Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Chemați-l pe Ogăraru!

Cine n-a văzut miercuri seara semifinala tur de Europa League dintre Ajax și Lyon, terminată cu 4-1 pe Johan Cruyff ArenA, chiar are ce regreta. A pierdut un spectacol de gală, un meci cu nimic mai prejos decât confruntările de […]

Permalink to Chemați-l pe Ogăraru!
joi, 4 mai 2017, 4:56

Cine n-a văzut miercuri seara semifinala tur de Europa League dintre Ajax și Lyon, terminată cu 4-1 pe Johan Cruyff ArenA, chiar are ce regreta. A pierdut un spectacol de gală, un meci cu nimic mai prejos decât confruntările de top din UCL. Dacă puștii lui Ajax, medie de vârstă a garniturii de start 21,7 ani!, au strălucit mereu și au entuziasmat uneori, nici lyonezii n-au dezamăgit. Atât că, plângea l’Equipe pe umărul formației franceze, OL a comis erori impardonabile în defensivă și a fost, nu-i nevoie să traduc, „complètement désintégré”! Astfel, la un pas de calificarea în ultimul act al competiției, Ajax visează să prindă o nouă finală continentală după 21 de ani. Interval în care, vânzând pe bandă rulantă și la prețuri uriașe, a părut mai interesată de vistierie decât de glorie. Asta e însă altă discuție.

La un ceas după finalul partidei, am aflat de la George Ogăraru, secund la „tineretul” Ajaxului, că 6 dintre fotbaliștii folosiți împotriva lui OL de antrenorul Peter Bosz (surpriză, care n-a îmbrăcat niciodată tricoul „lăncierilor”!) au jucat săptămâna trecută la Jong Ajax, în al cărei staff tehnic se găsește și românul de 37 de ani. Mai exact, fundașii titulari De Ligt (17 ani), Tete (21) și Riedewald (20), mijlocașul Van de Beek (20) și atacanții Neres (20) și J. Kluivert (18, împliniți azi), intrați pe parcurs, au evoluat în disputa cu Venlo, liderul eșalonului 2. Cu excepția brazilianului Neres, cumpărat în 2017 de la Sao Paolo cu 12 milioane de euro, ceilalți au început și continuă la Academia clubului olandez.

Recunosc că am verificat afirmațiile lui Ogăraru, după care am revenit cu telefonul și l-am întrebat cum, prin ce minune, tinerii amintiți au ajuns atât de devreme la un nivel înalt, la o calitate cu adevărat excepțională? „Contează talentul, dar decisive sunt scouting-ul și mentalitatea. Pe scurt, școala trebuie să ofere cele mai eficiente unelte de dezvoltare și la Ajax chiar le oferă”, a răspuns. Din pricina orei târzii, n-am insistat.

Am realizat, nici nu era greu, că ex-stelistul, dublu campion cu roș-albaștrii, dar și câștigător al Cupei Olandei (cu Ajax) și al Cupei Elveției (cu Sion), ar trebui implicat mai serios în fotbalul nostru, în aria căruia n-a rezistat, vai!, decât 6 luni. Între septembrie 2014 și martie 2015, pe parcursul a 17 meciuri, Ogăraru a pregătit pe U Cluj, apoi lui și colaboratorului său, Mihăiță Neșu, li s-a arătat ușa! Cu orgoliul rănit, George s-a întors să scoată campioni în Olanda și să uite că România i-a trântit ușa în nas! Mai rar unii, nu-i așa?, care să fie capabili ca noi să-și fure căciula singuri!

Apropo, e remarcabil faptul că, sub conducerea lui Mihai Stoichiță, Comisia Tehnică a FRF l-a inclus și pe Marcel Răducanu. Nu-i în regulă că 14 din cei 19 membri ai forului sunt salariații Federației și nici că reuniunile, 2.000 de lei indemnizație pe ședință, trai pe vătrai!, se țin în funcție de orarul avioanelor lui Marcel din și spre Germania. De experiența și de cuvântul lui Răducanu era însă nevoie. Și e.

