Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Frumoasa fără noroc

Germania a cucerit în premieră Cupa Confederațiilor, 1-0 în finala cu Chile, izbândă însă mai puțin scontată, chiar dacă Draxler et Comp. au venit în Rusia cu rangul de campioni mondiali.

Permalink to Frumoasa fără noroc
luni, 3 iulie 2017, 3:59

Au obținut titlul în Brazilia 2014, turneu în cadrul căruia Mannschaftul a zdrobit în semifinale echipa țării gazdă cu un neverosimil 7-1! Totuși, nemții nu erau considerați favoriți de data asta deoarece Low deplasase un lot mai degrabă experimental, cu doar 3 fotbaliști (Ginter, Mustafi, Draxler) de pe lista din 2014.

Corect, din vechea garnitură s-au retras Lahm, Schweinsteiger și Klose, dar majoritatea titularilor, Neuer, Hummels, Boateng, Khedira, Kroos, Ozil ori T. Muller, continuă să fie în activitate, chiar în mare formă. Low a preferat însă să-i menajeze. Încă mai mult, a îndrăznit să arunce în luptă următoarea promoție de talente, generația promisiunilor Timo Werner (21 de ani) și Leon Goretzka (22). Punct ochit, punct lovit. Deși n-a strălucit în ultimul act al competiției, această selecționată de rezerve a luat trofeul și, odată cu el, cele 4,1 milioane de dolari oferiți de FIFA ocupantei locului 1.

Adevărul e că nemții, cotați cu prima șansă după ce îi demolaseră cu 4-1 pe mexicani în semifinale, s-au chinuit cu Chile. Au deschis scorul în minutul 20, când Marcelo Diaz i-a făcut cadou mingea lui Werner, iar Timo i-a pasat-o lui Stindl pentru o simplă formalitate, după care au tras din greu, la jug. Chiar au suferit, sud-americanii controlând partida, dar încurcându-se copilărește la finalizare. Dovadă a dominării chiliene stă caseta tehnică, pro Vidal la toate capitolele: 61 la sută posesie, 9-4 la cornere, 21-8 la șuturi etc. Altfel spus, Chile a jucat, Germania a învins, disciplina tactică și rigoarea fiind, prin tradiție, calitățile Panzerului. Nu cred că exagerez scriind că Chile a arătat ca o fată frumoasă, dar lipsită de noroc. Genul care nu se mărită ușor.

De precizat că germanii au irosit după gol câteva ocazii, ceea ce n-a schimbat însă impresia generală, aceea că băieții lui Pizzi s-au bătut singuri. Oricum, duminică seara, la Sankt Petersburg, în fața a peste 57.000 de spectatori și pe un stadion-bijuterie, a cărui construcție a înghițit circa un miliard de dolari, am asistat la o demonstrație de fotbal cinic și, ca atare, nedrept. Nu mi s-a părut corect ce s-a petrecut într-un meci pe care l-au pierdut tocmai cei care au jucat mai mult și mai bine. Doar că ne aflăm în 2017 și contează mai puțin spre deloc cine joacă. Important e cine câștigă, căci fanfara cântă numai pentru învingător. La rându-i, istoria reține doar numele acestuia. Ca și în viață, e cum se întâmplă să fie, cum cade, nu cum ar trebui să fie.

Consecință a succesului din Cupa Confederațiilor, crește numărul specialiștilor ce se referă, mai des și mai apăsat ca oricând, la supremația nemților în fotbalul contemporan. Respectivii au în vedere că, pe lângă titlul suprem din 2014, Germania a disputat finala JO 2016 și s-a încoronat deunăzi campioană continentală la U21, succese care depun mărturie convingătoare despre seriozitate, perseverență și metodă. Altfel spus, despre mentalitate. Rămâne să hotărască fiecare dintre noi dacă mai e loc în această captivantă poveste și pentru estetică. Pentru spectacol.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Viktor (278 comentarii)  •  3 iulie 2017, 16:01

Asa a fost si va dau dreptate. Nu mai e loc pentru frumos in fotbalul de astazi ci doar pentru victorie cu orice pret. Pacat ca Daum nu a inteles asta de la nemtalaii lui.

Marco Polo (42 comentarii)  •  3 iulie 2017, 16:15

Titularii de drept enumerati de dvs au terminat sezonul complet iesiti din forma, unii dupa reveniri in urma unor accidentari serioase. Finala a fost dominata tactic in mod categoric de catre Germania. Nu pot intelege cum poate fi agreabil jocul complet dezordonat al chilienilor, fara disciplina tactica, cu o aparare praf, o echipa batrana atat in acte, cat si in teren, cu Sanchez si Vidal anonimi. Pe chilieni ii bateau si varianta Germaniei castigatoare a turneului final de tineret! Sau, poate, si acolo Germania s-a chinuit in finala, dupa opinia dvs?!!!

daniel (223 comentarii)  •  3 iulie 2017, 16:35

Marco Poo, las-o ca macane. Germania nu a jucat nimic in finala. A fost o catastrofa care chiar s-a chinuit dar s-a mai gasit unul sa ii predea lectii de fotbal dlui Ioanitoaia. Intri si tu in categoria celor care le stiu pe toate.

Cosmo (237 comentarii)  •  3 iulie 2017, 16:41

Au avut posesie mai mare, au sutat mai mult, dar nu mi s-a părut că ar fi jucat mai frumos, dimpotrivă, traseele nemților au fost mai plăcute ochiului meu. Și având în vedere că în formula asta sunt mai puțin omogeni decât chilienii, era normal sa nu se ducă peste ei. S-au dus la euro peste francezi și au fost piscati rău.

Daci (3 comentarii)  •  3 iulie 2017, 17:06

Domnul Ioanitoaia nu scapa nicio ocazie cand este vorba sa-i atace pe nemti. La fel ca si dl Dinu, educati si slefuiti de acelasi sistem. Nu exista nicio indoiala de ce nu ii au pe germani la suflet. Pur si simplu nu fac parte deloc din lumea lor.

Laur (111 comentarii)  •  3 iulie 2017, 17:13

Si mie imi plac mai tare nemtii insa caseta tehnica e edificatoare. La posesie 39 la 61 nu castigi decat din intamplare sau din noroc. Nemtii le-au avut pe amandoua.

sorin (4 comentarii)  •  3 iulie 2017, 17:19

Nu sunt un fan al lui Ovidiu Ioanitoaia dar cred ca are dreptate cand scrie ca: fotbalul are nevoie si de spectacol! Nu cred ca marea organizare tactica a nemtilor avea sorti de izbanda daca chilienii dadeau ceva goluri,oricum ofensiva lor a fost mai incisiva. @ marco polo-am vazut si repriza a doua a finalei u21,care arata o Spanie avida de goluri,dar care -ca tot faceai comparatie-nu avea incisivitatea chilienilor care au ajuns de multe ori la poarta(fata de spanioli care au tras mai mult din afara careului) Parerea mea este ca o Germanie foarte disciplinata si tactica,care se retrage dupa 1-0 cu fundul in poarta,"omoara" spectacolul!

remus (29 comentarii)  •  3 iulie 2017, 17:27

@Daci. inca o noapte a mintii pentru ca articolul nu ii ataca pe nemti, el reda adevarul dintr-o finala dominata clar de Chile fie ca ne place ori nu. Lumea e insa plina de capete patrate conform carora neamtul e un geniu numai pentru ca s-a nascut neamt. .

piet (3 comentarii)  •  3 iulie 2017, 17:49

domnule ioanitoaia am o intrebare de bun simt ,menita sa imi explice comportamentul dvs.sunteti evreu? Altfel nu-mi pot explica faptul ca nu aveti puterea de a vedea ca nemti la toate categoriile de varsta domina fotbalul ,ca antrenorii germani sunt cel mai bine pregatiti profesional.ne tot bagati pe gat ideea ca romani sunt buni.buni cand joaca cu echipe formate ad-hoc din jucatori refuzati .altfel sunt tabula-rasa.

