Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ultimul tren

Nawalka luat la rost » Comparațiile nu-l servesc pe Daum » Ei pe 10, noi pe 46 » Lewa e convins că "românii vor muri pe teren" » Istoria să nu se repete!

Permalink to Ultimul tren
vineri, 9 iunie 2017, 3:36

Surprinzător, „naționala” Poloniei, Reprezentacja Polski, cum o numesc adversarii noștri de sâmbătă, nu așteaptă partida cu România în cea mai relaxată atmosferă. Nu mi-a venit să cred că, o dată ajuns la Varșovia, voi auzi și citi reproșuri la adresa modului, socotit „neprofesionist”, în care selecționerul Adam Nawalka a gândit duelul cu „tricolorii”. În principal, i se impută acestuia că a dus lotul într-un hotel, ba încă într-unul de 4 stele, Double Tree by Hilton, situat în Varșovia, nu în afara orașului. Deși zona respectivă e una liniștită, cartierul Wawer fiind cel al ambasadelor, iar Lewandowski et Comp. au mai fost cazați aici, unii confrați au strâmbat din nas și au reclamat decizia federală. Dacă vă trebuia o probă că ziariștii sunt cârcotași, iată că o aveți într-un moment în care, cu 13 puncte din 5 meciuri, Reprezentacja Polski conduce autoritar în clasamentul grupei E a preliminariilor pentru CM 2018. Să fim serioși, dacă am fi noi în situația polonezilor, le-am ierta orice lui Daum și lui Burleanu!

Altminteri însă, aici nu-i zice nimeni nici măcar dă-te mai încolo selecționerului. Logic, deoarece Nawalka a reușit să facă o echipă de talie internațională, care a suferit doar 4 eșecuri din noiembrie 2013 încoace! În schimb, a obținut 20 de victorii și a înregistrat 11 remize, grație cărora Polonia, preluată de Nawalka de pe locul 78 în ierarhia FIFA Coca-Cola, a urcat în Top 10 mondial, performanță cu adevărat excepțională. Socotind că numai Scoția, Germania, Olanda și Portugalia au bătut Polonia în cele 43 de luni de la instalarea lui Nawalka, ne lămurim că sâmbătă vom întâlni un adversar ce trebuie considerat mare favorit.

Din păcate, nicio comparație nu-l avantajează pe Daum. Neamțul a găsit „naționala” României pe poziția 24 în iulie 2016, când și-a început mandatul, iar aceasta a căzut în 11 luni pe locul 46! Când n-ai izbutit decât o victorie din 6 întâlniri, și aceea la capătul unui meci în care ai avut 11 oameni contra 10 din minutul 3, nu prea ai cu ce să te lauzi. Dar mă opresc aici ca să nu fiu acuzat de răutate. Vorba aia, ce-a fost a fost, haideți să vedem ce va fi și, firește, să sperăm că Daum va trage o carte câștigătoare pe Norodowy din Varșovia. Ca să nu întind coarda prea tare, cartea respectivă să nu fie una perdantă, măcar atât. Știți la fel de bine ca mine de ce scriu așa: pentru că o înfrângere aici, pe malul Vistulei, ar însemna ieșirea din cursă a „tricolorilor”, care ar rămâne cu 6 puncte din tot atâtea partide. Cum Polonia, în caz de izbândă, s-ar desprinde la 16 puncte, România n-ar mai avea nicio șansă, chiar niciuna, să mai ajungă la CM din Rusia 2018. De-aia și spun că meciul de sâmbătă înseamnă pentru noi ultimul tren.

Totuși, deși favoriți cerți după calculul hârtiei, polonezii nu par deloc siguri pe ei, foarte liniștiți. Veștile că Daum i-a pierdut, din pricina accidentărilor, pe Moți, Grigore și Alibec, nu i-au făcut mai optimiști. Din surse sigure, știau și ei că niciunul dintre cei 3 nu va fi titular. Nu pretind că polonezii se tem de noi, dar nici nu ne privesc de sus, însuși golgeterul Lewandowski declarând în Przeglad Sportowy, GSP-ul lor, că „românii vor juca agresiv, vor lupta din răsputeri. Sunt convins că vor prefera atacurile poziționale unui fotbal deschis”.

Când organizatorii anunță că s-au vândut toate cele 56.000 de bilete, leșii sunt optimiști în privința rezultatului, dar cu măsură. Nu se tem, însă nici nu se cred dinainte învingători. Trag însă nădejde să reediteze prestația din 11 noiembrie 2016, când au învins la București cu 3-0, fără să uite însă, cum nu uităm nici noi, că au realizat atunci cel mai bun meci al lor din ultimii ani! Iar noi tocmai asta ne dorim, ca istoria să nu se repete. Forțând paradoxul, aș îndrăzni să spun că șansa noastră pentru mâine, câtă e ea, constă tocmai în acel eșec dureros din toamna trecută. Doamne-ajută!

Comentarii (43)Adaugă comentariu

daniaania (34 comentarii)  •  9 iunie 2017, 16:08

Sa fim seriosi, nu batem Polonia numai daca (si nici asa ) nu joaca Lewandowski. Chiriches are alta parere despre Lewa, cum ca nu este big deal (bietul Chiriches, la ce se gandeste cand vb. asa ceva).

Tarabostes (5 comentarii)  •  9 iunie 2017, 16:14

Observatiile sunt bune, dar nimeni nu vrea sa le ia in considerare atunci cand analizeaza echipa nationala. Principalul lucru e ca pentru a construi o echipa e nevoie de timp. Si exemple sunt destule, culminand cu grecii din 2004. Noi vrem rezultate din prima, nu sacrificam nici o campanie pentru constructia echipei , si de fapt le ratam pe toate. Jucatori de valoare nu avem, e suficient sa ne uitam peste lot si vedem ca nici experienta in jocuri la nivel de echipa nationala, de coeziune grup nu putem vorbi, acceiasi jucatori intalnindu-se odata la 4-5 meciuri, amicale nu avem (adevarat e ca nici nu e timp). Da maine e ultimul tren, dar meritam sa urcam in el?! Daca printr-o minune il prindem ce vom face? - Mergem in Rusia sa ne bata Panama, si punem un nou antrenor cu doua zile inainte de primul meci din urmatoarele preliminarii. Mai bine nu. Decidem soarta antrenorului din timp, se poate dezvolta o strategie, care se poate imbunatati si la inceputul urmatoarelor preliminarii - ca la euro acum calificarea e la kilogram.

Leonidas (50 comentarii)  •  9 iunie 2017, 16:18

Ultimul tren l-am pierdut atunci cind Piturca a plecat de la nationala si cind a ajuns Burli presedinte FRF!.De atunci sintem in cadere libera cu tata Puiu(father Chicken!) antrenor (nu mai antrenase de 10 ani! ) ne-am facut de ras la europene luind bataie de la Albania.Daum a dovedit ca e slab antrenor la nationala-nici el nu mai antrenase cu anii pina sa-l ia Vochin pe banii grei aci.De Piturca scriau ziarici asa zis de sport-de fapt de can can sportiv ca are salariu mare la nationala,etc.De Daum aceeasi ziarici nu mai zic nimic ca are 1 mil. de euro/si performante ZERO! Adica bani cu lopata si nu i se cere nimic! Auzi i se ceruse calificare in 2020...!! Dnu.Ioanitoaia poti fi f.critic cu Daum&Burleanu!.Nu lua in seama postacii pro Burli, ca sunt platiti in acelasi sistem cu al Udrei Elena!

theo (17 comentarii)  •  9 iunie 2017, 16:39

Nea, Ovidiu stie ca locul 46 e fix pix, nu are n ici o relevanta. Daum a facut un lucru fain, a pus stavila influentei *** - *** -golanesti - penale. Sub directa conducere a acestor grupuri au ajuns sa dispara cluburi de traditie si sa pasca *** pe stadioanele municipale. In rest? Daca am batut la Marasesti in 1918 si in Suedia in 83, batem si la Varsovia. Dar, nu avem fotbal. Si nu va renaste, decat doar, dupa curatarea golaniadei prezentate anterior.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (363 comentarii)  •  9 iunie 2017, 16:42

Ultimul tren spre ce?Fotbalul romanesc e muribund de ani buni,iar vinovatii sunt sandu,dragomir,o parte a "generatiei de aur",folosita ,samsarita de fratii becali...Au distrus fotbalul si acum,cu nerusinare acuza pe altii si canta ei prohodul...Putem bate Polonia?Poate,dar asta nu va face nimic pentru fotbalul romanesc.Pentru ca acesta este falit.

Consalve Luci (2 comentarii)  •  9 iunie 2017, 17:02

Chiar nu avem nici o sansa daca pierdem? Cred totusi ca lupta pt locul 2 e deschisa...poate pana la ultimile meciuri!? P.S. Sper la cel putin un egal! HAI ROMANIA!!!

viorel (103 comentarii)  •  9 iunie 2017, 17:06

Este normal ca Sapunaru sa fie foarte cautat pentru autografe, la sosirea nationalei la Varsovia, doar i s-a dus faima de golgeter.. la autogoluri si este jucatorul cel mai eficient al Viitorului in play-off. In plus este si un derbedeu de mahala declarat, deci are toate atuurile pentru a fi foarte popular. Asteptam de la el o noua realizare epocala, adica un autogol, care sa confirme talentul si experienta sa de blatuitor mediocru!

exidpol (264 comentarii)  •  9 iunie 2017, 17:08

toti comentatorii oscileaza intre a pierde sau a castiga; ...cand un egal este cel mai previzibil (si posibil) rezultat; daca dau unii gol ceilalti egaleaza: 1-1 rezultat final !

yeab (1 comentarii)  •  9 iunie 2017, 17:09

dacă joacă și polonezii în 10 din minutul 3...

Ilie (369 comentarii)  •  9 iunie 2017, 17:17

Maestre, diferenta intre Nawalke si Daum e ca primul a reusit sa 'faca' echipa ptr ca a avut cu cine. Nu selectionerul 'face' jucatorii. Pe ai nostri de azi i-au 'facut' prietenii dvs de ieri si, din pacate, de azi : clanuri diverse, prieteni veri si frati. Va mai aduceti aminte ce il mai iubeati pe Gh. Stefan la emisiunea dvs ? Sper sa intelegeti deci ca pe Lewandovski & co nu i-au 'facut' Newalka, iar daca ii dati tricolorii nostri s-ar duce cu siguranta mai jos de locul 78 in clasamentul FIFA. E de-ajuns sa vreti sa intelegeti si sa nu mai dati aiurea in Daum doar din placerea nostalgica de a va vedea favoritii pe posturi. (sint un postac federal, platit de forte oculte, ati ghicit !)

Jos_cenzura (114 comentarii)  •  9 iunie 2017, 17:22

Tarabostes, Leonidas, nu prea are ce sa faca antrenorul sau federatia nici la nivel de antrenamente nici la nivel de strategie de lunga durata. Cat timp jucatorii, in cea mai mare parte, nu sunt capabili sa faca un stop, sau sa dea o pasa de 5-6 metri, vorbim in gol. Uite ca totusi se insista cu jucatori ca Nicusor Stanciu (pun pariu ca si eu si Domnul Ioanitoaia suntem mai tehnici decat el si decat jumatate din primul 11 al nationalei; daca aveam varsta si conditia fizica de jucatori profesionisti, si stateam numai in sala de forta toata ziua, cum e la moda acum in fotbal, cred ca eram mai buni). Si totul pleaca de la faptul ca copiii din Romania nu se mai joaca afara, au foarte multe tentatii si oportunitati pe care noi nu le aveam - ceea ce nu e neaparat un lucru rau. Pentru fotbal nu e bine, dar pentru societate eu spun ca e un pas inainte.

Adi (5 comentarii)  •  9 iunie 2017, 17:31

Din păcate pt noi a plecat și ultima drezină .

huann ionut (2 comentarii)  •  9 iunie 2017, 17:57

As spune un comentariu fair-Play. Dar Domnilor haideti totusi sa fim ´REALISTI´ Eu tin sa cred ca multi din voi nu realizeaza ce inseamna sa joci la ´LESI´acasa cu peste 55.000 mii de suporteri care poate multi nu stiu dar Lesii sunt mai fanatici ca Turci ´Acasa´exemplu Campioana Mondiala Germania a pierdut acolo fara drept de apel asa de mari cat sunt ei si Atentie au jucat cu GREI-MÜLLER;NEUER;REUS:PODOLSKY;DRAXLER:LAHM:ÖZIL ETC: Deci domni mei nu ca ii fac pe lesi mari dar astia acum chiar au o super nationala,si chiar pun osul la bataie si mai au si calitate -vezi ROM-POL 0-3 .uitativa la Romani ce calitate au ....? Grupul ? ASA CUM SPUN MULTI :NU nici macar ala .numai daca ii ei dupa conditia psycho-sportiva,nu technika poti recunoaste ca sunt f,slabi fara curaj fara spirit de sacrificiu ,poarca se duc ka miei la taiat - haideti sa fim seriosi cu asa jucatori deja la Europene A RÄS EUROPA DE NOI VEZI ALBANIA TE BATE UMILITOR-HALAL -MAI BINE ASTIA SA STEA ACASA CA DE RÄS NE AJUNGE SI NOUÄ:ATATA UMILINTÄ: CAND POLONEZI OR SA INCEAPÄ SA BAGE CARBUNE SI OSUL LA BÄTAIE OR SA FIE DEJA 2-0 pt.EI MAI ALES CA EI SUNT CONSTIENTI CA IN ACEST JOC POT SA ISI ASIGURE CALIFICAREA: IAR ´MAMUTUL´FRF: MAI IL FRAIERESTE PE SARACUL ROMAN DUPA CU CATE UN AMICAL DE ´LUX´DE EXEMPLU INSULELE VIRGINE ORI NEPAL DACA SI AIA OR AVEA TIMP PT:NOI : EU NU SPUN DECAT PT:ASEMENEA NATIONALA NU INTELEG DE CE ZIARISTI O COMPARA CU NATIONALE CARE DIFERENTA ESTE ASTRONOMIKA .

Dr. Dan Patru Tudosie (69 comentarii)  •  9 iunie 2017, 18:00

Polonia are o generatie de exceptie, in vreme ce Romania traieste cel mai de jos punct la toate nivelele dpdv fotbalistic. Ca o comparatie, e un meci intre Romania '93 vs. Georgia '93. Selectionerul lor n-are mari merite, pur si simplu beneficiaza de niste fotbalisti pe care noi nu-i avem. Nu i-a format el, nici macar Polonia nu i-a format. Sunt jucatori plecati de la varste fragede care au confirmat pe unde au mers si au progresat, nu ca Hagi Ianis care sta de un an la juniori, venind din postura de capitan la o echipa de top din liga 1. Un articol-opinie de o calitate extrem de slaba.

filip (10 comentarii)  •  9 iunie 2017, 18:27

ultimul tren a plecat de mult din gara,ca sa speri trebuie ca polonia sa joace cu rezervele si asa toate echipele pana la final.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  9 iunie 2017, 18:50

...articol slab ...spre prost de a dreptul ...Daum ne califica la mondialul rusaesc ...cu o echipa care pe locul 24 fiind a luat bataie de la o echipa de pe locul 94 caree nu mai avea nicio sansa sa mearga mai departe ...asa de bun era locul 24 ...

Andrei (3 comentarii)  •  9 iunie 2017, 18:56

Trist titlu dar adevarat!Nu puteam avea pretentii de la inceputul campaniei.Nu avem o generatie capabila fara tragere de inima fara vlaga fara un campionat curat.Noi suporterii nationalei speram ca in acest meci sa nu ne facem de ras.

cita (2118 comentarii)  •  9 iunie 2017, 19:43

Bun titlul. Merge si caruta in loc de tren. Cum merge si Eminescu in loc de Chopin. Sper sa "ne lase" sa mergem mai departe, macar din prietenia istorica.

dani (31 comentarii)  •  9 iunie 2017, 19:51

Fotbalul romanesc este la un nivel valoric foarte scazut. Nu campionat de juniori, nu exista campionat de tineret-sperantze-desfiintzat de nashu si gasca lui-arbitraje dirijate de Mafiotzi. Clasamentul mincinos, blaturi:chiajna-botoshani, voluntari-chiajna si nu numai. Sa invinga baietzii nostri Polonia, la ea acasa? Cind au luat dragii de dinsii-ai nostri-3-0 acasa la ei? Hai sa fim un pic seriosi! Nici Daum nu este selectioner, la fel cum nici Iorgulescu nu este un om potrivit la sefia fotbalului romanesc. Propun sa desfiintzam totul si sa o luam de la O!Pt un fotbal curat!

Pucea (2 comentarii)  •  9 iunie 2017, 20:44

Ce subiecte proaste alege mosulica ioanitoaia

Nicco (29 comentarii)  •  9 iunie 2017, 20:58

Ultimul tren a plecat deja. Cu jucători aproape buni la noi poți sa ai cea mai buna echipa de antrenori, tot degeaba... Iar Dumnezeu nu se pricepe la fotbal, nici nu-l baga în seama...

ccc (137 comentarii)  •  9 iunie 2017, 21:11

O "prietenie" ceva, o "reciprocitate", nimic? S-au mai "chinuit" si olandezii cu noi la european sa se dea la o parte si n-am fost in stare! Mi-e teama ca maine se va intampla a fel!

arh. Gheorghe Petrescu (486 comentarii)  •  9 iunie 2017, 21:36

Maestre, ai dreptate, va fi ultimul drum al Nationalei Romaniei la fotbal, din pacate. Doar o minune de 11m ne poate salva de la catastrofa reala din Polonia. Si totusi daca va fi o minune, inseamna ca Cel de Sus, ne iubeste. Sa speram in ape de gheata ca, vom obtine ceva in Polonia. HAI ROMANIA!

bobi (3 comentarii)  •  9 iunie 2017, 21:43

Ultimul tren :)) . Din pacate jocul nostru spune ocupat pentru orice tren :)) , nu trebuie sa facem jocuri matematice atata timp cand jucam atat de slab...

haideusicfr (287 comentarii)  •  9 iunie 2017, 22:28

Nu e numai Lewadowski acela.Toti jucatorii sunt superiori alor nostri.Joaca la echipe tari in afara Poloniei. Joaca modern in viteza ,nu tin mingea .Asta incearca sa-i invete si Daum pe ai nostri. Nu are cum. Si pe cine. Jucatorii nostri sunt mediocri sau submediocri. Mai bine sa nu ne calificam ca acolo ne-ar vedea o lume intreaga .Cum s-a intamplat la Europene.Ne-au batut si albanezii.

Franz (406 comentarii)  •  10 iunie 2017, 0:42

Asta e poporul roman, are multi *** ca Pucea. Iar antrenorul fara rezultate e zero si trebuie sa plece chiar daca e neamt.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Franz (406 comentarii)  •  10 iunie 2017, 0:45

Nici un pic de respect pentru un *** ca ovidiu 3003. Daca Daum rateaza calificarea ii propun sa se arunce in cap de pe bloc. Vrea?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Silvio (3 comentarii)  •  10 iunie 2017, 1:13

Pe tricolori nu-i salveaza nici Iisus, problema este ca nimeni nu poate salva federatia de niste incompetenti.

Vioteatza (72 comentarii)  •  10 iunie 2017, 1:27

Sa speram ca suporterii lor nu arunca cu petarde in toiul putinelor momente cand ne vom afla in atac.

Franz (406 comentarii)  •  10 iunie 2017, 1:57

@theo. La ce draq a pus stavila Daum daca joaca cu Gtigore si cu Stancu? La nimic. Unii smecheri, altii prosti, eu ii prefer pe primii.

Banel (35 comentarii)  •  10 iunie 2017, 6:38

Iar te faci ca nu intelegi!Nu-ti e putin rusine sa dai vina pe Daum pentru petardele astea de jucatori de mana a saptea cu care tu si prietenii tai(Sandu,Dragomir,Clanul Becali...etc...etc!) ne-ati pricopsit dupa ce ati distrus fotbalul romanesc?!?!N-am fost la un CM de 20 de ani!!!!Tot Daum e de vina?!In 2011 eram pe locul 57 in lume si in 2012 la fel!Si nu te-am auzit sufland o vorba!Era bine pe atunci,***Ti-e dor de vremurile alea!Tare l-ai mai vrea pe Sandu inapoi!S-au dus tataie si cu ele si fotbalul romanesc Voi l-ati distrus!Nu vom mai avea niciodata acei jucatori care ne-au facut,fie si pentru cativa ani,fericiti!Pacat ca au imbatranit urat si azi sunt niste marionete in mana mafiei din care,cu mandrie,faci si tu parte(cu un post minuscul,dar eficient:SCRIB!).Sa-ti fie rusine!!!!

sundance kid (205 comentarii)  •  10 iunie 2017, 8:21

Poate numai sa avem un arbitraj favorabil si un pic de noroc caci altfel nu cred ca putem face o selectionata in acest moment care sa bata Polonia la Varsovia !!

sebastian (1 comentarii)  •  10 iunie 2017, 9:00

Aseara intr-o conferinta de presa Daum spunea;jucam cu o echipa exstrem de puternica cum este Polonia;!Stau si ma gandesc ce ar zice daca jucam cu Anglia,Spania, Italia,Portugalia etc.cum le-ar considera .

Dilimache (657 comentarii)  •  10 iunie 2017, 9:44

Nimic nu-l avantajeaza pe Daum, nici statisticile si nici rezultatele, singurele cifre care il avantajeaza sunt cele ale salariului sau exorbitant. Si apropos de asta, burlene, dati ma baiatule banii inapoi, tu si cu gasca ta de impotenti fotbalistic si managerial, dati socoteala prietene pentru dezastru in care ati adus echipa nationala si fotbalul romanesc!!

Fane (150 comentarii)  •  10 iunie 2017, 10:01

Nici acum nu v-ati lamurit ca am ratat calificarea inca de la tragerea la sorti? "Valoarea" echipei este de locul 4-5 in grupa.Noi traim mereu cu speranta in van a omului sarac,dar deja asta se numeste inconstienta. Nu mai este mult si falimentul va veni,odata cu sentinta in procesul Craiova,iar unii ii dau cu "ultimul tren". Sanatate!

gintonic (44 comentarii)  •  10 iunie 2017, 10:23

imi este doar sa nu se faca iar de ras.... sa nu incaseze iar vreo 3-4 !... macar ne bate Polonia, nu Andorra (ca pe unguri, aseara) ! :)))

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  10 iunie 2017, 12:15

Mos Teaca, acest antitalent al scrisului, ne ofera o noua mostra de textulet ridicol si pueril, de toata jena, ce pare copiat de pe un site de compuneri pentru scolari.. P.S. "Confratii" au fost si ei taxatori la ITB?

Cosmo (237 comentarii)  •  10 iunie 2017, 15:17

Hai Simona!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 iunie 2017, 21:01

Frantz dar daca ne califica tu iti dai foc la casa ?...ce destept esti tu si cei ca tine ...voi nu aveti niciun risc ...halal de mama voastra ...

bănățanu v.2 (27 comentarii)  •  11 iunie 2017, 10:17

Polonia-România, meci de adio... -gânduri consemnate înainte, în timpul și după terminarea meciului- Ca să mai avem speranțe de calificare la turneul final e musai să batem Polonia pe terenul lor, ceea ce e greu de făcut după ce polonezii ne-au tras un 3-0 sec la noi acasă. Șansele de calificare ale reprezentativei române la turneul final al CM sunt mai mici decât zero. Cum naiba să te califici când nu le ai cu mingea?... Eu zic că nu putem bate Polonia fiindcă nu avem cu cine. Sunt cu cel puțin două clase peste noi. Ca suporter, le țin pumnii jucătorilor noștri doar pentru că mingea e rotundă... Nici n-am apucat să scriu trei fraze că prima repriză s-a și terminat. Polonezii au înscris un gol din penalty și au avantajul terenului. Dacă luăm la socoată jocul alor noștri în prima jumătate de meci, atunci lucrurile sunt clare: putem juca și două zile fără vreo șansă de izbândă. „Naționala” României (cu sau fără Daum) mai are de așteptat muuultă vreme o calificare la un turneu final. Da’ hai să vedem și repriza a doua, că poate (cine știe) batem Polonia și rămânem în cărți… Mă pricep la glume, nu credeți?... Iaca: 2-0 la un corner.Adio calificare. Ne vedem la un turneu final după 20 de ani, vorba lu‘ tata Dumas. Echipa condusă de Daum are locul 5 din grupă asigurat. Pentru locul 4 mai are de luptat… Vrusei să scriu că de scăpăm fără trei goluri suntem norocoși, dar n-am apucat. Lewandovski l-a semnatși pe-al treilea, dintr-un penalty indiscutabil. Mai e cam jumătate de ceas ca să ne facem de tot râsul. Noroc că Bogdan Stancu nimerește un șut imparabil și mai spală un pic din rușinea acestei înfrângeri. Final de partidă și vise de calificare. Poate că peste patru ani (fără Burleanu și Daum) ne vom califica. Poate… Dacă mai pun la socoată și înfrâgerea de la Paris a Simonei Halep, rămân fără cuvinte. Ăștia suntem noi, dom’le: nu știm să câștigăm atunci când trebuie... „Am așteptat un rezultat mai bun. Toata lumea e dezamagită. Ne-am trezit puțin cam târziu după cele trei goluri. După așa un meci, trebuie să analizăm situația în care ne găsim și să calculăm de câte puncte avem nevoie pentru a ajunge pe locul 2. Nu spun că e imposibil, dar e foarte dificil". Declarația îi aparține lui Daum și e zisă după meci. Eu zic că nea Daum ăsta, înainte de a apuca să numere punctele de care avem nevoie pentru locul 2, să se trezească și să-și prezinte fain-frumos demisia. Dacă se poate, să-l ia de mână și pe angajator… Ca să-l scutesc de analize și calcule, o fac în locul lui și îmi imaginez un traseu ipotetic pentu o calificare iluzorie: 1 septembrie • Kazahstan bate Muntenegru • Danemarca pierde cu Polonia • România bate Armenia 4 septembrie • Armenia învinge Danemarca • Muntenegru pierde cu România • Polonia Kazahstan nu contează prea mult 5 octombrie • România câștigă cu Kazahstan • Muntenegru face egal cu Danemarca • Armenia pierde cu Polonia 8 octombrie • Danemarca pierde cu România • Kazahstan bate Armenia • Polonia învinge Muntenegru. Altfel spus, dacă câștigăm toate cele 4 meciuri rămase de jucat (ce glume pot să fac la ora asta! Cum dracu’ să facem 12 puncte din 4 meciuri când am reușit „performanța” să adunăm doar 6 din tot atâtea partide jucate?) și polonezii ne dă o mână de ajutor învingându-i pe concurenții noștri, facem 18 puncte și rămânem cu speranța că prindem și câștigăm meciul de baraj. Pe hârtie se poate, în realitate, ba. Hai România!... -o seară de sâmbătă mai tristă decât mi-o închipuiam-

Dani P (25 comentarii)  •  11 iunie 2017, 16:15

@ Ilie, e bine ca recunosti ca esti postac! Macar iti asumi aberatiile si asa au o explicatie! Bai, mai batem vreodata pe cineva?!? A, poate pe Chile!

Balan (25 comentarii)  •  11 iunie 2017, 16:21

@Ovidiu 3003- tu ce risc ai?!? Cred ca ai orbit deja, cum sa ne califice jucand asa?!? Ar fi bine, ce crezi ca nea Ovi nu vrea sa ne calificam?!? Pari o eminenta cenusie, omniprezenta de altfel...

Balan (5 comentarii)  •  11 iunie 2017, 16:25

@Titu Sandronicus... te-o fi dat vreodata si pe tine afara, de ai ajuns atat de rau incat spui despre nea Ovidiu ca nu e talentat?!? Mergea mai bine cu batranetea... si tine-o cu ITB UL, ca exact asa se face in viata, urci treptat, tu doar cazi...

Comentează