Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Muma și ciuma

Apropo de ieșirea grosolană a lui Gabriel Bodescu, care l-a înjurat și amenințat pe Justin Ștefan, președintele FRF a luat poziție.

Permalink to Muma și ciuma
vineri, 2 iunie 2017, 3:59

Într-un mesaj postat pe contul său personal de Facebook, Răzvan Burleanu și-a exprimat regretul că unul dintre principalii săi colaboratori, pentru care a înființat postul de secretar general adjunct, a ieșit rău în decor. A deraiat. Intervenția șefului Casei Fotbalului merită remarcată.

Pe de altă parte, ea naște mai multe nedumeriri. De ce s-a manifestat Burleanu pe Facebook și nu într-un cadru mai larg, într-una din desele lui apariții televizate? Răspunsul e ușor de ghicit. Pentru a minimaliza eroarea comisă de subalternul său. Pentru a o arunca în derizoriu, a o face să treacă neobservată. Mai departe, scuzele prezidențiale că huliganul „a avut o inițiativă personală” și a acționat „în privat” nu rezistă. Pică precum niște popice lovite în plin. Cum adică „în privat”, dacă bați pe cineva în spatele ușilor închise, la el acasă, nu în public, înseamnă că poți scăpa basma curată?!

Într-un moment în care, în loc să se privească în oglindă și să roșească, Bodescu sună la GSP și bravează, ba se și compară cu Nostradamus!, salut încă o dată reacția lui Burleanu. Numai că, moale, ea n-ajunge. Nu-i suficientă în condițiile în care șeful direct al lui Bodescu, secretarul general Radu Vișan, a sesizat Comisia de Disciplină și a cerut sancțiuni (care s-au și dat) în situații mai puțin grave. Spre aducere aminte, Vișan e celebrul manager care a recunoscut că, înainte să fie adus de Burleanu la Federație după ce lucraseră împreună la Palatul Cotroceni, nu văzuse pe viu niciun meci de fotbal! Doar urmărise pe micul ecran câteva secvențe din partidele disputate în fazele superioare ale unor competiții de anvergură, mondiale și europene. Evident că suntem contemporani cu un mare specialist, persoană foarte pricepută în materie, adevărat exemplu de competență.

Ei bine, când fostul internațional Florin Prunea, în prezent președintele clubului din Copou, a caracterizat turneul întreprins de echipa națională în Antalya ca fiind „opera unor amatori”, Radu Vișan a sărit ca ars și s-a grăbit să înainteze cazul Comisiei de Disciplină. La fel a procedat și în situația în care portarul bosniac Grahovac, de asemenea de la Poli Iași, și-a permis să critice un ziarist. De fiecare dată, Vișan a invocat Articolul 107 din Regulamentul Disciplinar, care prevede pedepsirea celor ce aduc atingere imaginii și reputației FRF. Iar Comisia de Disciplină, pe care o știe o lume întreagă cât e de verticală, teribil de exigentă, l-a amendat pe Prunea cu 6.000 de lei și i-a tras un avertisment!

S-a dovedit astfel, deși mă îndoiesc că mai era nevoie, că FRF și organismele ei nu glumesc când e vorba să închidă gura opoziției, s-o timoreze. Dimpotrivă, aceia care mișcă în front și nu stau în poziție de drepți o iau zdravăn pe cocoașă. Ca să se învețe minte și să-și coasă buzele. Asta-i rețeta succesului federal, pentru unii mumă, pentru alții ciumă.

Chiar sunt curios dacă Vișan va solicita ca Bodescu-Nostradamus să fie judecat și sancționat sau, după chipul și asemănarea președintelui Burleanu, o va da și el la întors ca și când nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Ieri am pus prinsoare că lui Bodescu nu i se va întâmpla nimic, deși a jignit și amenințat un oficial al Ligii Profesioniste. Azi mai pun o dată, se prinde cineva?

Comentarii (67)Adaugă comentariu

adrian (98 comentarii)  •  3 iunie 2017, 22:32

@Urod. Tu esti ca Burleanu, raspunzi numai ciind iti pica bine. Sa fii sanatos si bine dispus.