Laur (111 comentarii)  •  3 iulie 2017, 18:18

Piet, ar trebui sa stii raspunsul sau sa il cauti pe net. Mai trist e ca debitezi prostia ca Ovidiu sustine ca antrenorii romani sunt mai buni ca antrenorii nemti ceea ce nu a sustinut niciodata. Da in Daum caci asta vrei sa zici dar nu zici nu pentru ca e neamt ci pentru ca nu acesta e praf si nu are rezultate cu Romania. Daca are imi retrag cuvintele. Daca nu le are cereti tu scuze.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  3 iulie 2017, 19:05

...pai daca i iubiti atat pe nemti ...de ce nu l felicitati pe burleanu ca ne a adus antrenor neamt care o sa ne invete mentalitatea nemteasca ...

helioglobalus (26 comentarii)  •  3 iulie 2017, 19:16

"@piet Am auzit că Ioaniţoaia e evreu şi Daum e neamţ. Restul sunt animozităţi cu caracter mai degrabă istoric...

luca (4 comentarii)  •  3 iulie 2017, 19:30

Stimati domni, de 4 luni m-am mutat in Germania,cu familia(sotia si 2 copii -5 si 7 ani,noi parintii 36 ).Suntem intelectuali,cu venituri foarte bune si in Romania,dar ne-am saturat/ingrijorat de perspectiva care ni se oferea copiilor nostri. Asa ca am lasat tot(proprietati,joburi,prieteni,familie) si am plecat. sunt pe terenul de fotbal de cand ma stiu,am jucat fotbal la juniorii lui FC Inter Sibiu,apoi am fost 8 ani arbitru de fotbal,pana cand la examenul de admitere la Divizia C am fost oprit de mafia din fotbalul romanesc(nota 10 la cele 5 probe fizice) si la testul scris habar nu am ce nota am luat,pt ca in Romania nu se stie niciodata ce nota ai luat la proba scrisa,nici contestatie nu se poate face....(TREBUIE SA SCRIETI UN ARTICOL DESPRE PROMOVAREA ARBITRILOR LA DIVIZIA C SI B!!!!) Ce am gasit in Germania....ULUITOR!!! In satul in care sunt eu,am gasit echipa de Liga 8. Trei terenuri innierbate,toate cu nocturna,poate intra oricine oricand.(la Sibiu daca alergam desculti in afara tusei venea ingrijitorul si ne scotea afara...desi eram juniorii clubului) De 2 luni m-am inscris la echipa de old boys. In fiecare saptamana (vineri),avem antrenament.Vin 20 de oameni la fiecare antrenament,cel mai in varsta 73 ani. La 2 saptamani avem turneu,10 echipe din zona pe latul terenului,(5+1). Este extrem de greu sa prinzi echipa celor 6....concurenta mare. Au grupe de juniori de toate varstele,incepand de la 5 ani (bambini). Super constiinciosi,super organizare,super conditii!!! De aceea castiga....ca investesc si le pasa!!!Extrem de mult le pasa!!! Imi pare foarte rau ca mi-am irosit timpul/viata in Romania,si ca junior si ca arbitru de fotbal.Daca eram aici,sigur as fi reusit sa performez...asa am fost silit sa abandonez si una si alta.. Daca va intereseaza....pot reveni cu detalii si fotografii....zilnic incerc sa le descopar mentalitatea si filozofia de viata...sunt uimitori de muncitori si perseverenti!!!

octav (3 comentarii)  •  3 iulie 2017, 19:42

Domnule Ioanitoaia, Germania adevarata ( nu cea de aseara) chiar are estetica. Ma gandesc la rezultatele avute la ultimele doua Campionate Mondiale, cele din 2010 si 2014, dar mai ales la maniera jocului prestat, astfel: -Germania- Anglia 4-0; -Germania-Argentina 4-0; -Germania-Portugalia 4-0; -Germania-Brazilia 7-1, rezultat facut in semifinala de CM, desfasurata acasa la"spectaculosii si megatehnicii" brazilieni. Ce echipa a mai aplicat asemenea corectii in epoca moderna a fotbalului? Sa fim corecti si sa spunem ca Germania are rezultate si joc pe masura!!

MZM (390 comentarii)  •  3 iulie 2017, 19:58

Daca la 1-o nemtii ar mai fi mai inscris de vreo doua ori din numeroasele ocazii pe care le-au avut pe contraatac, nu s-ar mai fi intrebat nimeni cine-i frumoasa si cine are noroc. (Oare rusii, la ei acasa, n-au facut nicio brinza pentru ca n-au noroc sau pentru ca n-au valoare?) Cred ca antrenorul german a pregatit tactic foarte bine jocul. Chile este o echipa tehnica, rapida si nu avea sens sa o ataci cu orice risc. Mi-a placut viteza cu care tzisneau pe contraatac, cu mingea la picior, alde Goretzka! Era absolut naucitor!

