Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Păcăliciul federal

Nu-i o alarmă falsă, e un real pericol, iminent, ca FRF să ajungă în sapă de lemn, amenințată cu falimentul, în cazul în care ea va pierde printr-o decizie definitivă procesul cu Adrian Mititelu privind desființarea abuzivă a Universității Craiova.

Permalink to Păcăliciul federal
miercuri, 24 mai 2017, 4:13

Dezafilierea s-a produs în timpul șefiei lui Mircea Sandu, acesta fiind principalul vinovat de luarea unei măsuri exagerate și, după cum a dovedit până acum instanța, plasată în afara regulamentelor legale.

Apropo, cei care mă acuză de nostalgii după Mircea Sandu, cum că l-aș regreta, trebuie să știe că, printre probele împotriva Nașului existente în rechizitoriu, se găsesc mai multe articole iscălite de subsemnatul în GSP. Eu nu le-am văzut, mi-a vorbit despre ele chiar Mititelu. Nu văd de ce-ar fi mințit.

Intuind că primejdia e cât casa și că va fi obligat să reducă din cheltuielile federale, președintele Răzvan Burleanu a reacționat în consecință: „E foarte dificil pentru că nu poți tăia de la echipa națională. E dificil pentru că în toată această perioadă (n.a din martie 2014, de la preluarea mandatului) noi ne-am chinuit să strângem cureaua și să facem economii”. Îmi cer scuze pentru limbaj, dar trebuie să fii un mincinos fără pereche, un adevărat campion al ipocriziei, ca să declari așa ceva din moment ce, de la instalarea la Casa Fotbalului, Burleanu a dublat bugetul salarial al angajaților și a înjumătățit sumele destinate investițiilor! Ultimele s-au redus de la 3 milioane de euro în 2014 la 1,5 în 2017! Așa a ajuns FRF, nu strângând cureaua, ci consumând nebunește, la un deficit bugetar de 5,3 milioane de euro.

Nu mă număr printre cei care îi duc dorul lui Mircea Sandu. Pentru ce-a greșit sau și-a însușit n-are decât să plătească. Nici nu pot să nu remarc însă cum păcăliciul din fruntea Federației încearcă să inducă în eroare publicul larg. Cine a strâns cureaua, el, care și-a tras 90.000 de euro primă din calificarea la CE 2016, cam cât câștigă un inginer ori un doctor în România în decurs de 10 ani?! El, care încasează 500 de euro diurnă peste hotare, când predecesorul său primea doar 250?! Haideți să fim serioși, prea ne ia de fraieri individul, prea ne crede proști!

De acord, înaintea alegerilor din 2018, e necesar să-și facă o campanie electorală intensă, dar să și-o facă pe banii lui, nu pe ai FRF! Să spună Burleanu, și-a plătit din propriul buzunar recenta vizită în județul Botoșani, când „înaltul oficial” i-a premiat în comuna Văculești pe câștigătorii Cupei AJF rezervate juniorilor din mediul rural, ori a mers acolo în interes de serviciu, pe spezele Federației, chiar în ziua disputării „finalelor” din play-off-ul Ligii 1?! Dincolo de răspuns, notez că, sesizând ce se petrece, ziarul local Monitorul nu s-a sfiit să titreze în ediția din 15 mai că „Burleanu și-a făcut campanie la Botoșani”.

Iată că nu numai noi observăm tertipurile unui președinte îndrăgostit de el însuși. Mai observă și alții.
Încă o chestiune, cea din urmă azi. Ahtiat să-și păstreze jilțul din capul mesei, Burleanu vrea să propună Adunării Generale de sâmbătă o ciudată modificare de statut. Conform ei, la președinția FRF să poată candida doar o persoană „care a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociație (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB) pentru cel puțin 2 ani în ultimii 5”. Asta depășește, să fiu iertat, orice închipuire, orice limită a bunului simț!

Concret, după ce chiar el a devenit președinte fără să fi avut vreo tangență cu fenomenul în afara faptului că s-a lăsat de arbitraj când, la 19 ani, alții abia se apucă!, parașutatul Burleanu umblă să le pună piedici eventualilor contracandidați. Să le îngusteze acestora drumul încât să se înfrupte tot el și trupeții lui dintr-un nou mandat. Fără supărare, așa tupeu mai rar.

