Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

A făcut dreptate!

Fan Real, deci și Cristiano Ronaldo, am ținut cu Portugalia în întâlnirea cu Chile, prima semifinală a Cupei Confederațiilor din Rusia.

Permalink to A făcut dreptate!
joi, 29 iunie 2017, 4:46

În ciuda simpatiei pentru chilieni, care au una dintre cele mai frumoase capitale din lume, e părerea unuia care a văzut peste o sută de pe toate continentele, am mers pe mâna formației europene.

Iar dacă Andre Silva n-ar fi irosit o ocazie imensă în minutul 7, venită însă după cea la fel de clară ratată de Vargas, probabil că mi-ar fi ieșit socotelile. Asta și pentru că înainte de pauză, dar și în repriza secundă, lusitanii au dat tonul. Numai că sud-americanii, însoțiți la Kazan de vreo 5000 de suporteri, au știut să închidă culoarele spre careul lui Bravo și, cea mai mare realizare a lor, să-l blocheze pe CR7. Inclusiv în prelungiri, Cristiano s-a zbătut ca peștele pe uscat. Adesea n-a avut aer deoarece adversarii l-au lăsat fără spațiu de manevră.

Cu timpul, Vidal et Comp. au echilibrat jocul. Chiar l-au dominat în jumătatea de oră a prelungirilor, după 0-0 la capătul a 90 de minute. Lipsa de complexe a chilienilor, îndrăzneala și patosul cu care luptau m-au făcut să trec în tabăra lor. Adică să apreciez că n-ar fi fost corect să câștige portughezii. Am judecat astfel și pentru că, în același minut 119, Vidal și Martin Rodriguez au țintit bara porții lui Rui Patricio, la câteva minute după ce arbitrul Faghani îi refuzase lui Francisco Silva, călcat pe picior de Fonte, un penalty indiscutabil!

Spectatorii sosiți de la Santiago au huiduit îndelung. aducându-și aminte și că nu i-a costat puțin zborul de circa 30.000 de kilometri, câți sunt dus-întors până la Moscova. Tare trebuie să-ți mai iubești „naționala”, fotbalul în general, ca să străbați pământul dintr-o parte în alta pentru a-ți aplauda compatrioții. Înseamnă să ai dispoziție pentru asta, dar și buget. Nu degeaba e considerată Chile cea mai prosperă țară sud-americană, cu cel mai scăzut nivel al sărăciei și, nu-i niciun apropo!, al corupției.

Cei care s-au mirat de delegarea unui arbitru din Teheran la meciul dintre campioana Europei și cea a Americii de Sud să afle că Alireza Faghani nu-i un anonim. Ecuson FIFA din 2008, desemnat în 2016 arbitrul anului în Asia, el a fluierat, între altele, finala CM al cluburilor 2015 (River Plate – Barcelona) și finala olimpică 2016 (Brazilia – Germania). Persanul a comis-o la Kazan, dar și mai greu de explicat e de ce n-a intervenit așa-numitul arbitru video, alcătuit miercuri seara, ca „principali”, dintr-un uzbec și un saudit. Prezent în Rusia, Ovidiu Hațegan a stat. De acord cu globalizarea, lege la FIFA, dar și ea ar trebui să aibă o limită.

Nu insist asupra penalty-urilor de departajare parate de chilianul Bravo, descrise pe larg de Theo Jumătate în pagina 15. Mai zic doar că, apărând loviturile expediate de Quaresma, Moutinho și Nani,  fotbaliști de peste 30 de ani, Claudio Bravo (căruia Guardiola îi caută înlocuitor la Man. City) a făcut dreptate, în ideea că La Roja, echipa pregătită de Juan Antonio Pizzi, chiar a meritat victoria. Deși supervedeta Alexis Sanchez a dezamăgit, Chile n-a furat calificarea în finală.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

butur camelia (2 comentarii)  •  29 iunie 2017, 17:04

VA ROG CA REDACTORI IN SPETA D-UL TOLOATAN SA VA COPIEZE!!