Dar s-ar cuveni ca și George Ogăraru, recunoscut și apreciat în domeniul fotbalului juvenil, să fie băgat în seamă, chemat să-și dea cu părerea și să ajute. Nu mă îndoiesc că ideile lui privind creștea jucătorilor valorează mai mult decât, îmi cer scuze, cele ale lui Sandu Tăbârcă, ilustrul anonim care coordonează în prezent, fără har și fără succes, toate loturile tricolore de juniori. Dacă de la FRF a dispărut numărul de telefon al lui Ogăraru, se poate apela oricând la subsemnatul.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Iulian (190 comentarii)  •  4 mai 2017, 17:16

Am vazut, frumos meci si analiza la fel.

Kris (44 comentarii)  •  4 mai 2017, 17:24

Aici va dau dreptate.Ogararu are experienta anilor petrecuti in fotbalul profesionist din vest.Dar,la noi este nevoie de management sportiv.Nici un club de copii nu este capabil sa faca un proiect pe termen lung si sa poata fi respectat.Veti spune ca Hagi a afcut.Da a facut ,dar daca el nu era acolo zi si noapte ar fi esuat.Pentru ca lipsesc managerii sportive adevarati.Vin si cer bani,dar nu sint in stare sa puna pe hartie pentru ce ?!Talente sint acum,pentru ca avem o categorie sociala stabile in Romania. de aici incepe gruel.Eu sint optimist si consider ca in zece ani vom avea din nou echipe bune cu jucatori Romani.

c (1 comentarii)  •  4 mai 2017, 17:32

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emilian (43 comentarii)  •  4 mai 2017, 17:34

De acord. Bine zis.

Emilian (43 comentarii)  •  4 mai 2017, 17:35

Cine e Tabarca asta ca nu am auzit de el never. A jucat la nu ta ori la botez?

emg (79 comentarii)  •  4 mai 2017, 17:37

mihai stoichita....

Manu (167 comentarii)  •  4 mai 2017, 17:47

Smecherie mare la federatie cate 2000 de lei de sedinta dupa care se pierd toate meciurile...Va suspectam ca trageti aiurea in Burleanu dar cu fiece zi va dau tot mai multa dreptate. E o casta de parveniti pusi pe imbogatire.

ALIN (626 comentarii)  •  4 mai 2017, 17:53

Nea Ovi, matale stii ce scrii... De unde pina unde 19 insi intr-o comisie, ce fac acolo toaca frunza la caini si Tabarca ce hram poarta ca nu stiu cine e. Daca ai dreptate ar trebui sa fie tambalau mare.

Petrica (11 comentarii)  •  4 mai 2017, 17:53

Ioanitoaia, hai sa zicem ca-l chiama pe Ogararu la FRF, dar ce hal de juniori sa antreneze sau sa coordoneze cand Romania e praf si pulbere din toate punctele de vedere. Nu exista centre de copii si juniori, doar academia lui Hagi exista in toata tara, iar acolo sunt antrenori, nu-i nevoie ca FRF sa angajeze pe cineva care sa antreneze aceeasi juniori.

Florin Ovidiu (2 comentarii)  •  4 mai 2017, 17:54

Nea Ovidiu, mai puneti un "e" final la "désintegré". In rest, Ogararu trebuie sa mai aiba si cu cine.

iulian (1 comentarii)  •  4 mai 2017, 18:05

putem discuta ore intregi de romanii care isi fac treaba printre straini,dar daca nu actionam,nu o sa facem nimic...atat timp cat sunt interese personale o sa mergem si mai jos de atat.o zi buna

preda (15 comentarii)  •  4 mai 2017, 19:47

@Florin Ovidiu. Tati, vezi ca OL e masculin, deci un singur e, nu te da Rabelais pe aici! Dl Ioanitoaia a reprodus corect din l'Equipe, invata-l pe altul, nu pe unul care a terminat facultatea de limbi straine (vezi cv pe eiki).

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  4 mai 2017, 19:52

...articol prost ...Ogararu nu i bun de nimik ...de ce sa cheltuie FRF banii cu el ?...cine stie ce pretentii are ...Marcel Raducanu a fost cel mai bun fotbalist roman al tuturor timpurilor ...pana a aparut Andrei Ivan ...

dinu (427 comentarii)  •  4 mai 2017, 20:08

@ovidiu3003, mai rar capiu ca tine! Bai oltean redus, Marcel a fost mare jucator, dar antrenor e numai din parat. Sa nu cheltuie frf banii cu Ogararu care lucreaza la fabrica de valori de la Ajax, sa ii cheltuie cu Tabarca Neica Nimeni???. Nu articolul e prost, tu esti facut gramada.

dinu (427 comentarii)  •  4 mai 2017, 20:11

Poanta cu Andrei Ivan e cea mai tare. Vezi ca i-ai uitat pe Briceag si pe Baluta, rasule care esti ras.