Dilimache (657 comentarii)  •  3 iulie 2017, 20:09

Da, fotbalul are nevoie de spectacol, e prea mult business si prea putin show!

cfrescu (24 comentarii)  •  3 iulie 2017, 20:26

Exista o generatie, si nu doar la noi, care nu-i va inghiti niciodata pe nemti, orice ar fi... din care fac parte si eu, subiectiv sau obiectiv. Consider cu tarie ca le prinde f bine sa-si reaminteasca despre modestie... altfel spus, orice infrangere pt vaterland e binevenita :-) de altfel, articolul e in mare masura obiectiv.

Axaid 016 (1 comentarii)  •  3 iulie 2017, 20:43

Nemții nu ne-au adus noroc niciodată. Intotdeauna am pierdut pe mâna lor.

anca (109 comentarii)  •  3 iulie 2017, 20:51

Ovidiu Ioanitoaia e un... evreu sadea nascut in satul Cocioc din comuna Peris de linga Bucuresti din parintii Ovidiu si Elena. Pe bunicii materni din sat cu bunicii mei ii chema Emil si Didina, asa ca...Cine e prost ca helioglobalus sa stea acasa.

Giuliano (5 comentarii)  •  3 iulie 2017, 21:38

Şi cotul lui Gonzalo Jara intră în categoria nurilor frumoasei?

Giuliano (5 comentarii)  •  3 iulie 2017, 21:44

Domnule Luca, interesantă relatarea. Dar, vedeţi dumneavoastră, vorbiţi la pereţi. Pentru că la fiecar colţ de stradă în ţara asta există câte-un ceferscu ce dă lecţii de modestie unor naţiuni care dacă mâine pier au lăsat ceva în urmă, câte-un ceferescu ce ne explică cum îi detestăm noi românii pe nemţi în timp ce picăm pe spate de admiraţie în faţa ruşilor că doar nemţii ne-au furat din teritoriu de mai multe ori, doar nemţii ne-au adus comunismul pe cap, nemţii ne-au mutilat spiritual şi ne-au decimat o întreagă generaţie de elită. Da domnule, noi suntem cea mai cinstită, curată, competentă şi... modestă (evident) naţie şi, dacă nu erau nenorociţii ăştia de nemţi, dominam lumea :D

Daci (3 comentarii)  •  3 iulie 2017, 21:51

`Remus´, atunci cand iti doresti sa ataci, trebuie sa poti mai mult de atat. Daca ai citit bine comentariul meu, nu se refera strict la acest meci... Mai mult, perseverezi in prostie si vorbesti déspre acea finala ca ar fi fost dominata de Chile. Vreau sa te anunt ca asta este relativ, pt ca la fotbal doar rezultatul e absolut. Concluzia este, ca dupa toate aparentele suferi si tu de un complex de inferioritate cand e vorba nemti.

exidpol (264 comentarii)  •  3 iulie 2017, 22:32

luca, -degeaba le spui românilor asemenea lucruri, marea majoritate nu au aflat ce înseamnă civilizație, iar cei care au aflat nu înțeleg...; iar ziariștii nu vor scrie despre asta niciodată, ei scriu despre posesie (uitând să precizeze dacă e posesia mingii?!, sau a altui obiect...) sau raportul de cornere...; suntem departe de civilizație...

Mihai (5 comentarii)  •  3 iulie 2017, 23:22

Chile este o țară care merită vizitată, la fel si Costa Rica. In rest, o echipa de golani bătrâni si imaturi, iertati de un roșu clar după un gest nesportiv si aplauze ironice la adresa arbitrului care il iertase pe golan deja si l-a mai iertat o data. Ce mai vreți? Germania a castigat pentru ca a stiut ce a vrut si a dat dovada de fair play in primul rand. In rest, cu cateva exceptii, repet, niste golani bătrâni, mai lipseau Kevin Prince Boateng si Quaresma. Un mare BRAVO lui Claudio Bravo, un interviu la cald de salvat in analele fotbalului. Ăsta da OM si PROFESIONIST! Pentru el îmi poate rău. Si pentru suporterii care au călătorit 30000 de km ca să fie dezamăgiți!

