Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Forme de iubire

Neașteptat, dar îmbucurător, barajele pentru Liga 3 au strâns mai mulți spectatori decât unele meciuri din eșalonul de elită! Explicația e ușor de găsit și ea constă în faptul că au participat la testele respective echipe renumite, cu istorie abundentă, […]

Permalink to Forme de iubire
marți, 27 iunie 2017, 4:19

Neașteptat, dar îmbucurător, barajele pentru Liga 3 au strâns mai mulți spectatori decât unele meciuri din eșalonul de elită! Explicația e ușor de găsit și ea constă în faptul că au participat la testele respective echipe renumite, cu istorie abundentă, pe care sărăcia, insolvența și proasta gospodărire le-au aruncat în diviziile inferioare. De acolo au reînceput ascensiunea. Cine le-a zis Păsări Phoenix, simbolul renașterii din propria cenușă, le-a zis bine Petrolului Ploiești, Farului Constanța, lui U Cluj, Oțelului Galați și altora. Lista echipelor care, încurajate frenetic și susținute permanent de suporteri, au luat-o de la capăt trebuie completată cu Ceahlăul Piatra Neamț și cu Bihor Oradea, recent promovate în Liga 4.

La Ploiești, unde Petrolul a reintrat deunăzi în posesia stemei și a palmaresului, la partida cu, atenție!, Dentaș Tărtășești au asistat 14.000 de oameni! Aceștia au realizat un show fabulos, presărat cu momente remarcabile de scenografie, nu de coregrafie, cum eronat s-a încetățenit termenul. Întrucât scenografia reprezintă, conform DEX, „arta de a executa decoruri, costume etc pentru un spectacol”, iar coregrafia înseamnă, după același dicționar, „arta de a crea dansuri și spectacole de balet”, consider că primul termen e mai potrivit pentru ceea ce se întâmplă în tribune. Mai fidel.

Reputatul compozitor Horia Moculescu, mare fan al Stelei, mă somează de ani și ani, mai în glumă, mai în serios, să lămuresc lucrurile. Practic, să încerc să îndrept o eroare pe care presa sportivă o comite repetat. Deși cu întârziere, i-am ascultat îndemnul, însă mă îndoiesc că precizarea de mai sus va produce vreo schimbare. De regulă, obiceiurile rele se schimbă cel mai greu ori, și mai trist, nu se schimbă defel.

Revenind la subiect, 9.000 de spectatori a strâns Oțelul și 4.000 Farul, asta în condițiile în care, învingătoare cu 7-2 în întâlnirea tur de la Sarichioi (Tulcea), garnitura de pe Litoral a abordat returul pe o caniculă tropicală și, firește, având calificarea în buzunar. Cum și U Cluj, adică ACSF „Alb-Negru al Studenților Clujeni”, a atras acasă peste 5.000 de oameni, concluzia e lesne de tras. Indiferent de divizia în care evoluează echipa favorită, dragostea suporterilor, scuzați locul comun, învinge toate obstacolele, dărâmă toți munții, seacă toate apele. Iată de ce, înainte de a fi altceva, Petrolul, Farul, U Cluj, Oțelul reprezintă forme de iubire. Pentru ele, și nu numai, suporterii au fost, sunt și vor fi mai importanți decât niște patroni ori investitori vremelnici, trecători ca ploile de vară. Demni de uitare, mai rar sau niciodată de ținut minte.

Am remarcat și modul în care, într-o atmosferă mai puțin entuziastă însă, 3.000 de giuleșteni au sărbătorit 94 de ani de la nașterea clubului drag lor, marcată pe 25 iunie 1923. Dincolo de gafa de a-l invita pe îndelung huiduitul Miron Cozma să dea startul unuia dintre meciurile patrulaterului de old-boys, a emoționat mesajul bannerului întins peste tribuna I. Pe el scria „Din generație în generație cu Rapid ne vom mândri / Când niciun prunc nu se va naște, atunci Rapidul va muri”.

