Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Victorie inutilă

Scriam recent că e posibil, chiar de așteptat, ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne să nu analizeze imediat memoriul prin care FCSB cere să i se atribuie titlul de campioană în dauna Viitorului.

Permalink to Victorie inutilă
marți, 20 iunie 2017, 4:08

Ar fi trebuit pentru asta ca toate părțile implicate în dosar să accepte judecarea în regim de urgență. Ceea ce, atrăgeam atenția, nu era de crezut întrucât, citez din articolul „Moartea speranței” din 7 iunie, „merită presupus că Viitorul va solicita amânări peste amânări. De aici și riscul ca demersul FCSB să treneze, să se lungească”.

Spre dezamăgirea celor care mă învață nu doar fotbal, ci și logică și gramatică, am avut dreptate. Evenimentele m-au confirmat. Ba încă într-un moment în care Gigi Becali a insistat că „Nu merg la TAS ca să iau titlul în Liga 1, merg ca să ajung pe ruta campioanelor, unde sunt cap de serie și am șanse mari să prind grupele Champions League”.

Să admitem că e mai degrabă adevăr decât poză în vorbele de mai sus. Decât ipocrizia cu care ne-a obișnuit latifundiarul. Sigur că pe roș-albaștri, cu Becali în frunte, nu-i lasă rece un titlu de campioană. El se adaugă la palmares, fie acesta și contestat, deci interesează. Și mai tare interesează însă cariera continentală a echipei, eventuala ei calificare în grupele UCL, în ideea că de-acolo vin banii. Iar Gigi a mărturisit că pentru el banii atârnă mai mult decât orice onoruri. Decât orice diplome, decât orice trofee.

Am avut dreptate deoarece TAS a comunicat FCSB că nu va folosi procedura de urgență din considerentul că Viitorul s-a opus. Atitudinea dobrogenilor, altfel permisă de reglementările în vigoare, a blocat judecata de care FCSB își legase atâtea speranțe. Ori măcar a întârziat-o, ceea ce duce spre același deznodământ. Unul favorabil lui Hagi, convenabil Viitorului.

Bref, pe FCSB o paște pericolul ca TAS să nu se pronunțe până pe 14 iulie, ziua tragerii la sorți pentru turul 3 preliminar de UCL, amânare care i-ar produce prejudicii FCSB și în situația în care forul de la Lausanne îi va da câștig de cauză și îi va recunoaște titlul. Victoria aceea ar fi inutilă sub aspectul reprezentării internaționale întrucât, neintrând în urna capilor de serie, formația antrenată de Dică va întâlni adversari de calibru superior. Mai puternici, adică mai greu de eliminat. Pentru că una e ca sorții să-ți scoată în cale pe Astana, Tiraspol ori Qarabag și alta pe Salzburg, Olympiakos ori Celtic!

Cum procedura rapidă a fost respinsă, nu-i exclus ca dosarul să se întindă o lună sau chiar două, variantă în care TAS va lua decizia după disputarea turului 3, ale cărui meciuri retur sunt fixate pe 1/2 august. Și dacă Viitorul, înscrisă pe traseul de elită, va ieși din cursă, UEFA tot nu-i va oferi echipei lui Becali un loc pe ruta campioanelor. Din păcate, ea va continua conform programării inițiale.

Se vor grăbi fanii roș-albaștri să-i reproșeze lui Hagi că, trăgând de timp, tergiversând, a căutat să-i facă rău adversarului, să-i bage bețe-n roate. Acest mod de a privi lucrurile nu ține seama însă că fiecăruia dintre noi îi e mai aproape propria cămașă, propriul interes. Iar Hagi, oricât ar respecta-o pe Steaua, n-are cum s-o plaseze înaintea Viitorului, creația și mândria sa. Părerea mea e că Hagi trebuie înțeles.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