Aurelian (15 comentarii)  •  29 iunie 2017, 17:47

Cronica foarte corecta. Si eu am sesizat ca trebuia acordat 11 m. A zis si crainicul, dar ce sa i ceri persanulului, poate un covor...

Suru (108 comentarii)  •  29 iunie 2017, 17:55

Totusi nu avea ce cauta un iranian la asa meci. El vine dintr-un campionat foarte slab si e de inteles ca mai greseste. Asta a interpretat aiurea vreo douazeci de faulturi si a dat galbene tarziu.

Vasilica Petcu (1 comentarii)  •  29 iunie 2017, 17:56

"lusitanii au dat tonul" ??? Domnule Ioanitoaia... dincolo de sentimentul unui om care apreciaza spectacolul... ma faceti sa ma intreb daca intra-devar va pricepeti la fotbal... Un roman care traieste in Portugalia !!! :)

alex (35 comentarii)  •  29 iunie 2017, 18:11

Chile n-a furat calificarea dar Portugalia a „ furat „ ultimul campionat european. Este Ronaldo dar de Portugalia nu-ti aduci aminte niciodata. O echipa terna, defensiva care nu a produs vreodata spectacol.

lord belial (434 comentarii)  •  29 iunie 2017, 18:25

o, fan real si cr7... asa da, o surpriza placuta, maestre

dan (15 comentarii)  •  29 iunie 2017, 18:34

Chile e echipa de top,peste portugalia. ATI vazut si Venezuela la under 21 ce echipa grozava are.

dorin (166 comentarii)  •  29 iunie 2017, 18:55

@Vasilica. Vreo 60 de minute din 90 Portugalia a avut initiativa, geaba judeci tu altfel. E parerea intregii prese europene si chiar a celei din Chile. Incolo esti de necontrazis ca, tu te pricepi mai bine la fotbal.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  29 iunie 2017, 19:15

...articol interesant din care ne dam seama de caracterul lui nea Ovi ...dansul ne spunea intr un articol mai vechi ca este fan Napoli ...dar omul isi mai schimba parerile si se declara fan Real asta pana cand chilienii incep sa joace si sa i placa lui nea Ovi ...versatil om ...foarte versatil ... La fel cu capitalele ...nu ne spune ca Santiago e cea mai frumoasa din lume ...nici ca este in primele cinci ...nici in primele douazeci ...Santiago este una din cele mai frumoase din lume ...parere care nu te obliga la nimic ...frumos ...foarte frumos ... Articolul are si un substrat politic dinainte de 89 ...nea Ovi il ataca pe nea Nicu ...spunaind ca el a vazut mai mult de o suta de capitale ...din cauza ambiguitatii acestei cifre nu ne putem da seama daca i a doborat recordul lui Ceausescu ...

Cosmin (6 comentarii)  •  29 iunie 2017, 19:19

Domnule Ioanitoaia, cred ca ar fi bine sa reconsiderati cei 30000 km dintre Santiago si Moscova. Nu de alta, dar distanta "in linie dreapta" este de vreo 16000 km. Pamintul are un diametru de 40000 km la Ecuator. Asta trebuie sa va zica ceva.

seba (75 comentarii)  •  29 iunie 2017, 20:19

Totusi, mai de graba supporter lui Bravo & co sunt chilieni din Europa. Mi-e greu sa cred ca au venit tocmai din Chile. Dar la cat de mult iubesc sud-americanii fotbal ultimate, e posibil orice.