Urod (59 comentarii)  •  4 iunie 2017, 1:59

@adrian...scuză-mă, am fost plecat cu treaba și acum am intrat pe blog.....eu cred ca Burleanu , nu este și nici nu va fi cea mai buna alegere....de Trump ce părere ai ?....eu o am foarte proasta și vorbim de America !!!...deci oameni perfecți nu sunt , dar Ioanitoaia este ridicol prin înverșunarea lui acum , când 25 de ani a dormit....nu-mi mai spune de procese .....din gașca vesela de la Sportul Studențesc, cap de lista era Sandu cu Gino....spune , te rog cate atacuri are la adresa LPF, și cate la FRF..?!!!... tu trebuie să-ți dai ca Burleanu este atacat pt ca a venit din afara fotbalului , asta-i problema lui , ca ce greșeli asa uriașe a apucat sa facă el ?!!!!... care sunt...prima de 92 000 euro ?!!!... ți-am răspuns. ..bani pt făcut cumpărături la piață pt Sandu și Dragomir...altceva.....înjurăturile lui Bodescu ?!!!...reprobabil dar foarte normal pt nivelul de cultura din fotbal...mai spune tu....astea sunt par la ceas pe lângă ce-au făcut Sandu și Dragomir....El de asta este ridicol , ca atunci când se întâmplau lucruri deosebit de grave , nu avea virulenta de acum....de-asta au și rezistat în funcție atâția ani...eu știu exact perioada. Sandu trebuie atacat exact de la început, doar se știa cine este....comportamentul lui Sandu nu a fost nici o surpriza de-a lungul a 25 de ani , și nici a lui Dragomir...uitate pe Youtube și vezi cum se lauda Dragomir la TV , cum a aranjat vestitul meci cu Scornicești când a învins cu 17-0 parca , ca sa promoveze...și pe urma te întrebi, cum de și-a făcut "" cadou "" 3 milioane din drepturi TV ?!!!... nu fi copil , fii obiectiv , poți sa nu fii de acord cu Burleanu , dar nu mai aminti de lupta lui Ioanitoaia cu sistemul , ca n-a existat....pt funcția asta nu-ți trebuie oameni din fotbal , îți trebuie oameni care știu sa conducă, iar din fotbalul nostru , greu găsești oameni potriviți....Eu când am auzit ca vine Gino la LPF , m-a apucat râsul....eu nici nu înțeleg cum de au tupeul sa se bage , când ei știu ce-au fost la viata lor....dar de fapt pe asta se bazează, pe tupeu , ca valoare n-au. Pentru mine sunt bani foarte multi 92 000 euro , dar sunt curios , cum va fi cu următorul.... uite aici chiar nu știu, cat și-a tras Sandu la calificările lui...poate îmi spui tu....dar sunt sigur ca și-a tras , asa gros, ca avea familie grea , fiica-sa avea gusturi fine.

Urod (59 comentarii)  •  4 iunie 2017, 2:18

@adrian....iar pt ce i-au făcut lui Mititelu merita ani multi de pușcărie, nu asa 2-3 ani...10 ani merita...cu ce drept și-au bătut joc de viata unui om , și culmea , pe milioanele investite de Mititelu..!!!!....acum au îngropat definitiv fotbalul romanesc....asta înseamnă să ai în funcție oameni din fotbal, care n-au treaba cu funcția respectiva , care n-au școală făcută pe bune..... acum ce facem , ne rugam de Mititelu sa fie băiat bun cu FRF ....asta înseamnă incompetenta și h....., înțelegi tu....dacă Ioanitoaia îl ataca cum face acum cu Burleanu nu rezista Sandu mai mult de 2 mandate, și nu 25 de ani...pai el a stat mai mult în democrație în funcție, decât a stat Ceaușescu în dictatura !!!!.... pai cum explici tu asta...?!!!!...Bravo lui Mititelu pt puterea lui de a lupta , a dărâmat singur nucleul cel mai dur de.......nu vreau sa fiu moderat dar înțelegi tu. .

Urod (59 comentarii)  •  4 iunie 2017, 2:32

@adrian ....nu știu de ce presimt ca Ioanitoaia în max 2-3 zile , mai face un articol despre Burleanu....lucrurile au devenit extrem de grave în fotbal și de fapt în toate , eu cum ți-am zis , m-am ars în '89 cu "Marea Minciuna " și m-am pus la adăpost pt o viata mai buna pt mine și familia mea ....de aceea vorbesc foarte obiectiv și detașat. ..nici nu-ți dai cat de strâmbă a devenit mentalitate din tara , și asta pt ca au apărut asemenea *** în funcțiile cele mai înalte....crede-mă ca ne meritam soarta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sergiu (25 comentarii)  •  4 iunie 2017, 7:40

@Urod nu prea esti nou pe bloguri, dar nu asta e relevant acum. Pe Tolontan cine crezi ca l-a crescut?!? Daca tot le stii oe toate, ma mir ca n-o stii si pe asta, eminenta cenusie ce esti. Citeste articolele pe care le-a scris Tolo despre Ioanitoaia, poate vei avea o imagine mai clara si poate ura ta trista se va mai estompa! Cum poti pretinde ca ar fi trebuit sa scrie rau despre M Sandu si M Dragomir 365 zile/an?!? Atunci, ca si acum era acuzat ca loveste doar in ei! Tot de catre neaveniti!

George P. (25 comentarii)  •  4 iunie 2017, 7:49

@ M Roman ce cadere ai dumneata sa sustii ca nea Ovi nu are coloana vertebrala?!? Chiar scrie articole bune. Bravo, bre nu te lasa intimidat de ciudatii astia! Cand matale faceai emisiuni excelente, toti astia, frustratii care apar pe aici si iti dau sfaturi, isi doreau sa fie ca tine! Tine-o asa!

Onescu (25 comentarii)  •  4 iunie 2017, 7:50

Mie imi pkace cum scrie nea Ovi! Il faceti voi *** si in toate felurile, cred ca dininvidie si atat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dancu (25 comentarii)  •  4 iunie 2017, 7:53

Nu te lasa intimidat, dl Ioanitoaia. Continua sa iti faci meseria corect si echidistant! Daca oamenii astia nu au treaba cu fotbalul, sa plece!!! Acum inteleg ca fac regulamentul in asa fel incat daca exista regula asta acum 4 ani, el insusi nu avea voie sa candideze! Noaptea mintii! Sunt ***!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cornel (25 comentarii)  •  4 iunie 2017, 7:56

Avem si noi voie sa comentam aici? Fara jurnalisti ca nea Ovidiu, nu existau nici cei mai tineri! El a format echipa, bravo! Si ne linisteste faptul ca mai exista oameni care isi permit sa sesizeze derapajele unui tanar care isi da prime de 90000 eur pe spatele fotbalului nostru!

Dani P (25 comentarii)  •  4 iunie 2017, 7:59

@ Urod chiar, daca ai atat timp sa comentezi, acorda-ti timp si sa citesti. Ia arhiva din urma si vei vedea ca dl. Ioanitoaia a dat si in Mircea Sandu! Si, chiar asa! Citeste si tot ce scrie Tolo despre dansul, ca pari sa ai mult timp liber

Urod (59 comentarii)  •  4 iunie 2017, 10:22

@sergiu..Dani P....pai am scris sa susțineți ziariști ca Tolo și echipa lui....și ca mai aveți nevoie de 25-30 de ziariști ca el, ca sa se miște lucrurile în direcția corecta....iar dacă voi știți de articole de investigație scrise de Ioanitoaia , spuneți-i și mie, chiar sunt curios ....1-2-10 articole , nu contează....deci atenție, articole de investigație....asa articole dojenitoare, mai mult asa ca sa nu deranjeze, pt mine nu contează. ...să-mi găsiți un articol în care a folosit fraze de genul. ..""ÎI garantez d-lui Burleanu ca de azi nu mai tine ""....si sa fie scris în termenii ăștia la adresa lui Sandu....eu cred ca în loc sa ne contrazicem despre ceva ce n-are sens, pt ca este evidenta din avion atitudinea lui Ioanitoaia de-a lungul celor 25 de ani, ar fi bine sa ne concentram de exemplu , cum este posibil atâta tupeu la societatea condusa de Badea , sa încurce construcția unui stadion !!!...pai credeți voi ca mai exista pe undeva asa ceva !!!....dacă s-a ajuns pana aici cu tupeul , credeți ca s-a ajuns ca am avut ziariști agresivi sau ca am avut ziariști slabi în anii ăștia de după ""revolutie""?!!!!....eu chiar sunt nou pe bloguri, adică nu cred ca am împlinit 2-3 luni, dar nu sunt nou în viata și sa nu -mi spuneți ca este normal ce se întâmplă în țară. ....uite , și faptul ca voi ma suspectați de timp liber ( care credeți-mă, ca stau prost cu el ) , ca as fi vechi pe bloguri , ca sunt postac federal ...etc ...arata cat de bolnava a devenit societatea în care trăiți....v-am mai spus , Ioanitoaia a scris despre Sandu , cam cum o face acum de Gino...adică mai deloc...Burleanu deranjează ca nu a făcut parte din gașca asta a fotbalului , e venit din afara lui iar șacalii mușcă....sunt convins ca nu va fi perfect, ca v-a face și greseli, ca nu v-a sta 25 de ani !!!!....dar niciodată nu va fi ca Sandu și Dragomir. Spune-ti voi cum a fost posibil ca cei doi sa stea 25 de ani în funcție? !!!!... da am mai citit articole dar erau slabe, fără nerv. Iar ca sa fiu recunoscător lui Ioanitoaia , ca la crescut pe Tolontan , nu am de ce pt ca eu consider ca Tolo este propria lui creație. ...au stiluri diferite și n-am văzut asemănări. ...dacă Tolo făcea parte din echipa de investigație a lui Ioanitoaia , da , dar acolo in echipa vad pe Răzvan Luțac și o femeie...asa ca nu este mai nimic de discutat.