Când situația continuă să fie confuză lângă Podul Grant, căci perspectivele fostei triple campioane par rătăcite în ceață, să conștientizăm că de asemenea echipe e imperioasă nevoie. Deoarece fără Rapid, fără Petrolul, fără Oțelul, fără U Cluj ori fără Farul, fără altele ca ele, fotbalul românesc devine mai sărac. În afara tradiției, el riscă să cadă în anonimat și în derizoriu, să fie amenințat cu dispariția ori chiar să dispară. Refuz să fiu patetic, dar ideea e că cine nu are trecut nu are prezent și, mai îngrijorător, nu va avea nici viitor.

Comentarii (50)Adaugă comentariu

Liviu (1 comentarii)  •  27 iunie 2017, 17:28

Felicitari pentru articol! Merita o colaborare, stransa, pe o platforma on-line cat si tiparita, cu cativa jurnalisti de prim rang. Totul nou, fara articole cu "pitiponci" , doar despre sport! Sigur, acum, piata este pregatita sa plateasca pentru jurnalism de calitate. Multa bafta!

Andrei (276 comentarii)  •  27 iunie 2017, 17:31

Apropo de DEX, Maestre Ioanitoaia, nu stiam ca istoria poate fi "abundenta". Adica in cantitati mari, de da pe-afara? Un fel de cornucopie? Stangacia dumitale imi aduce aminte de bancul vechi cu Carol I venind in inspectie la sat si intreband de nivelul recoltei, taranul raspunse: "Cacalau, Maria Ta". Neintelegand si solicitand o traducere din stanga sa, i se sopti discret: "D'abondance."

Marcus (279 comentarii)  •  27 iunie 2017, 17:38

Bai Andrei, asta e puterea ta de intelegere, dar macar taci si nu te da vultur cand esti ***. Ai inteles putin spre nimic din articol, deci inapoi la manele. Istorie abundenta e foarte frumos spus , nu si pentru tolomaci. O zi buna.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan (331 comentarii)  •  27 iunie 2017, 17:40

Ioanitoaia dixit "sa fie amenintat cu disparitia sau chiar sa dispara"!. Ce sa mai zicem de faza cu "Demni de uitare, mai rar sau niciodata de tinit minte"? Asa e maestre cand faci pe interesantul si te pierzi in sinonime, uita chiar si un LECTOR universitar (cum te perie latraii matale) sa puna un verb ceva, sa dea un sens amarat propozitiei aleia! Nu vrei matale sa fii patetic si (macar asta)reusesti, oamenii care au citit la viata lor mai mult decat un ziar de sport, se tavalesc de ras sau mor de plicriseala la stilul tau voir intelectual (Stefan Gheorgiu style)

almaviva (43 comentarii)  •  27 iunie 2017, 17:40

Cu Farul pana la moarte!

dinu (427 comentarii)  •  27 iunie 2017, 17:53

@Razvan. Tu esti alt prost pretios, genul lui Andrei care nu vrea el sa fie istoria bogata ca el e jmeker. Tu afla ca Dl Ioanitoaia a fost sef de promotie la Universitate si nu a trecut o zi pe la Stefan Gheorghiu. Sunteti niste amarati de frustrati care puteti face valuri doar printre alti frustrati ca voi. Mie imi faceti sila.

Florin (11 comentarii)  •  27 iunie 2017, 17:57

Domnule Ioanitoaia va sustin in totalitate opiniile si va multumesc ca, in final, nu ati uitat de Rapidulet, amarat si in ceata asa cum este...

gilos (328 comentarii)  •  27 iunie 2017, 17:58

Nea Ovi, cand avem dragonii ilfoveni, Chiajna si Voluntari, ce ne mai trebuie echipe de traditie ? Pe Viitorul lui Hagi ai uitat-o ? Aaaaa, nu se inghesuie lumea la meciurile lor si joaca cu 50 de spectatori ? De ce oare ? GHINION !