CCC (137 comentarii)  •  20 iunie 2017, 23:06

Noi romanii,suntem foarte ipocriti! As spune chiar, extrem de ipocriti! Parca am fi in "Miorita", celebra balada culeas din popor! Pe pajistea de la Ovidiu, zburda o turma de mieLushei, harnici si sprintari cum nu s-au mai vazut. Puterea si pricieperea lor isi au esenta in maiestria celui ce-i pastoreste, el nefiind un cio-ban de rand, din Sacele. In loc de sarica, bata si cusma, el are in dotare mantie, sceptru si coroana! Este insusi Maria Sa, REGELE! Care, impreuna cu "baciul" LPF, mari, se vorbira si se blatuira sfatuira ca sa-i dea la cap celui ciobanas (de fapt e cioba-fin!), c-are *** mai ....cornute - e de ajuns! Una bucata oitza vorbitoare si isteatza, Alibec, ii atrage atentia cio=ban-ului original ca-l pashte o "lucratura". Acel rege, evident, pentru ca e rege, are mantia mai aproape de pielicica din dotare si e foare indreptatit (dpdv moral) sa nu se supuna judecatii Varvarei (sau TAS, cred ca am inceput sa amestec personajele!), pe cand cio-ban-ul cel rau, a carui sarica inca mai pashte, ceva mai departe, nefiind inca tabacita, actioneaza total imoraliceste, plecand cu jalba-n protzap tocmai la Lousane! Parte din balada e si un burlan, nu prea inteleg ce rol are, dar este vadit de partea mantiei regale! AAAA, cred ca-i tipul care bate toba si proclama campioane!! Chit ca i se scurge rumegush prin colturile gurii ... . Deh, limba aia de lemn de la Fane Gheorghiu, bat-o vina! Morala: Regulament in burduf de caine!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (205 comentarii)  •  20 iunie 2017, 23:34

Nu am nimic cu echipa latifundiarului . Pentru mine nu mai e steaua bucuresti oricum dar omuletul a fost prost invatat si cam mai mereu a fost prost invatat !! Acum se invirte in jurul unei virgule ! In Romania CAPITALISMUL A INCEPUT PROST SI CONTINUA TOT PROST . Si cu politica la fel . Vezi ce se intimpla cu stafiile de la Palatul Victoria asa ca nu ma mai mira nimic !

Vict (26 comentarii)  •  21 iunie 2017, 1:49

Domnule Ioanitoaia, sper ca-ti vei cere scuze pentru cei 6 ani de dezinformari si manipulari in ceea ce priveste cazul FCU Craiova. Dumneata nu ti-ai facut treaba in a afla adevarul, ci l-ai luat pe Mititelu in brate si vreme de 6 ani ai scris ca FRF l-a dezafiliat "abuziv". Mititelu poate acuza ca a fost dezafiliat abuziv, insa doar instanta decide asta - nici Mititelu, nici dumneata. Ati manipulat opinia publica vreme de 6 ani, si i-ati convins pe toti ca FRF a actionat abuziv. Menirea dvs. era sa aflati adevarul, si sa specificati ca doar instanta va decide. Stiti foarte bine ca FRF a cistigat si in civil (2014) si in penal (2017) - deci dvs. v-ati facut de ris. Un singur ziarist din Romania, Bogdan Grosereanu (GDS), a avut curajul sa caute adevarul si a concluzionat cu documente inca din 2011 ca totul a fost o farsa a lui Mititelu. Concret - Grosereanu descoperise cum Mititelu pacalise DNA si FRF in vara anului 2011, descoperise cum licenta de liga 2 pentru campionatul 2011-2012 a FCU continea falsuri etc. Va trimit eu link-uri cu acele articole. Nu mai vorbesc de adevarurile murdare ale acestui proces : ***, Basescu "incurajeaza" DNA in 2011 sa lupte pentru Mititelu (declaratia lui Dragomir), judecatoarea de la Tribunalul Bucuresti care daduse primul verdict aberant era supusa la presiuni de catre DNA (declaratie Dragomir), Mititelu ameninta la tribunal martorii cu plingeri la DNA (GSP a relatat asta), relatia interesanta - pentru cunoscatori - dintre Mititelu si DNA etc. Doar o parodie de proces poate avea ca probe articolele Dvs (!!!). De ce nu si articolele din ziarul lui Mititelu ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vioteatza (72 comentarii)  •  21 iunie 2017, 2:22