Whiteredarad (59 comentarii)  •  4 iunie 2017, 13:36

Subscriu l cele spuse de Dl Ioanitoaia. Numai ca la FRF, sub apararea celor "prosti, dar multi"-vorba...istorica, astia stiu ca ei conduc. cam de maniera PSD. Adica dandu-le unor presedinti, sau sefi peste fotbalul judetean, nu doar bani, dar si functii de observatori de joc, ca sa castige bine. Cum "cainele nu pleaca de linga macelarie" ma tem ca o intreaga istorie de internationali forbalisti nu vor fi instare sa demoleze "fotbalul de cumetrie, de la noi. Adica "fotnalul feminin", jotbalul de liga B si C" si "fotbalul de sala' vor avea , mereu mai multi votanti ..interesati. Asa e la noi. Poate doar DNA sa reuseasca ceva, dar ei s-au luat de Gica popescu, nu de altii care fura.

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (871 comentarii)  •  4 iunie 2017, 18:53

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

george (40 comentarii)  •  4 iunie 2017, 22:00

Domnule Ioanitoaia. Alte subiecte mai tratati ? Nu va dati seama ca, cadeti in ridicol scriind sute de articole pe aceeasi tema?

Dani P (25 comentarii)  •  4 iunie 2017, 22:19

Ce articole de investigatie mai bune doresti decat cele care sunt atasate la rechizitoriu?!? Stii ce este acela un rechizitoriu?!? Serios, inteleg ca vrei sa il injuri cu orice pret, dar pari educat, lucrurile stau chiar cum iti spun! Iar faptul ca Burleanu este din afara, deranjeaza doar pt ca e habarnist, asta nu intelwgi. Este exact cum au facut cu spitalele, cu multe altele in tara asta. Daca esti asa de mare stiutor, vino si stai aici, nu sta pe margine sa iti dai doar cu parerea... e usor asa

Urod (59 comentarii)  •  5 iunie 2017, 2:33

@Dani P....am văzut întâmplător postarea ta....uite , este pt ultima oara când mai răspund pe subiectul ....chiar nu l-am injurat pe Ioanitoaia și nici nu încerc să-ți schimb cu forța părerea ta. Eu ți-am expus cu argumente părerea mea și mi-o păstrez, dar nu din încăpățânare, doar ca sunt pe deplin convins... l-am urmărit pe Ioanitoaia de prin '93-'94 cu Procesul Etapei , parca atunci au început. ...uite, de ce îl apreciez pe Tolo și pe el nu?!!!.... nu sunt prieten cu Tolo, ruda ....etc...doar apreciez valoarea muncii lui...cu rechizitoriul am răspuns și nu vreau sa ma repet. Deci sunt foarte convins de părerea care o am și este justificata de tot ce se întâmplă în fotbal .....era previzibil de mult unde se va ajunge și stai ca mai este loc de mai rau , și sa nu crezi că-l vad pe Burleanu omul perfect ... eu pe Lupescu îl vad și cred ca este singurul din Generatia de aur capabil sa conducă, doar dacă se distanțează de Prunea ....poate te întrebi de ce...Prunea era cel care-l consilia pe Penescu de la Arges ,cum sa se " descurce " în fotbal...deci este compromis și oricum nu-mi inspira încredere nici de 1%...gata cu asta am terminat....cu alte subiecte cu placere, dacă ne mai intalnim....PS.....pt fotbalistul care invoca sa vina tinerii sa salveze fotbalul...profund greșit....sa se caute numai valoare , indiferent de vârstă, atât, VALOARE...aici unde sunt, se cauta numai valoare și munca , INDIFERENT DE VÂRSTĂ, POȚI SA AI ȘI 60 -70 DE ANI....ȘI ȘTII CE BINE MERGE AICI?!!!!

Alex (106 comentarii)  •  5 iunie 2017, 13:42

Nelegat de articolul dumneavoastra. Nu e vorba de a cenzura articolele angajatilor publicatiei, dar se impune a evita folosirea expresiilor de gen "si-a umilit adversarul" sau "a fost umilit" tot la 5 articole. Zau asa, nu da bine. Daca inca ii mai formati pe cei tineri sau pe anonimi (asta e alta problema!) spuneti-le sa respecte meseria de gazetar sportiv. Multumesc.

Comentează