Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Pomul lăudat

Atât de scurtă e vacanța de vară a fotbaliștilor încât unele divizionare A și-au și reluat pregătirile.

Permalink to Pomul lăudat
luni, 19 iunie 2017, 4:13

Tocmai pentru că transferările abia au început, având să se încheie pe 4 septembrie, e prematur de tras concluzii. Totuși, pare-se că FCSB și CFR au dat loviturile verii, asta și în ideea că Viitorul mai degrabă a bătut pasul pe loc. Surprinzător, Hagi i-a reziliat contractul lui G. Iancu, 23 de ani, ca să-i ia pe M. Constantin și Ov. Herea, ambii de 32! Cum și ex-craioveanul A. Dumitraș se apropie de 30, e de presupus că, în perspectiva asprelor bătălii din UCL, Hagi vrea să confere un plus de experiență lotului său foarte tânăr. Demersul merită urmărit.

Marea beneficiară a intersezonului poate fi socotită FCSB deoarece l-a adus pe Budescu, unul dintre cei mai talentați jucători de azi, posesorul unei glezne fine și al unui șut năprasnic. Probabil că acesta se va simți dezinvolt la FCSB pentru că va fi plătit regește, 300.000 de euro la semnătură și 20.000 pe lună, dar și pentru că-l va reîntâlni pe Alibec. Astfel se va reîntregi cuplul ce a scos-o pe Astra campioană din mânecă.

Acum, să nu se supere nimeni, dar FCSB chiar va deveni, cooptându-l și pe brazilianul J. Morais, un fel de Astra 2. Ceea ce nu-i garantează însă triumful. Principalul pericol pentru ea vine din interior, existând riscul ca Gigi Becali să se bage peste antrenorul debutant Dică, să-i recomande sau chiar să-i ordone cu cine și cum să joace! De atitudinea patronului va depinde într-o măsură decisivă succesul roș-albaștrilor în viitoarea ediție a Ligii 1. Ori insuccesul acestora.

Ieșită recent din insolvență, CFR Cluj (unde gura lumii susține că pretinsul acționar majoritar Băgăcean e de fațadă, cu banii și cu puterea fiind tot Paszkany) va avea dreptul la cupele europene din stagiunea 2018-2019, așa că s-a întărit în consecință. În paralel cu angajarea lui Dan Petrescu, gruparea din Gruia i l-a suflat lui Dinamo (zero achiziții, stare de alarmă maximă!) pe Jeremy Bokila, lângă care i-a luat pe internaționalul Hoban din Israel și pe Al. Vlad din Ucraina. Cu 16 prezențe în „naționala” RD Congo, Bokila e privit ca posibilul golgeter deoarece în 2012-2013 a marcat pentru Petrolul Ploiești de 16 ori în 31 de partide. De atunci însă, n-a rupt gura târgului pe traseul Terek – Guangzhou – Eskișehir – Al-Kharitiyath (Qatar) – Akhisar, pe care a înscris numai 12 goluri din 2013 încoace! Cum a terminat cu Akhisar pe locul 7 în Turcia și fără gol, nu cumva Bokila să fie pomul lăudat la care te duci cu sacul și nu găsești nimic să pui în el.

Dincolo de mazilirea neelegantă a lui Miriuță după ce i se dăduseră asigurări că va fi păstrat!, salut reîntoarcerea globe-trotter-ului Petrescu, cel mai bun antrenor român în 2008, 2009 și 2011, omul care, realizând o adevărată lovitură de teatru, a cucerit titlul cu Urziceni în 2009. Ulterior, n-a confirmat pe deplin nici în Rusia, nici în Qatar, nici în China și nici, ultima dată, în Dubai. A câștigat însă Cupa Chinei cu Jiangsu Suning, iar acasă și-a adjudecat Supercupa în 2015 cu ASA Tg. Mureș, pe care a condus-o într-o singură confruntare oficială! Dornic să revină în forță, Dan Petrescu nu se va mulțumi cu jumătăți de măsură, ci va ținti titlul dintr-un foc. Pentru asta va trebui să nu mai explodeze la fiecare meci, să fie mai calm, mai stăpânit.

Altminteri, ca și Becali, va dărâma cu o mână ce construiește cu cealaltă. De văzut.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

mircea (663 comentarii)  •  19 iunie 2017, 16:23

Nea Ovi, cand nu dai cu motiv ori fara in federatie chiar esti un ziarist de citit. Imi place ca nu il lauzi desantat pe Petrescu ca alti confrati. Retin ca nu vrei sa te pui bine cu el.

Andrei F (1607 comentarii)  •  19 iunie 2017, 16:45

Vai...Facurati atata caz ca sa ne spuneti ceva stiut -ca-l iubiti tare mult pe Becali!Pai sa fi facut Becali cu un antrenor ce a facut CFR...Dv. spuneti ca sau purtat ,,neelegant,,...cu Miriuta...Ca sa nu o lungesc...Ati auzit si dv. ca de ex. Porumboiu cica batea jucatorii propriei echipe?Sau nea Adi e o nuca prea tare?Dar de vorbele de duh ale antrenorului Timisoarei auzirati?De scandalul patronului craiovean la meciul cu Voluntariul nu auzirati?!:..Hai sa il taxam pe Becali ca oricum despre el se poate spune ce vrea presa...La ce sa te astepti de la aplaudacul lui Sumudica despre care ni se spunea ca jignea in folosul echipei...Va rog,socotiti-l pe Becali o cauza pierduta si uitati de el...Chiar daca dauneaza audientelor...Nu ?

mg (138 comentarii)  •  19 iunie 2017, 16:50

..dar de "echipa" GSP cine se mai ocupă ? Un "distins" politehnist, postează sub pseudonimul>ANTIburleanu< pe blogul domnului Radu Cosaşu - "Un surâs în plin dezastru", un comentariu plin de înjurături grosolane la adresa "postacilor" incomozi. În dispreţul bunului simţ şi al celor care (încă mai) frecventează "blogsport-GSP", moderarea nu funcţionează decât în sensul "bun".. Vă întreb, asta e deontolgia de care e în stare redacţia GSP ?

aius (133 comentarii)  •  19 iunie 2017, 16:53

....existand pericolul ca becali, sa se bage peste Dica!!!:)))Nea Ovi,mata vorbesti serios!? Pai e bagat,ce-o mai dam de gard! Dica nu exista,clar,si nici celalalt paghici !

xander7686 (12 comentarii)  •  19 iunie 2017, 17:03

Cand Steaua a transferat 7 jucatori de la Urziceni s-a numit Urziceni 2? Acum bagam fitile, Sumudica a plecat si e liniste, ce sa faca si DL.Ioanitoaia, suparat pe faptul ca CSU nu prea se misca pe piata de transferuri...lovim in Steaua, ca asa e la moda...Presa din RO, csf, ncsf

Dtru (268 comentarii)  •  19 iunie 2017, 17:05

@Andrei F. Iti dau dreptate dar si asa s-au purtat se scrie cu cratima. SAU nu ai terminat 7 clase?

Alexandru Chis (58 comentarii)  •  19 iunie 2017, 17:17

Transferul lui Bokila la CFR este de fapt revenirea"acasa" a lui Tade (in forma aratata la Steaua). In 2009 campionatul a fost castigat de culul de antrenori Basescu-Bucsaru. Cat despre FCSB, va gratulez cu un distih din "Floare albastra", si anume: "Grija noastra n-aib-o nime/Cui ce-i pasa ca-mi esti drag?".

Andrei F (1607 comentarii)  •  19 iunie 2017, 17:30

@Dtru (218 comentarii) • 19 iunie 2017, 17:05 Dtru...Sa inteleg ca ai prea multa minte?

Niku (275 comentarii)  •  19 iunie 2017, 17:34

Asta e fotbalul nostru care da jucatori buni afara si ii ia inapoi epave. Cazul lui Bokila va fi repetitia cazului Wesley daca va reamintiti.

fcsb (133 comentarii)  •  19 iunie 2017, 17:48

Nu avem identitate, nu avem stadion, nu avem tineret,nu avem nici un Dumnezeu! Dar....avem pe nea jiji,mache,mm,si du-te dica,du-te!

dan t (81 comentarii)  •  19 iunie 2017, 17:48

mereu a fost ceva fcsb...ba urziceni,ba otelul ba cfr....! problema e alta: pe acest site se deplange soarta fotbalului romanesc,la greu,ca nu sunt juniori,ca nu avem jucatori tineri,dar se sustine la greu ....transferuri de jucatori straini,batrani si atat! incercati sa ajutati si voi cumva acest fotbal de pe urma caruia *** sau doar vreti sa va castigati AZI o leafa si atat?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

…! (19 comentarii)  •  19 iunie 2017, 18:18

xander7686, da s-a numit Urziceni 2. Si nici nu s-ar putea altfel. O echipa care preaia nucleul de baza, ba chiar grosul unei alte echipe, risca, in mod legitim, sa fie confundata cu respectiva. Dar aceasta situatie nu garanteaza deloc si obtinerea acelorasi rezultate. Dimpotriva!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  19 iunie 2017, 18:35

...ce ne spune nea Ovi in acest articol de o slaba factura ?...ce ne spune ?...ce ne spune ?...pai spune ca nici fcsb nici CFR nu o sa castige ...campionatul ... ...asa crede dansul ...

Marean (270 comentarii)  •  19 iunie 2017, 18:54

Iar a inteles ovidiu 3003 pe dos, dar nu se mai mira nici Bula. Pe el il duce foarte putin caputul si pace.?

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  19 iunie 2017, 19:55

"..globe-trotter-ului.." ( sic!) Fostul taxator de la ITB crede ca regulile gramaticale ale limbii romane se aplica limbii engleze alipind articolul hotarat "lui" expresiei "globetrotter"! Pentru a potrivi minunatia, "maestrul" Mos Teaca, a pus o cratima intre "trotter" si "ului", inventie ce ar face-o invidioasa pe o alta "experta" a limbii romane : Maria Grapini !...Cat despre expresia in sine se presupune ca Dan Petrescu nu a fost un simplu turist ci a si muncit la cluburile pe unde a activat in ultimii ani.. P.S. Nota compunerii? Dar, e evident...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  19 iunie 2017, 19:57

...de ce ba marean ?...cand doi se cearta nu castiga al treilea ?...nu asa se spune ?...nu vezi ca este un articol la doua capete ...care nu l angajaza pe autor la nimic ...daca il castiga una din ele inseamna ca a respectat ce a spus nea Ovi ...daca nu ...nu ...Amin !!!...halal de asa articol ...

ALIN (626 comentarii)  •  19 iunie 2017, 20:24

@Titu Prosticus. ***, tu nu ai mancat atatea snitele in viata cate limbi straine vorbeste Ioanitoaia si ii dai lectii de engleza. Mi s-a terminat rezerva de rabdare cu tine, care te legi precum *** de unul care a lucrat la ITB din sef de promotie pentru ca asa erau vremurile. Esti doar o scarba cu pretentii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marean (270 comentarii)  •  19 iunie 2017, 20:31

@ovidiu 3003. Bai oltene, de ce trebuie neaparat sa angajeze un articol, acesta ori altul? Dl Ioanitoaia face aici niste observatii realiste dar tu vrei sa intoarca brazda cu fiecare rand. Faci pe desteptul si crede-ma ca nu esti decat soios si ridicol.

coco (401 comentarii)  •  19 iunie 2017, 20:40

@Titu Sandronicus. Pana si unui *** ca tine i se cere un dram de respect. Daca nu ai priceput din prima repet cu mare placere.

lucian (206 comentarii)  •  19 iunie 2017, 21:43

Nu e sucar, nu e trafic, asa mult ne pasa noua de sport...Urmarea e ca Nea Ovidiu va da iarasi in Daum si in Burleanu ca sa ii mobilizeze pe postaci contra lui.

naica (43 comentarii)  •  19 iunie 2017, 22:20

Domnule Ioanitoaia, va rog sa apareti mai rar pe blog. In acest mod , eu nu as fi obligat sa vad cati ***% compun natia romana !

Franz (406 comentarii)  •  19 iunie 2017, 23:14

Ioanitoaia nu pomeneste de Lung junior la CFR deci cred ca transferul a picat. Lung se duce dupa Sumudica.

Dilimache (657 comentarii)  •  20 iunie 2017, 0:37

Sa intelegi din articolul asta ca autorul il iubeste pe Becali e noaptea minitii, mai nene, de ce mai cititi daca tot ce vreti voi intelegeti???

Burebista (114 comentarii)  •  20 iunie 2017, 8:13

In sfarsit un articol fara cei doi care au distrus fotbalul romanesc! Bravo nea Ovi! Hai ca se poate! Transferurile lui Hagi sunt de-a dreptul pe nibile, avand in vedere ca Viitorul va juca in CL...

jj maibah (7 comentarii)  •  20 iunie 2017, 9:29

Ce avem noi aici? O alta postare cu si despre echipa favorita a gesepeului si cu si despre idolul suprem al acestei hartii cica de sport. Ioanitoaia, daca te lauzi ca nu-l suporti pe becali, nu scrii zilnic despre el. Indiferent ce scrii despre el, pozitiv sau negativ, tu chiar ii faci reclama, il promovezi, ba chiar foarte agresiv.

Costel (1 comentarii)  •  20 iunie 2017, 9:47

Poate Becali sa bage bani , de 10 ori mai multi ca ceilalti , ca tot mafia aranjeaza campioana.Iar Hagi nu va mai zice nimic de aici in colo,indiferent de ce se va intimpla,pentru ca a facut si el pact cu diavolul.

jijrinovschi (34 comentarii)  •  20 iunie 2017, 11:22

tataie dar de burli si trupetii lui ai uitat?pensie babana.

gino (513 comentarii)  •  20 iunie 2017, 12:10

@jijrinovschi. Nu te agita fraiere ca urmeaza. Nu ii lasa din mana Nea Ovidiu pe fratii tai de la frf. Ce e al lor e pus deoparte indiferent cata mitocanie secretati voi. Nu reusiti sa il intimidati doar sa il indarjiti.

Danezul (223 comentarii)  •  20 iunie 2017, 12:29

@Mircea- vad ca ii tii lui nea Ovidiu socoteala pe cine lauda, pe cine nu!

Sandu (223 comentarii)  •  20 iunie 2017, 12:33

@ jj maybah nu pari sa ai nicio treaba decat sa critici! Pai, la nea O i de cate ori l-ai vazut tu pe Jiji in emisiune, doctule?!?

Florin (223 comentarii)  •  20 iunie 2017, 12:40

Persoanele ca Naica sunt penibile! Cum sa spui sa apara dl Ioanitoaia mai rar pe propriul blog?!? Nu mai intra tu, inteligentule! Dl Ioanitoaia, continuati ce ati inceput, aveti curaj mult!

Hombre (93 comentarii)  •  20 iunie 2017, 14:57

FCSB, ca de obicei, investeste masiv ca sa prinda locul 2. N-au priceput nici acum ca nu neaparat valoarea, ci lotul omogen conteaza.

Comentează