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  29 iunie 2017, 21:15

Cu ani in urma Eugen Barbu ii cerea scuze lui Rodion Camataru, pe care il numea "Haplea in chiloti" spunandu-i : "M-ai invins, Rodioane". Respectand proportiile, ii cer scuze lui Ioanitoaia. Desi am calatorit mult prin lume si am vizitat numeroase capitale nu am reusit, asemenea "maestrului", sa vizitez "toate continentele". Recunosc faptul ca Antartica a ramas pentru mine un vis de neatins..P.S. De curiozitate, "maestre", ce capitale ati vizitat in Antarctica? P.S.2 In dorinta, demna de un fost taxator la ITB, de a epata, "maestrul" reuseste sa ne convinga ca, nu numai cititul, socotitul si numaratul constituie poveri ale domniei sale ci si geografia.. De urmarit(sic)!

Franz (406 comentarii)  •  29 iunie 2017, 21:56

Eu cred ca Chile va castiga trofeul pentru ca Germania a venit in Rusia cu o echipa experientala. Daca Chile va recupera fizic dupa prelungirile cu Portugalia nu va rata castigarea trifeului. Parerea mea.

Razvan (331 comentarii)  •  29 iunie 2017, 22:02

Da'o dreac, maestre, ai inceput sa incurci conturile. Ma asteptam ca gogu/dinu/gino sa ne spuna cate capitale ai vazut la viata matale...asa, spusa de matale, pare o lauda cocalareasca, unde un meci de fotbal e doar un context in care ne spui ce "umblat" esti! Cat despre asta cu "la inceputul meciului tineai cu Portugalia si la sfarsit cu Chile", sunt socat...de la cineva care a baletat gratios de la Dragomir la Sandu la Becali si viceversa...e taaare surprinzator!

Razvan (331 comentarii)  •  29 iunie 2017, 22:13

Apropo ca te invata unii logica (iarta'i, titanule, nu ai cu cine): "Dacă Andre Silva n-ar fi irosit o ocazie imensă în minutul 7, venită însă după cea la fel de clară ratată de Vargas, probabil că mi-ar fi ieșit socotelile." Deci Vargas a ratat primul o ocazie rarisima, dar aia care conta era a lui Silva, ca aia iti confirma matale "socotelile"! Te'ai prins?

Mircea (663 comentarii)  •  30 iunie 2017, 0:43

Razvane, hai siktir pentru ca nu faci altceva decit sa cauti pete in soare. Chiar inspiri mila si zbiara invidia si pristia in tine. Dar ai de ce. Nici in 7 vieti nu te vei ridica la inaltimea genunchiului broastei. Am citit ca Dl Ioanitoaia a vazut 120 de tari, te oftici, cocalare?

Cere7 (23 comentarii)  •  30 iunie 2017, 7:02

Comparând Portugalia cu Grecia,pot spune ca grecii au jucat spectaculos si au meritat sa fie campioni europeni. Portugalia trebuia sa refuze participarea la turneu si sa vina Germania cu 2 echipe. Germania are echipa de U-21 si echipa de seniori care e de fapt tot U-21 in finale!!!! Cred ca performanta asta merita mult mai multă atenție decât cr-7 "kile"-de-gel-să-muncească-toată-echipa-pentru-mine-ca-sa-ies-balonelul-de-aur.

haideusicfr (287 comentarii)  •  30 iunie 2017, 7:20

Da domnule Ioanitoaia ,nici o vorba despre victoria Romaniei in fata echipei Chile? Aceea nu se pune ,ca nu vreti. Il "vreti" pe Daum...

ciobanu-mioritic (26 comentarii)  •  30 iunie 2017, 8:48

@Cosmin, ...Diametrul Pamantului este de 12.742 km, CIRCUMFERINTA este de 40.000 km. Distanta Santiago de Chile - Moscova este de 14.129 km - la dus, si alti 14.129 km - la intors.

anghel (107 comentarii)  •  30 iunie 2017, 11:08

Oricum ii bat nemtii ca pe covoare in finala pe chilieni. I-au mancat cu fulgi cu tot pe mexicani si istoria se va repeta.

Dilimache (657 comentarii)  •  30 iunie 2017, 11:51

Vazui si eu fotbal cum n-o sa se joace la noi nici in 100 de ani...

