Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

ProSport, un reper decisiv în carieră și chiar în viață

ProSport a constituit pentru mine un reper decisiv în carieră şi chiar în viaţă.

Permalink to ProSport, un reper decisiv în carieră și chiar în viață
duminică, 2 iulie 2017, 9:51

La fel, pentru echipa de jurnalişti lansată la Sportul Românesc şi prezentă azi în paginile Gazetei, el a însemnat un moment de frumoasă afirmare şi, poate exagerez, o adiere de glorie.

Tocmai deoarece consider că ProSport a fost primul ziar modern de profil din România, îi mulţumesc încă o dată lui Adrian Sârbu pentru că ne-a pus la dispoziţie entuziasmul şi mijloacele pentru a-l scoate.

La 20 de ani de la apariţie, le urez colegilor de la ProSport, din păcate, rămas doar în format electronic, să meargă cu îndrăzneală mai departe. Andru Nenciu şi colegii lui să-şi iubească meseria şi s-o respecte! Să creadă în viitorul ei şi să lupte pentru asta!
Felicitări, succes şi Doamne-ajută!

Comentarii (31)Adaugă comentariu

mg (138 comentarii)  •  2 iulie 2017, 11:19

..amin !

Cristian Dumitru (1 comentarii)  •  2 iulie 2017, 11:27

Nu mai sunteți de mult un ziar de sport domnilor, sunteți doar cancan

++ (194 comentarii)  •  2 iulie 2017, 14:58

timp de mers la pensie.

Stefan Patriche (7 comentarii)  •  2 iulie 2017, 15:11

Ca era un ziar modern nu incape discutie. Imi amintesc cum prin 2001, la un curs extracuriclar "France a travers la presse" am adus cate un exemplar din Prosport, Adevarul si Academia(pe atunci) Catavencu. Profu', fost ziarist la Libe a fost extrem de impresionat ca exista in Romania asemenea ziare.

virgil (2 comentarii)  •  2 iulie 2017, 16:03

sa nu ne mai amagim. Nu mai exista ziare de sport. Ci doar niste fake-uri ordinare, cu oameni fara profesionalism, doar manati de castig financiar.

Lordull (18 comentarii)  •  2 iulie 2017, 16:12

Foarte frumos. Nu aplecati urechea la toti tembelizaurii.

laurian (18 comentarii)  •  2 iulie 2017, 17:16

Scurt si la obiect. O urare emotionanta daca e sincera. De la Dl Ioanitoaia au foarte multe de invatat ziaristii tineri. Cei mai multi dintre ei intra in profesie nepregatiti si asta se vede cu ochiul liber.

Octavian Stăncioiu (28 comentarii)  •  2 iulie 2017, 17:47

Păcat că nivelul calitativ al ”ProSportului” anilor 1997-2002 nu a mai fost atins, de atunci încolo, niciodată, nici măcar de ”Gazeta Sporturilor”.

Gigi32 (8 comentarii)  •  2 iulie 2017, 17:47

Iata un gest frumos! Sa ii lauzi pe ceilalti...

Marian (1 comentarii)  •  2 iulie 2017, 17:49

Felicitari, nea Ovidiu! Imi place sa vad ca exista inca fair-play

Gigi81 (1 comentarii)  •  2 iulie 2017, 17:50

Asa atitudine, mai rar, avand in vedere ca, oricum ei reprezinta concurenta!

SanduG (1 comentarii)  •  2 iulie 2017, 17:51

Sa stiti ca a fost un fenomen. Un ziar bine facut, bine scris, a avut de toate

Stefan Ursache (1 comentarii)  •  2 iulie 2017, 17:53

Sunt unii care injura un jurnalist de exceprie ca Dvs. Nu inteleg, chiar sunt ei mai buni, sau ce?!?

PalageanC (2 comentarii)  •  2 iulie 2017, 17:55

Asa de mult a trecut de cand ati croit unul dintre cele mai bune ziare de la noi?!?

radu (1 comentarii)  •  2 iulie 2017, 18:36

Adrian Sarbu cel care vroia sa arunce in aer balconul de la Universitate de unde se scanda impotriva comunismului?...cam asta e presa romaneasca. Cam asta a fost, mai exact. Ovidiu Ioanitoaia cel care mergea la petreceri cu Mircea Sandu si acum se ia de Burleanu pe care aprope ca il jigneste in articole. E adevarat ca si Burleanu e praf, dar...sa plangi dupa Mircea Sandu. Sa il lauzi pe unul care se bucura cand veneau minerii...doar pentru ca ai luat un salariu baban de la el?...de toata jena

Dilimache (657 comentarii)  •  2 iulie 2017, 18:49

Andru Nenciu - nimeni cu certificat @++ ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan (2 comentarii)  •  2 iulie 2017, 19:04

Dacă la-nceput ziarul a pornit bine, ca o mare promisiune, pe parcurs el s-a stins , incet dar sigur..si odată cu el si celelalte ziare de specialitate, care au trecut de la sport la monden..

Andrei (276 comentarii)  •  2 iulie 2017, 19:29

ProSport intre 1997 si 2002 a fost un ziar de sport de certa calitate. Mult mai inspirata o comemorare scurta decat pledoaria gretoasa a lui Tolontan. Cat despre nivelul jurnalismului sportiv de azi, vorba lui Ioanitoaia, vom mai discuta cu alta ocazie, fiindca sunt multe de spus. Deocamdata as vrea doar sa atrag atentia ca anii '90 au marcat transplatarea stilului tabloid vestic in media romaneasca. Cristoiu alerga dupa gaini care nasteau pui vii pe la Ev. Zilei, in timp ce ProTV testa piata de senzational cu emisiuni gen Procesul Etapei, care nu era un show de genul celor facute in Italia atunci, ci o discutie cu un moderator cumpatat pana la plictisitor (Ioanitoaia) si o sumedenie de penali, stalpii Cooperativei, precum si "inalte oficialitati" de la LPF si FRF. Romanul abia iesit din comunism normal ca manca pe paine astfel de materiale fiindca era ceva absolut nou. La fel cum acelasi roman era cazut pe spate la seriale obosite precum Dallas. Normal ca un Ioanitoaia se poate ascunde dupa scuza clasica, cum ca alti invitati n-avea de unde sa aduca. Dar realitatea ramane: nu mutarea pe online invocata lamentabil de Tolontan & co, ci promovarea non-valorii si a penalului a distrus incet si sigur jurnalismul sportiv. Iar direct responsabili sunt indivizi precum Ioanitoaia.

Mitu (54 comentarii)  •  2 iulie 2017, 19:33

@radu. Esti prost (informat) . Ioanitoaia nu a fost prieten cu Sandu si deci nu mergea la petreceri cu el. Oricit te-ai stradui nu vei putea demonstra ce sustii. E o aberatie iar tu esti probabil o *** debutanta. Cauta sa te perfectionezi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  2 iulie 2017, 19:52

...presa de sport din Ro moare ...incet...dar ...sigur ...

CCC (137 comentarii)  •  2 iulie 2017, 20:53

Din pacate, a fost si s-a dus! Cumparam si citeam zilnic toate ziarele de sport, chit ca majoritatea articolelor si uneori editorialele aveau aceeasi tema. Dar era interesant, pentru ca erau abordari, stiluri si opinii diferite. Era profesionalism in toate si parea ca va fi o concurenta benefica. Acum, suntem la ani lumina distanta si nu in directia buna. Rasfoiesc rapid in cautarea unui editorial consistent, scris cu subiect si predicat, dar nu-mi ia mai mult de 5 minute sa constat ca iar am dat banii degeaba. Cat despre o analiza pertinenta strict sportiva a unui eveniment sportiv, in orice domeniu ar fi el, asta chiar a devenit o "rara avis". Dl. Ovidiu Ioanitoaia a fost creatorul ProSport, evident, ajutat de alti "coechipieri". Din pacate, *** a disparut din peisajul tipariturilor, ramanand numai in online. Manelizarea, can-can-izarea si amatorismul au un pret, care mai devreme sau mai tarziu, se plateste. Sa nu ne amagim, cei care creeaza ziarele, pun umarul si la distrugerea lor, fie numai si prin acceptarea tacita a unor "compromisuri". Suna cam sinistru, dar sa feliciti un bolnav de cancer pe patul de moarte pentru ce a fost in tinerete, kiar mi se pare ....aiurea! P.S. Si Tolontan scrie exact pe acceasi tema, ce grozav a fost ProSport, cat a existat! Felicitari pentru moartea clinica!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

john70 (14 comentarii)  •  2 iulie 2017, 21:24

Foarte interesant este faptul ca mare parte din cariera de jurnalist a dlui Ioanitoaia din ultimii 35 de ani este legata numai de niste indivizi dubiosi, chiar penali: Adrian Paunescu, Mitica Dragomir, Adrian Sarbu si Dan Voiculescu.

Undergrant (18 comentarii)  •  2 iulie 2017, 23:34

La multi ani, ProSport! Multumim, Domnule Ovidiu Ioanitoaia! Multumim, Nea Ovi!

PalageanC (2 comentarii)  •  3 iulie 2017, 0:17

Eu am citit de curand blogul dvs, dle Iianitoaia si observ ca exista cativa ciudati / un exemplu concret este Andrei - care au ca singur scop sa va jugneasca! De ce nu ii stergeti?!? Atat timp cat se vede clar ca ei doar asta fac, orice ati scrie?!?

Camik (1 comentarii)  •  3 iulie 2017, 0:19

Mai John70 pardon, john cu "j" mic de la ***, cum il faci tu pe Paunescu dubios, mai neterminatule?!?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Matei (35 comentarii)  •  3 iulie 2017, 0:43

Imi amintesc si ziua in care l-am cumparat. A revolutionat presa de sport din Romania. Sunt curios ce tiraj avea in acele vremuri. Felicitari si la multi ani !

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (871 comentarii)  •  3 iulie 2017, 10:34

Bine, nu ma credeti, ziceam ca aveti un nume pe care incepeti sa-l murdariti aici. Multumiti (din inima pardidelor), scrieti ca sa scrieti, ii neglijati pe cei care va citesc si mai si cenzurati, dar ca un prost, caci Tolontan incerca sa stearga urmele sale dar le lasa pe ale altora. „Nu stiu, nu ma cobor la cenzurari … „ - ca Saddam Popescu – , „ nu am nici o legatura“, va inselati, sinteti manilulat la batrinete, incalcati grav Constitutia. --------------------- Bine, va tiriti aici spre finis, atunci trebuie sa plece Tolontan. Va dati seama ca eu i-am luat odata apararea Claudiei Voiculescu, dar serios si cu fapte, iar asta mi-a cenzurat de doua ori tot comentariul. Mai am si acum dovada. Eu va citesc, va scriu, dar vedeti ca lumea deja nu va mai suporta. Ori luati-o de la capat, doar vedeti ca Binefacatorul a ajuns atit de rau incit e nevoit sa scrie el insusi la Gandul. Probabil va dati seama ca scrieti mai bine.

Fane (150 comentarii)  •  3 iulie 2017, 10:53

Oare vom mai avea vreodata un ziar de sport?

alex (1 comentarii)  •  3 iulie 2017, 10:58

oare Nea Vanea o citi GSP?

Mirel (153 comentarii)  •  3 iulie 2017, 11:09

Foarte frumos cum era si ziarul, cel mai reusit ziar de sport dupa 89.

Alex (5 comentarii)  •  3 iulie 2017, 19:26

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează