Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Castraveți la grădinar

Ați văzut în Gazeta de joi că Daum nu-i singurul antrenor cunoscut a cărui carieră a intrat în declin.

Permalink to Castraveți la grădinar
vineri, 23 iunie 2017, 9:00

Pe lista celor aflați pe pantă descendentă, chiar dispăruți din aria performanței, figurează tehnicieni ajunși cândva în vârful ierarhiilor, unii cotați peste actualul responsabil al „tricolorilor”. E vorba despre Sacchi, Eriksson, Cuper, Scala și alții, care au obținut succese mai mari decât Daum, au câștigat Cupa Campionilor, Cupa UEFA sau/și Supercupa Europei. Consumă victoriile, dar și eșecurile. Uzează.

În galeria prăbușiților, să le spunem așa în afara oricărei tente peiorative, se înscrie și actualul selecționer al României. Între 1992 și 2005, Daum a cucerit titlul în Germania, în Austria și, de 4 ori, în Turcia, ultima sa izbândă datând din 2009. Atunci a luat Supercupa cu Fenerbahce. Ulterior însă, a mers din rău în mai rău, cea mai convingătoare dovadă constând în aceea că până să semneze cu FRF, pe 7 iulie 2016, a rămas 28 de luni pe bară, fără angajament!

De altfel, încă înaintea perioadei respective, a întâmpinat serioase dificultăți profesionale. Nici la Eintracht Frankfurt, nici la FC Bruges și nici la Bursaspor n-a făcut mulți purici. A plecat repede. În 2011 a fost demis de Eintracht, care a și retrogradat, după nici două luni. Apoi a stat la Bruges din 9 noiembrie 2011 în 30 iunie 2012 și la Bursa din 14 august 2013 în 24 martie 2014, câte 8 luni!

Din păcate, a dezamăgit și cu „naționala” noastră. La capătul a 8 meciuri, n-are o linie de clasament slabă, ci de-a dreptul îngrijorătoare: 2-3-3, golaveraj 10-8, raport de goluri însă, atenție!, rotunjit în două partide jucate în superioritate numerică. Cu Armenia și cu Chile, prima chiar din minutul 4. Dacă scoatem din calcul aceste întâlniri, una 5-0, alta 3-2, reiese că „tricolorii” au marcat două goluri mari și late în 6 partide, ceea ce e jenant de puțin! Spre știința celor care consideră că presa îl vânează pe Daum, cele de mai sus sunt cifre, nu păreri. Sunt certitudini, nu speculații.

În tristul context în care calificarea noastră la CM 2018 e iremediabil compromisă, amicii lui Daum au lansat zvonul că un club important din lumea arabă moare de dorul și de dragul antrenorului german. Ca atare, ar fi dispus să-i plătească acestuia 2,5 milioane de euro pe an, de 5 ori contractul de la FRF! Să mă ierte Andrei Vochin, consilierul prezidențial care a făcut anunțul la TV, dar mi-e teamă că ne ia de naivi, de fraieri. Umblă să vândă castraveți la grădinar.

Nu zic că nu-i posibilă versiunea lui Vochin. Azi e posibilă orice minunăție, dar mi se pare ilogic să se întâmple așa, nefiresc. Să înțelegem că Daum a șomat 2 ani și 4 luni, apoi a preluat echipa României și aproape a îngropat-o, moment în care, hocus-pocus, a apărut o superofertă pentru el! Justificată de ce, de o suită de rezultate proaste și de ratarea prezenței la CM 2018?! Creadă cine-o vrea, eu mă abțin.
Ar mai fi destule de discutat pe marginea concluziei că Daum a însemnat și înseamnă o alegere neinspirată. Greșită. Că România e pe locul 4 în preliminariile mondiale, poziție ocupată în alte grupe de superformații gen Insulele Feroe, Cipru și Azerbaidjan! Că majoritatea „tricolorilor” au cote în accentuată scădere pe transfermarkt.

Inclusiv B. Stancu, golgeterul la zi al reprezentativei cu 3 goluri în mandatul neamțului, a pierdut 1,2 milioane de euro de la instalarea lui Daum. Stanciu a pierdut și mai mult, 1,5 milioane. Despre toate astea, cu un viitor prilej.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

Florin (223 comentarii)  •  23 iunie 2017, 23:48

Pe Postac FRF sa il ignorati, este doar un postac, toate tampeniile pe care le scrie sunt asumate!

Daniel (223 comentarii)  •  23 iunie 2017, 23:51

Bai Adyos, asa este! Cata logica sa ai, daca echipa nationala s-a dus in cap, tu cu inteligenta ta inegalabila, ce crezi?!? Scade, ori creste cota jucatorilor?!?

Daniel (223 comentarii)  •  23 iunie 2017, 23:53

Mie imi place ca scrie si Daum in romana. Numai prostii, adevarat, dar scrie! Nea Ovidiu, nu te lasa impresionat de sifonatorii astia, au doar prostii in cap!

Gigi23 (223 comentarii)  •  23 iunie 2017, 23:56

Mai Geo, cum poti sa sustii asemenea enormitati?!? Omul nu mai antrenase de 100 de ani! O fi AVUT candva titluri... tu esti intreg la cap?!?

Dan14 (223 comentarii)  •  23 iunie 2017, 23:58

Mie imi place de tizul meu Dan M sau asa ceva, cum stie el exact cotele. Bravo, postac evident ce esti!

Andu (223 comentarii)  •  24 iunie 2017, 0:01

Mie imi place de Andrei, ala de a postat la 168 de articole si il face in toate felurile pe dl. Ioanitoaia, care se lupta cu astia ca el... qed, inteligentule!!!

Arab (223 comentarii)  •  24 iunie 2017, 0:49

Mai Geo, tu de amenintate ai auzit?!? Cum iti permiti tu sa ii spui dlui Ioanitoaia ca se rupe craca, mai dragule! Te poate da in judecata...

Silvio (3 comentarii)  •  24 iunie 2017, 1:15

tre sa recunosc ca imi place cum ii tineti in priza pe derbedeii astia care nu realizeaza ce fac, iar aici ma refer la tot ce inseamna Burleanu si modul cum acesta actioneaza. Eu cred ca la alegeri va avea o surpriza mare.

Geo (113 comentarii)  •  24 iunie 2017, 2:49

Gigi23 inainte sa scrii informeaza-te bine ca risti sa fi penibil. 2 ani. Doi ani a stat deoparte. Nu 100. Trofeele le are , nu le a avut candva. Cand gasesti un antrenor roman cu un CV care se apropie de al neamtului spune-mi si mie. Omul a fost cat Pe ce sa fie pus pe banca GERMANIEI si voi va c""$$i pe voi ca avem super jucatori da nu avem antrenor. Cand ai suporteri cu mintea asa ingusta, nu meriti nici locul 4 la calificari. De fapt Ar trebui desfiintata echipa nationala. La fiecare meci al nationalei, indiferent de rezultat a doua zi presa e plina de mizerii critice, bagati in seama toate nulitatile care fac sau au facut parte din fotbal...doar cei care critica. SI plin de comentarii de prost gust. Desfiintata...nu are nici un rost momentan. Cand o invata idiotu' sa si vada lungul nasului si sa aprecieze si sa respecte munca altuia atunci sa se refiinteze..Ar insemna Cam vero 60 70 de ani. Si revenind la Daum. Lasati-l sa si faca treaba.

An O’nym (4 comentarii)  •  24 iunie 2017, 6:51

Ok, dar nu inteleg cum de tu inca scrii, "prabusitule".

ghita (76 comentarii)  •  24 iunie 2017, 10:57

Ca sa vezi,teapa majora ,Stanciu,pierde din cota din cauza lui Daum[ma mir ca nu este si din cauza lui Burleanu] ,trompeta din clubul prunea,ganea si alti dusi cu capul nu vrea sa recunoasca lipsa de valoare de curtea scolii a piticului care nici macar nu este atomic

Mircea (663 comentarii)  •  24 iunie 2017, 11:20

Nu sunt fan Ioanitoaia insa nici nu gasesc contraargumente la afirmatiile din articol. Iar ca sa injur fara baza nu vreau. Totusi venirea lui Daum a coborat nationala si nu a inviorat-o. Acesta e un adevar incontestabil oricat ar protesta unii.

Dilimache (657 comentarii)  •  24 iunie 2017, 11:51

Deci aici lucrurile stau cam asa, cativa platiti sa injure, cativa oameni de bun simt si multi care doar se baga aiurea in seama, nu inteleg despre ce e vorba.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  24 iunie 2017, 15:37

Daum a stiut mereu sa antreneze ...meseria aceasta odata profesata la cel mai inalt nivel ...nu se uita ... Insa nu poti sa le explici talibanilor gen nea Ovi ca nu se pricep ...ei o tin una si buna ...ca putem sa batem pe oricine in lume ...ca suntem neam de traista ...de aceea nu ne suporta niciun popor din Vest ...

talpaiadului (1 comentarii)  •  24 iunie 2017, 20:29

Eu m-am bucurat cand a fost adus Daum la nationala. Am vrut sa vad cum ar arata Romania cu un antrenor care nu are treaba cu smenariile romanesti. Surpriza: echipa nationala e neschimbata, aceiasi jucatori au fost selectionati. Mai mult, cu Piturca aceiasi fotbalisti jucau mult mai bine. Totusi, apreciez faptul ca Daum nu se da plecat cu una cu doua si nu cred ca banii sunt de vina, poate ca el isi da seama de greselile pe care le-a facut pana acum, a invatat din ele si crede ca poate mai mult. Om trai si-om vedea, oricum calificarea asta e ratata, poti sa-l aduci si pe Mourinho acum, tot degeaba. Lasati-l pe Daum sa termine calificarile la CM si dupa aia trageti linie.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  25 iunie 2017, 11:37

...nea Ovi esti un mare ...gradinar ...te pricepi si la prins fluturi ...

Cosmo (237 comentarii)  •  25 iunie 2017, 17:21

Nu cred că se poate pune problema că e vorba de înverșunare sau rea intenție din partea lui nea Ovi, care e un monument de verticalitate,har și profesionism. Eu cred că pur și simplu a uitat, deh vârsta, că a mai scris vreo 50 de astfel de articole în ultimele săptămâni. Pe când un articol despre burleanu și daum, nea Ovi? N-ai mai scris demult de ei. Nu se face să-i critici doar pe Hagi, sumudica și gino Iorgulescu.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  25 iunie 2017, 19:40

....mai era unul ...mare carmaci ...dar a murit ...impuscat ...

Comentează