Comentarii (69)Adaugă comentariu

Augustin (268 comentarii)  •  25 mai 2017, 13:11

Iar se inghesuie pe aici slujbasii lui Burlan sub diverse nume si la...prima postare ca gicone. Care mai si divagheaza pentru ca Topescu a fost un crainic tv excelent dar nu un ziarist. Cand scria pe hartie plangea hartia.

Gabriel PROSSI (12 comentarii)  •  25 mai 2017, 13:41

Nu va impacientati! Ciclopicul burlean va face o federatie a lui, paralela cu cea trecuta in nefiinta prin falimentarea actualei frf!?! Nu intelegeti, "da?", ca nu exista fotbal romanesc fara de burlean, ca este o ineptie fotbalul fara el??? Se poate fotbal fara Hagi, dar fara burlean, NU!!! ... burlene nu ne lasa!!!! NU TOCMA' ACU' !!!

sorin (5 comentarii)  •  25 mai 2017, 13:48

*** *** lui Mititelu si a clanului Becali?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  25 mai 2017, 13:59

Superb acest "razboi" al pacalicilor! E la fel de tare ca "razboiul uratelor" de acum cativa ani dintre Gabriela Szabo si Violeta Beclea. Nu va lasati, pacalicilor, sa avem si noi de cine rade ! P.S. Calitatea compunerilor lui Mos Teaca este de "necrescut" (sic!)..

george (1 comentarii)  •  25 mai 2017, 14:44

Tovarase Ioanitoaia(erati pe cai mari in vremurilw demult apuse) Cel mai bine pentru fotbalul romanesc ar fi sa-i aducem inapoi pe Sandu si Mitica. Ei nu au incalcat niciodata vreo lege sau vreun regulament(ne cred orbi, surzi, muti, prosti), numai ca au dosare penale tocmai urmare activitatii in functiile avute !?. Nu le este rusine ? Si dvs. aveti aceeasi savanta opinie precum preacuratul Tiriac?(preferati hotii decat prostii !) Jenant !

talpaiadului (22 comentarii)  •  25 mai 2017, 15:47

Burleanu a fost impus la FRF, el nu a castigat nici o alegere. Daca politicul continua sa-l impinga in frunte, atunci va "castiga" din nou. Depinde de ce dosare li se vor deschide contracandidatilor.

edi (18 comentarii)  •  25 mai 2017, 16:14

1. Toate rezultatele actuale ,dezastruoase [inclusiv iminentul faliment al FRF, daca verdictul in procesul dezafilierii Craiovei, este defavorabil] sunt generate de administrarea odiosilor sandu mircea si dragomir dumitru. 2.faptul ca Burleanu incearca [putin in interes personal , ce-i drept] sa atraga organizatiile sportive locale sau satesti, prin sponsorizari, premieri sau ajutoare, nu e tocmai un lucru rau. Fotbalul romanesc,trebuie recladit din temelii, de la baza. 3.Oricine ar veni acum la conducerea FRF, va trebui intai sa suporte consecintele unei organizari de 20 ani, total in interesul unui grup infractional. 4.Oricat ar vrea vechea garda sa-si mentina influentele, prin jurnalisti sau oameni ''de bine'', trebuie sa inteleaga CA O NOUA GENERATIE, IN TOATE DOMENIILE DE ACTIVITATE, VA PRELUA PREROGATIVELE IN ROMANIA. Multumiti-va cu linistea pe care v-o da pensia sau un spritz de vara la umbra...lasati noile generatii sa-si intre in drepturi.

way_out (4 comentarii)  •  25 mai 2017, 17:22

Si dumneata si Tolontan spuneti niste tampenii colosale, suspectez ca faceti intentionat. Voi comparati sume in loc sa comparati procente. Cum sa compari 500 euro pe care`i ia Burleanu in 2017, cu 250 euro pe care ii lua Sandu in 1999?