BarfaDeTeatru (106 comentarii)  •  3 iulie 2017, 23:23

Dragi asa zisi "experti" in fotbalul din OCCIDENT. Nu va este rusine, Domnule Ioanitoaia sa ai tupeu sa il bagi pe un DAUM in combinatie, cand manevrele de la Nationala Romaniei sunt aceleasi. Fam becali inca conduce Nationala, numai daca te uiti la tactica impusa de Daum, adica cu fundul in poarta contra Poloniei ca exemplu classic; si lotul convocat, cu majoritatea de la fcsb sau trecuti pe la fcsb. Germania face diamante din jocatori cu potential, nu cu jucatori limitati ca cei adusi la fcsb, si umflati cu pompa prin ziarele si mahalaua autohtona sa li se creasca cota. Plus la NATIONALA GERMANIEI sunt toti de la Bayern, Borussia Dortmund, Leverkusen, etc...?!?! NU. DECI te rugam nu mai ciupi la ABERATII, ca este chiar penal. Revenind la Confederations Cup si Germania. In primul rand Germania sa prezentat cu echipa de mana a 2-3-a, si a luat 2-3 din garnitura Natonalei de ochii lumii . Despre FINALA, mai ales in repriza a 2-a, Chile a jucat tipic stilul de Frustrati Sud Americani, cu faulturi subtile si misele, contra cui... contra unei echipe de PUSTANI. Dar asta sa vedeti multe "Facts/Adevaruri", unde de fapt este fotbalul European, in primul rand cel din Vestul Europei, in comparatie cu fotbalul Sud American. Sa vedeti cum Sud Americanii ca de obicei nu stiu sa piarda, si culmea contra unor PUSTANI. ETC... ETC.. ETC... In Final, cu ceva noroc in abele tabere scorul at fi fost ceva de genul: Germania - Chile 6-3.

Alex (144 comentarii)  •  3 iulie 2017, 23:29

@exidpol. E lumea doldora de intelepti redusi ca tine insa ai dreptate. E vorba de posesia unor terenuri, nu a mingii, chiar esti penibil.

Contra Dinu (1 comentarii)  •  4 iulie 2017, 0:59

Fotbalul e un joc de echipa și echipa câștiga, nu un individ (sau doi). Oricât ne-am uita din stânga, din dreapta, de sus ori de jos, jocul de echipa (și implicit strategia a câștigat). Iar aici a fost și mâna de dirijor a lui Low, care a pus strategia la cale. Uitați-va pe reluări sa vedeți cum Vidal este tot timpul intr-un pătrat (magic) de patru teutoni, care practic anihilează construcțiile cilienilor din moment ce toate mingile treceau pe la el. Nu a fost un meci probabil ochiului, dar am văzut o strategie superba ...

alex (42 comentarii)  •  4 iulie 2017, 1:01

Meci slab, lipsit de veleitati tehnice si cu multe grseli. Chile a dominat teritorial, dar Germania a dominat tactic. Teutonii meritau victoria, pentru ca sud-americanii au fost haotici si imprecisi. Nicio echipa care a castigat Cupa Confederatiilor. nu a putut castiga CM din anul urmator. Deci, e clar, la anul Germania va pierde. Va fi revansa Braziliei, tara cu cei mai talentati fotbalisti din lume . Stiam ca in 2014 vor castiga nemtii, desi nu ii suport (in fotbal) Trecusera 24 de ani de la ultima lor victorie finala(1990), victorie cam cu japca. Logica mea a fost asta: Brazilia a revenit in frunte, tot dupa 24 de ani(1970-1994), Italia la fel (1982-2006). In 2014 era randuul nemtilor, pentru ca se implineau cei 24 de ani de seceta. La anul, imi doresc o finala a celor mai dotate tari din lume, fotbalistic vorbind. Adica Brazilia-Argentina. Si Neymar sa invinga!...

Ilie (369 comentarii)  •  4 iulie 2017, 1:50

Cum puteti spune ca important e doar cine cistiga si ca istoria ii retine numai pe ei ?! Care 'istorie' ? Poate cea statistica. Si nici macar. Cea facuta din uman, adica de noi, retine pe cei ce le-au creeat emotiile, indiferent de cistigator sau poate, paradoxal, cu precadere cind au fost infrinti dar s-au batut. Important e voaiajul, nu destinatia. Altminteri nu va intrebati citi au putut uita, si istoria le-o povesteste si celor mai tineri, episoade epice francezilor precum Franta - Germania 82, italienilor la Italia - Argentina la Roma in 90, in Banie de la Craiova - Benfica 83, ungarilor de la finala 54, nemtilor de la finala pe Wembley 66 .. si cite si mai cite. Sacul cu emotii este unul fara fund, dle. Ioanitoaia, deloc monopol al cistigatorilor. Chiar ma mir cum ati putut debita dvs asa ceva

Marco (84 comentarii)  •  4 iulie 2017, 1:52

Uraa, se termina in sfirsit Cupa Confederatiilor si va putea maestrul sa revina la Daum si Burleanu de la noi !

Ilie (369 comentarii)  •  4 iulie 2017, 2:06

Si inca o chestie, dl. Ioanitoaia, in caz ca cititi aceste. Recunoasteti o anumita diferenta de mentalitate la nemti. Anume de luptatori, inainte de invingatori. Este strict aceea pe care o evoca si Daum prin faimosul lui 'a ataca si cind n-avem mingea'. Este vorba de o atitudine si mentalitate. Jucatorului nostru firav din fire, insa plin de fite si boem, credeti ca ii este usoara transzitia ? Este o chestie de lunga, f lunga durata, lasati mintile sa se adapteze treptat unei mentalitati pe cit de necunoscute pe atit de diametral opuse. Nu va mai cantotati la calificari si victorii cu orice pret, caci sinteti in eroare precum si cu convingerile de mai sus. Fotbalul romanesc este jos acum, foarte jos, in covalescenta. Numai dvs si citiva optimisti totali vad altceva. Unui bolnav nu-i trebuie un turneu final, ci metoda ptr reanimare. Aceasta din urma nu mai poate pe minciuna de decenii ci pe adevarata scara de valori : cele exprimate si de dvs mai sus, seriozitatea fiind prima. Daum ne trebuie ptr asta, este o evidenta. Lasati-l sa-si faca treaba si nu mai sariti pe el ca un indigen taliban ca de ce nu cistiga meciuri, ca de ce nu ne califica, ca de ce joasca cu Chipciu pe dreapta, ca nu-stiu-ce .. Chipciu ?! Cu acest Chipciu vreti sa bifati dvs prezenta la cupa Lumii ?

ALIN (626 comentarii)  •  4 iulie 2017, 7:24

La asa caseta tehnica in favoarea echipei Chile cei care sustin victoria nemtilor sunt caraghiosi. E ca si cum ai nega evidenta.

Cere7 (23 comentarii)  •  4 iulie 2017, 8:13

Eu am văzut o Germanie care a jucat foarte inteligent cu armele pe care le avea si împotriva adversarului pe care l-a întâlnit. Germania face spectacol din 2006 la fiecare turneu final, european sau mondial. Low a gândit bine cand nu a riscat sa se arunce in atac.Un selecționer inteligent creste tinerii cu victorii "urate" nu cu înfrângeri "frumoase". Ați uitat sa ne spuneti de fair play-ul chilian si de câte ori arbitrul a închis ochii la faulturi foarte dure ale chilienilor. Credeți ca Jara trebuia eliminat pentru cotul in barba dat lui Werner? Am văzut ca nici proba video nu este luată in considerație prea tare. Dacă atunci cand sar la cap pot avea circumstanțe atenuante, atunci cand treci pe lângă un adversar si ii dai un cot in gura , tot galben ii dam? Domnule Ioanitoaia in ultimul timp scrieți ca un suporter si nu ca un jurnalist.

Cetatean (38 comentarii)  •  4 iulie 2017, 10:29

"Doar că ne aflăm în 2017 și contează mai puțin spre deloc cine joacă. Important e cine câștigă, căci fanfara cântă numai pentru învingător. La rându-i, istoria reține doar numele acestuia." Obisnuitele platitudini spuse pe tonul cu care Columb a anuntat descoperirea Americii. Asteptam de la Mos Teaca cronica unui meci disputat intre pinguini in capitala continentului Antarctica, vizitat de fostul taxator de la ITB. Poate de acolo sa vina cu ceva nou sau interesant desi, luand in considerare greutatile provocate de exprimarea in limba romana, e greu de crezut.