Razvan (331 comentarii)  •  4 mai 2017, 20:38

Cu tot respectul pt omul Ogararu, el e "antrenor secund" la tineret, aranjeaza garduletele, imparte tricourile si conduce incalzirea...sa zici ca el scoate juniorii lui Ajax (e un sistem care ii formeaza pas cu pas de la 6-7 ani) si ca ar trebui adus ca Alfa si Omega in Romania..las'o jos, nea Ioanitoaia! Chiar daca ar fi meritul lui, daca nu aduce cu el 3-400 de juniori si mentalitatea olandeza...tot Sandu Tabarca o sa fie si el!

Doctor (6 comentarii)  •  4 mai 2017, 20:43

O sa ne spuna si Ogararu ce stim deja: e nevoie de bani si cinste in selectia juniorilor. Bani nu avem, iar cinstiti nu suntem - ne-am ales un parlament si o conducere a tarii cu dosare penale si condamnari. Ogararu sa ramana unde e, ca e bine: e respectat, e platit mai bine ca in Romania, nu cred ca apar patronii la TV sa isi dea cu parerea despre munca lui, respira aer mai curat ca aici si nu datoreaza nimic nimanui in tara.

Steaua1986forever (36 comentarii)  •  4 mai 2017, 20:52

Sa nu fie adus Ogararu. Nu avem nevoie de oameni care au stat pe afara. Mai buni sunt burlenii si prietenii lui politici. Vrem un fotbal plin de sumudici, pruni, lupesti, etc... Baieti finuti, de caracter....

sundance kid (205 comentarii)  •  4 mai 2017, 21:08

Marcel Raducanu e rupt total de realitatile romanesti si presupun si de " mizmashurile" din Federatie . Un fotbal fara bani nu are de ales decit sa asiste pasiv la tot ce se intimpla ! In rest HEI RUP !

Toader (37 comentarii)  •  4 mai 2017, 21:14

@Razvan. Tu esti alt destept. Sa ramanem coada cozilor ca unio gandesc ca tine. Secund la Tineretul lui Ajax e mai mult decit principal la Romania U 21, dar iti trebuie creier sa realizezi asta.

George (1 comentarii)  •  4 mai 2017, 21:17

Su academia lu Hagi ce? Daca parintii nau bani degeaba copiii sunt talentati

utraian (123 comentarii)  •  4 mai 2017, 21:37

L-ati vazut pe fostul dvs. coleg Vochin la Dolce, laudandu-i pe tinerii olandezi? Cica "olandezii produc tineri fotbalisti talentati, pentru ca stiu ce vor". :))))))))))))) Judecand dupa rezultatele penibile ale "nationalei" mari, dar si dupa saracia de talente care vine din urma (culminand cu acea infrangere in fata Liechtensteinului) sa intelegem ca ai nostri nu stiu nici macar ce vor?

sundance kid (205 comentarii)  •  4 mai 2017, 22:17

Capitalismul se rezuma la 1 milion de dolari plus 1 milion de dolari fac doua milioane de dolari ! Dupa poti sa faci ce vrei. ...) !

Dumi (60 comentarii)  •  4 mai 2017, 22:21

@utraian. Vochin e primul vinovat ca fotbalul romanesc merge prost. El dicteaza si dezbina in federatie. Tabarca e omul lui.

Lord Pepe (11 comentarii)  •  4 mai 2017, 23:15

De abia acum ati aflat lucrurile astea? Penibil!

Prof. Nica (125 comentarii)  •  4 mai 2017, 23:38

Asteptarile dvs sunt desarte. Actualii federali au smenurile lor si Ogararu nu e prins in ele. De pe mana unor aventurieri fotbalul nostru a intrat pe mana unor impostori pusi pe imbogatire. El e imaginea Romaniei in tranzitie tara bolnava si de nevindecat.

Vali (27 comentarii)  •  4 mai 2017, 23:42

@Dinu. Bine ca _3003 mai are un "prieten"ca muream de plictiseală. Are ăsta niște scheme de mor de el.....

Nostraspamus (1 comentarii)  •  5 mai 2017, 0:01

A fost Ogararu prin capitala sa gaseasca teren si parteneriate. Gasise ceva, cu greu a ajuns la tov. gen. Ontanu care a zis da da si apoi nu a mai raspuns la telefon. Nu ai cu cine p'aici.

Razvan (331 comentarii)  •  5 mai 2017, 7:22

@Toader: daca e sa ramanem la "coada cozilor" o sa ramanem pt ca sunt unii ca tine, care NU gandesc, doar iau de buna ce zic unii si altii prin ziare. Antrenor secund la tineretul lui Ajax e mai mult decat principal la nationalele de tineret la noi? Tu te auzi? Ia intreaba'l pe Ogararu daca ar face schimb.

exidpol (264 comentarii)  •  5 mai 2017, 9:08

-ca deobicei spuneti adevarul doar pe jumatate: ...Ogăraru a pregătit pe U Cluj, apoi lui și colaboratorului său, Mihăiță Neșu, li s-a arătat ușa; fara sa aratati cine le-a aratat-o si ce au facut frf si lpf (respectiv nasu si corleone pe care ii adulati la nesfarsit)...; analiza de doi lei...

Sorin (128 comentarii)  •  5 mai 2017, 11:46

@exidpol. Daca Dl Ioanitoaia ii aduleaza pe Nasu si Corleone inseamna ca tu traiesti pe alta lume. Confunzi albul cu negrul si invers. Faci parte edin categoria celor care debiteaza prostii cu mare seninatate.

Bibanul (1 comentarii)  •  5 mai 2017, 12:06

Domnule Ioanitoaia! Când vreodată sa-l cheme diletanții ăștia pe Ogararu? Pentru ce? Sa le încurce "dările"? In FRF sunt Vlădoiu si Belodedici! Ce fac ei? Împart mingi in sate! Fotbalul rural! Mai e Marcel Pușcaș, fost jucător, antrenor, președinte la cel mai mare club din România! Unde mai pui ca omul a avut si prima școala de fotbal, care chiar a produs! Si ce face el? Au reușit *** ăștia, puși politic, sa-l pună pe "mute"! Sa ai astfel de oameni si sa nu te folosești de experiența lor, asta da bătaie de joc sau *** ***! In fruntea FRF ar trebui oameni veniți din iarba, nu trepadusi si ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ady (15 comentarii)  •  5 mai 2017, 12:15

@Razvan. Ca sa afle daca Ogararu ar prelua sau nu nationala de tineret a Romaniei Administratia Burleanu era datoare sa ii ofere postul. Nu a facut-o si e vinovata. Unii ca tine o apara fara sa gandeasca si mai trist e ca se si falesc cu niste judecati gresite.

Dilimache (657 comentarii)  •  5 mai 2017, 13:10

Il doare pe Burleanu la spate, pe el nu il intereseaza performanta sau fotbalul ci intarirea ***! Amin!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Arnold (1 comentarii)  •  5 mai 2017, 14:23

Bibanul are dreptate! Cum se face ca cei care au făcut ceva in fotbal, nu au loc? La ce calitate si experiența are Marcel Pușcaș, nu avea voie sa lipsească dintre cei care decid in fotbalul românesc!

Conu mare (3 comentarii)  •  5 mai 2017, 14:31

Niște trepadusi au ajuns sa dicteze in fotbalul românesc! Cine a auzit de Vochin, Tabarca, Burleanu, Bodescu, Visan? Ce au făcut ei in fotbalul nostru? Se "mănâncă" bine la FRF! Prime, deplasări frumoase(Liechtenstein), diurna... rezultate 0! Lăsați-i ma pe cei care se pricep! Am ajuns de rasul lumii! Sa te bată Liechtenstein!

Urod (59 comentarii)  •  5 mai 2017, 16:24

Ai dreptate D-nule Ioanitoaia dar lasă-l acolo, nu-l adu în mocirla de aici că-i strici viitorul...după ce se împlinește afara ca antrenor , spre final de cariera poate sa vina si acasa , poate pana atunci se mai schimba ceva în bine....acum e tânăr, a pornit pe un drum bun, lăsați-l și nu-l influențați sa mai guste din ce se întâmplă acasă.

Comentează