Cum Gigi a marturisit ca banii atarna pentru el mai mult decat orice altceva, onoruri, diplome, onoare, trofee, samd.. si cum banul este ochiul dracului, este simplu de dedus cam pe ce treapta valorica sa afla Dumezeu pentru acest om. Intr-o alta formulare acest lucru a fost evidentiat si de Piturca acum cateva zile. In aceasta situatie, cred ca este inutil sa i se pretinda sa dea dovada de barbatie, caracter si spirit de "fair play" , recunoscand superioritatea si inspiratia castigatoarei de drept a campionatului Romaniei , F.C. Viitorul Constanta.

arh. Gheorghe Petrescu (486 comentarii)  •  21 iunie 2017, 6:50

Dupa mine echipa lui Hagi e Campioana Romaniei in 2017. Ca vrem unii dintre noi dau nu, zarurile au fost aruncate si echipa Viitorul merita din plin ,TROFEUL DE CAMPIOANA A ROMANIEI IN 2017. *** din Pipera sa se multumeasca cu cat I-a dat Dumnezeu si sa-I multumeasca ca a supravietuit cu echipa FCSB, Apoi pe acest ***, nu-l intereseaza decat "banii" si atat. Deci scorul final este 1-0 pentru Viitorul lui Gica Hagi. Hai Romania !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dilimache (657 comentarii)  •  21 iunie 2017, 9:50

Inca nu stiu, la nivel planetar, ce impact are internetul asupra civilizatiei noastre. Desigur exista multe lucruri pozitive, intrebuintari in folosul omului, dar trebuie sa aiba, desigur si o fata intunecata. Comunicarea pe net este benefica, problema este ca exista tot felul de insi care nu au ce comunica, nu ii duce capul sa spuna ceva pertinent sau sunt platiti sa scrie anuminte lucruri, sa injure anumite persoane. Va citesc zilnic si pot sa spun ca postacii platiti se vad de la o posta, apoi urmeaza *** care se cred destepti si mai e o categorie, oamenii de bun simt care inteleg ceva despre subiect.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Algoritm (8 comentarii)  •  21 iunie 2017, 14:12

*** la doi stapani, cel putin pe moment, acest mos care nu a avut niciodata ceva de spus in mod real, incearca din rasputeri sa spele imaginea celor doi cumetri, aflati aparent in conflict, cu riscul ca mizeria scursa sa-i murdareasca sosetele lycra pe care le poarta pe sub sandalele de firma. Individul este, asemenea personajului lui Goldoni, mistuit de o eterna foame care il impinge sa publice articolase ce par scrise de un elev corijent la limba romana. Asa cum bine a observat cineva, pe acest forum apar comentarii care sunt cu 10 clase peste articolasele scrise de pretinsul "maestru"! Revenind la cei cumetri si la aparentul conflict, este interesant de observat ca afacerile privind transferurile reciproce de jucatori merg foarte bine! Concluzia se impune de la sine..

contestam (1 comentarii)  •  21 iunie 2017, 16:15

De aia merge asa de bine in tara asta, nu se respeca decizia nici unei instante, toata lumea contesta, indiferent ce, sintem o tara de contestatari. Orice decizie s-ar da urmeaza contestatia si o tinem tot asa intr-o veselie...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  21 iunie 2017, 18:17

...acest articol nu ma intereseaza ...doua echipe blatiste care nu merita titlu ...

Florin (223 comentarii)  •  22 iunie 2017, 10:50

@Vict nu inteleg care este problema ta, nea Ovidiu a facut ceea ce face orice ziarist. A informat. De altfel, o instanta i-a condamnat, deci care este realitatea?!?

Florin (223 comentarii)  •  22 iunie 2017, 10:52

Deranjati tare, nea Ovidiu! Se vede dupa cum va injura... dar sa speram ca nu le merge, va veti face meseria cu impartialitate, nu veti ceda presiunilor!!!

Comentează