vasco (363 comentarii)  •  25 mai 2017, 20:37

RUSINE!!!Nu ma mai uit la asazisul "fotbal romanesc" de mult,e o mizerie in care toti i.nfractorii si-au facut mendrele.succes DNA si ANAF....dar cine sa aplice legea?Evazionistii isi fac de cap in continuare,nimic nu e clar cu finantele cluburilor di Romania,dar vin cantaretii si ne spun ca becali baga bani...de unde,cati,unde...nu ne spune nimeni,el in continuare este reprezentantul de frunte al unui fotbal muribund.Cum vrea cineva ca sa progreseze fotbalul cu "oameni" ca si becali,meme si altii ca ei.Nu vor face NICIODATA decat ce au facut mereu,smecherii,golaneli,evaziuni..fotbal fac nemtii,englezii,spaniolii.acolo nu veti gasi specimene de tipul celor de mai sus.Dar pentru unii vinovat e Burleanu....Nu-i nimic,va pleca si atunci va fi de vina altcineva,doar daca nu va ajunge la butoane din nou clanul machidon,incuzandu-i aici si pe hagi dimpreuna cu cumnatul popescu....Si atunci va fi din nou bine pentru " jurnalistii"(era sa zic ciorbistii si fripturistii)care azi nu mai pot de grija fotbalului romanesc.

ala (8 comentarii)  •  25 mai 2017, 22:30

Era clar de la inceput ca Burleanu asta e un mascarici. Te minte in fata si spune ca esti prost. La fel de clar este ca nu mai poti avea incredere in nimeni indiferent de cine ar fi la conducere. Si oricum chiar daca, sa zicem presedintele FRF ar deveni un soi de mesiah, un om nu poate schimba un sistem.

Dilimache (657 comentarii)  •  25 mai 2017, 23:53

Eu nu inteleg cum e posibil sa ai atata tupeu precum acest Burleanu. Mi-e sila cand vad postacii platiti de el, mi-e sila si cand il aud si mai ales cand vad de ce e in stare si astept ziua cand nu voi mai auzi nimic de el...

Andrey (14 comentarii)  •  26 mai 2017, 1:08

Tovarase george, nu te intrece pe tine insuti in stupizenie caci nu a cerut nimeni sa revina Mircea Sandu si Dragomir. Sigur nu dl Ioanitoaia care din cite stiu eu a avut mai multe procese cu Mircea Sandu. S-a cerut numai ca Burleanu sa nu mai faca pe desteptul cind el nu stie pe ce lume . Si sa nu mai bage atitia bani in buzunarul propriu. Daca asta e prea mult atunci tu si ceilalti gusteri pusi si la prima postare judecati bine.

Marcello (80 comentarii)  •  26 mai 2017, 2:00

TOVARASE ioanitoaia... DA. Ideia nu-mi apartine dar trebuie sa recunosc APELATIVUL ti se potriveste PERFECT !!!... Si ca un "TOVARAS" care se "respecta", NU AI IDEI CONSTRUCTIVE CU ADEVARAT pentru ca NU ESTI CAPABIL SA AI IDEI CONSTRUCTIVE !!!... Singurul lucru de care esti capabil este SA LATRI NON STOP si *** *** PE Burleanu de cel putin trei sau patru ori pe saptamina... Desi, "in private", cind nu te vede nimeni, O FACI IN FIECARE ZI... Vai de capu' tau de LATRAU.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cortes (62 comentarii)  •  26 mai 2017, 5:44

Articolul este de tip Scânteia 1950. În rest Burleanu trebuie să dispară. Nimic nu îl recomandă pentru poziția respectivă.

Belisarius (1 comentarii)  •  26 mai 2017, 6:14

coruptzie, afara cu coruptia!!

Emil (10 comentarii)  •  26 mai 2017, 10:46

Faptul ca nu ati facut scandal cind Mircea Sandu si-a "tras" o ditamai renta viagera de 75 000 de euro anual, spune multe.

Andrei (5 comentarii)  •  26 mai 2017, 13:52

Ce articol gretos, ce apucaturi de sorginte bolsevica...

? (19 comentarii)  •  26 mai 2017, 14:09

way_out, dar de ce sa nu compari sumele? Diurna mea de deplasare a crescut du 2 euro din 1999 pana azi, lui cum ma sa mare i s-a dublat, pe ce considerente? S-a dublat cumva paritatea?

Gogu (15 comentarii)  •  26 mai 2017, 15:41

Ce va spuneam ieri!? Ca primul "articol" a lui Ioanitoaia nu va fi despre Sandu, recent inclupat de catre DNA pentru furtul FRF, ci va fi tot despre Burleanu :)) Ce urat a imbatranit acest ziarist, O. I.

Comentează