Razvan (331 comentarii)  •  27 iunie 2017, 18:08

@ dinu: de unde stii tu atatea de Ioanitoaia, bai nene? Daca nu esti chiar el (ceea ce nu e imposibil), esti un fel de stocker disperat (ca vad ca stii cand s'a salutat cu Becali, cand s'a certat cu Sandu, cati pui avea in portbagaj...totul). Sunt onorat ca ti'e sila de mine, acum *** inapoi la Florica Dansatoarea, doctorul Andrei si mai stiu eu ce repere intelectuale ai (pe langa nea Ovi, seful de promotie)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (276 comentarii)  •  27 iunie 2017, 18:09

@Dinu. Daca ti-e sila, ia cu lamaie, monser. Altfel, nu ti-a cerut nimeni parerea si in general incearca sa comentezi articolul, nu postarile altora. Cat despre Ioanitoaia si vizitele sale la Stefan Gheorghiu, ma gandesc ca ai fost portar acolo si astfel stii ca Ioanitoaia nu servea. Dar daca intra pe usa de serviciu, te-ai gandit..? As mai sta la povesti cu tine, dar cotcodacesc gainile in portbagaj si trebuie sa le scot la aer. Ura!

Razvan (331 comentarii)  •  27 iunie 2017, 18:15

Daca cauti in dictionar, se scrie "stalker"..ti'am scris fonetic ca banuiesc ca ai facut doar rusa la scoala...si poloneza (ca idolul tau)

Andrei (276 comentarii)  •  27 iunie 2017, 18:25

@Razvan. Nu-l mai biciui, ca si-asa bietul de el traieste cu Sabia lui Temistocle (sic!) deasupra capului.

Belphegor (167 comentarii)  •  27 iunie 2017, 18:26

Așa este maestre Ioanițoaia. Respect pentru articol. Rapid nu moare.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  27 iunie 2017, 18:33

...articol slab ...mult mai bune comentariile lui Andrei si Razvan ...bancul cu recolta nu l stiam ...am ras copios ...cum stiu altii sa traduca orice expresie ...d abondance ...

Dan T (1 comentarii)  •  27 iunie 2017, 18:39

Indivizi care au mult timp liber,nu muncesc,nu invata,atarna prin agentiile de pariuri ori sparg seminte pe diverse terase de periferie.Normal ca un meci oficial e un eveniment important in viata lor marunta,nesemnificativa.Situatia se repeta in fiecare judet,drojdia societatii cu alte cuvinte.Bine ca are cine sa-i laude.

Giulesti (85 comentarii)  •  27 iunie 2017, 18:49

Multumim frumos, domnule Ioanitoaia. Nu va lasati intimidat de tot soiul de haterasi care se cred cai de curse si sunt niste gloabe. De aerele lui ovidiu 3003 m-am plictisit de moarte. Fantele asta se amageste cand crede ca intereseaza pe cineva parerea lui.

Daniel (223 comentarii)  •  27 iunie 2017, 18:56

@Andrei. Bai boul baltii, chestia cu sabia lui Temistocle a fost o gluma, a spus-o in clipa urmatoare insa Huidu si circotasii nu au mai reprodus finalul poantei ca sa para ei interesanti. Nu vrei sa faci tu un concurs de cultura generala cu dl Ioanitoaia ca sa vezi cite clase iti da inainte? Am lucrat cu dinsul citiva ani si mizez oricit ca si trezit din somn ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan b (283 comentarii)  •  27 iunie 2017, 19:10

De unde vin aceste "forme de iubire" si cine le propaga, nu-i deloc simplu de explicat. Din contra, situatiile difera de la un caz la altul. In unele situatii este vorba de palmares (cupe, campionate) ce sunt revendicate, in altele este vorba de o anume rivalitate ce trebuie intretinuta, pe alocuri este si un soi de teribilism si manipulare. Oricum, disparitia unor echipe de traditie, la care au contribuit din plin si actualii fosti suporteri constituiti in galerii, reprezinta, pentru acestia, prilejul de a deveni in fapt patroni sau dirijori, lucru pe care si l-au dorit dintotdeauna, de unde si desele conflicte cu fostii patroni de drept. Eu cred ca, in timp, acestor improvizatii cladite in numele traditiei (comuniste, in unele situatii) le vor lua locul, in inimile maselor largi de suporteri, echipele noi sau mai vechi cladite pe principii sanatoase, cu investitori seriosi, romani sau straini, si care vor urmari realizarea performantelor la nivel inalt, nu scalambaneala de prost gust de pe islazurile satelor si comunelor cu echipe de amatori de prin ligile(?) inferioare. Si apropo de noul val, ce cauta finala supercupei la Botosani? Sa nu poata ajunge si asa putinii suporteri ai celor doua protagoniste? Asta vrea federatia? Atunci sa bage in liga 1 echipele cu suporteri agitati si cu bugete de judet. Criteriul sportiv nu conteaza, zgomotul e de bine si aduna si voturi!

Andrei (276 comentarii)  •  27 iunie 2017, 19:14

@Daniel: de ce o iei asa personal, monser? Te-a angajat Ioanitoaia pe post de avocat, sau te erijezi intr-unul din oficiu? Iti zic eu care era poanta lui Ioanitoaia: ii avea invitati cvasi-permanenti pe corifeii Cooperativei si incendiar prin telefon pe alti mari carturari, gen Becali si Dragomir. Ca sa te prinzi de poanta, trebuie numai sa te uiti la starea fotbalului din Romania astazi. Misto poanta, nu?

dragos (250 comentarii)  •  27 iunie 2017, 19:14

Sunt curios ce competenta au cei care dau in Ioanitoaia fara motiv, cine sunt ei si ce au facut pe lume. Pot sa jur ca nu au realizat nimic si le lipseste autoritatea sa judece pe oricine daramite un jurnalist de talia lui Ioanitoaia. Anonimatul e un scut pentru prostie, rautate, invidie si alte calitati ale unora care au esuatin viata dar stau toata ziua pe net si se considera zmei. Dacale ceri un sumar profesional te apuca rasul plansul.

Razvan (331 comentarii)  •  27 iunie 2017, 19:31

@ Andrei: esti rautacios, cand a fost el sef de promotie, prin anii 55-60, studiul istoriei se oprea la 1917, la revolutia din Decembrie si la Lenin! Restul a invatat la Procesul Etapei de la Dinu (un alt mare genial), dar a mai incurcat si el numele, ca-l bruiau Giovani (care spargea seminte) si Tomescu (care sforaia)!

Mozzie (19 comentarii)  •  27 iunie 2017, 19:46

Atat ii duce capul,"coregrafii"...ce sa le ceri ?

zona magheru zona zero (205 comentarii)  •  27 iunie 2017, 20:07

Asa este Maestre insa aceste echipe nu vor mai fi niciodata la fel . Urmele sunt evidente .si cicatricea va ramine multa vreme de acum incolo ! In rest ? Pai nu pot sa uit vreodata cum citeva zeci de constanteni luau trenul pina la celelalt capat al tzarii ca sa isi incurajeze echipa pe care o iubesc ! Le urez mult SUCCES si sper sa mai apuc sa le revad reprezentu-si orasul in liga 1 !

DT (283 comentarii)  •  27 iunie 2017, 20:13

Disparitia echipelor citate a dat sefilor de galerii posibilitatea sa-si faca propriile echipe (acolo unde sunt mai multi lideri si nu s-au inteles au aparut si mai multe echipe). Cu dorinta lor de a conduce ( si de a profita pe alocuri) si cu puterea de manipulare si-au realizat ceea ce si-au dorit dintotdeauna. Asta-i constructie sanatoasa si demna de prima pagina a stirilor sportive? Am sa reproduc, spre exemplificare, cu aproximatie discutia de pe facebook dintre un astfel de lider si un alt suporter al Farului. Cel din urma, usor naiv, propunea liderului de opinie sa mearga cu totii la Hagi (Viitorul abia luase campionatul) sa-l determine sa faca o fuziune cu echipa lor si, asrfel, Farul sa devina echipa de liga 1 si, ceea ce n-a reusit in indelungata sa istorie, campioana, sa faca presiuni la autoritati sa refaca stadionul si toti iubitorii fotbalului din Constanta sa se bucure de meciuri de bun nivel. O opinie de bun simt! Dupa cel pune la punc, cel care se declara mare sustinator al farului, lider de galerie, in fapt, actualul patron al SSC-ului si care pretinde ca vorbeste in numele comunitatii (Constanta - judet si oras) ii raspunde vehement ca nu este de acord cu fuziunea, ca Viitorul nu este echipa constanteana, ca daca Hagi vrea sa vina langa ei sa vina in liga a 4-a si-l vor face zeu, nu rege. I-ar place domnului cu pricina sa-l aiba pe Hagi alaturi dar probabil subaltern. Nu-s semne de paranoia? Cand ii intrebi de unde aceasta adversitate fata de Hagi si Viitorul, acesti mari iubitori ai sportului invoca un incident petrecut la un meci de juniori Farul-Viitorul cand astia mici s-au incaierat ( incitati de cine credeti?) si de faptul ca, pusi pe rele, acestor baieti inocenti li s-a refuzat accesul la un meci al Viitorului, prin liga a 2-a, cred. Probabil ca stfel de povesti se afla si pe la celelalte "forme de iubire" de care amintea domnul Ioanitoaia.

17 Nenthori (205 comentarii)  •  27 iunie 2017, 20:49

Eu dau in Ioanitoaia: 1. pentru ca uraste Steaua 2. pentru ca ii admira pe Razvanel si tati - 2 nulitati ca jucatori si antrenori.

di livio (214 comentarii)  •  27 iunie 2017, 20:54

Da, o istorie plina da cacalau. Adica saracie, insolventa si proasta gospodarire. Proasta gospodarire o fi de la Nasu, Corleone si impresarii becai pe care vrei sa-i vezi iar la gospodarie

serif tiraspol (205 comentarii)  •  27 iunie 2017, 20:56

Noi ne mindrim cu singura perfomanta reala a clubului care reprezinta transnistria . Cea in care am umilit steaua bucuresti pe timpul cind aceasta echipa avea identitate !

jj maibah (7 comentarii)  •  27 iunie 2017, 22:00

"Deoarece fără Rapid, fără Petrolul, fără Oțelul, fără U Cluj ori fără Farul, fără altele ca ele, fotbalul românesc devine mai sărac." Oare cum poate fotbalul romanesc sa fie atat de sarac cand in liga, citez de mai sus, "de elita" salasluieste fara nici o problema, mult indragita de catre acest ziar, imensa si uriasa fcsb? Ca sa nu mai zic de enoriasul national care face tot ratingul presei sportive. Aveti gigi, aveti de toate, inclusiv fotbalul pe care il meritati.

Un_gazar (9 comentarii)  •  27 iunie 2017, 22:40

Petrolul va reveni in forta.Are suporteri, traditie, stadion si un investitor (Veolia) cum ar vrea multi din liga 1 sa aiba.Hai Petrolul!

Vlady (150 comentarii)  •  27 iunie 2017, 22:44

@17 nenthori. Iti spun din interior ca Nea Ovidiu nu uraste Steaua si nici pe Becali. Chiar e prieten cu MM Stoica si cu Dica, iar cu Iordanescu si generatia lui a crescut. Nu vrea ca Steaua sa faca hegemonie si e de inteles sub aspect profesional si comercial. Daca ar uri Steaua GSP nu ar scrie atit despre ea.

ManX (119 comentarii)  •  27 iunie 2017, 23:19

Esalonul de elita :) :) :) Daca esalon se foloseste strict doar în armata pentru a desemna un dispozitiv sau o ierarhie militara, elita nici nu mai exista în dictionarul explicativ al limbii române. Vorbim,vedem si stim cu totii ce mediocru este fotbalul nostru, iar dumneavoastra ati gasit elita :) unui fost sport care se practica înca în România în mileniul trecut.Un adjectiv pentru Elita Nationala a României...? :) Aveti? O sa citesc acum restul articolului,poate are un sens sfârsitul primei propozitii.

ManX (119 comentarii)  •  27 iunie 2017, 23:35

In sfârsit o explicatie corecta a ceea ce se întâmpla în tribune: "Aceștia au realizat un show fabulos, presărat cu momente remarcabile de scenografie, nu de coregrafie, cum eronat s-a încetățenit termenul" SCENOGRAFIE nu COREGRAFIE. Nu pot sa-mi dau seama cum s-a ajuns sa se spuna coregrafie. Presa are o mare parte din vina pentru ca s-a ajuns la aceasta situatie. La fel cu "eu ca si jucator" "eu ca si antrenor" "eu ca si dictator" . Corect,zic eu,este " eu ca jucator" "eu ca antrenor" "eu ca dictator"... zic si eu...:)

Dilimache (657 comentarii)  •  27 iunie 2017, 23:42

Mi-a placut treaba cu coregrafia, il salut pe Horia Moculescu, respect maestre!

Barbu (100 comentarii)  •  27 iunie 2017, 23:47

Excelenta precizarea cu scenografia. Nota 10 doar pentru aceasta explicatie. Cred ca ar trebui sa ne exprimam asa.

haudinamo (14 comentarii)  •  28 iunie 2017, 8:19

Farul e o caricatura care nu avea suporteri nici cand se chinuia prin divizia A. Avand in vedere ce oras mare e Constanta, Farul e una dintre cele mai neiubite "echipe-fanion-traditie-blabla", alaturi de alte fosile gen Fc Brasov. Noroc ca a aparut Viitorul si le-a dat clasa si la fotbal, si la organizare si la tot de acolo dintre lanurile de rapita.

Andrei (276 comentarii)  •  28 iunie 2017, 9:10

La fel o fi plans Ioanitoaia si cand au disparut din "esalonul de elita" FC Olt Scornicesti si azzurii de la Victoria, despre care scria cu sarg prin anii '80?

Cetatean (38 comentarii)  •  28 iunie 2017, 9:44

@Razvan Sigur ca "maestrul" se afla in spatele acestor replici doar nu-si inchipuie cineva ca terte persoane ar avea atatea cunostinte despre Ioanitoaia (sic!)si, in plus, singura lor grija ar fi sa-i injure pe cei care ii dau cu tifla. Cat despre Ioanitoaia sef de promotie la Universitate s-ar putea specula...De exemplu ca, dupa absolvire, singurul loc de munca gasit a fost la ITB ca taxator. De unde a fost dat afara pentru ca nu stia sa dea restul!

Aurelian (116 comentarii)  •  28 iunie 2017, 11:12

Daca respectivii sunt niste pierde-vara fara nici un orizont in viata le-a ramas acest ultim refugiu,aici nu-ti trebuie multa minte,multa scoala,doar spirit de gasca si un vocabular cat mai colorat....Haideti domnule Ioanitoaia sa ne ocupam si de partea frumoasa a sportului,de sacrificiile pe care le fac unii parinti pentru a-si ajuta copilul daca acesta are un talent anume intr-o disciplina sportiva,de profesorii care stau mult peste timpul pentru care este platit pentru a cizela miscarile viitorului mare campion.Despre derbedeii care urla de pe margine chiar nu vad rostul,o fi o forma de iubire dar e cea mai ieftina si la indemana oricui.

Sergiu (53 comentarii)  •  28 iunie 2017, 11:58

Ioanitoaia e in spatele criticilor la adresa...criticilor sai. Nici nu are alta treaba decat sa parcurga elucubratiile unora si sa le dea raspuns. Sa ii explice cetateanului nascut ieri ca in vremea aceea puteai termina facultartea cu nota maxima si sa fii repartizat dupa licenta la mama dracului. Pentru ca Bucurestiul era oras inchis pentru cei fara buletin. Criticii lui Ioanitoaia au dreptate. Ioanitoaia nu se ridica la nivelul lor. Ei au expertiza in gazetarie, nuel.

Arab (223 comentarii)  •  28 iunie 2017, 12:04

@Andrei tu pari chiar rau intentionat! E licenta poetica, mai inteligentule

Daniel (223 comentarii)  •  28 iunie 2017, 12:07

@Andrei si mai ales Razvan sa stiti ca sa fii mai in varsta nu este un defect... e boala care se ia, tinereilor! Nu ii ascultati, dle Ioanitoaia, din pacate sunt chiar nerusinati in afirmatii fara sens

Daniel (223 comentarii)  •  28 iunie 2017, 12:13

@Cetatean - ce stii tu despre vremurile acelea ma pune pe ganduri! Se poate proba ca a fost sef de promotie. Tu si copiii tai v-ati angajat din prima sefi la federatie?!? Faptul ca nea Ovidiu a pornit de jos nu cred ca este o rusine. Cinste lui si rusine tie!

Cristian25 (223 comentarii)  •  28 iunie 2017, 12:15

Nea Ovidiu, ne place cand scrii despre fotbal cu inima! Nu ii baga in seama pe cei 2 Andrei si Razvan... cred ca stim cu totii cine sunt!!!

Dodel (223 comentarii)  •  28 iunie 2017, 12:15

Hai Rapidul! Multumim nea Ovi!

Contra (2 comentarii)  •  28 iunie 2017, 12:18

In general eu sunt contra! Contra celor care pot ataca asa cand dl Ioanitoaia vorbeste despre cluburi cu istorie! Sa ne mai incantati asa! Va multumim. Hai Rapiduletu!

Gigi32 (8 comentarii)  •  28 iunie 2017, 12:21

Mai Sergiu, tu esti cu toate acasa?!? Pai, atunci eu sunt Ioanitoaia?!? Pentru ca te voi critica, baiatule sau ce esti tu, pentru ca nu este posibil sa spui ca niste injuratori /licenta poetica! - au cum ai spus tu? Expertiza in gazetarie! Esti tare, frate! De rusine mare

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  28 iunie 2017, 15:22

Din ciclul "Geriatria bulverseaza Romania" Mos Teaca ne rasfata cu un adevarat suvoi de (amuzante) gogomanii. Lasand la o parte ca (falsa) problema a spectacolului din tribune este dezbatuta pe net de ani buni, former-ul (sic) taxator de la ITB, formuleaza senin expresia "presa sportiva". Conform DEX, descoperit recent cu adanca uimire de "maestru", presa se defineste ca fiind " totalitatea mijloacelor de informare in masa". Se pune intrebarea in ce constau insusirile substantivului "presa" pentru ca aceasta sa fie catalogata drept "sportiva". In alta ordine de idei, gramatica limbii romane spune ca substantivele comune se scriu cu litera mica ceea ce, "maestrul" a uitat sau mai degraba nu a stiut vreodata. Astfel, formularea corecta era "pasari Phoenix"! P.S. Devine evident ca, in rafuiala cu gramatica "maestrul' a decis s-o lase sa se invinga singura, notarea acestor compuneri de tot hazul fiind o sinecura..

Gicu (1 comentarii)  •  2 iulie 2017, 12:39

Imi pare rau ca abia acum am apucat sa citesc acest articol si, implicit, comentariile. Nu stiu daca adresantul acestor randuri va mai da pe aici: @Razvan: dragule (imi permit sa ma adresez astfel intrucat din randurile tale simt ca esti apropiat de varsta de fiica mea) sa fii neinformat (ca sa ma exprim elegant) este una, dar sa faci din asta o virtute prin a posta critic la adresa altuia care s-ar putea sa aiba ani de vacanta mai multi decat ai avut tu de scoala.... Daca tot iti place dictionarul la care faci referire, meri acolo si vezi ce inseamna a fi "pe cale de disparitie" si ce inseamna "disparut". Sa fie pe cale de disparitie sau CHIAR sa dispara este o propozitie cu deplin inteles si fara greseala. Ca sa-ti exemplific mai proape de puterea ta de comprehensiune... floarea de colt este pe cale de disparitie de vreo 60 de ani. Dar n-a DISPARUT. Din fericire fotbalul din Romania nu este INCA nici macar in faza de "pericol". Dar, asa cum bine subliniaza dl. Ioanitoaia, intr-acolo se indreapta. Asa ca inainte sa-ti etalezi ... dezinformarea s-o vada si altii, asigura-te ca stii ce spui si ce spui e corect. O zi fructuoasa iti doresc.

Comentează