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (871 comentarii)  •  4 iulie 2017, 11:32

Scriu sub impresia celor relate de voi despre conditiile din Germania si al costului exagerat al unui Stadion rusnac – in articol - in ideea ca veti intelege ca nu trebuie sa asteptati de la nimeni nimic. Trebuie sa faceti singuri, sa apucati taurul de coarne. Ma enerveza ca Steaua si Dinamo nu-si fac Stadion, iar dinamovistii care-i cer doamnei Carmen si domnului DrAgnea „stadion fara pista“ sint de risul curcilor. Mai e si moldoveanul asta de la MTS, baiatul ala care a „studiat ceva“ la politehnica. Ceva, nu conta, ca el angaja moldovence ca sa spele bine bude brasovene. Atia stie. Va face asta stadioane cind *** fi eu popa in China. Asteptati sa vina rusnacii, Stalin 2 si va face el ! In Germania nu steapta nimeni nimic de la doamna Firea, oamenii stiu ce vor si se organizeaza. In satele romanesti nu se poate, nu exista nivel de nici un fel – poate la Cornu – dar in orase se poate, luati initiative ! Un comentator din Sibiu descria conditiile pentru fotbal intr-un sat german. Exista riscul pentru multi sa creda ca totul a fost facut de primar ! Nici pomeneala. De oameni, de comunitate. Fara ei ar face doar gratre, ca Boroi in Ghencea. -------------------------------------------- Stadion de un miliard ? Impresia mea era ca la rusnaci se fura doar de trei ori mai mult ca in Romania. Amigos mai sint in Bavaria, de aceea Allianz Arena a costat 340 milioane Euro. L-au costruit FCB si rivalii – Leii – impreuna. Au fost arestari. FCB l-a platit pina la urma singura , 346 milioane cu 16 ani inainte de termen. Nemti prosti ? Stadionul din Frankfurt – comparati-l cu cel din Bucuresti - a costat 126 milione Euro. In primii 5 ani se palisera deja 30 milione din credit inapoi. Cel al lui Schalke – cunoscut bine stelistilor ca Veltins – bere buna - Arena doar 191 milioane Euro. Gazonul se scoate afara. Steistii au vazut cum arata si cele din jur. Dati pe Veltins Arena sa vedeti cit de multifunctional e acest Stadion, ori sala polivalenta daca vreti, vedeti ce se intimpla tot timpul pe acolo. Administre cu cap peste tot. La Bucale care e treaba, ce-a facut CSA in ultimii 5 ani cu stadionul facut cit de cit european de Becali ? A mai tras Boroi niste gratare ? La ce sa le faci Stadion bolovanilor astora ? Suporterii inca platiti de activii Izmenarului sint deja nemultumiti caci nimeni nu comunica cu ei, nimeni nu-i intreaba nimic. Pai cine, e acolo unul care sa stie sa comunice, sa stie sa citeasca cursiv ? E drept ca Becali comunica pre mult, mai bine si-ar mai tine si el gura citeodata, dar el tine cont de suporteri. Comandantul alfabetului Laca vrea s-o legitimeze pe Simona Halep !!! Va dati seama ce ceata e in capul ciorbei astuia de burdihai ? --------------------- PS Nea Ovi, consider mesajul important, mi-l si asum, daca cenzurezi un singur cuvint ...

exidpol (264 comentarii)  •  4 iulie 2017, 12:00

alex -nu discutam cu tine, ca esti prea redus ca sa cobor la nivelul tau; mai mult, bunul simt ar trebui sa te determine sa nu dialoghezi cu cineva care nu ti s-a adresat personal; vorba romanului, devi ...avocatul neintrebat...; sau esti platit (era sa zic ...acoperit) sa pui talpi? ca sa cobor la mintea ta ... hai ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi D. (1 comentarii)  •  4 iulie 2017, 12:23

Dimpotriva, Chile nu e asa frumoasa. Si e plina de noroc, altfel nici nu ajungea in finala dupa loviturile de departajare. Nu inteleg de ce ar fi meritat Cupa asta o echipa care s-a chinuit tot turneul sa marcheze abia 4 goluri in 4 meciuri, nereusind vreun gol nici in finala cu o echipa de rezerve aflata in zi proasta. Ca sa nu mai vorbim de modul in care au primit golul finalei...

Șerban (147 comentarii)  •  4 iulie 2017, 13:32

„Nu cred că exagerez scriind că Chile a arătat ca o fată frumoasă, dar lipsită de noroc. Genul care nu se mărită ușor.” - Vă pregătiți volumul de memorii?! Dacă este un test de piață - eu aștept ediția princeps!

Oantu (1 comentarii)  •  4 iulie 2017, 14:44

Eu nu inteleg pe unul ca Daci! Baaai, nu tot ce e nemtesc e si bun, inteligentule! Daca stau sa ma gandesc doar la ultima isprava cu masina lor traditionala, sunt niste neseriosi solemni! Vezi, ca am bunul simt sa aduc vorba despre razboaie...

Gigi34 (14 comentarii)  •  4 iulie 2017, 14:47

L-ati facut evreu pe nea Ovi? Nu este! Dar daca era, unde era problema?!? Ar fi trebuit cenzurate in opinia mea comentariile, sunt antisemite! Unde ne putem adresa?!?

Cosmescu Tudi (3 comentarii)  •  4 iulie 2017, 14:48

Nu pot sa cred ca la un articol atat de corect si bine scris, apar niste pro-nemti care se simtnedreptatiti! Or fi tot postacii lui Daum, ca alta explicatie nu exista

Cosmescu Tudi (3 comentarii)  •  4 iulie 2017, 14:55

Pentru dnul Ilie! Incredibil ce spuneti dvs!!! Ce sunt nemtii?!? Ce fac ei?!? Eu am Volkswagen, stiti ce au facut cu masina mea?!? Au montat un soft care pacaleste! Asa corecti si exacti sunt ei! Atat de muncitori sunt ei! Domnule Ilie, cred ca glumiti! Vorbiti despre mentalitate sanatoasa la o natiune care ne-a pacalit pe toti ca nu polueaza, montand cu buna-stiinta un soft care pacalea?!? Vedeti-le bubele reale, nu ii mai ridicati in slavi degeaba! Sunt niste farsori!

Ilie (369 comentarii)  •  4 iulie 2017, 16:50

Dle. Cosmescu, nu aveam intentia de a diviniza tot ceea ce nemtesc inseamna. Era (e) o simpla constatare a caracterizarii respectiva care se reflecta in mentalitatea germana in fotbal. In fotbal nu inseamna neaparat si in societate, industrie, samd. Cu toate ca, personal, am ajuns totusi la concluzia sa sportul reflecta destul de bine un popor, precum si starea lui prezenta. Ori fotbalul fiind sportul rege, ce putem deduce. Asa ca, daca observam rezultatele si calitatile fotbalului german, ok nu sint perfecti, dar inseamna ca ceilalti sint si mai perfectibili. Cu alte cuvinte, eu cred ca noi avem ce lua de la ei, nu invers. Dl. Ioanitoia se inversuneaza ca Daum nu ar intelege fotbalul/fotbalistii nostri. Nu sint convins. Una e sa-i inteleaga, alta e sa de-a curs intelegerii. A venit omul cu o misiune grea, anume a inversa mersul unui vapor. Cu atit mai greu e cu cit primele garduri sint indigenii din presa ce refuza cu orice pret 'strainii-superiori-care-ne-dau-peste-nas' (vezi si cazul nesustenabil al mitocaniei lui Ilie Nastase), gasind fel si fel de acuze din prima zi / ore, ptr ca ei vroiau (declaratie a dlui. Ioanitoaia in ziua in care Daum a fost contractat) un local : Costel Galca. Sigur ca fotbalul romanesc ar fi avut de invatat mai mult de la Galca decit de la Daum. Asa a facut Ioanitoaia si cu Boloni, nu s-a potolit pina nu a plecat acesta, ii gasea fel si fel de noduri in papura, iar noi am ramas apoi cu vechii locali, care ne-au dus unde ne-au dus. Culmea e ca dl. Ioanitoaia si la aspectul asta, tot ce retine e ca eram pe locul 8 in clasamentul FIFA, fara sa se uite mai departe, dincolo de rezultat : jocul (jalnic) prestat

alex (42 comentarii)  •  4 iulie 2017, 22:07

D-le @exidpoll, te rog sa te adresezi lui Alex(cu A mare), nu mie. Pe mine nu ma intereseaza numele celor de aici si cred ca tb sa ne respectam.

Comentează