HopeTX (9 comentarii)  •  30 iunie 2017, 11:58

De Daum nimic, "maestre"? O opinie, o parere, ceva? Nu uita "maestre"...Dipiridamol 3/zi pentru o viata mai linistita! Sa ai pofta ! :)))

Lordull (18 comentarii)  •  30 iunie 2017, 12:46

@haideusicfr. Care victorie a romanilor, aia obtinuta in fata rezervelor lui Chile si cu un om in plus mai mult de o ora de joc? Noroc ca a fost meci amical ca la meci oficial ne bateau de ne suna apa in cap. Voi il provocati sa se ia din nou de Daum.

haideusicfr (287 comentarii)  •  30 iunie 2017, 12:47

Binenteles , de acord cu anghel. Organizati ,seriosi ,disciplinati ,pragmatici.

Ilie (369 comentarii)  •  30 iunie 2017, 13:54

Oooo mastre, vad ca uitati sa spuneti ca totusi Romania a batut recent Chile. A, sigur : erau demotivati in amical, au ramas si in 10, etc .. doar n-o sa ziceti si ceva despre Daum in bine ? Daca era Nationala sub baiatul prietenului dvs Lucescu, cite laude ati fi adus acum .. - PS : apropo de suporterii chilieni, ceea ce ii fac sa fie prezenti nu e numai banu', ca parca numai asta percepeti, ci si valoarea si jocul echipei in care se recunosc. Atunci devine omul motivat in a face un efort. Cum au ajuns la asta ? Pai poate tocmai dvs dati un mic raspuns, legat de lipsa coruptiei. Inclusiv in fotbal sa intelegem ? Si atunci, ce concluzii sa tragem ? Ca tot nu l-ati pomenit in articol pe Burleanu (?!), ati uitat pe cine a avut acesta concurent la ultimile alegeri ? Pe Vasile Avram. Ala condamnatul in cazul 'valiza'. (Plus cite magarii la activ ?) Asta ptr ca 'Baciul' era la pirnaie, tot din cauza de magarii. Si deci, 'tui mama lui Burleanu, ca l-a adus pe un neamt, asa-i ?

Ilie (369 comentarii)  •  30 iunie 2017, 14:10

@Vasilica : va inselati. Dl. Ioanitoaia se pricepe la fotbal. La controverse de arbitraj este chiar imbatabil !

haideusicfr (287 comentarii)  •  30 iunie 2017, 14:37

N-au fost deloc rezervele.Capitanul echipei a primit rosu ,a fost un meci de antrenament inaintea acestui turneu. A fost o a doua repriza a Romaniei cum n-am mai vazut-o demult jucand. La fel s-a spus si despre CFR cand a batut-o pe M United la ei acasa. Capitanul echipei era R Giggs ,iar printre " rezerve" era si Rooney. Unora nu le convine realitatea si tin cu ursul. Minunat ar fi daca am fi corecti si cu spirit de sportivitate.

Ilie (369 comentarii)  •  30 iunie 2017, 15:18

@ Lordul : tu ai impresia ca 'maestrul' are nevoie sa fie provocat ?

Cetatean (38 comentarii)  •  30 iunie 2017, 16:01

"... unuia care a văzut peste o sută de pe TOATE continentele.." Ciocu' mic invidiosilor! Iata ca "maestrul" a ajuns si in Antarctica, unde a vizitat capitala la pinguini (sic!) A existat, se pare, o problema,"maestrul" fiind prins cu portbagajul plin de pesti desi, initial, ceruse doar trei pentru acasa...

Luis (31 comentarii)  •  30 iunie 2017, 21:19

Gainarilor, Antarctica e recunoscut drept continent, dar oficial nu are capitala. Puneti mana pe carte si abia dupa ce terminati abecedarul apucati- va de balet .

Alex (5 comentarii)  •  3 iulie 2017, 22:52

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează