ce zice Stoica iar cand ma duc la meciurile echipei nationale sal fluier eu si inca 50.000 de oameni. Caracterul si prostia tarii noastre stau in oamenii care apar la televizor. Doar nu va asteptati sa avem oameni ce oau premiu nobel sau cine mai stie ce trofee daca la tv avem continuu Tudorel Stoica care faulteaza limba romana mai rau ca si Camora (de la CFR Cluj) sau il avem pe Piturca invitat continuu,sau Guta sau tot felul de *** care singurul lor noroc in viata sa poată reusi a fost însăși fotbalul,altfel erau muritori de rând,angajati pe 1400 de lei incercand tot felul de smecherii ca sa mai puna 200-300 pe langa salariu. De obicei eu nu ma supar daca un prost imi zice ca sunt prost, nu am de ce , dar daca un destept imi spune ca sunt prost atunci am de gandit. Unde gresesc,ce trebuie sa fac s.a.m.d . Asa ca Tudorel Stoica in teren a fost bun dar in viata reala a fost este si va muri nul. La fel ca toti agaricii ce comenteaza pe nspe mii de subiecte unde pretind ca ei cunosc tot, inclusiv eu. In Romania ne dam cu parerea din cauza faptului ca nu stiim sa ne folosim mai cu folos timpul liber. Ne trezim dimineata citim ziarele ,bem cafeaua mergem la munca ,ne intoarcem ,mancam citim ziarele ne dam cu parerea peste tot, de parca ar conta , ne bagam la somn iar a doua zi o luam de la început. Cam asta e societatea noastra de ***, cel putin 50% din populatia detinatoare de gadget-uri.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (205 comentarii)  •  10 iulie 2017, 3:07

Prefer sa fiu umilit de nemti nu de mongoli !

dc (16 comentarii)  •  10 iulie 2017, 3:48

tu, voi cei de la foaia asta, mai bine ati actualiza clasamentele, rezultatele inclusiv din ligile inferioare; va tineti numai de cancanuri, nu poti afla nimic din ziarul asta in afara de parerile voastre unal mai deocheata decat alta; poate si de aia, nici acum nu ati publicat componenta primei divizii, pagina despre diviziile inferioare sunt pline de alte informatii aiurea, vechi, multe legate de liga 1 fara nicio legatura cu liga 2; ma si mir ca va mai citeste cineva

Popa (26 comentarii)  •  10 iulie 2017, 7:01

Corect si pertinent comentariul ! Eu as fi amintit si episodul in care Stoica a parasit Steaua si suma cu care a fost "vandut" in Belgia .

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (871 comentarii)  •  10 iulie 2017, 9:37

Cam varza maestre, sint cazuri diferite, comuna e "educatia" si "socializarea". Altii construiau catedreale prin 1300 iar "romanii" - de unde romani ? - cintau din frunza prin 1900. Aveau un vecin, care avea o capra. Apoi s-au mutat la bloc unde s-au socializat si ei. Alin Stoica a fost fotbalist darce fiul lui Tudorel, care nu leaga doua fraze si nici nu stie sa citeasca cursiv. Ori Laca. Mari fotbalisti, asta cu spit, ... ce sa faci azi cu ei. Desidur ca ei mai vor sa li se "sara la cap", dar pentru asta trebuia ca CSA sa-si si educe cit de cit jucatorii. "PS" il mai dau odata, - nu vad de ce-a fost oprit acum doua zile. Acolo chiar n-am jignit pe nimeni: --------------------------- PS Piedeam sigur la Mamaia dar Nastase a intervenit la timp si si-a mobilizat echipa. J Klopp a comis-o de multe ori deliberat. Pe Nasty al nostru nu vreau sa-l acuz de prea multa stiinta si tehnica, cred ca a comis-o din instincte de closca altfel o facea mai fin. Norocul lui a fost ca nu s-a jucat la Bucuresti. Noroc ca la Mamaia publicul a fost de 10. Sa fim seriosi, fata aia cu origini unguresti a plins pe teren ! Doar un prostanac poate sustine ca e prea sensibila, ori ca s-a prefacut. Consecintele erau clare. Dupa opinia mea s-ar fi uitat repede daca nu provoca mai departe domnul Tiriac. In loc sa-i bage undeva, scurt si zimbind, le-a mai si scris prostilor alora care au incurcat treaba prin delegari dubioase, i-a facut sa se creada si mai importanti decit sint. Mai clar, daca tu te crezi destept nu are rost sa te obosesti si sa le scrii la toti ***. O fi pierdut Tiriac si vre-o doua zile ca sa redacteze ca un domn scrisorile sale. Deci circul a continuat iar media atit asteapta. Daca Nastase si-ar face aparitia la acest turneu ar exista sansa sa apara noi conflicte. Asta e motivul pentru care nu este primit, simplu, corect iar organizatorii pot fi intelesi. Nu-i razbunare, nu-i vorba ca al nostru nu mai este primit in Anglia, este doar o chestiune organizatorica. O suspendare va primi Ilie cu siguranta, o si merita pe deplin.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cetatean (38 comentarii)  •  10 iulie 2017, 9:42

@Marius Mos Teaca, adica Marius (sic!!), chestia cu oul patrat iti arata, nu doar frustrarile, cat, mai ales, limitele. Daca spuneai ca e cubic aveai, cel putin, scuza ca stii sa te exprimi. Dar, la ce te poti astepta de la un fost taxator la ITB care sustine ca a vizitat capitale din Antarctica...

Macanache (1 comentarii)  •  10 iulie 2017, 10:04

Imi aduc aminte si de Chipciu la Steaua pana sa plece la Anderlecht in ultimul sezon la steaua avea daca nu ma insel vreo 7 goluri .... atentie era golgeterul ehipei si cel mai multe asisturi si majoritatea fainlor il huiduiau si la echipa de club Steaua is la Nationala ca si cum el joaca slab! Cat despre Stanciu ... trebuie sa fie baiat destept si sa nu citeasca presa din Romania ! Stim cu toti ca presa din Romania e cum bate vantul azi te mangaie maine te executa !

dan b (283 comentarii)  •  10 iulie 2017, 10:36

Este foarte adevarat si explicatiile sunt complexe. Cel mai mult cred ca e chestie de educatie pentru ca invidie gasim peste tot. Imi spunea un coleg francez ca la ei e un adevarat obicei sa-si laude colegii, in diferite imprejurari. Pragmatici, stiu ca aceasta cutuma le aduce dublu profit: 1) interlocutorul isi face o buna impresie despre el ("uite un om de isprava care-si vorbeste de bine colegii" si 2) e sigur ca la randul lor si colegii il vor lauda ori de cate ori vor avea ocazia. Bineinteles nici acolo regula nu e general valabila, dar la anumite categorii socio-profesionale, da.

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (871 comentarii)  •  10 iulie 2017, 11:57

Maestre, va trage un tontolan de scara. Puneti piciorul in prag si terminati cu cenzura asta de moca ! Sa inteleg ca exact ce-am scris azi la PS n-a aparut acum doua zile caci am avut un limbaj intolerant ? Din context se intelege ca vorbeam de functionari, n-am jignit lorzi, englezi. Cei carora s-a obosit domnul Tiriac sa le scrie au avut cu siguranta parte de dea mai buna educatie dar vad sportul „lor“ altfel, il vad cum vad functionarii economia. Eu ii stimez pe englezi si le dau dreptate. Dar, pe bune acum, de ce sa scrie domnul Tiriac unor functionari ? Omul a facut ceva pentru tenis, el a obtinut primii bani adevarati pentru drepturile de televizare ale acestui sport, a fost jucator, a produs campioni, organizeaza turnee, a facut CEVA - mare - si in afara sportului. Dupa opinia mea domnul Tiriac a gresit de trei ori: 1.- i-a bagat prea mult in seama in loc sa-i anunte prin telefon - scurt - ca o sa-i astepte la cotitura 2.- a continuat o disputa care se putea poate uita mai usor daca nu o imflama el 3.- vorbele alese de Nastase sint de subsolul blocului si nu au nici cea mai mica legatura cu faptul ca au fost delegati englezi si alti cunoscuti drept dubiosi la meciul cu Anglia. Adica eu gresesc si apoi spun, pai stai asa ca si tu ai gresit. Nu. Sint doua greseli diferite, nu se scuza una cu alta.

Comentează